MagicSim Dual Sim (2 simkaarten in 1 telefoon)

In Nederland zijn er meer mobiele telefoonaansluitingen dan inwoners. Dit zou betekenen dat meerdere mensen met twee telefoons rondlopen. Heel vreemd is dit niet.

Ieder jaar komen er steeds meer zakelijke bellers bij, die naast hun zakelijke abonnement ook een privéabonnement hebben. De meeste mensen willen niet continu twee telefoons bij zich hebben. MagicSIM heeft hier met de DualSIM handig op ingespeeld. Dit product maakt het mogelijk om twee SIM-kaarten in één mobiele telefoon te gebruiken. In deze review bekijken we twee varianten van MagicSIM (15de en 16de variant).

Dual Sim A

 

Lang niet iedereen zal een DualSim nodig hebben. Een DualSim is handig als je twee simkaarten hebt, die je in één telefoon wilt gebruiken.

Denkbare situaties:

 • Je hebt een privésimkaart en een zakelijke simkaart
 • Je hebt een Nederlandse simkaart en een buitenlandse simkaart
 • Je hebt een abonnement met telefoon en een goedkoop simonly-abonnement

Continu op weg zijn met meerdere telefoons is vaak ook niet prettig. Je moet controleren dat je altijd twee toestellen bij je hebt. Twee telefoons wegen meer en nemen meer ruimte in beslag. Als je op vakantie gaat heb je vaak meerdere laders en datakabels nodig.

In veel gevallen heb je liever één telefoon met twee simkaarten dan twee telefoons met ieder een eigen simkaart. Intussen komen er al steeds meer telefoons op de markt die standaard al twee simkaartsloten hebben. Vaak zijn dit niet de modellen die mensen willen, of men wil geen nieuw toestel aanschaffen.

Volgens de fabrikant MagicSIM zou de DualSim in alle toestellen moeten werken die een “Sim Tool Kit”-menu (STK-menu) hebben. Een “Sim-Tool Kit”-menu is het menu waarop normaal de diensten van de provider zijn weergegeven (infodiensten, voicemail aan/uit, weer, verkeer etc). Op vrijwel alle telefoons van na 2002 is dit menu aanwezig.

Er bestaan dual-simkaarten waarbij je twee onaangepaste simkaarten kan gebruiken. Echter is er in de meeste toestellen geen ruimte voor deze dual-simkaarten. Voor de dual-simvariant die wij hebben getest is het noodzakelijk je bestaande simkaarten te verknippen.

De inhoud van de dual-simverpakking bevat alle spullen om een dual-simkaart te maken en weer te herstellen.
Wat zit er in de verpakking:

 • Dual-simkaart
 • Handleiding
 • Twee metalen deksels (dunne en dikke)
 • Uitknipsticker, om de simkaart correct te verknippen
 • Houder om een uitgeknipte simkaart te herstellen naar een enkele simkaart
 • Sticker (nodig voor de houder om simkaart te herstellen)
 • Schuimrubber om meer druk te kunnen uitoefenen op de simkaart bij slecht contact

Dual Sim B

 

Alleen de chip van de simkaart is nodig voor de dual-simkaart.
Om deze chip te verkrijgen zijn er twee opties.

1. Gebruik de meegeleverde uitknipstickers.
2. Gebruik een speciale tang

Dual Sim C

 

Dual Sim

Om de chip correct te snijden of te knippen uit de oorspronkelijke simkaart is er een sticker meegeleverd. Op de sticker staat aangegeven waar je de simkaart kapot moet knippen of snijden. Hiervoor plak je eerst de sticker over de simkaart en vervolgens knip of snij je netjes over de lijnen. Het verknippen van de simkaart kost aardig wat kracht.

Dual Sim

Een eenvoudigere, maar wel duurdere methode is gebruik te maken van een speciale sim-kniptang. In de tang zit de juiste uitsparing om de simkaart correct te verknippen. Je plaatst de simkaart in de tang en knijpt vervolgens de tang dicht. Veel eenvoudiger kan het niet.

Op de onderstaande foto’s is de dualsim geplaatst in een HTC P3600 (links) en een Nokia N82 (rechts). Bij de Nokia N82 was het dikteverschil erg kritisch. Het simslot wilde niet goed sluiten waardoor de dualsim niet werd herkend. Door het verwijderen van de metalen deksel was dit probleem opgelost.

Dual Sim F

 

Dual Sim G

 

Dual Sim H

 

Dual Sim I

 

Dual Sim J

 

Dual Sim K

 

Dual Sim L

Indien je geen gebruik meer wilt maken van de dual-simkaart is het mogelijk de verknipte simkaarten te herstellen. Hiervoor zijn twee adapters meegeleverd. Hierin past de verknipte simkaart. Door vervolgens een sticker over de adapter te plaatsen blijft de verknipte simkaart netjes op zijn plaats. De herstelde simkaart is vervolgens te gebruiken als normale simkaart.

De 15de versie is getest op een Nokia N82. De eerste afbeelding laat zien hoe je het menu van de simkaart kan bereiken. De tweede afbeelding toont het menu van de MagicSim dualsim kaart.

Dual Sim M Dual Sim N 

De dualsim kent vele opties. Onder “Switch Number” kun je kiezen welke simkaart je actief wilt hebben. Onder “Utitlites” kun je instellingen van de dualsim veranderen. Met de optie “Set Number” kun je beide simkaarten een naam geven. Op die manier is het duidelijker wat sim1 en sim2 zijn.

Dual Sim O Dual Sim P 
Dual Sim Q Dual Sim R 

Een andere optie onder “Utilities” is het instellen van de taal. Dit viel wat tegen aangezien alleen Engels en Chinees mogelijk is. Het veranderen van de STK PIN en STK PUK is nodig in het geval dat je gebruik gaat maken van Secret SMS of Secret Note. In andere gevallen heb je die PIN-code niet nodig.

Dual Sim S 

Terug in het hoofdmenu is de derde optie “Auto Switch”. Met de dualsim is het niet mogelijk twee nummers tegelijk bereikbaar te hebben. Dit komt niet zozeer door de dualsim, maar door beperkingen in de hardware van de telefoons. Om toch bereikbaar te zijn op twee nummers kan de dualsim schakelen tussen de twee simkaarten. Je kunt instellen hoelang een simkaart actief moet zijn voordat de dualsim schakelt naar de andere simkaart.

Als je gebruik wilt maken van “Auto Switch” is het aan te raden om de PIN-code van je simkaart uit te zetten. Anders moet je continu de PIN-code invoeren. Persoonlijk vond ik handmatig schakelen prettiger.

Dual Sim T 

Het vierde item van het STK-menu is “Extend Phone Book”. De dualsim heeft ruimte voor 250 contactpersonen. Om hier gebruik van te maken moet je de optie “public” kiezen. Onder beide simkaarten is dan het telefoonboek van de dualsim te gebruiken. Echt heel zinvol is dit niet aangezien vrijwel iedere moderne telefoon een eigen telefoonboek heeft dat veel uitgebreider is. Het sim-telefoonboek wordt niet veel meer gebruikt.

Dual Sim U 

De vijfde optie is “IP Call”. Hiervoor hebben we aan dual-sim.nl gevraagd wat dit betekent. Dit was hun antwoord:
“De IP-telefoon functie is niet operationeel in Nederland/Europa, wij hebben hier dan ook totaal geen enkele ervaring mee. Ik heb mij laten vertellen dat deze functie veelal in China wordt gebruikt. Het is hiermee mogelijk om middels een internetverbinding (Voip vergelijkbare techniek) te bellen en dus kosten te sparen.”

De zevende optie in het STK-menu is “Multi-IMSI”. Met de optie “Multi-IMSI” is het theoretisch mogelijk om een zestal extra simkaarten bij je te hebben. Helaas werkt deze optie alleen met oude simkaarten.
Dual-sim.nl:
“De Multi IMSI functie is niet zozeer regioafhankelijk, maar simkaartafhankelijk. Helaas is het alleen bij V1-simkaarten mogelijk de versleutelde gegevens te ‘kraken’ en vervolgens te kopiëren naar de nieuwe multi-sim kaart. Volgens onze gegevens zijn er op dit moment geen providers die nog V1-simkaarten uitgeven; het kan echter wel zo zijn dat mensen met oude simkaart (>5 jaar) hier gebruik van maken.”

Een optie van de dualsim is secret-sms. Ik heb deze functie geprobeerd, echter was het verzonden sms’je compleet onleesbaar. Er had de tekst “werkt het?” moeten verschijnen. Mogelijk is het sms’je alleen uit te lezen via dualsim. Echter liet de N82 het niet toe de sms te kopiëren naar het sim-geheugen.

Dual Sim V Dual Sim W 
Dual Sim X Dual Sim Y 
Dual Sim Z Dual Sim AA 

De 15de versie heeft veel opties. Veel ervan zul je niet dagelijks gebruiken. De dualsim kan eigenlijk meer dan noodzakelijk. Het belangrijkste is het schakelen tussen de twee simkaarten. Dit werkt goed. Tussen het schakelen zit een paar seconden. Dit is vooral afhankelijk van het gebruikte toestel. Een toestel dat snel een netwerk vindt zal sneller schakelen dan een toestel dat traag verbindt met een netwerk.

Dual Sim

De 16de versie is wat minder uitgebreid dan de 15. Allereerst komt hij in een nette kleine verpakking en heeft hij alle extra’s meegeleverd gekregen zoals de 15 dat ook heeft. Hij mist echter een paar opties die de 15 wel heeft. We hebben dit voornamelijk getest in een Asus P750 echter liepen we al snel tegen een paar eigenaardige bugs aan. Nadat we eerst even met het menu van de dualsim hadden gespeeld in de Asus, verdween plotseling het menu uit de pda omdat we de 007-functie hadden geactiveerd. Dit is overigens geen bug maar een functie want nu kun je door 001 of 002 te bellen switchen van simkaart, erg handig dus!

Als functies kent de 16 switchen tussen de simkaarten, dualmode en IP-Call. Met dualmode kun je twee nummer tegelijkertijd in de lucht hebben. Dit is mogelijk doordat de simkaarten telkens aan- en uit worden gezet in dualmode waardoor je hiervan soms een melding krijgt. Met IP-Call is het mogelijk om door middel van een internetverbinding (met VoIP vergelijkbare techniek) te bellen en kosten te sparen. Zoals dual-sim.nl al aangaf is dit niet mogelijk in Nederland.

Dual Sim AC Dual Sim AD 

De 16de versie is dus eigenlijk een redelijk standaard versie die vooral gericht is op de het faciliteren van twee simkaarten in één telefoon. Normaliter werkt dit prima echter kent hij bij pda’s en sommige telefoons wat bugs. Ook knalt soms de ene simkaart eruit en komt opeens de andere erin. Dit is zeker niet handig als je aan het bellen bent.

Dual Sim AE

 

Dual Sim AF

 

De tang die wij hebben gebruikt om de simkaarten te verknippen voelt degelijk aan. We hebben er meerdere simkaarten mee verknipt en allemaal waren ze correct verknipt.

De dualsim voelt stevig aan, maar het is allemaal wel erg klein. Je moet dus priegelen om je simkaarten erin te krijgen. Aangezien de dualsim iets dikker is dan een standaard simkaart kan het wat lastig zijn de simkaart in het simslot te krijgen. Ook moet je opletten dat je de chip van de dualsim niet beschadigt of het simslot beschadigt.

Wij hebben beide dual-simkaarten in verschillende toestellen geprobeerd. Hierbij onze opmerkingen:

Nokia N82 – past na verwijdering van deksel
HTC P3600 – past probleemloos
HTC Tytn2 – past probleemloos
HTC Diamond – past probleemloos
ASUS P750 – past probleemloos
Nokia 6500c – past probleemloos
Sony Ericsson k800i – hier kregen we de dualsim er niet in

Dual Sim AG

 

In principe moet de simkaart in alle toestellen passen al wilden we in het geval van de k800i niet de dualsim of het simslot forceren.

Zowel de 15de als 16de versie van de MagicSim verbruikt nauwelijks meer stroom van de accu dan een standaard simkaart. Wij hebben geen opvallend kortere batterijlevensduur ervaren. Met oudere dual-simkaarten kon dit wel het geval zijn.

De Magic dualsim versie 15 en 16 zouden geschikt zijn voor 3G. Ook in dit geval hebben we meerdere simkaarten geprobeerd. Een USIM is een umts-geschikte simkaart.
SIM Orange – werkt probleemloos GSM
USIM Vodafone – werkt probleemloos 3G en GSM
USIM KPN – werkt probleemloos 3G en GSM
USIM T-Mobile uit 2006 – werkt probleemloos 3G en GSM
USIM T-Mobile uit 2008 (2x) – werkt alleen met GSM, 3G werkt niet (SIM not allowed)

De USIM van T-Mobile uit 2008 wilde niet werken met het UMTS/3g netwerk. Van T-Mobile hebben we vervolgens een nieuwe simkaart ontvangen echter had deze hetzelfde probleem. De T-Mobile helpdesk kon ons helaas niet verder helpen.
Het is dus mogelijk dat een 3G-simkaart niet werkt. Door het toestel te schakelen naar GSM-mode (het toestel doet dan geen 3G) werkte de dualsim wel. Een nadeel is dat je dan geen beschikking hebt over UMTS-/3G-snelheden.

Dual Sim AH

 

Onze review score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. hans -

  werkt het ook in een N900?
  en is het nou de bedoeling dat ik 2 simkaarten op iphone formaat knip en in een simkaart houder dr in steek? dat is toch ook te doen zonder dit doe-het-zelf-pakket?

  met vriendelijke groet

  1. Dominick -

   Ik zou niet durven zeggen of het in de N900 werkt, maar wat je verder constateert is zeker niet juist. Met dit tooltje worden de twee 'micro sims' dmv een stukje hardware aan elkaar gekoppeld en wordt het signaal van de twee kaarten via een chip in de vorm van die van één kaart aan de telefoon doorgegeven. Dat kun je niet zelf bereiken door simpelweg twee microsims in je toestel te stoppen.

 2. Niels vermeer -

  Heel erg handig die [url=http://www.dualsimtelefoon.org]dual sim telefoon[/url]. Ik er sinds kort ook een, ik heb 1 simkaart voor de zaak en 1 simkaart voor privé. op deze manier kan ik makkelijk een scheiding houden tussen privé en zakelijk…

 3. Vero -

  Volgens verschillende forums kan je met een Blackberry Curve 8520 enkel de CUT versie gebruiken.

  Maar dat wil ik niet (sim-kaart van werkgever)! je kan blijkbaar enkel een NON-CUT versie gebruiken als je een extern hoesje gebruikt (omdat je het achterfront niet zou kunnen terugplaatsen: te weinig plaats voor 2 simkaarten)

  HELP: heeft hier iemand ervaring mee?

 4. frank -

  Heb een dualsim adapter bij simore gekocht en in mijn samsung galaxy I9000 geplaatst. Werkt wel maar valt naar een tijdje uit. Hij herkent de sim kaart dan niet meer en je lomt ook niet meer in het menu om een andere simkaart te kiezen. Als ik de adapter verwijder en weer terug stop is het over totdat hij weer uitvalt. Kan iemand mij vertellen wat ik hier aan kan doen

 5. Fledderus -

  magic sim gekocht voor BB torch.
  Hoe krijg je in vredesnaam die kaartjes en houder in de BB. Lukt me niet en tot overmaat van ramp is de herstelhouder vast komen te zitten in de BB. hoe krijg je dat ding er weer uit.
  Hij is met een klik vastkomen te zitten, dus valt hij achter pennetjes.
  Wie weet een oplossing?
  Duel-sim waarschuwt hier niet voor!

 6. Paul -

  Ik heb deze dualsimhouder gekocht om het belabberde T-mobile netwerk af en toe te omzeilen met een Telfort-sim.

  Helaas. De Telfortsim ziet hij gewoon, maar de T-mobile sim kan geen verbinding maken met het netwerk.

  Een andere combinatie lukte wel: KPN (prepaid) met Telfort. Maar ja, hier heb ik niks aan, ik zit contractueel aan T-mobile vast. Ik ga een nieuwe sim vragen bij de T-mobile shop, misschien ligt het daar aan. Houd jullie op de hoogte.

 7. sim onlyabonnement -

  Erg handig die dual sim, omdat ik te veel [url=http://www.sim-onlyabonnementen.nl/]sim only abonnementen[/url] heb en te weinig mobieltjes ben ik zo vaak m'n simkaarten kwijt. Maar ok ik had natuurlijk ook minder sim only abonnementen moeten afsluiten. Maar ja soms wil je gewoon meerdere nummers hebben heh je weet wel…ieder voordeel heb dus z'n nadeel. Groetjes sim only freak

 8. BPDS -

  Het blijft voor mij onduidelijk of dit nu wel of niet werkt. Er zijn positieve en negatieve verhalen over deze [url=http://www.gsm-dualsim.nl]adapters[/url]. Doen de mensen waarbij het niet werkt iets fout of is gewoon de kwaliteit niet constant?

 9. Dietmar -

  Hallo,

  Ik heb en LG GD 910 telefoon, gaat dit werken bij mij?
  Ook de vraag hoe het gaat tussen het schakelen van e sim kaarten, gaat hij steeds op zoek naar een netwerkproviders?

  Ik heb nu Vodafone en KPN, maar dat houd in de ik de sim van de baas moet verknippen dus.

  ik hoor graag van jullie

 10. Paulus -

  Vorige week 2 Magic-Sim's van de 26ste gen besteld op Magic-Sim.nl. Eentje voor mijn BB Bold 9700 en een voor de HTC Desire van mijn vrouw. Levering binnen 24 uur. Helaas bleek 1 van de simkaarten niet helemaal goed te werken. Na contact opgenomen te hebben met magic-sim.nl kreeg ik netjes een nieuw exemplaar toegestuurd. Nu werken ze op beide toestellen perfect, incl 3G!

   1. Erik -

    Kan deze 26th wel met 2 simkaarten gelijk online? Ik bedoel gelijk gebeld worden? Ik zag in een filmpje namelijk de optie 2sim online staan.

 11. Novum -

  Ik heb een dual sim adapter 26th cut gekocht bij dual-sim.nl en geprobeerd in m'n N82. Helaas werkte dit niet. In een oude 6230i deed ie het wel. Na een aantal pogingen in de N82 nog eens geprobeerd in de 6230i, maar toen weigerde hij helemaal! Heb het maar opgegeven….
  Kortom: als je geluk hebt, werkt het, maar houd er rekening mee dat je die 30 euries misschien voor niks hebt uitgegeven.

 12. Janwillem -

  -heeft er al iemand het geprobeerd bij een Samsung star s5230 ?
  -kan iemand uit leggen hoe het werkt, of een goede link geven?
  -ben ik nu bij allebei de sims bereikbaar? of moet je switchen?
  -als ik "Ben" aan heb staan er er belt iemand naar het "vodafone" nummer kan ik dan opnemen?
  -werkt het ook met "Ben/vodafone" abonnement ?

 13. PEPPO -

  Ik heb kaartje van Dual-sim.nl maar krijg het niet geactiveerd (3 toestellen geprobeerd). Nu heb ik Sony E. met zwart scherm, gaat niet meer aan!
  Service van Dual-sim.nl reageerd niet meer. Terug betalen zouden ze niet doen.:(

 14. Donni -

  Mensen…

  Schaf een simkaart aan met twee 06-nummers op 1 simkaart.Werkt perfect en je bent op beide nummers bereikbaar op 1 simkaart en je kunt je huidige 06-nr ook nog eens gratis meenemen.

 15. Dries -

  Ja, hij werk gewoon alleen een beetje in gewikkelde want als op 007 in gesteld dan zie u
  Dat menu niet meer tot 001 en 002 belt en dat zie u het weer terug dan kan u instellen
  Andes dank jij wat is het nauwe, de engste punt als u die twee sim online automatisch
  Instelt ieder sim tijd geven van af 1 minuut dan wordt jouw mobiel stroom vreter en
  Niet tegelijk tijd bereikbar bijvoorbeeld 1minuut sim1 1minuut sim2 dan ben jij
  Op één minuut op één sim bereikbar en dan weer één op twee sim, en zo blijven
  Draaien :Y

 16. Peter -

  De Nokia N97 en de N97 Mini zijn NIET geschikt voor dual sim (cut). Met een beetje pech krijg het simkaart-houdertje er niet meer uit en sloop je je telefoon. Ervarings deskundige (helaas)

  1. Peter -

   Valt wel mee. Ik heb 16th versie een jaar draaiend gehad op een HTC Diamond. Werkte erg goed. Ik heb wel het idee dat de 23th versie niet beter is al de 16th.

 17. Dries -

  In deze week ik heb ook een Magic-sim 23 ste generatie besteld voor mijn N95 voor 15€ inclusief. Maar ik waarschuw Ander mensen ze kunnen beter deze rotzooi uit China
  Verlaten, want deze mensen zijn gewoon geldlokkers. Dit product komt niet veel uit van paar Centen werd verkocht in China aan sloom handelaars. Want Absolut werkt niet en
  Geen goed kwaliteit. Ik heb hem nu in het huis maar ik ga niet over mensen liegen dit
  Goed product is, van mijn ervaring is niks gewoon dom idee.
  Maar toch soms mensen vertelen dat goed is en weer anderen zegen dat probleem verschillend
  Dit is ook niet goed voor ons mobieltjes want gaat het alleen maar stuk van.
  Ik zet te denken aan die Chinezen (Replica, namaak mobieltjes) komen allemaal uit
  De zelfde vaas.
  🙁

 18. Ralph -

  Gaat dit ook werken op een Nokia e51? Hoe zit het trouwen met emailsynchronisatie? Moet ik deze steeds opnieuw instellen bij het switchen tussen telefoons?

  1. flip -

   In een nokia e51 past de magic sim helemaal niet.
   Ik heb hem hier liggen maar het kleine IC tje (zwart dingetje) krijg je er niet ingeschoven. m.a.w. het past niet. Web winkel geinformeerd en zij nemen het ter kennisgeving aan , voor de rest niente, zonde van het geld

 19. Dirk -

  Het is echt een afrader om bij dual-sim.nl een kaart te kopen.
  Ik heb me door een medewerker laten adviseren over de juiste kaart keuze voor mijn toestel. Zodoende heb ik een kaart aangekocht en deze blijkt niet geschikt en werkt niet. Dit wordt door de medewerkers erkend, maar ik krijg mijn geld niet terug. Toch weer mooi verdiend. Bedankt jongens!!!
  🙁

 20. ronald -

  dualsim heeft altijd gewerkt met Vodafone en Carrefour kaart op mijn N95-8Gb.

  Heb nu T-mobile en Carrefour, maar gsm blijft op offline. Op één of andere manier ziet gsm de dualsim niet meer :S

  Iemand enig idee waar dat aan kan liggen??

   1. ronald -

    Nee, heb 3g uitgezet, maar nog steeds offline en geen sim magic menu.

    Iemand anders een beter idee???

 21. annn -

  Ik heb de magic sim in gebruik in mijn Blackberry Curve 8520.Het werkt met AH-mobiel en Hi, maar ik moet wel na switchen uitschakelen voor ik weer verbinding heb en het magic sim menuutje weer terug.Met Vodafone sims lukt het me niet.Ik heb het geprobeerd met 2 sim kaarten van Vodafone Malta (de reden waaromik dual-sim wilde) en met een Nederlandse Vodafone kaart. Geen van drieën werkte in de magic sim dual adapter, terwijl ze het wel deden in de ghost adapter. Tip voor als de boel ontregeld raakt: doe eerst een losse sim in je mobiel en daarna pas weer magic sim. Ik heb het idee dat ik mmenteel wel erg vaak zonder verbinding zit met mijn AH-mobiel sim in de adapter, maar kan zijn door al het gerommel om Vodafone uit te proberen. Inmiddels heb ik dus wel een tekort aan ghost-adapters 😉

 22. Mike -

  Ik heb de dual sim 23 cut versie in mijn nokia 6500C geplaatst. Werk perfect alleen nu zie ik niet meer wie mij beld. Ik zie wel het nummer maar geen naam meer. Heeft iemand hier een oplossing voor of heeft iemande dezelfde problemen?

 23. Danny -

  Heeft iemand ervaring met de Magic SIM 23rd cut versie in de HTC touch Pro 2? Ik heb een vodafone en t-mobile sim en krijg ze niet werkend (ook niet GSM only) terwijl de kaartjes met het recoveryslot wel werken. Sim wordt niet herkend in het toestel. Hetzelfde proleem met de Simore platinum card. Heeft iemand dit werkend gekregen?
  Dan

 24. Bertrand -

  Ik heb de dual sim in mijn n82 geplaatst, echter zie ik niet hoe ik moet swtichen al eea geprobeerd maar nog niet gelukt.

  wie heeft een suggestie?

  Groet

  Bertrand

 25. Tomba -

  Alex, weet jij -of een van de andere gasten- misschien of een nokia 5800 ook geschikt is voor dualsim, en zo ja welke versie? Ik bel nu prive met Vodafone en ga binnenkort ook zakelijk bellen (denk KPN, nog niet zeker). En ik heb een bloedhekel aan overbodige bagage!

  Tnx alvast, gr Tomba

 26. gizmo911 -

  ik heb een nokia n97.
  kan ik hier de Magicsim 20th-a indoen.
  ik durf hem er niet zo goed in te doen, bang dat ik iets forceer.
  alvast bedankt

  1. Alex de Widt -

   Opzich is een dualsim kaart niet heel veel dikker dan een normale simkaart. Het is echter wel snel dat het maar net aan past of erg krap. Ik durf niet te zeggen of je iets forceert. Vaak met voorzichtig plaatsen lukt het wel.

 27. Dirk -

  Ik heb ook problemen met dual sim 23 cut versie. 2 kpn wel, maar met vodafone prepaid of abo geen enkele werking. Werkt het misschien wel met een tmobile abo wie kan me helpen of heeft een oplossing.

  1. Roland -

   Dit probleem heb ik ook.
   Heb zojuist een MagicSim 23-B (Non-cut versie) gekocht. Probeer er een KPN kaartje en een VodaFone kaartje in uit. De KPN-kaart werkt goed (of het nu in SIM-1 of SIM-2 zit) De VodaFone-kaart wordt blijkbaar niet herkent. Wanneer ik overschakel van SIM-1 (KPN) naar SIM-2 (VodaFone) lijkt e.e.a. op tilt te slaan en wordt zelfs de MagicSim niet meer gezien. Kan dat menu-tje niet meer oproepen en dus ook niet terugschakelen. Telefoon uitgezet, kaartjes omgewisseld en daarna zag hij de KPN kaart (op SIM-2) weer. Heb bij VodaFone een Duo-kaartje opgevraagd. Wanneer dit binnen is, hoop ik dat e.e.a. beter werkt.
   Wellicht heeft iemand van jullie nog ideeën.

   1. marloes -

    Ik heb ook hetzelfde probleem, tot het op tilt slaan en geen menu'tje meer iig, als ik daarna mijn kaarten verwissel wordt echter op SIM2 ook mijn kaart die eerst op SIM1 herkend werd niet meer herkend…ik heb twee telfort simkaarten, nu doet mijn hele adapter dus niets meer..lijkt dus wel of SIM2 kant uberhaupt niet werkt..

 28. nokia73 -

  Ik heb een Nokia N73. Welke kan ik plaatsen de cut of uncut en is het makkelijk te plaatsen. Indien wel kan ik dan 2 simkaarten van verschillende providers (binnen en/of buitenlandse) in stoppen?

  Bijvoorbaat dank.

  Groet

  1. Alex de Widt -

   Nee ik verwacht het niet.
   De uncut versie neemt al snel teveel ruimte in.
   De cut versie moet verwacht ik geen probleem zijn.

   Het is alleen de vraag of met de nieuwste simkaarten 3G/UMTS werkt.

 29. Erik -

  Ik heb een vodafone 3g simkaart maar deze wil niet werken in mijn N95, hij zegt dat de simkaart geplaatst moet worden. De sim is wel goed geknipt, want in het herstel simmetje doet hij het wel. Weet iemand hoe ik dit aan de praat krijg en heb ik dan ook nog 3g snelheden bij het internet? bedankt!

  1. Alex de Widt -

   Probeer je toestel eens te zetten op alleen GSM en niet UTMS. Wij hebben zelf problemen ervaren met enkele 3G-simkaarten (USIM).

   1. Erik -

    Ik heb een nieuwe simkaart gehaald bij vodafone en nu doet hij het wel! alleen ik krijg het niet voor elkaar om dan mijn 3g verbinding te gebruiken.. Want in jullie review zeggen jullie dat er wel 3g gebruikt kan worden? enig idee hoe dit kan? ik gebruik de magicsim 16-a

   2. Alex de Widt -

    Als je goed leest zie je dat we met bepaalde 3G kaarten (T-Mobile) problemen hebben ervaren. Mogelijk levert Vodafone op moment ook andere USIM kaarten uit die niet werken met dualsims.

    Onze test circa een jaar geleden uitgevoerd. Binnen een jaar kan er veel veranderen 🙂 .

 30. Alex -

  Ik heb na 1 week de dual sim uit mijn HTC Touch Diamond moeten halen. Internetverbinding en email werden te onbetrouwbaar. Ik heb Dualsim om advies gevraagd, hopelijk hebben zij een oplossing.

 31. checknemo -

  Nou als jullie nou gewoon een gsm dualsim kopen zijn jullie van het heleh cut en uncut gedoe af. dat zijn gsm toestellen al standaard waar 2x de normale sim in passen.

  1. Dominick -

   Ja, maar daar zijn er slechts heel weinig van en dus is de kans groot dat daar geen toestel bij zit dat je wilt 😉 Of je hebt al een goed toestel en hebt geen zin om een nieuw toestel te kopen om 2 simkaarten in één toestel te kunnen draaien 😉

 32. anneke -

  net 1 prepaid en 1 abonn. geplaatst in een oud prepaidtoestelletje van een paar tientjes. Had beiden nog liggen en werden weinig gebruikt. Leg het geheel ergens in de auto en heb dus altijd telefoon bij de hand(vergeet m'n dagelijkse gsm nogal eens).

 33. Jaap Jansen -

  hallo,
  Ik heb een HTC touch diamant
  Pas de uncut er in of past de cut versie ???
  Mijn toestel staat niet in het lijstje van opgave??
  HOOP DAT IEMAND HIERMEDE ERVARING HEEFT

   1. Alex de Widt -

    Of 3G werkt hangt af van de gebruikte simkaart. Sommige T-Mobile simkaarten leveren problemen.

    De cutversie werkt verder inderdaad probleemloos, de uncut versie zal niet passen..

 34. Erwin -

  Er wordt zowieso veel sim only verkocht tegenwordig. Veel mensen wil een goedkoop abonnementje naast hun abonnement van de zaak inderdaad. Ik las onlangs ergens een persbericht dat sim only nu ook europees verkocht gaat worden. http://www.simonly.eu misschien dat de roaming tarieven door dit soort ondernemingen toch gedrukt gaan worden.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters