Divoom Voombox Party review

De Divoom Voombox Party is een Bluetooth-speaker die bedoelt is om buiten te gebruiken. Met zijn enorm stevige design kan hij tegen elke weersomstandigheid. Divoom heeft een hele reeks Bluetooth-speakers voor binnen- en buitengebruik. Met een prijs van 99 euro is de Voombox Party de duurste speaker van Divoom en in deze review behandelen we alle voor- en nadelen van de Bluetooth-speaker.

Unboxing

De Voombox Party komt in een mooie doos met een magnetische sluiting. Op de buitenkant staat het een en ander over de functionaliteiten van de speaker. Als je de doos opent heb je ten eerste de Voombox Party zelf. Daarnaast worden er een aux-kabel en een micro usb-kabel meegeleverd. De aux-kabel kan gebruikt worden om apparaten zonder Bluetooth te verbinden en de micro usb-kabel is bedoeld om de speaker mee op te laden. Het is erg fijn dat Divoom die zelf meelevert.

Divoom Voombox Party  
Divoom Voombox Party  

Design

Het design van de Divoom Voombox Party is op het eerst gezicht niet erg opvallend. De speaker is in twee kleuren verkrijgbaar: zwart en zilver. Toch gaat functionaliteit boven design bij deze speaker. De enorm robuuste behuizing zorgt ervoor dat de Voombox party tegen alle weersomstandigheden kan. Met een IP44-certificaat is hij spatwaterdicht zolang de klep voor de kabels dicht is. Met een gewicht van 1150 gram is de speaker erg zwaar om overal mee naartoe te nemen, maar aan de andere kant geeft dit een erg solide gevoel. Als je hem per ongeluk laat vallen hoef je niet bang te zijn dat hij stuk valt.

“De enorm robuuste behuizing zorgt ervoor dat de Voombox party tegen alle weersomstandigheden kan”

Divoom Voombox Party  

Aan de bovenkant van de Voombox Party zitten vijf knoppen. De eerste knop is om de speaker aan of uit te zetten. De tweede knop is er om het apparaat vindbaar te maken voor Bluetooth-apparaten. De derde knop is er om de muziek te pauzeren en af te spelen, maar daarnaast kan hij ook gebruikt worden om telefoongesprekken aan te nemen en om op te hangen. De laatste twee knoppen zijn om het volume harder en zachter te zetten, maar ook deze knoppen hebben een dubbele functie. Als je de knoppen langer indrukt kun je door naar het volgende of vorige nummer. De knoppen geven een fijne klik als je ze indrukt, daarnaast zijn ze zo geplaatst dat je ze niet per ongeluk kan activeren.

Divoom Voombox Party  

Connectiviteit

“De Voombox Party heeft qua connectiviteit alles in huis”

De Voombox Party heeft qua connectiviteit alles in huis. Je kunt de speaker uiteraard verbinden via Bluetooth. Dit werkt snel en de verbinding is zeer stabiel. De tweede optie is om je speaker te verbinden via de meegeleverde aux-kabel. Het gebeurt niet vaak meer, maar als je een apparaat hebt wat geen Bluetooth heeft, kun je alsnog gebruik maken van de speaker. Dit is een erg fijne toevoeging. De laatste is toch wel de beste verbindingsoptie. De Voombox Party heeft namelijk NFC ingebouwd. Dit betekent dat je een apparaat kan verbinden door er alleen tegenaan te tikken, mits dat apparaat ook NFC heeft. De NFC-toevoeging wordt vaak onderschat, omdat je het meestal maar één keer hoeft te gebruiken. Toch is het erg handig als je met je vrienden aan het luisteren bent en iemand anders wilt wat afspelen. Diegene kan dan binnen luttele seconden met de speaker verbinden. De Voombox Party een ingebouwde microfoon zodat je smartphone niet losgekoppeld hoeft te worden om een telefoongesprek aan te nemen.

Divoom Voombox Party  
Divoom Voombox Party  

Prestaties

Bij een speaker is geluid het belangrijkste. De Divoom heeft een speciale speaker-structuur verwerkt in de Voombox Party. Er zitten drie speakers aan de voorkant, die zorgen voor de ‘mids’ en ‘highs’. Aan de achterkant zitten twee andere speakers, deze de bastonen van de speaker produceren. Een nadeel hiervan is dat je met het symmetrische design altijd even moet horen welke kant je op moet richten om het beste geluid te krijgen.

De Voombox Party is ontworpen voor gebruik buiten het huis en dit merk je duidelijk aan de geluidskwaliteit. De bas overstemt de hogere tonen en dit leidt binnenshuis snel tot een vervormd geluid. Daarnaast liepen we tegen een probleem met de bas aan. Als je een nummer opzet met flink wat bas, en het volume op zijn hardst zet komt de bas-speaker tegen de behuizing aan. Dit zorgt voor een tikkend geluid. Buiten klinkt de Voombox Party beter en heeft het probleem niet zoveel effect op de muziek. De 20 watt-speakers produceren een geluid van maximaal 75 decibel. Dit is ideaal voor in het park of op het strand. Divoom claimt dat de speaker gebruik maakt van een 2.1 stereo-techniek, waardoor zelfs de bas in stereo klinkt. Dit blijkt in de praktijk prima te werken. Voor een prijs van 99 euro is de geluidskwaliteit meer dan voldoende.

“De bas overstemt de hogere tonen en dit leidt binnenshuis snel tot een vervormd geluid”

Divoom Voombox Party

De accu van de Divoom Voombox Party heeft een inhoud van 4200 mAh. Dit staat volgens Divoom garant voor acht uur luisterplezier. Dit is een van de beste punten van de speaker. Ondanks de 20 Watt-slurpende speaker gaat deze Bluetooth-speaker 8 uur lang door. Met het volume op zijn hardst is dit helaas niet mogelijk, dan kom je ongeveer aan de 6,5 uur speeltijd. Toch is het een hele prestatie van Divoom.

Conclusie

De Divoom Voombox Party is voor zijn prijs zeker het geld waard. Als je op zoek bent naar een Bluetooth-speaker voor buitengebruik die tegen een stootje kan en niet bang is voor een beetje water. Dan is deze speaker zeker voor jou. Toch is de geluidskwaliteit voor binnen teleurstellend, maar daar is hij ook niet voor ontworpen. De accuduur, geluidsvolume, NFC-verbinding en zijn prijs maken de speaker zeer degelijke. Voor 99 euro vind je niet veel speakers die zo luid kunnen.

Hier kun je de bluetooth speakers van Divoom onder andere verkrijgen.

Giveaway

In samenwerking met TelecomTelecom.nl mogen wij twee Divoom Voombox Party’s weggeven. Bekijk de video hieronder om erachter te komen hoe jij je in kunt schrijven voor deze actie. Inschrijven kan tot en met 21 december 23:59.

Onze review score
Pluspunten
  • Robuuste behuizing
  • Verbindingsmogelijkheden
  • Spatwaterdicht
Minpunten
  • Niet voor binnenshuis
  • Bas overstemd andere tonen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters