Apple iPhone 7 review: hetzelfde, maar beter

Naar jaarlijkse gewoonte kondigde Apple eerder dit jaar, oktober van 2016, zijn nieuwe iPhones aan. Dit jaar verwachten we de Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus. In deze review vertellen we je alles over de kleinere variant van beide smartphones: de iPhone 7.

Negen jaar geleden begon het allemaal voor de iPhone. Ze kondigden tijdens een event hun eerste smartphone aan: de iPhone (2G). Toentertijd een heel revolutionair toestel. Of zoals Apple het zelf noemde: een iPod, een telefoon en een internet-toestel in één!

All About Phones Apple iPhone 7 review

Op 19 september 2014 kwam Apple vervolgens met de aankondiging om de strategie voor zijn iPhones ietwat aan te passen. Niet langer zou het bedrijf slechts één versie van zijn o zo populaire smartphone gaan verkopen, maar vanaf toen wilde het Amerikaanse computerbedrijf twee varianten van zijn iPhone gaan verkopen. Een reguliere variant met een 4,7-inch scherm en een Plus-variant met een 5,5-inch scherm.

Dit jaar is geen uitzondering op deze regel. Alhoewel Apple met zijn iPhone 7 niet echt zijn eigen ‘gewoontes’ volgt. Normaal hoort bij iedere echt nieuwe generatie iPhone (zoals iPhone 4, 5, 6) een (geheel) nieuw ontwerp. Bij de iPhone 7 is dit niet volledig het geval.

Hier en daar zijn er wel een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd in het ontwerp, maar in grote lijnen ziet de iPhone 7 er hetzelfde uit als zijn twee voorgangers. Niet dat dit een probleem is, maar toch. Leuk is wel dat de iPhone 7 nu een IP67-rating heeft. Iets minder leuk (voor sommigen) is dat de headphone-jack officieel verleden tijd is, aldus Apple. Ook aan de tijd van fysieke knoppen begint een eind te komen: in de iPhone 7 zit een niet-indrukbare thuisknop gekoppeld aan een taptic-engine

De grootste merkbare veranderingen aan de iPhone 7 (in vergelijking met zijn voorganger) zijn intern doorgevoerd: een krachtigere processor, beter scherm, … . De Apple iPhone 7 lijkt op het eerste zicht eigenlijk dus meer weg te hebben van een S-versie iPhone dan van een volledig nieuwe generatie. Iets wat ergens wel logisch is: volgend jaar bestaat de iPhone 10 jaar en er wordt verwacht dat Apple dan met een geheel nieuwe iPhone zal komen.

Intussen is de iPhone 7 dus een feit, en zoals Apple zegt is de iPhone 7 op papier ook echt wel de beste iPhone die ze tot nu toe hebben gemaakt. Of de iPhone 7 ook goed genoeg is om te kunnen concurreren met andere toestellen en of hij je geld waard is gaan we je vertellen in deze review.

Deze review is gebaseerd op het 128GB model van de zilveren en 256GB model van de gitzwarte iPhone 7.

Specificaties van de Apple iPhone 7
Algemeen
 • Uitgebracht op September 2016
 • Draait op iOS 10
Processor
 • Apple A10 Fusion
 • quadcore-processor op 2.3GHz
 • Grafisch: Hexacore
Scherm
 • 4.7" IPS LCD scherm
 • Touchscreen met multitouch
 • Scherm is krasbestendig
 • 1334x750 schermresolutie
Camera
 • 12MP camera met autofocus
 • Dual LED-flitser
 • 3840x2160 (4K) video opnames
 • 7MP camera voorkant

Voorgaande jaren heeft Apple telkens zijn nieuwe generatie iPhones voorzien van een geheel nieuw ontwerp. Dit jaar is dit niet echt het geval. Want hoewel de iPhone 7  dat van zijn voorgangers, zijn de verschillen heel miniem. Maar dit is niet echt een probleem. Zelfs al heeft de iPhone 7 een bijna identiek ontwerp als zijn voorgangers, ziet het toestel er nog altijd prachtig uit.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Net zoals de iPhone 6(s) is de iPhone 7 vervaardigd uit één stuk aluminium. Hierdoor ziet het toestel er om te beginnen high-end uit, maar het aluminium ontwerp zorgt er ook voor dat de iPhone 7 gewoon lekker stevig aanvoelt in de hand. En in tegenstelling tot de iPhone 6 Plus, kun je de iPhone 7 gelukkig niet plooien. Geen idee waarover ik het heb? Neem hier dan een kijkje. 

De iPhone 7 is vervaardigd uit één stuk aluminium

Wat mij ook opviel is dat het aluminium een beetje mat ‘aanvoelt’ waardoor je niet het gevoel hebt dat het toestel zo uit je hand kan glijden. Een welkom extraatje bij een high-end (geprijsd) toestel zoals de iPhone 7.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Aan de achterzijde van de smartphone steekt de, nu iets grotere, camerasensor nog altijd een klein beetje uit het ontwerp. Maar de antenne-lijnen die we kennen van de iPhone 6 en iPhone 6s lopen niet langer over de achterzijde van het toestel. In plaats daarvan lopen ze over de randjes.

All About Phones Apple iPhone 7 review

De eerste keer dat ik deze kleine aanpassing in het ontwerp zag op ‘gelekte’ foto’s was ik er niet echt voor te vinden. Ik vond dat het er een beetje goedkoop uitzag. Nu ik de iPhone 7 in het echt te zien kreeg, neem ik deze woorden terug. Ik vind nu zelfs dat de kleine aanpassing aan de antenne-lijnen van de iPhone 7 ervoor zorgt dat de nieuwe smartphone van Apple er veel netter uitziet dan zijn voorgangers!

All About Phones Apple iPhone 7 review

Een leuk extraatje is dat wanneer je nu een mat-zwarte iPhone koopt de antenne-lijnen ook zwart zullen zijn, wat de iPhone 7 een stealthy look geeft. Wanneer je de iPhone 7 in alle andere kleuren (buiten gitzwart) koopt zullen de antenne-lijnen wel nog altijd ‘gewoon’ wit zijn.

Nu we toch bezig zijn over kleuren, buiten space gray te vervangen door mat zwart heeft Apple nog een extra kleur van iPhone toegevoegd aan zijn portfolio: jet black. Of ‘gitzwart’ hier in Nederland. De gitzwarte iPhone 7 is, zoals je zou verwachten, voorzien van een volledig zwart ontwerp. Wat dit ontwerp bijzonder maakt is dat er een blinkende laag over zit. Hierdoor ziet de iPhone 7 er naar mijn mening niet alleen heel erg cool uit, hij ziet er eveneens lekker extra high-end uit.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Jammer genoeg zul je niet optimaal van deze high-end look kunnen genieten. Apple waarschuwt namelijk zelf dat de gitzwarte iPhone 7 heel erg krasgevoelig is en je het best een case eromheen kunt doen. Dit vind ik jammer. Al is het wel een logisch gevolg: als je een blinkend voorwerp hebt kunnen er nu eenmaal heel snel krassen op komen. Al had Apple misschien beter voor een iets andere, niet zo krasgevoelige, blinkende afwerking gegaan.

Eveneens nieuw is de IP67-rating van Apple’s nieuwe iPhone. Wat dit inhoudt is dat je de iPhone 7 technisch gezien onder water zou kunnen gebruiken. En In de praktijk is dit ook het geval. Maar mocht je iPhone toch beschadigd raken door water (ook al gebruik je hem zoals de IP67 rating voorschrijft) zal Apple je geen garantie geven. Je kunt je iPhone 7 dus best nog altijd niet onder water gaan gebruiken. Waar de IP67-rating wel handig voor is, is om de iPhone 7 zonder zorgen in de regen te kunnen gebruiken. Al kon je dit eigenlijk ook al met voorgaande iPhones. Hoe dan ook, het is een leuk extraatje.

Je kunt de thuisknop niet langer indrukken

Wat een klein beetje gekoppeld is aan het ‘waterdicht’ maken van de iPhone 7 is de nieuwe niet langer indrukbare thuisknop. De thuisknop in de iPhone 7 is drukgevoelig en registreert zo of je hem al dan niet ‘indrukt’. Om toch nog een knop-gevoel te hebben heeft Apple een taptic-engine gekoppeld aan de thuisknop in de iPhone 7. Een beetje zoals bij de Macbooks het geval.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Wanneer je de thuisknop van de iPhone 7 ‘indrukt’ zal de taptic-engine voor een trilling zorgen dat een klik gevoel moet nabootsen. In het begin moest ik hier echt wel aan wennen. Het voelde gewoon niet natuurlijk omdat je verwacht dat  je een knop die een klik geeft kunt indrukken. Maar ik kan je zeggen: na een aantal dagen raak je helemaal gewend aan de niet indrukbare thuisknop van de iPhone 7 en wil je nooit meer anders.

Hoe hard de knop moet klikken kun je eenvoudig zelf instellen in de instellingen van je iPhone. Waar ik in het begin een beetje bang voor was, was dat (aangezien de taptic-engine ook wordt gebruikt om te trillen bij notificaties) trillingen van notificaties niet goed zouden doorkomen wanneer je de thuisknop zou indrukken. Maar hier heb ik gelukkig nooit last van gehad. Een minpunt aan de nieuwe thuisknop is wel dat wanneer je vinger nat of zo is, het kan voorvallen dat de thuisknop (die nu eigenlijk aanraakgevoelig is) je druk niet altijd zal registreren. Met droge vingers natuurlijk wel.

All About Phones Apple iPhone 7 reviewNog altijd aanwezig in de thuisknop van de iPhone 7 is natuurlijk een touch-ID sensor. Dit jaar een nieuwe generatie. En alhoewel de touch-ID sensor in de thuisknop van de iPhone 6s reeds verschrikkelijk snel was. Is deze in de iPhone 7 nog sneller geworden.

Je drukt de thuisknop in met een geregistreerde vinger en zo goed als onmiddellijk wordt je iPhone 7 ontgrendeld. Het is me ook nauwelijks tot niet voorgekomen dat mijn vingerafdruk niet werd herkend. Kortweg: goed gedaan Apple!

All About Phones Apple iPhone 7 reviewVooraan de iPhone 7 heb je nog altijd een glazen paneeltje met lichtjes gebogen randen. Door deze afgebogen, glazen randen voelt de iPhone 7 (net zoals zijn twee voorgangers) als één geheel. Hierdoor is het heel aangenaam om de smartphone vast te houden. En zelfs met redelijk grote randen rondom het scherm is de iPhone 7 voor de meeste mensen lekker handzaam.

Het komt er op neer dat Apple zelfs met een nauwelijks veranderd ontwerp nog altijd een prachtige en ook stevige iPhone weet af te leveren

Het komt er op neer dat Apple zelfs met een nauwelijks veranderd ontwerp nog altijd een prachtige en ook stevige iPhone weet af te leveren. En hoewel de iPhone 7 bijna identiek is aan zijn voorgangers, doen de kleine aanpassingen de iPhone 7 toch aanvoelen als een volledig nieuwe generatie iPhone.

Het is je waarschijnlijk al wel opgevallen dat ik hierboven niets chrijf over een grote afwezige op de iPhone 7. Ik heb het natuurlijk over de headphone-jack. Apple heeft de drastische keuze gemaakt om zijn nieuwe iPhones niet langer te voorzien van een headphone-jack. Hiervoor zijn waarschijnlijk meerdere redenen, maar ik geloof graag dat ze het hebben gedaan om hun welbekende slogan te volgen: “Less is more”.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Hoe dan ook, de headphone-jack is officieel verleden tijd. En niet alleen bij Apple. Er gaan namelijk alsmaar meer geruchten rond dat Samsung hetzelfde zal gaan doen bij zijn Galaxy S8. Nog niet gesproken over andere fabrikanten die vast en zeker zullen volgen.

“Less is more”

Terwijl bijna iedereen het enkel over de negatieve punten van het verwijderen van de headphone-jack heeft, zijn er ook wel een aantal pluspunten. Eén is bijvoorbeeld dat je voor een noise-canceling headset niet per se nog een externe accu nodig hebt. Er kan namelijk door de lightning-poort ook stroom van de iPhone genomen worden om zo de noise-canceling drivers te voorzien van stroom.

Zelf heb ik nauwelijks nadelen ondervonden van het niet langer aanwezig zijn van de headphone-jack. Ik heb een draadloze koptelefoon waardoor ik niet per se een kabel nodig heb (liever niet zelfs). Als ik voor oortjes wil kiezen, gebruik ik de standaard meegeleverde lightning-earpods van Apple. Ook het geklaag van sommige gebruikers over de meegeleverde lightning naar 3.5mm-adapter begrijp ik niet goed.

Ja, je kunt de adapter makkelijk kwijt raken. Maar eigenlijk ook weer niet. De meeste mensen hebben slechts 1 paar oortjes of 1 koptelefoon. En wanneer deze nog een ‘oude’ 3.5mm aansluiting heeft kun je de adapter er gewoon aanhangen en raak je hem echt niet makkelijk kwijt.

Het ontbreken van de headphone-jack in de iPhone 7 zie ik dus niet echt als een minpunt. Het is hooguit een beetje ongemakkelijk wanneer je de adapter niet bij je hebt en met iemand anders zijn headset naar muziek wilt luisteren of wanneer je muziek wilt luisteren en tegelijk je iPhone wilt opladen. Maar geef nou eerlijk toe, hoe vaak is dit het geval.

Aan de voorzijde van de iPhone vind je dus een 4,7-inch groot Retina-HD scherm terug. Als ik dit even ‘omzet’ naar specificaties betekent dit dat de iPhone 7 voorzien is van een 4,7-inch groot ips-scherm met een resolutie van 750 op 1334 pixels. Op papier is dit dus niet zo bijzonder.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Maar Apple bewijst wel vaker dat wat er op papier staat niet altijd een correct beeld geeft van hoe iets in de werkelijkheid is. En zo ook met het scherm van de iPhone 7. Als je heel veel moeite doet kun je wel lichtjes pixels zien zitten, maar als je gewoon kijkt naar het scherm is dit niet het geval. Het scherm is namelijk net scherp genoeg om met het blote oog geen individuele pixels te kunnen onderscheiden. Al zou een full-HD resolutie wel net iets mooier zijn geweest.

All About Phones Apple iPhone 7 reviewHoe dan ook, qua kleurenweergave is het scherm van de iPhone 7 wel dik in orde. Want zelfs als is het ‘slechts’ een IPS-paneel, kleuren worden toch lekker helder en vooral heel accuraat weergegeven. Witte tinten zijn echt wit, kleuren zijn mooi of super realistisch en zwarte tinten worden zelfs redelijk diep weergegeven. Ik durf zelfs te zeggen dat qua kleurenweergave de iPhone 7 één van de beste schermen heeft die je momenteel kunt terugvinden in een smartphone. Omdat het scherm tot 25% lichter is dan het scherm in de iPhone 6s (aldus Apple) is het zelfs met veel zon heel goed leesbaar.

All About Phones iOS 10 reviewOok aanwezig in het scherm van de iPhone 7 is 3D-touch. Net zoals vorig jaar zorgt 3D-touch ervoor dat het scherm van de iPhone 7 kan waarnemen hoeveel druk je erop uitoefent. Dit is gekoppeld aan een iOS 10 waardoor 3D-touch extra functionaliteit biedt (meer dan in IOS 9).

Nieuw bij de iPhone 7 is dat wanneer je 3D-touch gebruikt je nu (dankzij de verbeterde taptic-engine) lichte tikjes voelt wanneer je ergens harder op drukt. Een klein detail dat voor een redelijk groot verschil zorgt: dankzij de kleine tikjes voelen de handelingen veel realistischer. Al blijft het wel nog altijd zo dat 3D-touch eerder een gimmick is dan een killer feature. Maar ik ben zeker dat dit in de (nabije) toekomst zal veranderen.

Bij een nieuwe iPhone hoort natuurlijk ook een nieuwe processor. In het geval van de iPhone 7 zelfs een geheel nieuwe processor. Apple heeft zijn nieuwe toestellen namelijk voorzien van de Apple A10 Fusion chip. Deze chipset heeft (als eerste chip in een iDevice) een quad-core build en is geklokt op 2,34GHz. In het geval van de iPhone 7 is hier 2GB werkgeheugen aan gekoppeld.
Voor het eerst in een lange tijd is de processor in een iPhone ook op papier veelbelovend. Al blijft 2GB werkgeheugen wel een beetje weinig.

Voor het eerst in een lange tijd is de processor in een iPhone ook op papier veelbelovend

All About Phones Apple iPhone 7 review

Maar Apple zou Apple niet zijn mocht de hardware niet perfect afgestemd zijn op de software. Met als gevolg dat zelfs met 2GB werkgeheugen de iPhone 7 super goed presteert. Alles wat je met de smartphone doet verloopt probleemloos en zelfs multitasken tussen zware applicaties (of veel applicaties) vormt geen enkel probleem. Kortweg: wil je één van de best presterende smartphones die je momenteel kunt kopen? Dan is de iPhone 7 zeker het overwegen waard.

All About Phones Apple iPhone 7 reviewHet intern geheugen van de iPhone 7 heeft eindelijk ook een upgrade gekregen. Wanneer je nu een iPhone 7 koopt krijg je standaard een model met 32GB intern geheugen (niet uitbreidbaar). Hoewel 32GB zeker nog niet echt veel is voor een toestel in de prijsklasse van de iPhone 7, is het vele malen beter dan de 16GB standaard die tot vorig jaar werd gehanteerd. Betaal je iets meer, dan krijg je 128GB of 256GB intern geheugen. Beide meer dan genoeg. Zelfs voor de ‘bovengemiddelde’ gebruiker. Goed om te weten is dat de gitzwarte variant van de iPhone 7 enkel verkrijgbaar is met 128GB of 256GB intern geheugen. Nogmaals het bewijs dat je voor iets premium meer geld betaald.

Wat eveneens groter is geworden is de accu in Apple’s nieuwe iPhone. Waar de iPhone 6s voorzien was van een kleine 1715mAh grote accu, heeft Apple zijn iPhone 7 voorzien van een 1960mAh grote accu. Nog steeds niet  van de grootste, maar het kleine verschil zorgt wel dat je iets langer kunt doorgaan op één laadbeurt.

Gebruik je de iPhone 7 gemiddeld kun je makkelijk het eind van de dag halen op één laadbeurt. Ben je een iets zwaardere gebruiker? Dan zul je waarschijnlijk ook net het eind van de dag halen. De heel zware gebruiker zal na ongeveer 3 kwart van de dag zijn iPhone aan een lader moeten hangen. Het is mij zelfs gelukt om met net iets minder dan gemiddeld gebruik twee dagen uit één laadbeurt te halen!

Wat eveneens mooi is aan iOS en de iPhone 7 is dat wanneer je gaat slapen met bijvoorbeeld 47% batterijlading over, je met 45% batterijlading wakker wordt. Iets wat bij Android meestal niet echt het geval is. Zelfs niet met Doze.

Nieuw is dat de iPhone 7, als eerste iPhone ooit, voorzien is van twee speakers: eentje aan de voorzijde en eentje aan de onderzijde van het toestel. Verwacht alleen niet te veel van de speaker aan de voorzijde: het is de speaker die je ook gebruikt om mee te telefoneren die een kleine upgrade heeft gekregen. Het resultaat is dat het veel aangenamer is om naar muziek of dergelijke te luisteren door de speakers van de iPhone 7 dan door de speakers van voorgaande iPhones. Dit dan vooral door de extra speaker aan de voorzijde. Het maakt echt een verschil.

Op het hoogste volume wordt audio nog altijd mooi weergegeven en de speakers kunnen lekker luid staan.

Zoals iedere iPhone loopt ook de iPhone 7 op iOS. Momenteel iOS 10.2 . Voor een volledig overzicht van wat er nieuw is in iOS 10 raad ik je aan om een kijkje te nemen naar mijn review van Apple’s mobiele besturingssysteem. Hier zal ik namelijk enkel een aantal punten bespreken.

Net zoals het geval was bij iOS 9, kent iOS 10 voornamelijk veranderingen qua functies, en  dus niet zozeer visuele veranderingen. Een voorbeeld van zo’n verandering is Siri. Vorig jaar maakte Apple reeds de keuze Siri meer aanwezig te maken in iOS. Dit jaar zijn ze nog een stap verder gegaan: Apple heeft Siri opengesteld voor ontwikkelaars. Waar dit voor zorgt is dat je (wanneer een ontwikkelaar Siri ondersteuning heeft geïmplementeerd in zijn applicatie) je apps kunt besturen met de persoonlijke assistent van Apple.


Een mooi voorbeeld hiervan is WhatsApp. Wanneer je nu een berichtje via de populaire berichtendienst wilt sturen kun je ervoor kiezen om dit via Siri te doen. Ook zul je wanneer je 3D-touch gebruikt op applicaties nu soms widgets te zien krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld 3D-touch gebruikt op de weer-applicatie krijg je een widget te zien met daarin wat informatie over het weer.

Qua prestaties is iOS 10 net zoals zijn voorgangers: lekker snel en stabiel. De software loopt heel soepel op de iPhone 7 wat voor een sublieme gebruikerservaring zorgt. Er zijn nog altijd duizenden applicaties beschikbaar in de app store. Eveneens blijft iOS 10, net zoals voorgaande versies, heel eenvoudig in gebruik. Wat ook een pluspunt is.

De camera’s in de iPhone 7 zijn ook beter geworden. Vooraan het toestel vind je nu een 7-megapixel selfiecamera. Met deze camera kun je heel erg goede selfies nemen die voorzien zijn van een degelijke hoeveelheid aan details. Kleuren worden er goed in weergegeven en zelfs in iets mindere lichtomstandigheden zullen selfies er niet onmiddellijk slecht uitzien.

Is het echt donker, dan kun je de retina-flash gebruiken bij het nemen van een selfie. Net zoals reeds kon bij de iPhone 6s (Plus). De retina-flash is zoals de naam een beetje zegt het scherm van je iPhone dat heel kort heel helder en wit wordt om zo een flits-effect na te bootsen. Het resultaat is dat je in het donker een selfie kunt nemen. Al zijn het dan wel niet de beste selfies ooit, maar natuurlijk wel beter dan helemaal geen selfie.

Achteraan de iPhone 7 zit een 12-megapixel sensor met voor het eerst in een niet Plus-iPhone optische beeldstabilisatie. Dankzij de optische beeldstabilisatie kun je veel stabieler filmen (later hier meer over) en betere foto’s nemen in het donker.

All About Phones Apple iPhone 7 review

In het donker kun je nu wel beroep doen op een 50% lichtere flash dan die van de iPhone 6s. Hierdoor zouden foto’s genomen met de iPhone 7 met flash er net iets beter moeten uitzien dan wanneer je deze foto zou nemen met de iPhone 6s met flash.

Al blijft het wel zo dat foto’s genomen in het donker er toch net iets beter uitzien als je ze neemt met de Samsung Galaxy S7 (Edge). In deze foto’s zitten net iets meer details dan in die van de iPhone 7. Al is het verschil maar miniem.

Neem je foto’s in goede lichtomstandigheden, dan zul je zien dat je prachtige foto’s met de iPhone 7 kunt nemen. Ze bevatten veel details en kleuren worden heel accuraat weergegeven. Al lijkt het in vergelijking met andere smartphones wel zo dat de kleuren wat flets zijn. Iets wat niet per se waar is dus.

Is de iPhone 7 voorzien van de beste achtercamera die je in een smartphone kunt vinden? Nee, die van de Samsung Galaxy S7 is misschien net iets betere. Maar omdat het verschil zo miniem is kan het wel eens gebeuren dat een foto genomen met de iPhone 7 er net iets beter uitziet dan een foto genomen met de Galaxy S7 (of een andere smartphone). Apple heeft dus wel goed werk afgeleverd wat betreft de camera’s in zijn iPhone 7.

Filmen met de Apple iPhone 7 doe je in maximaal 4K. Beelden geschoten met het toestel zien er (zelfs in het donker) stabiel uit en kleuren worden heel mooi weergegeven.

Dat Apple met zijn iPhone 7 zijn beste iPhone ooit aflevert kun je niet ontkennen. Het toestel is in ieder aspect beter dan zijn voorganger. De iPhone 7 is nog altijd voorzien van een prachtig aluminium ontwerp, presteert helemaal naar behoren, heeft mooie software en is voorzien van goede camera’s.

De vraag is alleen of je hem zijn prijs van minimum €715 euro waard vindt. Hoewel ik het bedrag te hoog vind, en je makkelijk meer voor minder geld kunt krijgen, vind ik de iPhone 7 zijn prijs ergens toch wel waard. Wanneer je een high-end smartphone koopt koop je hem voor het totaalpakket. Van de unboxing tot dagelijks gebruik wil je gewoon een heel goede ervaring.

Dat Apple met zijn iPhone 7 zijn beste iPhone ooit aflevert kun je niet ontkennen

En dit is iets wat Apple als geen ander kan bieden. Het bedrijf straalt nu eenmaal high-end uit en de iPhone 7 is geen uitzondering op deze regel. Is het de meest interessante / innovatie iPhone die het Amerikaanse bedrijf tot nu toe op de markt heeft gebracht? Nee, helemaal niet. Maar dit neemt niet weg dat Apple toch blijft innoveren. Want innovatie betekent ook vooruit gaan. En vooruitgaan is iets wat Apple overduidelijk doet met zijn iPhone 7. Misschien niet in een richting die iedereen wil, maar het bedrijf staat zeker niet stil.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Kijkende naar de geruchten die de ronde doen over de iPhone 8 die Apple volgend jaar zou gaan aankondigen, lijkt het inderdaad zoals Dominick zei in zijn iPhone 7 Plus review dat dit jaar een tussenjaar is voor de iPhone 7. Maar soms moet je nu eenmaal als bedrijf even wachten alvorens je grote sprongen maakt. En ook dit is een deel van innoveren. Maar, dit neemt niet weg dat de iPhone 7 nog altijd een heel erg goede smartphone is.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Dit gezegd zijnde, mocht je op zoek zijn naar de beste iPhone die je momenteel kunt kopen en wil je geen grote iPhone? Dan is de iPhone 7 jouw ideale smartphone.

Onze review score
Pluspunten
 • Ontwerp
 • IP67-rating
 • Prestaties
 • Camera's
 • iOS
 • 16GB is verleden tijd
 • Goed scherm
Minpunten
 • Prijs
 • Geen headphone-jack (voor sommigen)

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters