Pluspunten
  • Snelle camera
  • Goede oordopjes
  • Goedkoper dan concurrenten
  • Overzichtelijke interface
Minpunten
  • Niet supersnel
  • Batterij snel leeg
Onze score

LG G3

Er is al veel gezegd en geschreven over het nieuwe vlaggenschip van LG: de G3. Voor het toestel goed en wel was gepresenteerd was het meeste over de G3 eigenlijk al bekend. Maar dat maakte niemand minder nieuwsgierig. Kan het nieuwe vlaggenschip de hoge verwachtingen waarmaken? Daar proberen we in deze review achter te komen.

LG G3 img 7468 

“Met een pixeldichtheid van 534 ppi staat de G3 op eenzame hoogte.”

Ondanks de grote naam die LG heeft, is het Zuid-Koreaanse bedrijf op de Nederlandse smartphonemarkt een relatief kleine speler. Samsung en Apple domineren deze markt nog altijd. LG is samen met HTC, Sony en bijvoorbeeld Huawei een van de kleine spelers. Dat betekent niet automatisch dat zij telefoons maken die minder goed zijn dan een Samsung of iPhone. Integendeel. De Galaxy S5 ontving van ons begin dit jaar vier sterren in zijn review, terwijl de Sony Xperia Z2 het volle pond kreeg: vijf sterren.

Er is een reden die ervoor zorgde dat de telecomwereld erg uitkeek naar de onthulling van de nieuwe LG. De G3 is namelijk de eerste smartphone met een QHD-scherm die wereldwijd op de markt wordt gebracht. QHD staat voor een schermresolutie van 2560×1440 pixels. De nieuwe LG heeft de bizar hoge pixeldichtheid van ongeveer 534 ppi, waarmee de G3 in smartphoneland momenteel op eenzame hoogte staat. Is het een merkbare verbetering ten opzichte van de full-hd-resolutie, dat 1,8 keer minder scherp is dan de QHD-display van de G3? In deze review gaan we proberen deze vragen te beantwoorden.

De schermresoluties worden gemiddeld namelijk met het jaar hoger. Er moet dus een tijd komen dat het menselijk oog het verschil tussen een bepaalde hoge resolutie en een nóg hogere resolutie niet meer kan zien. Is die tijd nu aangekomen? De trend lijkt in ieder geval nog altijd ‘groot, groter, grootst’ te zijn. Dat heeft al voor slachtoffers gezorgd en LG wil daar dus duidelijk niet bij horen. Het gaat bijvoorbeeld om Apple, dat haar schermen niet vergrootte en vervolgens haar marktaandeel zag kelderen. Mensen willen grotere smartphones en Apple gaf dat de Apple-bezitters niet. Dus lopen ze nu met bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S5.

“De ambities van LG met de G3 zijn groot.

Ook gaan we de snelheid van de G3 onder de loep nemen. De smartphone beschikt – algemeen gesproken – over dezelfde specificaties als directe concurrenten zoals de Samsung Galaxy S5, de HTC One M8 en de Sony Xperia Z2. Is de G3 net zo snel als deze jongens, of gaat er veel energie richting het scherm en niet de snelheid van de smartphone?

De Samsung Galaxy S5 is vooralsnog qua populariteit de onbetwiste toptelefoon van 2014. Ondertussen waren de HTC One M8 en de Sony Xperia Z2 minstens net zo goed. Het zal interessant worden om te volgen hoe de G3 zich gaat bewegen op de drukke markt van de huidige toptelefoons. De ambities van LG zijn, gezien de G3, groot. Op het oog heeft LG zijn zaakjes goed voor elkaar: een 5,5 inch-scherm met dus die enorme hoge resolutie. En dat alles in een redelijk compacte telefoon. Zal dit opvallen bij het grote publiek?

Laten we eerst een kijkje nemen naar de specificaties.

Eerste indruk LG G3 img 6723 
Eerste indruk LG G3 img 6707 
Eerste indruk LG G3 img 6729 
Eerste indruk LG G3 img 6747 

Specificaties

Er zijn twee varianten van de LG G3. Eentje met 2GB aan ram, en eentje met 3GB aan ram. De 2GB-variant heeft 16GB aan opslag. De 3GB-variant 32GB. Wij probeerden de 2GB-variant uit. Softwareversie is V10a-EUR-XX. De review is verder gebaseerd op een prijs van €540.

LG G3

Algemeen

Telefoon vergelijken?Verwacht in July 2014 Draait op Android 4.4 KitKatBehuizing van Plastic

Processor

Qualcomm Snpadragon 801 ACGrafisch: Adreno 330

Geheugen

2GB Intern geheugen (RAM)16GB Opslag geheugenGeheugen uitbreidbaar via microSD HC

Afmetingen

Gewicht: 149 gramLengte: 74mmBreedte: 146mmDikte: 8,9mm

Scherm/invoer

5,5″ IPS LCD schermTouchscreen met multitouchScherm is krasbestendig (Gorilla Glass 3)2560×1440 schermresolutie

Camera

13MP camera met autofocusLED-flitser4096×2160 (4K) video opnames2,1MP camera voorkant

Netwerk

SIM slot: Micro-SIMGSM netwerkbanden: 850, 900, 1800, 1900EDGE en GPRSHSDPA en UMTSLTE

Sensors

A-GPS & GlonassG-SensorGyrosensorNabijheidssensorDigitaal kompas

Connectiviteit

Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/g/nInternet delen via WiFi HotSpotBluetooth 4.0 EDR met A2DPNFC3,5mm ingang voor geluidTV-outMicro-USB aansluiting

Batterij

Batterijcapaciteit van 3000mAhBatterij is draadloos te ladenSpreektijd van 14 uurStandby-tijd van 480 uur

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Unboxing

“De meegeleverde oordopjes bieden een goede geluidskwaliteit.”

De LG G3 wordt je toegestuurd in een doosje met metallic patronen. Het beschermplasticje op het scherm van de G3 bevat wat specificaties, zoals de Snapdragon 801, het QHD-scherm en de Knock Code. In de doos zitten, naast het toestel, een snelstartfoldertje, een oplader en oordopjes. LG levert mee wat je mag verwachten, maar een extraatje zit er – net als bij andere fabrikanten trouwens – niet in. De meegeleverde oordoppen zijn overigens van goede kwaliteit.

Design

De LG G3 vertoont qua ontwerp veel overeenkomsten met zijn voorganger. Van deze smartphone bedekte het scherm al heel veel van de totale omvang van het toestel, en dat is LG nu opnieuw gelukt. Ook met QHD-scherm. De bezels aan de zijkant zijn dun gebleven en de randen aan de boven- en onderkant zijn ook erg smal. Hierdoor heb je met LG’s toptelefoon toch een enigszins compacte smartphone in je handen, al is hij natuurlijk door zijn 5,5 inch-scherm wel aan de maat. De bollige achterkant zorgt ervoor dat het toestel prima in de hand ligt.

LG G3 img 7387 
LG G3 img 7410 
LG G3 img 7403 
LG G3 img 7395 
LG G3 img 7415 
LG G3 img 7416 

LG is er ondertussen ook in geslaagd het toestel dun te houden. Hij is ook niet zwaar, gezien het feit dat hij grotendeels van plastic is gemaakt. In tegenstelling tot de Samsung Galaxy S5 voelt de G3 echter niet goedkoop aan. LG heeft een soort metalen sausje vermengd met plastic, waardoor het toestel licht is gebleven maar toch hoogwaardig aanvoelt. Ook al voel je dat je natuurlijk met plastic te maken hebt.

LG komt daar aardig mee weg. De achterkant kan van het toestel worden gehaald, maar daardoor voelt de G3 wel een beetje sjofel aan. Als je een beetje aan de G3 gaat schorren hoor je ‘m wel een beetje piepen en kraken. Dat de batterij hierdoor uit het toestel kan worden gehaald is fijn. Je micro-simkaart en microSD-kaart kun je ook aan de achterkant van het toestel in de G3 plaatsen.

LG G3 img 7431 
LG G3 img 7433 
LG G3 img 7444 
LG G3 img 7449 

“Wanneer je een beetje sjort aan de G3, piept en kraakt hij een beetje.”

De fysieke knoppen die het toestel nog heeft zijn opnieuw in de achterkant van het toestel verwerkt. Het gaat hier om de volumeknoppen en de vergrendelknop. Deze steken nauwelijks meer uit en daarmee is dit nu wel een goede oplossing. Het komt echter wel eens voor dat je, aangezien je alles op de tast moet doen, een volumeknop indrukt in plaats van de vergrendelknop. Dat blijft het nadeel van deze oplossing die LG heeft gekozen. De smartphone is door deze optie echter wel aan de zijkanten heel mooi afgewerkt en wij vinden het daarom ook wel een aardige oplossing waarmee LG zich onderscheidt ten opzichte van de concurrentie.

Scherm

“Qua scherpte kun je met het blote oog niet het verschil tussen QHD en FHD zien.”

Het mag geen geheim heten dat het scherm van de LG dé noviteit van het nieuwe vlaggenschip is. QHD, een resolutie van 2560×1440 pixels, is op televisies en tablets nog niet eens gebruikelijk, laat staan op smartphones. Een leuk gegeven en waarschijnlijk de toekomstige standaard. Qua scherpte kun je met het blote oog echter niet of nauwelijks het verschil zien met full-hd-schermen.

Toch zijn ze bij Samsung en HTC ook druk bezig met de ontwikkeling van een QHD-scherm om in massaproductie te fabriceren. Om het scherm helder te laten werken hoef je niet eens de helderheid op 100 procent te staan (wat energie vreet). Ook als hij wat donkerder staat ingesteld, blijft het scherm zeer goed zichtbaar. De kijkhoek wordt wat kleiner en minder goed, maar als je het scherm op volle sterkte draait is de kijkhoek formidabel.

LG G3 screenshot 2014 06 30 13 54 46

De kleuren worden behoorlijk realistisch weergeven, al is de witbalans goed maar niet perfect. Dat viel vooral op toen we de G3 naast een iPhone 5S legden. De witkleur van de Apple-smartphone vonden we beter dan de G3, terwijl de resolutie van de iPhone ruim twee keer zo laag ligt en het scherm daarvan anderhalf inch kleiner is.

Dit zijn dingen die je pas ziet als je je smartphone naast een andere telefoon legt. Anders stoor je je er niet aan, waarschijnlijk. De contrasten van de G3 zijn in onze ogen goed te noemen. De G3 heeft een pixeldichtheid van 534 ppi, wat een ongeëvenaarde hoeveelheid is. Voor LG is het echter jammer dat dit met het blote oog in ieder geval met dit QHD-scherm niet zichtbaar is. Wat wel, als je goed je best doet, zichtbaar is, zijn felle randen rond stukken tekst, wat een beetje storend is.

Wanneer je veel applicaties gebruikt en de G3 intensief gebruikt, zul je merken dat het scherm soms wat minder helder wordt. Dit komt vooral voor als je honderd procent helderheid gebruikt. Het toestel kan dan te heet worden, waardoor de helderheid automatisch wordt verlaagd. Dit gebeurt al snel, bijvoorbeeld tijdens het gamen. En dat is toch wel een beetje jammer.

Prestaties

Over het scherm zelf klagen we niet. Er is echter wel een mogelijke keerzijde aan het QHD-scherm. Gaat het aansturen van dit scherm met die gigantische resolutie van 2560×1440 pixels niet ten koste van de handelingssnelheid van het toestel? Wordt hij er niet traag of stroperig door? De specificaties zijn namelijk niet veel anders dan die van andere vlaggenschepen. Op het scherm na, dus. De G3 die wij testen moet het doen met 2GB aan ram, al is er ook een 3GB-versie van de nieuwe LG. In het toestel zit een Snapdragon 801-processor van Qualcomm.

“De G3 is best rap, maar niet ontzettend snel.”

LG G3 screenshot 2014 06 24 16 46 06

Deze zit ook in bijvoorbeeld de HTC One M8 en de Samsung Galaxy S5. De Snapdragon-processor heeft vier Krait 400-kernen en een kloksnelheid van 2,5 GHz. Deze twee smartphones hoeven alles weer te geven op ‘slechts’ een full-hd-scherm.

En waarschijnlijk zijn die smartphones daarom ook net even wat sneller dan de G3. De nieuwe LG is best rap, maar niet ontzettend snel. Dat blijkt uit benchmarktests, waarin het wat minder scoort dan die telefoons van HTC en Samsung. Voor de test hebben we de G3 naast de Huawei Ascend P7 gelegd, vergelijkbaar qua snelheid met bijvoorbeeld de Galaxy S4. De G3 presteert op alle vlakken net wat sneller dan de Ascend P7, die na zijn software-update een slag sneller is geworden.

De geluidskwaliteit tijdens het bellen is goed te noemen. Problemen ondervonden we eigenlijk in zijn geheel niet.

De G3 is net iets te stroperig en langzaam om het een supersnelle smartphone te noemen. Daarvoor gaat het allemaal nét iets trager. We hebben de G3 ook naast de S5 aan het werk gezet, en daar legt de LG-smartphone het dan toch tegen af. De S5 start applicaties in de meeste gevallen net een seconde of twee sneller op.

Ook hier geldt: als je die referentie niet hebt, is een app vaak al geladen voordat je je gaat storen aan de snelheid van het toestel. Of het gebrek daar dus soms aan. Laten we het houden op de keerzijde van een smartphone met zo’n mooi scherm: in het vervolg zal er een snellere processor in een smartphone met QHD-scherm moeten worden gestopt als je ‘m supersnel wilt laten draaien. Je zult je niet storen aan de G3 als je ‘m vooral voor het scherm wilt kopen. Maar misschien is het toch verstandig om nog eventjes te wachten. LG schijnt namelijk een G3 te ontwikkelen met de Snapdragon 805-processor. Die zou een QHD-scherm beter aankunnen dan de 801 die nu in de G3 zit.

Op andere vlakken presteert de G3 prima. Qua verbinding op het gebied van nfc en bluetooth werkt hij vlekkeloos. Ook met wearables van een ander merk. De belkwaliteit van het toestel is prima en op het bereik valt ook niets aan te merken.

“De batterij is snel leeg als de helderheid van je scherm 100 procent is.”

De verwisselbare batterij, dat blijft fijn, heeft een inhoud van 3000 mAh. Een beste jongen, dus. Maar dat is toch naar onze smaak net iets te weinig. Wanneer je de schermhelderheid op 100 procent hebt staan en de telefoon intensief gebruikt, slurpt de G3 energie en is je batterij binnen de kortste keren voor de helft leeg. Zet je het scherm wat minder helder, dan gaat de batterij al een stuk langer mee. Als je dan applicaties redelijk intensief gebruikt, gaat het ook heel snel achteruit met de inhoud van de batterij. De G3 zal elke nacht aan de lader moeten, als hij dat al haalt.

Software

LG levert zijn eigen userinterface mee met de G3, die op Android 4.4.2 draait. Bij de G2 leverde LG ook al zijn eigen UI mee, en deze kreeg een boel kritiek voor zijn kiezen. Het zou lijken op een kermisattractie met icoontjes die niet bij elkaar pasten en slecht gebruik van kleuren.

LG G3 screenshot 2014 06 23 11 21 22 
LG G3 screenshot 2014 06 23 11 23 29 

Het lijkt erop dat LG zich dit vervolgens ook heeft beseft, aangezien er op de interface van de G3 weinig valt aan te merken. De icoontjes van software die is meegeleverd stralen eenheid uit en nu zijn ze wel mooi van kleur, net als de rest van de interface. De interface oogt rustig en overzichtelijk, precies wat je ervan mag verwachten.

Een alleraardige toevoeging is de multitaskmogelijkheid waarmee je twee applicatie tegelijkertijd open kunt zetten. Zo kun je dus tegelijkertijd een mail tikken en via Chrome iets opzoeken dat relevant is om in die mail te citeren, om maar een voorbeeld te geven. De vraag naar multitasken op draagbare toestellen wordt steeds groter en onder andere Samsung heeft er ook al gehoor aan gegeven.

LG G3 screenshot 2014 06 23 11 23 39 
LG G3 screenshot 2014 06 23 11 24 06 
LG G3 screenshot 2014 06 23 11 24 14 
LG G3 screenshot 2014 06 23 11 44 38 
LG G3 screenshot 2014 06 23 11 44 53 
LG G3 screenshot 2014 06 23 11 45 24 
LG G3 screenshot 2014 06 23 11 45 41 

Er zit ook een ‘QuickMemo’-functie bij de G3. Hiermee kun je al typend of tekenend een geheugensteuntje voor jezelf maken. Deze kun je als beweegbare widget op een van je hoofdschermen open laten staan. Hij ligt dan over andere applicaties heen. Verder levert LG met de G3 eigenlijk een smartphone met niet al te veel extra apps. Alleen het bekende Google-pakket en haar eigen agenda, FM-radio: dat soort dingetjes. QuickMemo is ook toegankelijk via je notificatiecentrum, net als Qslide, waarmee je in je notificatiecentrum allerlei apps snel kunt openen in een venstertje net zo groot als een QuickMemo.

LG G3 screenshot 2014 07 02 14 40 10 

QuickRemote
LG G3 screenshot 2014 07 02 14 40 51 

Gastmodus instellen
LG G3 screenshot 2014 07 02 14 41 03 

Toegestane apps voor het Gastmenu

Een grappige, en handige toevoeging is de QuickRemote, een afstandsbediening voor je televisie. Deze moet het in principe op elke smart-tv doen en de ervaring leert bij ons dat dat ook het geval is. Het is handig en je hebt ‘m zo bij de hand, aangezien hij in het notificatiecentrum te openen is.

Met LG SmartWorld kun je applicaties downloaden voor op je telefoon, maar ook thema’s en achtergronden. Leuk en aardig, ware het niet dat de SmartWorld tijdens onze tests telkens zeer traag was met opstarten en downloaden. Vaak wil je ‘even snel’ een leuk thema downloaden, maar wij denken dat het trage SmartWorld dit verpest.

“LG pronkt terecht met KnockCode.”

KnockCode is een van de stokpaardjes waar LG graag mee pronkt. Dat is terecht. Uiteraard zit KnockCode ook op de G3. Hiermee wordt het scherm, wanneer vergrendeld, in vier vlakken opgedeeld. Je kunt je eigen patroon maken om je smartphone te ontgrendelen. Op een zeer eenvoudige wijze kun je dus je smartphone veilig vergrendelen en ontgrendelen.

Eenmaal vergrendeld kun je wel het toestel met twee van de drie fysieke knoppen ontgrendelen. Deze zijn als sneltoets toegewezen om snel de camera op te starten of een QuickMemo te maken. De sneltoetsen kun je echter niet aanpassen, wat dan weer een beetje jammer is. Het is wel fijn dat de Gastmodus ook in deze LG-smartphone is opgenomen. Deze kan via een andere Knock Code geactiveerd worden en je kunt via Instellingen bepalen welke applicaties in de Gastmodus gebruikt kunnen worden.

LG G3 screenshot 2014 06 30 15 06 35

LG beschikt over sobere, maar goede multimediatools, zoals de Muziek-app. Deze kan ook in je notificatiecentrum bediend worden, wat tegenwoordig gebruikelijk is. Via je galerij kun je foto’s bekijken en verzenden naar een televisie. Ditzelfde geldt voor video’s. De FM-radio heeft een simpele interface. Je kunt de app zelfstandig laten zoeken naar een frequentie, maar zelf ook eenvoudig naar een frequentie scrollen. De app slaat, wanneer hij zelfstandig zoekt, wel aardig wat kanalen over. Het is wel fijn dat je zenders makkelijk kunt toevoegen aan je favorieten, zodat je met een druk op de knop naar de juiste frequentie gaat.

De oordopjes die LG bij het toestel meestuurt zitten comfortabel en bieden bovendien geluidskwaliteit van een behoorlijk goed niveau. Het speakertje dat aan de achterkant van de G3 biedt trouwens ook een best aardige geluidskwaliteit.

Camera

Naast het unieke scherm beschikt de LG G3 over nog een unieke feature. Er wordt namelijk geen traditionele autofocus gebruikt om een foto scherp te stellen. Dit gebeurt door middel van een laser. Volgens LG stelt de laserfocus bijzonder snel scherp: het heeft daar volgens de Koreaanse fabrikant 276 duizendsten van een seconde voor nodig. Ter indicatie: het knipperen van je ogen duurt 300 duizendsten van een seconde.

LG G3 20140701 134158 
LG G3 20140701 134212 hdr 
LG G3 20140701 134252 
LG G3 screenshot 2014 06 23 11 42 58 

“De camera stelt dankzij de laserfocus zeer snel scherp.”

In de periode dat wij de G3 en zijn camera uitgebreid hebben getest, lijkt de laser een prima toevoeging te zijn aan de 13 MP-camera. Je camera wordt inderdaad zeer snel scherp gesteld. Je merkt het in snelheid echter wel of je in 10 of 13 megapixel een foto maakt. Wanneer je in de hoogste resolutie een kiekje wil maken, heeft de G3 duidelijk wat meer tijd nodig. De camera is tijdens het fotograferen in het algemeen niettemin fijn in gebruik, vanwege de hoge handelingssnelheid van het apparaat

De kwaliteit van de foto’s is zeker heel goed te noemen. Oké, als je achteraf op je computer gaat inzoomen zie je een foto al redelijk snel korrelig worden, net als bij andere smartphones. Over het contrast in kleuren zijn wij echter wel te spreken en de hoge handelingssnelheid zorgt ervoor dat het met de G3 dus fijn fotograferen is, voor een smartphone. De kwaliteit zit ‘m vooral daarin: qua kwaliteit foto’s onderscheid de G3 zich niet van andere toptelefoons. Al troeft hij de HTC One M8 natuurlijk wel af.

Zowel foto’s van veraf als close-ups worden door de G3 mooi vastgelegd. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de foto die we dichtbij van de meegeleverde oordopjes genomen en van de achterkant van onze visitekaartjes. De G3 beschikt over een prima camera. Het is misschien geen Sony-camera, maar nog wel altijd een camera die kwalitatief hoogwaardige foto’s maakt met een hoge handelingssnelheid. Erg prettig, dus.

Wanneer het wat donkerder is, worden de foto’s kwalitatief wel wat minder. De foto’s die je hieronder ziet zijn enkele seconden van elkaar genomen uit nagenoeg dezelfde positie met dezelfde instellingen. Toch wijken de resultaten erg van elkaar af.

LG G3 20140702 223549 
LG G3 20140702 223609 

Het verschil in snelheid is met het opnemen van video’s ook te merken. Wanneer je in UHD filmt, gaat het allemaal net wat minder soepel dan wanneer je ‘gewoon’ in full-hd filmt. Tijdens het filmen is het ons trouwens ook meerdere keren gebeurd dat de geluidskwaliteit flink veranderde als je digitaal inzoomde. Nogal vreemd. Dit is toch wel een minpunt aan het filmen met de G3. Al is digitaal inzoomen natuurlijk nooit echt aan te raden voor een kwalitatief goede video.

Toch werkt dat met de G3 beter dan bij concurrenten in het Android-segment. De nieuwe LG beschikt namelijk over optische beeldstabilisatie en dat komt de kwaliteit van foto’s, maar nog meer natuurlijk van video’s ten goede. Qua beeld zijn de video’s met de G3 in onze ogen van een heel goede kwaliteit. Soms rommelt het geluid wat, wat weer een minpuntje is, maar het beeld is – mede dankzij de optische beeldstabilisatie – van een hoog niveau.

LG G3 20140702 145429 
LG G3 20140702 145435 
LG G3 20140702 102436 

Conclusie

De LG G3 is een opvallende topsmartphone vanwege een aantal bijzondere specificaties. Deze maken de G3 uniek, maar niet zozeer beter dan vlaggenschepen van andere merken. Waar de laserfocus voor de camera een handige toevoeging is die het fotograferen soepeler laat verlopen, zijn wij nog niet overtuigd van de meerwaarde van een QHD-scherm in een smartphone. Het vergt meer energie terwijl het verschil met full-hd niet of nauwelijks te zien is. Wellicht dat dat met toekomstige QHD-schermen wel gaat gebeuren, maar bij de G3 is dat nog niet het geval.

“De Galaxy S5 en Xperia Z2 zijn sneller.”

Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een mooi scherm is. Sterker nog: zeker met honderd procent helderheid is de G3 mooi om te zien, maar niet uniek. Wij zijn wel zeer te spreken over het ontwerp van de LG-smartphone. De dunne bezels langs de zijkant in combinatie met een lage boven- en onderkant maken van de G3 een compacte smartphone, ondanks het 5,5 inch-scherm. Over het nut van een QHD-scherm kun je discussiëren, maar dit blijft wel een knap feit dat er gelijk voor zorgt dat de LG qua uiterlijk een mooie smartphone is. Een nadeel aan de buitenkant van de G3: als je dus wat aan het toestel gaat wrikken en sjorren gaat hij piepen en kraken.

Het scherm blijft in ieder geval de gemoederen bezighouden. Zeker met de 2GB-variant van de G3, die wij hebben getest. Het lijkt erop dat er veel energie onder de motorkap richting het scherm wordt gestuurd. Hierdoor is de G3 geen supersnelle telefoon. Soms is hij wat stroperig tijdens het vegen of denk je tijdens het opstarten van een app: ‘het had nu wel opgestart mogen zijn’.

Dat is zeker het geval wanneer je ‘m naast een Galaxy S5 of Xperia Z2 legt. Deze toestellen behoren tot dezelfde categorie als de G3, maar zijn in hun gebruik net even een fractie sneller. Je betaalt voor deze toestellen meer geld, maar daarvoor krijg je wel een snellere smartphone. Ondertussen heeft de G3 wel een scherper en groter scherm in een raamwerk die net zo groot of kleiner is als de S5 en Z2. Het hangt er dus echt vanaf waar je naar uitgaat: een iets snellere smartphone, of een groter scherm? Deze vraag is zeer persoonlijk en dus zullen wij ‘m niet antwoorden.

“Over het nut van QHD kun je discussiëren, maar het is knap dat LG de G3 relatief compact weet te houden.”

De vernieuwde interface is een forse verbetering ten opzichte van de UI van de G2. Het is geen kermis en onlogische wirwar meer van icoontjes en widgets, maar een logisch geheel waarmee het fijn werken is. Ondanks dat hij soms dus niet heel snel is, blijft de G3 een smartphone die fijn is in zijn gebruik. De camera werkt prima en het scherm – de vraag of QHD zin heeft laten we nu even achterwege – is tóch mooi.

Onze review score
Pluspunten
  • Snelle camera
  • Goede oordopjes
  • Goedkoper dan concurrenten
  • Overzichtelijke interface
Minpunten
  • Niet supersnel
  • Batterij snel leeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Marie Stam -

    Ik heb een vraag over de LG g3 mijn scherm is aan één kant donkerder en er staat een icoontje in mijn ball waarvan ik niet weet wat het betekent kan het niet terug vinden iemand enig idee

  2. Grumpy -

    Ik wil deze telefoon gaan kopen, zit alleen te twijfelen tussen de 16 Gb of 32 Gb uitvoering vanwege het extra ram geheugen van de 32 GB uitvoering. Weet iemand of dit veel uitmaakt in de prestaties van de telefoon?

  3. donia shaalan -

    ik ga deze telefoon deze week kopen en ik zit nog steeds te twijfelen. welke telefoon zou ik beter kunnen nemen en ik wil graag niet de note 4 nemen want ik wil niet verder gaan dan de 650 euro. alvast bedankt!!!

  4. Jamie Paenen -

    Zeer goede review met een erg mooie opbouw! Ik zit nog te wachten op mijn G3 32GB. Ik ben geen intensieve gebruiker, meer een gemiddelde gebruiker, dus die accuduur maak ik mezelf niet zo druk! 😀

  5. Sylmaron -

    Batterij snel leeg vind ik een enorm minpunt waar ik zelf niet snel concessies aan zou willen doen. Nou las ik onlangs het gerucht dat er een luxere versie van dit toestel zou komen met een zuinerige chipset. Benieuwd of dat gerucht klopt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via