App review iPhone: Normalize

Goed, je krijgt nu van iedereen van die foto’s toegemaild die van een leuk Instagramfilter zijn voorzien. Je waant je weer helemaal in de jaren zeventig. Maar je wilt nu wel eens het origineel zien. Is dat mogelijk? Ja, met de app Normalize.

App review iPhone: Normalize screenshot-0

 

Normalize werkt simpel. Je voert een Instagramfoto in, drukt op edit en je krijgt de foto te zien zoals die volgens Normalize door de lens is waargenomen. Voordat Instagram er een filtertje overheen gooide om de kleuren zo te wijzigen dat het op een vergeelde jaren zeventig-foto lijkt, of op iets anders. De Instagramfilters zijn beroemd en geliefd, maar niet door iedereen.

Zeker als je iets meer met een foto wilt doen, zoals afdrukken en in een album plakken. Of op een website tonen. Dan wil je graag beschikken over het origineel. Normalize voorziet in een balkje onder de foto waarmee je de kleuren zo kunt wijzigen dat de foto weer ‘normaal’ wordt. Dat werkt erg makkelijk en intuitief.

De app is overigens ook geschikt voor andere foto’s, die niet met Instagram zijn gemaakt. Want zo’n handig balkje om kleuren te wijzigen, komt natuurlijk ook wel eens van pas voor het ‘normale’ fotowerk. Supersimpel werkt de app de kleuren op foto’s bij; meer dan de schuif over het balkje bewegen is niet nodig.

App review iPhone: Normalize screenshot-1

 

Het enige waar Normalize niets aan kan doen, zijn de kaders die rondom sommige Instagramfoto’s worden geplaatst. De zogeheten fotolijstjes. Die kan de app niet meer terugveranderen.

App review iPhone: Normalize screenshot-3

 

App review iPhone: Normalize screenshot-4

 

Onze review score
Pluspunten
  • Werkt vlot en effectief
  • Installatie is makkelijk
Minpunten
  • Server-software heeft kinderziektes
  • Interface laat soms te wensen over

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters