App review iPhone: The Simpsons Tapped Out

The Simpsons Tapped Out is zo’n spel waarbij je een dorpje moet bouwen. In dit geval heel Springfield, het bekende oord waar de tekenfilmserie zich afspeelt. Homer heeft het hele dorp laten ontploffen en nu is het jouw taak om de boel te herbouwen.

App review iPhone: The Simpsons Tapped Out screenshot-4 

Het spel heeft sociale componenten, want je kunt met of tegen anderen spelen. Leuk is dat de bekende tekenfilmfiguren je ermee helpen tijdens een uitgebreide tutorial.

Die tutorial laat je zien hoe de bedieningselementen werken. Hoe bouw je een huis, hoe verdien je geld en ervaringspunten (XP’s), en hoe verkrijg je donuts. Het is niet zo moeilijk om aan geld te komen, maar de donuts zijn het echte geld waard. Ook letterlijk: je kunt ze in de app aankopen, en dat kost best wat geld.

Je begint het spel met tamelijk weinig karakters. Het hele dorp is ontploft, en er zijn geen mensen meer behalve Homer en zijn slimme dochter Lisa. Met die twee start je eerst met de herbouw van het huis van de Simpsons. Daarna is het je taak om een voor een andere gebouwen neer te zetten.

App review iPhone: The Simpsons Tapped Out screenshot-0 
App review iPhone: The Simpsons Tapped Out screenshot-1 

Tenzij je voor de korte route kiest en de beurs trekt om donuts aan te kopen waarmee je de bouw kunt versnellen, ben je hier dagen mee bezig. Stukje bij beetje kun je je gebied uitbreiden en wegen, bankjes, bomen, en uiteraard huizen en winkels neer te zetten. Af en toe kun je een paar bonus-donuts verdienen waarmee je wat sneller kunt bouwen. Het is zaak om zeer regelmatig in te checken in Springfield om op huizen te tikken om inkomstenbelasting en ervaringspunten te scoren. Doe je dat niet, dan verdien je niks. Je moet dus erg vaak per dag in het spel inloggen. Omdat het spel tamelijk langzaam opstart, ben je daar steeds even mee bezig.

Toch verveelt het spel niet, want je kunt er gaandeweg steeds meer mensen uit de tekenfilmserie bij ‘maken’. Zoals de godvruchtige buurman Flanders, die je geld voor het dorpje kunt laten verdienen door hem ‘de wetenschap’ te laten vervloeken. Je kunt ook geld verdienen door Lisa een boek te laten lezen. En zo komen er gaandeweg steeds meer opdrachten bij.

Om je te laten zien hoe je dorpje er uit kan komen te zien, hebben de spelmakers in een parallel universum een tweede Springfield gesticht. Als je daar eenmaal per etmaal langsgaat, krijg je wat geld toegestopt. Maar het is belangrijker dat je dat dorpje benut als een soort voorbeeld. Je kunt je eigen Springfield bouwen zoals je het wilt, maar het is handig om af en toe bij het tweelingdorpje te spieken. Je kunt ook een account aanmaken voor het spel en zo bij anderen kijken die het spel spelen en hun dorpjes aan het stichten zijn. Dat levert af en toe wat donuts op. Niet al teveel, want de spelfabrikant wil natuurlijk verdienen via de in-app aankopen.

App review iPhone: The Simpsons Tapped Out screenshot-2 
App review iPhone: The Simpsons Tapped Out screenshot-3 
Onze review score
Pluspunten
  • Spel voor wekenlang plezier
  • Gratis
  • Grappig door herkenbare tekenfilmfiguren
Minpunten
  • Dure in-app aankopen
  • Traag laden

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters