App review iPhone: Wizard

Wordfeud is soms best lastig. Soms zit je met een rijtje letters op je plankje waar je niets mee kunt. Of je bent het wel eens zat om altijd maar drielettewoorden te leggen. Dan kun je de boel bedonderen met Wizard, die razendsnel de mooiste woordencombinaties voor je opzoekt.

App review iPhone: Wizard screenshot-3 

Er zijn meer van zulke apps inmiddels. Wordfeud is een bijzonder populair spel, en de apps waarmee je je tegenstander kunt belazeren zijn steeds talrijker geworden. Wizard is een van de beste bedonder-apps, die je heel snel aan een rijtje woorden helpt, waar jij het al helemaal niet meer ziet.

De gratis variant van de app geeft alleen woorden met een maximumwaarde van twintig punten. Wil je weten welk woord, dat met een T begint, je wel 87 punten oplevert, dan moet je de beurs trekken en de betaalde versie kopen. Want de mogelijkheden met veel punten krijg je alleen met de beginletter en een rijtje zwarte blokjes in beeld. Eigenlijk wel zo eerlijk: je krijgt in ieder geval wat informatie dat er een mogelijkheid bestaat om een stevig woord neer te leggen, en krijgt zo alleen een hint. Maar kun je het niet vinden en is je nieuwsgierigheid niet te bedwingen, dan kun je dus de betaalde app ophalen in de App Store.

De app vraagt toestemming om je foto’s te mogen zien. Je kunt dan, als je in Wordfeud zit, een screenshot maken op de bekende manier van de iPhone: druk de homeknop en de aanuitknop gelijktijdig in. Dat screenshot gaat direct in je fotogalerij. Start dan Wizard en die bekijkt automatisch al de laatste screenshot die hij kan vinden. De suggesties verschijnen onder het afgebeelde Wordfeud-veld direct onder in je scherm, en je kunt de gevonden woorden in een rolbalkje op je scherm laten zien.

App review iPhone: Wizard screenshot-0 
App review iPhone: Wizard screenshot-1 
App review iPhone: Wizard screenshot-2 

Als je een van de gevonden woorden aantikt, komt dat in donkergeel op het Wordfeudveld aan de bovenkant van het scherm. Zo weet je waar je dat woord kunt neerleggen. Je kunt ervoor kiezen of je witte letters (die voor elke letter gelden) wilt gebruiken of niet. Een wat vreemde keuzemogelijkheid.

Wizard biedt de woordenboeken van Wordfeud in Nederlands, maar ook Deens, Zweeds, Noors, Frans, en Engels. Wil je een ander screenshot laden dan degene die Wizard uit je galerij heeft gepakt, dan kun je op het symbool van een filmrol tikken en ga je direct naar je galerij om een andere screenshot uit te kiezen.

App review iPhone: Wizard 2013 04 09 195356 
App review iPhone: Wizard 2013 04 09 195319 
Onze review score
Pluspunten
  • Razendsnel goede woorden vinden
  • In gratis versie worden mooiste woorden niet verklapt
  • App zoekt zelf de laatste screenshot op in galerij
Minpunten
  • Het is en blijft een belazer-app om vals te spelen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters