App review iPhone: YouTube

Met de introductie van iOS 6 heeft Apple de eigen YouTube-applicatie van het toestel af gegooid. Geen nood: via de App Store is de eigen YouTube-app van Google inmiddels beschikbaar. En die werkt misschien nog wel wat beter dan de aloude Apple-variant.

App review iPhone: YouTube screenshot-0 

YouTube stond van oudsher standaard op alle iPhones als onderdeel van de firmware van Apple. Maar sinds iOS6 is Apple een nieuwe koers gaan varen. Niet alleen Google Maps is vervangen door het nogal verguisde Apple Maps, ook de YouTube-app is weggelaten. Google heeft nu zijn eigen app beschikbaar gesteld en die bekijken we in deze korte app review.

Het eerste verschil dat je tegenkomt als je de YouTube-apps van iOS 5 en eerder vergelijkt met de nieuwe YouTube-app van Google zelf, is het icoontje. Het antieke tv’tje dat Apple had bedacht, is door Google vervangen door een icoontje waar het logo van YouTube op staat.

Klikken we de app open, dan blijkt dat er meer is veranderd onder de motorkap. De app is een stuk strakker van uiterlijk en biedt, net als Google Maps voor iOS, een overzichtelijke manier om door de app en het enorme filmpjesaanbod te navigeren. Met een zijbalk waaarin diverse kanalen en abonnementen worden getoond.

App review iPhone: YouTube screenshot-1 
App review iPhone: YouTube screenshot-2 

De indeling van die zijbalk is zeer overzichtelijk. Bovenaan je eigen instellingen, daaronder de kanalen waarop je bent geabonneerd, en daar weer onder de diverse categorieen die YouTube zelf aanbiedt. ZOals populair, film, auto’s en muziek.

Op deze manier is het makkelijk om op categorie te browsen en je te laten verrassen door filmpjes. Maar ook de zoekfunctie binnen de app zelf is erg goed. Tik je in: Coldplay, dan krijg je niet alleen de muziekvideo’s van deze band te zien, maar ook worden video’s gesuggereerd die je misschien ook wel leuk vindt omdat YouTube die in dezelfde muziekcategorie schaart. Zo hoor je nog eens wat verrassends.

Wat het afspelen van de video’s betreft is er weinig veranderd: je kunt ze in postzegelformaat met informatie en reacties van andere gebruikers in beeld krijgen als je de iPhone rechtop houdt, maar ook geheel beeldvullend op het scherm krijgen als je het toestel in ‘liggende’ modus vasthoudt.

Onze review score
Pluspunten
  • Strak design
  • Goede zoekfunctie
  • Goede suggestiefunctie
  • Enorm aanbod aan filmpjes en muziek
Minpunten
  • Niet gevonden

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters