HTC One SV

De HTC One SV valt, zoals de naam zegt, tussen de One S en de One V. Daarmee heeft HTC een interessante midrangetelefoon in zijn portfolio, die het vooral moet hebben van zijn kleurrijke design.

HTC One SV hoofdfoto 

“De One SV is volgens HTC snel en stijlvol,”

Vorig jaar lanceerde HTC met de One X, One S en One V de One-lijn, waar alle duurdere toestellen van de fabrikant in terecht komen. Deze One-lijn is inmiddels aangevoerd door de nieuwe HTC One, maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte meer is voor andere toestellen. Een van de andere nieuwe toestellen is de HTC One SV. De One SV is volgens HTC ‘snel en stijlvol’ en dat klinkt in ieder geval als twee belangrijke eigenschappen in het middensegment.

De One SV moet het net afleggen tegen de HTC One S, die het wint op gebied van design en scherm. Ook de processor van de One S is wat sneller. Maar vreemd genoeg kost de One SV wel meer dan zijn ‘grote’ broer, waardoor het maar de vraag is of het toestel op het moment wel een plekje in de markt heeft. In deze review bekijken we het toestel en proberen we die vraag te beantwoorden.

HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 

Specificaties en prijzen

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Hieronder staan de belangrijkste specificaties van het toestel. Op een computer of tablet kun je de specificaties direct vergelijken met andere toestellen door te klikken op ‘Telefoon vergelijken?’. Deze review is gebaseerd op firmwareversie 1.17.401.3.

HTC One SV

Algemeen

Telefoon vergelijken?Uitgebracht op February 2013 Draait op Android 4.0 ICSBehuizing van Plastic

Processor

Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8230 (Krait)dualcore-processor op 1,2GHzGrafisch: Adreno 305

Geheugen

1GB Intern geheugen (RAM)8GB Opslag geheugenGeheugen uitbreidbaar via microSD HC

Afmetingen

Gewicht: 122 gramLengte: 128mmBreedte: 67mmDikte: 9,2mm

Scherm/invoer

4,3″ Super LCD 2 schermTouchscreen met multitouchScherm is krasbestendig (Gorilla Glass)480×800 schermresolutie

Camera

5MP camera met autofocusLED-flitser1080p (Full HD) video opnames2MP camera voorkant

Netwerk

SIM slot: Micro-SIMGSM netwerkbanden: 850, 900, 1800, 1900EDGE en GPRSHSDPA en UMTS

Sensors

A-GPSG-SensorGyrosensorNabijheidssensorDigitaal kompas

Connectiviteit

Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/g/nInternet delen via WiFi HotSpotBluetooth 3.0 met A2DPFM-radio3,5mm ingang voor geluidMicro-USB aansluiting

Batterij

Batterijcapaciteit van 1800mAhSpreektijd van 9 uurStandby-tijd van 420 uur

De retailverpakking van de One SV is, afgezien van het uiterlijk van het doosje, redelijk standaard. Het design is dat echter helemaal niet en ziet er goed uit. De One SV is kleurrijk en compact. Ook de batterij is niet verkeerd.

Unboxing

Design

“Al met al zijn we zeker tevreden over de bouw van de One SV.”

De HTC One SV is een mooi ontworpen apparaatje. Het toestel is vrij plat met een strakke achter- en voorkant. Alleen de zijkanten zijn een beetje rommeliger, maar dat is niet storend. De telefoon is beschikbaar in een aantal kleuren, namelijk wit, rood, blauw en zwart. Die hebben we overigens nog niet allemaal in de Nederlandse winkels gespot, maar in ieder geval juichen we de keuze die HTC hierin biedt toe.

De One SV is lekker compact met zijn 4,3″-scherm en geringe dikte, de telefoon is slechts 9,2 millimeter dik. Het toestel is opgetrokken uit plastic, maar aangezien de achterkant van stevig aanvoelend soft-touch-plastic is voelt de telefoon toch redelijk premium en solide aan. Wel kraakt hij een klein beetje als je er wat kracht op zet. Al met al zijn we zeker tevreden over de bouw van de One SV.

HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 

De One SV is uitgerust met een losneembare batterijklep en de batterij, geheugenkaart en simkaart kun je daaronder vinden. De batterij is dus verwisselbaar en dat is prettig. Verder heeft het toestel de bekende designelementen op de bekende plekken. Een speaker en een camera op de achterkant, een volumeknop op de rechter zijkant, een powerknop en een 3,5mm jack boven en een MicroUSB-poort onder. De voorkant biedt plaats aan het scherm, een tweede camera, een tweede speaker en een drietal knopjes. Aan zowel de boven- als onderkant vinden we een microfoon op de One S.

HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 
HTC One SV design 

Batterij

De HTC One SV heeft een batterij met een relatief hoge capaciteit voor dit segment en dat merk je. Het toestel gaat moeiteloos een dag mee met flink gebruik en als je een beetje zuinig doet moet twee dagen ook wel lukken. Dat is niet verkeerd voor een hedendaagse smartphone.

Intensief gebruik1 Normaal gebruik2 Beperkt gebruik
Accutijd (dagen) ~1 ~2 ~4
Batterij HTC standaard
Capaciteit 1800mAh
Techniek Lithium Ion
1Hele dag online (mail), 3 uur muziek, 20 foto’s, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 2 uur gebruik applicaties, 30 min. bladeren door menu’s
210 keer per dag online, 1 uur muziek, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 30 min. gebruik applicaties, 15 min. bladeren door menu’s

De One SV heeft een Super LCD2-scherm dat er mooi uitziet, maar wel een beetje een lage resolutie heeft voor het segment waar de telefoon in valt. De telefoon is uitgerust met het karakteristieke HTC-toetsenbordje met Swype en dat werkt prettig.

Scherm

“De scherpte van het scherm kan niet tippen aan de vele 720p-schermen die in dit prijssegment te vinden zijn.”

HTC is de laatste tijd goed bezig geweest met de schermen van zijn toestellen en dat is ook in deze One SV te zien. Waar de One X en de One uitgerust zijn met de beste schermen die op de smartphonemarkt te vinden zijn, doet deze One SV er qua kleurreproductie niet heel veel voor onder. De contrasten zijn hoog, de helderheid is goed, de kleuren zijn mooi en de inkijkhoek is prima. Er gaat alleen één ding mis met het scherm van deze One SV en dat is de resolutie. De WVGA-resolutie is voor een telefoon in dit segment simpelweg aan de lage kant en met een doorsnede van 4,3″ zie je dat ook terug in de scherpte van het scherm. Het kan niet tippen aan de vele 720p-schermen die in dit prijssegment te vinden zijn.

Toetsen

Het toetsenbord van de One SV is bekend uit eerdere toestellen van HTC en traditioneel geroemd om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het toetsenbord werkt met speciale tekens boven de knoppen waardoor je die makkelijk kunt typen en daarnaast is het bordje voorzien van goede accuratesse en een prettige spellingscheck. Dat in combinatie met de knopjes die groot genoeg zijn zorgt ervoor dat je prima kunt typen met deze One SV.

Ook Swype is op dit toestel te vinden, in de vorm van HTC’s eigen ‘volgtoetsenbord’. Daarmee kun je over de letters die je wilt typen vegen waarna het toestel er zelf een woord van zal maken. Dat werkt erg prettig en beter dan we in de HTC’s van vorig jaar gezien hebben.

De fysieke knopjes van de One SV zijn niet zo denderend. De drie touch-knoppen onder het scherm doen het prima, maar vooral de powerknop is wat vervelend in te drukken. Hij is vrij lastig blind te vinden en geeft weinig feedback na een indrukking. Dat geldt in mindere mate ook voor de volumeknop.

HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 

De prestaties van de One SV zijn redelijk goed. Het toestel is met de meeste taken snel, maar blijft nog weleens hangen. De interface is de bekende HTC Sense-interface die erg mooi is. Maar hij is wel redelijk zwaar en het is tevens niet de meest functionele Androidschil. Jammer is dat het toestel nog op Android 4.0 draait.

Homescreen

Zoals veel Androidtelefoons, kent de One SV standaard vijf homescreens. Daar kun je overigens wel het nodige aan aanpassen als je dat nodig vindt. Die schermen kun je volplempen met widgets, snelkoppelingen en mappen. Standaard is het karakteristieke HTC-klokje te vinden op het hoofdscherm, dat grafisch mooi uitgevoerd is en tevens inzicht geeft in het weer.

Het toevoegen van zaken aan de homescreens gaat niet zoals dat standaard bij Android het geval is via het menu, maar door een leeg plekje op het scherm ingedrukt te houden. Je komt dan in een menu waar je alle widgets kunt vinden en naar een scherm kunt slepen. Dat zijn er overigens nogal veel, dus het kan soms even zoeken zijn. Apps kun je ook via dat menu toevoegen, of gewoon via het hoofdmenu.

Verder heeft HTC nog de nodige poespas toegevoegd zoals een overzicht van al je beginschermen en de bekende scènes waarmee je een speciaal setje homescreens voor verschillende situaties kunt opslaan. Ook het lockscreen kun je op vele manieren aanpassen. Allemaal niet heel nuttig, maar het zit ook niet in de weg. En al met al zijn we gewoon te spreken over de homescreens van de One SV.

HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 

Menu

Een groot nadeel van het menu van de One SV is dat je applicaties niet zelf kunt indelen. Je kunt alleen sorteren op datum of alfabetisch. Wel handig is dat er meerdere tabbladen zijn voor je downloads, je frequent gebruikte apps en een lijst met alles. Binnen die tabbladen werkt het menu met horizontaal scrollbare pagina’s, dat werkt prima. Vooral die pagina met favorieten vinden we erg handig en die lost een deel van het probleem van het menu op. Maar nog steeds kan het best wel zoeken zijn voordat je de goede app gevonden hebt.

HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 

Multitasking

HTC One SV screenshot

Het multitasken op de One SV werkt erg prettig en eenvoudig. Één van de knoppen onder het scherm, de meest rechter, is helemaal voor de functie gereserveerd. Door erop te drukken krijg je een lijst met een miniaturen te zien van je recent gebruikte applicaties. Je kunt hier vervolgens doorheen scrollen en er uiteraard op klikken om een app in te gaan. Je kunt ook een applicatie uit de lijst weg vegen, dan zal hij ook afsluiten.

Notificaties van achtergrondprocessen en openstaande applicaties gaan nog altijd via de statusbalk, die je uit kunt klappen. Daar komen dingen als nieuwe mails, maar ook bijvoorbeeld de voortgang van applicaties die je aan het downloaden bent of downloads uit de browser. Wat we daar echter nog steeds missen is de mogelijkheid om snel wat instellingen te veranderen. Bijna iedere fabrikant heeft dat al lang ingebouwd, maar HTC blijft daarin helaas achter.

Prestaties

HTC One SV screenshot

De One SV is uitgerust met een wat simpele versie van Qualcomms bekende Snapdragon S4 Plus-chip. Het toestel is uitgerust met twee Krait-kernen die geklokt zijn op 1.2GHz. Daarmee draait hij prima, maar niet zo goed als we gehoopt hadden. De telefoon heeft een relatief zware Androidschil en Android 4.1 ontbreekt waardoor hij ook geen Project Butter heeft. Die twee zaken leiden ertoe dat het toestel in het dagelijks gebruik niet bijster snel aanvoelt. Als je wat zwaardere taken gaat uitvoeren dan kan het toestel wel redelijk goed meekomen.

Dat laatste wordt ook in de benchmarks gereflecteerd: met 4500 punten in Quadrant en 10500 in AnTuTu doet het toestel het zeker niet slecht.

De stabiliteit van de One SV is niet bepaald geweldig. Het toestel heeft geen last van volledige vastlopers, maar vertraagt soms wel tijdelijk. Dat is jammer.

Op entertainmentgebied is de software van de One SV erg goed. Die is gelijk aan die van de vlaggenschepen van HTC van vorig jaar. Dat betekent dat je bijvoorbeeld HDR-foto’s kunt maken, toegang hebt tot HTC Watch, screenshots kan maken van video’s en een uitgebreide muziekspeler met Beats Audio hebt. De camera van het toestel is echter erg slecht.

Foto

“Als we kijken naar de foto’s die het toestel produceert wacht ons een grote teleurstelling.”

HTC One SV screenshot

De camerainterface van de One SV is een samenvoeging van foto- en videofuncties. Waarbij je tijdens het filmen een foto kunt maken. Een leuke oplossing. Als we ons even focussen op de foto’s dan zien we een flink aantal mogelijkheden. Ten eerste is het mogelijk om de sluitertoets ingedrukt te houden, dan gaat de telefoon over op een burstmodus. Dan worden er ontzettend veel foto’s achter elkaar gemaakt zolang je die knop ingedrukt houdt. Standaard tot een maximum van 20, maar die begrenzing kun je via de instellingen opheffen. Als je klaar bent kom je in een menu waar je kunt kiezen welke foto’s je wilt houden en welke je wilt wegdoen. Verder heeft het toestel uitgebreide aanpasmogelijkheden, zoals filters, handmatige ISO- en witbalansinstellingen en de mogelijkheid om het contrast, de belichting, de verzadiging en de scherpte aan te passen. Ook HDR’s maken is mogelijk.

So far so good dus. Maar als we kijken naar de foto’s die het toestel produceert wacht ons een grote teleurstelling. Die zien er niet uit. De kleuren zijn vaak wat te koud en de resolutie is met 5 megapixels niet geweldig. Maar vervelender nog is dat de foto’s er op groot formaat wat onnatuurlijk uitzien door vaak veel te harde lijnen en erg weinig contrast. Dat is zelfs zo erg dat het zonder in te zoomen op foto’s op het scherm van de telefoon al zichtbaar is. En dat is toch wel echt ondermaats voor een telefoon van €350.

HTC One SV camerasample 
HTC One SV camerasample 
HTC One SV camerasample 
HTC One SV camerasample 
HTC One SV camerasample 
HTC One SV camerasample 

HTC heeft een eigen galerij gemaakt en is dus één van de weinig producenten die geen gebruik maakt van de standaardgalerij van Android. Dat is geen groot voordeel, maar de galerij van HTC heeft wel degelijk meer mogelijkheden. Zo is er integratie met niet alleen Picasa, maar ook met Dropbox, Facebook, Flickr, SkyDrive en DLNA. Ook grafisch is alles opgeleukt en er zijn mogelijkheden om met één druk op de knop een diashow te starten. Ook een simpele bewerker is in de galerij verwerkt.

HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 

Video

De videospeler van de HTC One SV heeft een aantal interessante mogelijkheden. Ten eerste is er de mogelijkheid om Beats Audio en andere geluidseffecten in te stellen bij het afspelen van een video. Ook kun je een frame uit een video opslaan via een speciaal knopje. De speler speelt de meeste gangbare formaten probleemloos af en een flimpje kijken op je One SV is dan ook geen probleem.

Dan is er HTC Watch. Het programma is als het ware een digitale videotheek waar je films kunt huren en kopen om op je toestel te kijken. Dat werkt helaas alleen met creditcards, maar is verder een leuke winkel waar je het nodige vermaak kunt kopen. De bibliotheek is niet enorm uitgebreid, maar vooral de vele filmklassiekers die voor 5 cent te huren zijn zijn de moeite waard.

YouTube-ondersteuning mag uiteraard niet ontbreken. Die is toegevoegd via de eigen applicatie van Google, die eigenlijk op elke Androidtelefoon staat. Die is gewoon erg goed en daar hebben we weinig op aan te merken. Alle functies zijn er, het ziet er prima uit en je kunt bij een video direct de beschrijving, gerelateerde video’s en reacties zien.

Een leuke mogelijkheid is om foto’s te schieten tijdens het filmen, dat kan met een speciaal knopje op het scherm. Overigens zien die foto’s er niet geweldig uit helaas. Verder neemt het toestel gewoon video’s op in 1080p HD die er erg matig uitzien. Het opgenomen geluid is niet verkeerd.

HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 

Muziek

HTC One SV screenshot

De speaker van de One SV is misschien iets boven gemiddeld, maar blinkt niet uit. Jammer, omdat de Beats-branding dat wel pretendeert. Wat die Beats-branding wel doet is het geluid via de speaker wat verbeteren. Dat gaat middels een equalizer die redelijk op de bas gericht is, maar in onze ogen wel lekker klinkt. De geluidskwaliteit die de One SV door een goed paar oortjes voortbrengt is dan ook prima.

De muziek-app brengt een aantal andere apps samen. Het gaat om de gewone muziekspeler, TuneIn radio, Soundhound voor de herkenning van liedjes die je ergens hoort, en de online muziekwinkel 7Digital.

TuneIn radio is geen FM-ontvanger, maar een internetradio. De streaming audio kan een aardige slok van je data-abonnement nemen, dus dat is wel iets om rekening mee te houden. Er zit ook nog een FM-radio in het toestel. In tegenstelling tot de TuneIn radio heeft die wel een headset nodig om geluid te produceren, want de draad van de oortjes vormen dan de antenne.

Dat gezegd hebbende, vinden we de TuneIn app wel een hele aardige toevoeging. Het biedt een overzicht van honderden radiostations, ook lokale Nederlandse, en het geluid is prima als je op WiFi aan het luisteren bent. Bij de radiostations krijg je ook in het overzicht al te zien welk nummer dat station draait. Al klopt dat soms niet helemaal. Als je een station even zat bent, hoef je alleen maar even met het toestel te schudden om naar een willekeurig ander radiostation gebracht te worden.

HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 

Games

Gamen op de One SV gaat prima. Standaard staat alleen het spel Teeter op deze telefoon, maar daarnaast kun je ook veel games in de Google Play Store vinden. Deze games werken over het algemeen goed op het toestel, alleen met echt zware games kan het nog weleens lastig worden. Maar populaire spelletjes als Angry Birds, Subway Surfers en Temple Run zijn geen enkel probleem voor het toestel.

Qua productiviteit is de One SV een redelijk standaard Androidtelefoon. Het toestel heeft toegang tot alle bekende Androidapps en heeft door HTC een aantal handige programma’s meegekregen. Het toestel is ook op het gebied van communicatie niet bepaald bijzonder.

Standaard applicaties

De standaard Google-applicaties zijn allemaal van de partij op dit toestel. Dat brengt heel wat handige functionaliteit via bijvoorbeeld Google Maps, Google Maps Navigation en Google News. Ook dingen als een uitgebreide agenda, rekenmachine en wekker zijn beschikbaar. Daarnaast zijn er een redelijk aantal apps die door HTC toegevoegd zijn.

Zo is er bijvoorbeeld Friend Stream dat een best aardige app is om je sociale media in bij te houden. Dat werkt met Facebook, Twitter en Flickr en biedt een handig overzicht van die netwerken. Verder is er bijvoorbeeld een notitie-app die een handige koppeling met de agenda kent. Als je in een vergadering zit en de app opent dan zal hij vragen of je een notitie over die vergadering wilt maken, die dan meteen aan je agendagebeurtenis gekoppeld wordt. HTC Locations biedt tegen betaling offline navigatie als alternatief op Google Maps en Polaris Office zorgt ervoor dat je officedocumenten kunt bekijken en openen.

Verder heeft HTC een aantal handige kleine tooltjes toegevoegd. Zo is er de zaklamp waarmee je het ledje van de telefoon als zaklamp kunt gebruiken met verschillende sterktes. Ook is er een spiegel-app, die de frontcamera aanspreekt om bijvoorbeeld even je haar te checken. Tot slot zijn de van HTC bekende en vooral grafisch indrukwekkende aandelen- en weer-apps aanwezig.

HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 

Extra applicaties

HTC One SV screenshot

Extra applicaties kun je downloaden in de Play Store van Google. De Play Store is naast de App Store van Apple de beste applicatiewinkel die de telecomindustrie te bieden heeft. De lay-out van de app is redelijk overzichtelijk en vooral gericht op het ontdekken van nieuwe applicaties. Op een applicatiepagina kun je genoeg informatie vinden om je over de app te informeren, vaak zelfs inclusief video. Het aanbod is daarnaast erg goed, met vooral een heel groot assortiment aan goede gratis applicaties. Handig is ook dat je vanuit je browser de applicaties op al je Androidapparaten kunt managen. Dus nieuwe apps zoeken en installeren kan ook op je PC en apps verwijderen op afstand is tevens mogelijk. Het enige nadeel van de Play Store is dat je alleen met een creditcard kunt betalen.

Telefoon

HTC One SV screenshot

Hoewel het steeds minder met smartphones wordt gedaan, moet er natuurlijk wel behoorlijk mee gebeld kunnen worden. Over het bellen en het geluid kunnen we kort zijn. Dat zit wel goed.

We gaan wel even dieper in op de mogelijkheden die te voorschijn komen als je nietsvermoedend op het telefoonhoorntje tikt om te gaan bellen. Dan ontvouwt zich niet alleen een numeriek toetsenbordje op het scherm, maar ook – handig – een lijstje met de laatst gebelde nummers daarboven. Dat toetsenbordje ondersteunt ook smart dialing, waardoor je door de eerste paar letters van een naam of nummers van een toetsenbord in te typen direct iemand kan bellen. De contactenapplicatie is mooi vormgegeven en uitgebreidt met informatie uit sociale media.

Sms’en gaat prima op dit toestel in een app waar al je gesprekken als chats samenkomen. Een mms’je kan door op het bijlage-knopje te drukken en het geheel werkt probleemloos. Natuurlijk kun je ook apps als Whatsapp op het toestel installeren om berichtjes mee te sturen.

HTC One SV screenshot 
HTC One SV screenshot 

Email

HTC One SV screenshot

Het apparaat heeft standaard twee mail-apps, zoals de meeste Androidtoestellen: eentje waarmee je Exchange- en pop-accounts kunt instellen, en eentje voor Gmail. Beiden doen hun werk goed, hoewel we de standaard mailapplicatie wel overzichtelijker vinden dan die van Gmail. Maar dat is een standaard-app die elke Androidtelefoon heeft.

Als je eenmaal je mailaccounts hebt ingesteld, kun je heel makkelijk foto’s en andere bestanden versturen. Vanuit de galerij wordt de mogelijkheid om een foto of video te delen, standaard aangeboden en zo zijn er meer applicaties waarin de mail-app onzichtbaar is verwerkt.

Browser

HTC One SV screenshot

De HTC One SV wordt met twee browsers geleverd: Google Chrome en de standaardbrowser van HTC. Hoewel die laatste erg goed is, vinden we Chrome handiger. Chrome biedt uitgebreide mogelijkheden op het gebied van desktopsynchronisatie, mits je op je desktop ook Chrome gebruikt. Verder is het browsen met tabbladen erg makkelijk in Chrome, daar is een speciale knop voor. En als je vanaf de zijkant van je scherm over de pagina veegt kom je in het volgende of vorige tabblad terecht. Browsen gaat over het algemeen erg snel. Pagina’s worden over het algemeen snel geladen en navigeren over de pagina gaat zonder haperingen. Maar vooral de interface van Chrome is gewoon heel goed en we zijn er dan ook zeker over te spreken dat Chrome de standaard Androidbrowser aan het vervangen is.

De HTC One SV is een leuk toestel met een elegant ontwerp, maar wordt door HTC helaas volledig uit de markt geplaatst. Als er zo’n €70 van de prijs af gaat is de One SV een goede keuze, maar voor de €350 die je er nu voor betaalt kun je veel betere alternatieven krijgen.

HTC One SV zwart 
HTC One SV zwart 
HTC One SV zwart 

De HTC One SV doet het allround best goed. Het design is mooi, de bouw is goed genoeg en de kleurweergave van het scherm is erg goed. De telefoon heeft daarnaast een mooie en functionele interface meegekregen en een goede muziek- en videospeler. Ook qua meegeleverde software zit het wel goed bij deze HTC One SV.

Op drie punten gaat de telefoon echter de mist in: het scherm heeft een ondermaatse resolutie voor dit prijssegment, de telefoon is in het dagelijks gebruik soms behoorlijk traag en de HTC One SV heeft een belabberde camera. Drie punten die in verschillende telefoons die soms zelfs minder dan deze One SV kosten wel goed geregeld zijn. Tot slot, maar dat is wat ons betreft een minder groot probleem, is het onbegrijpelijk dat het toestel nog op Android 4.0 draait.

Kortom: hoewel de One SV een prima telefoon is, zien wij weinig reden om het toestel op dit moment aan te raden. €350 voor zo’n toestel is gewoon echt te veel en dan kun je beter twee tientjes sparen en de betere HTC One S kopen.

HTC One SV zwart 

Concurrentie

De One SV valt met zijn €350 midden tussen verschillende vlaggenschepen van vorig jaar. En dat is een lastige taak voor het toestel. Veel van die toestellen zijn op geen enkel punt slechter dan deze One SV, terwijl ze hem wel op de nodige punten overtreffen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de de Sony Xperia T, LG Optimus 4X HD, Sony Xperia S en Samsung Galaxy S II.

En ook de wat oudere midrangemodellen vormen een bedreiging voor deze HTC One SV. Die hebben weliswaar vaak niet zo’n snelle chip, maar zijn in de praktijk vaak net zo snel en bieden daarnaast een veel lagere prijs. Zo zijn er de Samsung Galaxy S III mini, Sony Xperia P, LG Optimus L9 en Acer CloudMobile.

Ook de HTC One S van HTC zelf is verkrijgbaar voor minder dan de prijs van de One SV terwijl hij hoger gepositioneerd is in de lineup van HTC.

Sony Xperia T hoofdfoto 
LG Optimus 4X HD hoofdfoto 
HTC One S hoofdfoto 
Samsung Galaxy S II hoofdfoto 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Onze review score
Pluspunten
  • Mooi ontwerp
  • Prima kleurweergave scherm
  • Prima softwarepakket
  • Goede batterij
Minpunten
  • Lage schermresolutie
  • Loopt nog op Android 4.0
  • Voelt geregeld vrij traag aan
  • Slechte camera

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters