App review iPhone: Quiz Battle

Quiz Battle is een vraag- en antwoordspelletje dat je online met iemand anders kunt spelen. Een soort Triviant, maar dan met tegenstanders die je niet kunt zien.

App review iPHone: Quiz Battle screenshot-0 

Quiz Battle brengt een speelbord in beeld met een ster erop, en aan de zijkant een balk met categorieën. Reizen, tv-series, oorlogen: van alles en nog wat. Tik een categorie aan en er komt een meerkeuzevraag in beeld die je redelijk snel moet beantwoorden, binnen enkele tientallen seconden. Weet je het antwoord niet, tik dan snel een van de vier mogelijkheden aan, anders ben je af.

De vragen zijn soms lastig, soms makkelijk, maar het zijn altijd kennisvragen. Wat is de zuidelijkste hoofdstad van de wereld? In welk jaar bereikte de eerste mens de Zuidpool?

Aardig is dat je zowel tegen onbekenden als bekenden kunt spelen. Je kunt iemand uitkiezen uit de contactenlijst in je iPhone of op zoek gaan naar de naam waaronder een bekende speelt. Samen met de chatfunctie kun je zo aardig ‘sociaal’ spelen.

Je mag vijf vragen per beurt beantwoorden. Alleen als je die vragen aantikt, krijg je een klok in beeld die aftelt. En dat is maar goed ook, anders is de verleiding groot om het antwoord even te googelen.

App review iPHone: Quiz Battle screenshot-1 
App review iPHone: Quiz Battle screenshot-2 

Na een goed beantwoorde vraag kun je een hokje op het speelbord ‘bezetten’. Je kunt op die manier een pad uitstippelen naar de ster, want wie die voor het eerst verovert, heeft het spel gewonnen.

Soms moet je wel wat lang wachten voordat iemand een vragensetje beantwoordt. Al die tijd kun je zelf helemaal niets doen met de app, behalve chatten met je tegenstander.

Je kunt natuurlijk wel meerdere spellen beginnen. Net als met Wordfeud kun je zo tegen wel tientallen tegenstanders spelen, als je dat leuk vindt.

App review iPHone: Quiz Battle screenshot-3 
Onze review score
Pluspunten
  • Leuk kennisspel
  • Sociaal; je speelt online tegen anderen
  • Grote collectie kennisvragen
  • Valsspelen moeilijk door tijdklok
Minpunten
  • Geen gevonden

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters