App review iPhone: Vertragingsapp

Alweer twee jaar geleden bedacht uitgeverij Querido Nijgh de Vertragingsapp. Een app die je met een op de vertragingstijd toegesneden verhaal door de tijd helpt als je trein, vliegtuig of boot te laat komt.

App review iPhone: Vertragingsapp screenshot-0 
App review iPhone: Vertragingsapp screenshot-1 

De app is nog altijd actueel, vooral vanwege latere toevoegingen zoals de Zomer-, Herfst- en Wintervertragingsapp. Wat betekent: meer verhalen om te lezen.

De app werkt simpel. Je krijgt eerst een stationsklok in beeld. Heb je net de NS-omroepster horen zeggen dat je trein zeven minuten te laat is, dan stel je de tijd in op iets minder dan dat, bijvoorbeeld vijf minuten. Dan verschijnt een overzicht van vier verhalen in beeld die je kunt kiezen.

En zo werkt het met meerdere tijdeenheden. Maakt de NS het bont, dan kun je kiezen voor tien tot vijftien minuten, een kwartier tot een half uur, of nog langer, als de sneeuw/herfstblaadjes/vierkante wielen (streep door wat niet van toepassing is) het je trein moeilijk maken om zijn bestemming te bereiken.

App review iPhone: Vertragingsapp screenshot-2 
App review iPhone: Vertragingsapp screenshot-3 
App review iPhone: Vertragingsapp screenshot-4 

De app biedt boeken van de uitgeverij. Uiteraard voornamelijk korte verhalen, want voor een volledig boek van Kafka heb je – hopelijk – geen tijd als je op een winderig station staat te wachten. Wel voor één van de korte verhalen van de Tsjechische schrijver. Daar kun je makkelijk een half uurtje mee zoek maken.

Voor een meerprijs kun je aanvullingen downloaden, zoals de Winter-, Herfst- en Zomerapps van de uitgeverij. Dan krijg je nog een stapeltje korte verhalen erbij voor enkele euro’s. Allemaal literatuur, allemaal licht verteerbaar. Zelfs Kafka. Het zijn overigens voornamelijk Nederlandse schrijvers die verhalen leveren voor deze apps.

App review iPhone: Vertragingsapp 2013 06 16 113647 
App review iPhone: Vertragingsapp 2013 06 16 113440 
App review iPhone: Vertragingsapp 2013 06 16 113407 
App review iPhone: Vertragingsapp 2013 06 16 113350 
App review iPhone: Vertragingsapp 2013 06 16 113452 
App review iPhone: Vertragingsapp 2013 06 16 113326 
Onze review score
Pluspunten
  • Goed idee: verhalen op tijd gesorteerd
  • Leuk uitgevoerd met stationsklok om vertraging aan te geven
  • Mooie collectie verhalen uit goede boeken
Minpunten
  • Er mogen wel wat meer updates voor deze app komen
  • De beschikbare updates zijn veel duurder dan de originele app

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters