Nokia 7 Plus preview: high-end functies, midrange prijs

High-end functies zoals een groot 18:9 scherm, een dubbele Zeiss-camera en een snelle processor, maar dan wel voor een lage prijs. Dat is wat Nokia met de Nokia 7 Plus belooft neer te zetten. In deze Nokia 7 Plus preview lees je er alles over.

Stijlvol design

De Nokia 7 Plus heeft een stijlvol design, dat zoals je van Nokia gewend bent lekker stevig is. De achterkant is van plastic en dat is misschien een kleine tegenvaller nu de meeste wat duurdere smartphones helemaal van aluminium of van aluminium en glas zijn. Gelukkig voelt de Nokia 7 Plus wel erg goed afgewerkt en stevig aan en de plastic achterkant zorgt er bovendien voor dat hij wat beter tegen een stootje kan. Er valt dus zeker wat voor te zeggen.

Nokia 7 Plus preview

Voorop valt vooral het grote 18:9 scherm met afgeronde hoeken op. Een first voor Nokia, en daar zijn we erg blij mee. Het scherm is 6 inch groot en heeft een full HD+ resolutie; prima voor deze klasse. Het ziet er ook mooi uit, hoewel de helderheid op het eerste gezicht iets hoger had gekund.

Nokia 7 Plus preview

Android One

Misschien wel de belangrijkste aankondiging van Nokia tijdens het MWC 2018 was dat de fabrikant overstapt op Android One. Dat is Android zoals Google het bedoeld heeft, mét snelle updates naar nieuwe versies. Op zich geen grote verandering tegenover de vrij schone Androidversie die Nokia al gebruikte, maar de extra garantie op updates is erg fijn.

Nokia 7 Plus preview

Sterke prestaties

Met de net niet high-end prijs van de Nokia 7 Plus komt ook een net niet high-end processor. De Qualcomm Snapdragon 660-chipset die het toestel gebruikt bezit twee keer vier Kryo-kernen, in principe dezelfde snelle kernen als de Snapdragon 835-chipset. Gekoppeld met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte zorgt het ervoor dat het met de prestaties van deze Nokia wel goed zit.

De eerste fotootjes die we geschoten hebben zijn detailrijk en mooi van kleur

Nog belangrijker is de batterij. Die is met zijn capaciteit van 3800mAh bijzonder groot. Zeker als je bedenkt dat de Nokia 7 Plus geen bijzonder zware hardware heeft belooft dat goede prestaties. Nokia zelf heeft het over een batterijduur van 2 dagen. Misschien een beetje ambitieus, maar je zult met de Nokia 7 Plus zeker geen moeite hebben om de dag door te komen.

Vernieuwde camera

Last but not least: de camera. Dat is een dubbele Zeiss-camera; een met een telelens en een met een normale lens. De gewone camera heeft een resolutie van 12 megapixel; de telelens maakt 13-megapixelfoto’s en zorgt ervoor dat je bijna zonder kwaliteitsverlies 2x kunt inzoomen. Zoals het een hippe moderne smartphone betaamt kan je er ook portretten met een vervaagde achtergrond mee maken.

Nokia 7 Plus preview

Kwalitatief lijkt de camera goed werk te leveren. De eerste fotootjes die we met de twee camera’s geschoten hebben op de beursvloer zijn detailrijk en goed van kleur. Maar voor een volledig oordeel over de camera moeten we hem langer proberen.

Nokia 7 Plus preview

Een leuke toevoeging aan de frontcamera is gezichtsherkenning. Misschien niet de meest veilige manier om je smartphone te vergrendelen, maar wel erg makkelijk. Voor zover we dat nu kunnen zeggen werkt hij in de praktijk ook erg goed.

Conclusie: gulden middenweg

De Nokia 7 Plus is dan wel geen echte high-endsmartphone, hij scoort wel op alle vlakken voldoende of meer dan dat. Hij ziet er goed uit, is stevig, heeft fijne software en presteert zowel qua batterij als qua snelheid prima. En hij slikt ook nog twee simkaarten. Er zijn een aantal nadeeltjes, zoals het gebrek aan waterdichtheid en de misschien niet-zo-premium materialen.

Nokia 7 Plus preview

Hoe dan ook; voor €400 lijkt de Nokia 7 Plus een erg goede deal te zijn. De Nokia 7 Plus zal vanaf april 2018 beschikbaar zijn in Nederland.

Onze review score
Pluspunten
  • Fraai ontwerp
  • Android One
  • Goede accu
  • Veelbelovende dubbele camera
Minpunten
  • Materiaalgebruik niet zo premium
  • Niet waterdicht

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters