LG InTouch Lady

De LG InTouch Lady combineert een ongewone formfactor met een bekend concept. De qwerty-slider is uitgerust met de minimale specs en probeert dan ook de minder vermogende, vaak jongere, consument aan te spreken.

LG InTouch Lady hoofdfoto

 

De InTouch Lady staat in het assortiment van LG eigenlijk overal naast de InTouch Text en verschilt vooral qua formfactor van dat model, dat we al eerder onder de loep namen. Daarnaast zijn de functies iets geavanceerder, maar desondanks kost het toestel evenveel en is hij voor weinig geld op de kop te tikken in een prepaid-pakketje. Het is dan ook een toestel dat in LG’s lineup bijna helemaal onderaan de hiërarchie staat.

Tussen de concurrentie van de InTouch Lady is geen enkele telefoon met dezelfde formfactor te vinden, simpelweg omdat die er niet zijn op de Nederlandse markt. Wel zijn er een flink aantal qwerty-bars, waarvan LG zelf er al twee levert: de InTouch Text en de GW300. Andere producenten hebben ook een aantal toestellen klaar staan om het tegen de InTouch Lady op te nemen: Nokia heeft de C3-00, Samsung brengt de Chat 335 en Alcatel de OT-806. En ook en vergelijking met de BlackBerry Curve 8520 zal onvermijdbaar zijn, hoewel de toestellen in werkelijkheid maar weinig met elkaar te maken hebben.

Specificaties

Algemene gegevens
Merk LG
Type C320 InTouch Lady
Besturingssysteem LG Proprietary OS
Ontwerp
Afmetingen 91x63x16,4 mm
Gewicht 106 gram
Form-factor Qwerty-slider
Kleuren Zwart/roze, wit/oranje
Scherm
Diagonaal 2,4″
Resolutie QVGA, 320×240 pixels
Touchscreen Nee
Energie, Geheugen en netwerk
Geheugenkaart MicroSD
Accu 900mAh
GSM Ja
UMTS Ja
Multimedia
Camera 2MP
Autofocus Nee
Flitser Nee
FM Radio Ja, met RDS
Audiouitgang 3,5mm jack
Communicatiepoort MicroUSB
Extra’s
GPS Nee
Wi-Fi Nee
Bluetooth Bluetooth 2.1, A2DP
Applicatiewinkel Nee
Exchange Nee

De LG InTouch Lady is, net als de recent gereviewde InTouch Text, een goedkope LG-telefoon in hart en nieren. Goedkoop plastic met een glitter-effectje, opvallende kleurtjes en een wat goedkoop uiterlijk. Op zich prima voor de doelgroep van het toestel dus. Misschien alleen niet wat een merk als LG nodig heeft nu het zich ook in de smartphonemarkt wat beter probeert te profileren.

Unboxing

Design

De InTouch Lady is dus een beetje een goedkoop uitziende telefoon, maar hij voelt wel prima aan in je hand. Hij is aan de dikke kant met 16,4 millimeter, maar daarvoor krijg je wel terug dat het toestel, dat goed afgerond is, lekker in je hand ligt. Wel is het apparaatje redelijk gevoelig voor krassen. Ook kraakt hij een beetje als je erin knijpt, maar daar heb je verder met het dagelijkse gebruik geen last van. De slider heeft minimale speling en schuift lekker.

LG InTouch Lady design

 

LG InTouch Lady design

 

LG InTouch Lady design

 

LG InTouch Lady design

 

LG InTouch Lady design

 

De InTouch Lady komt in twee smaken: wit met oranje en roze met zwart. Daarbij is de eerste kleur de kleur die het hele toestel heeft in dichtgeschoven toestand en is de tweede kleur de kleur van het qwerty-toetsenbordje dat je kunt onthullen door de telefoon open te schuiven. De rand om het scherm is in alle gevallen zwart, zoals dat bij eigenlijk elke telefoon het geval is.

LG InTouch Lady design

 

LG InTouch Lady design

 

LG InTouch Lady design

 

LG InTouch Lady design

 

LG InTouch Lady design

 

LG InTouch Lady design

 

LG InTouch Lady design

 

Scherm

Het display van de InTouch Lady is zoals je dat van een low-end-telefoon mag verwachten: enigszins pixelig, niet erg levendig, maar ook niet echt slecht. Je moet geen geweldige beeldkwaliteit verwachten, je kunt er beter geen films op kijken en je kunt niet patsen met een shiney schermpje, maar het voldoet wel gewoon prima in het alledaagse gebruik en ook onder de zon is het scherm redelijk te lezen.

Toetsen

De toetsen, daar gaat het allemaal om bij de InTouch Lady. En gelukkig zijn die vrij goed te noemen. De knoppen zijn soepel om in te drukken en geven een lekkere, subtiele, feedback. Het zijn allemaal losse knopjes, maar die zitten wel een beetje dicht op elkaar. Gelukkig hebben ze een kleine bolling, maar dat blijkt niet altijd genoeg te zijn. Omdat ze zo soepel zijn is het vrij simpel om een knopje ernaast in te drukken samen met de toets die je moet hebben. Desondanks moet het zeker voor mensen met niet al te dikke vingers goed mogelijk zijn om lekker weg te typen op de InTouch Lady na enige oefening.

De rest van de knoppen op de InTouch Lady is ook prima. Onder het scherm zit een groot aantal navigatietoetsen verdeeld in drie clusters. Die zijn allemaal groot genoeg zodat ze probleemloos te onderscheiden zijn. Verder zitten er nog twee volumetoetsen op het toestel, die ook geen probleem zijn om te bedienen.

LG InTouch Lady design

 

Batterij

Accutijd (dagen) ~2 ~4 ~6
Batterij LGIP-430N
Capaciteit 900mAh
Techniek Lithium Ion
 
1Hele dag online (mail), 3 uur muziek, 20 foto’s, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 2 uur gebruik applicaties, 30 min. bladeren door menu’s
210 keer per dag online, 1 uur muziek, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 30 min. gebruik applicaties, 15 min. bladeren door menu’s

De InTouch Lady heeft qua software een interessant pakket: de interface is vrij eenvoudig en beperkt, maar heeft toch een aantal leuke functies die vrij uniek zijn voor toestellen in dit segment. Widgets en multitasking zijn daarvan de voornaamste, die overigens niet geweldig uitgewerkt zijn. In dit hoofdstuk meer hierover.

Interface

Het homescreen van de InTouch Lady is in principe leeg. Je kunt erom kiezen om er een kalender of klok op te zetten, maar die zijn allen niet erg interactief. Wel interactief zijn de widgets die je met één druk op de knop kunt oproepen. Daar is een speciale knop voor en daar heb je bijvoorbeeld het weer, favorite contacten en RSS feeds.

Het menu is vooral erg ouderwets, met felle kleuren en simpele animaties. Iets anders dat direct aan vergane tijden doet denken, zijn de toetsgeluidjes. Die zijn niet onopvallend zoals dat nu vaak het geval is, maar erg schreeuwerig. Gelukkig kun je ze wel uitzetten. Het toestel heeft wel thema’s en één handige optie in het menu: als je in een submenu bent kun je met de pijltjestoetsen naar het volgende submenu gaan, zonder daarvoor via het hoofdmenu te moeten.

Via een knop aan de linker kant onder het scherm is het mogelijk om met de InTouch Lady te multitasken. Door een applicatie niet op de gewone manier te verlaten, maar via de multitask-knop naar een andere app of het hoofdmenu te gaan, kun je hem later via een menu’tje dat je met de genoemde knop opent weer oproepen.

Een nadeel van het toestel is dat hij redelijk traag is. Als je door het menu navigeert kan het apparaat je dikwijls niet bijhouden en muziek laden duurt bijvoorbeeld ook lang.

Screenshot LG InTouch Lady

 

Screenshot LG InTouch Lady

 

Screenshot LG InTouch Lady

 

Muziek

Muziek afspelen kan zonder problemen met de InTouch Lady en dat geldt ook voor luisteren naar de FM-radio. Daarvoor gebruikt het toestel een redelijke interface, die veel verschillende filters biedt voor je muziek. De kwaliteit die uit de telefoon komt is aardig. De speaker is een beetje schel, maar heeft toch redelijke diepte en een redelijk volume. Mocht je een goede eigen headset hebben, dan kun je die gewoon in het toestel kwijt dankzij de 3,5mm jack, dus dan is het toestel wel prima als muziekspeler. Afgezien van dat het allemaal een beetje traag gaat dan.

Screenshot LG InTouch Lady

 

Screenshot LG InTouch Lady

 

Camera

Screenshot LG InTouch Lady

De camera van de LG InTouch Lady is niet erg goed. Dat het een 2-megapixelcamera zonder autofocus of flitser betreft betekent natuurlijk sowieso al weinig goeds, en binnen de 2-megapixelcamera’s is de InTouch Lady ook al niet erg best. Hij is beter dan zijn broertje de InTouch Text, maar slechter dan veel andere telefoons met een 2-megapixelcamera. De beelden hebben weinig detail en komen erg geschilderd over, waarin de slechte kwaliteit van vooral de lens duidelijk naar voren komt.

De filmpjes hebben een resolutie van 176×144 pixels en daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Je ziet wat er gebeurt, maar daar houdt het mee op.

Camerasample LG InTouch Lady proefopstelling

 

LG InTouch Text camerasample vergelijking

 

Galerij

Een aparte galerij vond LG blijkbaar niet nodig; die is er simpelweg niet. Je bent dan ook aangewezen op de bestandsbeheerder om je foto’s en filmpjes te bekijken. Daarin kun je overigens wel een slideshow maken, met wat simpele overgangen. Maar daar houden de functies van de ‘galerij’ dan ook echt wel op.

Films kijken op je InTouch Lady hoef je ook niet te proberen. In tegenstelling tot de InTouch Text kun je wel mp4-video’s en in theorie zelfs wmv-videos afspelen naast de 3gp-filmpjes. De wmv-video’s lijken echter te zwaar te zijn voor het toestel en lopen dan ook niet soepel. Daarnaast is het scherm van de InTouch Lady gewoon niet zo groot en mooi dat je er video’s op wilt kijken. De video-map is dan ook eigenlijk voorbehouden aan de korte fragmentjes die je met het toestel zelf opneemt.

Screenshot LG InTouch Lady

 

Screenshot LG InTouch Lady

 

Screenshot LG InTouch Lady

 

Applicaties

Screenshot LG InTouch Lady

De LG InTouch Lady heeft geen heel uitgebreid aanbod aan applicaties, maar het valt wel op dat de meeste sociale netwerken vertegenwoordigd zijn in het toestel. De Social Networking-applicatie applicatie ondersteund MySpace, Facebook en Twitter en via Messenger kun je MSN’en. De applicaties zijn niet erg spannend, maar we juichen het wel toe dat een dergelijk goedkoop toestel deze apps krijgt. De andere applicaties zijn dingen als een unit-converter, een wereldklok en een kalender zonder synchronisatieopties en die zijn dan ook niet erg speciaal. Er zijn een aantal spelletjes aanwezig, maar het zijn helaas wel allemaal demo’s.

Telefoon

Screenshot LG InTouch Lady

De belfuncties van het toestel zijn zoals je ze mag verwachten: prima. Je kunt gewoon een nummer intoetsen, waarbij smartdialing aanwezig is, of via het logboek of de contactenapplicatie werken. Die contactenapp is redelijk uitgebreid. Zo biedt hij goede integratie van groepen en de mogelijkheid om mensen nicknames te geven. Helaas is er geen mogelijkheid tot synchronisatie aanwezig. De belkwaliteit van de InTouch Lady is ook prima. De ringtones en het trilalarm zijn voldoende.

De berichtenapplicatie is simpel en verder niet erg spannend. Er is een simpele chatweergave beschikbaar waarin je helaas niet kunt antwoorden maar wel de hele conversatie op een rijtje ziet en je kunt berichten ook op de ouderwetse manier bekijken.

De mailapplicatie is apart van de berichtenapplicatie geplaatst en is beperkt, maar doet wel zijn ding. Hij kan overweg met Gmail, Hotmail, Yahoo!, Tele2, Ziggo, UPC, Online en overige pop3/imap-accounts. Je kunt bij een aantal mappen waarin je berichten in een simpel overzichtje geplaatst zijn. Alles ziet er kaal uit en werkt wat traag, maar het doet het allemaal wel dus slecht is het zeker niet.

Screenshot LG InTouch Lady

 

Browser

De LG InTouch Lady heeft twee browsers: een ingebouwde browser en Opera Mini. Die eerste is op z’n zachtst gezegd niet veel soeps. Het laden van een pagina duurt drie spreekwoordelijke eeuwen en pagina’s worden slecht weergegeven. Andere pagina’s dan speciale mobiele websites bezoeken is dan ook eigenlijk niet te doen. En zelfs op die pagina’s gaat navigeren over de pagina buitengewoon slecht.

Opera Mini maakt het, als de browser na een minuut of tien eindelijk eens geïnstalleerd is, allemaal een stuk beter. Browsen met die browser is wel normaal mogelijk. Het gaat allemaal nog steeds niet extreem soepel, maar je kunt wel gewoon het merendeel van de pagina’s laden en er een beetje normaal over navigeren.

Screenshot LG InTouch Lady

 

Screenshot LG InTouch Lady

 

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters