Drie Apple iPhone 4 battery cases vergeleken

Hoesjes voor telefoons zijn populaire producten en ze komen dan ook in vele soorten en maten. Echter kan een hoesje ook multifunctioneel zijn en daarom hebben we drie cases uitgezocht bij PDAshop.nl die een extra accu hebben ingebouwd om zo wat langer met een iPhone 4 rond te kunnen lopen.

Een nieuwe stap bij All About Phones; kort maar krachtig accessoires bespreken voor smartphones en andere telefoons. De komende periode kun je meer van deze reviews terug vinden op onze website. De eerste in de serie zijn dus voor deze drie iPhone 4 cases.

Hoesjes zijn vaak uitgedost in tientallen kleuren en komen ook in vele verschillende kwaliteiten. Sommigen vangen nauwelijks een klap op, sommigen doen het best aardig en dan zijn er ook nog echt goede hoesjes. Daarnaast komen er steeds meer hoesjes met extra functies op de markt, zoals een extra accu, een zonnecel of een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord.

Er zijn een paar grote spelers in de markt die kwaliteitsproducten maken die zowel goede bescherming bieden als extra functionaliteit. Een voorbeeld daarvan is Kensington die we in deze review mee hebben genomen. Ook geen kleine spelers zijn Mophie en Case-mate en we hebben dan ook van elk merk een iPhone 4-hoesje uitgekozen met daarin een batterypack ingebouwd.

De ingebouwde batterijen zijn allemaal rond de 1500mAh-sterk en daardoor weten ze de batterijduur van de iPhone 4 met gemiddeld 5 uur te verlengen als men alleen telefoneert. Je kunt er anders ook tot vier uur langer mee internetten of tot 22 uur langer mee muziek luisteren. De hoesjes variëren echter wel sterk in prijs. Zo kost de Kensington 39 euro terwijl de andere twee 79 euro kosten.

CASE-MATE FUEL MAX

 

KENSINGTON POWER GUARD

 

MOPHIE JUICE PACK

 

Kensington PowerGuard

De Kengsington PowerGuard is zoals vermeld de goedkoopste case die we getest hebben. De case kost slechts 39 euro en claimt dat het de batterij van de iPhone 4 met 4 uur algemeen verbruik kan verlengen, 5 uur als je alleen video’s gaat kijken en 22 uur als je alleen muziek gaat luisteren. Wat opvalt is dat je alleen de case geleverd krijgt en de bijbehorende MicroUSB-kabel om de iPhone en de case via de case op te laden. Er wordt verder geen screenprotector in de doos bij geleverd en ook een doekje mist, iets dat bijvoorbeeld de Case-mate allemaal wel mee geleverd krijgt voor de optimale bescherming.

Robuustheid:

De robuustheid van de Kensington is goed te noemen, ook al is hier en daar beknibbeld op de afwerking. Het eerste irritantiepunt is het feit dat het uitnemen van een iPhone uit de case niet gemakkelijk gaat. Hiervoor dient men de rand eraf te nemen met een nagel of iets anders, aangezien niet de bovenkant eraf schuift zoals bij andere cases. Dit gaat niet erg makkelijk en laat dan ook te wensen over. Ook is het randje niet stevig te noemen en krijgen wij het gevoel dat wanneer de case valt de rand eraf kan schieten en je alsnog schade kunt krijgen aan je dure iPhone 4.

Aan de case zitten twee knoppen bevestigd die fungeren als een aan- en uitknop en eentje om in een enkele oogopslag te zien hoe vol de batterij is. Verder is aan de onderkant van de case nog de MicroUSB-poort te vinden voor de laadkabel. Verder zijn er geen echte knoppen meer aan de case te vinden. Wel zit aan de bovenkant een stukje plastic die de aan en uit-knop van de iPhone kan bedienen en aan de zijkant zitten eveneens twee volumeknoppen die het geluid kunnen bedienen.

De achterkant van de case is gemaakt van antislip plastic dat rubberachtig aanvoelt. Deze case heeft verder aan de onderkant een verdikking voor de aansluiting van de iPhone en aan de achterkant een gaatje voor de camera en flits. Al met al is het gewicht van de case goed te noemen en maakt hij de iPhone niet onnodig zwaar. Aangezien de case helemaal opgetrokken is uit niet al te stevig plastic is de kwaliteit matig.

Kensington iPhone 4 case

 

Kensington iPhone 4 case

 

Kensington iPhone 4 case

 

Batterijduur:

De verlengde batterijduur die de case met zich mee brengt is goed te noemen, ook al maakt hij niet de geadverteerde tijd waar. We hebben de case een tweetal weken gebruikt en in deze periode ongeveer tien keer opgeladen en afgeladen middels normaal en zwaar gebruik. De case wist ongeveer in totaal 3 uur extra batterijduur te leveren met normaal gebruik. Met alleen muziek luisteren via een headset gaf de headset ongeveer 18 uur extra tijd bovenop de normale iPhone-duur die door Apple geadverteerd werd. In de praktijk kwam dit echter neer op rond de 16 uur dat de iPhone langer mee ging.

Al met al maakt de case de verwachtingen niet helemaal waar, maar dit is dan ook wel gelijk de goedkoopste variant van de drie. Derhalve is de prijs/kwaliteitsverhouding redelijk goed te noemen.

Kensington iPhone 4 case

 

Case-mate fuel max

De Case-mate is duurder dan die van Kensington en dat is goed te voelen zodra je de case in je handen neemt. De case voelt gelijk een stuk steviger aan en heeft daarnaast een makkelijkere manier om de iPhone in de case te zetten. Zo kun je gemakkelijk de bovenkant van de case afhalen en vervolgens de iPhone in de case zetten en hem zo voorzien van extra stroom. Zo zal je in de doos naast alleen een MicroUSB-kabel ook nog een doekje voor het scherm en een screenprotector vinden.

Robuustheid:

De robuustheid van de Case-mate is een stukje beter dan die van de Kensington. Dit komt voornamelijk door de manier van het insluiten van de iPhone. In plaats van een uitneembare rand heeft case-mate gekozen voor de bekend manier van de bovenkant van de case op te halen. Hierdoor is het geheel een stuk steviger en vooral makkelijker open en dicht te doen. Daarnaast heb je hierdoor ook het gevoel dat wanneer je iPhone valt dat hij goed beschermd is. Een handige toevoeging is ook dat het systeem vastklikt door middel van een knop waardoor het niet zomaar los kan schieten. Dit is iets dat bij de Kensington en bij de Mophie wel mist. De concurrenten hebben dan ook een grotere kans dan wanneer de case valt het geheel los schiet.

De bouw van de case is dus goed te noemen. Een andere handige toevoeging is de batterij indicator die tot vier streepjes nauwkeurig aan de achterkant van de case weet aan te geven hoeveel ‘juice’ er nog in de batterij zit. Door op een knopje onder de lampjes te drukken is te zien hoe lang de case nog ongeveer mee kan gaan. Raar is wel dat de volumeknoppen en de powerknop uitgesneden zijn bij de case waardoor de knoppen erg diep in de hoes verschollen liggen en lastig in te drukken zijn. Dit is niet het geval bij de Kensington, wat wel zo prettig is. Qua dikte is de case de grootste en dikste samen met de Kensington. Ook qua gewicht is deze case het zwaarst van de drie die we getest hebben.

Case-mate iPhone 4 case

 

Case-mate iPhone 4 case

 

Case-mate iPhone 4 case

 

Batterijduur:

De verlengde batterijduur van deze case is nagenoeg het zelfde van wat opgegeven wordt door de fabrikant. De batterij heeft wel even tijd nodig om op gang te komen, de eerste week ging hij namelijk wat sneller leeg. Echter in de tweede week ging de batterij wel netjes mee zoals opgegeven en konden we onder normaal gebruik ongeveer 7 uur extra eruit halen. Ook het alleen luisteren van muziek ging prima en wist de batterij de volledige 30 uur aan extra tijd te geven. Qua extra tijd kwam deze case dan ook het beste uit onze test en wist hij de geadverteerde uren, die iets lager waren dan bij de concurrenten, ook echt waar te maken. Al met al ligt de prijs/kwaliteitsverhouding bij deze case het best.

Case-mate iPhone 4 case

 

Mophie

De Mophie is even duur als de Case-mate. De case is qua bouw goed te noemen en lijkt op veel fronten op die van de Case-mate. De case zelf schuift aan de bovenkant open zodat de iPhone gemakkelijk ingeschoven kan worden. Op de kwaliteit van de case lijkt niet beknibbeld te zijn en de case ziet er dan ook goed en netjes uit.

Robuustheid:

Zelf waren we, voor wat betreft de bouw, het meest gecharmeerd van de Mophie case die niet alleen stevig was, maar er ook prima uit zag. De case had een fraaie zilveren rand mee gekregen net als de iPhone 4 dat heeft. Daarnaast is de bouwkwaliteit van de case goed te noemen. De case is opgetrokken uit stevig plastic en aan de achterkant voorzien van antislip rubber zodat hij prettig in je handen ligt. Aan de onderkant van de case is netjes een batterij indicator weggewerkt die middels een knopje geactiveerd kan worden en met vier lampjes laat zien hoe vol de extra batterij nog is. Aan de linkerkant van de case is de aan- en uitknop terug te vinden en aan de rechterkant de MicroUSB-poort.

De case wordt standaard voorzien van alleen een laadkabel. Ook bij deze case zijn net als bij de Case-mate de volumetoetsen en de aan/uitknop van de iPhone vrij gemaakt middels twee gleuven in de zijkant van de case. Net als de Case-mate is dat jammer te noemen. De knoppen liggen nu dieper in de case verscholen waardoor de relatief lastig aan te raken zijn. De aan-uitknop van de case is wat priegelig klein en heeft kans om snel af te breken. Ook is dit systeem zo opgezet dat de iPhone in de case gezet kan worden door de bovenkant van de case te verwijderen en weg te schuiven. Middels een klein opstaand randje in het plastic wordt ervoor gezorgd dat de bovenkant niet zomaar eraf kan glijden. Bij de Case-mate kan de bovenkant alleen met een knopje worden vrijgegeven wat een stukje steviger is. Daar laat deze Juice pack air dan ook een puntje liggen.

mophie iPhone 4 case

 

mophie iPhone 4 case

 

mophie iPhone 4 case

 

Batterijduur:

Deze case was het zuinigst met het aangeven van de extra tijd die je met deze batterij-case wint: met gebruik van internet ongeveer 5 uur. Dit haalde je vaak net niet en de case kon bij normaal gebruik met internet ongeveer 4 uur en een kwartiertje extra batterijtijd bieden. De lading was vanaf het begin af aan constant te noemen en voldoende. Het opladen van de iPhone en de case ging bij deze variant het snelst.

Deze case was ook de kleinste van de drie en dat is dan ook terug te zien in de beperkte extra batterijtijd. Deze case maakt de iPhone ook niet gelijk een heel stuk groter zoals de overige twee dat wel doen. De case is licht te noemen en prettig om in de handen te houden.

mophie iPhone 4 case

 

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters