Samsung Galaxy S Advance

De Galaxy S Advance van Samsung is een tweede refresh van de originele Galaxy S en vervangt daarmee de plek van de Galaxy S Plus. Het toestel heeft een tweede processorkern gekregen en ziet er iets anders uit dan zijn twee voorgangers. We kijken of het toestel nog wel een plekje verdient op de markt.

Samsung Galaxy S Advance hoofdfoto

 

Het verhaal van de Galaxy S Advance begint eigenlijk al in 2010 met de eerste Galaxy S. Dat was natuurlijk het toestel dat Samsung überhaupt op de kaart zette in de smartphonemarkt, en daarom ook het toestel dat het gigantische portfolio van Samsung op het moment mede mogelijk gemaakt heeft. Maar daarnaast is de Galaxy S ook de voorvader van de Galaxy S Advance. Samsung’s strategie van voortbouwen op een telefoon houdt niet op met een plus-versie en een opvolger, maar gaat verder tot zelfs een ‘plus plus’ versie. Maar omdat Galaxy S Plus Plus niet zo goed klinkt, heeft Samsung dit toestel maar Galaxy S Advance genaamd. Het toestel is gebaseerd op de originele Galaxy S, maar heeft een iets ander design, een dualcoreprocessor, wat meer RAM en nieuwere software. En daarmee is het toestel weer een stapje hoger dan de Galaxy S Plus, die het moest hebben van zijn iets betere processor en grotere accu.

In het huidige portfolio is de Galaxy S Advance simpelweg een vervanger van de Galaxy S Plus, zo vertelde Samsung ons. Een wat duurder toestel om lekker mee te stunten in combinatie met abonnementen, dus. De Galaxy S Advance valt onder de Galaxy S II die naar beneden geduwd wordt door de komst van de Galaxy S III, en zit boven de Galaxy Ace 2, ook uitgerust met een dualcoreprocessor maar met een kleiner scherm. Vooral met die Galaxy S II kan de Advance het nog moeilijk krijgen: het ex-vlaggenschip van Samsung is qua features toch wel een stuk beter dan de Galaxy S Advance en is niet zo heel veel duurder.

De concurrentie van andere merken bestaat uit een breed scala aan toestellen. De belangrijkste concurrenten zijn de dualcoretoestellen van Sony, vooral in de vorm van de Xperia P en Xperia Sola. Ook de nieuwe LG Optimus L7 en HTC One V fietsen in het straatje van de Galaxy S Advance. Verder zijn het vooral wat oudere toestellen die de Advance het leven zuur maken, zoals de Sony Ericsson Xperia Arc S en de HTC Sensation.

Samsung Galaxy S Advance Front

 

Samsung Galaxy S Advance Back

 

Samsung Galaxy S Advance Side

 

Specificaties

Algemene gegevens
Merk Samsung
Type i9070 Galaxy S Advance
Besturingssysteem Android 2.3
Aangekondigde updates Geen
Updatezekerheid Gemiddeld
Ontwerp
Afmetingen 123x63x9,7mm
Gewicht 120 gram
Form-factor Slate
Kleuren Zwart, wit
Scherm
Type Amoled
Diagonaal 4″
Resolutie WVGA, 480×800 pixels
Touchscreen Ja, capacitief
Energie, Geheugen en netwerk
Geheugenkaart MicroSD
Intern geheugen 2GB
Chipset Dualcore 1GHz ST-Ericsson NovaThor U8500
Accu 1500mAh
3G Ja
Wi-Fi Ja
Multimedia
Camera 5MP
Autofocus Ja
Flitser Led
Frontcamera 1,3MP
FM Radio Ja, met RDS
Audiouitgang 3,5mm jack
Videouitgang Nee
Communicatiepoort MicroUSB
Extra’s
GPS Ja
Wi-Fi hotspot Ja
Bluetooth Bluetooth v3.0 met A2DP
Applicatiewinkel Play Store

De Galaxy S Advance wordt verkocht in een pakketje dat typisch Samsung is. Een klein strak doosje, met weinig extra’s. Het design van het toestel is ook typisch Samsung eigenlijk, maar wel met wat kleine aanpassingen ten opzichte van de eerdere Galaxy S-varianten. De bouwkwaliteit van het toestel is redelijk.

Unboxing

De Galaxy S Advance wordt dus geleverd in een typisch Samsung-doosje met de standaard inhoud. Opvallend is wel dat er zowel een USB-kabel als een volledige lader meegeleverd worden, waarbij de trend toch is naar alleen een USB-kabel en een USB-adapter voor aan het lichtnet. Verder zit er een paar in-ear oordopjes in de doos met verschillende dopjes. Tot slot zijn er natuurlijk wat boekjes meegeleverd. Een geheugenkaart krijg je er niet bij omdat het toestel redelijk wat geheugen intern heeft.

Design

Het design van de Galaxy S Advance is iets anders dan we gewend zijn van de Galaxy S-lijn. De Galaxy S en Galaxy S Plus hadden hetzelfde design met glanzend plastic, een platte voorkant en een verdikking aan de achterkant. Bij de Galaxy S Advance is dat ingeruild voor een gebogen design van glanzend plastic. De curve in het scherm komt niet zo duidelijk naar voren als bij de Nexus S, maar is wel duidelijk zichtbaar en zorgt er ook voor dat de verdikking aan de onderkant, die nog steeds aanwezig is, niet naar achteren uitsteekt. Het design is niet zo saai als bij de eerdere Galaxy S’en, maar het blijft een beetje een inspiratieloos design waar het toestel zich in ieder geval niet mee onderscheidt.

De bouwkwaliteit is des Samsung’s. Het toestel voelt redelijk goedkoop aan en heeft een simpel plastic kapje aan de achterkant. Het formaat van de Galaxy S Advance is verder prima, hij is net niet te dik en niet te groot. De enige beschikbare kleur van het toestel is zwart.

Samsung Galaxy S Advance design

 

Samsung Galaxy S Advance design

 

Samsung Galaxy S Advance design

 

Samsung Galaxy S Advance design

 

Samsung Galaxy S Advance design

 

Op de voorkant van de telefoon vind je de usual suspects. Een groot scherm, een paar knoppen, een speaker, een frontcam en wat sensoren. Achter is de camera, een flitslampje en de speaker te vinden. Rechts zit de powerknop, links een volumetoets. De twee aansluitingen, die voor de MicroUSB-kabel en die voor de headset, zitten beiden onderaan. Dat is voor de headset vrij onpraktisch, voor de USB is het in verband met docking wel handig. Onder de batterijklep kun je bij de geheugenkaart en de sim.

Samsung Galaxy S Advance design

 

Samsung Galaxy S Advance design

 

Samsung Galaxy S Advance design

 

Samsung Galaxy S Advance design

 

Het scherm van de Galaxy S Advance is een oude bekende: het is dezelfde als in de Galaxy S en de Galaxy S Plus. Een prima scherm dus, maar wel eentje die wat last heeft van zijn PenTile-matrix. Het toetsenbord is tevens uitgerust met Swype en werkt prima, de batterij is gemiddeld.

Scherm

In de tijd van de Galaxy S waren we vol lof over het scherm in dat toestel: “De Samsung Galaxy S wordt flink geprezen om zijn Super amoled-scherm, die we ook al kennen uit de Wave. Net zoals bij de Wave presteert het scherm erg goed en ziet alles er ontzettend mooi uit.” Maar ook zagen we nadelen: “Één klein nadeeltje van het scherm van de Galaxy is dat hij wat groter is dan die van de Wave met dezelfde resolutie, met als gevolg dat je als je van dichtbij kijkt verschillende pixels kunt zien waarbij lichte tinten uit elkaar vallen in verschillende kleuren als je heel goed kijkt. Een ander punt waar het scherm niet zo heel goed presteert is bij de zichtbaarheid in de zon. Want hoewel Samsung ermee adverteert dat de Super amoled-schermen juist wel goed zichtbaar zijn onder direct zonlicht, valt dat in realiteit erg tegen en kun je maar weinig zien.”

Dat oordeel staat nog steeds, maar inmiddels is de markt natuurlijk wel een stuk verder. Waar het scherm toen nog goed was voor de top van de markt, is het nu een leuk schermpje in een midrangetelefoon, maar meer ook niet. Het contrast van het scherm is heel goed, de kleuren zijn erg levendig maar niet heel realistisch. De enige problemen zijn de hierboven genoemde, waarbij die eerste nog wat verdere uitleg behoeft. Het gaat om een scherm met een PenTile-matrix als pixel-layout. Dat wil zeggen dat er wat minder subpixels zijn, waardoor je de verschillende pixels kunt onderscheiden. Naast het ‘uiteenvallen’ van lichte kleuren, komt er vooral om tekst een klein gekleurd randje. Dat is jammer, maar wel overkomelijk.

Toetsen

Samsung Galaxy S Advance screenshot

Onder het scherm is één grote fysieke homeknop te vinden, met daarnaast twee capacitieve knopjes voor menu en terug. Die zijn allen prima in gebruik. Op de zijkanten zitten maar twee knoppen: rechts een powerknop, links een volumetoets. Ook daar hebben we niets over te klagen.

De Galaxy S Advance is voor tekstinvoer uitgerust met een gewoon qwertytoetsenbordje. Dat werkt prima. De knopjes zijn lekker gevoelig en groot genoeg. De leestekens zijn prima verdeeld en ook bereikbaar door een knopje lang ingedrukt te houden. Ook de spellingscheck werkt goed. Als aanvulling op het gewone toetsenbord heeft het toestel Swype, waarmee je door over de te gebruiken letters te vegen woorden kan invoeren. Dat werkt prima, en gaat na wat oefening sneller dan alles los invoeren.

Batterij

Accutijd (dagen) ~1 ~2 ~3
Batterij Samsung EB535151VU
Capaciteit 1500mAh
Techniek Lithium Ion
 
1Hele dag online (exchange, mail), 3 uur muziek, 20 foto’s, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 2 uur gebruik applicaties, 30 min. bladeren door menu’s
210 keer per dag online, 1 uur muziek, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 30 min. gebruik applicaties, 15 min. bladeren door menu’s

De interface van de Galaxy S Advance biedt geen verrassingen. Het is de standaard TouchWiz-UI van Samsung, die we ook kennen van bijvoorbeeld de Galaxy S II. Die draait helaas nog wel over Android Gingerbread, of er een update komt is niet bekend. De prestaties van het toestel zijn prima.

Homescreen

Samsung Galaxy S Advance screenshot

De Advance maakt gebruik van maximaal zeven homescreens, die je kunt beheren door ‘uit te zoomen’ op een scherm. De schermen vullen gaat in dit geval met een widgetbalk, waar alle widgets horizontaal naast elkaar zijn. Dat is niet erg overzichtelijk, maar gezien je dat niet vaak hoeft te doen is het ook niet heel erg. Standaard staan er tegenwoordig een flink aantal widgets op de telefoon dankzij TouchWiz 4.0. Voor de kalander alleen al zijn er bijvoorbeeld drie verschillende widgets beschikbaar van Samsung. Sommige widgets kun je ook in formaat veranderen, waardoor het geheel wat flexibeler wordt.

Programma’s voeg je toe door ze in het menu even ingedrukt te houden, dan kun je ze naar de gewenste plek in je homescreen slepen. Al met al werkt het homescreensysteem van de Galaxy S Advance prima, maar het is niet zo mooi en uitgebreid als bijvoorbeeld dat van HTC.

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Menu

Samsung Galaxy S Advance screenshot

Qua menu is de Galaxy S Advance hetzelfde als de meeste Samsung’s. Het menu is gewoon een raster van 4×4 van meerdere pagina’s, afhankelijk van hoeveel applicaties je hebt. Alle applicaties die je download komen achteraan het menu terecht. Uiteraard kun je dit zelf indelen en applicaties verwijderen gaat gewoon door in het menu op het minnetje boven de app te drukken. Als je veel menupagina’s hebt kun je voor meer overzicht ook uitzoomen op een pagina en zo alle pagina’s in beeld krijgen. Dan kun je in één keer naar de goede pagina switchen. Verder is het mogelijk om mappen toe te voegen in het menu, wat je kunt doen als je in de bewerk modus zit. Ook kun je daar apps meteen verwijderen.

Mocht je nou niet zo gecharmeerd zijn van rasters, dan kun je het menu eventueel ook nog als een lijst weergeven. Dan staat alles op alfabetische volgorde in een lijst. Dat vinden wij niet handig, maar de mogelijkheid is er in ieder geval. Jammer is wel dat er geen mogelijkheid is om het rastermenu op alfabet, of iets anders, te sorteren. Los van dat is de menustructuur van de S Advance prima.

Multitasking

Samsung Galaxy S Advance screenshot

Samsung heeft in de Galaxy S Advance een eigen taakbeheerder ingebouwd naast de standaard multitaskingopties van Android. Door de homeknop ingedrukt te houden kom je bij de laatst gebruikte programma’s. Hier is ook een knop naar het taakbeheer te vinden, waar je ook daadwerkelijk kunt zien welke apps open staan. Natuurlijk is het ook mogelijk om er applicaties direct te sluiten en ook kun je zien hoeveel RAM er gebruikt wordt op dat moment.

Messaging-applicaties en dergelijken geven meldingen via het notificatiecentrum, dat je kunt uitklappen door de statusbalk bovenaan het scherm naar beneden te ‘trekken’. Hier komen bijvoorbeeld ook downloads uit de Android Market te staan. Een toevoeging van Samsung is dat je ook je muziek via dit menu kunt bedienen en er zijn ook toetsen om je verbindingen te beheren.

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Prestaties

Samsung Galaxy S Advance screenshot

De prestaties van de Galaxy S Advance zijn niet slecht. Het toestel heeft een dualcoreprocessor die niet slecht is, maar ook niet tot de top behoort. Het toestel haalt in Quadrant een nette 2900 punten, wat zeker niet slecht is voor een telefoon met deze prijs. Navigatie door het toestel gaat zonder problemen en is gewoon snel. En ook apps en webpagina’s worden redelijk snel geladen.

De stabiliteit van het toestel is goed. Hij gaat, zoals elke Androidtelefoon, weleens plat, maar het is niet erger dan andere toestellen.

Op het gebied van multimedia doet het toestel het redelijk. Hij heeft een 5-megapixelcamera die geen wonderen doet, maar wel aardige plaatjes schiet. Verder zit er gewoon een standaard muziekspeler in het toestel en kan de videospeler redelijk wat formaten aan tot 720p HD. De camera filmt in maximaal 720p.

Foto

Samsung Galaxy S Advance screenshot

De interface van de camera van de Galaxy S Advance is bekend van Samsung. Er zijn wat snelkoppelingen naast de zoeker aanwezig en verder kun je legio instellingen toepassen vanuit het menu. Nieuw en leuk is dat je de snelkoppelingen die naast de zoeker staan kunt aanpassen.

De kwaliteit van de plaatjes die de Galaxy S Advance schiet is best goed. De foto’s zijn zeker niet top of the bill, maar hebben toch redelijk wat details en zijn best scherp. De kleuren zijn aan de blauwe kant. Wat opvalt is dat de close-ups die de S Advance maakt mooier zijn dan de rest van de foto’s van het apparaat. Iets dat we wel vaker zien, overigens.

Samsung Galaxy S Advance camerasample

 

Samsung Galaxy S Advance camerasample

 

Samsung Galaxy S Advance camerasample

 

Samsung Galaxy S Advance camerasample

 

Samsung Galaxy S Advance camerasample

 

Samsung Galaxy S Advance camerasample

 

Samsung Galaxy S Advance camerasample

 

Samsung Galaxy S Advance camerasample

 

Samsung Galaxy S Advance camerasample test

 

Samsung Galaxy S Advance fotovergelijking

 

Over het algemeen zien fabrikanten er weinig in om de standaardgalerij van Android aan te passen en dat geldt ook voor Samsung. De S Advance heeft de bekende galerij, waar overigens zeker niets mis mee is. Er zijn redelijk wat mogelijkheden, zo kun je met een simpele druk op de knop een diashow starten en ook foto’s delen via mail, bluetooth, Twitter of Picasa is geen probleem.

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Muziek

Samsung Galaxy S Advance screenshot

De muziekspeler van de Galaxy S Advance heeft de interface die we kennen van Samsung. Natuurlijk wordt er een albumart weergegeven en kun je via het afspeelscherm dingen als shuffle en herhalen instellen. De bibliotheek is opgedeeld in de categorieën artiesten, albums, nummers, mappen en afspeellijsten. Die laatste kun je natuurlijk zelf samenstellen. Standaard zijn er al lijsten met meest gespeelde, onlangs toegevoegde en onlangs afgespeelde nummers aanwezig. Overigens valt op dat scrollen door een lijst met albumarts erg traag is de eerste keer.

Als aanvulling op de muziekspeler heeft de Galaxy S Advance music hub, waar je muziek kunt kopen. Dat gaat via 7Digital, dat een redelijk aanbod heeft en redelijke prijzen.

De FM-radio probeert een beetje het gevoel van een oude radio terug te halen, met een ‘wieltje’ om je frequentie af te stemmen. Zoeken naar een zender kan ook en natuurlijk kun je 8 zenders opslaan. Een leuke extra is dat je, bijvoorbeeld als je in bed nog even radio luistert maar bang bent in slaap te vallen, de radio automatisch kunt laten uitschakelen na een bepaalde tijd.

De speaker van de Galaxy S Advance is redelijk en voldoende om bijvoorbeeld een nummer te laten horen aan je vrienden. De speaker is wat aan de schelle kant op vol volume. Zelf muziek luisteren via een headset gaat wel in goede kwaliteit, mits je zelf een goede headset koopt.

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Video

Samsung Galaxy S Advance screenshot

Behalve .mkv, heeft de S Advance alle video’s die we erop geprobeerd hebben kunnen afspelen. Dat wil zeggen dat het toestel in ieder geval ondersteuning biedt voor Windows Media Video, DivX, Xvid en H.264. Die formaten kan hij tot een resolutie van 720p afspelen, wat voor het scherm van het toestel natuurlijk ruim voldoende is.

De YouTube-app in de S Advance is de bekende van Google, die veel functies biedt en erg fijn is in gebruik. Je kunt via de app op video’s reageren, gerelateerde video’s bekijken en ook je eigen kanaal checken. Ook filmpjes uploaden behoort tot de mogelijkheden.

Filmpjes die de Galaxy S Advance schiet zijn in 720p HD en zien er redelijk goed uit. Wat wel opvalt, is dat de tekening van lijnen soms vrij ribbelig wordt. Verder is er weinig mis met de filmpjes van de telefoon.

Qua applicaties is er weinig spannends aan de Galaxy S Advance. Het toestel biedt de bekende apps en heeft verder toegang tot de Play Store. Bellen, sms’en, mailen en dergelijken gaan ook allemaal zonder problemen en zonder veel extra’s.

Telefoon

De contactenapplicatie heeft integratie met Facebook en Twitter. Dat is niet, zoals bij oudere Samsung’s, in de vorm van een speciale social networking-afdeling, maar door statusupdates in het profiel contacten. Die contacten bellen, dat gaat natuurlijk ook vanaf dat profiel of vanaf het toetsenbordje in combinatie met smart-dialing. Ook tevreden zijn we over het uitgebreide logboek en de functie om een lijstje met frequent gebruikte contacten op te roepen.

De belkwaliteit van de Galaxy S Advance is niets mis mee. En ook het bereik en de beltonen zijn prima.

De berichtenapplicatie van de S Advance is niets bijzonders. Je kunt berichtjes typen via het toetsenbordje van de telefoon in een handige chatweergave. In het overzichtscherm staat gewoon een overzicht van al je conversaties, wat dus lekker overzichtelijk blijft omdat je berichten per contact gegroepeerd zijn.

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Email

Samsung Galaxy S Advance screenshot

Gmail is geregeld door Google zoals op elke Androidtelefoon en werkt dan ook prima. Als je de telefoon aanzet word je gevraagd een Google-account in te voeren en dan zal je Gmail automatisch ingesteld worden. De bijbehorende applicatie doet het ook prima en biedt de meest functies die je ook in de browserversie van Gmail kunt vinden. En natuurlijk kun je er ook voor zorgen dat je een notificatie krijgt zodra er een nieuwe mail binnenkomt.

De ‘gewone’ mailapplicatie, waar je je Exchange- en imap-mail in kwijt kunt, is niet helemaal afgesteld op de maildienst die erbij hoort. Dat betekent dat de app niet altijd alle mogelijkheden die je mailserver biedt ook biedt en dat alles net wat minder handig werkt. Maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een handige applicatie is.

Browser

Browsen op de Galaxy S Advance gaat snel en goed. Scrollen en zoomen op een pagina gaat zonder problemen, waarbij je via de instellingen de mogelijkheid hebt om de tekst naar je zoomniveau te resizen. Naast die instelling, is er nog een hele rits andere instellingen aanwezig, wat een standaardfeature van Android is. Daarmee kun je bijvoorbeeld het dataverbruik tijdens het browsen verkleinen door dingen uit te schakelen of zorgen dat nieuwe pagina’s op de achtergrond geopend worden zodat je gewoon door kunt gaan met lezen en een link in het artikel alvast klaar kunt zetten in een ander tabblad.

Applicaties

Samsung Galaxy S Advance screenshot

De Galaxy S Advance is voorzien van een flink aantal applicaties. Natuurlijk is er navigatie, een agenda, een rekenmachine, een wekker en ook Office-software. Een bestandsbeheerder is ook van de partij op dit toestel. Maar Samsung heeft ook nog wat bijzonderdere apps toegevoegd.

Zo is er Kies Air, waarmee je het toestel vanuit je browser op je PC kunt raadplegen. Dat is erg handig en gaat ook best ver. Zo kun je berichten beantwoorden in je browser en natuurlijk kun je bij al je media, contacten, agenda en gemaakte gesprekken. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is de app op je telefoon openen en het daar getoonde IP-adres in je browser intikken. Daarvoor is wel vereist dat het apparaat waarmee je browst aan hetzelfde netwerk verbonden is.

Verder heeft Samsung bijvoorbeeld Social Hub toegevoegd, om je sociale netwerken bij te houden. Dat is zeker niet het beste programma dat bestaat voor sociale netwerken, en het is wat ons betreft dan ook redelijk overbodig. Je kunt zeker zelf uit de Play Store een fatsoenlijk programma, zoals TweakDeck, trekken.

Over die Play Store gesproken, die zit natuurlijk ook op het toestel. Daaruit kun je allerlei applicaties downloaden, vaak gratis of heel goedkoop. Het aanbod is gigantisch en er zitten zeker goede apps bij. De interface is ook niet verkeerd. Het ziet er mooi uit, zit boordevol mogelijkheden om nieuwe apps te ontdekken en is erg functioneel. Het enige is, dat de interface wat traag over het beeld loopt.

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Samsung Galaxy S Advance screenshot

 

Samsung Galaxy S Advance screenshot kies air

 

De Samsung Galaxy S Advance is een erg sterk midrangetoestel, dat een compleet pakket biedt. Maar dat is ook wel een beetje waar het bij blijft: het toestel blinkt nergens in uit.

Samsung Galaxy S Advance piano 
Samsung Galaxy S Advance piano 
Samsung Galaxy S Advance piano 
Samsung Galaxy S Advance piano 

Het design van de telefoon is vrij standaard en misschien een beetje lomp, het scherm is gemiddeld, de multimediafunctie is geen haar te uitgebreid, de interface doet geen wonderen en is ook niet slecht, de processor breekt geen records maar is ruim voldoende en de applicaties die Samsung bijlevert zijn precies zoals verwacht. Echte pluspunten zijn er niet, echte minpunten evenmin. Het grootste pluspunt van de S Advance is misschien de batterij, die houdt het relatief lang vol. Het grootste minpunt het feit dat er nog Android 2.3 op draait, maar het is de vraag wie uit de doelgroep van het toestel daar iets om zal geven.

De prijs van de S Advance is op het moment nog vrij pittig. Het toestel kost ruim €300 en als je iets meer neertelt kun je een veel beter toestel kopen. Aan de andere kant zal het toestel vooral bij abonnementen gekocht worden en daarbij kost hij bijna niets meer. Ons koopadvies voor deze telefoon is dan ook zeker positief, het is een prima telefoon waar weinig mis aan kan gaan.

Samsung Galaxy S Advance piano 
Samsung Galaxy S Advance piano 
Onze review score
Pluspunten
  • Prima allround toestel
  • Relatief goede batterij
Minpunten
  • Loopt nog op Android 2.3

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters