LG Cam Plus review: weinig ‘grip’ op de markt

Samen met de G5 heeft LG een aantal ‘Friends’ aangekondigd; een daarvan is de Cam Plus. Deze cameragrip schuift in de telefoon via het modulaire design, en moet zorgen voor een betere ervaring met het maken van foto’s. Verbetert dit product de manier waarop je foto’s maakt? Onze mening over de LG Cam Plus lees je in deze review.

De Cam Plus is een module die alleen past op de LG G5. Dit product is beoordeeld op een prijs van €90. Voor de actuele prijs van dit product kun je klikken op het onderstaande blok.

Om de LG Cam Plus toe te voegen aan je telefoon, moet je eerst de huidige module verwijderen en je accu overplaatsen in de nieuwe module. Door een knopje in de zijkant in te drukken, heb je de mogelijkheid de onderkant van de telefoon met accu en al te verwijderen. Het losklikken van de accu doe je door de accu zijwaarts van de module te trekken. Vervolgens voeg je de accu toe aan nieuwe module – die je daarna kunt terugschuiven in de telefoon. Dit is alles wat je moet doen om de cameragrip toe te voegen aan de G5, gemakkelijk dus.

De LG Cam Plus weegt 55 gram en steekt ruwweg 6 millimeter boven de body van de telefoon uit; dit heeft twee gevolgen. Ten eerste kun je de telefoon gemakkelijk vasthouden tijdens het maken van foto’s en video’s. Het tweede gevolg is dat je telefoon een stuk minder goed in je broekzak past. De telefoon kan met de grip ook niet (enigszins) recht op een tafel liggen.

De Cam Plus offert dus draagbaarheid op voor een beetje extra stabiliteit tijdens het maken van foto’s. Dit is een nogal groot compromis aangezien je een mobiele telefoon minder mobiel aan het maken bent. Zeker aangezien je zonder de cameragrip ook stabiele resultaten kunt bereiken.

Toch kun je het argument maken dat mensen met extreem trillerige handen of handschoenen baat hebben bij het gebruik van deze grip. Voor deze mensen is dit product dus een goede deal. Voor de gemiddelde consument voegt deze accessoire weinig waarde toe op gebied van grip.

Naast extra grip biedt de Cam Plus ook nog gemakkelijke bediening via knoppen. De schakelaar op de onderkant lanceert de camera-lg cam plusapplicatie. Vervolgens heb je een speciale sluiterknop voor het maken van foto’s en is er een rond knopje aanwezig voor het starten van een video.

Met een scrolwieltje kun je inzoomen tijdens het filmen van video’s of voordat je een foto gaat maken. Het wieltje werkt niet erg accuraat en reageert niet altijd wanneer je eraan draait.

In de LG Cam Plus zit een 1200mAh-accu om de standaard telefoonaccu te ondersteunen. Hierdoor heeft de G5 met de cameramodule een nieuwe accucapaciteit van 4000mAh. Het toevoegen van een accu in de cameragrip is een handige zet van LG, die resulteert in een verbeterde accuduur. Met de supplementaire accu erbij kun je de telefoon ruwweg één uur langer gebruiken.

Al met al voegt de LG Cam Plus weinig waarde toe aan de telefoon. Je krijgt met de Cam Plus een iets betere accuduur en grip, maar verliest op het gebied van draagbaarheid en aanschafprijs. De knoppen voeren functies uit die je gemakkelijk kunt veranderen via je touchscreen, en het scrolwiel werkt niet accuraat.

Een aantal mensen zal graag fysieke knoppen willen om de telefoon te bieden. Naast dat deze knoppen beter voelen, kun je ze ook bedienen met handschoenen. Helaas voor LG moet de gemiddelde consument dit product niet aanschaffen voor die enkele keren dat je handschoenen draagt.

Onze review score
Pluspunten
  • Gemakkelijk te bevestigen
  • Iets gemakkelijkere greep fotograferen
  • Verbeterde accuduur
Minpunten
  • Duur
  • Maakt formaat en gewicht groter
  • Scrolwiel werkt inaccuraat

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters