App review iPhone: Newsify

Bezitters van een iPhone zitten soms jaloers naar de eigenaar van een Androidtoestel te kijken, vooral als die de Google Reader-app aanzet. Deze nieuwsreader is onbetwist de beste die er is. Voor de iPhone is Newsify een goede runner-up.

App review iPhone: Newsify screenshot-0 

Newsify maakt gebruik van de inloggegevens van de Google Reader die iedereen in elke browser op computers en telefoons kan raadplegen. Dus als je de app hebt geïnstalleerd en je hebt al een Google Reader-account, krijg je direct het nieuws in beeld van de door jou gekozen bronnen.

Newsify biedt wat meer dan de standaard Google Reader en slaagt erin op het tamelijk kleine scherm van de iPhone toch een aardige leeservaring neer te zetten. Je kunt kiezen tussen twee soorten weergaven: een standaard lijstweergave en een soort krantenweergave, waarbij de berichten een beetje kriskras op het scherm verschijnen. In die laatste modus is het wel een beetje lastig om te bepalen welke berichten je al hebt gelezen en welke niet. Maar als je dat minder kan schelen en je wilt Newsify alleen gebruiken om af en toe wat nieuws te lezen wat je boeit, is de krantenweergave juist wel leuk.

App review iPhone: Newsify screenshot-1 
App review iPhone: Newsify screenshot-2 

Newsify werkt grotendeels hetzelfde als de Google Reader, en dat is een groot voordeel voor mensen die het programma kennen: ze hoeven niet lang te zoeken naar de functies die ze gewend zijn. Daarnaast kunnen we wel zeggen dat Newsify er veel beter uitziet dan de Google Reader. Het is een oogstrelende app die goed gebruikmaakt van de mogelijkheden van de telefoon.

Wel moeten we als Google Reader-gebruikers even wennen aan de manier waarop je door de berichten heen loopt. In de Google Reader op een Androidtelefoon kun je gewoon van bericht naar bericht gaan door een veeg over het scherm. Maar hier moet je een onscreen knopje zien te vinden en dat gaat minder intuitief.

Ook vinden we de app wat langzamer dan de Google Reader. Aan de andere kant biedt Newsify juist weer her en der weer wat meer informatie dan de standaard nieuwslezer van de zoekgigant. Zo krijg je in Google Reader geen informatie meer hoeveel berichten je achterloopt als dat aantal boven de duizend ligt. Bij Newsify wordt het aantal keurig geteld, hoeveel duizenden berichten het ook zijn.

Het is met de editknop in Newsify erg makkelijk om abonnementen op rss-feeds toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

App review iPhone: Newsify screenshot-3 
App review iPhone: Newsify screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Goede grafische weergave
  • Naar keuze ook eenvoudige lijstweergave
  • Veel werkt hetzelfde als in Google Reader
Minpunten
  • Beetje langzaam
  • Bediening met kleine onscreen knoppen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters