App review iPhone: WiFi finder

Soms heb je geen 3G in de buurt of zit je in het buitenland, waar gebruik van mobiel internet op je telefoon een kostbare zaak kan worden. Dan is het zaak om een gratis WiFi-verbinding op te sporen WiFi Finder helpt daarbij.

App review iPhone: WiFi finder 

WiFi Finder wil eerst weten waar je bent. Een logische vraag, want op basis van je gps-positie spoort WiFi Finder de dichtstbijzijnde WiFi-hotspots op. Dit zijn zowel hotspots waar je voor moet betalen als echt gratis hotspots. Hiervoor maakt WiFi Finder paradoxaal genoeg wel gebruik van het mobiele internet, anders komt de kaart met de bijbehorende database niet eens in beeld. Zit je dus echt om 3G verlegen, dan heb je ook niets aan de WiFi Finder. Of wel?

Maar ho, dit klopt niet helemaal. Want in de instellingen blijkt de mogelijkheid te zitten om een hele database aan hotspots van tevoren op je iPhone te downloaden. Een bestand van 38 mb, wordt gewaarschuwd. Heb je dat bestand eenmaal geinstalleerd, dan kun je de informatie over hotspots wel zonder mobiel internet raadplegen. En dan kun je in 144 landen 545000 hotspots opsporen om daar gebruik te maken van internet met je telefoon, of je tablet of laptop natuurlijk. Wel is het even de vraag waar de kaart dan vandaan komt, waarop de hotspots worden getoond. Die is naar onze waarneming toch echt van internet afkomstig.

De app is eenvoudig in het gebruik. Laat de app in je omgeving zoeken naar WiFi-hotspots die openbaar toegankelijk zijn, en je krijgt ze in beeld. Ze komen in twee kleuren. Blauw is betaald, en groen is echt gratis.

Hier valt wel wat op aan te merken. Zo ontbreken de talrijke Fon-spots die in de wereld inmiddels online zijn; gebruikers van een Fon-modem bieden gratis internet aan wie het maar wil, als ze dat zelf ook doen. Maar ook kun je door het versturen van een sms-je of betaling van een eenmalig bedrag toegang krijgen tot internet via een Fon-toegangspunt. Dat die Fon-toegangspunten er niet op staan is een groot gemis.

App review iPhone: WiFi finder mzlqavzbobb320x480 75 
App review iPhone: WiFi finder mzlolelaood320x480 75 
App review iPhone: WiFi finder mzlbvfykuxj320x480 75 

Ook valt er her en der wel wat aan te merken op de plek op de kaart van sommige hotspots. Zo hebben wij ontdekt dat een gratis WiFi-hotspot in een tankstation naast de snelweg op de kaart wordt getoond als een hotspot waarvoor je moet betalen, en bovendien is hij ineens een halve kilometer een woonwijk in verplaatst, terwijl dit toch echt niet zo is. Zo kun je je zelfs met behulp van de kaart op je iPhone redelijk lang vruchteloos een breuk zoeken naar zo’n hotspot. Gelukkig staat er meestal adresinformatie bij en soms zelfs een telefoonnummer, zodat je aan de hand van die gegevens de juiste plek kunt opsnorren. Maar dat had handiger gekund door gewoon de juiste plek op de kaart aan te geven.

Onze review score
Pluspunten
  • Groot aantal WiFi-hotspots in de hele wereld
  • Offline te gebruiken
  • Zowel gratis als betaalde openbare WiFi-hotspots
Minpunten
  • Fon-spots ontbreken
  • Informatie klopt soms niet
  • Informatie soms gedateerd

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters