App review iPhone: Gourmet

De App Store staat stampvol met kerst-apps. Bijna allemaal ringtones, wallpapers en puzzeltjes voor de kinderen. Het is zoeken met een lampje naar een goede kerst-app. Gourmet App van C1000 is er een die het downloaden waard is.

App review iPhone: Gourmet screenshot-0 

Gezelligheid en eten horen bij Kerstmis. De Gourmet App speelt hier mooi op in. Om te beginnen kun je er uitnodigingen voor je eetvrienden mee opstellen. Die kun je direct emailen. Je vult wat basisgegevens in, zoals plaats en tijd, en thema van het eetfeestje. En dan verschijnt er een mooi opgemaakte e-mail voor je neus, je hoeft alleen nog maar op verzenden te drukken. Wel staat die e-mail onderaan vol met reclame voor de app, maar dat moet je maar voor lief nemen.

Dan gaat de app verder met het samenstellen van het diner. Er komen allerlei menusuggesties in beeld. En het blijkt dat je kunt gourmetten op vele manieren. Italiaans, Hollands, oosters, kids, zelfs ontbijtgourmetten is mogelijk. Menutip: gebakken brood met champignons.
Een rijtje video’s staat klaar in de app voor de meest voorkomende beginnersvragen. Hoe weet je of je biefstukje gaar is. Hoe maak je mini-kipfilet met knoflook. Hoe haal je snel en makkelijk de zaadjes uit een tomaat.Het zijn allemaal minifilmpjes die een zeer duidelijke instructie bieden. Zodat zelfs de grootste kluns direct aan de slag kan.

App review iPhone: Gourmet screenshot-1 
App review iPhone: Gourmet screenshot-2 

Het tabje recepten biedt precies wat het woord zegt. Hier gaat het om de garnering rondom het gourmet; aardappelsalade,s toofpeertjes en geroosterde aubergines wisselen elkaar hier af.
En dan de pannetjes.. Een prachtig sociaal onderdeeltje van deze app. Je kunt je pannetje kieken en delen via de app. Ook kun je de lekkernijen van anderen zo bewonderen. We komen van alles tegen. Shoarma du fromage. Zwarte peper steak. Biefstuk gorgonzola. Steeds komen we van die driehoekige gourmetpannetjes tegen van een trotse gelegenheidskok.. Hier kun je dus ook nog inspiratie uit putten. Om het na te doen, of om je eigen creatie te delen met de andere gourmetkoks.
Het is natuurlijk wel een app van C1000, dus het is niet heel verrassend dat er een bestelservice in de app zit verwerkt. De app snort direct de dichtstbijzijnde winkel voor je op waar je de bestellingen kunt afhalen.

De app biedt ook nog een bijzonder leuk spel, want gourmetten is niet alleen prutsen met kleine pannetjes, maar vooral ook wachten. En dan komt het roulettespel mooi van pas, waarbij je kunt inzetten op wie er de afwas doet, het huis stofzuigt of andere klusjes.. Je kunt er zelf ook een verzinnen. Het spel is een tijdspelletje: noem een Nederlandse presentator bijvoorbeeld, en geef de iPhone direct door aan je buurman als je dat hebt gedaan. Op het scherm gaat het steeds harder knetteren en op een gegeven moment zie je een grote rookwolk. Gebeurt jou dat als je de telefoon in je hand hebt, dan heb je verloren. Afwassen of stofzuigen dus.

App review iPhone: Gourmet screenshot-3 
App review iPhone: Gourmet screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Kookboek, spel, bestelservice en sociaal medium in één
  • Praktisch te gebruiken, ook bij de voorbereidingen
Minpunten
  • Geen minpunten

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters