App review iPhone: KaleidaCam

Wie kent hem niet van vroeger? De kaleidoscoop. Een soort verrekijker met kraaltjes erin die via spiegelingen een prachtig en voortdurend wisselend patroon voor je ogen vormen. Die kaleidoscoop is in app-vorm te krijgen op de iPhone.

App review iPhone: KaleidaCam img 1089 

KaleidaCam draait er niet omheen. De app zet direct de camera aan en als je die ergens op richt, gesteld dat het geen compleet wit behangetje is, zie je meteen een schitterend patroon op het scherm verschijnen.

Maar de app is wel een app, dus er kan veel meer. Je kunt kiezen voor traditionele patronen uit een kaleidoscoop, dat wil zeggen een patroon dat in acht taartpunten is gesplitst. Maar KaleidaCam kan dingen die geen enkele echte kaleidoscoop kan. Zoals een beeld in een soort Schots ruitjespatroon opbreken. of een honingraat. Je kunt vier patronen proberen en er zelfs, als dat nog niet genoeg is, nog een paar bij kopen voor 99 cent per stuk.

De patronen zijn ook nog eens groter of kleiner te maken via een schuifbalk onderaan het scherm. Je kunt kiezen hoe de foto’s op je toestel worden bewaard: alleen binnen de app zelf of in de fotogalerij van de iPhone.

App review iPhone: KaleidaCam img 1092 
App review iPhone: KaleidaCam img 1090 
App review iPhone: KaleidaCam img 1088 

De plaatjes kunnen naar keuze een geotag krijgen. Wat best wel handig is in dit geval, omdat de foto’s dermate onherkenbaar worden dat je niet meer zult weten wat er op staat, laat staan waar je ze hebt gemaakt.

De gemaakte plaatjes kunnen worden gedeeld met de apps die op je iPhone staan. Twitter, Facebook, Instagram of gewoon je mail: alles is in de app beschikbaar. Je kunt de foto’s ook gewoon in je filmrol zetten.

Met deze app hebben wij foto’s gemaakt van een fles ketchup, een MacBook, een brillenkoker op een houten tafel en badkamertegels. Ook een foto van een opsporingssite met een boef erop die nog in onze fotorol stond, is met KaleidaCam bewerkt tot een onherkenbaar plaatje. Wat voor de boef in kwestie niet onhandig is natuurlijk, maar daar ging het ons niet om.

App review iPhone: KaleidaCam screenshot-4 
App review iPhone: KaleidaCam img 1091 
App review iPhone: KaleidaCam img 1087 
Onze review score
Pluspunten
  • Verbluffende effecten
  • Veel verschillende patronen mogelijk
  • Ook bewerking van bestaande foto's
Minpunten
  • Nieuwe patronen kosten extra geld via in-app aankoop

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters