App review iPhone: Instant Heart Rate

Hoe snel klopt je hart? Een vraag die van belang is voor veel sporters, maar ook voor mensen die hun bloeddruk in de gaten moeten houden. De gratis app Instant Heart Rate helpt op een verrassende manier om het aantal hartslagen per minuut te meten.

App review iPhone: Instant Heart Rate screenshot-0

 

De app is zo geïnstalleerd en de werking is doodeenvoudig. Je krijgt het verzoek om je wijsvinger tegen de camera op de achterkant van het toestel te leggen. Start de app, en de flitser gaat aan. Die blijft gedurende de werking van de app continu branden.

Door het felle led-lampje in de flitser wordt de hartslag zichtbaar gemaakt. Het bloed dat in de vinger klopt, wordt door de camera geregistreerd en zo wordt de snelheid van de hartslag gemeten. Na vijftien seconden weet de app het wel zo’n beetje: dan wordt een totaalresultaat gemeld, met een gemiddelde van de gemeten hartslag gedurende die kwart minuut. Je hartslag wordt weergegeven op een schaal: is hij te laag, normaal of te hoog? Dat kom je ook direct te weten.

De app heeft verder niet zoveel functionaliteit. Het houdt op bij het meten en weergeven van de hartslag en uiteraard kan het resultaat van een meting direct via Twitter en Facebook de wereld in gestuurd worden. Al dan niet voorzien van een aantekening.

App review iPhone: Instant Heart Rate screenshot-1

 

App review iPhone: Instant Heart Rate screenshot-2

 

Je kunt de app in verschillende situaties gebruiken, tijdens een work-out bijvoorbeeld. Je kunt een ziekenhuispiepje laten horen tegelijk met je hartslag en herinneringen instellen voor tijdstippen waarop je je hartslag wilt meten. De tijdlimiet van 15 seconden kan desgewenst worden uitgezet, zodat een continumeting kan worden verricht. Dat vreet gezien het gebruik van de camera en het flitslampje wel veel energie van de telefoon.

App review iPhone: Instant Heart Rate screenshot-3

 

App review iPhone: Instant Heart Rate screenshot-4

 

Onze review score
Pluspunten
  • Mooi gebruik van led-flitser
  • Accurate en snelle meting van hartslag
Minpunten
  • Je mag niet bewegen tijdens een meting

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters