App review (iPhone): Voorleestijd

Op vakantie en geen voorleesboek bij de hand, of geen tijd gehad om naar de bibliotheek te gaan om nieuwe boeken te halen? Met de app Voorleestijd heb je toch wat Nederlandstalige verhaaltjes bij de hand voor de kleine. We kijken eens hoe dat werkt.

De app brengt een klok in beeld. Daarop kun je een wijzer laten aangeven hoeveel minuten het verhaaltje moet duren. Je kunt kiezen tussen verhaaltjes van vijf, tien, vijftien en tiwntig minuten. Naarmate de verhaaltjes langer worden, stijgen ook de leeftijden waar de voorleesverhalen geschikt voor zijn.

App review (iPhone): Voorleestijd screenshot-0

 

Bij het aanbod voor de jongsten vinden we onder meer twee Jip en Janneke-verhaaltjes. Wil je meer (voor)lezen van schrijfster Annie M. G. Schmidt, dan kun je op een link klikken en zo word je naar een website van de uitgever gebracht. Daar kun je dan het echte boek bestellen. Wat een beetje jammer is, want het is dus niet mogelijk om direct vanuit de app nieuwe verhaaltjes te bestellen en die op je iPhone te krijgen.

App review (iPhone): Voorleestijd screenshot-1

 

App review (iPhone): Voorleestijd screenshot-2

 

De korte verhalen zijn afgerond, in die zin dat ze een kop en een staart hebben. Bij de twintig minuten-verhalen wreekt het zich dat er een paar hoofdstukken van een boek worden getoond, maar na drie of vier hoofdstukken is het feest afgelopen. Als je wilt weten hoe het verhaal is afgelopen, moet je alsnog de gang naar de boekwinkel of de bieb maken om het echte boek te halen.

Van zestien boeken is er in de app dus een klein voorproefje te krijgen. Enkele verhaaltjes, of enkele hoofdstukken. Dan is de pret voorbij en moet je het echte boek halen om meer te lezen.

App review (iPhone): Voorleestijd screenshot-3

 

App review (iPhone): Voorleestijd screenshot-4

 

Onze review score
Pluspunten
  • Nederlandstalig
  • Leuke verhaaltjes voor 4- tot 10-jarigen
  • Prettig leesbaar op iPhone
Minpunten
  • Weinig verhaaltjes
  • Sommige houden na enkele hoofdstukken op
  • Geen mogelijkheid tot in-app aankoop nieuwe verhaaltjes

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters