LG GC900 Viewty Smart

LG zet met haar GC900 Viewty Smart de echte erfgenaam van de KU990 op de markt en zorgt zo dat de bloedlijn van de Viewty-familie doorloopt. Het toestel heeft alles wat je maar van een feature-phone kan verwachten, inclusief LG’s nieuwe S-Class interface. Het toestel belooft dan ook een grote hit te worden en is misschien zelfs in staat het succes van de originele LG Viewty te evenaren. Is dit succes echt haalbaar voor de Viewty Smart en is het toestel een waardige opvolger van de legendarische KU990 Viewty? All About Phones zoekt het uit!

LG’s Viewty-bloedlijn begon in augustus 2007, toen LG met de KU990 haar eerste main-stream touchscreentelefoon aankondigde. Dit toestel bracht voor die tijd alle functies die je maar in een telefoon kon vinden, bijvoorbeeld een 5-megapixelcamera en VGA video-opname met slow-motion functie. Dit zorgde in combinatie met het touchscreen in 2007 ervoor dat de naam Viewty, wat voor View The Next Technology staat, helemaal rechtvaardigde. Het toestel verkocht dan ook ontzettend goed en dat succes heeft LG niet meer weten te evenaren. De Renoir deed een aardige poging en met de Arena moet het LG misschien wel lukken, maar dat vond het merk blijkbaar niet genoeg. Op een dealerevent in maart kwam er voor het eerste een tweede Viewty naar voren en hoewel het toestel nog niet officieel aangekondigd was verscheen een eerste live-foto een aantal dagen later al. Op 15 april dit jaar was het moment daar en kondigde LG geheel uit het niets de LG GC900 Viewty Smart aan. Dit toestel is weliswaar niet zo revolutionair als de originele Viewty, met zijn 8-megapixelcamera vol met handige features en de nieuwe S-Class interface is het wat betreft de specificaties een goede all-rounder. Specificaties zeggen echter niet alles en in deze review zullen we bekijken of het ook echt een goede all-rounder is. Eerst komen er nog een aantal concurrenten aan bod.

LG GC900 Viewty Smart vs LG KU990 Viewty

 

LG GC900 Viewty Smart vs LG KU990 Viewty

 

LG GC900 Viewty Smart vs LG KU990 Viewty

 

LG GC900 Viewty Smart vs LG KU990 Viewty

 

De LG Viewty Smart is een 8-megapixelcameratelefoon en hoewel die functie nog redelijk nieuw is zijn er al een groot aantal andere telefoons met een 8-megapixelcamera die het de Viewty Smart moeilijk moeten maken. Uit de eerste serie telefoons met een dergelijke camera zijn de Sony Ericsson C905, LG Renoir en Samsung Pixon nog redelijk populair. De C905 valt vanwege zijn andere form-factor en het gebrek aan een touchscreen een beetje buiten het gebied van de Viewty Smart, maar de specificaties zijn nagenoeg gelijk en beide toestellen zijn echt helemaal op de camera gericht. Wat nieuwer zijn de Samsung S8300 UltraTOUCH en de LG GD900 Crystal, beiden touchscreen sliders met een 8-megapixelcamera. Deze toestellen zijn net als de Viewty Smart gericht op multimedia en camera alleen hebben als aparte feature het toetsenbordje. Daarnaast zijn het meer design-telefoons en kunnen we het ook niet echt directe concurrenten van de Viewty Smart noemen. Twee toestellen die wel directe concurrenten zijn maar weer geen 8-megapixelcamera hebben, zijn de LG Arena en Samsung Jét. Dit zijn beide multimediatelefoons die een redelijk nieuwe interface hebben en de Arena is zelfs bijna hetzelfde als de Viewty Smart.

De belangrijkste concurrenten zijn dus de Renoir, Pixon, Jét en Arena. Deze zullen we hieronder even kort bespreken en dan ook qua prijs en specificaties naast de GC900 Viewty Smart leggen. We beginnen even bij LG zelf en komen daar de Renoir en de Arena tegen. De Renoir heeft bijna dezelfde specificaties als de Viewty Smart, GPS, Wi-Fi, een 8-megapixelcamera, alles is aanwezig. Het grootste verschil tussen deze twee toestellen is dan ook dat de GC900 Viewty Smart de nieuwe S-Class interface heeft en daarmee een gigantisch voordeel heeft ten opzichte van de oudere touch-interface van LG die de KC910 Renoir heeft. Hier betaal je echter wel een dikke prijs voor, de Viewty Smart is met een prijs rond de €430 meer dan honderdvijftig euro duurder dan de Renoir die je voor €260 kan kopen. Honderdvijftig euro voor alleen een betere interface lijkt een beetje overdreven en het lijkt er dan ook op dat de Renoir dit met gemak wint. Een ander toestel dat met de S-Class interface rondloopt is de LG Arena, die €350 kost. Voor die prijs lever je de 8-megapixelcamera in voor een exemplaar met 5 megapixels, maar krijg je een FM transmitter en een compacter toestel dat verder zo goed als iedentiek is en ook da Arena lijkt dus een wat betere keuze dan de Viewty Smart op het moment.

Binnen het kamp van Samsung zitten ook een aantal toestellen op de loer, namelijk de Jét en de Pixon. De Pixon is de directe competitie van de LG Renoir maar is met €310 dertig euro duurder en mist ondersteuning voor Wi-Fi. Als we het even in verhouding met de Viewty Smart zetten dan is de Pixon honderdtwintig euro goedkoper. Daarvoor lever je de ondersteuning voor Wi-Fi in en krijg je een minder uitgebreide en grafisch minder mooie interface. Dan nog lijkt de Pixon niet zo’n slechte deal en iedereen die voor de keuze komt te staan zal waarschijnlijk voor de Pixon kiezen en de Viewty Smart links laten liggen. De laatste Samsung die direct tegenover de Viewty Smart staat is de Jét. Dit toestel heeft een geupdate interface die het tegen LG’s S-Class moet opnemen en beschikt over redelijk uitgebreide smartphone-achtige functies, maar heeft als nadeel dat hij geen 8-megapixelcamera heeft. Het toestel gaat voor ongeveer €50 minder over de toonbank en ook die lijkt daarom een betere deal dan de Viewty Smart, tenzij je per sé een goede camera wilt.

Al met al denken we dus dat de LG GC900 Viewty Smart het niet makkelijk gaat krijgen op de huidige markt, zeker niet voor de prijs die je ervoor betaalt. Maar zoiets zegt zeker niet alles en daarom zullen we in de rest van deze review onderzoeken hoe het toestel presteert op alle vlakken, behalve dan de prijs.

LG GC900 Viewty Smart vs Samsung S8000 Jét

 

LG GC900 Viewty Smart vs Samsung S8000 Jét

 

LG GC900 Viewty Smart vs Samsung S8000 Jét

 

Algemene gegevens
Merk LG
Type GC900 Viewty Smart
Telefoon model Tablet
Scherm afmeting 3″
Scherm type TFT
Scherm resolutie WVGA, 480×800 pixels
Aantal kleuren 16 miljoen kleuren
Touchscreen Ja, capacitief
Processor en Geheugen
Geheugenkaart Type MicroSD, Trans Flash
Intern geheugen 1,5GB
Kleur
Kleuren Zilver; zwart
Energie
Gesprekstijd 330 minuten
Stand-by tijd 350 uur
Accu 1000 mAh
Verbindingen
Verbindingstypes Gsm/gprs
3G Umts/hsdpa
Bluetooth Bluetooth 2.0, A2DP
Wifi Wifi 802.11 b/g
GPS aGPS
Communicatie poort LG standaard
Multimedia
Camera 8,1MP, autofocus
Radio FM-radio met RDS
Audio Aac, aac+, eaac+, mp3, wma, wav, midi
Videospeler mp4, 3gp, avi
Audio uitgang LG standaard
Extra’s DivX ondersteuning, motion-games

LG GC900 Viewty Smart doos

Het formaat van het doosje van de GC900 Viewty Smart is precies zoals we het kunnen verwachten tegenwoordig, het doosje is compact en balkvormig. De vormgeving is niet zo interessant, op de voorkant staat een foto van het toestel en op de zijkant staan een aantal belangrijke specificaties. Als we de doos open klappen zien we het toestel liggen door een flap waar nog eens de belangrijkste specificaties op staan heen. Na ook deze flap weggeklapt te hebben ligt het toestel voor je op een plastic bedje, waar je de accessoires al doorheen kan zien. Onder dit bedje zitten alle accessoires in één bak bij elkaar in verschillende zakjes. De Viewty Smart komt met een oplader, datakabel en headset in de doos en het pakket is dan ook nogal beperkt te noemen. De headset is geen mooi in-ear exemplaar maar eentje die op je oorschelp ligt, waarvan de kwaliteit redelijk is. Naast deze accessoires zit er een software CD en een aantal boekjes bij de GC900. Al met al vinden we het pakket een beetje mager en hadden we voor €430 wel wat meer verwacht.

Het eerste dat opvalt als je de LG Viewty Smart ziet is dat het toestel enorm groot is, althans dat lijkt zo. Zowel in de lengte als in de breedte lijkt de telefoon de nodige millimeters te lang te zijn. Na het toestel naast de originele Viewty en de Samsung Jét gelegd te hebben kwamen we er echter achter dat het formaat best meevalt, hoewel hij inderdaad iets groter is. Het grootste deel is echter maar schijn en komt waarschijnlijk doordat er een enorme lege ruimte rondom het scherm te vinden is. Dit is natuurlijk jammer omdat het scherm gewoon een stuk groter had gekund, maar het is verder niet storend. Het toestel ziet er verder strak uit en het kleurgebruik is opvallend en lekker afwisselend. Het toestel voelt echter niet zo heel prettig in de hand, hij is toch redelijk breed en de gebruikte materialen voelen niet heel geweldig aan en het toestel kraakt ook een beetje als je hem met een beetje kracht vastpakt. We zijn dan ook niet helemaal tevreden met de bouwkwaliteit van de Viewty Smart, hoewel hij ook niet echt slecht is.

De voorkant van de Viewty Smart wordt, hoewel het scherm een beetje aan de kleine kant is, toch gedomineerd door het scherm. Dit scherm wordt omgeven door een brede zwarte band die onder hetzelfde glas ligt en waarin boven een aantal sensoren en de secundaire camera verborgen zitten. Daarnaast is het LG logo in deze band gezet en is boven het LG logo de speaker te vinden, die zowel voor het voeren van gesprekken als voor het spelen van muziek, ringtones enzovoorts gebruikt wordt. Zowel boven als onder de zwarte band om het scherm zit een zilveren streep, die boven nergens voor dient en beneden de enige toets op de voorkant van de Viewty Smart is. Deze toets is een soort ophangtoets wat zijn functionaliteit betreft maar heeft een eigen icoontje meegekregen. Om dit alles heen zit nog een zwarte plastic band.

LG GC900 Viewty Smart voorkant

 

LG GC900 Viewty Smart voorkant detail

 

LG GC900 Viewty Smart voorkant detail

 

De achterkant is niet heel speciaal qua design, maar ziet er gewoon simpel en strak uit. Hij bestaat helemaal uit een soort plastic die er een beetje uitziet als aluminium. Het onderste deel van de achterkant is allemaal de batterijklep en heeft, afgezien van een aantal logo’s en het aantal megapixels van de camera, helemaal leeg. In het bovenste deel zit de lens van de camera, die vreemd genoeg niet afgedekt is met een klepje. Dit hadden we toch wel verwacht van een 8-megapixelcameratelefoon maar dat is dus niet zo in dit geval. Naast de camera zit een klein ledje dat dient als flitser en verder is ook de bovenste helft van de achterkant helemaal leeg.

LG GC900 Viewty Smart achterkant

 

LG GC900 Viewty Smart achterkant detail

 

LG GC900 Viewty Smart achterkant detail

 

LG GC900 Viewty Smart achterkant detail

 

Op de bovenkant van de Viewty Smart zitten twee kleine dingetjes, namelijk een knopje waarmee je het toestel aan en uit kan zetten en een gaatje waardoor je telefoonsierraden, key-cords of dergelijke dingen aan je telefoon op kan hangen. Verder is het een egaal zilver geheel waarbij je nog een deel van de zwarte voorkant ziet. De onderkant zit qua design ongeveer hetzelfde in elkaar, maar deze is helemaal leeg. Het enige dat te zien is aan de onderkant is een gaatje waarachter de microfoon verscholen zit.

LG GC900 Viewty Smart bovenkant

 

LG GC900 Viewty Smart bovenkant

 

De beide zijkanten van de Viewty Smart zien er hetzelfde uit als de onder- en bovenkant, zilver met nog een stukje zwart dat van de voorkant overloopt in de zijkant. Deze zitten echter wel wat voller met allerlei elementen die soms wat vreemd geplaatst zitten. Aan de linkerkant van het toestel zit allereerst helemaal bovenaan het MicroSD geheugenkaartslot. De plaats is niet heel handig maar hij zit wel zo dat je de geheugenkaart makkelijk kan vervangen en niet eerst de batterijklep eraf hoeft te halen of iets dergelijks. Een stukje onder dit geheugenkaartslot zit een toets die we van de LG Arena kennen, maar daar zat hij onder het scherm. Deze toets roept de stand-by kubus op en als je hem even ingedrukt houdt komt het multi-tasking menu naar boven. De rechterkant zit nog wat voller, helemaal bovenaan zit de communicatiepoort, mooi verborgen onder een klepje. Daaronder zit een volumetoets die wat ons betreft iets te laag zit, maar toch goed bruikbaar is. Helemaal onder zit de cameratoets, die wel helemaal op een handige plaats zit.

LG GC900 Viewty Smart linkerkant

 

LG GC900 Viewty Smart rechterkant

 

LG GC900 Viewty Smart linkerkant detail

 

LG GC900 Viewty Smart rechterkant detail

 

LG GC900 Viewty Smart rechterkant detail

 

Scherm

Ook de LG Viewty Smart volgt de trend op het gebied van schermen, het toestel heeft een touchscreen. Sterker nog, het toestel heeft een capacitief touchscreen. Deze technologie staat voor extreem goede gevoeligheid en dat is in de GC900 goed te merken. Het scherm is inderdaad erg gevoelig, waardoor het prettig werken is met de Viewty Smart. Iets anders dat de Viewty Smart heeft met dank aan zijn capacitieve touchscreen is multitouch. Dit is erg handig om bijvoorbeeld met twee vingers in en uit te zoomen, zoals we dat ook al van de LG Arena en de Apple iPhone kenden. Er zitten ook nog wat nadelen aan deze techniek, bijvoorbeeld dat je geen stylus kan gebruiken. Dit is bij de interface van de Viewty Smart niet zo’n groot probleem, maar samen met het feit dat het scherm niet heel precies is kan het toch soms wat moeilijke situaties opleveren.

Hoewel de LG Viewty Smart een TFT-scherm heeft is het erg helder en mooi te noemen. Het scherm haalt het niet bij de verschillende amoled-schermen die we de afgelopen tijd hebben gezien, maar hij komt dicht in de buurt. We zijn van mening dat de kleuren een beetje koud zijn en daarom ook niet heel levendig, maar verder is bijna alles top aan het scherm. Één ander puntje van kritiek dat we hebben is dat het scherm toch wel heel klein is vergeleken met de body van de Viewty Smart. Er zit een enorme lege ruimte om het scherm en er had dan ook makkelijk een 3,2-inchscherm in de Viewty Smart gepast, als het niet nog groter had gepast. Het scherm is met zijn 3 inch echter ongeveer gemiddeld op de huidige markt en we kunnen er dan ook mee leven.

Toetsen

LG GC900 Viewty Smart toets voorkant

De LG Viewty Smart is een touchscreentelefoon en het toestel heeft dan ook heel weinig knopjes. Er zitten echter wel wat knopjes op aan de zijkanten, waarvan we even snel de werking zullen bespreken. Ook komt het on-screen toetsenbord van de Arena hier aan bod. Tot slot zit er nog één grote toets op de voorkant en ook die zullen we even in vogelvlucht meenemen in onze review.

Allereerst is er de powerknop, die bovenop het toestel zit aan de rechterkant. Dit knopje is heel klein, maar aangezien je het toch maar heel weinig gebruikt is dat niet zo’n probleem. Met deze toets kan het toestel aan- en uitgezet worden, de tweede functie van deze toets is het toestel op de screensaver zetten. Het eerste gebeurt door het knopje lang ingedrukt te houden, voor de tweede functie is een korte druk op het knopje genoeg. Aan de rechterkant van het toestel zitten ook een aantal toetsen, namelijk een cameratoets en de volumetoetsen. De cameratoets wordt uiteraard gebruikt om de camera een foto te laten maken of te laten beginnen of stoppen met filmen, maar ook kan de camera opgeroepen worden met deze toets. Dit kan alleen vanaf een van de stand-by schermen. De volumetoets is natuurlijk bedoeld om het volume te regelen en ook zoomen is mogelijk met deze toets. Het formaat van deze toetsjes had wat groter gekund maar ze zijn goed bruikbaar. Helaas zijn ze wel een beetje stijf waardoor het niet altijd even fijn werkt met deze toetsjes. Aan de linkerkant heeft de Viewty Smart nog één toetsje dat bedoeld is om de kubus met vier stand-by schermen op te roepen. Als je deze toets lang ingedrukt houdt kom je in een multitasking menu, daarover later meer. Deze toets is ook aan de kleine kant maar is door zijn hogere ligging prettiger dan de volumetoets. Tot slot heeft de Viewty Smart één toets op de voorkant, die zich uitstrekt over de hele voorkant van het toestel. Deze toets dient als een soort ophangtoets, je kunt er gesprekken mee ophangen en vanuit overal in de interface terug gaan naar het stand-by scherm. Als je in een java-applicatie op de toets drukt krijg je eerst een pop-up of je echt wilt afsluiten en als je ja klikt kom je weer in de lijst waar al je applicaties staan terecht.

LG GC900 Viewty Smart screenshot toetsenbord

Het on-screen toetsenbord van de LG GC900 is geheel geoptimaliseerd voor gebruik met de vingers, wat natuurlijk ook wel moet met het capacitieve touchscreen. Handschrift herkenning is dan ook niet te bekennen op de Viewty Smart, maar die functie was toch al in de vergetelheid geraakt. Het numerieke toetsenbordje is groot genoeg en heeft alle functies die een fysiek numeriek toetsenbordje ook heeft. Zo is er een T9-woordenboek aanwezig en zijn er verschillende toetsen waarmee je bijvoorbeeld tekst kunt wissen, hoofdletters kunt maken en van toetsenbordje kunt wisselen. Zo is het dus extra makkelijk om even een speciaal symbool in te voegen. Als je het toestel op z’n kant draait komt er een qwerty-toetsenbordje tevoorschijn. Dit toetsenbordje is net groot genoeg maar omdat het scherm niet heel precies is sla je nogal eens een verkeerde toets aan tijdens het typen.

LG GC900 Viewty Smart screenshot qwerty

 

Als tweede toestel in de geschiedenis van LG mag de Viewty Smart, na de Arena gebruik maken van LG’s S-Class interface. Deze interface is grafisch heel erg geüpdate ten opzichte van andere LG toestellen en ook functioneel is het een technisch hoogstandje te noemen. De interface werkt lekker snel, heeft prachtige effecten en is goed aanpasbaar. Daarnaast is de interface, nadat je er even aan gewend bent, erg handig in gebruik, afhankelijk van hoe je hem zelf inricht. We moeten helaas wel opmerken dat de Viewty Smart niet helemaal stabiel is. Hij is tijdens onze testperiode een aantal keer vastgelopen en dat gebeurt niet vaak met een review toestel dat we hebben.

Stand-by

LG GC900 Viewty Smart screenshot stand-by

De kern van de S-Class interface bestaat uit een viertal stand-by schermen. Deze zijn alle vier aanpasbaar met verschillende items, maar het is niet zo dat je elk item op elk scherm kan plaatsen. Er is een multimedia-, contacten-, widgets- en snelkoppeling-scherm. Op de eerste kan je van zowel je muziek als je foto’s een aantal favorieten toevoegen, die vervolgens als een soort ruezenraden naast elkaar komen te staan. Dit kan je ook gewoon in een raster zetten, maar dat is natuurlijk minder leuk. Het tweede stand-by scherm heeft net zoiets, maar dan met contacten en niet in een reuzenrad vorm waar je van de zijkant op kijkt, maar een half wiel van de voorkant. Het widgets-scherm kan je volgooien met verschillende widgets en je kunt er ook in scrolen, zodat je meer dan één pagina kan indelen met widgets. Er zijn geen extra widgets beschikbaar zoals bij Samsung, maar het is hier ook maar een deel van de interface. Het laatste scherm is een scherm met snelkoppelingen, hier kan je naar negen programma’s een snelkoppeling toevoegen die gewoon in een raster weergegeven worden. Alle schermen kan je, anders dan bij de Arena, een eigen achtergrond geven. Ze zijn aan te passen door een icoontje, item of widget lang ingedrukt te houden.

LG GC900 Viewty Smart screenshot stand-by

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot stand-by

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot stand-by

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot stand-by kubus

Je kunt wisselen tussen de stand-by schermen door gewoon met je vinger naar links of rechts te schuiven, maar er is een leukere manier, namelijk via een speciale kubus. Hierop zijn op de vier zijvlakken van de kubus de vier verschillende stand-by schermen weergegeven, waar je doorheen kunt bladeren door met je vinger de kubus rond te draaien. Je komt bij deze kubus door kort op het knopje aan de linkerkant van de Viewty Smart te drukken. Al met al vinden we de stand-by schermen van de LG GC900 erg prettig werken, voor iedereen is er wel een geschikt scherm te vinden. Leuk is ook de mogelijkheid om een andere achtergrond toe te voegen, wat we bij de Arena miste. De S-Class interface is zonder twijfel één van de beste op de markt, hoewel het nog niet op kan tegen bijvoorbeeld de interface van de iPhone.

Menu

Hoewel je al bijna alles kunt doen via de stand-by schermen van de GC900, is er ook nog zoiets als een menu. Hier ga je naar toe door op de menutoets die onderaan alle stand-by schermen te vinden is te drukken. Het menu is ingedeeld in vier catgeorieën, namelijk Communicatie, Multimedia, Organizer en Instellingen. Elke categorie heeft acht items, weergegeven als een klein icoontje. Deze icoontjes kun je rondslepen binnen een categorie door ze even ingedrukt te houden en dan te verslepen. In portret modus kunnen er maar vier onderdelen per categorie weergegeven worden, waardoor je dus zal moeten kiezen welke vier je weergeeft. Doordat je kan schuiven en zelf kan kiezen welke vier icoontjes er weergegeven worden kun je makkelijk de meest gebruikte selecteren. Als je het toestel op z’n kant draait dan draait het menu naar een landschapsweergave, waar je alle tweeëndertig icoontjes in één keer ziet, maar zonder omschrijving. We kunnen er niet onderuit te zeggen dat deze menu-indeling een beetje chaotisch is, tweeëndertig menu-items is al veel en als je dan ook nog per categorie een ander deel van de pictogrammen wordt weergegeven raak je helemaal het overzicht kwijt. Gelukkig zijn de functies die je het meeste gebruikt direct als je het menu binnenkomt weer te geven door een beetje slim te schuiven en een groot deel van de functies kan je al bij via de stand-by schermen, dus hoewel het menu chaotisch is blijft het toestel makkelijk in gebruik.

LG GC900 Viewty Smart screenshot menu

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot menu

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot menu

 

Multi-tasking

LG GC900 Viewty Smart screenshot  multi-tasking

De LG GC900 Viewty Smart heeft een beperkte multi-tasking mogelijkheid die een beetje vreemd is ingericht. Je komt in het multi-tasking menu door de toets aan de linkerkant van de Viewty Smart even ingedrukt te houden. Dit menu ziet er een beetje uit als het stand-by scherm met snelkoppelingen alleen dan zijn ze niet aan te passen. Als je een applicatie open hebt kun je via dat menu nog een andere applicatie openen zonder de applicatie af te sluiten. Alle geopende programma’s gaan een beetje heen en weer in het multi-tasking menu zodat je kan zien dat ze open staan. De mogelijkheden zijn echter maar heel beperkt, veel programma’s kunnen niet naast elkaar open staan en als je meer dan twee à drie dingen open hebt geeft het toestel een foutmelding dat er te veel open staat of loopt hij vast omdat er teveel open staat. Echt multi-tasking kunnen we het dan ook niet noemen.

Status menu

Een ander leuk menuutje in de interface van de LG Viewty Smart is het statusmenu. Dit is een menu waar je recente meldingen kan zien, Bluetooth en Wi-Fi in- en uit kunt schakelen en direct de profielen en alarmen kunt regelen. Ook is er een snelkoppeling naar de mp3-speler te vinden in dit menuutje. Het menu wordt weergegeven als een lijst, die naar beneden komt als je op de statusbalk bovenaan het scherm klikt, mits je in één van de stand-by-schermen zit.

LG GC900 Viewty Smart screenshot

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot profielen

 

De camera, dat is waar het allemaal om draait bij de LG Viewty Smart. Hoewel het toestel het op het gebied van andere multimedia ook goed zou moeten doen, is de camera toch het belangrijkste van de Viewty Smart volgens LG. Foto’s worden gemaakt met de 8-megapixelcamera met Face Detection, Beauty Shot, Touch Shot, Art Shot en een Intelligent Shot Mode. Video’s maak je met de videocamera die op kan nemen in D1 resolutie en zowel fast-motion als slow-motion filmpjes ondersteund. Het klinkt allemaal erg veelbelovend maar het moet natuurlijk wel allemaal zo mooi zijn als LG ons voorspiegelt.

Foto

De interface van de camera van de Viewty Smart is hetzelfde als de camerainterface die we kennen van de LG Arena. Er is één witte balk aanwezig die enerzijds zorgt dat het sluiterscherm de goede resolutie heeft en anderzijds een aantal snelkoppelingen draagt. Deze balk is altijd aanwezig en in het sluiterscherm staan er snelkoppelingen naar de videocamera en de galerij in en is er een terug-toets in te vinden. In het menu is de balk ook aanwezig, maar daar staat er alleen een knop op waarmee je je instellingen kan toepassen om vervolgens terug te gaan naar het sluiterscherm. Naast deze balk gebeurt het allemaal, als je in het sluiterscherm bent is hier de zoeker aanwezig. Als je op dat beeld drukt komen er ook nog een aantal half doorzichtige snelkoppelingen tevoorschijn, bedoeld voor de fotomodus, belichtingscorrectie, flitser, macromodus en een snelkoppeling naar het cameramenu. Als je op zo’n snelkoppeling drukt komt er een mooi menuutje van doorzichtige knoppen over de zoeker heen waar je je instellingen kan selecteren. Het cameramenu ligt ook half doorzichtig over de zoeker heen, maar bestaat niet uit grote knoppen, maar uit een wieltje met daarnaast een lijst met opties. Door dit wieltje te draaien komen de verschillende instellingen aan bod en die kan je dan veranderen door een optie te selecteren in de lijst naast het wieltje. Dit is niet erg overzichtelijk maar wel heel mooi. Er zijn echt talloze instellingen beschikbaar, zo kan je die iso selecteren, heeft he toestel een handmatige focus, zijn er een aantal scènes, heeft het toestel Face Detection, geo-tagging, beeldstabilisatie, is er een glimlachdetectie aanwezig en kun je panorama’s maken. Verder zijn er zogenaamde Art Shot en Beauty Shot modi, de eerste verkleurt je foto en zet hem in de ‘spotlights’, de tweede moet gezichten egaler en mooier maken. Ook is er een zogenaamde Intelligent Shot modus, waarover later meer.

LG GC900 Viewty Smart screenshot camera

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot camera

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot camera

 

De interface is goed mee te werken, maar dat is uiteindelijk niet waar het om gaat bij een camera. De Viewty Smart moet prima presteren met zijn 8-megapixelcamera met talloze extra functies, maar doet hij dat ook? We hebben verschillende foto’s genomen met de Viewty Smart om te kijken wat de kwaliteit hiervan was en we zijn niet onverdeeld positief. Ten eerste zijn de kleuren een beetje koud en saai te noemen, hoewel dit geen heel groot verschil is ten opzichte van andere toestellen. Verder zijn de details van de foto’s vaak vervaagd en uitgesmeerd, iets dat waarschijnlijk het resultaat is van te agressieve algoritmes en te veel megapixels op en te klein oppervlak. Hier hebben veel telefoons tegenwoordig last van, maar toch had het wat beter gemogen wat ons betreft. Natuurlijk hebben we ook wel goede woorden over voor deze camera, foto’s zijn ondanks de uitgesmeerde details wel scherp. Natuurlijk zijn ze ook lekker veel uit te vergroten dankzij de resolutie van 8 megapixel. De fotokwaliteit is dan ook niet slecht wat ons betreft, maar het had zeker beter gekund. Hieronder staan een aantal voorbeelden waarmee je de kwaliteit zelf kan beoordelen. Één foto zegt nog altijd meer dan duizend woorden.

camerasample LG GC900 Viewty Smart

 

camerasample LG GC900 Viewty Smart

 

camerasample LG GC900 Viewty Smart

 

camerasample LG GC900 Viewty Smart

 

camerasample LG GC900 Viewty Smart

 

camerasample LG GC900 Viewty Smart

 

Iets nieuws in de Viewty Smart is de zogenaamde Intelligent Shot Mode. In deze modus registreert de GC900 zelf welke scène het beste past bij je foto en voor de instellingen zal hij zelf een voorinstelling kiezen, die bovenin beeld zal verschijnen. Als je de Intelligent Shot Mode aanzet, dat doe je door op de snelkoppeling voor fotomodus te klikken en dat het knopje IS te selecteren, krijg je onder in beeld een plaatje met daarin bij elke scène een grafiekje hoeveel van die scène hij herkent. Dat gaat meestal goed en dat is alvast een goed teken, maar het gaat er uiteindelijk natuurlijk om of deze functie echt uit maakt. Daarom hebben we een aantal paren foto’s gemaakt, steeds ééntje in automatische modus en ééntje met de Intelligent Shot Mode ingeschakeld, waarvan je hieronder het resultaat kan zien. De foto’s links zijn gemaakt in automatische modus, de foto’s rechts met behulp van de Intelligent Shot Mode.

Camera Sample LG Viewty Smart

 

Camera Sample LG Viewty Smart IS

 

Camera Sample LG Viewty Smart

 

Camera Sample LG Viewty Smart IS

 

Camera Sample LG Viewty Smart

 

Camera Sample LG Viewty Smart IS

 

Zoals in de foto’s hierboven te zien is, is er niet echt een duidelijk verschil tussen de foto’s van de automatische modus en de Intelligent Shot Mode. Soms zijn de kleuren wat verschillend, de ene keer in het voordeel voor de automatische modus en soms in het voordeel van de Intelligent shot mode. Dit is echter een heel klein verschil en aangezien er zelfs daarin niet echt een winnaar aan te wijzen is, moeten we concluderen dat de Intelligent Shot Mode nogal nutteloos is.

Video

Naast foto’s kan de Viewty Smart ook video’s maken. De interface van de videocamera is hetzelfde als die van de fotocamera alleen zitten er wat andere opties tussen. De kwaliteit van de video’s is prima, dankzij de D1-resolutie (720×480 pixels) en de hoge framerate. De kwaliteit is niet de beste die we gezien hebben, er is veel ruis in de video aanwezig als het licht niet zo goed is, maar algeheel is de kwaliteit zeker voldoende. Wel jammer is dat de microfoon een beetje onhandig geplaatst is en zo gevoelig is dat je erg vreemde geluiden krijgt als je het toestel een beetje onhandig vastpakt. Leuk zijn de fast- en slow-motion functies van de Viewty Smart, daarmee kun je video’s opnemen die veel sneller of juist veel trager zijn dan de werkelijkheid. Jammer is dat dit alleen met een QVGA resolutie kan, maar het blijft een leuke functie.

Galerij

De galerij van de Viewty Smart ziet er prima uit, hij is mooier dan de meeste galerijen die we kennen en werkt ook nog eens soepel. Het duurt even om te laden, maar dan heb je ook wat. Het beginscherm van de galerij is nog niet zo bijzonder, per datum staan alle foto’s die je die dag gemaakt hebt als thumbnails onder een apart kopje in een lijst. Helemaal boven aan de pagina zit een knopje waarmee je kunt wisselen tussen alles, alleen je favorieten, alleen afbeeldingen of alleen video’s. Als je het toestel draait, dan valt het oude scherm als het ware uit je scherm, waarna je in een CoverFlow-achtige galerij terecht komt. Hier staat alles ook per datum gerangschikt en wel zo dat je door je verschillende data kan bladeren door naar boven of naar beneden te schuiven en binnen een datum tussen je foto’s kunt wisselen door met je vinger naar links of naar rechts te schuiven. Als je een afbeelding of video aanraakt op het touchscreen, dan wordt hij over het volledige scherm weergegeven met een aantal sneltoetsen erbij, namelijk voor verwijderen, markeren als favoriet, terug gaan en een toets waarmee een menuutje uitgeklapt wordt. Via dit menu kun je de afbeelding/video bewerken, versturen, instellen als bijvoorbeeld je achtergrond en nog wat standaard zaken. Ook kan je een diavoorstelling weergeven, die in tegenstelling tot bij vorige LG-toestellen wel overgangseffecten heeft. Een achtergrondmuziekje ontbreekt helaas nog steeds. Zoomen op een foto kan in de Viewty Smart, net als bij de iPhone en de Arena, door met twee vingers van elkaar af te bewegen op de plaats waar je op wilt inzoomen. Uitzoomen gaat door je vingers weer naar elkaar toe te bewegen.

LG GC900 Viewty Smart screenshot galerij

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot galerij

 

Dat iets een cameratelefoon is betekent tegenwoordig niet dat dat toestel dan niet goed is op andere vlakken. Zo ook voor de LG Viewty Smart, die naast zijn camera nog heel wat in zijn mars heeft. Zo kan het toestel bijvoorbeeld DivX films afspelen, zijn er speciale Dolby Mobile en Bobcat Mobile equalizers aanwezig en heeft de Viewty Smart een muziekspeler die grafisch erg goed is. Verder werkt de Viewty Smart ook voor muziek met speciale favorieten en heb je dus via het media stand-by scherm extra makkelijk toegang tot je favoriete muziektracks.

Muziekspeler

De muziekspeler van de Viewty Smart is identiek aan die van de Arena en dat wil zeggen dat hij een erg bijzondere opzet heeft. Eigenlijk heeft de muziekspeler maar één scherm, waar je alles in doet. Het is dus niet meer zo dat je eerst een categorie kiest, dan een nummer waarna je in het afspeelscherm terecht komt. Er zijn wel categorieën, maar die kan je achteraf selecteren via een toets bovenin het scherm. De Viewty Smart werkt dus met een soort alles-in-één-scherm, dat meteen getoond wordt als je de muziekapplicatie binnengaat. Als je een nummer selecteert, klapt het item uit en komt er een kleine album-art tevoorschijn samen met wat meer informatie over het nummer. Als je ook daadwerkelijk op play drukt, dan komt er een leuke visualisatie als achtergrond en verschijnt er een klein bedienings-balkje onderaan het scherm, dat altijd aanwezig blijft, ook als je doorbladert of naar een andere categorie gaat. Een voordeel van deze indeling is dat je tijdens het afspelen erg makkelijk door kan bladeren, maar het balkje voor de bediening is wel erg miniem, dus echt een voordeel heb je over de hele interface niet. Het is echter een leuke vernieuwing en vooral de talloze mooie visualisaties maken het er prettig om naar te kijken. Als je het toestel horizontaal draait komt er aan de linkerkant van het scherm wel een permanent afspeelschermpje tevoorschijn, maar ook hier zijn maar drie toetsjes te vinden: play/pause, volgend nummer en vorig nummer. Aan de rechterkant van het scherm kun je gewoon blijven scrollen in de horizontale modus.

LG GC900 Viewty Smart screenshot muziekspeler

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot muziek

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot visulalisaties

 

De muziekkwaliteit van de LG Viewty Smart is, ondanks de Bobcat Mobile en Dolby Mobile equalizers, niet heel bijzonder. Door de boxen klinkt het toestel lekker, redelijk hard en met een prima bas. Hier zijn we dan ook dik tevreden over, maar de meeste mensen luisteren toch meestal door een headset en dat klinkt wat minder goed, hoewel het niet slecht klinkt is het niet zo speciaal en daarnaast is de meegeleverde headset niet heel erg goed te noemen helaas.

FM radio

LG GC900 Viewty Smart screenshot radio

De GC900 Viewty Smart heeft natuurlijk ook een FM-radio, wederom hetzelfde als die van de Arena. In de FM radio applicatie staat een virtueel draaiknopje waarmee je de frequentie kan veranderen centraal. Dit wieltje brengt wat nostalgie in de Viewty Smart en we vinden het dan ook een leuke vondst van LG. Daarnaast werkt het ook gewoon goed. Onder zijn nog een aantal toetsjes en opgeslagen zenders te vinden, allemaal vrij normaal dus. Ook qua instellingen en mogelijkheden heeft de radio niets speciaals. Het enige speciale is dus de grafische weergave. De muziekkwaliteit is ongeveer hetzelfde als bij de gewone muziekspeler, alleen we missen wel de equalizers. Iets dat we tegenwoordig toch ook wel verwachten en dat ook niet bij de Viewty Smart aanwezig is, is een optie om muziek te herkennen.

Video playback

LG GC900 Viewty Smart screenshot video spelen

Video’s zijn bij de LG Viewty Smart gewoon in de galerij te vinden tussen al je foto’s. Er is wel een mogelijkheid om alleen video’s weer te geven mocht je dat willen. De Viewty Smart kan volgens LG praktisch met alle soorten video’s overweg, mp4, 3gp, avi, DivX, het zou allemaal geen probleem moeten zijn. De praktijk wijst hier echter iets anders uit, het toestel heeft met sommige DivX video’s geen moeite, maar andere kan hij niet afspelen. Dit was ook zo bij de LG Arena en we zijn er nog steeds niet achter wat nou precies wel en niet afgespeeld kan worden, maar het is in ieder geval niet zo mooi al LG ons doet geloven. Dit is jammer, want het heldere en redelijk grote scherm van de Viewty Smart maakt het toestel opzich een goede videospeler.

Zoals elke telefoon heeft de LG Viewty Smart naast een groot aantal multimedia-mogelijkheden ook een aantal games en applicaties voorgeïnstalleerd staan. Zo heeft het toestel een applicaties waar je diashows mee kan maken en vervolgens opslaan als video, is Google Maps op het toestel te vinden, zijn er vele organizer-applicaties, is er een wekker en is er een wereldklok aanwezig. Natuurlijk komt ook de applicatie M-Toy weer terug op de Viewty Smart, gevuld met nog meer kleine spelletjes. Naast Tepong, Vliegende Dobbelstenen en Rad van Avontuur vinden we nu ook de spelletjes Bubble Breeze en Mellow Candle binnen de M-Toy applicatie. Hieronder zullen we enkele leuke applicaties bespreken.

Rekenmachine

De LG Viewty Smart heeft een leuk vormgegeven en lekker uitgebreide rekenmachine applicatie. Ook hier heeft LG geprobeerd zo veel mogelijk van de realiteit terug te brengen in de vormgeving van de applicatie. Het rekenmachineschermpje ziet er dan ook uit als een normale rekenmachine, inclusief schermpje en behuizing. In het onderste deel zitten de gewone toetsen waarmee je standaard berekeningen uit kan voeren, daarboven is het schermpje te vinden waar de uitkomsten op komen. Boven dat schermpje zit nog een tweetal toetsen, namelijk een terugtoets en een toets waarmee je de rekemachine-modus kan veranderen. Hiermee kun je wisselen tussen de normale rekenmachine en een wetenschappelijke rekenmachine die veel meer functies biedt, zoals knoppen voor de cosinus, sinus of tangens en een macht- en wortel-knop. Er zijn zelfs knoppen aanwezig om de rekenmachine op graden of radialen te zetten. Al met al is deze rekenmachine dus handig en mooi, hoewel hij niet heel erg speciaal is.

LG GC900 Viewty Smart screenshot rekenmachine

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot wet. rek.

 

Agenda

De agenda van de LG GC900 heeft een aantal extra zaken ingebouwd, zoals de D-day-zoeker die we bij vorige LG-toestellenook al zagen, maar dan meestal apart van de agenda. Het beginschermpje is gewoon een overzichtje van de huidige maand, waar dagen met een afspraak in het geel zijn weergegeven en dagen waarop een taak gepland staat een blauw streepje onder de datum hebben. De geselecteerde dag wordt in het oranje weergegeven en alle taken en afspraken die op die dag vallen staan onder het maandoverzichtje weergegeven. Als je op zo’n afspraak klikt dan kom je in een lijstoverzicht van die dag terecht waarop de eerder geselecteerde afpsraak alvast uitgeklapt is. Daar zie je meteen alle details met een aantal knoppen eronder, waarmee je de afspraak kunt bewerken enzovoorts. De D-Day-zoeker is zoals hierboven vermeld in de agenda geïntegreerd, wat als voordeel heeft dat je meteen in je agenda naar de datum waar je op bent uitgekomen kunt gaan. Al met al is de agenda lekker uitgebreid en is hij goed ingedeeld, ook grafisch ziet hij er prima uit.

LG GC900 Viewty Smart screenshot agenda

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot agenda

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot agenda

 

Filmmaker

LG GC900 Viewty Smart screenshot filmmaker

Een andere leuke applicatie die op de LG Viewty Smart te vinden is, is de applicatie Filmmaker. Deze is bekend van de LG Arena en ook op andere LG-toestellen kwamen we hem al tegen, maar dan in een een beetje andere vorm en onder de naam Muvee-Studio. In dit programma moet je een aantal afbeeldingen, een thema en een achtergrondmuziekje kiezen, waarna de telefoon er automatisch een diashow van zal maken. In de diashow zullen je foto’s herhaald blijven worden totdat je muziek afgelopen is, maar om te zorgen dat ze niet te langdradig worden heeft LG wel een optie toegevoegd om je muziek te knippen. De thema’s zien er vaak lekker futuristisch uit, in tegenstelling tot die van de oude Muvee-Studio. Hieronder kun je een filmpje dat met deze Filmmaker gemaakt is zien, om een beetje een idee te krijgen hoe zoiets kan worden. We vinden deze applicatie leuk, maar erg nuttig zal het niet zijn.

M-Toy

M-Toy is voor alle vaste lezers hier vast wel bekend, we zagen het al op de LG Secret, LG Renoir, LG Cookie en LG Arena met een aantal leuke applicaties die gebruik maken van de accellerometer of andere sensors van het toestel. In de Viewty Smart komen we de applicaties Vliegende Dobbelstenen, Tepong, Rad van Avontuur, Bubble Breeze en Mellow Candle tegen. De eerste drie zijn al bekend en kan je terugvinden in onze review van de Arena, de laatste twee zullen we hier nog even bespreken.

Het eerste nieuwe spelletje, Bubble Breeze, is een bellen blaas spelletje waarbij je zoveel mogelijk sterren moet halen. Door tegen de onderkant van je toestel te blazen kun je bellen blazen en als je dat goed doet zullen de bellen blijven zweven. Op een gegeven moment zal er een bel met een sterretje erin verschijnen en als je daar op drukt dan zul je voor elke bel die op dat moment in de lucht hangt een sterretje krijgen. Het is hierbij de bedoeling om een bepaald aantal sterren te halen, dan mag je naar het volgende level. Bellen kunnen echter ook knappen als je ze niet goed blaast en zo nu en dan komt er een beest langsvliegen dat al je geblazen bellen weer zal laten knappen. Het spelletje is vermakelijk en wordt bestuurd met een vernieuwende besturing, maar als je het te lang speelt krijg je er wel flink hoofdpijn van en dat is natuurlijk wat minder leuk.

Het tweede spelletje wordt ook bestuurd door te blazen, maar is eigenlijk geen spelletje. Het heet Mellow Candle en het is dan ook gewoon een virtueel kaarsje. Het kaarsje, in de vorm van een hartje, is normaal gewoon uit, maar als je op het lontje tikt zal hij gaan branden. Als je vervolgens het lontje een tijdje vasthoudt zal hij uitgaan, maar het is ook mogelijk om het kaarsje uit te blazen. Hiervoor moet je even tegen de onderkant van de Viewty Smart blazen en als je dat hard genoeg doet zal het kaarsje uitgaan. Als je niet hard genoeg blaast wordt alleen het vlammetje even kleiner. Ook van deze applicatie is de besturing erg vernieuwend, maar erg spannend is het verder niet.

LG GC900 Viewty Smart screenshot m-toy

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot bellenblaas

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot kaars

 

Camera, muziek, video, bellen blazen, diashows maken, allemaal erg leuke functies, maar de Viewty Smart blijft natuurlijk gewoon een telefoon en die zijn er toch om te bellen. Het toestel ondersteund alle verbindingen die je maar kan bedenken en je zou dan ook zeggen dat het wel goed zit met dit onderdeel. Het is echter maar de vraag of dat zo is, dat lees je hier.

Bellen

De LG Viewty Smart heeft veel mogelijkheden om als uitvalsbasis voor een gesprek te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld via het contacten-stand-by-scherm een gesprek beginnen, maar de telefoon biedt ook een gewone contacten-applicatie, een logboek en een gewone bel-applicatie. De contacten-applicatie is niet bijzonder, je contacten worden per letter weergegeven met een afbeelding erbij en een toets ernaast waarmee je ze direct kan bellen. Als je op een contact drukt komen er nog een aantal mogelijkheden bij en verschijnen de bekende gegevens van het contact in beeld. Ook komt er dan een knopje tevoorschijn waarmee je je contact tot favoriet kunt bombarderen. Een andere mogelijkheid om een gesprek te beginnen is via het logboek, waar al je gevoerde gesprekken komen te staan. Deze heeft dezelfde lay-out als de meeste applicaties, als je op een item drukt klapt er een lijstje naar beneden waarvan je meteen alles kunt bedienen en scrollen kan gewoon door met je vinger een stuk van de lijst te slepen. De laatste mogelijkheid om een gesprek te starten is via de bel-applicatie, waarnaar een snelkoppeling onderaan je stand-by-schermen staat. Hier kun je een nummer intoetsen via een virtueel toetsenbordje en smart-dialing is ook aanwezig.

Het bellen gaat prima met de GC900, tijdens het voeren van een gesprek kun je bij de meeste applicaties die je in een gesprek nodig zou kunnen hebben. Dit wil zeggen dat je een memo kunt maken, bij je contacten kunt en je agenda kunt bezichtigen tijdens een gesprek. Als iemand je een nummer geeft of als je even moet kijken wanneer je beschikbaar bent is dat dus geen probleem. Ook boodschappen die doorgegeven worden via de telefoon kun je even snel in een memo stoppen tijdens je gesprek. De gesprekskwaliteit is goed en ook met de ontvangst hadden we, weliswaar in de Randstad, geen probleem. Ook de ringtones zijn luid genoeg om op de meeste plaatsen te horen en het trilalarm doet gewoon zijn werk.

Uit verschillende reacties op onze site bleek de afgelopen tijd dat het bellen echter niet met elke Viewty Smart zo goed gaat. Ongeveer de helft van alle Viewty Smart’s zou een productiefout hebben waardoor het scherm zwart wordt tijdens het bellen en gebeld worden, waardoor je niets meer kan doen tot je ophangt of als je gebeld wordt zelfs niet op kan nemen. Navraag bij verschillende telefoonwinkels leverde niets op, wat waarschijnlijk wil zeggen dat dit probleem zich slechts bij een gering percentage van de Viewty Smart’s voordoet. LG wist te bevestigen dat dit probleem kan ontstaan door een slecht afgestelde nabijheidssensor, maar dat het slechts om een beperkt aantal Viewty Smart’s gaat en geen grootschalig probleem is.

LG GC900 Viewty Smart screenshot contacten

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot bellen

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot bellen

 

Berichten

De berichtenapplicatie van de Viewty Smart is beschikbaar via een sneltoets onderaan de stand-by schermen of natuurlijk gewoon via het menu. De berichtenapplicatie ziet er prima uit en werkt gewoon naar behoren. Je kunt via een toets bovenaan tussen de verschillende mappen bladeren. In de inbox zit bovenaan een knop waarmee je een nieuw bericht kunt schrijven en als je op een bericht tikt klapt hij uit en komen er een aantal knopjes waarmee je het bericht onder andere kunt beantwoorden. Helaas worden berichten allemaal los weergegeven en dus niet in de chat-stijl die tegenwoordig steeds meer toegepast wordt. Verder is het erg handig dat je berichten in je inbox meteen kunt lezen en beantwoorden en als je een bericht aan het typen bent kun je alles in één schermpje aanpassen. Zo hoef je niet meer meerdere menu’s te doorlopen om je berichten te bekijken en beantwoorden. E-mail wordt in een zelfde applicatie beheerd.

LG GC900 Viewty Smart screenshot berichten

 

LG GC900 Viewty Smart screenshot berichten

 

Browser

De Viewty Smart ondersteund zowel 3G+ als Wi-Fi, wat zou moeten betekenen dat je op ieder moment en overal met optimale snelheid kunt browsen. De multi-touch-ondersteuning moet daar nog eens prima zoom-mogelijkheden aan toevoegen en door het grote scherm zouden je pagina’s ook nog prima zichtbaar moeten zijn. De pagina’s zijn inderdaad prima zichtbaar en de browser heeft genoeg mogelijkheden, maar het gaat allemaal erg traag. Hij heeft redelijk lang nodig om een pagina goed te renderen en de interface zelf werkt ook niet echt vlekkeloos. De browser ondersteund wel flash in een beperkte vorm en ook ondersteuning voor tabbladen en dergelijke is aanwezig, zei het wat onhandig geïmplementeerd. Voor iedereen die de Viewty Smart wil kopen raden we dan ook aan om Opera Mini te downloaden, omdat de browser gewoon niet goed presteert.

LG GC900 Viewty Smart screenshot browser

 

De Viewty Smart heeft een LGIP-580N-batterij met een lading van 1000 milliampère-uur, ook wel bekend als mAh. Leuk is dat de batterij gedecoreerd is met een aantal bloemetjes, hoewel dat natuurlijk meestal niet echt opvalt. De batterij weet de Viewty Smart door de nodige uurtjes hevig gebruik te slepen, als je het toestel echt veel gebruikt houdt hij het ongeveer een dag vol en bij normaal gebruik houdt het toestel het ongeveer twee dagen vol. Erg veel is het niet, maar van een dergelijk toestel zijn we niet veel meer gewend tegenwoordig. We zijn dan ook niet heel ontevreden met dit resultaat, hoewel het zeker geen voordeel van de GC900.

LG Viewty Smart GC900 batterij

 

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters