iDapt i4 Multilader

De iDapt i4 Multilader is een lader die vier toestellen tegelijkertijd kan opladen. Het apparaat beschikt over vier laadpunten, waarvan er eentje middels USB toegankelijk is.

De iDapt i4 Multilader is de laatste generatie laders die bestemd is voor mensen die meerdere toestellen thuis hebben. Dat is bijvoorbeeld handig voor families of kantoren waarbij er een centraal oplaad punt is voor meerdere toestellen. De i4 kan zoals gezegd vier toestellen tegelijkertijd opladen. Het apparaat heeft aan de bovenkant drie aansluitingen waarin connectors geklikt kunnen worden die tevens los verkrijgbaar zijn.

Het laadstation zelf is aan te sluiten op het lichtnet. De i4 heeft daarnaast een USB-uitgang waaraan een iPad of een ander apparaat dat middels USB opgeladen kan worden, aangesloten kan worden. In deze korte accessoirereview nemen we de Adapt i4 onder de loep en bespreken we de voor- en nadelen van het laadstation.

Voor net geen 50 euro ben je simpelweg verlost van meerdere kabels voor je apparaten. De i4 kan tablets opladen middels een usb-snoer en ook qua design is het dik in orde. Hij ziet er niet lelijk uit en is daarnaast ook in het wit verkrijgbaar mocht je dat liever hebben. Al met al een zeer handig apparaat en wat ons betreft een must voor mensen die aan een enkele smartphone niet genoeg hebben.

IDAPT I4 MULTILADER 

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de iDapt i4 is goed te noemen. Het geheel is uit plastic opgetrokken. De bovenkant is glimmend plastic met daarin het logo van de producent. De toplaag is doorzichtig plastic waar doorheen gekeken kan worden en hierdoor ziet het geheel er strak uit. Het is jammer dat er relatief dikke stroomkabel aan de achterkant van het apparaat zit aangezien het geheel anders niet had misstaan als design stukje op een tafel.

Aan de bovenkant van de i4 vinden we verder ook de aan/uit-knop die met een lichte vertraging werkt. Zodra je hem indrukt dan duurt het een paar seconden alvorens het laden begint of stopt. De drie laadstations aan de bovenkant hebben elk een lampje dat groen of rood is. Rood betekent dat hij aan het laden is en groen dat hij opgeladen of niet aangesloten is. De aansluitstukken kunnen gemakkelijk in de body geklikt worden en eveneens gemakkelijk eruit gehaald worden aangezien er twee knoppen zijn die het stukje eruit duwen.

De zijkanten van de i4 lopen naar binnen toe van boven naar beneden waardoor er aan de bovenkant een soort eiland ontstaat waarop de toestellen kunnen laden. Aan de rechterkant van de i4 zit de genoemde USB-aansluiting die voldoende stroom kan genereren om bijvoorbeeld tablets op te laden. Aan de achterkant vinden we het netsnoer dat redelijk groot is. Al met al is het een net en compact eilandje dat goed in elkaar steekt.

iDapt i4

 

iDapt i4

 

iDapt i4

 

Functionaliteit

De Adapt i4 wordt geleverd met 6 connectoren die volgens Adapt meer dan 4000 modellen kunnen laden. Het lijkt erop dat Adapt voldoende mee levert om allemaal soorten toestellen aan te kunnen sluiten, echter lijkt de producent zich vooral gericht te hebben op oude modellen. Zo zijn tegenwoordig veel telefoons, en dan met name de smartphones, voorzien van een MicroUSB-ingang voor het opladen. Dit houd in dat wanneer je meerdere smartphones met een dergelijke aansluiting hebt, je slechts één enkele kunt opladen via de normale manier. Uiteraard kun je voor de tweede nog wel de USB-aansluiting gebruiken. Desondanks leek het ons prettiger als er twee MicroUSB-connectoren werden mee geleverd. Nu dient deze voor net geen vijftien euro aangekocht te worden. Wel wordt er een iPhone-connector mee geleverd waardoor deze ook gelijk gedekt is qua functionaliteit.

Het design van de connectoren sluit verder niet echt aan bij het design van het laadstation. De connectoren zien er lelijk uit, maar zijn wel functioneel. Ze ondersteunen echter slecht het gewicht van het toestel waardoor die op het laadpunt komt te liggen en de kans is dan ook aanwezig dat in de loop der tijd er eentje afbreekt. Het is dus maar goed dat ze ook los worden verkocht.

Al met al is de i4 erg compleet en met de USB-ingang als extra optie ronduit handig te noemen. Er bestaan ook uitbreidingen om bijvoorbeeld batterijen op te laden via het station, er is dus goed over nagedacht. Het apparaat beschikt over voldoende functionaliteit om meerdere apparaten op te laden die uiteenlopen in hun soort.

iDapt i4

 

iDapt i4

 

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters