LG V30 preview: geduchte Note-concurrent met videoskills

LG presenteerde tijdens de IFA de V30. Een grote smartphone die het onder andere op moet nemen tegen Samsung’s Galaxy Note 8. Zonder pennetje, maar wel met een indrukwekkend setje multimedia-features. In deze LG V30 preview vertellen we je wat de V30 zo bijzonder maakt.

Modern vlaggenschip

Om maar even met de basis te beginnen: de LG V30 is een vlaggenschip dat op de meeste vlakken presteert zoals je dat zou verwachten anno 2017. Hij heeft een strak waterdicht ontwerp, is voorzien van een rappe Qualcomm Snapdragon 835-chipset en heeft 4GB werkgeheugen. Ruim voldoende om LG’s Android-schil over het scherm te laten vliegen. Die schil is trouwens relatief sterk aangepast; daar zijn we geen groot fan van. Maar er valt zeker mee te leven.

Rond het scherm zitten kleine randen en achterop prijkt een dubbele camera

Alle hippe features die je anno 2017 verwacht in een high-endsmartphone zijn aanwezig. Dat wil zeggen: rond het 6-inch scherm van de V30 zitten kleine randen en achterop prijkt een dubbele camera. Op de kwaliteit daarvan komen we zo nog even terug; qua opzet is hij hetzelfde als die van de LG G6. Naast de normale 16-megapixelcamera ligt een 13-megapixelcamera met een groothoeklens.

LG V30 preview design

Overstap naar oled

Dat het scherm groot is en kleine randen heeft, is niet het enige dat erover te vertellen valt. Het meest opvallende aan het display van de V30 is dat LG de overstap heeft gemaakt naar oled. Dat zorgt voor levendige kleuren en een hoog contrast, waardoor het scherm er mooi uitziet. Bovendien betekent het dat de LG V30 ondersteuning biedt voor Google’s Daydream VR-platform. HDR ondersteuning ontbreekt ook niet.

LG is erg trots op de videocamera van de V30

Het scherm heeft een beeldverhouding van 18:9 en telt 1440×2880 pixels. Daardoor heb je wat meer ruimte om te multitasken en kunnen bioscoopfilms met kleinere randen getoond worden. Aan de andere kant betekent het dat je bij standaard video’s zwarte balken aan de zijkant krijgt, dat is jammer.

LG V30 preview design

Cinematografie in je broekzak

LG is erg trots op de videocamera van de V30. De V-serie staat sowieso bekend om zijn uitgebreide en goede videomogelijkheden; filmen met handmatige instellingen behoorde al een tijd tot de mogelijkheden. Nu komt daar een speciale cinematografische modus bij.

Dat klinkt iets indrukwekkender dan het is, maar is wel een leuke toevoeging. Het zorgt er in de praktijk voor dat je tijdens het filmen wat vloeiender kunt inzoomen op een punt in het beeld. En middels een soort Instagram-filters kun je wat meer sfeer aan je video’s toevoegen.

LG V30 preview camera

Potentieel nuttiger is receiver as a mic. Dat houdt in dat de gespreks-speaker van de LG V30 gebruikt wordt om geluid op te nemen tijdens het filmen. Die kan volgens LG veel harder geluid goed vastleggen, waardoor je bijvoorbeeld tijdens concerten nog steeds goed geluid hebt bij je filmpjes. In hoeverre dat in de praktijk goed werkt kunnen we op basis van onze ervaringen op de beurs helaas niet zeggen.

LG is met B&O in zee gegaan om de luisterervaring van de V30 te verbeteren

Qua beeldkwaliteit lijkt de camera in ieder geval goed werk te leveren. De lensopening is met f1.6 groter dan ooit en LG heeft het plastic van de lens ingeruild voor glas. Daardoor kan de V30 meer licht opvangen dan andere smartphones. Of het voldoende is om cameratoppers als de HTC U11 of Samsung Galaxy S8 te verslaan kunnen we nog niet zeggen. De paar plaatjes die we tijdens onze tijd met de V30 geschoten hebben zien er in ieder geval wel mooi uit. Dat belooft veel goeds.

LG V30 preview design

Audiotopper

Achterop de V30 prijkt trots het logo van Bang & Olufsen. LG is met de bekende deense audioboer in zee gegaan om de luisterervaring van de V30 te verbeteren. Dat uit zich in de meegeleverde B&O-oortjes, maar ook in de audiochip die in de V30 zit. Die zogenaamde Quad DAC moet zorgen voor voller en helderder geluid als je de V30 op een headset aansluit. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

LG V30 preview muziek

Conclusie: weer helemaal bij

De kleine achterstand die LG met de G6 opgelopen heeft, haalt het met de V30 ruimschoots in. De stevige focus op multimedia onderscheidt het toestel van zijn belangrijkste concurrent: Samsung’s Galaxy Note 8. Op de meeste andere vlakken is de V30 as good as it gets anno 2017. Een strak waterdicht ontwerp met kleine schermranden, goede prestaties en een veelbelovende dubbele camera; het is allemaal aanwezig.

De releaseprijs en -datum van de V30 zijn nog niet bekend. Dat het toestel minder gaat kosten dan de €999 van zijn belangrijkste concurrent lijkt echter bijna een gegeven. Daarmee is het waarschijnlijk een erg interessant alternatief voor iedereen die geen pennetje in zijn smartphone hoeft.

LG V30 preview design

Onze review score
Pluspunten
 • Waterdicht ontwerp met randloos display
 • Mooi groot oledscherm
 • Indrukwekkende dubbele camera
 • Uitgebreide videomogelijkheden
Minpunten
 • Software aan de drukke kant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Har -

  Deze smartphone komt met MQA !! vergeet dat niet te vermelden.

  WOW

  Heb eerder een LG gehad, de eerste dual processor, de updates lieten te lang op zich wachten, ondanks de vele beloftes van LG.

 2. Mauricio -

  Een preview met een review score onderaan, moet dat dan ook niet een preview score zijn?

  Los van dat een interessant alternatief voor de Note 8 omdat uit onderzoek is gebleken dat het pennetje van de Note toch niet vaak wordt gebruikt. Daarentegen is 1000 euro wel erg veel geld dus is dit een heel interessante optie als het voor bv 800 euro wordt verkocht …..

 3. Erik -

  Dat het software aan de drukke kant is vindt ik grote onzin!
  Dat iedere icoontje een andere kleur heeft maakt niet uit…
  Dat heeft Samsung ook, maar dan wat minder.
  Het voordeel van LG is, dat ze veel minder voor geinstalleerde troep erop hebben staan dan Samsung en Sony.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters