App review iPhone: IMDB

IMDB is een must voor elke filmliefhebber. Een complete catalogus van alle ooit uitgebrachte films, en zelfs films die pas in 2014 op het witte doek worden gebracht, trekt aan je voorbij op het scherm van je iPhone.

App review iPhone: IMDB screenshot-0 

IMDB is vooral nuttig door de zeer goede zoekmogelijkheden. Je kunt zoeken op trefwoord, en zult dan vrijwel altijd de film vinden waar je naar zoekt, ook Nederlandse films. De app is overigens in het Engels.

App review iPhone: IMDB screenshot-1 
App review iPhone: IMDB screenshot-2 
App review iPhone: IMDB screenshot-3 

IMDB is handig als je een film wilt bekijken of huren, maar niet weet of die leuk is. Dan is IMDB handig, want andere gebruikers hebben de film al voor je beoordeeld met sterren in een schaal van 1 tot 10. Dus met een film met meer dan 8 sterren zit je altijd goed.

De app biedt ook filmtrailers, foto’s, en doorzoekmogelijkheden op acteurs en actrices, zodat je er werk van kunt maken om alle films van je favoriete acteur te bekijken. Ook zie je bij de acteurs welke films ze binnenkort nog gaan maken.

De app geeft ook informatie over televisieseries, maar die zijn voor de Nederlandse markt wat minder interessant, behalve als je er de gewoonte van maakt om die van internet te downloaden. Het zijn veelal series die hier niet te zien zijn.

App review iPhone: IMDB 2013 03 18 230756 
App review iPhone: IMDB 2013 03 18 225357 
App review iPhone: IMDB 2013 03 18 225353 

IMDB is bijzonder compleet. De app biedt erg veel zoekmogelijkheden, heel veel informatie over films en acteurs, en kan – als je besluit een account aan te maken en in te loggen – helemaal aan je persoonlijke wensen worden aangepast. Je kunt lijsten aanmaken met favoriete films en acteurs, bekijken welke films je al hebt gezien in een lijstje, en – als je in Amerika woont – zelfs de begintijden van televisieseries bekijken en een notificatie krijgen als de show begint.

Ook is het leuk om de reacties van anderen op films te bekijken, en daar zelf een aan toe te voegen. De films worden overigens allemaal vergezeld door een zeer korte aanduiding waar het verhaal over gaat. Standaard zijn dat zeer korte tekstjes, zodat IMDB de clue niet verklapt.

App review iPhone: IMDB 2013 03 18 225229 
App review iPhone: IMDB 2013 03 18 225415 
App review iPhone: IMDB 2013 03 18 225447 
Onze review score
Pluspunten
  • Bijzonder complete app
  • Filmdatabase zeer actueel en volledig
  • Gebruikers beoordelen zelf de films
  • App zeer mooi uitgevoerd
Minpunten
  • Engelstalig

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters