App review iPhone: Fatbooth

Er bestaan veel apps die je laten zien wat er niet is. Zoals Fat Booth. Die laat je je gezicht zien hoe het wordt als je niet snel tot inkeer komt en wat minder gaat eten.

App review iPhone: Fatbooth screenshot-0 

Fatbooth laat je een foto maken van jezelf en voegt er dan op strategische plekken wat vetrollen aan toe. Schrikeffect verzekerd.

De app valt in dezelfde categorie als de apps die je ouder laten lijken, of die een snor over je foto heen zetten of je haar laten verdwijnen. Fatbooth wijkt van die andere apps af door zijn realistische fotobewerking. Als je een foto goed hebt ingevoerd en de app zijn ding heeft gedaan, komt er een plaatje te voorschijn van een tientonner met jouw gezicht.

App review iPhone: Fatbooth screenshot-1 
App review iPhone: Fatbooth screenshot-2 

Je kunt kiezen voor het maken van een foto van jezelf met de frontcamera van de iPhone, of een foto uit je galerij pakken. Je kunt natuurlijk ook een foto maken van iemand anders en die eens goed laten schrikken. Want in een mum van tijd wordt elke magere Hein een holle bolle Gijs.

De app probeert de belangrijkste kenmerken van een foto zelf te herkennen, zoals de plek van de ogen, van de mond en de kin. Als die niet helemaal op hun plek zitten, kun je dat zelf aanpassen. En daarna tik je op ready.

De app brengt nu een hamburger in beeld die wordt verorberd. En dan komt de nieuwe foto in beeld. De vetzak die je niet wilt zijn, staart je aan met je eigen ogen.

De aldus bewerkte foto kun je opslaan, of via e-mail, twitter of facebook delen met de wereld. Of je kunt hem opnieuw nemen als het resultaat je niet bevalt. Wil je de bewerkte foto vergelijken met het origineel, dan hoef je alleen maar even met de telefoon te schudden. Dan wisselen het origineel en de bewerking elkaar af.

App review iPhone: Fatbooth screenshot-3 
App review iPhone: Fatbooth screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Realistisch effect
  • Vermakelijk resultaat
Minpunten
  • Geen minpunten

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters