App review iPhone: Wikiweb

Snel wat opzoeken? Dat kan via de Safaribrowser, waarmee je naar Wikipedia kunt surfen. Maar de app Wikiweb werkt misschien net wat makkelijker en sneller.

App review iPhone: Wikiweb screenshot-0 

Wikiweb brengt je snel naar de benodigde informatie. Tik een trefwoord in en je krijgt het Wikipedia-artikel in beeld, in het Nederlands als dat beschikbaar is.

De app laat je allereerst wat trefwoorden invoeren. Dan kun je kiezen uit een lijstje gevonden artikelen. Wij maakten het onszelf makkelijk en zochten op Mark Rutte. Die was snel gevonden. Vervolgens komt vreemd genoeg alleen onze ingevoerde zoekopdracht in beeld. Wat nu, geen informatie? Jawel, maar daarvoor moet je de bijna onzichtbare zijbalk aan de rechterkant van je telefoonscherm naar links vegen. Dan pas komt de opgevraagde informatie in beeld.

Zoekopdrachten kunnen worden opgeslagen voor de volgende keer. Makkelijk. Wat ook makkelijk is, is dat je je een link naar de webpagina met het artikel kunt laten e-mailen. Of je kunt het natuurlijk naar iemand anders mailen. Zo weet je zeker dat je de informatie die je hebt opgevraagd, kunt terugvinden.

App review iPhone: Wikiweb screenshot-1 
App review iPhone: Wikiweb screenshot-2 
App review iPhone: Wikiweb screenshot-3 

De Wikiweb-app is afhankelijk van een internetverbinding, want er wordt informatie van een website opgehaald. De beperking van de Wikipedia-informatie is dat niet over alle mogelijke onderwerpen al een Nederlandstalig artikel bestaat, en dat de informatie soms niet 100 procent betrouwbaar is. Daar dient iedereen die deze informatie gebruikt wel rekening mee te houden. Wikipedia wordt voornamelijk gevuld door goedwillende amateurs, die het soms bij het verkeerde eind hebben.

Door een zoekterm in te voeren, komt ook soms een soort mindmap in beeld met verwante onderwerpen. Zo kun je nog beter zoeken naar de juiste informatie.

App review iPhone: Wikiweb 2013 06 16 122632 
App review iPhone: Wikiweb 2013 06 16 121754 
App review iPhone: Wikiweb 2013 06 16 121738 
App review iPhone: Wikiweb 2013 06 16 121147 
App review iPhone: Wikiweb 2013 06 16 121034 
App review iPhone: Wikiweb 2013 06 16 120903 
Onze review score
Pluspunten
  • Goede toegang tot 's werelds grootste online naslagwerk
  • Mindmapfunctie erg handig om aanverwante informatie op te zoeken
Minpunten
  • App erg duur voor 'gratis' informatie

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters