Samsung Galaxy Ace 2

De Galaxy Ace van Samsung was een schot in de roos. Inmiddels ligt de opvolger op de markt, die een erg goede prijs/kwaliteitsverhouding lijkt te hebben. In deze review kijken we wat uitgebreider naar het toestel.

Samsung Galaxy Ace 2 hoofdfoto

 

Ruim een jaar geleden begon Samsung met een nieuwe strategie ten aanzien van Androidtelefoons. Waar het bedrijf eerst altijd een of twee duurdere Androidtelefoons in combinatie met een of twee goedkopere Android’s op de markt had staan, kwam er begin 2011 opeens een veelheid aan goedkopere Androidtelefoons op de markt. Vanaf dat moment zou Samsung één vlaggenschip hebben, en daaronder voor elk segment een andere Androidsmartphone. Dat resulteert in een flinke line-up op dit moment. Van duur naar goedkoop bestaat die uit de volgende producten: Galaxy S III, Galaxy Note, Galaxy S II, Galaxy Nexus, Galaxy S Advance, Galaxy Ace 2, Galaxy Ace Plus, Galaxy Mini 2, Galaxy Txt, Galaxy Y en de Galaxy Pocket. En dan laten we een aantal oudere en niche-producten nog buiten beschouwing. Een flinke productlijn dus.

De Ace en de Gio waren de meest succesvolle pioniers van die strategie. De Ace kreeg twee opvolgers, de Gio verdween langzaam naar de achtergrond. Veruit de belangrijkste Ace-opvolger is de duurdere Ace 2. Hoewel we niet zo tevreden waren met de prijs/kwaliteitverhouding van de originele Ace, lijkt bij de Ace 2 alles wel in orde te zijn. Zo schopte het toestel het ook al eens tot de top 3 van onze koopwijzer. In deze review gaan we dieper op het toestel in.

Samsung Galaxy Ace 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace 2 MWC 2012

 

Specificaties

Algemene gegevens
Merk Samsung
Type Galaxy Ace 2
Besturingssysteem Android 2.3
Aangekondigde updates Geen
Updatezekerheid Middel
Ontwerp
Afmetingen 118x62x10,5 mm
Gewicht 122 gram
Form-factor Slate
Kleuren Zwart, wit
Scherm
Type PLS TFT
Diagonaal 3,8″
Resolutie WVGA, 480×800 pixels
Touchscreen Ja, capacitief
Energie, Geheugen en netwerk
Geheugenkaart MicroSD
Intern geheugen 4GB
Chipset 800MHz dualcore ST-Ericsson NovaThor U8500
Accu 1500mAh
3G Ja
Wi-Fi Ja
Multimedia
Camera 5MP
Autofocus Ja
Flitser Led
Frontcamera VGA
FM Radio Ja, met RDS
Audiouitgang 3,5mm jack
Videouitgang Geen
Communicatiepoort MicroUSB
Extra’s
GPS Ja
Wi-Fi hotspot Ja
Bluetooth Bluetooth v3.0 met A2DP
Applicatiewinkel Play Store
Exchange Ja

Het design van de Samsung Galaxy Ace 2 is op zijn minst wat inspiratieloos. Het toestel heeft wat meer karakter dan de Galaxy Ace, maar een spannend uiterlijk heeft hij zeker niet. Het design is overigens wel functioneel. De batterij van het toestel presteert iets boven gemiddeld.

Unboxing

Design

De Galaxy Ace 2 heeft een typisch, wat saai, Samsung-design. Het toestel is van plastic maar heeft gelukkig wel een geribbelde achterkant die niet snel krassen en vingerafdrukken opneemt en ook lekker aanvoelt. En sowieso voelt het toestel ondanks zijn plastic behuizing niet verkeerd aan. Het geheel is solide, niet te zwaar en ligt lekker in de hand. Dat heeft er ook mee te maken dat de Ace 2 fijn afgerond is en niet te groot. En een metalen bouw mogen we voor deze prijs toch niet verwachten.

Er is een zwarte variant van de Ace 2, en tevens heeft Samsung een witte Ace 2 in de schappen liggen. Twee veilige kleurtjes dus, wat ook wel weer aangeeft dat Samsung hier vooral voor functioneel is gegaan en niet speciaal voor een mooi design.

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

De voorkant van de Ace 2 huisvest een speaker, drie knoppen, een camera en een aantal sensoren. De achterkant is bevolkt door een speaker, een camera en een flitser en onder de batterijklep natuurlijk met de batterij en de sim-kaart. De geheugenkaart kun je in de zijkant van dit toestel steken, de headset gaat bovenin en de USB- en laadkabel kan aan de onderkant in de Ace 2.

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Samsung Galaxy Ace 2 design

 

Batterij

De Galaxy Ace 2 kan best lang vooruit op één batterijlading. De relatief zuinige processor en de aardig bedeelde accu zorgen voor een goede combinatie. Het toestel is een van de betere telefoons op batterijgebied en houdt het met intensief gebruik anderhalve dag uit.

Intensief gebruik1 Normaal gebruik2 Beperkt gebruik
Accutijd (dagen) ~1,5 ~2,5 ~5
Batterij EB425161LU
Capaciteit 1500mAh
Techniek Lithium Ion
1Hele dag online (mail), 3 uur muziek, 20 foto’s, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 2 uur gebruik applicaties, 30 min. bladeren door menu’s
210 keer per dag online, 1 uur muziek, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 30 min. gebruik applicaties, 15 min. bladeren door menu’s

Het scherm van de Ace 2 is een grote verbetering ten opzichte van de originele Ace, en is gewoon goed genoeg. Het toetsenbord ondersteunt Swype zoals altijd bij Samsung en dat is erg prettig.

Scherm

Het scherm van de originele Galaxy Ace was met een diameter van 3,5″ en een HVGA-resolutie vrij onscherp. Voor de Ace 2 geldt dat niet. Het scherm heeft een WVGA-resolutie en een diameter van 3,8″. Dat zorgt voor een prima pixeldichtheid. Verder presteert het LCD-scherm aardig. De kleuren zijn niet top of the bill en hetzelfde geldt voor de helderheid, maar gezien dit geen dure telefoon is zijn we wel tevreden. Overigens doet het scherm een beetje aan alsof hij een PenTile-matrix heeft, wat het beeld vooral bij text een beetje ‘blokkerig’ aan laat doen. Dat is niet het geval overigens, maar die indruk houden we wel over aan het scherm. Een groot probleem is het trouwens zeker niet, wat ons betreft.

Toetsen

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

Het toetsenbord van de Galaxy Ace 2 komt overeen met die van andere Androidtelefoons van Samsung. Het gaat om een redelijk goed normaal toetsenbordje met de mogelijkheid om te Swypen. Dat wil zeggen dat je woorden kunt invoeren door over de bijbehorende letters te vegen. Dat werkt erg prettig als je er even aan gewend bent.

De fysieke knopjes van de Galaxy Ace 2 zijn wat minder. De drie knoppen onder het scherm en de volumetoets zijn wel prima, de power-knop is wat te klein en te oppervlakkig wat ons betreft waardoor hij niet zo prettig indrukt. Een ander puntje met de toetsen van de Ace 2, is dat we het niet voor elkaar hebben gekregen om trilfeedback voor de knoppen op het scherm te activeren. Dat vinden we altijd een prettige functie, maar zit in deze software van de Ace 2 in ieder geval niet. Wellicht dat dat me een update wel komt.

De interface van de Ace 2 is bekend. Het gaat om Samsung’s TouchWiz-interface, gecombineerd met Android 2.3 en, naar het schijnt, binnenkort Android 4.1. Als die update komt zijn we wel tevreden. Mocht die update niet komen, dan is Android Gingerbread zo laat in 2012 toch wel een beetje te min. De prestaties van de Ace 2 zijn prima, maar niet meer dan dat.

Homescreen

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

De Ace 2 maakt gebruik van maximaal zeven homescreens, die je kunt beheren door ‘uit te zoomen’ op een scherm. De schermen vullen gaat in dit geval met een widgetbalk, waar alle widgets horizontaal naast elkaar zijn. Dat is niet erg overzichtelijk, maar gezien je dat niet vaak hoeft te doen is het ook niet heel erg. Standaard staan er een flink aantal widgets op de telefoon dankzij TouchWiz 4.0. Voor de kalander alleen al zijn er bijvoorbeeld drie verschillende widgets beschikbaar van Samsung. Sommige widgets kun je ook in formaat veranderen, waardoor het geheel wat flexibeler wordt.

Programma’s voeg je toe door ze in het menu even ingedrukt te houden, dan kun je ze naar de gewenste plek in je homescreen slepen. Al met al werkt het homescreensysteem van de Galaxy Ace 2 prima, maar het is niet zo mooi en uitgebreid als bijvoorbeeld dat van HTC.

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

 

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

 

Menu

Het menu is een raster van 4×4 van meerdere pagina’s, afhankelijk van hoeveel applicaties je hebt. Alle applicaties die je download komen achteraan het menu terecht. Uiteraard kun je dit zelf indelen, waarbij vrij uitgebreide mogelijkheden bestaan. Zo kun je mappen maken, pagina’s toevoegen en verwijderen en natuurlijk gewoon apps verslepen.. Apps direct uit het menu verwijderen kan door op menu aanpassen te klikken en dan het kruisje boven een app te selecteren. Overigens is een lijstweergave ook een mogelijkheid.

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

 

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

 

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

 

Multitasking

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

Samsung heeft in de Ace 2 een eigen taakbeheerder ingebouwd naast de standaard multitaskingopties van Android. Door de homeknop ingedrukt te houden kom je bij de laatst gebruikte programma’s. Hier is ook een knop naar het taakbeheer te vinden, waar je ook daadwerkelijk kunt zien welke apps open staan. Natuurlijk is het ook mogelijk om er applicaties direct te sluiten en ook kun je zien hoeveel RAM er gebruikt wordt op dat moment.

Messaging-applicaties en dergelijken geven meldingen via het notificatiecentrum, dat je kunt uitklappen door de statusbalk bovenaan het scherm naar beneden te ‘trekken’. Hier komen bijvoorbeeld ook downloads uit de Play Store te staan. Een toevoeging van Samsung is dat je ook je muziek via dit menu kunt bedienen en er zijn ook toetsen om je verbindingen te beheren.

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

 

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

 

Prestaties

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

De Ace 2 is uitgerust met de NovaThor U8500-processor van ST-Ericsson. Hoewel dat een vrij goedkope dualcoreprocessor is, heeft hij in het verleden bewezen toch niet slecht te presteren. Dat geldt voor de Ace 2 iets minder: de processor is wat lager geklokt op 800MHz en over het algemeen hapert de Ace 2 net wat meer dan de overige dualcore-toestellen. Maar dat betekent zeker niet dat de prestaties slecht zijn voor wat je voor de Ace 2 betaalt. Voor €220 zijn er misschien enkele telefoons die beter presteren, maar over het algemeen ligt de Ace 2 toch voor op zijn concurrentie qua prestaties.

In Quadrant haalt de Ace 2 ongeveer 2500 punten. Dat is in lijn met de andere toestellen met dezelfde processor en is een best nette score.

De camera van de Galaxy Ace 2 is best wel goed. De 5-megapixelplaatjes zien er best leuk uit. Verder zijn de entertainmentmogelijkheden van de Ace 2 niet anders dan anders.

Foto

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

De interface van de camera van de Ace 2 is bekend van Samsung. Er zijn wat snelkoppelingen naast de zoeker aanwezig en verder kun je legio instellingen toepassen vanuit het menu. Nieuw en leuk is dat je de snelkoppelingen die naast de zoeker staan kunt aanpassen.

Zoals gezegd maakt de Ace 2 geen slechte foto’s. Een 5-megapixelcamera klinkt misschien niet zo spannend, maar in realiteit heeft de Ace 2 één van de betere fotocamera’s die je in een telefoon van ruim €200 kunt krijgen. De kleuren zijn goed, er is niet bepaald veel ruis en de foto’s zijn best wel scherp.

Samsung Galaxy Ace 2 camerasample

 

Samsung Galaxy Ace 2 camerasample

 

Samsung Galaxy Ace 2 camerasample

 

Samsung Galaxy Ace 2 camerasample

 

Samsung Galaxy Ace 2 camerasample

 

Samsung Galaxy Ace 2 camerasample

 

Samsung Galaxy Ace 2 camerasample

 

Samsung Galaxy Ace 2 camerasample

 

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

Over het algemeen zien fabrikanten er weinig in om de standaardgalerij van Android aan te passen en dat geldt ook voor Samsung. De Ace 2 heeft de bekende galerij, waar overigens zeker niets mis mee is. De galerij van Android 4.0 is wel een stuk beter, maar daar moet je maar mee leven voorlopig. Ook de Gingerbread-galerij is prima. Er zijn redelijk wat mogelijkheden, zo kun je met een simpele druk op de knop een diashow starten en ook foto’s delen via mail, bluetooth, Twitter of Picasa is geen probleem.

Video

De Ace 2 heeft een aparte video-applicatie, die je een overzichtje geeft van alle video’s op het toestel. Ook via de galerij kun je filmpjes bekijken. Het toestel ondersteunt alle reguliere videoformaten tot een resolutie van 720p HD, van 1080p-video’s speelt hij alleen het geluid af.

De YouTube-app is de bekende van Google, die inmiddels een grote update heeft gekregen in Android 4.0, maar op dit toestel nog de oude is. Dat betekent overigens niet dat hij niet functioneel is: ook de oude YouTube-applicatie was en is ruim voldoende en biedt vele mogelijkheden.

Filmpjes opnemen gaat in 720p HD, op zich een prima formaat natuurlijk. Net als de foto’s zijn de filmpjes best prima. Alleen de autofocus laat het afweten tijdens het filmen. Objecten kun je redelijk dichtbij filmen, maar echt close-up pakt het toestel niet.

Muziek

De muziekspeler van de Galaxy Ace 2 heeft de interface die we kennen van Samsung. Natuurlijk wordt er een albumart weergegeven en kun je via het afspeelscherm dingen als shuffle en herhalen instellen. De bibliotheek is opgedeeld in de categorieën artiesten, albums, nummers, mappen en afspeellijsten. Die laatste kun je natuurlijk zelf samenstellen. Standaard zijn er al lijsten met meest gespeelde, onlangs toegevoegde en onlangs afgespeelde nummers aanwezig. Overigens valt op dat scrollen door een lijst met albumarts erg traag is de eerste keer.

Als aanvulling op de muziekspeler heeft de telefoon music hub, waar je muziek kunt kopen. Dat gaat via 7Digital, dat een redelijk aanbod heeft en redelijke prijzen.

De FM-radio probeert een beetje het gevoel van een oude radio terug te halen, met een ‘wieltje’ om je frequentie af te stemmen. Zoeken naar een zender kan ook en natuurlijk kun je 8 zenders opslaan. Een leuke extra is dat je, bijvoorbeeld als je in bed nog even radio luistert maar bang bent in slaap te vallen, de radio automatisch kunt laten uitschakelen na een bepaalde tijd.

De kwaliteit van de muziek is vooral heel gemiddeld. De speaker van de Ace 2 kan ermee door, maar is niet geweldig. De meegeleverde oortjes stellen weinig voor, maar als je een paar goede oortjes in het toestel steekt kun je er prima muziek op luisteren.

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

 

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

 

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

 

Games

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

Gamen gaat best goed op de Galaxy Ace 2. Het is een Androidtelefoon en dat zorgt er sowieso al voor dat je een grote hoeveelheid aan games kunt downloaden uit de Play Store. De schermresolutie is daarnaast ideaal en de processor kan veel van de games wel aan, alleen de echte high-end games met zware graphics kunnen een probleem zijn voor de Ace 2.

Een toevoeging die Samsung op gamegebied heeft gedaan, is de Game Hub. Dat is een programma met daarin wat links naar aanbevolen games in de Play Store of in Samsung Apps, Samsung’s eigen app store.

Op het gebied van productiviteit en communicatie doet de Galaxy Ace 2 weinig spannends. Het is een Androidtelefoon van Samsung en dat brengt enige apps met zich mee. Maar de telefoon is vooral gewoon een Androidtelefoon die toegang biedt tot de Play Store en zo toegang heeft tot talloze apps.

Standaard applicaties

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

De standaard Google-applicaties zijn allemaal van de partij op dit toestel. Dat brengt heel wat handige functionaliteit via bijvoorbeeld Google Maps, Google Maps Navigation en Google News. Ook dingen als een agenda, rekenmachine en wekker zijn beschikbaar.

Samsung heeft zelf ook nog een flink aantal programma’s toegevoegd. Het nadeel daarvan is dat die niet verwijderbaar zijn en ook niet, zoals in de wat duurdere Samsung’s, te verbergen. Je zit er dus aan vast.

Bij die software kun je denken aan hele nuttige programma’s, bijvoorbeeld een bestandsbeheerder, notitie app of Office-programma. Maar Samsung heeft net zo goed zinloze programma’s op het toestel gezet en daarbij is het wel vervelend dat je ze niet kunt verwijderen. Zo zijn er bijvoorbeeld de MMM-widget waarmee je bijvoorbeeld tweets van BN’ers kunt zien of films aangeraden door Samsung. Ook Social Hub heb je weinig aan. Je kunt er je sociale netwerken mee bijhouden, maar erg fijn werkt het niet. Hetzelfde geldt voor ChatON. Deze WhatsApp-concurrent doet precies hetzelfde als WhatsApp, maar dan met veel minder gebruikers.

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot 
Samsung Galaxy Ace 2 screenshot 
Samsung Galaxy Ace 2 screenshot 

Extra applicaties

Wat je beter kunt doen is die applicaties van Samsung lekker negeren en de Play Store in duiken voor betere vervanging. Zo is er TweakDeck om Twitter en Facebook bij te houden en kun je met WhatsApp prima gratis chatten.

De Play Store is naast de App Store van Apple de beste applicatiewinkel die de telecomindustrie te bieden heeft. De lay-out van de app is redelijk overzichtelijk en vooral gericht op het ontdekken van nieuwe applicaties. Op een applicatiepagina kun je genoeg informatie vinden om je over de app te informeren, vaak zelfs inclusief video. Het aanbod is daarnaast erg goed, met vooral een heel groot assortiment aan goede gratis applicaties. Handig is ook dat je vanuit je browser de applicaties op al je Androidapparaten kunt managen. Dus nieuwe apps zoeken en installeren kan ook op je PC en apps verwijderen op afstand is tevens mogelijk. Het enige nadeel van de Play Store is dat je alleen met een creditcard kunt betalen.

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot 
Samsung Galaxy Ace 2 screenshot 
Samsung Galaxy Ace 2 screenshot 

Telefoon

De telefoonapplicatie van de Galaxy Ace 2 heeft vier tabbladen en opent altijd in de laatst gebruikte. Er is een toetsenbord dat uitgerust is met smart dialing en daarnaast kun je makkelijk bellen vanuit je logboek of je meest gebruikte- of favoriete contacten. Dat zit prima in elkaar.

Datzelfde geldt voor de contactenapplicatie, die integratie met Facebook biedt. Contacten die een Facebookaccount hebben waarmee je bevriend bent worden automatisch gekoppeld en krijgen ook automatisch een up-to-date profielfoto. Het samenvoegen van contacten werkt helaas niet altijd goed, en er is ook geen mogelijkheid om allen de Facebookcontacten die je sowieso al in je telefoonboek had staan te filteren. Alleen contacten met een telefoonnummer weergeven kan wel. Contacten synchroniseren kan uiteraard met Google en Exchange.

De berichtenapplicatie is een gevalletje no-nonsense en werkt met de bekende gespreksweergaven. Daardoor is het makkelijk om een gesprek met een contact bij te houden en gezien het beginscherm ook alleen gesprekken weergeeft blijft dat lekker overzichtelijk.

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot 
Samsung Galaxy Ace 2 screenshot 
Samsung Galaxy Ace 2 screenshot 

Email

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

Gmail is geregeld door Google zoals op elke Androidtelefoon en werkt dan ook prima. Als je de telefoon aanzet word je gevraagd een Google-account in te voeren en dan zal je Gmail automatisch ingesteld worden. De bijbehorende applicatie doet het ook prima en biedt de meest functies die je ook in de browserversie van Gmail kunt vinden. En natuurlijk kun je er ook voor zorgen dat je een notificatie krijgt zodra er een nieuwe mail binnenkomt.

De ‘gewone’ mailapplicatie, waar je je Exchange- en imap-mail in kwijt kunt, is niet helemaal afgesteld op de maildienst die erbij hoort. Dat betekent dat de app niet altijd alle mogelijkheden die je mailserver biedt ook biedt en dat alles net wat minder handig werkt. Maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een handige applicatie is.

Browser

Samsung Galaxy Ace 2 screenshot

Dat de Galaxy Ace 2 nog niet met Android 4.0 is uitgerust heeft in de browser als nadeel dat hij niet de mogelijkheid biedt om je gegeven met Chrome op je desktop te synchroniseren. Maar los daarvan werkt de browser niet slecht. Het toestel is best wel rap in de browser en heeft legio mogelijkheden. Zo kun je de tekst op de pagina passend maken aan je zoomniveau. Dat zoomen gaat overigens met twee vingers of door twee keer op het scherm te tikken. Een prima systeem, hoewel het passend maken van de tekst niet altijd goed lijkt te werken wanneer je met twee vingers zoomt. Pagina’s worden over het algemeen weergegeven zoals het hoort, inclusief de wat ingewikkeldere elementen. Alleen zware dingen als ingesloten video’s gaan weleens mis.

Met de Ace 2 laat Samsung zien dat het nog steeds prima mee kan komen in het midrange-segment. Geen rare fratsen om de harten van de consument te winnen, maar gewoon een simpel maar goed toestel. Dat is de Ace 2 in hart en nieren.

Samsung Galaxy Ace 2 zwart 

Resultaat daarvan is wel dat de Ace 2 tegelijk een vrij saai toestel is. Het is geen telefoon voor mensen die op zoek zijn naar een wow effect in hun telefoon. En ook niet voor mensen die graag willen opvallen met hun telefoon. Maar wel voor mensen die voor een bescheiden bedrag toch een erg goede smartphone willen kopen.

De Ace 2 heeft een relatief goed en groot scherm voor zijn prijsklasse, is uitgerust met een prima processor en biedt daarnaast een camera die ons alleszins meevalt. De interface is misschien niet onze favoriet en het design is saai. Ook is het wat ons betreft een misser dat het toestel zo laat in 2012 uitkomt zonder Android 4.x erop. Maar ondanks dat alles is de Ace 2 gewoon een erg goede telefoon die zijn prijs dubbel en dwars waard is.

Samsung Galaxy Ace 2 zwart 
Samsung Galaxy Ace 2 zwart 
Samsung Galaxy Ace 2 zwart 
Samsung Galaxy Ace 2 zwart 

Concurrentie

De Ace 2 valt in een ontzettend drukke marktcategorie, wat betekent dat er veel concurrenten zijn. Er zijn allround-toestellen als de Ace 2, toestellen die vooral op hun design gericht zijn en toestellen die het juist moeten hebben van hun scherm. Voor ieder wat wils dus.

De belangrijkste concurrent van de Ace 2 is waarschijnlijk de Sony Xperia sola. De Xperia sola is net zo duur als de Ace 2 en heeft bijna alles gemeen met die telefoon. Het scherm is ongeveer hetzelfde, de chipset is precies dezelfde en ook de camera en het besturingssysteem zijn vergelijkbaar.

Ook Samsung zelf heeft een aantal belangrijke concurrenten, namelijk de Ace Plus en de Galaxy S Advance, die de positie Ace 2 aan de onder- en bovenkant van de markt afbakenen.

De twee andere dualcore-concurrenten zijn de wat oudere LG Optimus 2X Speed en de Sony Xperia U. Beide toestellen hebben zo hun voor- en nadelen boven de Galaxy Ace 2.

Alle andere concurrenten van de Ace 2 hebben een singlecore-processor en zijn toch wat minder direct gekoppeld aan de Ace 2. Vooral interessant zijn de Sony Xperia ray, LG Optimus L7 en Acer Liquid Glow. Tot slot is er vanuit het Windows Phone-kamp nog de Nokia Lumia 710.

Sony Xperia sola hoofdfoto 
LG Optimus 2X Speed hoofdfoto 
Samsung Galaxy S Advance hoofdfoto 
Sony Xperia U 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Onze review score
Pluspunten
  • Relatief goed scherm
  • Goede prestaties
  • Goede camera
Minpunten
  • Saai ontwerp
  • Draait nog Android 2.3

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters