LG Secret KF750

De LG Secret KF700 is een telefoon die uiterlijk en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Het toestel oogt niet alleen strak, maar hij heeft ook de spierballen om een goede prestatie neer te leggen.

De specificaties van de Secret zijn niet mis en hij kan dan ook goed het gevecht aan met de concurrentie. In deze review kijken we wat de LG KF700 nou wel én niet in huis heeft.

In onze recensie zullen we de volgende onderdelen behandelen:

  1. Uitpakken, ontwerp en specificaties
  2. Het Scherm
  3. Batterij en geheugen
  4. Verbindingsmogelijkheden
  5. Besturingssysteem, prestaties en software
  6. Camera en multimedia
  7. Conclusie

secret1 

Uitpakken

De LG Secret KF700 komt in een mysterieuze zwarte doos aanzetten. Het toestel heeft elementen van het materiaal carbon in zich verwerkt zitten en dit zie je dan ook terug in het ontwerp van de doos. Het toestel wordt erg compleet geleverd door LG, zo zit er een oplader, datakabel en headset in de doos. Ook mag de beeldschermwisser niet ontbreken, zodat je er altijd zeker van bent dat je je eigen vingers niet terug ziet in de body.

Zodra je de doos open maakt zie je de carbonlook doos die onder de sleeve zit, zoals hieronder op de foto. Vervolgens klap je deze open en hieronder komt gelijk het toestel te voorschijn. Daaronder zitten alle kabels en headset netjes verpakt in een eigen doosje en op het doosje staat een nette afbeelding van wat erin zit. Dit geeft het een nette look en hieraan kun je onder anderen zien dat er aandacht besteed is aan het toestel.

secret2 

Specificaties
De volgende specificaties komen van de website van LG.

Werkfrequentie

 • WCDMA2100 , EGSM900, GSM 1800/1900 MHz (EGPRS)
 • Automatische omschakeling tussen frequentiebanden en werkstanden

Afmetingen

 • Gewicht: 116g
 • Lengte (max.): 102.8mm
 • Breedte (max.): 50,8 mm
 • Dikte (max.): 11,8 mm

Geheugenfuncties

 • 100 mb ingebouwd geheugen

Voeding

 • Batterij: LG Batterij (DRX 8 ) 800 mAh
 • Spreektijd: tot 229min (GSM)
 • Stand-by tijd: tot 260 uur

Scherm

 • 2.4″ QVGA TFT-kleurenscherm (240 x 320 pixels) met maximum 262.000 kleuren

Gebruikersinterface

 • Besturingssysteem: LG Blackseries basic OS

Oproepbeheer
Berichtuitwisseling

 • E-mail (SMTP, IMAP4, POP3), MMS, SMS

Gegevensoverdracht

 • EDGE (EGPRS)*: klasse B, multislot klasse 10
 • GPRS: klasse B, multislot klasse 10

Mobiele fotografie

 • Beeldresolutie: tot 5,0 megapixels
 • 4x digitale zoom
 • Autofocus
 • Camcorder en videospeler in liggende stand
 • Ondersteunde foto-indelingen: JPEG, GIF, BMP en PNG
 • Video- en foto-editors
 • Video’s opnemen en afspelen in QCIF-indeling met geluid
 • Video afspelen en streamen met ondersteuning voor de volgende indelingen en codecs: DIVx,3GPP, H.263 en H.264

Connectiviteit

 • Bluetooth 2.0 met Enhanced Data Rate-specificatie
 • USB-aansluiting voor audio en data en om de batterij te laden
 • Synchronisatie met pc via LG PC Suite om muziek te beheren en op te slaan

Uiterlijk
De LG Secret kent veel accenten van Carbon. Carbon is een materiaal dat als kenmerk heeft dat het erg licht en sterk is. Het wordt dan ook veel gebruikt in de ruimtevaart en bij de Formule 1. De achterklep van de LG Secret is helemaal gemaakt van Carbon, hierdoor krijgt het toestel een cool en strak uiterlijk. Ook komt het speciaal over. Zodra je het Carbon batterijklepje van het toestel afhaalt zie je de simkaarthouder, de batterijhouder en de geheugenkaarthouder. Ook zie je veel metalen elementen terug die ook weer aan de zijkant van het toestel zijn verwerkt. Hierdoor geeft het toestel een erg solide indruk en ligt het goed in de hand. Het toestel voelt wel een beetje zwaar aan, maar dit is niet vervelend.

secret3 

Aan de voorkant vinden we een mooi groot helder scherm waaronder de navigatietoesten zijn geplaatst. Deze toetsen zijn een soort touchscreen variant met haptic feedback. Zodra je een toets indrukt animeert de telefoon een rimpel effect om de toets heen. Dit ziet er erg leuk uit en feitelijk zijn de navigatie toetsen één groot scherm. Wel is het even wennen hoe alles werkt en hoe gevoelig het is. Gelukkig is dit allemaal in te stellen en werkt het verder prima. Met de middelste knop, die overigens geen touchscreen knop is, bevestig je alles en zo loop je door het menu heen.

De toetsen van het toetsenbord liggen wat diep verzonken in de body. Mede omdat ze erg plat zijn afgewerkt is het soms lastig om de juiste toets in te drukken, hiervoor moet je dus vooral diep drukken. Echter is het oppervlak van een toets wel weer groot waardoor dit geen probleem hoeft te zijn. Ook is er voldoende ruimte tussen de toetsen. Hier zie je ook weer terug dat stijl effectief kan zijn en dat LG er goed over nagedacht heeft.

Het scherm
Het scherm van de Secret is 2.4 inch groot en dat is een prima formaat. Het beeld is mooi helder en alle instellingen en menu’s kun je goed terug zien. De menu’s zijn logisch en overzichtelijk opgebouwd wat natuurlijk een mooi pluspunt is. Het scherm, net als de rest van het toestel, glimt wel heel erg. Zo zie je in het onderstaande filmpje dat je soms mij erin terug ziet en dit kan met zonlicht nog wel eens niet het gewenste effect hebben. Het beeld kan namelijk hierdoor verminderd worden en buiten zie dan ook een stuk minder door de weerkaatsing.

Het scherm is verder mooi opgenomen in de body van het toestel en hoort echt bij de rest. Mede dankzij de zilveren metalen rand en de dikke zwarte rand om het scherm heen, heb je de indruk dat je hier met een kwaliteit toestel te maken hebt.

Batterij
De batterij is niet één van de sterkste punten van de LG Secret. Er zit namelijk een 800 mAh batterij in die niet erg zwaar is voor zijn klassen. Vooral een toestel met een groot scherm, haptic feedback en touchscreen toetsen verbruikt extra veel batterij, dit is niet anders bij de Secret. Het toestel ging met het HSDPA netwerk van Vodafone maximaal 2 dagen mee. Dit is met licht gebruik (zo af en toe bellen, sms-en en internetten). Met het standaard GSM netwerk moet het verbruik wel beter zijn, echter ben ik niet tevreden over het batterijverbruik. Als je het toestel namelijk stevig gebruikt, en dat heb ik gedaan voor deze review, dan moet je hem toch wel elke dag aan de lader gaan hangen. Internetten, bellen en muziek luisteren is niet goed voor de batterij van het toestel en het is dan ook aan te raden om het toestel elke dag even in de lader te stoppen als je hem op de zelfde manier als ik gaat gebruiken.

secret4 

Geheugen
Het toestel is voorzien van 100 MB intern geheugen. Het geheugen kan maximaal uitgebreid worden tot 4 GB door middel van een Micro-SD kaart. Aangezien Micro-SD kaarten tegenwoordig bijna niets meer kosten is het zeker de moeite waard om extra geheugen erbij te proppen. Overigens wordt er een 1 GB micro-sd kaart meegeleverd door LG, echter met een paar foto’s en liedjes erop ben je hier zo doorheen. Vooral door de 5 megapixel camera is het geheugen snel op omdat de afbeeldingen wat groter zijn dan normaal.

Zodra je een USB-kabel in het toestel stopt verschijnt de vraag wat je met de USB-kabel wilt doen. De keuze is uit PC Suite (meegeleverde LG software) of Gegevensopslag. Met de optie gegevensopslag is het mogelijk de 100 MB geheugen en de Micro-SD kaart te gebruiken als USB-stick. Het schrijven van bestanden naar het geheugen gaat niet erg snel. De snelheid zit rond de 400 KB/s. Dit terwijl het wel USB 2.0 is.

secret5 

Het toestel is voorzien van de modernste verbindingsmogelijkheden. Het toestel kan omgaan met de volgende netwerken:

 • UMTS: Tot 384kbps voor upload en download
 • GSM/GPRS/EDGE: Tri-band 900, 1800, and 1900 MHz

In Nederland wordt GSM 900 en 1800 gebruikt. GSM 1900 is te gebruiken in de Verenigde Staten.
Naast GSM hebben in Nederland de providers UMTS en HSDPA netwerken. HSDPA en UMTS is nog niet overal in Nederland te gebruiken, maar het toestel schakelt tussen GSM en UMTS/HSDPA. In de telefooninstellingen is op te geven met welk netwerk je wilt verbinden. Standaard staat het toestel op “automatisch” ingesteld. Het toestel zoekt eerst naar een UMTS netwerk. Indien UMTS niet beschikbaar is verbindt het toestel met het GSM netwerk. Indien je geen gebruik maakt van UMTS kan het verstandig zijn je toestel te zetten op alleen GSM netwerken. Dit bespaard in batterij verbruik. Het voordeel van UMTS is dat je er sneller mee kan internetten.

Het toestel heeft bluetooth 2.0 met ondersteuning voor A2DP (draadloos stereo geluid). Met A2DP is het mogelijk om via bluetooth stereo muziek te luisteren. Dit hebben we niet getest maar waarschijnlijk zal de kwaliteit hiervan prima zijn. De meegeleverde headset was prima en de hoge en lage tonen kwamen goed tot hun recht. Wel was de bas een beetje zacht echter is dat niet erg. Het toestel heeft geen WiFi, GPS of infrarood.

Besturingssysteem
De Secret behoort tot de BlackLabel toestellen van LG. Dit is een nieuwe lijn van LG die staat voor exclusiviteit en duurzaamheid van hun producten. Het menu is helemaal op dit thema toegesneden en is dan ook met donkere tinten vormgegeven. De LG Secret is voorzien van een zogenaamde Flash User Interface. Dit betekent dat beelden dynamisch en vloeiend op de standaard achtergrond bewegen en dat het geheel er erg mooi uitziet. De ringen op de achtergrond bewegen lichtjes en het menu is zeer stijlvol en duidelijk. Dit komt mooi tot zijn recht op het 262.000 kleurenscherm dat gemaakt is van extra gehard glas, oftewel het ‘tempered glass’ zoals op de doos staat aangegeven. Het menu is opgebouwd uit blauw en zwart en kent dezelfde kleurstelling als de menuknoppen van de Secret en de rest van het toestel.

secret6 

Het toestel is vrij simpel te bedienen. Via het hoofdmenu zijn vrijwel alle mogelijkheden binnen een paar klikken te bereiken. Op het hoofdscherm zie je de tijd, netwerkprovider en batterij. Ook mag de screensaver, wederom in de Secret stijl, niet ontbreken. Het hoofdscherm is vrijwel geheel naar eigen smaak aan te passen. Zo is het ook mogelijk een muziekspeler weer te geven op het hoofdscherm.

secret7 

De thema’s op de LG Secret zijn aangepast naar het toestel. Alle thema’s zijn stijlvol en stralen ook een bepaalde luxe uit. De meeste thema’s hebben ook een dynamische achtergrond. De achtergrond verandert dan om de zoveel minuten. Persoonlijk vond ik de thema’s er mooi uitzien en goed in stijl met het toestel.

De webbrowser biedt alles wat je nodig hebt voor een prettige internet ervaring. De level sensor zorgt er tevens voor dat het beeldscherm zowel verticaal als horizontaal gebruikt kan worden en draait automatisch het beeldscherm mee met de stand waarin de LG Secret wordt vastgehouden. De webbrowser zelf is overzichtelijk.

secret8 

Prestaties en software
De prestaties van het apparaat zijn goed. Het apparaat reageert vlot en voelt snel aan. Het bladeren door de menu’s gaat over het algemeen sneller dan op een Nokia met Symbian erop. Soms is er wel een kleine vertraging echter is deze vaak niet merkbaar. De haptik feedback kan wel irritant zijn maar deze kun je gewoon uitzetten als je dat zelf wilt. De snelheid van het schrijven van gegevens naar het geheugen gaat langzaam. De gemiddelde snelheid was 400 KB/s. Het kopiëren van grote hoeveelheden muziek duurt erg lang. Ik vond de schrijfsnelheid nogal tegenvallen.

Als eerste begin ik met de organizer. Hieronder vallen vele onderdelen. Waaronder de instellingen, multimedia en agenda. Persoonlijk vind ik de agenda goed in elkaar zitten. Ook zit er onder de agenda een wekker en rekenmachine. Een aantal programma’s die de LG Secret standaard biedt zijn alle Google applicaties, een uitgebreide kalender, een rekenmachine, stopwatch, een alarm, de wereldtijd en een spraakrecorder. Door de ontzettend goed uitgebalanceerde level sensor is het met de LG Secret mogelijk kleine bewegingsspelletjes te spelen. Het programma M-Toy biedt de volgende spelletjes: darten, honkballen, kogelstoten, vissen, een balletje door een doolhof manouvreren.

secret9 

De LG Secret heeft de meest gebruikelijke multimedia opties. Het apparaat heeft een muziekspeler, videospeler, galerij en camera. Ook zitten er een paar leuke spelletjes op om de tijd te doden. In de KF750 zit ook een tilt-sensor ingebouwd die we onder andere vooral van de iPhone kennen. LG heeft dit een stapje verder gebracht door een paar spelletjes op de Secret te zetten die samen met deze sensor werken, het resultaat is erg veel plezier met spelletjes. Zo is er bijvoorbeeld een dat spelletje waarbij je de pijlen helemaal bestuurt via het bewegen van het toestel. Het daadwerkelijk gooien van de pijlen doe je door het toestel voorover te kantelen. Ook werkt de sensor met sommige andere applicaties. Het beeldscherm kan zowel verticaal als horizontaal gebruikt worden en het draait dan ook automatisch mee met de stand van waarin de LG Secret wordt vastgehouden.

De onderstaande foto’s geven misschien een wat vertekend beeld. De LG heeft een 5 megapixel camera daar waar de Touch Diamond slechts een 3 megapixel camera heeft. Echter staat de Diamond wonderbaarlijk goed zijn mannetje en zijn de foto’s erg goed te noemen. Het nemen van de foto’s gaat op beide toestellen zeer snel. De kwaliteit van de Secret is toch net wat beter en dat is natuurlijk logisch. Het foto menu is logisch opgebouwd en alle opties die je kunt bedenken zitten erin. De gemaakte foto’s zijn terug te vinden in de foto galerij. Het laden van de foto galerij is snel, net als de rest van het toestel. Vervolgens kun je snel en overzichtelijk door alle foto’s bladeren.

Links: De LG Secret | Rechts: HTC Touch Diamond

secret10 secret11 
secret12 secret13 
secret14 secret15 

Het bekijken van je foto’s via het touchscreen gaat erg makkelijk en goed. Ook het bekijken van documenten is prima te doen en de KF750 kan de meesten formaten moeiteloos aan. De functies muziek en FM radio worden op dezelfde manier bediend. Leuke interactieve en kleurrijke icoontjes worden weergegeven op het beeldscherm en door verder met het menu te spelen zal het touchscreen daarop reageren en vrolijke vormen laten zien. Het geluid van zowel de muziekspeler en de stereo FM radio is prima. Ook hier weer is de bas niet top, maar dat wordt in het volgende deel behandeld.

Muziekspeler
De muziekspeler is vrij uitgebreid. De muziekspeler vindt uit zichzelf alle nummers. Vervolgens kun je heel snel het gewenste muzieknummer vinden. Alle menu staat netjes gesorteerd op Artiest, Album of Genres. Na het selecteren van de gewenste nummer (of album, genre, artiest) start de muziekspeler. Via de equalizer is het geluid aan te passen naar eigen smaak. Opvallend is dat het hoofd scherm ook een touchscreen wordt als je in het muziek menu komt. Je krijgt dan vier grote knoppen te zien waarmee je het geluid harder en zachter kunt doen. Deze knoppen kun je bedienen door op het scherm te drukken en dus de muziek te regelen. De functies muziek, foto, M-Toy, Document en FM-Radio kunnen via het touchscreen bediend worden.

secret16 
Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters