App review (iPhone): Reuters' London 2012-app

Al die apps met medailleoverzichten, prima, maar je bent onderweg en je wilt wel eens wat meer zien zonder al te veel data te verbruiken. Dan kun je prima terecht bij de foto-app van Reuters, waar de beste sportfotografen van de wereld hun plaatjes van de Olympische Spelen in Londen laten zien.

App review: Reuters' London 2012-app screenshot-0

 

App review: Reuters' London 2012-app screenshot-1

 

Je krijgt een kleine gebruiksaanwijzing in beeld als je deze app installeert. Die is vooral bedoeld voor beginnende iPhonegebruikers, want de app zit erg logisch in elkaar. De app laat meteen al wat schitterende sportfoto’s zien om aan te geven waar het vooral om draait hier. Tik je op zo’n foto, dan kun je een korte diashow in beeld krijgen die een sportwedstrijd weergeeft. De plaatjes kun je vijf seconden in beeld houden, maar die duur kan worden ingesteld.

Bij de foto’s wordt meestal niet zoveel informatie geleverd. Alleen wie er op te zien is, en wat er zo’n beetje gebeurt. Zo’n beetje als een kort fotobijschrift in een krant, geen compleet sportverslag.

Soms zit er wel een nieuwsverhaal achter. Dat wordt dan aangegeven. In dat geval staat er ‘story’ op de foto, en kun je doorklikken naar het artikel dat bij de foto hoort.

App review: Reuters' London 2012-app screenshot-2

 

App review: Reuters' London 2012-app screenshot-3

 

App review: Reuters' London 2012-app screenshot-4

 

Je kunt in deze app filteren op elke mogelijke Olympische sport, maar ook op land. En er zijn notificaties mogelijk: de app kan je waarschuwen als een Nederlandse sporter iets moois presteert. Uiteraard ontbreekt ook hier de medaillespiegel niet, plus een lijstje van Olympische records, een schema van wedstrijden en resultaten.

App review: Reuters' London 2012-app img 0306

 

App review: Reuters' London 2012-app img 0308

 

App review: Reuters' London 2012-app img 0310

 

Onze review score
Pluspunten
  • Leuke, kleurrijke graphics
  • Simpel en verslavend
  • Uitdagingen en speciale vijanden
Minpunten
  • Eentonige achtergrond

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters