App review iPhone: Snow Globes

Wist je dat je heel aardig kunt dansen? In de sneeuw nog wel? In de app Snow Globes van Coca Cola kan het. Je kunt jezelf op je eigen iPhone los zien gaan op de besneeuwde dansvloer. En de app doet nog meer.

App review iPhone: Snow Globes screenshot-0 

Snow Globes kent iedereen. Zo’n glazen bolletje gevuld met water en witte vlokjes met een landschapje erin. Schud het heen en weer en het begint te ‘sneeuwen’. Zulke snow globes dus, maar dan met jou zelf erin.

Eerst maak je een foto van jezelf. Voor iPhones met een frontcamera is dat een koud kunstje.. Je gezicht importeer je in de app, en je kunt het precies op maat maken tussen de warme muts en jas van het dansende figuurtje op het telefoonscherm. Dan zie je jezelf dansen, met naar keuze vier verschillende romantisch besneeuwde achtergronden.

App review iPhone: Snow Globes screenshot-1 
App review iPhone: Snow Globes screenshot-2 

Het dansertje of danseresje op de telefoon kun je aan het werk zetten door te swypen. Veeg naar boven en de danser springt. Veeg naar rechts en hij springt naar rechts. Veeg naar links en je krijgt een pirouette die kant op. Dat alles met een Coca Cola-kerstthemaliedje op de achtergrond dat zichzelf eindeloos herhaalt.

Verveelt het, dan kun je een andere snow globe maken of het gezicht van iemand anders in de app importeren. Je kunt zelfs met z’n vieren in de sneeuw gaan dansen. Ben je het liedje en het dansje beu, dan wordt het tijd om een kaart te sturen. Je danser wordt dan in een snow globe afgebeeld en in je galerij bewaard, zodat je de foto kunt e-mailen, twitteren, op facebook kunt zetten of afdrukken.

App review iPhone: Snow Globes screenshot-3 
App review iPhone: Snow Globes screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Grafisch mooi uitgevoerd
  • Dansertje reageert leuk
  • Meerdere dansers toe te voegen
  • Foto van eigen gezicht kan erin
Minpunten
  • App heeft beperkte functionaliteit
  • Na een tijdje spelen heb je het wel gezien

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters