App review iPhone: iTheory Pro

Wie voor zijn theorie-examen staat en de verkeersregels moet leren, kan de app iTheory Pro installeren. Die biedt een aantal echte verkeersexamens op het scherm van je iPhone.

App review iPhone: iTheory Pro screenshot-0 

Honderden vragen uit theorieverkeersexamens staan klaar. En als het nodig is, kun je er voor een klein bedrag nog honderden vragen bij kopen via een in-app aankoop.

In de app kun je een thema uitkiezen waar je vragen over wilt krijgen. In totaal zijn er een stuk of 150 vragen die zijn ingedeeld in thema’s als voorrang, verkeersborden, verkeerslichten, parkeren en snelheid. Kies er een uit, en er komt een twintigtal vragen over zo’n onderwerp voorbij op dezelfde manier als bij het verkeersexamen: je krijgt een dia te zien met een vraag erbij, en daar moet ja of nee of nog iets anders op worden aangevinkt.

Bij ‘stilstaan en parkeren’ bijvoorbeeld komen plaatjes voorbij van auto’s die aan de kant zijn gezet. Mag het hier, mag het daar, mag je heel even iemand uit laten stappen op een invalidenparkeerplaats? Tik ja of nee, en dan op de knop ‘corrigeren’. Is de vraag goed beantwoord, dan wordt het antwoord groen omcirkeld. En zo niet, dan wordt het knopje rood. Een kleine toelichting verschijnt onderaan het scherm, het is even scrollen om dat in beeld te krijgen. En daar bevindt zich ook de knop ‘doorgaan’ voor de volgende vraag.

App review iPhone: iTheory Pro screenshot-1 
App review iPhone: iTheory Pro screenshot-2 

Aardig is dat de app een score in percentages bijhoudt per onderwerp. Zo kun je, als alle vragen zijn beantwoord, in een oogopslag zien welke onderwerpen nog wat meer studie behoeven.

De app bevat ook een trainer, die de vragen door elkaar husselt, een kopje ‘hersenbrekers’ met extra moeilijke vragen en ‘favorieten’. Waarmee je de onderwerpen die lastig zijn kunt aanvinken zodat je er echt een gedegen studie van kunt maken.

De app werkt naar behoren, maar de plaatjes zijn af en toe niet erg duidelijk. En ook te klein voor het scherm van de iPhone. Een onderbord onder een parkeerbord met onleesbare parkeertijden deed ons het verkeerde antwoord invullen bij de vraag: mag je hier om tien uur parkeren? De tekst was domweg niet te lezen.

Bij zulke vragen helpt het weleens als de iPhone op zijn kant wordt gehouden, maar soms komt dan niet het hele plaatje in beeld. Op die manier kan de gebruiker van deze app onbedoelde fouten maken. Grafisch is deze app dus niet erg sterk.

App review iPhone: iTheory Pro screenshot-3 
App review iPhone: iTheory Pro screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Zeer realistisch theorie-examen
  • Alle onderwerpen komen voorbij
  • Meerdere vragenpakketten te koop
  • Zwakke plekken in studiekennis in beeld gebracht
Minpunten
  • Plaatjes soms onduidelijk
  • App is behoorlijk aan de prijs
  • Via in-app aankopen nog meer geld kwijt

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters