App review iPhone: Solar Walk

Solar Walk laat je als het ware in 3D door het hele zonnestelsel heen vliegen. De ruimtewandeling die je kunt maken, biedt erg veel informatie over alle hemellichamen die ons zonnestelsel telt.

App review iPhone: Solar Walk screenshot-0

 

Allereerst iets over de download: die is meer dan 300 mb groot, en kan dus het beste op een Wifiverbinding worden gedaan. Anders kan het in de papieren gaan lopen. De app heeft gezien zijn omvang ook enige tijd nodig om op te starten.

Maar als je dat eenmaal doet, vertoont zich een oogstrelende, Engelstalige app met zeer gedetailleerde beelden. De zon, de aarde, de maan, alle planeten met hun belangrijkste manen: als Nasa of sterrenwachten op aarde daar ooit plaatjes van hebben gemaakt, zitten die in deze app, zo gedetailleerd mogelijk. Ook de actuele banen van de planeten en hun manen worden getoond. Bij de aarde wordt zelfs een aantal satellieten vertoond, waarop je ook naar hartelust kunt inzoomen om ze van dichtbij te bekijken.

Op deze manier waan je je echt in de ruimte, terwijl je alleen maar naar het schermpje van je iPhone zit te kijken. Je kunt zelfs de Curiosity van Nasa op Mars zien staan.

App review iPhone: Solar Walk screenshot-1

 

App review iPhone: Solar Walk screenshot-2

 

Zoeken is een genot op deze app. Of je nu een krater op de maan of een gebergte op Mars wilt zien, tik een deel van de naam in en de app vliegt je er direct heen. Over alle hemellichamen is zeer uitgebreide informatie te raadplegen. Ook zijn er nieuwe plaatjes te zien als je bijvoorbeeld Mars of Mercurius ‘openklikt’. Je kunt de gegevens over zo’n planeet raadplegen, zoals de omtrek of het gehalte aan water in het geval van de Aarde. Of je kunt een korte omschrijving lezen. Maar een van de mooiste zaken is dat je van de app ook binnen in een planeet mag kijken. Dan zie je dat de Aarde bijvoorbeeld een kern van gesmolten ijzer heeft, en Mars een kern die een heel stuk koeler is.

App review iPhone: Solar Walk screenshot-4

 

Onze review score
Pluspunten
  • Oogstrelende app
  • Veel serieuze informatie
  • Realtime info over plek en tijd hemellichamen
  • Mooie 3D-animaties
Minpunten
  • Soms wat lastig om een object te vinden
  • Curiosity is wel heel groot afgebeeld op Mars
  • Aarde zelf had gedetailleerder gekund

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters