App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker

Sinterklaas is weer in het land en het wordt tijd om schoenen te vullen, surprises te maken en gedichten te schrijven. Dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig helpt de Sinterklaas-app van Mediabunker.

App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker img 0702 

De app presenteert zich met het icoon van een mijter op het homescreen van de iPhone. Druk erop en je krijgt als eerste een wit leeg veld te zien, met het woord ‘rijmwoorden’ erboven. Dit is de gedichtenhulp. Zit je vast met een gedicht en kun je onmogelijk een rijmwoord vinden voor ‘drankfestijn’, dan helpt de app. Tik het woord in en je krijgt een hele rij woorden die op –ijn eindigen. Woestijn. Palestijn. Argentijn. Constantijn. Kerklatijn. Noem maar op. Je kunt zo zelf je gedicht maken.

Is dat nog niet genoeg, dan kun je onderaan het scherm de tweede optie aantikken. Die heet ‘gedichten’. Vul de naam in van degene die het cadeau krijgt en het cadeau zelf, tik op ‘genereer gedicht’ en de app tovert een soort standaardgedicht te voorschijn. We hebben dit eens geprobeerd met een aantal namen van onze redactieleden en diverse cadeaus, en krijgen eigenlijk steeds drie gedichten te zien met andere namen erin. Zo ben je snel klaar, maar erg creatief is het niet.

App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker screenshot-0 
App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker screenshot-1 
App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker screenshot-4 

Derde optie is belangrijk voor ouders die met hun kinderen Sinterklaasliedjes willen zingen bij het schoenzetten, maar eigenlijk alles zijn vergeten. Geen nood, alle mogelijke liedteksten staan in de app. De wijs moet je wel zelf vasthouden. En zingen moet je ook zelf doen. De tekst op het scherm helpt je er doorheen.

Verlanglijst is de volgende optie, en daar kun je invullen wat je graag wilt hebben. Heb je de lijst klaar, dan kun je die direct e-mailen aan de Sint. Of aan iemand anders. Als je zijn e-mailadres niet hebt.

Laatste optie is ‘traditie’. Voor mensen die wat meer willen weten over de achtergronden van Sint Nicolaas en zijn jaarlijkse feest, is hier de hele geschiedenis opgetekend.

App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker screenshot-2 
App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker img 0693 
App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker img 0696 
App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker screenshot-4 
App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker img 0692 
App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker img 0697 
App review iPhone: Sinterklaas van Mediabunker img 0700 
Onze review score
Pluspunten
  • Eén app voor alles: rijmwoordenboek, liedjes, gedichten, verlanglijst en historie
  • Goed en compleet rijmwoordenboek
  • Goed en compleet liedboek
Minpunten
  • Gedichten-onderdeel niet erg serieus uitgewerkt
  • App grafisch ietwat simpel uitgevoerd

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters