LG KM900 Arena

De LG KM900 Arena is de eerste telefoon die LG’s nieuwe S-Class-interface mag gebruiken en als we de maker mogen geloven is dat erg veelbelovend. Verder zit het toestel boordevol multimediafuncties en is het het eerste LG-toestel met een WVGA-scherm. Onze eerste ontmoetingen met het toestel waren positief, maar het is nog maar de vraag of de Arena ons ook langer dan een aantal uur tevreden kan houden.

LG KM900 Arena vs Samsung S8300 UltraTOUCH

 

Het verhaal van de KM900 Arena begon al lang voor de eigenlijke aankondiging van het toestel. Al op 11 januari dit jaar kwam de eerste melding van een toestel genaamd KM900 van LG naar boven. De eerste specificaties wezen uit dat het toestel een muziektelefoon voor het middensegment van de markt ging worden, met onder andere een WQVGA-scherm en Wi-Fi-ondersteuning. Een maand later stuitten wij op een afbeelding van de LG KM900 Arena in een foldertje van The Phone House, waarmee we weer een stapje dichterbij het totaalplaatje van de Arena waren. Een dag later volgde een pagina van T-Mobile over het toestel, waarmee we wederom de wereldpers haalden. Hier waren wel zo’n beetje alle gegevens over de KM900 Arena te vinden, het enige wat nog ontbrak was dan ook de officiële aankondiging. Die kwam op 9 februari, aan de vooravond van het Mobile World Congress toen LG een persbericht over het toestel vrijgaf. Iets minder dan een maand later, toen het toestel nog nergens in de winkels te vinden was, kwam er al een eerste bericht over de enorme populariteit van het toestel. Het toestel zou namelijk al één miljoen pre-orders ontvangen hebben. Twee weken geleden, op 23 maart, kwamen we er achter dat de Arena in Nederland ook in een Armin van Buuren-pack op de markt zou gaan komen en dit exemplaar van het toestel zullen we dan ook reviewen vandaag.

LG heeft de Arena op de markt gezet als een all-in-one multimediatelefoon, het toestel heeft dan ook veel high-end specificaties zoals een WVGA-touchscreen, een FM-transmitter en 8GB intern geheugen. Ook is het toestel helemaal gericht op de nieuwe S-Class-interface en moet het design een deel van de consumenten weg zien te pakken van andere producenten. Dit alles lijkt nogal op wat de bedoeling van de iPhone is en de LG Arena lijkt dan ook zowel qua uiterlijk als qua interface erg op de iPhone. We kunnen er dus niet onderuit om in onze review soms een kleine vergelijking met de iPhone 3G te maken. Wat betreft het uiterlijk heeft de Arena meer weg van de eerste generatie iPhone, maar omdat we die niet geprobeerd hebben is het lastig hier een oordeel over te vellen. Daarnaast zal de Arena op de markt helemaal geen last hebben van de eerste generatie iPhone, omdat deze simpelweg niet meer op de markt is. Toestellen waar de Arena meer last van gaat hebben zijn waarschijnlijk de Apple iPhone 3G, de Samsung UltraTOUCH, de Samsung M8800 en ook LG’s eigen Renoir kan een bedreiging vormen voor de KM900. De iPhone 3G is een smartphone in tegenstelling tot de Arena, maar zoals hierboven gezegd hebben de twee toestellen erg veel gelijkenis. De iPhone is officieel alleen verkrijgbaar met een abonnement, dat geeft de Arena een wat gemakkelijkere positie op de markt, maar aangezien alles met ‘i’ ervoor nog steeds een gigantische hype oplevert, heeft de Arena geen enkele kans om het succes van de iPhone te evenaren. De UltraTOUCH is net als de Arena een toestel dat gericht is op alle aspecten van multimedia, maar doordat het toestel een extra toetsenbordje heeft, komt het in een iets andere markt terecht. De Pixon en de Renoir zijn ook twee multimediamonsters, maar hun 8-megapixelcamera en duidelijke focus op de camera zet ze ook naast de Arena neer als het om positionering gaat. Desalniettemin zijn beide toestellen een goede deal voor mensen die op de Arena uit zijn, omdat ze wat goedkoper zijn en drie megapixels meer bieden. Daar tegenover staat wel de FM-transmitter, de verbeterde interface en het betere scherm van de Arena, maar voor veel Nederlanders zal dat niet zo’n probleem zijn in ruil voor meer megapixels. De LG KM900 Arena zal het dus ook zeker zwaar krijgen, maar zoals we al eerder zeiden heeft het toestel nu al enorm veel succes en we twijfelen er ook niet aan dat hij goed gaat verkopen. Of dat ook terecht is kun je in de rest van deze review lezen.

LG KM900 Arena vs Samsung S8300 UltraTOUCH

 

Algemene gegevens
Merk LG
Type KM900 Arena
Telefoon model Tablet
Scherm afmeting 3″
Scherm type TFT
Scherm resolutie WVGA, 480×800 pixels
Aantal kleuren 16.000.000 kleuren
Geheugen
Geheugenkaart Type Secure Digital Micro, Secure Digital Micro High Capacity
Intern geheugen 8GB
Kleur
Kleuren Zilver; titanium
Energie
Gesprekstijd 230 minuten
Stand-by tijd 300 uur
Accu 1000 mAh
Verbindingen
Verbindingstypes Gsm/gprs
3G Umts/hsdpa
Bluetooth Bluetooth 2.0
Wifi Wifi 802.11 b/g
GPS aGps
USB Usb 2.0
Multimedia
Camera 5MP, autofocus
Video opname 720×480 pixels @30fps
Radio FM radio met RDS
Audio Mp3, aac, aac+, aac++, wma, wav
Videospeler 3gp, mp4, Xvid, DivX
Extra’s FM transmitter, Dolby Mobile

De LG KM900 Arena komt in een klein en compact doosje dat precies hetzelfde is als dat van de LG KC910 Renoir, wat wil zeggen dat het doosje openklapt en dan het toestel onthult, liggend op een chique schuimplastic bedje. Daaronder zit een vak waar alle accessoires in zitten, die erg compleet zijn bij de Arena. Er wordt een prima in-ear stereo headset met het toestel meegeleverd, samen met een datakabel en een lader. Natuurlijk zijn er ook boekjes en een software-cd aanwezig bij het toestel. Het toestel heeft zelf al 8GB intern geheugen, maar in de Armin van Buuren-editie wordt er nog eens een 8GB geheugenkaartje met het nieuwe album van Armin ‘Imagine the remixes’ erop meegeleverd. We weten niet zeker of er ook een geheugenkaartje met de gewone versie van de Arena is meegeleverd. De Arming van Buuren-editie heeft ook nog een aantal exclusieve Armin van Buuren-wallpapers en op de MicroSD-kaart staan naast de cd een aantal video’s van Armin van Buuren. Al met al vinden we de Armin van Buuren-editie erg compleet, de normale versie heeft waarschijnlijk geen kaartje en is dus iets minder uitgerust, maar dankzij de goede headset is het nog steeds een goed pakket.

Vooral in het design van de LG Arena komt de iPhone overduidelijk naar voren. Natuurlijk hoeft dit niet per se slecht te zijn, maar opmerkelijk is het wel. De voorkant heeft meer wat weg van de Samsung i900 Omnia, maar vooral als we naar de achterkant en de bovenkant van het toestel kijken schreeuwt alles iPhone. De positie van de camera is hetzelfde en op de bovenkant zitten de headset-jack en de powerknop op dezelfde plaats. Door het materiaalgebruik heeft het toestel ook nog hetzelfde uiterlijk als de eerste generatie iPhone, wat er overigens prima uitziet. We zullen het dus maar houden op beter goed gejat dan slecht bedacht. Het toestel voelt prettig aan, het is wat ons betreft net iets te zwaar, maar dat is meestal niet storend. Het toestel heeft verder ook geen problemen met de bouwkwaliteit. De hoofdkleur is zilver, maar speciaal voor T-Mobile komt er ook een ‘Titan black’-versie op de markt.

De voorkant van de Arena wordt, zoals bij elk full-touch-toestel, gedomineerd door het grote touchscreen. Eromheen vinden we een zwarte laag waaronder drie touch-toetsen verwerkt zitten, en boven het LG-logo samen met een tweetal sensors. Eén ervan is de nabijheidssensor, die ervoor zorgt dat het scherm op non-actief gaat als je het toestel bij je oor houdt, de andere is een lichtsensor, die het display-backlight aanpast aan de hoeveelheid licht in de omgeving om zo de batterij te sparen. Om deze zwarte rand zit een zilveren rand van geborsteld staal, wat er erg mooi uitziet. Ook hierin zitten een aantal elementen verwerkt, namelijk onder het scherm een microfoontje en aan de bovenkant van het scherm een vga-camera en het speakertje van de telefoon.

LG KM900 Arena voorkant

 

LG KM900 Arena voorkant detail

 

LG KM900 Arena voorkant detail

 

LG KM900 Arena voorkant detail

 

Als we het toestel naar de rechterkant draaien, zien we daar niets meer dan een zilveren zijkant met een aantal verschillende vlakken. Na het geheel nog een keer beter bekeken te hebben zien we dat er twee knopjes verwerkt zijn in deze zilveren vlakken, ééntje glanzend en een andere in precies dezelfde kleur als de rest van de zijkant. De glanzende toets is een cameratoets, de andere is een volumetoets. Ze zijn beiden een beetje klein, maar nog redelijk goed te gebruiken.

LG KM900 Arena rechterkant

 

LG KM900 Arena rechterkant detail

 

LG KM900 Arena rechterkant detail

 

Draaien we het toestel nog een kwartslag naar links, dan komen we op de achterkant van de Arena uit, die, zoals eerder gezegd, veel gelijkenis toont met die van de eerste generatie iPhone. Het grootste deel van de achterkant bestaat uit de batterijklep, die van helemaal bovenop tot ongeveer een centimeter van de onderkant loopt. Hierop zien we onderaan wat tekst en een LG-logo, in de linkerbovenhoek zit de camera verwerkt, compleet met led-flitser. Het deel dat onder de batterijklep zit heeft bijna dezelfde kleur, het enige wat we er in vinden is een tweede microfoontje, dat gebruikt wordt voor het opnemen van geluid bij filmpjes.

LG KM900 Arena achterkant

 

LG KM900 Arena achterkant detail

 

LG KM900 Arena achterkant detail

 

De linkerkant van het toestel is, net als de rechterkant, redelijk leeg gelaten door LG. Het enige wat we hier vinden, afgezien van twee verschillende soorten en kleuren plastic, is de lader- en datapoort. Deze is afgedekt met een schuifje dat weer een andere kleur heeft dan de andere soorten plastic, waardoor het geheel een beetje chaotisch wordt. We zijn echter blij dat de poort wel afgedekt is, want anders kan er gemakkelijk vuil en andere troep in komen.

LG KM900 Arena linkerkant

 

Over de onderkant van de LG KM900 Arena valt niet veel te zeggen, deze is echt helemaal leeg. De bovenkant is echter des te interessanter, er zit namelijk een headset-jack, een knopje om de batterijklep te ontgrendelen en een aan- en uitknop op. Deze zijn precies hetzelfde geplaatst als op de Apple iPhone, op de plaats van de sim-tray zit de toets voor de batterijklep. Helaas is de jackplug niet afgesloten, dat is dan ook meteen het enige wat beter had gekund in de bouwkwaliteit van de Arena.

LG KM900 Arena onderkant

 

LG KM900 Arena bovenkant

 

Scherm

Het scherm van de LG KM900 Arena is weer een nieuwe mijlpaal voor LG, wat betreft de resolutie is het een stapje omhoog en het is ook het eerste touchscreen van de Koreaanse fabrikant dat capacitief is in plaats van resistief. De resolutie van het scherm van de Arena is WVGA, wat in combinatie met de doorsnede van 3 inch maakt dat de Arena een van de schermen met de hoogste pixeldichtheid heeft. Deze titel deelt het toestel met de Sony Ericsson Xperia X1, die ook een WVGA-resolutie heeft op een 3 inch-scherm. Dit zou moeten resulteren in een extreem scherp scherm, wat ook zeker het geval is. Het scherm is heerlijk scherp en ook de andere eigenschappen van het scherm van de Arena zijn prima in orde. Het is mooi helder en de kleuren zijn fijn, alleen het contrast had iets hoger gemogen. Dankzij de capacitieve touch-technologie die gebruikt is, is het scherm ook erg gevoelig. Gevoeliger nog dan andere capacitieve schermen die we tegenkwamen in bijvoorbeeld de Samsung UltraTOUCH. Zo gevoelig als het scherm van de iPhone is het nog net niet, maar toch is het een goede prestatie van LG. Ten slotte heeft de Arena een multitouch-scherm, dat hoofdzakelijk zoomen zoals bij de iPhone mogelijk maakt. Helaas is het scherm van de Arena onder direct zonlicht erg slecht zichtbaar, waardoor het toestel moeilijk te gebruiken wordt.

Toetsen

LG KM900 Arena screenshot numeriek toetsenbord

Natuurlijk is de LG Arena een touchscreentelefoon en het toestel heeft dan ook heel weinig knopjes. Er zitten echter wel wat knopjes op aan de zijkanten, waarvan we even snel de werking zullen bespreken. Ook komt het on-screen toetsenbord van de Arena hier aan bod. Allereerst is er de powerknop, die bovenop het toestel zit aan de rechterkant. Dit knopje is heel klein, maar aangezien je het toch maar heel weinig gebruikt is dat niet zo’n probleem. Met deze toets kan het toestel aan- en uitgezet worden, de tweede functie van deze toets is het toestel op de screensaver zetten. Het eerste gebeurt door het knopje lang ingedrukt te houden, voor de tweede functie is een korte druk op het knopje genoeg. Aan de rechterkant van het toestel zitten ook een aantal toetsen, namelijk een cameratoets en de volumetoetsen. De cameratoets wordt uiteraard gebruikt om de camera een foto te laten maken of te laten beginnen of stoppen met filmen, maar ook kan de camera opgeroepen worden met deze toets. Dit kan alleen vanaf een van de stand-by-schermen. De volumetoets is natuurlijk bedoeld om het volume te regelen, zoomen kan niet met de toets. Deze beide toetsjes zijn ook een beetje klein, maar zijn nog net voldoende groot om redelijk in gebruik te zijn. Het onscreen toetsenbord van de LG Arena is geheel geoptimaliseerd voor gebruik met de vingers, wat natuurlijk ook wel moet met het capacitieve touchscreen. Om deze reden is er ook geen handschriftherkenning aanwezig op het toestel. Het numerieke toetsenbordje is groot genoeg en heeft alle functies die een fysiek numeriek toetsenbordje ook heeft. Zo is er een T9-woordenboek aanwezig en zijn er verschillende toetsen waarmee je bijvoorbeeld tekst kunt wissen, hoofdletters kunt maken en van toetsenbordje kunt wisselen. Zo is het dus extra makkelijk om even een speciaal symbool in te voegen. Als je het toestel op z’n kant draait komt er een qwerty-toetsenbordje bovendrijven, dat toetsen heeft die net groot genoeg zijn om goed te bedienen met je vinger, hoewel je wel meer verkeerde tekens zal aanslaan dan op een fysiek toetsenbord. Ook het qwerty-toetsenbord heeft T9 geïnstalleerd.

LG KM900 Arena screenshot

 

LG KM900 Arena screenshot screensaver

De LG Arena is het eerste toestel dat gebruik maakt van de nieuwe S-Class-interface van LG, een interface die we voorlopig nog wel even op alle touchscreentoestellen van de producent zullen tegenkomen. Deze interface heeft een aantal nieuwe elementen, maar heeft vooral grafisch een grote face-lift gekregen. De screensaver van de interface is nog niet zo spectaculair, deze bestaat uit een afbeelding met daaronder een balkje met de tijd en datum erop. Onder de tijd en de datum staat een grote knop, die je ingedrukt moet houden om het toestel te ontgrendelen. Tijdens het indrukken wordt het scherm steeds verder ‘weggeklapt’, als de screensaver helemaal weg is komt het stand-by-scherm tevoorschijn met een leuke animatie. Er zijn in totaal vier stand-by-schermen te vinden op de LG Arena, namelijk een met widgets, een met contacten, een met alle media en eentje met zelf in te stellen snelkoppelingen. Deze schermen hebben alle vier een uniek uiterlijk en zien er erg gelikt uit.

LG KM900 Arena screenshot stand-by snelkoppeling

Het eerste stand-by-scherm, waar je verschillende snelkoppelingen op kwijt kunt, heeft een blauwe achtergrond. Dit scherm is het saaiste van de drie schermen. Snelkoppelingen zijn alleen in een rastervorm te zetten, waarin je 3×3 icoontjes kwijt kunt. Het maximale aantal snelkoppelingen is dan ook negen. Deze snelkoppelingen zijn zelf te kiezen uit bijna alle programma’s van de telefoon en hebben allemaal een kleurrijk icoontje. Je kunt ze zelf rangschikken binnen het raster, maar er is geen mogelijkheid om ze op een andere manier op het scherm weer te geven. Je kunt dit scherm, net als de andere stand-by schermen, aanpassen door een icoontje even ingedrukt te houden.

LG KM900 Arena screenshot stand-by snelkoppeling

 

LG KM900 Arena screenshot stand-by widget

Het tweede stand-by-scherm, dat met de widgets erop, heeft een oranje achtergrond en werkt ongeveer hetzelfde als de stand-by-schermen van de wat oudere LG-toestellen. Je kunt via een balk, die in dit geval te vinden is door een widget even ingedrukt te houden, verschillende widgets je scherm in slepen. Hierbij zijn bijvoorbeeld een weer-widget, een rekenmachine-widget en een radio-widget. Aangezien er voor de media een apart stand-by-scherm is, zijn er geen widgets voor afbeeldingen, video’s of muziek. De widgets kun je naar eigen inzicht indelen over het scherm door ze rond te schuiven, je kunt op het scherm naar beneden scrollen dus er is genoeg ruimte om alle widgets kwijt te kunnen. Deze widgets zijn een aardige toevoeging, maar de Samsung TouchWiz-interface heeft nog altijd het beste widget-systeem dat we in een telefoon gezien hebben.

LG KM900 Arena screenshot stand-by widget bewerken

 

LG KM900 Arena screenshot stand-by contacten

Het derde stand-by-scherm is voor contactpersonen, met een groene achtergrond. Dit scherm is wel erg interessant, met een unieke en mooie cirkelvormige vormgeving. Je kunt via de contactenapplicatie een aantal favorieten kiezen, die inclusief foto op je stand-by-scherm terecht zullen komen. Deze kun je vervolgens rangschikken in een raster met twee kolommen, waarin je in principe oneindig naar beneden kunt scrollen. De andere manier is om ze als een cirkel over je scherm weer te geven, die rondgedraaid kan worden door te scrollen met je vinger. Dit ziet er erg leuk uit, hoewel de andere vormgeving natuurlijk wat praktischer is. Door op een foto te tikken, komt er een venstertje met de foto, de naam en een aantal toetsen naarboven. Met deze toetsen kan je je contact bellen, sms’en en bewerken. Al met al is het contactenscherm dus een erg leuk én handig stand-by-scherm voor de echte hardcore beller.

LG KM900 Arena screenshot stand-by contacten

 

LG KM900 Arena screenshot stand-by contact bewerk

 

LG KM900 Arena screenshot stand-by contact pop-up

 

LG KM900 Arena screenshot stand-by media

Het laatste stand-by-scherm van de LG Arena is duidelijk gericht op de multimediafreak. Dit scherm, dat een paarse achtergrond heeft, is naar hartelust te vullen met foto’s, video’s en je favoriete muziek. Deze kun je net als bij het contacten-stand-by-scherm weergeven op twee manieren, namelijk als een raster met twee grote kolommen, of als een soort wiel waar je van voren tegenaan kijkt, dat ronddraait met alle items eraan. Hierbij zijn er twee ‘wielen’, het ene voor je foto’s en video’s, het andere voor je muziek. Deze ‘wielen’ kan je ronddraaien door er met je vingers overheen te schuiven. Ook op dit scherm worden alleen je favorieten weergegeven, die je direct uit de muziekspeler of de galerij kan kiezen, of door een item ingedrukt te houden. Als je gewoon op een item tikt, komt er een pop-up-venstertje naar boven waarmee je je tracks kunt afspelen of je foto’s/filmpjes kunt bekijken. Deze staan los van de gewone galerij en muziekspeler.

LG KM900 Arena screenshot stand-by media raster

 

LG KM900 Arena screenshot stand-by foto pop-up

 

LG KM900 Arena screenshot stand-by muziek pop-up

 

LG KM900 Arena screenshot stand-by media bewerken

 

LG KM900 Arena screenshot stand-by kubus

Je kunt wisselen tussen de stand-by-schermen door gewoon met je vinger naar de gewenste kant te schuiven, dat wil zeggen naar links om een scherm terug te gaan en naar rechts om een scherm verder te gaan. Er is echter een leukere manier, namelijk via een speciale kubus. Hierop zijn op de vier zijvlakken van de kubus de vier verschillende stand-by-schermen weergegeven, waar je doorheen kunt bladeren door met je vinger de kubus rond te draaien. Als je het gewenste scherm hebt bereikt, dan druk je een keer op de kubus waarna het gewenste scherm tevoorschijn komt. Je komt bij de kubus door kort op het middelste touchknopje onder het scherm te drukken. Alles bij elkaar vinden we de stand-by-schermen van de LG S-Class-interface erg prettig werken, voor iedereen is er wel een geschikt scherm te vinden. Dit is een grote stap vooruit vanaf de oude inteface van LG’s touchscreentoestellen en wat ons betreft is het één van de beste touchscreen-interfaces die momenteel op de telecommarkt te vinden is.

Hoewel je al bijna alles kunt doen via de stand-by-schermen van de LG Arena, is er ook nog zoiets als een menu. Hier ga je naar toe door op de menutoets te drukken die onderaan alle stand-by-schermen te vinden is. Dit menu heeft een grote gelijkenis met dat van de iPhone, beide bestaan uit vierkante icoontjes die je naar hartelust kunt rondslepen. Het grootste verschil is dat het menu van de Arena in vier categoriën ingedeeld is, namelijk Communicatie, Multimedia, Organizer en Instellingen. Tussen deze onderdelen is het dan ook niet mogelijk om icoontjes te schuiven. Elk onderdeel bestaat uit acht icoontjes, waarvan er maximaal vier tegelijk weergegeven kunnen worden in portretmodus. Je kunt dan ook de icoontjes zelf rangschikken en een willekeurig deel van je rij van acht icoontjes weergeven. Zo kun je dus icoontje één tot en met vier of vijf tot en met acht weergeven, maar het is ook mogelijk om icoontje twee tot en met vijf te laten zien. Als je het toestel op z’n kant draait dan draait het menu naar een landschapsweergave, waar je alle tweeëndertig icoontjes in één keer ziet, maar zonder omschrijving. Ook hier zijn de icoontjes binnen hun categorie te schuiven, iets wat trouwens gebeurt door ze even ingedrukt te houden en dan te verslepen. We kunnen er niet onderuit te zeggen dat deze menu-indeling een beetje chaotisch is, tweeëndertig menu-items is al veel en als je dan ook nog per categorie een ander deel van de pictogrammen wordt weergegeven raak je helemaal het overzicht kwijt. Gelukkig zijn de functies die je het meeste gebruikt op de ‘eerste pagina’ van het menu weer te geven als je een beetje slim schuift en zijn erg veel dingen via de verschillende stand-by-schermen te vinden.

LG KM900 Arena screenshot menu portret

 

LG KM900 Arena screenshot menu portret

 

LG KM900 Arena screenshot menu landschap

 

De LG Arena heeft buiten de stand-by-schermen en het menu nog twee andere handigheidjes. De eerste is een menuutje waar je recente meldingen kan zien, Bluetooth en Wi-Fi in- en uit kunt schakelen en direct de profielen en alarmen kunt regelen. Ook is er een snelkoppeling naar de mp3-speler te vinden in dit menuutje. Het menu wordt weergegeven als een lijst, die naar beneden komt als je op de statusbalk bovenaan het scherm klikt, mits je in één van de stand-by-schermen zit. Het tweede extra menuutje van de LG KM900 vinden we door de middelste touch-toets even ingedrukt te houden. Het menu heet Multi-tasking, maar het is meer een tweede snelkoppelingmenu naast het eerste stand-by-scherm, alleen kan je het hier niet zelf aanpassen. Mocht je twee programma’s naast elkaar hebben lopen dan kan je er ook via dat menu bij, maar er zijn maar weinig programma’s die daadwerkelijk naast elkaar kunnen lopen. In tegenstelling tot het menu dat via de statusbalk uitklapt is dit menu dus een beetje zinloos.

LG KM900 Arena screenshot status menu

 

LG KM900 Arena screenshot multitasking menu

 

De LG Arena heeft niet een bijzondere focus, behalve natuurlijk de S-Class-interface. Hij is gewoon bedoeld als een all-round multimediamonster. Muziek valt ook onder multimedia, dus vanzelfsprekend zullen we dit even bespreken. Het toestel heeft Dolby Mobile ingebouwd en het zou dan ook een perfecte geluidskwaliteit moeten bieden. Met de vorige toestellen waarop we Dolby Mobile vonden waren we niet helemaal gelukkig wat betreft de geluidskwaliteit, maar wie weet kan de LG Arena dit beeld veranderen.

Muziekspeler

LG KM900 Arena screenshot muziekspeler

Natuurlijk heeft de Arena een muziekspeler en voor de verandering is de opzet daarvan compleet anders dan die van muziekspelers die we in andere touchscreentelefoons hebben gezien. Eigenlijk heeft de muziekspeler maar één scherm, waar je alles in doet. Het is dus niet meer zo dat je eerst een categorie kiest, dan een nummer waarna je in het afspeelscherm terecht komt. De Arena werkt met een alles-in-één-scherm, dat meteen getoond wordt als je de muziekapplicatie binnengaat. Hier worden al je nummers getoond, iets wat je boven kan veranderen in alleen je favorieten, alle artiesten, alle albums, of alle genres. Die laatste drie werken wel weer normaal, hier kies je eerst je album, artiest of genre, waarna je in een schermpje komt met alle nummers die in dat album zitten, door die artiest gemaakt zijn of onder dat genre vallen. Als je een nummer selecteert, klapt het item uit en komt er een kleine album-art tevoorschijn samen met wat meer informatie over het nummer. Als je ook daadwerkelijk op play drukt, dan komt er een leuke visualisatie als achtergrond en verschijnt er een klein bedienings-balkje onderaan het scherm, dat je tijdens het verder bladeren door je muziek altijd kan blijven bedienen. Een voordeel van deze indeling is dat je tijdens het afspelen erg makkelijk door kan bladeren, maar het balkje voor de bediening is wel erg miniem en wij blijven er dan ook bij dat de standaardindeling helemaal niet zo slecht is. Vernieuwend is het echter wel en dit is ook één van de weinige dingen waarin de iPhone niet gekopieerd wordt. Als je het toestel horizontaal draait komt er trouwens aan de linkerkant van het scherm wel een permanent afspeelschermpje tevoorschijn, maar ook hier zijn maar drie toetsjes te vinden: play/pause, volgend nummer en vorig nummer. Aan de rechterkant van het scherm kun je gewoon blijven scrollen in de horizontale modus.

LG KM900 Arena screenshot muziekspeler

 

LG KM900 Arena screenshot muziekspeler

 

LG KM900 Arena screenshot muziekspeler

 

De kwaliteit van de muziek in de LG Arena is prima, de Dolby Mobile-equalizer geeft er zeker een mooie weergave aan. Althans, door de meegeleverde headset en de speaker van de telefoon. Sommige andere headsets maken het geluid erg blikkerig met deze equalizer, terwijl het geluid juist ruimtelijk moet klinken met een mooie diepe bas. De speaker kinkt niet echt hard, hoewel hij ook zeker niet zacht te noemen is. De kwaliteit is normaal niet zo geweldig, maar als de Dolby Mobile-equalizer is ingeschakeld, dan klinken de speakers opeens erg lekker.

FM radio

De LG Arena heeft natuurlijk ook een FM-radio, die ongeveer dezelfde indeling heeft als die van de LG Cookie. Centraal hierin staat een virtueel draaiknopje, waarmee je de frequentie van de radio afstemt. Dit heeft LG erin gestopt om een beetje nostalgie in het toestel te brengen en in tegenstelling tot wat we bj de Cookie merkten, werkt dit wieltje erg goed. Onder zijn nog een aantal toetsjes en opgeslagen zenders te vinden, allemaal vrij normaal dus. Ook qua instellingen en mogelijkheden heeft de radio niets speciaals. Het enige speciale is dus de grafische weergave. De muziekkwaliteit is normaal, we missen hier wel de Dolby Mobile-functie die de muziekspeler wel had.

LG KM900 Arena screenshot FM radio

 

FM-zender

Nieuw in LG’s portfolio is de FM-zender van de LG Arena. Deze maakt het mogelijk om muziek via radiosignalen te verzenden naar bijvoorbeeld een autoradio. Hierdoor kun je draadloos je muziek afluisteren of eventueel je muziek delen met een aantal vrienden die in je buurt zitten. Verwacht echter niet dat je met de FM-zender mensen in een hele kamer van muziek kan voorzien, het bereik van de zender is niet meer dan twee meter, slechte ontvangers pakken het signaal zelfs alleen op als je de telefoon er tegenaan houdt. Het is dus een leuke functie om je muziek via je autoradio of stereo-installatie af te spelen, maar verwacht niet dat je er veel aan hebt als je muziek wilt delen. Je kunt zelf een frequentie kiezen waarop je wilt uitzenden, dit gaat via eenzelfde draaiwieltje als in de radio. De interface van de FM-zender is dan ook hetzelfde als die van de FM-radio.

LG KM900 Arena screenshot FM zender

 

Als echt multimediamonster heeft de Arena ook op het gebied van camerafunctionaliteit heel wat in huis. Met een geheel nieuwe camera-interface en een resolutie van 5 megapixels inclusief alle opties die je maar kunt bedenken klinkt de camera erg veelbelovend. Ook op videogebied heeft het toestel wat in huis, zo kan het toestel slow- en fast-motion filmpjes opnemen en is de maximale filmresolutie 720×480 pixels. Hoe goed de camera het echt doet, is natuurlijk altijd nog maar de vraag en dat zullen wij natuurlijk testen, dus lees snel verder.

Foto

De camera-interface heeft net als de rest van de interface van de Arena een flinke update gekregen. Het sluiterscherm heeft nu wat rondere knopjes, die meedraaien met de positie waarin je het toestel houdt. De pop-up-menuutjes die je te zien krijgt als je op een sneltoets in het sluiterscherm drukt zijn nog ongeveer hetzelfde, alleen hebben ze nu een leuk effect gekregen bij het verschijnen en verdwijnen. De grootste veranderingen zijn echter te vinden in het menu, dat net als de FM-radio een beetje een idee geeft van hoe het vroeger was. In plaats van simpele knopjes, heeft LG een draaiwieltje gemaakt met daarop de verschillende instellingen. Dit ziet er leuk uit, maar werkt helaas niet zo handig, omdat je soms eindeloos aan het ‘draaien’ bent voordat je eindelijk de goede instelling gevonden hebt. Wel erg handig is de toevoeging van handmatige focus, waarmee je altijd de goede focus kunt krijgen, ook als het toestel niet het goede punt op de foto pakt om op te focussen. Verder zijn de instellingen ook erg uitgebreid, wat zeker pleit voor de Arena. Dingen als gezichtsdetectie, geo-tagging en iso-instellingen zijn allemaal aanwezig.

LG KM900 Arena screenshot camera

 

LG KM900 Arena screenshot camera

 

LG KM900 Arena screenshot camera menu

 

Het aantal instellingen mag dan erg goed zijn, een camera valt of staat toch grotendeels bij de kwaliteit. Over dat punt zijn we niet altijd even tevreden bij LG en we moeten dan ook nog maar zien of de Arena niet compleet faalt op dit gebied. We namen het toestel mee naar verschillende plaatsen en maakten wat foto’s met het toestel. Op het display van de telefoon zien de foto’s er geweldig uit, dat moeten we eerlijk toegeven. Heerlijk scherp met prima kleuren en zelfs in het donker weinig ruis. We wilden echter meer weten van de kwaliteit en zetten onze foto’s dus op de computer om ze beter te beoordelen. Helaas kunnen we hier niet al te positief over zijn. De positieve punten die we al genoemd hebben blijven staan, de kleuren zijn prima en er is weinig ruis. Ook zijn de foto’s erg scherp, maar daar beginnen de problemen mee. De algoritmes waarmee de foto’s achteraf worden bewerkt zijn zo agressief dat de foto’s eigenlijk te scherp worden en daardoor detail verliezen. De details lijken een beetje uitgesmeerd, waardoor de foto een beetje op een schilderij lijkt als je wat verder inzoomt. Ook verschijnen er vreemde patronen in de foto’s die lijken op een geweven stof, vooral op randen van vlakken op de achtergrond in macro’s. Hieronder staan wat foto’s geschoten met de Arena, zodat je zelf kunt oordelen of je de kwaliteit al dan niet voldoende vindt.

Camerasample LG KM900 Arena

 

Camerasample LG KM900 Arena

 

Camerasample LG KM900 Arena

 

Camerasample LG KM900 Arena

 

Camerasample LG KM900 Arena

 

Camerasample LG KM900 Arena

 

Video

Naast foto’s kan de Arena ook video’s maken. De interface van de videocamera is hetzelfde, maar met wat andere instellingen. Erg apart is de instelling ‘Geluidsfocus’. Deze functie is aanwezig in verband met het feit dat de Arena twee microfoons heeft. Normaal neemt het toestel met beide microfoons evenveel geluid op, maar met de geluidsfocus kun je de opname meer op de voorste of meer op de achterste microfoon richten. Dankzij de twee microfoons klinkt het geluid ook lekker, hoewel het een beetje aan de schelle kant is. De kwaliteit van de video’s is prima, dankzij de D1-resolutie (720×480 pixels) en de hoge framerate. De kwaliteit is echter niet zo goed als die van de Samsung UltraTOUCH, waarvan we trouwens binnenkort een review online zullen hebben. Toch zijn we erg tevreden over de videoprestaties van de Arena en is het één van de beste telefoons op de markt op dit gebied.

Galerij

LG KM900 Arena screenshot galerij

Ook de galerij in de LG KM900 Arena heeft de nodige updates gekregen. Het geheel ziet er nu een stuk gelikter uit en werkt ook net wat soepeler. Het beginscherm van de galerij is nog niet bijzonder, per datum staan alle foto’s die je die dag gemaakt hebt als thumbnails onder een apart kopje in een lange lijst. Bovenaan de pagina is een instelling te vinden waarmee je kunt wisselen tussen alles, alleen je favorieten, alleen afbeeldingen of alleen video’s. Als je het toestel draait, dan valt het oude scherm als het ware uit je scherm, waarna je in een TouchFlo-achtige galerij terecht komt. Hier staat alles ook per datum gerangschikt en wel zo dat je door je verschillende data kan bladeren door naar boven of naar beneden te schuiven en binnen een datum tussen je foto’s kunt wisselen door met je vinger naar links of naar rechts te schuiven. Als je een afbeelding of video aanklikt, dan wordt hij full-screen weergegeven met een aantal sneltoetsen ernaast, namelijk voor verwijderen, markeren als favoriet, terug gaan en een toets waarmee een menuutje uitgeklapt wordt. Via dit menu kun je de afbeelding/video bewerken, versturen, instellen als bijvoorbeeld je achtergrond en nog wat standaard zaken. Ook kan je een diavoorstelling weergeven, die in tegenstelling tot bij vorige LG-toestellen wel overgangseffecten heeft. Een achtergrondmuziekje ontbreekt nog steeds. Een video afspelen kan gewoon door op de grote playtoets die er overheen staat te drukken, helaas kan de Arena veel videobestanden niet afspelen. We zijn er helaas niet achter gekomen welke bestanden hij precies wel en niet kan afspelen, maar vooral bij hogere resoluties en DivX- en Xvid- (.avi) bestanden gaat hij raar doen, terwijl dit volgens het boekje wel zou moeten kunnen.

LG KM900 Arena screenshot galerij landschap

 

LG KM900 Arena screenshot galerij afbeelding tonen

 

Hoewel de Arena een echt multimediatoestel is, zijn er ook verschillende handige applicaties en leuke spelletjes op geïnstalleerd. Hier zullen we de leukste even aan bod laten komen, de rest is niet zo speciaal omdat we die ook al kennen van bijvoorbeeld de Cookie en de Renoir.

Agenda

De agenda van de LG Arena heeft een aantal extra zaken ingebouwd, zoals de D-day-zoeker die we bij vorige LG-toestellen los tegenkwamen. Het beginschermpje is gewoon een overzichtje van de huidige maand, waar dagen met een afspraak in het geel zijn weergegeven en dagen waarop een taak gepland staat een blauw streepje onder de datum hebben. De geselecteerde dag wordt in het oranje weergegeven en alle taken en afspraken die op die dag vallen staan onder het maandoverzichtje weergegeven. Als je op zo’n afspraak klikt dan kom je in een lijstoverzicht van die dag terecht waarop de eerder geselecteerde afpsraak alvast uitgeklapt is. Daar zie je meteen alle details met een aantal knoppen eronder, waarmee je de afspraak kunt bewerken enzovoorts. De D-day-zoeker die al een tijdje in LG-toestellen te vinden is, is in de agenda geïntegreerd, wat als enige toevoeging heeft dat je meteen in je agenda naar de datum waar je op bent uitgekomen kunt gaan. Al met al is de agenda lekker uitgebreid en is hij goed ingedeeld, ook grafisch ziet hij er prima uit.

LG KM900 Arena screenshot agenda

 

LG KM900 Arena screenshot agenda

 

LG KM900 Arena screenshot agenda

 

Alarm

LG KM900 Arena screenshot wekker

Natuurlijk heeft de Arena ook een wekkerapplicatie, zoals altijd genaamd Alarm. Op zich is er niet veel bijzonders aan deze applicatie, je kan meerdere wekkers zetten, met een zelf gekozen wekkergeluidje, een memo erbij en een zelfgekozen snooze-interval. Wat echter wel bijzonder is, is de intuïtieve vormgeving. Als je een nieuwe wekker zet, dan krijg je een klokje met twee wijzers voorgeschoteld, waarmee je de tijd kunt instellen door de wijzers van de klok te draaien. Afhankelijk van de tijd waarop je hem zet zal de achtergrond van de klok ook nog tussen dag en nacht wisselen, wat er erg leuk uitziet. Een andere bijzonderheid is dat er een timer in de wekkerapplicatie is ingebouwd. Door niet op ‘nieuw alarm’, maar op ‘snel alarm’ te drukken zal je een soort rond stopwatchachtig ding te zien krijgen, waarop je een tijd tussen 0 en 60 minuten in kunt stellen. Als je dan op bevestigen drukt, dan wordt er een timer gezet voor de ingestelde tijd. Door deze kleine aanpassingen wordt de wekkerapplicatie erg leuk en ook net wat handiger dan de traditionele wekker.

Filmmaker

LG KM900 Arena screenshot filmmaker

LG heeft zijn oude Muvee-studio een extreme make-over gegeven en omgedoopt tot ‘Filmmaker’. Het principe is hetzelfde, je kiest een aantal afbeeldingen, een stijl en eventueel een achtergrondmuziekje, waarna de telefoon er zelf een diashow van maakt die je kunt opslaan als filmpje. Je kunt nu echter in je eigen achtergrondmuziek ook knippen en de diashow blijft zo lang spelen als de muziek duurt. Verder zijn alle stijlen veranderd, ze zien er nu futuristischer uit en zijn wat geavanceerder dan eerst. Ook is de lay-out van het programma op de schop gegaan, maar er is niets noemenswaardigs te vinden in de interface van het programma.

M-Toy

Ook M-Toy is weer aanwezig op de LG KM900 Arena, dit keer met drie spelletjes erin. De eerste twee kenden we al, namelijk Vliegende Dobbelstenen en Rad van Avontuur. Een derde spelletje dat erbij is gekomen heeft de naam Tepong, en dat is nog helemaal nieuw. Alle M-Toy-spelletjes zijn bedoeld om de bewegingssensor van de Arena te demonstreren en ze worden dan ook allemaal bediend door het toestel te bewegen. Buiten M-Toy zijn er geen spelletjes meer voorgeïnstalleerd op de Arena.

LG KM900 Arena screenshot vliegende dobbelstenen

Vliegende dobbelstenen is het eerste spelletje, dat we al kenden van de Renoir en de Cookie. Dit spel draait om dobbelstenen en wordt bediend met de accellerometer. De eerste mogelijkheid is om gewoon zomaar met twee dobbelstenen te gooien. Daarnaast zijn er drie spelletjes ingebouwd. Het eerste is het bekende Slangen en Ladders, de andere twee zijn in Nederland wat minder bekend. Één hiervan is een soort honkbalspelletje met dobbelstenen, het andere een voor ons onbekend bordspel. Leuk is dat het gooien van de dobbelstenen ongeveer net zo gaat als in het echt. Door het toestel zacht te schudden, zullen de dobbelstenen in het bakje heen en weer gaan. Geef je een hardere zwiep aan het toestel, dan zullen de stenen uit het bakje vliegen en op tafel rollen. Over het algemeen werkt dit redelijk, maar niet geweldig. De applicatie is desalniettemin leuk.

LG KM900 Arena screenshot rad van avontuur

Rad van Avontuur is het tweede spelletje binnen M-Toy, ook dit kenden we al van de Cookie en de Renoir. Wij vonden het spelletje nogal zinloos, maar wellicht zijn er gebruikers die dit spelletje wel weten te waarderen. In het spel wordt het rad van avontuur rondgedraaid door het toestel hard te schudden of door over het rad te schuiven met je vinger. Er kan tussen verschillende ‘borden’ gekozen worden, zoals een rad met 2 tot en met aas of een rad met steen, papier en schaar. Verder zijn er nog twee raderen die activiteiten of maaltijden voor de gebruiker kunnen ‘kiezen’. Zoals gezegd vinden wij deze applicatie een beetje zinloos, maar een extra spelletje is op een toestel als dit nooit verkeerd.

LG KM900 Arena screenshot tepong

Het derde M-Toy-spelletje, dit keer wel een nieuw spel, heet Tepong. Het is de bedoeling om een balletje hoog te houden met een pingpong-batje, waarbij je kunt slaan door het toestel omhoog te zwiepen en richten door het toestel te kantelen. De eerste paar slagen zijn makkelijk, maar het is best uitdagend om ervoor te zorgen dat het balletje niet na een slag of tien naast je batje belandt. Niet alleen het aantal slagen dat je maakt is van belang, ook is het de bedoeling dat je het balletje zo hoog mogelijk slaat. Steeds als je een belangrijke mijlpaal behaalt in de hoogte, zie je een leuke animatie. Dit spelletje is wat ons betreft het leukste spelletje van de Arena, het is redelijk uitdagend en hoewel het erg simpel is kun je jezelf er wel even mee bezighouden.

Natuurlijk is de LG Arena hoofdzakelijk een telefoon en naast alle multimediafuncties kan het toestel dus ook bellen, sms’en, mailen en browsen. Dit zullen we in dit hoofdstuk even kort bespreken.

Bellen

De LG Arena heeft veel mogelijkheden om als uitvalsbasis voor een gesprek te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld via het contacten-stand-by-scherm dat we al eerder besproken een gesprek beginnen, maar de telefoon biedt ook een gewone contactenapplicatie, een logboek en een gewone belapplicatie. De contactenapplicatie is niet bijzonder, je contacten worden per letter weergegeven met een afbeelding erbij en een toets ernaast waarmee je ze direct kan bellen. Als je op een contact drukt komen er nog een aantal mogelijkheden bij en verschijnen de bekende gegevens van het contact in beeld. Ook komt er dan een knopje tevoorschijn waarmee je je contact tot favoriet kunt bombarderen. Een andere mogelijkheid om een gesprek te beginnen is via het logboek, waar al je gevoerde gesprekken komen te staan. Deze heeft dezelfde lay-out als de meeste applicaties, als je op een item drukt klapt er een lijstje naar beneden waarvan je meteen alles kunt bedienen en scrollen kan gewoon door met je vinger een stuk van de lijst te slepen. De laatste mogelijkheid om een gesprek te starten is via de telefoonapplicatie, waarnaar een snelkoppeling onderaan je stand-by-schermen staat. Hier kun je een nummer intoetsen via een virtueel toetsenbordje en smart-dialing is ook aanwezig.

LG KM900 Arena screenshot contacten

 

LG KM900 Arena screenshot logboek

 

LG KM900 Arena screenshot telefoon

 

LG KM900 Arena screenshot bellen

Het bellen gaat prima met de Arena, tijdens het voeren van een gesprek kun je bij de meeste applicaties die je in een gesprek nodig zou kunnen hebben. Dit wil zeggen dat je een memo kunt maken, bij je contacten kunt en je agenda kunt bezichtigen tijdens een gesprek. Als iemand je een nummer geeft of als je even moet kijken wanneer je beschikbaar bent is dat dus geen probleem. Ook boodschappen die doorgegeven worden via de telefoon kun je even snel in een memo stoppen tijdens je gesprek. De gesprekskwaliteit is goed en ook met de ontvangst hadden we, weliswaar in de Randstad, geen probleem.

Berichten

LG KM900 Arena screenshot berichten inbox

De berichtenapplicatie is beschikbaar via een sneltoets onderaan de stand-by-schermen of natuurlijk gewoon via het menu. De berichtenapplicatie ziet er goed uit en werkt gewoon naar behoren. Je kunt via een toets bovenaan tussen de verschillende mappen bladeren. In de inbox zit bovenaan een knop waarmee je een nieuw bericht kunt schrijven en als je een bericht uitklapt dan zitten er ook een aantal antwoordmogelijkheden onder. Helaas worden berichten allemaal los weergegeven en dus niet in de chat-stijl die tegenwoordig steeds meer toegepast wordt. Verder is het erg handig dat je berichten in je inbox meteen kunt lezen en beantwoorden en als je een bericht aan het typen bent kun je alles in één schermpje aanpassen. Zo hoef je niet meer meerdere menu’s te doorlopen om je berichten te bekijken en beantwoorden. E-mail wordt in een zelfde applicatie beheerd.

LG KM900 Arena screenshot bericht maken

 

LG KM900 Arena screenshot email

 

Browser

LG KM900 Arena screenshot browser

De LG Arena is uitgerust met umts-, hsdpa- en Wi-Fi-ondersteuning, wat zou moeten betekenen dat je op ieder moment en overal met optimale snelheid kunt browsen. De multi-touch-ondersteuning moet daar nog eens prima zoommogelijkheden aan toevoegen en door het grote scherm zouden je pagina’s ook nog prima zichtbaar moeten zijn. De pagina’s zijn inderdaad prima zichtbaar en de browser heeft genoeg mogelijkheden, maar het gaat allemaal erg traag. Hij heeft erg lang nodig om een pagina goed te renderen en ook het zoomen gaat niet echt vlekkeloos. Je kunt dan ook beter Opera Mini op je Arena installeren mocht je van plan zijn veel te browsen.

De LG KM900 Arena is uitgerust met een LGIP-580A-batterij, dezelfde als in de Viewty en de Renoir dus. Deze batterij, die een capaciteit van 1 Ampère ofwel 1000mAh heeft, weet de Arena goed de dag door te trekken. Bij iets minder dan gemiddeld gebruik houdt de Arena het ongeveer twee dagen vol, wat gezien zijn grote WVGA-touchscreen geen slechte prestatie is. Als je het toestel wat meer gebruikt dan haalt hij vaak de twee dagen niet, maar één dag moet het toestel zeker halen, zelfs als je hem echt veel gebruikt. Als je het toestel elke nacht aan de oplader hangt, dan zal je dus bijna nooit zonder stroom zitten.

LGIP-580A batterij LG KM900 Arena

 

Onze review score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dalanduck56l -

  http://www.sztuka-pakowania.pl/transport-miedzynarodowy
  Buying a new or used auto can be a difficult method should you not know what you will be carrying out. By teaching yourself about vehicle shopping prior to visit the dealership, you can make things easier on your own. The following advice can help your next purchasing journey be a little more pleasant.

  Usually deliver a mechanic coupled when searching for a fresh car. Automobile merchants are notorious for marketing lemons and you may not need to be their following sufferer. Provided you can not obtain a mechanic to think about vehicles along, no less than make sure that you have him take a look at final decision before buying it.

  Know your restrictions. Before starting store shopping for your upcoming auto or van, decide how much you can manage to pay, and stay with it. Don’t overlook to incorporate fascination with your calculations. You can expect to pay out around 20 % as an advance payment too, so be prepared.

  Well before seeing a car dealership, know what kind of automobile you desire. Research each one of you choices prior to buying so that you can decide what works well with your budget and family members needs. Do your research to find out simply how much you should pay for any prospective auto.

  Before you sign any agreement make time to read every collection, for example the fine print. When there is nearly anything shown that you do not comprehend, will not indicator before you have an respond to that you fully grasp. Unsavory salesmen may use a legal contract to place many costs that were not discussed.

  When you keep the preceding assistance under consideration next time that you simply go purchasing a automobile, you may be more prone to get a good package. Investing in a car does not have to become a frustration. Just use the ideas from this post and you will have the car you would like at the excellent cost.

 2. MIKE DAI -

  Dear Mr/Ms:

  I am Mike from Wenzhou Roundstar Timer Co.,Ltd,
  Only one mecahnical clock maker +one of the quartz clock maker in China,
  Any interests, pls feel free to contact me.

  1, CE RoHS REACH TUV
  2, Since 1983
  3, 500 employees
  4, 6 factories
  5, 126 series > 1000types in 2011 catalog
  6, OEM 2 own brands:Roundstar and Hefei

  7, Sweep movement, step movement, bell alarm, BiBi alarm, Snooze, Music, night light=Super luminous painted dial, light, bird chipping, postponded light functions are available

  8, Already export to
  Algeria+Argentina+Australia+Austria+Brazil+Belgium+Canada+Czech+Chile+Denmark+Finland+French
  +Germany+Greece+HK+Hungry+Israel+Italy+India+Ireland+Latvia+Iran+Japan+Korea+Lebanon+Malaysia
  +Mexico+Morocco+Netherlands+Parkistan+Poland+Portugal+Philippine+Spain+Switzerland+South Africa
  +Sri Lanka+Sweden+Sri Lanka+Slovenia+Thailan+TW+Turkey+UAE+UK+USA+Vietnam etc

  9, Certificate 1: Type A management enterprise-issued by Customs of People's Republic of China
  Effect: No need commodity inspection when we export
  10, Certificate 2: Self importation and exportation right Effect:
  Foreign customers can do business with our self, it's time saving.
  11, Certificate 3: AAA credit enterprise- issued by Bank of China Zhejiang branch
  12, Certificate 4: Member-issued by China Horologe Association
  13, Certificate 5: Credit export enterprise in Zhejiang province-issued by CCPIT
  (China Council for the Promotion of International Trade) Zhejiang branch
  14, Certificate 6: Member certificate – issued by Chinese National Industrial & Commercial Association
  15, Certificate 7: Key township enterprise-issued by The People's Government of Wenzhou
  16, If you ask, I can provide photo of Honorable Certificate 8- Certificate 69

  Thanks & Regards
  Mike
  0086-138 5887 8436
  clockmanufacturer@163.com
  MSN: clockmanufacturer@hotmail.com
  www roundstar com cn

 3. Petraadb -

  Kan geen berichten meer versturen, wel ontvangen en kan wel bellen :S
  Ze blijven staan in de outbox.. En het ligt ook niet aan de verbinding..
  Hoop dat iemand met kan helpen :O

 4. lijn -

  hallo,
  Ik heb de lg arena nu a 1.5 jaar en hij bevalt me super!
  Heb nu alleen een vraag; ik hebeen tijd geleden een beveiligingscode ingesteld, alleen ik weet hem niet meer, als ik de instellingen wil wissen heb ik hem ook nodig, maar niet om de mobiel in te komen,
  Wat moet ik doen? Ik wil namelijk graag mijn berichten een code opzetten.

  Groeten,

  1. Dominick -

   Ik meen me te herinneren dat je dikke pech hebt als je op een oudere LG zoiets hebt, en dat je hem dan moet laten opsturen om de code te wissen. Het goede nieuws is dat je hem pas 1,5 jaar hebt dus dat dat waarschijnlijk gratis kan 🙂

 5. Alissa -

  hooii,
  ik heb even een vraagje.
  ik wil mijn foto's die ik heb gemaakt op de lg arena km900 op de computer zetten.
  maar ik kan alleen muziek erop zetten.
  wie kan mij helpen?:S
  xx

 6. Rutger -

  Mooi dat het een goede revieuw is!
  MAAR!
  Het is de SLECHSTE MOBIEL OOIT
  eerste 3 maanden doet de mobiel het prima, als je het constante uitvallen/vastlopen/sloomheid niet mee rekend!
  Daarna zullen er steeds meer functies uitvallen.
  zo kon die van mij bijvoorbeeld niet meer ophangen aan het eind van een gesprek (VAN INMIDDELS AL VEEL MEER MENSEN GEHOORD!)
  kon ik niet opnemen en als ik mijn gemiste oproepen bekeek kon ik niet terug naar mijn menu. moest ik hem dus eerst helemaal uitzetten, (SOMS ZELFS DOOR DE BATTERIJ ERUIT TE HALEN OMDAT HIJ OP DE EEN OF ANDEE MANIER WEER EENS NIETS REAGEERDE) en dan weer aanzetten! echt een klote mobiel! en alstublieft koop hem niet!
  NOOIT MEER EEN LG VOOR MIJ!

 7. henk -

  hallo,

  ik zit er aan te denken om die telefoon te kopen.
  maar ik lees best vaak dat er problemen zijn met die telefoon? zo ja zijn die nu niet al verholpen?
  en hoe duur is hij want ik kom ze op de ene plaats tegen voor 280 en op de andere voor maar 179.

  ik hoop dat iemand mij kan helpen

  gr henk

 8. roderick -

  hallo ik heb sinds april 2009 dit toestel, en ik heb nu ook het probleem dat ie geen muziek meer afspeelt en dat ie me wekker en alsk gebeld wordt.. krijg ik gewoon geen geluid meer.. alleen als ik ga bellen hoor je zo tuut tuut, en je hoort mensen gewoon, iemand anders ervaring ermee?
  help me please S.O.S.

 9. KELLY -

  Kan iemand mij helpen met het volgende probleem:

  Ik wil graag een nieuw e-mail account installeren op mijn lg arena maar ik heb er al 4 geinstalleerd.. nu geeft ie dus aan: limiet overschreden. Weet iemand hoe ik een account kan verwijderen?

 10. Meau -

  Dat is als je 'm prepaid koopt. Van t-mobile zijn de achtergrond grijs idd.

  Ik heb echt een gruwelijke hekel gekregen aan deze telefoon, precies wat jij zei. Hij is nu voor 3 week terug naar de fabriek geweest omdat het internet niets meer deed. En toen ie terug kwam was ie traag, reageerde bijna niet meer. En sinds vandaag is de touchscreen er ook mee opgehouden (ik heb de telefoon 3 maanden)…

  Lekker dan.

 11. kserox -

  ik heb sinds kort boven aan mn scherm een envelopje staan met een uitroepteken erin.
  en sinds dien kon ik geen sms meer verzenden en wel krijgen, alles wat ik verzond kwam in de outbox terecht en niet in de verzonden berichten map.
  weet iemand wat ik hieraan kan doen?
  mvg ks.

 12. Sena -

  toen ik hem had gekocht had ik zoiets van yes:). maar nu is het echt een kuttelefoon:( hij is traag ,valt uit,scherm valt uiit etc.ik heb hem naar reperatie gestuurt hij is weer binnen dus nu maar kijken wat er verder gebeurt.Ikhad een vraag ,want je ziet op alle lg arena foto's dat de achtergronden verschillende kleuren hebben maar bij mij zijn ze alemaal grijs dat is echt rot en saai .Weet iemand hoe je dat kan verranderen?????:S

 13. Nadia -

  Vreselijk apparaat. Loopt vast. Moest laatst 112 bellen en dan ineens zwart beeld. Niks meer mee te beginnen. Touchscreen die niet goed reageert.

 14. FIETSBEL -

  Heb nu een geruime tijd een lg arena. ik moet me aansluiten aan alle ontevreden gebruikers, wat onding is dit (spijt als haren op mijn hoofd). software installeren ho maar, java zo lek als een mandje, dus kijk uit wat je installeert. helaas moet ik nog 1,5 jaar er mee doen anders lag hij nu al in de zee.
  Ook mijn advies, NIET KOPEN DIT DING!!!!!!
  🙁

 15. esther -

  ik heb al enige tijd een lg arena maar sinds vandaag kan ik me foto's uit de galerij niet meer zien of sms sturen… de lg geeft steeds aan de tekstMAXIMUM AANTAL TAKEN CONTROLEER MULTI-TASKING wie kan mij zeggen wat ik moet doen… groetjes

 16. Emiel -

  Echt ik snap niet hoe mensen tevreden met deze telefoon kunnen zijn! Het is echt een drama ding en hij is al 3 keer gerepareerd aan van alles en nog wat en nog steeds loopt hij vast en valt hij uit! Een goed advies, NOOIT DEZE TELEFOON KOPEN

 17. Sara -

  Nooit nemen!
  Echt een klote telefoon!
  Loopt altijd vast (dan kan je dus niets meer), valt uit, en mijn wekker gaat vaak niet eens af.
  Ook zie je niets al de zon erop schijnt.
  🙁

 18. moneyman -

  wat een ongelofeloos kut-apparaat!!! Valt met regelmaat van de klok gewoon ineens uit. Dan bevriest alles weer. Je kan er niet mee op Youtube. Apps kent ie niet. Maar het meest irritant is dat als ik gebeld wordt, je heel snel moet zijn, want anders gaat t beeldscherm op zwart en kan je niet meer opnemen!!!

  Ik raad m iedereen af!! Grafding!!

 19. dion -

  ik heb ook een vraag ik heb een lg arena maar kweet niet waar je applicaties(dus geen spellen beltonen enz.) kan downloaden kan iemand een link sturen

 20. melanie -

  Halli allen,
  heb sinds kort delg arena armin van van buuren versie. Erg blij me thet toestel. Ik krijg alleen geen videos afgespeeld. Geeft aan onbekende fout. Wat doe ik fout?
  met groet,Melanie

 21. Ollie -

  he hallo daar, ik heb al een tijdje een lg arena, waar ik redelijk tevreden over ben. Via de site http://www.getjar.com kan ik apps downloaden, maar als ik ze wil installeren krijg ik de melding "ongeldige descriptor.(null)"
  Wie weet wat ik daaraan kan doen?

  1. Dominick -

   Probeer je ze via je telefoon te downloaden, of eerst op de computer en dan naar de telefoon overzetten? Dat laatste kan namelijk problemen opleveren.

 22. TimIJ -

  Nog even dit misschien zou dat ookwel handig zijn: Ik heb net een prepaid HI simkaart besteld. Diegene waarvan ik de Arena heb gekocht zei dat Tele2 simkaart het dan niet op zou doen. En hij had zelf een Hi kaartje dus die heb ik daarnet dus ook besteld.

  Sorry voor 2de reactie, was vergeten om dit erbij te doen!

 23. TimIJ -

  Hallo, ik heb een vraag. Ik heb net de Arena gekocht en ik dee me simkaart erin en toetste me pincode in en toen stond er iets van dat de simkaart niet geldig is ofso maar terwijl hij het wel doet op me oude mobiel lg chocolate. Ik kan dan alleen maar het alarmnummer bellen, echt apart. 🙁 Ik heb een Prepaid kaartje van Tele2 en T-Mobile.
  Graag hulp zou fijn zijn.:)

  Groetjes,
  Tim

 24. Diana -

  Deze telefoon raad ik echt af!
  *Als ik word gebeld, kan ik niet eens opnemen omdat mijn beeld zwart blijft. TEgen de tijd dat ik weer wat kan zien, heeft de beller al opgehangen

  * hij loopt constant vast. Als ik hem langer dan een uur niet heb gebruikt en ik druk de 6 in, pakt ie een 4 en ga zo maar door… waardeloos dus.. moet hem steeds aan en uit zetten.:S

  Heb abbo bij t-mobile,, zei hebben deze opgestuurd voor een update ( bij t-mobile kan ej dat zelf niet doen:S) ik zie totaal geen verschil hierdoor, en hij doet het nog steeds niet goed! Weer opgestuurd, en zeggen nu dat het waterschade is.. dus iedereen met deze problemen ( wat er nog al veel zijn) hebben waterschade?! LG is dus geen goed merk, en geen aanrader! ik zou lekker voor een nokia gaaan!

  Groeteennn

 25. TimV -

  Hallo

  Ik heb een lg arena en op het internet gaan via wifi is wel traag met de standaardbrowser, maar werkt perfect zonder simkaart. Nu steek ik mijn simkaart daarin en ik ben een minuutje of 10 bezig op internet (wifi aanzetten=> verbinding maken=> internet openen => verbinging via wifi ni via da ander) dan ben ik opeens 5 euro van mijn budget kwijt hoe kan dat?

  Ook bevriest die ook als je een netwerk wil zoeken… Dan moet ik de batterij verwijderen zodat ie uitvalt en terug opstarten.

  Trouwens hoe updat je je lg?
  Met welk programma?
  Waar vind ik dat programma?
  Waar vind ik applications voor men lg?
  Waar download ik msn (want van m.ebuddy werkt niet, geeft weer aanmelden met accoutn, terwijl ik er vlak voor enen heb aangemaakt 🙁 )

 26. TimV -

  Hallo

  Ik heb een lg arena en op het internet gaan via wifi is wel traag met de standaardbrowser, maar werkt perfect zonder simkaart. Nu steek ik mijn simkaart daarin en ik ben een minuutje of 10 bezig op internet (wifi aanzetten=> verbinding maken=> internet openen => verbinging via wifi ni via da ander) dan ben ik opeens 5 euro van mijn budget kwijt hoe kan dat?

  Ook bevriest die ook als je een netwerk wil zoeken… Dan moet ik de batterij verwijderen zodat ie uitvalt en terug opstarten.

  Trouwens hoe updat je je lg?
  Met welk programma?
  Waar vind ik dat programma?
  Waar vind ik applications voor men lg?
  Waar download ik msn (want van m.ebuddy werkt niet, geeft weer aanmelden met accoutn, terwijl ik er vlak voor enen heb aangemaakt 🙁 )

 27. Vivienne -

  Gebruik de telefoon al maanden…ineens krijg ik de melding USIM vol….er is hier al eerder over gesproken…maar ik krijg het niet verwijderd…wie weet raad?

 28. Stephanie -

  Hej allemaal…
  Ik heb de hele tijd dat tekentje van roaming boven in het scherm staan (en ik weet niet eens wat dat betekent). Ik krijg ook geen geluid als ik muziek wil afspelen alleen als ik de oordopjes erin heb zitten.. en ook al staat me profiel op normaal ik hoor helemaal geen geluid als iemand me belt of als me wekker af gaat… door dat kt probleem heb ik me vanmorgen verslapen:(

 29. Help -

  als ik een bericht wil versturen dan doet hij het niet. er staat dan niet bezig met vezenden of zo maar blijft gewoon bij het net getypte bericht staan.
  Hoe los ik dit op?

 30. Bram -

  Hazardt, gewoon firmware updaten lijkt me. De originele firmware is inderdaad bagger, maar als je even verderzoekt (mylgarena.com bijvoorbeeld) vind je een handig overzicht met alle firmwares en hun plus- en minpunten. Momenteel is de V10P_00 uit Engeland de beste, en anders de V10H_00 uit singapore.

 31. Bram -

  Er is wél handschriftherkenning op de KM900 mits een firmware update nu, en de zwarte versie is overal zwart, dus er is geen "witheidsverschil".

  @Selene, nee ik heb hetzelfde probleem.
  @klaas, ik denk niet dat dat mogelijk is

  1. Diana -

   Je hebt zeker t-mobile. Die hebben hun eigen software, en kunnen dus geen kleurtjes! helaas, want op de doos en op internet ziet het er juist zo leuk uit!

 32. Selene -

  hee allemaal,

  Als ik op internet zit,
  dan gaat opeens me wifi uit :S
  en dat is elke keer zo dan ben ik 5 min
  op internet en dan huppekee vliegt me wifi
  uit heeft iemand een idee hoe dit komt? 🙂

 33. CABL -

  He Dominique,

  Heb je misschien antwoord op mijn volgende vragen:

  1. Ik krijg het niet voor elkaar e-mail te ontvangen. Hij haalt wel binnen, maar steeds op 0 nieuwe mail. 3 accounts van hotmail met 0 resultaat. "Emailprovider overig", stappen doorlopen levert niets op. Nu zijn mijn aantal accounts vol. Hoe kan ik die verwijderen en een nieuwe aanmaken waardoor deze wel werkt?

  2. Met muziek overzetten geeft de tel aan niet voldoende geheugen te hebben. Instellen op telefoon of extern lost dit niet op. Hoe kan dat?

  3. Bij alle 4 basisschermen is de achtergrondkleur grijs (en niet groen, oranje, etc.) en een weerwidget kan ik niet toevoegen omdat deze domweg niet bij de te selecteren icoontjes staan. Is hier een aparte applicatie voor nodig?

  Alvast veel dank voor het antwoord!

 34. Hazardt -

  Tjeesus, wat een ROT-telefoon.

  Niet te geloven dat jullie dit onding aanprijzen.

  – Soms gaat ie zomaar uit (midden in gesprek of tijdens sms typen)
  – Ontzettend sloom qua laden (vergeleken met Iphone)
  – Alarm zit vol bugs
  – SMSen werkt soms niet (dan gaat het bericht naar "outbox" maar das alles)
  – Soms bij Kalender staat er bijv 18/11/09 maar wil ie niet opslaan. Druk je op de datum, gaat de ie helemaal naar 01/01/00!!!! WTF?
  – Als de batterij op is gaat ie met het scherm flikkeren en piepen.
  – Soms tijdens het toetsenboard unlocken bevriest ie.
  – Hetzelfde als je op het toetsenboard unlock op het scherm drukt.
  – Als je een smsje typt en het toetsenboard lockt + screensaver, duurt het 30+ seconden voordat je smsje weer verschijnt.

  BAGGER! NIET KOPEN

 35. Eefje -

  ARGHH!!! Ik ga m'n LG Arena nog eens uit het raam gooien!!!:( Ten eerste heb ik sinds dag 1 (een half jaar geleden) standaard '1 nieuw bericht' in beeld staan. Kreeg het er niet uit en T-mobile winkel ook niet. Heb laatst de update/upgrade uitgevoerd: melding blijft staan én ik zie alleen nog maar een telefoonnummer in beeld als iemand belt of sms-t die ik gewoon in mijn contactpersonen heb staan. Ik kom er niet achter hoe ik de namen te zien krijg. Bovendien is de mogelijkheid om een nieuw woord in het woordenboek te plaatsen heel stom geworden; ik kan nu niet meer op het opslaan-icoon drukken, maar moet op het terug-pijltje drukken en dan moet ik maar hopen dat daar het woord dat ik zojuist heb ingevoerd tevoorschijn komt. Heel irritant!!! Hebben meer mensen deze problemen? Vooral die contactpersonen is vervelend.

 36. plip10 -

  ik krijg mijn lg arena (km900) niet meer aan de praat. als ik hem aanzet start deze gewoon op, ik geef de pin/beveilings-code en dan hoor je het startgeluid. dan zie ik het standaardscherm nog zonder de widgets en dan start hij opnieuw op. terwijl als ik de telefoon laat liggen bij het code-scherm (als ik de pin/beveiligingscode in moet voeren) kan i hem 2-3 dagen laten liggen zonder dat deze opnieuw opstart!!:S

  wat nu???!!!???:X

 37. LGArenaBezitter -

  Hoi,
  Je kan maar 160 tekens in een sms stoppen, en je hebt 7 pagina's.
  1 sms = 1 pagina
  Of meerdere pagina's = 1 sms?

  Als 1 pagina 1 sms is, dan is het wel verfuckt, wat dan sms ik wel duur want ik heb prepaid

 38. Kelly -

  ik heb sinds vandaag de LG Cookie. maar slimme ik, ik koop m eerst, en kijk dan pas naar de reviews. nu baal ik als een stekker dat ik mijn LG niet op de computer kan aansluiten. de hele mikmak is geinstalleerd, alleen kan hij geen verbinding maken. ik kan wel muziek in het programma zetten maar niet op mijn LG.

  is dit nou echt niet op te lossen? heb ik gewoon pech gehad, en daar dan 100 euro voor betaald?

 39. Hugo -

  Bij het synchroniseren van mijn agenda geeft ie soms aan dat er afspraken uit mijn telefoon of pc zijn verwijderd terwijl dit niet zo is (staat er gewoon nog). Ik krijg nu dubbele afspraken op mijn pc of er worden afspraken van mijn pc verwijderd die nog wel op mijn telefoon blijven staan.
  Nu wil ik eigenlijk mijn pc agenda weer leidend maken en mijn telefoon agenda legen en opnieuw synchroniseren zodat het weer goed loopt. Ik gebruik LG PC Suite III. Iemand suggesties??

 40. maike -

  Mijn intern gehuegen is vol hoe krijg ik die weer leeg??
  kan anders niet meer surfen boehoehoehoe lol
  nee echt beetje dom maar ik snap het niet :S

 41. Stefan -

  Hoe werkt de Fm-zender? heb het net geprobeerd maar het lukte niet. kan iemand het uitleggen in preciese stappen? (ben er niet zo slim mee)

  Groeten stefan

 42. Michael -

  Kan iemand mij zeggen of naast de 16 ipv 8gig geheugen en de extra music etc er nog meer verschillen zijn tussen de LG Silver en silver armin van buuren versie?

 43. Dennis -

  Ik heb mn Arena sinds zaterdag en op zich best tevreden. Een ding mis ik echter, ik kan wel de email van mn werk ontvangen, alleen synchroniseert ie niet de agenda in outlook? Heeft iemand enig idee hoe dit kan? LG zegt nl dat dit niet mogelijk is om dit via online (dus zonder aan te sluiten met de kabel) te doen. HTC had hiervoor Activsync (Windows Mobile).

  Thanks!

 44. russia -

  hey ik heb een vraag je kan zeker niet je 8ergrond een foto zetten alleen als ie vergrendeld is zeker ???? en die video oproep is dat duurder dan gewone oproep? EN ik had hier gelezen over die wifi ik wist niet wat dat was maar is dat kosteloos of gaat dat gewoon van je btg of abbo af ???

  1. Dominick -

   Videobellen is idd duurder dan gewoon bellen, verschilt een beetje per provider. Wi-Fi is in princiepe gratis, maar het ligt wel aan het netwerk. Er zijn ook zogenaamde hotspots waar je wel betaalt, maar dan krijg je een waarschuwing en een betaal schermpje.

 45. Frans -

  LG KM900, leuk toestel maarre…… E-mail ontvangen via Hotmail lukt nu eindelijk maar verzenden van e-mail… ho maar! Iemand een idee waarom dit niet lukt (melding socket niet beschikbaar of zoiets)?

 46. inge -

  Hey, ik heb sinds vandaag de LG Arena. Even wennen maar wat ik raar vind is dat als ik de telefoon even niet gebruik hij eerst heel kort in het standby scherm valt, waar hij gewoon te ontgrendelen is maar even laten wordt het beeld zwart en moet ik hem boven bij het aan/uit knopje weer even aantippen om dan pas te kunnen ontgrendelen. Dit vind ik erg omslachtig, wat doe ik fout en kan ik niet gewoon in mijn nog te ontgrendelen scherm blijven staan. Ik kan zo ook niet zien of ik een sms/oproep heb:P

 47. Inge -

  Ik heb de Arena sinds een paar dagen en vind het een geweldige telefoon! Het touchscreen werkt perfect. Sms-en gaat perfect! Het T9 woordenboek is gemakkelijk bij te werken, geweldig.
  De schermen met contacten (draaiwiel) en media ga ik denk ik niet veel gebruiken, maar het werkt allemaal goed.
  Het plaatsen van het SD-kaartje moet zorgvuldig gebeuren anders vind de Arena 'm niet.
  Alles werkt zo als het zou moeten en dat waar ik niet helemaal uit kwam kon ik in deze super review terugvinden.

 48. carwis -

  Hi, Heb sinds vandaag de LG Arena. Leuk dingetje 😉
  Vraagje…ik krijg het niet voor elkaar om het widgetscherm te veranderen. Als je het ingedrukt houdt, zou je er het een en ander moeten kunnen toevoegen, maar…geen reactie! 🙁 (Bij de andere schermen wel) Wanneer de widgets/schermen zijn ingesteld, hoe kun je ze dan veranderen???
  Grtz. carwis

 49. Shirr -

  Nee, want als het goed is, is USIM het geheugen van de telefoon zelf.
  Alleen weet ik niet hoe ik dit kan veranderen, want ik heb mijn primaire opslag al op extern geheugen staan en nog steeds geeft die de melding dat mijn USIM vol is.
  Daarnaast staan er maar 2 berichten in.

  Weet iemand iets?

  1. Dominick -

   USIM is je simkaart, ik weet het niet zeker, maar waarschijlijk staat extern geheugen bij opslag voor je simkaart en gaat het dus om hetzelfde geheugen. Het zou goed kunnen dat je telefoon staat op alleen berichten op de telefoon weergeven, waardoor het lijkt alsof hij bijna leeg is maar eigenlijk zit je simkaart helemaal vol (van een vorige telefoon waarschijlijk) en kan je dus niets meer doen. Ik weet niet precies meer hoe je dat bij de arena moet legen, maar het moet ergens in het menu staan bij berichten.

 50. Shir -

  Ik heb sinds gister de LG Arena in mijn bezit, alleen wanneer ik naar mijn berichten wil gaan of bericht wil sturen staat er dat mijn USIM vol is.
  ik heb dit opgezocht en er staat dat dit het geheugen is van de telefoon.
  Ik heb na aanleiding van dit mijn primaire opslag in gesteld op Extern geheugen, alleen nu krijg ik de melding nog steeds?

  Iemand een oplossing hiervoor?

 51. Koen -

  hey,
  ik heb gister de LG Arena opgehaald, maar ik kan de datum niet wijzigen. Hebben meer mensen daar last van of ben ik gewoon te dom om het uit te vinden hoe het moet? Heeft iemand een idee hoe je de datum van vandaag kan aanpassen? De telefoon blijft bij mij op januari 2009 staan:S Verder wel een mooi toestel.

  Groeten, Koen

 52. moneyman -

  weet iemand hoe ik mijn hotmailaccountant moet instellen zodat ik ook mail kan versturen. Ontvangen en ophalen van mails lukt wel. ik heb mijn uitgaande server ingesteld conform de instructies op de vodafone site, maar t werk nog steeds niet. Mijn gmailaccount werkt wel, zowel versturen als ontvangen.

  Iemand advies?

 53. melanie -

  hallo!

  Ik heb nu al een maand een lg arena en ik ben er wel te vreden over alleen als ik gebeld word en ik hem niet gelijk opneem is mijn beeldscherm weer zwart geworden en kan ik niet meer op het groene knopje van opnemen drukken iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

  Ook heb ik in het begin gehad dat hij uitviel ben er mee naar de winkel geweest en gaf me de tip om het te update dit heb ik gedaan en daar heb ik nu gelukkig geen last meer van!

 54. Matthew -

  Heey

  Ik heb de LG sinds vandaag..
  Het is wel even wennen na een Iphone te hebben gehad.
  Nu werkt allen de PC suite niet 🙁
  Heb echt alles naar mijn idee geprobeerd.. Ik kan wel muziek op de LG zetten.. Ik heb windows Vista.. Enig idee hoe ik er voor kan zorgen dat de Pc suite wel gaat werken?!

 55. chris -

  Wanneer ik bepaalde Java applicaties start zoals google maps of opera mini dan vraagt mijn lg arena telkens dat het programma informatie moet verzenden en dat het tijd en geld kost. Ik kan dan alleen kiezen tussen weigeren of 'deze keer toestaan'. Die vraag blijft maar komen ook als ik binnen google maps de kaart verplaats bijv. Ik kan niet kiezen dat ik die verbinding altijd wil toestaan. Is er ergens een optie waar ik dit zo kan instellen dat die vraag niet telkens blijft komen want het is wel hinderlijk als je telkens op Ok moet drukken om weer verder te komen.

  1. Dominick -

   Volgens mij hoort hij keuze te geven tussen "één keer vragen" "altijd vragen" en "niet toestaan". Als dat niet zo is moet je mss even naar de winkel ermee.

 56. moneyman -

  als k wil internetten en kies voor "adres invoeren" dan zie ik al mijn oude ingetoetste adressen van websites. Hoe kan ik dit schonen? Geschiedenis wissen helpt niet, dan is wel de browsegeschiedenis gewist, maar niet de adressenlijst. weet iemand hoe dit moet?

  groeten

 57. Nicole -

  Sorry maar ik kan het egt nergens terugvinden,
  Zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik me foto's die opgeslagen staan in me telefoon zelf, op me geheugenkaart kan krijgen?

 58. Delizs -

  Ik wordt anders echt kakziek van dit toestel en helemaal van de manier hoe je muziek erop zet. Dat moet uiteraardt met het retarded programma windows media player en synchroniseren doet dat ding heel lang over en dan staat nog niet alles erop! En elk nummer apart!!! Ooit gehoord van albums?? Intense spijt dat ik de iPhone niet heb genomen, wat een klotetoestel dit!!

 59. Michelle -

  Ik ben erg blij met de arena. Heb een Abbo van hi. Ik lees hier veel problemen maar ik heb tot nu toe nergens last van. Gelukkig. Als jullie Apps zoeken kijk dan eens op GetJar.com daar zijn er veel te vinden

 60. peilo -

  Het telefoontje ziet er gelikt uit en je kunt er lekker mee spelen…. maar voor de rest……….:X
  Wat een ongelofelijk klote toestel. 🙁

  Jah, ik heb er zelf ook eentje! al drie weken.

  Hoezo??? lees al de reactie's en problemen en vragen eens, we lijken wel een stel maloten die nergens verstand van hebben. nee geef mij dan maar gewoon windows mobile.

 61. telefoonboek -

  hallo, gisteren de Arena gekocht, en is leuk ding. Werkt heel goed. Handleiding is niet altijd even duidelijk en volledig, maar gelukkig bestaat deze review en nuttige reacties 🙂
  2 problemen:
  * als je aan het bellen bent, en je wil toegang tot je telefoon,staat er 'Ontgrendelen', maar ik mag daar op duwen zoveel ik wil, het lukt niet :S
  * als ik mijn telefoonboek raadpleeg, hoe kan ik zien of ik in het telefoonboek van mijn SIM kaart aant bladeren ben, of in telf. boek dat ik heb gekopieerd nr telefoon ?

  mercikes !!

 62. Marg -

  Help

  Op mijn scherm blijft het icoon van verzenden mislukt staan. Outbox en verzonden map zijn echter leeg.
  Ook heb ik al het toestel gereset: simkaart eruit enz.
  Wat kan ik nog meer proberen??

 63. dootje -

  Sorry als de vraag al gesteld is, maar ik heb een probleem.. ten 1ste hoort er op de sd kaart muziek te staan van Armin van buuren maar ik kan niks vinden er staat bij mij geen muziek op ook niet bij mijn media snap niet echt mja..

  ten 2de probeer ik me telefoon aan te sluiten op mijn pc heb alles geinstaleerd van de cd via internet noem het op maar hij blijft aangeven dat ik de lge usb device niet kan instaleren.. hij kan dus niet verbinden…

  ik hoop iets te horen

 64. heitsme -

  Hallo Domipost.

  ik heb het zelfde probleem met de email kan ik niet openen steeds ongeldige instellingen..
  heb nu het progr. emoze er opgezet als emailprogramma….AL OPGELOST

 65. Chantal -

  Hallo Domipost

  Bedankt voor je reactie
  Alleen die zocht ik niet
  Ik wil niet msn'en met ebuddy
  Dat vind ik maar erg onhandig
  Je hebt ook een applicatie voor de echte MSN MESSEGER
  Die zou ik graag willen hebben
  Netzoals je een Hyves Applicatie hebt

  Oja, en de email?
  Daar had je nog niet op gereageerd;)

  Groetjessss

 66. Chantal -

  Oja, nog een vraag vergeten
  Kan ik ook een applicatie van MSN erop zetten
  Want op msn te komen via internet is wel heel vervelend
  Het kan wel bij de IPhone, dus hopelijk ook bij deze????

  Greetzzz

 67. Chantal -

  Hallo

  Ik kan mijn e-mail niet instellen op mijn LG Arena
  Heb van alles al geprobeerd
  Zou iemand mij kunnen helpen
  Want ik doe toch iets fout

  Greetzzz

 68. MelCR -

  Heeeee !
  ik heb echt precies dezelfde vraag als : Mello

  je kan wel een achtergrond instellen maar dan zie je dat alleen maar als je je scherm vergrendeld:S

  Bij elke telefoon kanj toch een leuke achtergrond nemen.. kan dat dan bij de lg helemaal niet?? :S
  het zou wel jammer zijn want het is juist zo leuk om je mobiel een beetje persoonlijk te maken..

  Groetjes

 69. LOELIELALU -

  Hoi, ik vind dit een hele fijne site en ben blij dat deze site er is.ik heb een vraagje: bij de handleiding van mijn lg arena staat aan de voorkant gwn gebruikershandleiding (nederlands dus) en als je het boekje open slaat is er geen nl woord te bekennen…. :Sdus wat moet ik nou? ik heb al heel veel aan deze site maar er zijn natuurlijk nog heel veel details aan deze mobiel.dus zou u mij een site kunnen geven waar echt ALLES over de lg arena in staat ?
  Alvast bedankt !

 70. Wybe -

  Hallo iedereen,

  Ik heb een LG Arena en deze voldoet mij uitstekend.
  Ik zit alleen met 1 ding wat niet wil en hoop dat iemand van jullie mij kan helpen.

  Als ik een wat langere tekst in de agenda typ zie ik alleen de eerste woorden, maar als ik op bewerk druk zie ik wel alles, heeft iemand een idee hoe dit veranderd kan worden ?

  Met vriendelijke groet wybe

  wybe-1988@live.nl

 71. lalalalala -

  Gast Mello, 17 juli 2009 – 18:11
  reageer
  Hoi,
  ik heb een vraagje als ik dingen op me lg arena aan t doen ben dan is de achtergrond kleur altijd zwart dat is zo saai. Kan je dat veranderen??
  het enige wat ik kan veranderen is als ik me mobiel vergrendel dat er dan een andere afbeelding komt …..

  alvast bedankt
  Groetjes

  ik heb de zelfde vraag als hierboven:S

 72. Guus -

  Heey ik ga denk ik de Arena halen icm een Hi abonnement met Eindeloos Online, maar in de review stond dat hij wel traag is met laden in de standaard browser. Als ik er nu Opera Mini op zet, laad hij dan wel een stuk sneller? Na met droge sokken per ongeluk een natte badkamer oplopen staat een langzame internetverbinding bij mij namelijk toch wel op nummer 2 van meest vervelende dingen 😛

  1. Dominick -

   We hebben het niet getest in de Arena, maar in andere toestellen waar we het wel getest hebben presteert hij prima, dus ik verwacht dat het in de Arena ook prima is 🙂

 73. BLABLA -

  Hallo,

  als je je muzieklijst in zo'n overzichtig rijtje(zo onder elkaar) wilt hebben dan moetj favorieten selecteren maar je kan er maar heel weinig selecteren maar ik heb heel veel muziek erop staan dus zou dat anders kunnen:S

  en ik heb ook de zelfde vraag als hier boven.. ik kom er niet uit
  het is wel een hele fijne mobiel :Y

  Alvast bedankt

 74. Mello -

  Hoi,:)
  ik heb een vraagje als ik dingen op me lg arena aan t doen ben dan is de achtergrond kleur altijd zwart dat is zo saai. Kan je dat veranderen??:S
  het enige wat ik kan veranderen is als ik me mobiel vergrendel dat er dan een andere afbeelding komt …..

  alvast bedankt;)
  Groetjes

 75. arena -

  Weet iemand of ik met de lg arena ook bestanden van mijn geheugenkaart naar de telefoon kan zetten?

  En zo ja hoe,..

  Alvast bedankt

 76. renske -

  heey ik heb sinds 3 dagen de lg arena en ben er helemaal verliefd op, super scherpe foto's!:)

  er is alleen 1 probleempje, sinds gister avond krijg ik de smsjes die ik krijg (het waren er 2) telkens weer gestuurt, en ik lieg niet het zijn er bij elkaar (die 2 smsjes) en stuk of 30. HELP!! weet iemand waar dit aan ligt en of ik het kan veranderen, ik kan namelijk ook geen smsjes meer versturen terwijl ik nog wel genoeg beltegoed heb (prepaid) ik kan ze wel schrijven maar niet versturen…:S

  ook heb ik bovenin het scherm een blokje staan met een R erin, ik heb het opgezocht en dit beteknd roaming, terwijl ik gewoon binnen bereik van mijn eigen provider ben:S zou dit een oorzaak kunnen zijn van mijn sms probleem?

  graag snel reactie!!

 77. Maurice -

  Ik heb sinds vandaag een probleem als ik mijn lg arena aansluit op de computer dat krijg ik de melding usb apparaat wordt niet herkend heb ook op andere computers geprobeerd overal hetzelfde probleem.

  iemand enig idee waar het aan kan liggen ??

 78. Dominick -

  Ik heb er nog nooit iets over gehoord en mijn toestel had het ook niet. Ik denk dat je hem het beste even kan opsturen voor reparatie. klooien met firmware is niet aan te raden en zorgt ervoor dat je garantie vervalt 😉

 79. bram -

  als ik youtube filmpjes over zet naar mijn pc (in mp4) en op me LG zet krijg ik hem als een heel klein filmpje

  hoe krijg ik hem groter dat ik hij gespreid over het hele scherm is…?

  1. Dominick -

   Volgens mij zit er in de telefoon geen functie voor en zul je hem dus via je computer naar het formaat WVGA (800×480 pixels) moeten converteren. Zo wordt hij wel lelijk uitgerekt, maar een andere optie is er niet volgens mij.

 80. marga -

  Hallo allemaal,

  Ik kan wel smsen ontvangen maar ineens niet meer versturen met de lg arena kan iemand mij zeggen wat ik moet doen. Ik heb het hele boekje al gelezen maar kom er niet uit. Moet ik terug naar de shop.

  marga

  1. Dominick -

   Wat gebeurt er precies als je een bericht probeert te versturen? Heb je ook maar iets in de bericht/netwerkinstellingen veranderd voordat je dit probleem had?

 81. Luis -

  Hallo iedereen weet ajb iemand waar ik PRECIES de skullcandy headphones kan bestellen die je gratis bij de telefoon krijgt??? Ik kan echt waar nergens vinden. Ik heb het toestel verlengd bij T-mobile.
  Nog iets, ik kan met wifi niet op youtube …iemand enig idee?

 82. Joffrey -

  Disney.com?? Bedoel je de disney van Mickey mouse?
  Heb even gekeken maar kan nergens die goedkope dingen vinden. Of zie ik iets over het hoofd?

 83. heitsme -

  heb net een nieuwe arena gekregen mn oude liep na een week staads vast.. nu kan ik geen eigen profielen aanpassen, wel naam maken maar niks instellen iemand een idee?

 84. willem -

  hee allemaal
  ik heb nu sinds een dag de LG arena en ben er heel blij mee, er zijn alleen een paar nadelen:
  de kleuren van de cubusjes maar ik ga maandag naar T-Mobile om te informeren.
  en ik heb gister de LG arena gekocht bij t-mobile
  (nieuw nummer) maar nu heb ik 1 smsje verzonden en 5 min via wifi op internet gezeten ( niet w'n'w)
  en als ik nu be beltegoed opvraag zeggen ze dat ik me bel bundel heb verbruikt ? heeft iemand daar een verklaring voor? ik heb een relax 200 abbonoment.
  kan het zijn dat het eventjes duurt voor dat ik hem kan gebruiken?

 85. sammi -

  hoi allemaal,

  ik heb een foto van 10 mb maar lg geeft aan dat de foto bestand te groot is om te openen.waardoor zal het aan liggen? bedankt

 86. heitsme -

  ik heb wel internetverbindeing maar krijg mn email niet voor elkaar.. iemand een idee?

  dit heb ik
  * User Name=your email address
  * Password=your password
  * My name=blank
  * Email address=your email address
  * Reply email address=your email address
  * Outgoing mail server=smtp.live.com
  * Incoming mail server=pop3.live.com
  * Maximum receive size=1MB
  * Mailbox type-POP3
  * Save to server=on
  * Download option=Header only (haven’t tried download all)
  * Access point=(for me its Its Vodafone Live) or wifi
  * Advanced settings
  * SMTP port number=25
  * SMTP TLS/SSL=off (whatever that is)
  * Incoming server port=995
  * Incoming TLS/SSL=on
  * APOP secure login=off
  * SMTP authentication=on
  * SMTP username=your email address
  * SMTP password=your login password

 87. Mike deW -

  Ik vraag me al ruime tijd af of er ooit nog een App Store komt voor de Arena of dat er goede, nuttige applicaties zijn voor dat apparaat. Ben namelijk bang van niet en dan vooral door dat ze een eigen OS gebruiken waardoor het niet interessant is om voor te ontwikkelen.

  Wie weet hier meer over?

 88. carina -

  Kan iemand mij helpen aub
  Ik heb dit toestel nu 1 week
  Sinds gister krijg ik geen geluid meer als ik gebelt of ge smst wordt
  Hij staat dus op de stille modus
  maar bij profiel staat hij gewoon op "normaal"wat doe ik verkeerd?
  Dank je

  1. kennydv -

   Aan de rechterkant heb je die volumeknopjes, misschien heb je daar je beltoonvolume per ongelijk op stil gezet. Gewoon naar boven drukken om je volume terug luider te zetten.

 89. petra -

  Denk dat hij hiermee bedoelt het volgende.
  Als je op de afbeelding van de doos kijkt, zie je dat de cubus in kleurtjes is afgebeeld, en deze normaal bij (de mijne wel) meeste gewoon grijs is.

  1. Dominick -

   Dat is altijd zo met Pop3/imap email. Hij verplaatst ze naar een speciale map, maar daarmee worden ze niet verwijderd….:(

 90. johan -

  Een korte vraag: heb een hotmailaccount aangemaakt in de arena maar nou geeft ie steeds aan dat ie geen email kan ophalen doordat de inbox vol zit. Het lijkt erop dat als je emails uit de inbox van je telefoon verwijderd dat ie dat niet doet in je hotmail inbox, maar is dit ook echt zo?

  Hoop het wel want op deze manier kan ik dus nooit een melding van nieuwe emails krijgen zonder mn inbox te legen…maar wil natuurlijk niet zomaar heel mn hotmail-inbox kwijt…?

 91. heitsme -

  ik heb lg pc suite geinstaleerd, krijg alleen elke x als ik de kabel er in doe G:LGE 3G mobile met alle doc.. als ik dan pc suite vanuit mn buroblad open kan ik alleen verbinding met tel krijgen via bluetooth.. het maakt niet uit of ik een andere usb pak.. ik gebuik trouwens vista voor als dat uitmaakt

  1. gast s -

   Bij Vista had ik ook het probleem met de Isuite.
   Oplossing is Isuite verwijderen, dan telefoon via usb kabel aansluiten. Hierna zelf de software laten downlaoden van Internet.

 92. heitsme -

  ik kan met geen mogelijkheid isync instaleren. elke keer als ik de kabel in de pc stop wil ie om software zoeken.. krijg steeds de melding LGE USB device kan niet geinstaleerd worden er is geen stuurprogramma gevonden wie kan me hierbij helpen??

  hierdoor kan ik ook de update van mn tel niet doen..

 93. Kevin -

  heej mensen,
  ik heb de arena nu een week en hij bevalt me goed.
  Heb alleen een vraagje: is het mogelijk mn fotos op de arena te zetten en zo ja hoe? :Swil sommige ftos namelijk gebruiken bij mijn contacten:P
  alvast bedankt:)

  1. Dominick -

   Gewoon de geheugenkaart in een geheugenkaartlezer stoppen en aan de computer hangen en dan de foto's er op slepen. Andere mogelijkheid is om hem in massaopslag modus aan te sluiten via de usb kabel en dan de foto's erin slepen.

 94. Eefje -

  @ Steefw: bedankt. Had ik natuurlijk ook zelf kunnen bedenken, aangezien er een pijltje staat wat aangeeft dat er buiten het scherm meer opties staan.

  Maar ik hou in beeld '1 nieuw bericht', terwijl dat niet het geval is. Iemand ook ervaring mee?

 95. Faas -

  Hey ik had precies t zelfde.. Kreeg gelijk een nieuwe toestel.. Ik heb vaker problemen dat ie uitvalt als ik iets open ofzo.. Heel vaag.. En daarnaast doet divx t ook niet eens.. Van n afstand een leuk telefoontje maar heb er veel spijt vandat ik deze hb gekozen..

  1. Petra -

   Jij kreeg gelijk een nieuwe mobiel?
   Hm, de mijne moet eerst opgestuurd worden??
   Rare gang bij Tmobile denk ik.
   Baal ontzettend nu.
   Vind het verder namelijk een fijn toestelletje…
   maar ja nog even afwachten dan

 96. linda -

  1.ik kon niet helamma achter de juiste instellingen voor microsoft exchange wie kan me helpen wil hier mn hotmailaccount in hebben..

  2. ik hoorde dat garmin mobile xt een navigatie is voor de arens.. nu heb ik die gedownload en copieer de map op geheugen kaart mar nu moet ik een sis.bestand openen maar dat wil niet weet iemand een oplossing?

 97. Petra -

  Heb ook de arena, maar helaas is die nu even weg voor rep…. Hij bleef maar opstarten … na pincode deed hij niets meer behalve weer opstarten en weer pincode.

  Iemand hier ervaring mee?

  1. Daphne -

   Hallo,

   Ik heb sinds kort de lg arena, heb er alleen een paar probleempjes mee.
   Ik kan op youtube filmpjes niet openen! Weet iemand hoe dit komt?
   Daarnaast weet iemand hoe ik het basisscherm kan veranderen? er staan nu 3 basis icoontjes in… er zouden ook andere dingen bij op moeten kunnen komen te staan!

   Groetjes

 98. Eefje -

  Hoi, ik heb sinds een week een LG Arena. Heb mijn oude simkaart in de LG gestopt om zo sms-berichten, die ik wilde bewaren, over te zetten op de LG. Dat lukte. Nieuwe simkaart erin en sindsdien heb ik steeds op mijn vergrendelscherm staan dat ik 1 nieuw bericht heb. Nergens in mijn mappen of inbox zit een ongeopend bericht. Heb zojuist geprobeerd of ik iets kon ontdekken via aansluiting met de PC, maar niets.
  Heb vervolgens al mijn mappen leeggehaald, telefoon uitgezet, batterij en sim er even uit gehaald, maar hij blijft de melding geven. Ik vind dit zwaar irritant. Bovendien valt mijn telefoon uit als ik bij 'Berichten'; 'Mappen' op de lege map klik. Heeft iemand hetzelfde probleem en belangrijker nog: is er een oplossing?

  Ook iets wat ik niet handig vind: als één van mijn bestaande contactpersonen een nieuw nummer heeft, of ik wil iets anders wijzigen, dan kan dit niet. Er zit (bij mijn weten) geen 'bewerk'-optie in. Of zie ik iets over het hoofd? Tot nu toe steeds nieuw contact aangemaakt of via PC gegevens aangepast.
  Als dit anders kan, dan hoor ik dat graag.
  Handleiding helpt mij niet verder.

  1. steefw -

   Als je een contact opent zie je eronder een klein veld met keuzes. Oproep, bericht sturen en video oproep. Dit is een scroll menu (van links naar rechts), als je verder scrollt kom je bij bewerken. Staat niet in handleiding inderdaad.

   1. SnakeY -

    dankdank! ik vind de handleiding sowieso nogal spaarzaam. Het is toch best veel puzzel werk .. aan de andere kant maakt het wel dat je t toestel beter leert kennen 🙂

 99. Deniz -

  Hoi hoi,

  Ik heb een vraagje!
  Hoe kan je het beeld van de website vergroten van LG arena? Wanneer ik een pagina open, is het beeld met de lettertype erg klein.

  1. Dominick -

   Ja zeker, dat staat misschien inderdaad niet helemaal duidelijk in de review. Je kunt inzoomen door met je vingers van elkaar af te bewegen, net als bij de iPhone 😉

 100. Daan -

  :SHeeft iemand enig idee, waarom inloggen niet lukt op bepaalde sites? De site doet het wel, maar na het inloggen krijg ik de begin pagina weer??:S

 101. Vonnie -

  Sinds ik de software van LG pc suite heb geinstalleerd op mijn pc, is mijn pc erg traag geworden en kan hij geen plaatjes meer openen op sommige websites. Heb het ook geprobeerd op een andere pc, maar daar was het nog erger, nl; de lay out van LG pc suite was helemaal weggevaagd.
  Heb nu de software van mijn pc gehaald en die werkt weer als voorheen. Kan nu dus geen muziek, spellen, agenda synchroniseren/downloaden.Herkent iemand dit probleem en weet iemand daar een antwoord op? Heb de LG met een t-mobile abonnement.

  1. Dominick -

   Is er enige aanleiding voor voor zover je weet, of doet hij het gewoon opeens niet meer?

   Je kunt in ieder geval proberen even het stof uit de lezer te blazen en het toestel even opnieuw op te starten

 102. Jeroen -

  oke ik ben er inderdaad achter dat het pennetje niet gaat werken…
  ik heb ook n fout gevonden bij mn email…
  alles ingesteld(al3x)
  volgend de omschrijving die op internet te vinden is maar verbinding maken gaat hem niet worden….
  ik ga er vandaag maar eens mee naar de winkel kijken of hun het kunnen vinden…
  Groeten Jeroen

  p.s. iemand al n browser gevonden?

 103. Nienke -

  Ik heb de lg arena nu een weekje, alles doet het prima.. alleen het inloggen op bepaalde websites lukt niet, zoals hotmail en hyves?? Bij hotmail vraagt ie eerst veilige verbinding, doorgaan? en dan niet veilige verbinding, doorgaan? Hyves doet t wel, maar kan niet inloggen :S

  Grts Nienke

 104. jeroen -

  weet iemand trouwens waar de melding " om te verbinden heb je tijd nodig en tijd kost geld" op slaat als je google maps wilt starten?
  groeten jeroen

  1. Dominick -

   Ja, op het feit dat je data verbruikt (dat kost dus geld als je geen onbepert internet abo hebt). Ze omschrijven het alleen een beetje vreemd:P

 105. Jeroen -

  even een tipje…
  Bij disney.com kun je belachelijk goedkoop spullen halen voor je arena…(voor zon beetje elke telefoon wel)
  zo heb ik bijvoorbeeld een autolader,een extra normale netvoeding lader,een beschermhoesje en een los pennetje(vanwege mn dikke vingers) voor nog geen 20 euro gehaald…
  erg handig en vooral goedkoop dus.
  groeten

  –mod–

  Te grote kans op een spam post 😉

 106. Jeroen -

  Ah oke…
  Maar er word geadviseerd n andere browser te gebruiken(wat ik zelf ook al vrij snel had bedacht gezien de geweldige snelheid)
  zou je niet de safari browser van de i-phone kunnen proberen of is dat software matig weer geen goed idee?
  Groeten

 107. Jeroen -

  Ik heb vrijdag de arena aangeschaft(met verlenging van mn abbo).
  ik ben er erg tevreden over alleen kwam ik erachter dat ik gisteravond de accu volledig had opgeladen en inmiddels is ie nu(14:30) leeg..hopelijk door het enthousiame van een nieuwe telefoon hebben en niet omdat ie erg weinig kan hebben.
  ik heb sinds vandaag ook mn internet erbij en ben druk opzoek naar winamp om erop te zetten…
  ik zag trouwens hierboven dat er n internet radio opzit?
  en heeft er iemand n link met downloads voor de arena?
  handige progamma's,games en vooral een snellere browser..
  alvast bedankt…
  groeten Jeroen

  —Modbreak—
  Gaarne geen mail adressen achterlaten ivm spam.

  1. Dominick -

   D'r zit niet speciaal een internetradio op, maar je zou er bij moeten kunnen. Ik heb hem even weggehaald om verwarring te voorkomen 😉

   Veel apps zijn er nog niet beschikbaar voor de Arena, omdat het tot nu toe de enige java telefoon met een WVGA touchscreen is.

 108. Saskia -

  Hallo,

  Ik heb een vraag.. Kun je ook msn messenger downloaden op de LG Arena? Ik gebruik Wifi (draadloos/kostenloos internet.)
  Zo ja, hoe doe ik dat dan?
  Zo niet, is er nog een andere manier om op msn te komen via je mobiel (LG Arena)?

  Alvast bedankt,
  🙂
  Saskia

 109. sabbie -

  Kunnen jullie me helpen….???

  ik wil mijn foto's van de LG Arena op mijn computer zetten. Hoe werkt dat…??
  Als ik de LG PC suite opstart en/of mijn usb kabel aansluit op de computer kan ik alleen maar muziek erop zetten.

  Groetjes Sabbie

 110. anita -

  Hallo,

  Ik heb de arena sinds twee weken maar wil er spel op hebben…
  Maar ik kan er geen vinden voor dit toestel, ik had er een via de telefoon gedownload maar dan geeft ie aan dat t op de een of andere manier niet kan.
  Nu vraag ik me af of ik hier wel kosten voor berekend krijg en waar ik eventueel wel een spel kan vinden.

  Heeft iemand een goede tip voor me?
  Alvast bedankt !

  Ben trouwens echt wel supertevreden over dit toestel, alleen idd jammer dat je met veel licht bijna niets kunt zien op je scherm.[url=null][/url]

  Groetjes Anita

  1. Dominick -

   Games voor de Arena zijn inderdaad lastig te vinden omdat het toestel een touchscreen heeft en ook nog eens een vrij ongebruikelijk schermformaat en daarbij op Java draait. Ik weet ook niet waar je ze vandaan kan halen. Of er geld in rekening wordt gebracht hangt er onder andere vanaf of je een eindeloos-online bundel hebt en van welke site de games komen.

  2. saskia -

   Hai
   Als je registreerd op de LG site krijg je punten, met die punten kun je 2 dingen per maand downloaden op hun site (oa sims 3 )

   1. kennydv -

    Kan je de URL voor het registreren eens doorsturen svp? Het is de eerste keer dat ik hiervan hoor. Heb al op LG.com gekeken maar vind er niks voor registreren. Dank!

 111. Youri -

  Leuke review,

  MAAR IN GODSNAAM, HOEVAAK HEB JE HET WOORD 'IPHONE' WEL NIET GEBRUIKT IN EEN REVIEW VOOR ARENA!!:S

  Echt belachelijk:S

  1. Danijel -

   Weinig, alleen in de conclusie eigenlijk. Probleem is dat dit een directe concurrent is van de iphone qua formfactor, prijs en specificaties. Dus dan ga je hem ook daar mee vergelijken, net als je Nokia E71 vergelijkt met en blackberry 🙂

 112. Marco -

  Sinds een week heb ik de Arena. Werkt prima,mooi
  toestel.Ik loop echter tegen een probleem aan.
  Op mijn vorige Samsungtoestel had ik op mijn simkaart bij een groot aantal contactpersonen een foto.
  Nu deze simmkaart in de arena zit heb ik wel mijn contactpersonen nog allemaal, maar de foto's niet meer.
  Bij contactpersonen in de arena bewerken staat niet "foto toevoegen" Dit staat alleen bij Nieuwe contacten toevoegen. Iemand een idee hoe dit op te lossen?
  Alvast bedankt!!
  groet
  Marco

  1. Dominick -

   Foto's komen inderdaad niet mee met de simkaart. Ik denk dat je de optie foto toevoegen wel krijgt als je de contacten naar de telefoon kopieert.

  2. Jeroen -

   Je kan bij je fotos zelf de foto toewijzen aan een contact. werkt prima maar wel apartdat dit niet bij de contactpersonen zelf kan idd….
   het kost wat tijd maar dan heb je er wel wat voor;)

 113. dave97 -

  Hallo,

  Weet er iemand hoe je de diverse kleuren achtergronden welke op de doos zijn afgebeeld in kan stellen.

  Alvast bedankt.

   1. joyce -

    Ik heb ook geen mooi gekleurde achtergrond in de basisschermen. Alleen zwart met grijs. Ik kan ook nergens de instelling daarvoor vinden. Wie o wie weet hoe dit moet????????

   2. steefw -

    Ik heb ook geen kleuren in de basischermen. Heb het idee dat alle t-mobile klanten dit probleem hebben? Heb gebeld met t-mobile en lg, beide hadden geen idee waar ik het over had. Gisteren terug gegaan naar de winkel, ze hadden deze vraag nog nooit gehad. Ze hebben nu een mail gestuurd naar alle t-mobile shops en hopen op een antwoord. Ik hoop echt dat iemand het antwoord hiervoor vindt, het is maar een klein detail maar juist zo mooi.

   1. Thom -

    Heb ik ook, grijze achtergronden en een abonement bij T-mobile. mailtje naar de t mobile helpdesk gestuurd maar die wisten niet waar ik het over had en raden me aan om in de handleiding te kijken, daar stond er niks over in en ze hebben me nu het nummer van de lg helpdesk gegeven maar die gaat helaas om 5 uur dicht dus morgen ochten nog maar 1 keer proberen.

   2. steefw -

    Heb maandag contact gehad met t-mobile. Zij hebben lg gevraagd. Ligt aan de software van t-mobile. Er is dus niks aan te doen. Eventueel als er een update beschikbaar is……..Ze waarschuwden mij nog dat als ik er andere software opzet de garantie vervalt.

  1. steefw -

   Sinds vorige week heb ik andere software op mijn telefoon gezet. De open versie. Bevalt me goed. Ik heb meer widgets, de G van google en de kleuren in de schermen. Helaas is mijn garantie nu wel vervallen maar daar heb ik dan ook bewust voor gekozen. Het is de enige manier om van de saaie t-mobile software af te komen.

   1. marjolein -

    ik heb sinds gisteren ook een arena van t-mobile kan iemand mij zeggen waar ik de andere software kan vinden zodat ik kleuren op de achtergronden heb ?

   2. pascalle -

    Hoi steefw,

    zou je de link naar de software willen plaatsen hier, zodat wij dat ook kunnen gebruiken?

    Groetjes pascalle

   3. steefw -

    op mylgarena.com staat een handleiding om de firmware te veranderen. Heb v02 europe open er nu op. Bevalt mij erg goed.

    Heb alleen 1 ding wat vreemd is, mijn weather widget werk ik bij via wifi maar als ik het dan afsluit blijft het zonnig, terwijl het dan bewolkt of zo moet zijn. Er wordt dus niet bijgewerkt. Heeft iemand hier een oplossing voor?

 114. steefw -

  Hallo,

  Ik heb sinds een week de Arena, vind het een erg mooi en gebruiksvriendlijk toestel. Toch nog een vraag. Als iemand mij een lange sms stuurt (2 berichten) komt het niet aan. Is dit in te stellen? Zo ja, hoe kan ik dit veranderen?

  Alvast bedankt!

 115. Pink -

  Hallo,
  Ik heb nu een week de LG Arena en ben er erg blij mee, het is een leuke telefoon. Heb een HI 20 abbo. zonder internet. Hij is 1 keer vasgelopen, toen heb ik hem uitgezet… dat kon wel. Maar in het boekje staat dat je zo schade kunt veroorzaken aan je telefoon, maar hoe moet het anders??? Ik vind de foto's overigens wel goed met dit toestel en tja… op wel meer telefoons is het scherm niet goed zichtbaar bij zon. Maar ik heb nog een vraagje; Hoe kun je er filmpjes op zetten vanaf je computer?? Ik heb dit geprobeerd maar deze kunnen vervolgens niet worden afgespeeld… Heeft er iemand tips? En waar halen jullie de filmpjes vandaan? Van Youtube kun je ze toch niet downloaden, of wel?

  Vriendelijk bedankt alvast!

  Groeten.

 116. twan23 -

  van adt chineesje denk ik(A)jeeh ik heb vdaag films op me arena gezet een vraagje welke bestanden speelt hij af in iedergeval mp4 maar speelt hij ook avi af en hoe moet ik die divx registreren? want ik snap em nie helemaal 😛 maja:P

  Ps welke (film)bestanden speelt hij wel en niet af?

  1. Dominick -

   Niet direct een persoonlijke opmerking, hoor, maar even aan de hand van jou bericht een algemene opmerking:

   We schrijven niet voor niets uitgebreide reviews, dus ga alstjeblieft niet nog eens een keer hieronder vragen stellen over dingen die al in de review te vinden zijn. Ik snap dat het veel tekst is, maar daarom is alles handig ingedeeld naar hoofdstukken en soms zelfs sub-hoofdstukken, waardoor alles makkelijk te vinden moet zijn.

   Even wel voor jou: Als je even bij specificaties>videospeler of bij camera>galerij had gekeken, kun je daar vinden dat hij mp4, 3gp en avi (xvid en divx) files afspeelt, maar dat hij hier wat problemen mee heeft en dat we er niet precies achter gekomen zijn wanneer hij bestanden wel speelt en wanneer niet. Op je vraag hierboven was het antwoord trouwens ook in deze review te vinden.

 117. twan23 -

  ik hebde arena vdaag gekocht:D enne ik heb een vraagje
  hou doe ik bij mijn menu van snelkopelingen meer snelkoppelingen erop want nu heb ik er alleen staan: muziek, nieuw bericht en alarm hoe kan ik daar meer snelkoppelingen opdoen?
  en ja heb het boekie ook al geinformeerd maar lukt niet kan iemand mij het wel zeggen?
  alvast bedankt:D

  ps waar kan ik mijn beltonen vinden?

  1. kennydv -

   Je moet een aantal seconden op het scherm blijven "drukken". Dan kan je alle shortcuts verslepen, verplaatsen, verwijderen en nieuwe toevoegen.

   grtn

 118. Dominick -

  Het scherm van de Arena komt in ieder geval wat steviger en stabieler over dan die van de Viewty, of dat echt zo is kan je in een week niet testen, vandaar dat we dat ook niet met zekerheid kunnen zeggen.

  Dat met die agendaitems weet ik niet helemaal zeker moet ik eerlijk toegeven, maar ik verwacht het wel. Anders moet je gewoon alles uit het verleden verwijderen, dan blijf je neem ik aan ook wel onder de honderd.

  Zoals te lezen is in het hoofdstuk scherm en toetsen, is het scherm heel slecht zichtbaar onder direct zonlicht, dus ook voor de camera zal je daar problemen mee hebben.

 119. Elle -

  hallo,
  klinkt als een erg leuk toestel en overweeg ook om hem te gaan aanschaffen. ik heb nu zelf de LG Viewty, maar daarbij wat problemen ondervonden met het LCD-scherm (waarschijnlijk agv af en toe te laten vallen:S), is de LG Arena stabieler?
  verder vond ik bij de Viewty een groot nadeel dat er max 100 items ad calendar konden worden toegevoegd, is dit bij de Arena anders?
  Verder ben ik even benieuwd naar je oordeel over de het camera, als je in veel licht fotos wilt nemen (als ik met mijn Viewty een foto wil nemen met de zon in de rug, zie ik nl bijna nix in het scherm)
  thanx alvast

 120. kennydv -

  Allereerst proficiat met deze super review. Op basis van deze review heb ik de knoop doorgehakt om de Arena aan te schaffen. Het toestel is gewoonweg geweldig. Althans voor mijn doeleinden. Mijn doeleinden zijn vooral sms'en, mailen (gmail), muziek en video en af en toe eens surfen. Wel de LG heeft het allemaal. Het sms'en is zo eenvoudig, alleen is het even wennen qua gevoeligheid van het touchscreen, maar eens je dit gewend bent, dan typ je erop los. Mail van gmail binnenhalen is een makkie. En dan de mediakwaliteiten van dit toestel, fantastisch. 8GB aan muziek en video erop en je bent vertrokken. Beeldkwaliteit is zeer goed en het geluid door de meegeleverde dopjes is echt heerlijk.
  Het jammere is dat er (voorlopig) geen TomTom opgezet kan worden en van de (tot nu toe) weinige applicaties, maar hopelijk komt in de toekomst hierin verandering.

  Kortom, bedankt Domipost voor de review, want dankzij jou kocht ik dit toppertje! :Y

 121. egkok -

  Lijkt me een mooi toestel. Om te telefoneren zeker, maar het is toch de bedoeling van deze huidige generatie telefoons dat het kleine kloontjes zijn van een pc, ook al zijn ze moeilijk hanteerbaar op dit formaat? Een probleem, en daar wordt in de beoordelingen vrijwel altijd min of meer overheen gepraat, wordt het als fabrikanten hun eigen OS gaan invoeren. Als dat niet of nauwelijks compatibel is met Windows dan houdt het toch meteen op een kloon te zijn en worden de pc kwaliteiten tot een minimum beperkt omdat de routine-pc communicatie met de 90% Windows gebruikers ontbreekt?? Ik bedoel, geen hotmail, geen synchronisatie met Outlook, of e-mail ontvangen via Outlook etc. Een bijv. niet op een normale manier msn'en, tja dan heb je dus alleen nog maar een telefoon over met wat leuke andere gimmicks. Niet helemaal waar natuurlijk want je kan gewoon verder online, maar het echte pc gevoel verdwijnt dus.
  Mijn vraag echter is dus; kun je gewoon outlook mail ontvangen en hotmail?? Msn'is dus kennelijk wel een probleem. Overigens een fantastische review, waarvoor mijn complimenten. En nog even off topic. Geldt dus niet voor de LG Arena. Wat bezielt fabrikanten om een telefoon te voorzien van een behoorlijke camera maar dan zonder flitser?? Dit zie ik steeds vaker gebeuren. Vroeger standaard een flitser, nu steeds betere en geavanceerdere camera's, maar dan opeens geen flitsmogelijkheid meer, daar hoor ik recensenten eigenlijk ook nooit over. Dat hoort toch in de beoordeling te worden afgestraft??! Hoe is de flitser van de LG Arena??

  1. Dominick -

   Wat je zegt over de kleine pc's ben ik het niet helemaal mee eens. Dit is inderdaad de bedoeling voor smartphones, maar daarom is dit toestel ook geen smartphone. Je hebt binnen de telecomwereld zegmaar de gewone telefoons en de kleine computers waarmee je kan bellen. De laatste categorie zijn de smartphones (Sony Ericsson X1, HTC Magic, HTC Touch Diamond II, Nokia E75 etc.) en de eerste categorie de zogenaamde 'feature phones', die vooral op bellen, sms'en, muziek luisteren, foto's maken en dat soort 'basisfuncties' gericht zijn en op de eigen OS'en van de fabrikant draaien. Hier valt de Arena ook onder. Het verschil tussen deze twee wordt trouwens wel steeds kleiner.

   Met de Arena (en bijna alle andere feature-phones) kun je gewoon de meeste mail ontvangen via pop3 of imap, dat kan je bij de berichtenapplicatie opzetten. Mocht je provider dit niet ondersteunen, dan kan je natuurlijk altijd nog bij je webmail via de browser. Msn is ook mogelijk met elke telefoon via je browser (www.ebuddy.com) en voor de meeste schermformaten zijn er ook java-applicaties voor.

   Wat je zegt over de flitsers ben ik het wel mee eens, maar om dat bij elke review te melden wordt ook niemand beter van. Als een toestel echt als cameratelefoon gepositioneerd wordt, dan moet er gewoon een flitser bij zitten en als dat niet zo is zullen we het ook melden bij een review, maar als het toestel niet specifiek op camera gericht is vermelden we het inderdaad vaak niet, omdat het bij zo'n toestel niet echt belangrijk is voor de meeste potentiele klanten en je anders steeds weer dezelfde voor- en nadelen krijgt bij alle reviews.

   En bedankt! Altijd leuk om te horen dat gebruikers je werk waarderen 🙂

 122. twan23 -

  ik had ook nog een ander vraagje.
  kan er op de Lg arena ook msn en bijv een site met gratis films ghheheh:P*eigelijk is mn vraag: kan er msn op? en word elke wilekeurige site aangepast op de mobiel?

  danku(A)

  1. Dominick -

   Ik weet niet of er al een echte msn applicatie is voor de Arena, maar je kunt in ieder geval via ebuddy.com in de browser msn'en. De meeste sites worden gewoon weergegeven zoals op je computer, maar hij heeft niet voor alles (denk geavanceerde flash sites, ajax etc.) ondersteuning dus je kunt niet op echt alle sites. Vooral video-sites heeft hij moeite mee aangezien die vaak met een geavanceerde vorm van flash werken.

 123. twan23 -

  hallo ik heb een vraagje als ik een abbo afsluit bij hi en met internet moet je dat dan ook nog activeren etc?
  en hoe?

  alvast bedankt

  1. Dominick -

   Nee, het staat standaard ingesteld en als dat niet zo is dan worden de instellingen automatisch gedownload als je het toestel voor het eerst aanzet.

 124. LG Arena Bezitter -

  Er staat in de review dat de fm zender een klein bereik heb, maar het is UNIEK op een telefoon… Dus eigenlijk is het onterecht dat deze bij de minpunten staat:S

  1. Dominick -

   Ten eerste is het niet echt uniek, zoals ook in de tekst staat. Het is opzich ook wel een pluspunt, daarom staat hij bij de pluspunten, maar het kleine bereik is jammer en dat staat dus bij de minpunten.

 125. WdeV -

  Klinkt over het algemeen als een super telefoon, en zeker voor z'n prijsklasse. Ik ben er in ieder geval uit…..dit word hem. Bedankt voor de uitgebreide review!!;)

 126. LGKM900 -

  Ik vind het echt een vette telefoon en die minpunten zijn niet eens zo erg.
  Bij elke telefoon is het scherm slecht zichtbaar in het zonlicht. Je kunt altijd een andere browser erop zetten. Het menu kun je chaotish vinden maar je raakt er aan gewend. En met 5mp zal de camera niet zo slecht zijn hoor.

  Grtz;)

 127. ddmen -

  '' Je kunt via de inhoudsopgave (rechts bovenin) toch meteen naar elke pagina die je wilt? ''

  Bedankt voor de tip was me nog nooit opgevallen :X
  (Ik kom hier ook niet meer zoveel)

  Ik klikte elke keer op inhoudsopgave maar en kwam niks. (teminste kwam bij 1e pagina)
  Misschien beter om als je daarop klik gewoon rechts boven te komen.
  Valt het goed op 😉

  Maargoed toch denk ik dat het wat beter zou wezen met minder pagina's verder een goede review Domi.

  1. Dominick -

   Als je op inhoudsopgave klikt dan komt hij gewoon in beeld hoor. Een beetje in een hoekje, maar je kan ook geen hele pagina vullen met alleen een inhoudsopgave, dan is het wel heel kaal.

   En bedankt 🙂

 128. ddmen -

  Mooie review alleen ik vind 12 pagina's beetje onoverzichtelijk worden.

  Misschien had 6 pagina's beter geweest.

  Of een menu dat je gelijk naar bijvoorbeeld pagina 9 kan.

  1. Dominick -

   Je kunt via de inhoudsopgave (rechts bovenin) toch meteen naar elke pagina die je wilt?

   Ik ben zelf ook niet helemaal voor een indeling met verschillende pagina's, maar daar is voor gekozen en dan vind ik wel dat je pagina's beter kan scheiden dan dingen die niet bij elkaar horen op één pagina te zetten.

 129. Gewoon ik -

  Weten jullie of dit model (KPN) ook gebruikt kan worden met een Telfort SIM??? Ik zag in 1 van de filmpjes een folder uit de doos komen met Telfort er op.

  1. Dominick -

   Volgens mij niet. Ik heb hem gebruikt met een KPN-simkaart, volgens mij had ik ook een Telfort sim geporbeert en werkte die niet. Weet het alleen niet helemaal zeker meer :X

   Ik zou de gok niet nemen, je kan beter een simlockvrije kopen.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters