App review iPhone: What to wear

In Nederland sta je elke dag op met de vraag: wat voor weer is het en wat moet ik aan? Die vraag wordt vergemakkelijkt door de app What to Wear, die checkt wat voor weer het is en dan een bijbehorend setje kleren voorstelt.

App review iPhone: What to wear screenshot-0 

Winterse dag? Er zal een dikke jas verschijnen, een spijkerbroek en een warme trui. Zomerdag? Een zomerjurkje fladdert over het scherm. Koninginnedag? Oranje accenten.

En zo kan het voorkomen dat je na het opstaan niet eerst uit het raam kijkt voordat je naar de garderobekast loopt om te beslissen wat je aantrekt, maar eerst even de app opent op de iPhone. Want handig is het wel. Handiger dan weersites die weinig meer dan een paraplu tonen als het gaat regenen. En het is allemaal uiteraard nog modieus ook.

Jammer is wel dat de voorgestelde kledingpakketjes alleen voor vrouwen bedoeld zijn. Mannen moeten het zelf maar uitzoeken, of kunnen een vluchtige blik werpen op de kleren die voor de vrouwen worden voorgesteld om te weten hoe zij zich ongeveer moeten kleden.

App review iPhone: What to wear screenshot-1 
App review iPhone: What to wear screenshot-2 

De app moet natuurlijk ook ergens geld vandaan halen, en die link was eenvoudig gelegd. Bij de in beeld gebrachte kleding kun je alles meteen online kopen. Een lijstje van de getoonde kleding en accessoires verschijnt op het scherm, waarna je direct kunt bestellen. Eerste indruk van de getoonde spullen: heel erg goedkoop is het allemaal niet. Behalve de kleding die je naar de webshop van Zalando brengt.

Nu is het bezoeken van een webshop op het kleine scherm van een iPhone op zichzelf nogal een bezoeking, maar de app biedt daar een mooie oplossing voor aan: je kunt je de link van een artikel laten mailen. Dan kun je later op een groter scherm nog eens goed bekijken wat je zo leuk leek. Leuke kledingsuggesties zijn op te slaan in ‘favorieten’. Wie alvast wil weten wat voor kleding er voor de dag van morgen wordt gesuggereerd, vist achter het net: een teller komt in beeld met de info wanneer de dag om is, en er een nieuwe kledingsuggestie komt.

Natuurlijk heb je er weinig aan om spullen te bestellen in webshops gebaseerd op het weer van vandaag, want morgen is het waarschijnlijk weer heel ander weer. Maar het gaat om het idee. Het is mogelijk om op basis van het getoonde iets soortgelijks in de eigen kledingkast te zoeken. En als er echt iets leuks wordt getoond, kan het desgewenst meteen worden besteld. `Voor de volgende keer dat het regent bij zeven graden Celsius, bijvoorbeeld.

App review iPhone: What to wear screenshot-3 
App review iPhone: What to wear screenshot-4 
Onze review score
Pluspunten
  • Goed idee: weer-informatie benut bij kledingsuggesties
  • Getoonde kleding desgewenst direct aan te schaffen
Minpunten
  • Soms meer modieus dan weerbestendig
  • Alleen voor vrouwenkleding

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters