Pluspunten
 • Ontwerp
 • Prestaties
 • Beste achtercamera
 • Scherm
 • Software biedt leuke functies
Minpunten
 • Batterij is niet top
Onze score

Samsung Galaxy S7 review: waterdichte kanjer

Net zoals vorig jaar heeft Samsung twee varianten van zijn vlaggenschiptoestel aangekondigd: de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. We hebben de Samsung Galaxy S7 Edge al eerder besproken. Omdat de Samsung Galaxy S7 nog niet aan de beurt was gekomen, ga ik jullie er in deze review alles over vertellen.

Samsung Galaxy S7

Samsung kende vorig jaar een groot succes met zijn Galaxy S6-smartphones. Dat was wel nodig, want hoewel de Galaxy S5 geen slecht toestel was, waren de pers en de markt niet echt onder de indruk. Om dit alles goed te maken kwam het bedrijf het jaar later met drie varianten van zijn Galaxy S6 smartphone. Een reguliere variant, een Edge-variant en ook nog een Edge+ variant. Een voor een waren het prachtige toestellen, en dit niet alleen op het gebied van hun looks. Intern hadden de toestellen ook meer dan genoeg aan ‘schoonheid’, alleen de batterij viel tegen..

Zelfs een goede smartphone wordt tegenwoordig gezien als ‘niet goed genoeg’

Hoewel Samsung met de Galaxy S6 een aantal stappen vooruit nam, sneuvelde er een aantal voordelen van zijn voorganger. De smartphone had dan wel een mooi ontwerp, de waterdichtheid van de Galaxy S5 was onderweg verloren gegaan. Bijkomend had Samsung de mogelijkheid om het intern geheugen uit te breiden en de batterij van het toestel te verwisselen verleden tijd gemaakt. Positief was dat Samsung geknipt had in zijn TouchWiz-skin en dat de achtercamera van het toestel toen de op één na beste camera was die je in een smartphone kon vinden. Technologie evolueert snel, en dit jaar was het dus tijd voor de Samsung Galaxy S7 om op het podium te gaan staan.

Je kunt de Galaxy S7 zien als een verbeterde versie van de Galaxy S6

Je kunt de Galaxy S7 zien als een verbeterde versie van de Galaxy S6. Samsung is niet de enige met die strategie.. Apple heeft met de s-serie van zijn iPhones meermaals bewezen dat een ‘goed’ product geen drastische veranderingen moet kennen om de volgende generatie ervan ook goed te laten verkopen. Als smartphonefabrikant moet je een gulden middenweg zoeken. Alles wat goed is mag blijven en eventueel verbeterd worden, als er iets slecht is aan het toestel moet dit worden opgelost. Met de Galaxy S7 heeft Samsung dit gedaan, maar misschien toch wel net iets beter dan Apple het doet met zijn s-toestellen.

Hieronder kun je de volledige specificaties en actuele prijzen van de Samsung Galaxy S7 zien. Deze review is gebaseerd op softwareversie G930FXXU1APBD met buidlnummer MMB29K.G930FXXU1APBF en een prijs van €693.

Specificaties van de Samsung Galaxy S7
Algemeen
 • Uitgebracht op April 2016
 • Draait op Android 6.0 Marshmallow
Processor
 • Samsung Exynos 8
 • octacore-processor op 2.3GHz
 • Grafisch: Mali-T880 MP12
Scherm
 • 5.1" Amoled scherm
 • Touchscreen met multitouch
 • Scherm is krasbestendig (Gorilla Glass 4)
 • 2560x1440 schermresolutie
Camera
 • 12MP camera met autofocus
 • Dual LED-flitser
 • 3840x2160 (4K) video opnames
 • 5MP camera voorkant

Je kunt het ontwerp van de Galaxy S7 beschrijven in één woord: herkenbaar. Tot je hem uit zijn mooie, zwarte doos haalt en in levende lijve ziet. Samsung heeft het ontwerp van de Galaxy S6 niet helemaal overgenomen bij de Galaxy S7; ze hebben de kwaaltjes opgelost.

Samsung Galaxy S7

Je kunt het ontwerp van de Galaxy S7 beschrijven in één woord

Zo is de smartphone iets dikker geworden, wat twee positieve bijwerkingen heeft. Er zit een grotere batterij in het toestel en hij ligt beter in de hand. Dit doordat de randen aan de achterzijde van de smartphone netjes zijn afgerond. Al moet ik er wel even bij vermelden dat de afgeronde randjes ervoor zorgen dat het toestel naar mijn mening wat goedkoper aanvoelt dan de Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy S7

Toch kun je de algehele look en feel van de S7 zeker niet goedkoop noemen. Het Samsung Galaxy S7toestel is nog altijd gemaakt uit glas en aluminium, wat een premium uitstraling heeft. De keerzijde van de medaille is dat de smartphone heel breekbaar is. Als je niet zo zorgzaam omgaat met je smartphone, kun je dus het beste een case nemen voor de Galaxy S7. Door de afwerking van de Galaxy S7 kun je bijna altijd het licht zien weerkaatsen op de achterkant van het toestel, wat het premium ontwerp accentueert.

Alle knoppen van het toestel hebben een goede plaatsing gekregen aan oftewel de linker- of rechterzijde. Iets waar velen over klaagden dat niet aanwezig was bij de Galaxy S6 is terug: een poortje voor je micro sd-kaart. Soms luistert een smartphonefabrikant naar de klachten van zijn gebruikers.

Bij de Galaxy S7 kun je het intern geheugen makkelijk en goedkoop uitbreiden

Want nog een andere, minder voorkomende, klacht over de Galaxy S6 was dat je hem niet nat mocht maken. Voor een enkeling een groot gemis, voor de meesten slechts een leuke extra. In ieder geval heeft Samsung naar die klacht geluisterd: de Galaxy S7 is waterdicht. Wil je ermee onder de douche, of gooi je je smartphone van tijd tot tijd in het wc: voor de Galaxy S7 is het geen probleem. Samsung garandeert waterdichtheid tot anderhalf uur op anderhalve meter diepte; verschillende tests laten zien dat het toestel in de praktijk langer onder water kan. Overigens heb ik dat zelf niet geprobeerd en is experimenteren daarmee natuurlijk op eigen risico.

Samsung Galaxy S7

We raden je niet de Galaxy S7 heel de nacht in je wc te laten dobberen

Vooraan heb je buiten de dunne schermranden ook nog een vingerafdrukscanner. Deze heeft een iets donkerdere afwerking dan de rest van de smartphone, en is veel verbeterd in vergelijking met de sensor in de Galaxy S6. Qua snelheid zit hij goed. Je kunt met een vooraf ingestelde vinger het scherm aanzetten zonder de Galaxy S7 te helemaal te ontgrendelen, wat handig kan zijn. Wanneer je toch verder wil gaan, moet je je vinger nauwelijks een seconde langer op de sensor leggen. Het is een lekker snelle en accurate sensor.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7Zelfs onder water ziet het 5,1 inch grote quad HD-amoledscherm van de Galaxy S7 er goed uit. Haal je de smartphone uit het water, dan kun je nog beter genieten van dit scherm. Bij Samsung hebben ze ons voorgaande jaren telkens een smartphone gegeven met een prachtig scherm. Zo ook dit jaar. We durven zelfs te zeggen dat het scherm van de Galaxy S7 het beste scherm is dat je momenteel in een smartphone kunt vinden. Het kan heel helder staan, de kijkhoeken zijn prima en de kleurenweergave is verbazend goed. Mede dankzij de dunne schermranden lijkt het scherm uit de smartphone te komen.

Snel is een woord dat niet alleen in mij opkomt door de snelheid van de vingerafdrukscanner in de Galaxy S7, maar ook door zijn algemene prestaties. In het toestel zit een Exynos 8-octacoreprocessor met 4GB werkgeheugen en optioneel 32/64GB intern geheugen. Als je niet helemaal weet wat dit wil zeggen: het komt er op neer dat de Galaxy S7 snel en krachtig is. Bij normaal, dagelijks gebruik gebeurde het nooit dat een applicatie vastliep of dat het toestel kort haperde. Alles wat je met de Galaxy S7 doet verloopt snel en probleemloos. Zelfs al gebruikten we zwaardere applicaties en begonnen we te multitasken, de Galaxy S7 bleef voortdoen alsof er niets aan de hand was. Warm wordt hij niet. En mocht je het daar niet mee eens zijn: een ijskoud badje doet wonderen.

Alles wat je met de Galaxy S7 doet verloopt snel en probleemloos

Wat wel een klein probleem vormde is hoe het toestel omgaat met zijn batterijlading. Toen ik de Galaxy S7 Edge gebruikte was ik verbaasd door hoe lang ik kon doorgaan op één laadbeurt. Dit is niet het geval bij de Galaxy S7. De batterijprestaties zijn inderdaad fel verbeterd ten opzichte van de Galaxy S6, wat eigenlijk niet zo moeilijk is. In de S7 zit een 3000mAh-batterij terwijl de S6 het moest doen met een 2550mAh-batterij. Voor de gemiddelde gebruiker is de batterij in de Galaxy S7 goed genoeg, je zult er de dag makkelijk mee doorkomen. Twee dagen op één laadbeurt doorkomen zal als je zuinig bent net haalbaar zijn.

De batterij was voor mijn zware gebruik net niet groot genoeg

Alleen was de batterij voor mijn zware gebruik net niet groot genoeg: ik kon de dag net niet doorkomen. Dit zware gebruik omvat veel gebruik van mobiele data en het continu aanstaan van bluetooth. Met dit verbruik kon ik ongeveer 4uur aan screen-on tijd uit de Galaxy S7 halen. Maar nogmaals: voor veel gebruikers is dat voldoende. Iets wat bij de Galaxy S6 niet gezegd kon worden. Weeral een positieve verandering. Je kunt de Galaxy S7 nog altijd draadloos opladen en het toestel is voorzien van een snellaadfunctie.

Naast de poort voor de micro-usb kabel, aan de onderkant van het toestel, zit de speaker. Samsung heeft de grootte van deze speaker onveranderd gelaten, wat betekent dat hij een beetje klein is. Kijken van films in landschapsmodus kan ervoor zorgen dat je per ongeluk de hele speaker bedekt. Natuurlijk is dit vlug opgelost, maar een grotere speaker grill was fijn geweest. Desalniettemin wordt audio helder weergegeven en heb je zelfs op het maximumvolume niet al te veel last van geluidsvervorming. Ook met een headset, al dan niet de meegeleverde, klinkt audio goed.

Samsung Galaxy S7

Zoals te verwachten valt van een highend-smartphone in 2016, heeft Samsung zijn Galaxy S7 voorzien van alle mogelijke verbindingsmogelijkheden.

Minder aanwezig dan voorgaande jaren is de software van het toestel. Samsung heeft dit jaar nog maar eens geknipt in zijn TouchWiz-skin, met als resultaat dat er minder applicaties worden meegeleverd bij de Galaxy S7. Je hebt nog wel een aantal standaard Samsungapplicaties zoals S-health en een eigen browser. Applicaties zoals de muziek- en video-app zijn vervangen door standaard Google-applicaties. Iets wat wij alleen maar kunnen aanmoedigen.

Applicaties zoals de muziek- en video-app zijn vervangen door standaard Google-applicaties

Overgebleven Samsungapplicaties zijn voorzien van een mooi ontwerp in Samsung’s TouchWiz-stijl en werken naar behoren. Hoewel er minder applicaties worden meegeleverd, neemt dit niet weg dat de software nog altijd een groot deel van het intern geheugen in beslag neemt. Van de 32GB houd je maar ongeveer 18GB over. Dit had beter gemogen, Samsung.

Applicatie-iconen worden niet aangepast, maar veel andere elementen van stock Android vind je niet terug. Gelukkig valt er makkelijk te leven met de TouchWiz-skin van Samsung, en kun je makkelijk een ander thema installeren wanneer het standaardthema je niet bevalt. Tegenwoordig hebben we meer lof dan ‘haat’ betreffende TouchWiz. Samsung heeft ervoor gezorgd dat de Galaxy S7 er soepel op loopt, en je krijgt er een aantal handige en leuke functies bij.

Samsung Galaxy S7
Always-on-screen

Met de Galaxy S7 kun je makkelijk echt multitasken. Dit door twee apps in split-screen modus te gebruiken, of door een applicatie te gebruiken over een andere. Niet alle applicaties ondersteunen dit. Wanneer je batterij bijna leeg is kun je overschakelen naar een modus waar alles in zwart-wit wordt weergegeven en functionaliteit beperkt is tot basisfuncties. Verder zijn er nog een aantal leuke functies zoals het always-on-screen en de game launcher. Deze laatste geeft alle geïnstalleerde games weer in één applicatie. Je krijgt er eveneens een aantal extra functies bij. Zo kun je de off-screen bedieningsknoppen uitschakelen, een schermopname starten en dit allemaal tijdens het spelen van een game. Wanneer je batterij wil besparen kun j ook kiezen voor iets mindere prestaties.

Bij de achtercamera van de Galaxy S7 is Samsung niet voor mindere prestaties gegaan maar wel voor minder megapixels en een dunnere sensor. Dat laatste zorgt ervoor dat de achterkant van het toestel er netter uitziet. Betreffende de megapixels, Dominick heeft al eerder aangekaart dat de megapixelrace eindelijk over is. Bij Samsung dus ook.

Samsung Galaxy S7

De sensor in kwestie is 12 megapixel sterk en heeft optische beeldstabilisatie. Bij de Galaxy S6 was dit een 16 megapixel sterke sensor. Op papier is het dus geen verbetering, maar gelukkig is de praktijk rooskleuriger. Foto’s die je neemt met de Galaxy S7 zien er simpelweg geweldig uit. Zo geweldig zelfs dat we durven zeggen dat de Samsung Galaxy S7 de beste achtercamera heeft van alle smartphones.

Foto’s die je neemt met de Galaxy S7 zien er simpelweg geweldig uit

Details worden heel goed weergegeven, en zelfs wanneer je inzoomt blijft dit zo. Ook worden kleuren accuraat en toch mooi levendig opgenomen in de foto’s die je met het toestel neemt. Al doet de Huawei P9 dit net iets beter. Focussen gaat extreem snel, zo snel zelfs dat ik mezelf een aantal keer erop betrapte met de focus te spelen. Als je zelf een Galaxy S7 hebt, of eentje ziet in een winkel moet je dit maar eens proberen. Open de camera, en beweeg daarna je hand voor en dan weer weg van de sensor. Zo zul je zelf onmiddellijk zien hoe snel de Galaxy S7 kan focussen.

Ook in mindere lichtomstandigheden kun je nog altijd mooie foto’s maken met de Galaxy S7. Je zult alleen ruis opmerken in de foto’s als het echt heel donker is, maar bij een stipje licht, zoals in de buurt van een lantaarn, dan heb je quasi geen ruis. We zijn echt onder de indruk van de low-light prestaties van de Galaxy S7. Bijna iedere foto die je met de Galaxy S7 neemt ziet er geweldig uit. Samsung heeft dus goed werk afgeleverd.

Bijna iedere foto die je met de Galaxy S7 neemt ziet er geweldig uit

Samsung Galaxy S7Selfies zien er ook degelijk uit. Ze bevatten een mooie hoeveelheid aan details, en
kleuren worden accuraat weergegeven. Alleen gaat de kwaliteit van de selfies wel redelijk vlug achteruit wanneer de lichtomstandigheden hetzelfde doen. Maar omdat dit bij iedere smartphone zo is, is het geen ramp.

Samsung Galaxy S7

Filmen doe je in maximaal UHD, ook wel bekend als 4K. Dankzij de aanwezigheid van optische beeldstabilisatie zijn de beelden lekker stabiel, en kleuren worden er eveneens mooi in weergegeven. Focussen gaat snel, en er zit een degelijke hoeveelheid aan details in de geschoten beelden.

Toen we hierboven zeiden dat Samsung goed werk heeft afgeleverd, bedoelden we niet dat ze alleen goed werk hebben afgeleverd met de camera van de Galaxy S7. Nee, de hele smartphone is op en top high-end. We zouden je het toestel dan ook direct aanraden als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone in deze prijsklasse, of als je het beste van het beste wil. Al is de Galaxy S7 wel net iets minder dan de Galaxy S7 Edge.Samsung Galaxy S7

Heel de smartphone is op en top high-end

De batterijprestaties van de Galaxy S7 zijn niet zo goed als die van zijn grotere broer, en ook het ontwerp voelt net iets minder premium aan. Maar alle andere prestaties zijn top, en een waterdichte smartphone heeft zo zijn voordelen. Je kunt ook makkelijk mooie foto’s nemen met de Galaxy S7, en dankzij het scherm en de geweldige prestaties is het aangenaam om deze smartphone te gebruiken.

Samsung Galaxy S7

Samsung heeft met de Galaxy S7 niet zomaar een verbeterde versie van de Galaxy S6 afgeleverd. Op de looks na lijkt het een compleet ander toestel te zijn. Positief is dat het een veel betere smartphone lijkt te zijn. Maar zoals voor ieder highend-toestel, betaal je ook voor de Galaxy S7 een high-end bedrag.

Als de Galaxy S7 je niet helemaal lijkt te liggen, dan kan de Galaxy S7 Edge een interessant alternatief zijn. Dit toestel is misschien wel iets groter, maar je krijgt er het leuke en futuristische edge-scherm bij samen met een grotere batterij. Voor de rest heeft hij hetzelfde te bieden als de Samsung Galaxy S7. Voor iets minder geld kun je de Galaxy S6 kopen, al is dit toestel in alle aspecten wel minder goed. Voor ongeveer even veel geld kun je ook een LG G5 kopen. Niet alleen wordt met dit toestel de eerste stap in de richting van een modulaire smartphone gezet, het is ook een goed presterend toestel. Als je liever iOS hebt kun je ook gaan voor de iPhone 6s. Wanneer je een smartphone wil met een premium, aluminium ontwerp zonder te moeten inboeten op prestaties, dan zijn de HTC 10 en Huawei P9 ook nog interessante alternatieven. Al moet je bij beide toestellen wel inboeten op de cameraprestaties en zijn ze niet waterdicht.

Onze review score
Pluspunten
 • Ontwerp
 • Prestaties
 • Beste achtercamera
 • Scherm
 • Software biedt leuke functies
Minpunten
 • Batterij is niet top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Wouter -

  Hebben jullie ook last van camera die schokkerig afspeelt als je het filmpje wil opnemen met Samsung Galaxy S7 ?
  Ik heb mijn telefoon laten vervangen en de camera was toen defect en met deze had ik ook al last van schokkerig beelden,
  en toen heb ik nieuwe camera in mijn telefoon gekregen en dat was beter maar die schokkerig blijf ik houden, ook zelfs als ik met Wenpod ( Stabilizer) aan de slag ga. Het bedoeling is natuurlijk om hele rustige beeld maken. Die schokkerig ervaar ik als irritant.
  Ik maak gebruik van Samsung Galaxy S7 met standaard app van Samsung zelf. Dus ben ik ook benieuwd naar andere eigenaren van S7 of ook deze hetzelfde probleem ervaart? Vooral het terug zien van beelden of als je hem wil gaan monteren dan zie je het schokkerig beeld.
  ik film trouwens in Full hd 60 FPS.
  Wie kan mij helpen??

 2. André -

  Ik heb zelf de s7 edge maar wat mij opviel was, dat er van de 4Gb werkgeheugen zeker bijna 2Gb wordt gebruikt, wat verbruikt er zoveel ram geheugen?

  1. Dominick Viëtor -

   Applicaties die in de achtergrond blijven draaien. Dat is ook de bedoeling, want het voordeel van meer ramgeheugen is juist dat die apps in het ramgeheugen ingeladen kunnen blijven zodat ze snel weer klaar zijn voor gebruik als je ze nodig hebt 🙂

 3. Jan Kaptein -

  Dus bij jullie krijgt de galaxy s6 4,5 sterren en de s7 maar 4???? Ik heb een galaxy s7 maar 5 sterren zijn er nog te weinig voor dit ding! En die nadelen die jullie opnoemen (voelt minder premium aan) zijn ook wat aan de vergezochte kant.

  1. Axel -

   Het gaat ook over prijskwaliteit en alle andere concurerende smartphones die misschien betere specificaties hebben voorbeen lagere prijs enzo

   1. Sebastien Debaenst -

    Daar gaat het inderdaad om, maar we hebben de punten wel aangepast zodanig dat de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge even hoog scoren 🙂

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

 • Qontent Matters
 • Czaar Peterstraat 159
 • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via