Huawei P8 review: pareltje met softwareprobleempjes

In deze review bespreken we de toptelefoon van Huawei voor 2015: de P8. Zonder ‘Ascend’ in de naam, maar met het beproefde recept van dure bouwmaterialen, een eigen processor en een slank voorkomen.

Huawei P8 design 

De tijd is voorbij dat je een toptelefoon van Huawei koopt voor een scherpe prijs. De Chinese fabrikant plaatst zich steeds vaker met high end-smartphones in de hogere prijscategorie. Dit gebeurde al met de Ascend Mate 7, maar dat doet Huawei met de P8 nog eens dunnetjes over. 500 euro is de adviesprijs van de 16GB-variant. Hoewel dit vandaag de dag niet uitzonderlijk veel geld is voor een vlaggenschip, is het niet meer een superscherpgeprijsde smartphone. Iets waar Huawei tot voor kort in Europa een patent op leek te hebben.

Huawei is van mening dat zijn naam inmiddels voldoende is gevestigd om dit soort prijzen te vragen voor zijn smartphones. Helemaal uit de lucht gegrepen is dat niet, omdat Huawei wereldwijd na Apple en Samsung de derde speler is. Vandaar dus de hogere toestelprijzen.

“De specificaties zijn voor een vlaggenschip niet uitzonderlijk, maar Huawei mikt met de P8 vooral op het design”

De Huawei P8 kost bij zijn release dus 500 euro. Voor dit geld krijg je een scherm met een formaat van 5,2 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. In de smartphone zit Huawei’s eigen Kirin 930-processor, een octacorechipset die een kloksnelheid heeft van 2GHz. Verder heeft de smartphone 3GB werkgeheugen en een 13-megapixelcamera. Zeker indrukwekkende specificaties, maar anno 2015 niet de hardware waarvan je hart sneller gaat kloppen.

Huawei mikt ook niet zozeer op de specificaties van de smartphone. Deze zijn gewoon prima, maar niet uitzonderlijk. Nee, belangrijker is bijvoorbeeld het ontwerp. Zo is de telefoon volledig gemaakt van metaal, daar waar de Ascend P7 nog grotendeels van glas was gemaakt. De P8 is bovendien heel dun, 6,8 millimeter, wat in de ogen van Huawei het vermelden waard is.

Een ander puntje waarop Huawei de nadruk legt, is de 13-megapixelcamera. Deze zou in tegenlicht en onder donkere omstandigheden goede foto’s maken, zo betoogde Huawei-CEO Richard Yu tijdens de presentatie van de P8 in Londen, waarbij wij aanwezig waren. Bovendien is de camera voorzien van allerlei toevoegingen om flitsende filmpjes te maken. Hier gaan we in de review natuurlijk uitgebreid op in, al passeren natuurlijk alle aspecten rondom de specificaties, het ontwerp, display en software van de smartphone ook de revue.

Specificaties van de Huawei P8
Algemeen
 • Uitgebracht op May 2015
 • Draait op Android 5.0 Lollipop
Processor
 • Huawei Kirin 930
 • octacore-processor op 2GHz
 • Grafisch: Mali T628
Scherm
 • 5.2" IPS LCD scherm
 • Touchscreen met multitouch
 • Scherm is krasbestendig
 • 1920x1080 schermresolutie
Camera
 • 13MP camera met autofocus
 • Dual LED-flitser
 • 1080p (Full HD) video opnames
 • 8MP camera voorkant

Huawei heeft de P8 uiterst fraai verpakt. De Chinese fabrikant zet helemaal in op premium design en dat wil het met het doosje van de P8 onderstrepen. ‘Huawei Design’ pronkt in luxe letters trots op de verpakking. Schuif je het doosje uit zijn omhulsel, dan zie je dat de P8 schuin in het doosje steekt. Als je ‘m eruit haalt kun je de twee doosjes die de P8 insloten uit het grote doosje halen. In deze doosjes zitten de in ear-headset, micro usb-kabel, adapter en wat snelstartfolders. Precies wat je mag verwachten dus, maar dan heel luxueus ingepakt.

Huawei’s vlaggenschepen hebben altijd een premium design. Zo ook de P8. De smartphone is dun en gemaakt van metaal. Met 6,4 millimeter is de smartphone daarnaast ook ontzettend dun, wat alleen maar bijdraagt aan het exclusieve uiterlijk.

Al te groot is de P8 niet. De randen aan de zijkanten van het scherm zijn ontzettend dun, maar de randen aan de boven- en onderkant hadden misschien net iets kleiner gemogen. Neemt overigens niet weg dat de P8 goed in de hand ligt en prima handzaam is. De buttons zitten verder op de logische plaats. Navigatieknoppen zijn softwarematig, dus dat scheelt.

Huawei P8 design 
Huawei P8 design 
Huawei P8 design 
Huawei P8 design 
Huawei P8 design 
Huawei P8 design 

“De Huawei P8 ziet er heel mooi uit. Verrassend is het ontwerp niet, maar de P8 oogt wel ‘premium’”

Aan de rechter zijkant vind je de meeste dingen. Hier stop je de simkaart en microSD-kaart in de telefoon, ontgrendel je de smartphone en regel je het volume. Aan de andere zijkant zit niets. De headset stop je in de bovenkant van de smartphone en aan de onderkant stop je de micro usb-kabel. Hier bevinden zich ook de twee speakertjes.

De camera’s zijn naadloos in de smartphone verwerkt. Iets waar ze bij Huawei nog al trots op zijn. Waar Samsung en Apple het met de Galaxy S6 en iPhone 6 niet lukte, doet Huawei het met de P8 wel. Wij vinden het een vereiste en daarom niet een specifiek pluspunt. De achterkant kan overigens niet van het toestel worden gehaald en net als bij de Ascend P7 kun je de batterij niet vervangen.

Al met al ziet de Huawei P8 er heel mooi uit. Verrassend is het ontwerp niet, maar de smartphone oogt wel luxe en ‘premium’. Knoppen zitten op de juiste plaats en het ontwerp voldoet gewoon aan de verwachtingen voor een smartphone van 500 euro. Huawei slaat de spijker dus raak en zorgt met de P8 voor waardering bij ons.

Huawei levert de P8 in de kleuren ‘mystic champagne’ – de kleur van onze P8 – en ‘titanium grey’. De 64GB-variant wordt geleverd in ‘carbon black’ en ‘prestige gold’, maar die hebben we voorlopig nog niet in Nederland gespot.

Huawei P8 design 
Huawei P8 design 
Huawei P8 design 
Huawei P8 design 

Waar fabrikanten als LG en Samsung al volop bezig zijn met het gebruiken van quad HD-schermen in hun smartphones, kiest Huawei ‘gewoon’ nog voor full HD-displays. Zo ook bij de P8, die een scherm met een formaat van 5,2 inch heeft en dus een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels heeft. De pixeldichtheid bedraagt 424 ppi.

Oké, tot zover de harde cijfers. Nu de prestaties. Wat allereerst opvalt is dat het scherm van de P8 niet bijzonder helder is. Wel is de kijkhoek van het scherm goed te noemen, al kan de smartphone zich op dit vlak echt niet meten met de fenomenale kijkhoek van bijvoorbeeld de Galaxy S6. Punt is wel dat deze smartphone 150 euro duurder is.

“Het scherm van de P8 kan zich niet meten met de beste displays, maar het scherm is prima”

Kleuren ogen levendig en ook de witbalans lijkt redelijk op orde te zijn. Bovendien reageert het scherm goed op je aanrakingen. Content wordt daarnaast heel scherp weergegeven. Huawei toont met de P8 in onze ogen aan dat een vlaggenschip anno 2015 best nog wel met een full HD-scherm kan worden uitgerust. Dit omdat het ook voordelen biedt, zoals in theorie een langere batterijduur. Daarover later meer.

Al met al heeft de P8 in onze ogen gewoon een goed scherm. Het kan zich niet meten met de beste quad HD-displays van dit moment, maar de resolutie en prestaties van het scherm zijn prima. De P8 heeft een display die gewoon prettig in gebruik is.

De P8 beschikt over Huawei’s eigen Kirin 930-processor. Dit is een 64 bit-chipset met acht Cortex A53-kernen. Vier van die kernen klokken 2GHz, vier resterende kernen doen het rustiger aan en klokken maximaal 1,5GHz. De P8 heeft 3GB werkgeheugen en beschikt over een opslagcapaciteit van, afhankelijk van de prijs, 16 of 64GB. Huawei volgt gelukkig niet het voorbeeld van Apple en Samsung, want in de smartphone kun je ‘gewoon’ nog een microSD-kaart stoppen om het geheugen uit te breiden.

De Huawei is redelijk snel in gebruik. Apps starten best snel op en ook het schakelen tussen apps verloopt vlot. Hier en daar kom je een hapering tegen, maar de P8 ergert niet of nauwelijks. Dat is heel belangrijk. Het is helaas wel een aantal keer voorgekomen dat de telefoon er uit het niets helemaal mee stopte en het pas weer deed als hij op de lader werd aangesloten, terwijl de batterij al nagenoeg was opgeladen. Daar laat Huawei puntjes vallen.

Huawei’s ‘core business’ zijn telecomnetwerken. Het is daarom niet zo gek dat de P8 ongeveer elk netwerk aankan dat er is, waaronder natuurlijk 4G-internet. Dit is in onze ogen echter geen specifiek pluspunt, omdat je dit vandaag de dag van elk vlaggenschip mag verwachten.

“Wat opvalt is dat de ontvangst van de P8 voor bellen en internet echt prima is”

De P8 is verder uitgerust met wifi+. Gebruik je mobiel internet en kom je onderweg een openbaar wifi-netwerk tegen, dan schakelt de P8 automatisch op de wifi over om data te besparen. Is het wifi-netwerk echter te traag om aan je behoefte te voldoen, dan schakelt hij weer terug op het mobiele internet. In de praktijk werkt dit best handig.

Verder valt op dat de netwerkontvangst van de P8 echt prima is. De belkwaliteit is dik in orde, maar ook de ontvangst van wifi-kanalen. Dit heeft Huawei met de P8 echt goed voor elkaar: de ontvangst is écht goed. Zo ontvingen we op een bepaalde locatie met een slechte dekking met de iPhone 6 Plus met moeite mobiel internet en een wifi-kanaal die ver weg is. De P8 had ondertussen op exact dezelfde locatie geen moeite om zowel het mobiele internet te ontvangen als om verbinding te maken met dezelfde

Dan de batterij. Deze heeft een inhoud 2680mAh. Dit is niet uitzonderlijk veel, maar de P8 doet er redelijk lang mee. Met intensief gebruik kom je de dag wel door, hoewel de marge niet heel groot. Je hoeft je geen zorgen te maken om de batterij, maar sommige concurrenten scoren beter. Het is in ieder geval wel een flinke verbetering over de P7 in een nog steeds erg dunne behuizing. Dit heeft Huawei goed gedaan.

“De Emotion-userinterface van Huawei is helaas nogal aanwezig”

Huawei P8 screenshot

De Huawei P8 draait op Android 5.0 Lollipop. Van het meegeleverde Material Design, de nieuwe ontwerpfilosofie van Google, is echter niet zoveel te merken. Dit komt omdat Huawei zijn eigen userinterface, Emotion UI, op de P8 heeft meegeleverd. Deze is nogal aanwezig. Hoewel Android 5.0 Lollipop de grootste aanpassing aan Android in drie jaar tijd is, merk je met Huawei visueel niet al teveel verschillen ten opzichte van bijvoorbeeld Android 4.4 KitKat. De nieuwe lockscreennotificaties zijn op de P8 wel gewoon zichtbaar. Voor de volledigheid kun je onze review van Android 5.0 Lollipop hier lezen.

Met EMUI komen ook bij Android 5.0 Lollipop apps gelijk op je startscherm terecht en niet in een apart app-overzicht. Dit kun je prettig vinden, maar wij vinden het een beetje vervelend omdat je scherm zo al snel overvol raakt. Aan EMUI kleven in onze ogen veel nadelen. Er zitten nog wat fouten in de software, waarover later meer, en het probeert Lollipop op alle vlakken te overschaduwen. Voor het gebruikersgemak werkt dit in onze ogen averechts.

Huawei’s EMUI ziet er – voor Android-begrippen – eigenzinnig uit. Toch komen bepaalde dingen bekend voor, omdat Huawei inspiratie gehaald lijkt te hebben uit iOS van Apple. Zo kun je zowel aan de boven- als onderkant van het scherm een dropdownmenu tevoorschijn toveren. Bij de onderkant kan dit trouwens alleen maar in het vergrendelscherm. Het notificatiecentrum bestaat uit twee tabbladen, waarop je meldingen en snelle instellingen ziet. Dit is gewoon erg praktisch in gebruik. Nadeel is wel dat Huawei soms strooit met een overkill aan notificaties. Gebruik je een headset en luister je op die manier naar muziek? Dan verschijnen er al snel drie verschillende headseticoontjes in het notificatiecentrum. Dit is natuurlijk teveel van het goede. Met mails of WhatsApp’jes kun je ook last hebben van dubbele notificaties. Een beetje slordig, al is de software van Huawei op de P8 nog niet ‘final’: er komen dus nog een boel updates aan.

Huawei heeft nog een handige toevoeging aan EMUI gedaan. Ga je met je knokkel, of in sommige gevallen nagel, over het scherm van de P8 heen, dan verschijnt er een blauwe lijn. Hiermee kun je een selectie maken die je kunt opslaan als afbeelding. Dubbeltikken met je knokkel levert een screenshot van het hele scherm op. In de praktijk gebruik je dit niet zo vaak, maar het is een extra toevoeging die zomaar eens van pas kan komen en dan makkelijk toegankelijk is. Helaas kun je ‘m alleen niet uitzetten. Soms word je vinger voor knokkel aangezien, waardoor de normale werking van de smartphone ondermijnd wordt. Andersom gebeurt het ook weleens dat je knokkel niet herkend wordt als zodanig en het maken van een selectie niet lukt.

Huawei P8 screenshot 
Huawei P8 screenshot 
Huawei P8 screenshot 
Huawei P8 screenshot 
Huawei P8 screenshot 
Huawei P8 screenshot 

Wanneer je de P8 voor de eerste keer opstart, staan er al aardig wat applicaties op de smartphone. Google heeft zijn eigen mapje, met apps zoals Gmail, YouTube en Drive. In het mapje met Tools vind je handige apps zoals een recorder, rekenmachine en zaklamp. Die kunnen nog wel van pas komen, maar een aantal andere apps gebruik je in een paar jaar tijd misschien maar een paar keer. Bijvoorbeeld het vergrootglas en de spiegel. Andere apps, zoals de updater, is eigenlijk gewoon een soort snelkoppeling naar het betreffende gedeelte in je instellingenmenu.

Tot zover de tools. Dan de andere apps van Huawei. Handig is de bestanden-app, waarmee je precies kunt zien waar alle documenten op je smartphone zich bevinden. Dit komt van pas als je je smartphone wilt opschonen. Andere apps zijn dubbel, zoals de E-mail-app en de apps voor muziek en video’s (maar daarover meer in het Multimedia-gedeelte van deze review). Deze apps gebruik je in de praktijk waarschijnlijk niet.

Andere meegeleverde apps zijn bijvoorbeeld WPS Office, een app waarmee je tekstbestanden, presentaties en spreadsheets kunt maken. Deze app is een mooie aanvulling bij de P8. De browser-app is daarentegen weer overbodig als je Google Chrome gebruikt. Apps zoals de browser kun je dus niet verwijderen, maar stop je weg in een mapje met overbodige apps omdat je ze niet van het startscherm kunt halen.

Met de thema-app kun je de interface van EMUI aanpassen. Zo personaliseer je je Huawei P8. Je kunt een standaard-thema uitkiezen en deze vervolgens aanpassen. Zo kun je de ontgrendelingsanimatie wijzigen en pictogrammen aanpassen. Daar houden de personalisatiemogelijkheden trouwens ook wel bij op, dus ontzettend ver kun je hier niet in gaan. Daarvoor heb je natuurlijk andere mogelijkheden, zoals het toevoegen van widgets op een van de startschermen.

Huawei P8 screenshot 
Huawei P8 screenshot 
Huawei P8 screenshot 
Huawei P8 screenshot 

De Huawei P8 biedt een compleet multimedia-pakket. Waar sommige andere fabrikanten geen FM-radio meeleveren, doet Huawei dit ‘gewoon’ nog wel. Daarnaast levert Huawei de gebruikelijke apps mee om muziek en video’s mee af te spelen. Deze zijn dubbel, aangezien Google Play Music en Play Video ook al op de P8 staan. Neemt niet weg dat de apps gewoon doen wat je van ze mag verwachten. De afspeelkwaliteit is goed.

Huawei P8 foto 
Huawei P8 foto 
Huawei P8 foto 
Huawei P8 foto 
Huawei P8 foto 
Huawei P8 foto 
Huawei P8 camerasample testchart 

De camera aan de achterkant maakt foto’s in 13 megapixel en met de selfiecamera schiet je 8-megapixelfoto’s. Op papier is vooral de selfiecamera dus relatief goed: 13 megapixel is voor een vlaggenschip op zijn beurt weer niet zo speciaal.

Eerst maar eens de camera-app bespreken. Deze app werkt eenvoudig, vlot en fijn. Er zijn vijf hoofd-modi waarmee je iets met de camera kunt doen: ‘lichte schilderij’, ‘mooi maken’, ‘foto’, video’ en ‘tijdsverloop’. Lichte schilderij, op het oog een kromme vertaalfout, biedt vier modi waarmee je bepaalde fenomenen beter kunt vastleggen, zoals het volgen van achterlichtsporen van auto’s. Een andere extra mogelijkheid is om in het donker een lichtschilderij te maken. Mik je bijvoorbeeld je camera op het licht van een lantaarnpaal, en je beweegt vervolgens met je smartphone, dan volgt de P8 het licht en maakt hij daarvan een soort schilderij. Best een leuke toevoeging, maar waarschijnlijk gebruik je het niet elke dag.

De resterende twee functies zijn ‘zijdeachtig water’, voor het vastleggen van stromend water en ‘sterrenspoor’ voor het vastleggen van sterren bij avondlicht. Het zijn leuke mogelijkheden die de camera-app wat uitgebreider maakt, maar in de praktijk zijn het niet echt functies die je dagelijks gebruikt.

Huawei geeft je ook op de P8 de mogelijkheid om een schoonheidslaag over je huid te leggen. Hierdoor is je huid dus minder grof. Rimpels verdwijnen dus, maar sproeten ook. Dit geeft soms een heel bizar effect mee, die ervoor zorgt dat mensen er eerder als aliens uitzien dan als een topmodel. De andere modus is om timelapses te schieten. Dit werkt heel leuk. Je kunt niet in full HD filmen, zoals dat bij gewone video’s wel kan, maar in HD. Dit is ook prima. Ook bij het filmen van een timelapse is het aantal instellingen dat je kunt aanpassen erg uitgebreid. Zo kun je er zelf voor kiezen om de optische beeldstabilisatie aan of uit te hebben. Wat je weer niet kunt aanpassen is de tijd waar tussen je twee beelden maakt voor de timelapse. Wat juist weer wél kan, is dat je ook met de selfiecamera een timelapse kunt maken.

Huawei P8 foto
Zonder schoonheidslaag
Huawei P8 foto
Met schoonheidslaag
Huawei P8 foto
Met nog meer schoonheidslaag
Huawei P8 foto 
Huawei P8 camerasample light trace 

Dan de fotomogelijkheid. De camera werkt redelijk snel en beschikt over twee ledfiltsertjes, die je natuurlijk handmatig aan en uit kunt zetten. Je kunt de camera meerdere foto’s snel achter elkaar laten schieten en vervolgens de beste uitkiezen. Ook kun je HDR zelf aan en uitzetten, zodat je onder verschillende omstandigheden nog altijd in principe mooie foto’s maakt. Wat verder opvalt is dat de P8 een RGBW-camerasensor heeft. Hiermee zou de P8 onder donkere omstandigheden betere foto’s moeten maken omdat hij meer licht opvangt.

Er zijn verschillende cameramodi. Een leuke toevoeging is ‘alles scherp’. Hiermee maak je een foto en kun je achteraf bepalen welk gedeelte je scherp wilt hebben. Een beetje zoals de mogelijkheid die je met de dubbele camera van de One M8 van HTC had, dus. Het grote verschil is dat Huawei kiest voor een softwarematige oplossing, en niet voor de hardwarematige. Verder zijn er nog allerlei mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het nemen van panorama-foto’s.

In het instellingenmenu van de camera-app zijn nog meer handige dingen aan te passen, zoals de ISO-waarde en de witbalans. Via ‘aanpassing afbeelding’ kun je zelf handmatig schakelen aan wat camera-instellingen, zoals de belichting, verzadiging, het contrast en de helderheid.

Hoewel de Huawei P8 niet de beste camera heeft voor een smartphone, zijn de resultaten zeker wel meer dan oké te noemen. Foto’s ogen aardig detailrijk en kleuren zijn levendig weergegeven. Wel ogen foto’s een beetje ‘zacht’. Ze zijn relatief weinig verscherpt. Hierdoor zien ze er wat minder flitsend uit dan foto’s van veel andere smartphonecamera’s. Aan de andere kant zijn ze wel wat natuurlijker hierdoor. De Galaxy S6 van Samsung verwerkt zijn foto’s op een vergelijkbare manier.

Huawei stelt dat de camera mede dankzij de eerder genoemde RGBW-sensor en optische beeldstabilisatie in het donker goed blijft presteren. Ook met tegenlicht zou hij het goed moeten doen. Wij vinden dat de P8 onder donkere omstandigheden relatief goede foto’s blijft schieten, maar in tegenlicht niet echt. Foto’s in het donker zijn nog behoorlijk detailrijk. In tegenlicht schieten blijft ook voor de P8 gewoon een lastige klus, maar het is dus mooi om te zien dat je als het wat donker is alsnog best mooie foto’s met de P8 maakt.

De Huawei P8 heeft kortom een goede fotocamera waar je in de meeste situaties ruim voldoende aan zult hebben. De videocamera is aardig, maar het geluid is wat schel, die filmpjes ‘golven’ een beetje en het toestel is helaas niet in staat 4K-video’s te schieten.

Huawei P8 camerasample 
Huawei P8 camerasample 
Huawei P8 camerasample 
Huawei P8 camerasample 
Huawei P8 screenshot 
Huawei P8 screenshot 
Huawei P8 screenshot 

Huawei levert met de P8 een smartphone af die er prachtig uitziet en goed is afgewerkt. Bovendien presteert de smartphone goed, al heeft hij niet de beste hardware van de markt. Wel valt op dat de stabiliteit niet helemaal top is, dat vinden we jammer. Gelukkig voor Huawei is de software op de P8 nog niet ‘final’. Toekomstige updates zouden de software dus stabieler moeten maken. Het scherm is mooi, maar niet uitzonderlijk. De helderheid is wat je mag verwachten en datzelfde geldt voor de kijkhoek en kleurenweergave. Bovendien werkt het scherm gewoon goed. Huawei doet op dit gebied gewoon wat je mag verwachten van een smartphone van rond de 500 euro. Voor dat geld krijg je een smartphone met een uitstekende ontvangst, iets waar Huawei in gespecialiseerd is.

Hoewel de smartphone op Android 5.0 Lollipop draait, is de Emotion UI nadrukkelijk aanwezig en niet helemaal goed gepolijst. Vooral het ontbreken van een menu en het feit dat de notificatiebalk allerlei dingen dubbel weergeeft vinden we vervelend. Gelukkig staat de smartphone niet stampvol met allerlei meegeleverde apps en kun je de userinterface aardig naar je eigen voorkeur personaliseren. Dat doet Huawei goed.

Huawei heeft behoorlijk wat moeite gestopt in de camera-app en de 13-megapixelcamera presteert naar behoren. Het is niet de beste smartphonecamera, maar hij presteert redelijk goed en is erg uitgebreid. De selfiecamera is prima, met zijn 8-megapixelfoto’s en de mogelijkheden om jezelf te tweaken. Niet iedereen zal hierover lyrisch zijn, maar waarschijnlijk spreekt het wel veel mensen aan.

Concluderend is de Huawei P8 voor zijn prijs een prima smartphone. Tijdens zijn release kost hij 499 euro, maar daarna daalt de prijs waarschijnlijk. Aan de P8 heb je zeker in dat laatste geval een prima koop. Hij kan zich niet meten met een toestel als de Samsung Galaxy S6, maar daar is de prijs gelukkig ook naar. In een net wat lagere klasse is de P8 zeker een van de betere opties.

Alternatieven voor de P8 zijn bijvoorbeeld de Sony Xperia Z3, die nu ongeveer 460 euro kost. De Samsung Galaxy A7, die nu ongeveer 480 euro kost, behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is ook de LG G3 in onze ogen een goede deal. Dit is een compacte phablet met een quad HD-scherm van 5,5 inch. De G3 is bijna een jaar oud, maar heeft Android 5.0 Lollipop met een prettige userinterface. Hij kost tegenwoordig ongeveer maar 350 euro.

Onze review score
Pluspunten
 • Mooi design
 • Heel dun
 • Uitgebreide mogelijkheden met goede camera's
 • Uitstekend bereik
Minpunten
 • Emotion UI is niet top
 • Software (nog) niet bijzonder stabiel

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters