App review iPhone: Pull

Nee, dit spelletje is geen iPhonevariant van ‘trek eens aan mijn vinger’. Het spelletje Pull is een behendigheidsspel dat eenvoudig lijkt, maar dat is bedrieglijk.

App review iPhone: Pull screenshot-0 

Iedereen kent het druppelsymbooltje dat verschijnt als je het scherm van de e-mail naar beneden trekt. De druppel ‘breekt’ en het laden van nieuwe berichten begint.

Dat druppeltje is nu de hoofdrolspeler geworden in het spelletje Pull. Het is de bedoeling dat je druppeltjes op dezelfde wijze uit elkaar trekt, maar niet alleen naar beneden en niet alleen aan de bovenkant van het scherm. De druppels verschijnen overal, en het is de kunst om ze te breken voordat ze rood worden.

Het is een snel reactiespel. Want er verschijnen steeds meer druppels in beeld van verschillende kleuren. Als een druppel helemaal rood is voordat je hem te pakken hebt, is het game over. De druppels veranderen gaandeweg langzaam van kleur. Eerst zijn ze blauw, dan worden ze langzaam paars en dan rood. Ver voor dat stadium moet je ze al gebroken hebben door een veegbeweging te maken waardoor de druppel uit elkaar wordt getrokken. In welke richting maakt niet uit.

App review iPhone: Pull screenshot-1 
App review iPhone: Pull screenshot-2 

Soms speelt het spel gemeen, want dan verschijnt de druppel al bijna rood in beeld. Die moet je dus het eerst te pakken nemen. Voor elke gebroken druppel krijg je punten. Soms komen er ook groene druppels in beeld. Die hoef je niet te breken, het zijn een soort bonussen. Ze leveren veel punten op. Maar ze vervagen snel en dan kun je je extra punten schudden.

Het spel is zo snel dat de tekst game over erg vaak in beeld komt bij beginnende spelers. Maar oefening baart kunst. Als je het spel hebt toegevoegd aan het game center van Apple, kun je de scores van andere spelers bekijken.

Bij sommige spellen kun je de resultaten via facebook of twitter de wereld in sturen. Dat lijkt hier ook zo te zijn, maar schijn bedriegt. Tik je na afloop van een spel op de tweetknop, dan maak je alleen maar reclame voor de app. ”Check deze vette app!” is al wat je naar buiten stuurt.

Onze review score
Pluspunten
  • Leuk voor de kleine pauzes
  • Aardig gebruik van een bekende iPhone-softwaregimmick
  • Moeilijker dan het lijkt
Minpunten
  • Scherm reageert niet altijd even vlot
  • Grafisch erg simpel uitgevoerd
  • Hoge prijs voor wat het levert

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters