App review: NOC*NSF London 2012

De officiële app van London 2012 is niet veel soeps, maar wat werkt dan wel? Die van ons eigen Olympisch Comité. De app London 2012 van NOC*NSF biedt ontzettend veel informatie over de prestaties van de Oranje sporters.

De app denkt bij het installeren met je mee. Ben je bang om over je datalimiet heen te gaan, dan kun je allerlei zaken van tevoren alvast op je telefoon zetten zodat je minder dataverkeer hebt. Aardig van NOC*NSF.

App review: NOS*NSF London 2012 screenshot-0 

De app trapt meteen af met mooie foto’s van Nederlandse sporters, met teksten erbij. En daaronder een oranje balk met iconen. Ons team, daar begint het rijtje mee, maar er zijn er veel meer. Wedstrijden, locaties, nieuws, live, radio, video, foto’s en zelfs een grappige sub-app waarmee je jezelf kunt kieken met een medaille om je nek: er zit werkelijk van alles in.

Kijken we eens onder het knopje ‘ons team’, dan kunnen we kiezen tussen de teams voor d Olympische of de Paralympische Spelen. Voorts kies je de tak van sport en dan krijg je in een soort cover-flowachtige rij foto’s de olympiërs te zien. Klik je op een foto dan krijg je niet alleen erg veel personalia te zien, maar ook de prestaties van de laatste wedstrijden.

App review: NOS*NSF London 2012 screenshot-1

 

App review: NOS*NSF London 2012 screenshot-2

 

Kijken we eens bij wedstrijden, dan zien we de resultaten van de olympiers die al aan de beurt zijn geweest. Met foto’s, tweets en de mogelijkheid om er een favoriet van te maken.

Maar boeiender is nog de onafzienbare rij audio- en videofragmenten van radio en televisie, die via de app kunnen worden beluisterd of bekeken. Mediapartners NOS tekent voor audio en beelden, Radio 538 voor veel radiofragmenten. Ook kan er door foto’s worden gebladerd die sporters zelf op twitter hebben gezet.

App review: NOS*NSF London 2012 screenshot-3

 

App review: NOS*NSF London 2012 screenshot-4

 

Onze review score
Pluspunten
  • Werkt vlot en effectief
  • Installatie is makkelijk
Minpunten
  • Server-software heeft kinderziektes
  • Interface laat soms te wensen over

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters