App review iPhone: Oldify

Oldify is een app die je niet alleen verbazingwekkend ouder doet lijken, maar ook een bijna eng bewegend plaatje van jou maakt zoals je er over vijftig of zelfs zeventig jaar uitziet. De app is gratis te vinden in de App Store.

App review iPhone: Oldify screenshot-0 

Oldify is een onderdeel van een hele reeks apps waarmee je portretfoto’s kunt bewerken tot iets heel vreemds. Wie een glimp wil krijgen hoe hij of zij eruit ziet als hij bejaard is, kan deze app eens proberen. Waarschuwing: je schrikt je een ongeluk.

Oldify biedt de keus: je kunt een portret uit je galerij halen, of en foto van iemand of van jezelf maken met de iPhone. Van jezelf gaat natuurlijk het best met de frontcamera. Op het scherm staat hoe je je gezicht ongeveer moet houden. Je ogen en je mond worden automatisch herkend, maar als die toch niet helemaal goed staan, kun je die nog bijstellen door twee puntjes en een streep te verplaatsen zodat ze precies op de ogen en de mond staan.

En dan is het schrikken geblazen. Want als je op de knop ready drukt, is het toestel een seconde of wat bezig en wordt je nieuwe ik getoond. Compleet met rimpels, vermoeide blik, ouderdomsvlekken, grijs of verdwenen haar en – wat erg grappig is, maar toch wel schrikbarend echt – de foto beweegt. Gaapt. Met geluid. Knippert met de ogen.

App review iPhone: Oldify screenshot-1 
App review iPhone: Oldify screenshot-2 

De grijsaard die je te voorschijn hebt getoverd, is alvast nodig aan een dutje toe. Door een veeg naar boven of beneden te geven, kun je het portret aan het bewegen krijgen. De mond gaat open, de foto niest. Af en toe hoest je bejaarde eens flink.

De foto kan worden opgeslagen als een foto of een filmpje, en vervolgens worden gedeeld met de gebruikelijke sociale netwerken of e-mail. Ook kun je het fotoresultaat delen met een van de zuster-apps van Oldify, zodat je er bijvoorbeeld nog een snor bij kunt plakken, zoals hierboven te zien is.

App review iPhone: Oldify screenshot-3 
App review iPhone: Oldify screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Veel opties, je kan je foto's onder andere animeren en delen
  • Werkt simpel, realistisch resultaat
Minpunten
  • Het is een beetje eng

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters