App review iPhone: Gratis App (Rekenkamer)

Het televisieprogramma De Rekenkamer van de KRO heeft een gratis app die ook zo heet in de App Store gezet. Bedoeling is dat alle gratis evenementen en activiteiten hier worden aangekondigd.

App review iPhone: Gratis App (Rekenkamer) screenshot-0

 

De app biedt een aardig overzicht van een flink aantal kinderboerderijen. Die zijn altijd gratis. Ook andere gratis plekken waar een gezin, een muziekliefhebber of zelfs een liefhebber van peperdure jachten zich gratis en voor niets wil vermaken, staan erin. Zo kan de app je nog eens op onverwachte plekken brengen, als je besluit naar zo’n gratis plek, activiteit of evenement te gaan.

Mensen kunnen ook zelf evenementen toevoegen. Dat gaat vaak goed, maar ook wel eens mis. Zo heeft een lolbroek bij Wijk aan Zee gezet dat je gratis kunt uitwaaien op het strand. Dat kunnen we nu niet echt scharen onder de wilde ideeen die we hadden verwacht in deze gratis app. Maar andere zelfgemelde zaken zijn wel leuk. Het panoramaterras van Schiphol bijvoorbeeld, waar je – nadat je een peperdure parkeerkaart hebt getrokken – gratis in een ouwe Fokker 100 kunt gaan zitten en naar de echte vliegtuigen kjunt kijken. En die luxe jachtenshow ergens in Friesland.

We komen zeer opvallende gratis zaken tegen. Een gratis gesprek met de burgemeester van Heemstede. Moet je daar anders voor betalen dan? Sinterklaasintochten in diverse steden. Gratis strooizout. Lang niet alles is even serieus.

App review iPhone: Gratis App (Rekenkamer) screenshot-1

 

App review iPhone: Gratis App (Rekenkamer) screenshot-2

 

Maar er zitten nog genoeg echt leuke en serieuze zaken tussen. Jamsessies in Bloemendaal, een historische wandeling in Purmerend, een sessie in een muziekschool, gratis naar een draaiorgelmuseum en een gratis proefles Tai Chi. Er zit van alles tussen, als je een leuke tijd wilt hebben voor weinig geld.

De gratis evenementen staan op een kaart of desgewenst in een lijst afgebeeld op het scherm van je iPhone. Met de gps aan kiest de app iets uit je buurt. In de lijstweergae kun je zelf een evenement toevoegen. Dat doe je via een e- mail aan de KRO, niet in de app zelf. Dat is best vreemd, en haalt de interactiviteit er wel een beetje uit zo. Ook is het maar de vraag hoe lang de KRO dit initiatief op deze manier blijft ondersteunen, en hoe en wanneer jouw evenement aan de lijst wordt toegevoegd. Om maar te zwijgen over de vraag hoe in hemelsnaam een dagje uitwaaien op het strand er op die manier, na filtering door de KRO, ooit in die lijst is gekomen.

App review iPhone: Gratis App (Rekenkamer) screenshot-3

 

App review iPhone: Gratis App (Rekenkamer) screenshot-4

 

Onze review score
Pluspunten
  • Volop onverwachte gratis evenementen
  • Volop bekende gratis plekken waar iets leuks gebeurt
  • Altijd aardig voor een uitje
Minpunten
  • Nogal wat flauwekul-evenementen en plekken toegevoegd
  • Geen interactie met de app zelf, alleen toevoegen via mail aan de KRO

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters