Samsung Galaxy Xcover

Samsung neemt met de Galaxy Xcover een duik in de wereld van de waterdichte smartphones, waarmee het bedrijf Motorola en Sony Ericsson volgt. De Xcover heeft IP67-certificering en is verder gewoon een volledige smartphone.

Samsung Galaxy Xcover hoofdfoto

 

Als er een nieuwe trend is op smartphonegebied, dan kan Samsung natuurlijk niet achterblijven om een bijbehorende Galaxysmartphone uit te brengen. En zo is dat ook met de extra stevige smartphones. Lang geleden hadden we die al in de vorm van de Nokia 5500, maar daarna zijn er alleen nog featurephones in een stevig huisje uitgebracht. Tot Motorola de Defy op de markt zette dan. Het is nog maar pas geleden dat we de tweede dergelijke telefoon onder de loep namen in de vorm van de Sony Ericsson Xperia active en nu is het dus de beurt aan Samsung.

Samsung is speciaal voor de Galaxy Xcover even afgestapt van het systeem van een enkele letter als naam en laat met dit toestel de Galaxylijn en de Xcoverlijn bij elkaar komen. Overigens blijft het toestel wel een beetje in de regionen waar de andere Xcovertoestellen ook opereren: het goedkopere marktsegment. Met een 800MHz-processor, een HVGAscherm en een 3,2-megapixelcamera zijn de specs van deze telefoons allerminst spannend, maar dat is dan ook niet de bedoeling van het toestel. Dat plaatst hem overigens qua specificaties wel onder de Motorola Defy en de Sony Ericsson Xperia active.

En de Galaxy Xcover zit dan ook in een lastig parket op de markt. Want naast de eerder genoemde stevige telefoons, zijn er ook nog een heleboel gewone Androids die voor dezelfde prijs hetzelfde of meer doen. Dat zijn vooral toestellen als de Sony Ericsson Xperia mini, Samsung Galaxy Ace en HTC Wildfire S, die allemaal strijden om het geld van de wat minder vermogende smartphonekoper.

Specificaties

Algemene gegevens
Merk Samsung
Type S5690 Galaxy Xcover
Besturingssysteem Android 2.3
Ontwerp
Afmetingen 122x66x12 mm
Gewicht 100 gram
Form-factor Slate
Kleuren Rood, grijs
Scherm
Type LCD
Diagonaal 3,65″
Resolutie HVGA, 480×320 pixels
Touchscreen Ja, capacitief
Energie, Geheugen en netwerk
Geheugenkaart MicroSD
Intern geheugen 150MB
Chipset 800MHz Marvell MG2
Accu 1500mAh
3G Ja
Wi-Fi Ja
Multimedia
Camera 3,2MP
Autofocus Ja
Flitser Led
Frontcamera Nee
FM Radio Ja, met RDS
Audiouitgang 3,5mm jack
Communicatiepoort MicroUSB
Extra’s
GPS Ja
Wi-Fi hotspot Ja
Bluetooth Bluetooth v3.0 met A2DP
Applicatiewinkel Android Market
Exchange Ja

De Galaxy Xcover is enigszins lomp, maar dat heeft wel een goede reden. Het toestel is namelijk waterdicht en stofdicht, wat ook inderdaad het geval is. De doos van de telefoon is niet zo goed uitgerust: een headset mist in het standaard retailpakket.

Unboxing

De Samsung Galaxy Xcover komt in een strak en redelijk standaard doosje, met een iets minder standaard inhoud. En dat is helaas niet positief in dit geval. De doos ontbeert namelijk een headset, waardoor je zelf iets op de kop moet tikken voordat je muziek kan luisteren met de Xcover. Geen ramp natuurlijk, maar wel jammer. De telefoon wordt geleverd met een USB-kabel, een lader, een 2GB MicroSD-kaartje en een aantal boekjes.

Design

Aan het design van de Galaxy Xcover is goed af te zien dat het toestel steviger is dan de gemiddelde Androidtelefoon. Om te zeggen dat de telefoon lomp is gaat een beetje ver, maar het is in ieder geval niet het meest elegante toestel op de markt. De telefoon is best fors voor een toestel met een 3,65″-scherm en heeft ook wat designelementen die verraden dat het om een stevige telefoon gaat. Zo zijn de zijkanten wat geribbeld, zitten er aan de achterkant vier noppen en is er een schroefje voor de batterijklep aanwezig.

De bouwkwaliteit van de Xcover is natuurlijk erg goed. Het toestel voelt erg solide aan en kan ook tegen een stootje, waarover later meer. Het toestel ligt ook prima in de hand vanwege de afrondingen aan de zijkant en omdat het toestel ondanks zijn lompheid toch niet te groot is. De Xcover komt in twee kleuren: grijs en rood. Daarbij verschilt alleen de kleur van de zijkant.

Samsung Galaxy Xcover design

 

Samsung Galaxy Xcover design

 

Samsung Galaxy Xcover design

 

Samsung Galaxy Xcover design

 

Samsung Galaxy Xcover design

 

De belangrijke elementen van de Galaxy Xcover zitten natuurlijk goed verstopt achter klepjes zodat er geen water bij komt. Aan de onderkant zit de USB-poort, aan de bovenkant de 3,5mm-ingang. Opvallend aan de USB-poort is dat hij erg diep verzonken zit in de body van het toestel, waardoor niet iedere connector erin past. En dat is natuurlijk jammer. De rest van de aansluitingen, die voor de simkaart en de MicroSD-kaart, zitten onder de batterij. Om de batterijklep te openen moet je een schroefje losmaken, zodat dat niet zo makkelijk vanzelf gaat. Dat is gelukkig zelfs met heel korte nagels makkelijk voor elkaar te krijgen.

Samsung Galaxy Xcover design

 

Samsung Galaxy Xcover design

 

Samsung Galaxy Xcover design

 

Samsung Galaxy Xcover design

 

Samsung Galaxy Xcover design

 

Samsung Galaxy Xcover design

 

Samsung Galaxy Xcover design

 

Robuustheid

De Samsung Galaxy Xcover heeft volgens de specificaties een volledige IP67-certificatie. Hoewel dat vaak geassocieerd wordt met bescherming tegen water, stof en schokken, betekent het volgens Wikipedia niet meer dan dat het product beschermd is tegen indringing door kleine deeltjes en water. Het toestel moet, zowel volgens de Wikipediadefinitie van de IP67-certificering als volgens Samsung’s persbericht, bestand zijn tegen ‘verdrinking’ tot een half uur op één meter diep en tegen indringing van kleine deeltjes, zoals stof, zand en ander vuil.

Om dat te testen hebben we, net als bij de Xperia active, een watertest gedaan. Als aanvulling daarop mochten we van Samsung ook testen of het scherm van de Xcover krasvast is, dus ook dat hebben we uitgevoerd.

Voor de watertest hebben we gekeken hoe lang het toestel onder water kan zijn. Hem naar de bodem van een meer of rivier sturen ging helaas niet: het toestel heeft geen lanyard-hanger om hem aan vast te maken. En om nou in het IJ te springen met deze temperaturen ging ons een beetje ver. Officieel moet het toestel een half uur op een meter diep kunnen verblijven, maar aangezien dat in real life nauwelijks zal gebeuren en het niet de bedoeling was om het toestel te slopen, hebben we dat niet zo letterlijk getest. Wat we wel hebben gedaan, is het toestel een kwartier in een bakje water gelegd. Dat doorstond hij glansrijk, in tegenstelling tot de Xperia active van Sony Ericsson die daar toch de nodige moeite mee had.

We hebben de Galaxy Xcover ook op krasvastheid getest met een aantal scherpe voorwerpen op het scherm. Dat doorstond de telefoon ook prima dankzij het Gorilla Glass dat over het scherm ligt, alleen een kleine uitschieter in de rand om het toestel toonde wel aan dat die een stuk minder krasvast is. Maar dat zijn natuurlijk geen krassen waar je echt last van hebt, het ziet er hoogstens wat minder mooi uit.

Het scherm van de Galaxy Xcover is wel een redelijke tegenvaller. De resolutie is simpelweg te laag voor de diameter van het scherm. Het toetsenbord is wel prima, hoewel het Swypen op de Xcover wat minder lekker werkt dan op andere apparaten. De batterijduur van deze Galaxy is niets speciaals.

Scherm

De Galaxy Xcover heeft een 3,65″ scherm met een HVGA-resolutie, en dat is gewoon te weinig om er nog goed scherp uit te zien. Natuurlijk hoeven we van een midrangetoestel geen retina-achtig scherm te verwachten, maar een HVGA-resolutie is gewoon te laag voor deze schermgrootte. Los daarvan is de Xcover uitgerust met een standaard scherm. Geen geweldige kleuren, geen geweldige contrasten, maar gewoon oké. Een puntje van verbetering is de helderheid: het scherm is nu slecht leesbaar in de zon. En dat is niet iets waar de outdoorgebruiker waar Samsung zich op richt nooit weinig mee te maken krijgt.

Toetsen

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

De Galaxy Xcover is voor de verandering eens alleen met ‘echte’ fysieke knoppen uitgerust. Geen capacitieve knopjes onder het scherm dus, maar drie echte knoppen. En dat vinden wij persoonlijk wel zo fijn. Je hebt in tegenstelling tot capacitieve knopjes wel het gevoel dat je iets indrukt en daarbij werkt het ook beter als het nat is. Verder zitten er nog wat knoppen aan de zijkant, die allemaal prima werken.

Tekstinvoer gaat via het scherm met een gewoon qwertytoetsenbord of Swype. Dat qwertytoetsenbord werkt niet slecht, het scherm is immers groot genoeg en de spellingscontrole doet voor een groot deel de rest. Swype zijn we iets minder tevreden over op deze Galaxy Xcover. De software reageert vaak slecht en zeker bij woorden met twee letters pakt hij vaak alleen de eerste. En dat is wel jammer omdat Swype potentieel heel goed is.

Batterij

Accutijd (dagen) ~1 ~2 ~4
Batterij Samsung EB484659VU
Capaciteit 1500mAh
Techniek Lithium Ion
 
1Hele dag online (exchange, mail), 3 uur muziek, 20 foto’s, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 2 uur gebruik applicaties, 30 min. bladeren door menu’s
210 keer per dag online, 1 uur muziek, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 30 min. gebruik applicaties, 15 min. bladeren door menu’s

De interface van de Samsung Galaxy Xcover is zoals die van iedere Androidtelefoon van Samsung. Dat wil zeggen dat de Xcover met Samsung’s TouchWiz-interface bovenop Android 2.3 werkt. Of daar ook een update naar 4.0 voor gaat komen is onzeker. De prestaties van de Xcover zijn niet om over naar huis te schrijven, maar het toestel werkt niet slecht.

Homescreen

De Galaxy Xcover maakt gebruik van een aantal homescreens die je zoals altijd kunt aanpassen met een aantal widgets of snelkoppelingen. Zo kun je maximaal zeven schermen inrichten. Het aantal beschikbare widgets is niet gigantisch, maar het is te doen. Groot gemis is wel een agendawidget, maar die kun je gelukkig vrij simpel uit de market plukken. Onderaan de verschillende schermen zijn Samsung’s standaard knoppen: telefoon, contacten, berichten en menu.

Om meer overzicht te krijgen kun je een pinch-beweging maken waardoor je als het ware zult uitzoomen. Dan kom je in een overzicht van al je schermen terecht en kun je ook met een simpele handeling schermen toevoegen of verwijderen.

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

 

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

 

Menu

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

Qua menu is de Galaxy Xcover hetzelfde als de meeste Samsung’s. Het menu is gewoon een raster van 4×4 van meerdere pagina’s, afhankelijk van hoeveel applicaties je hebt. Alle applicaties die je download komen achteraan het menu terecht. Uiteraard kun je dit zelf indelen en applicaties verwijderen gaat gewoon door in het menu op het minnetje boven de app te drukken. Als je veel menupagina’s hebt kun je voor meer overzicht ook uitzoomen op een pagina en zo alle pagina’s in beeld krijgen. Dan kun je in één keer naar de goede pagina switchen. Persoonlijk gebruiken we dat niet, maar we kunnen ons voorstellen dat je zo makkelijk naar de goede pagina kunt gaan als je je menu strak ingedeeld hebt.

Multitasking

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

Multitasken gaat op de Galaxy Xcover nog beter dan op de gemiddelde Androidtelefoon omdat Samsung een eigen taakbeheerder ingebouwd heeft. Daarnaast is er natuurlijk het gebruikelijke menu met de zes laatstgebruikte apps te vinden, wat je kunt bereiken door de homeknop ingedrukt te houden. Hier is ook een knop naar het taakbeheer te vinden, waar je ook daadwerkelijk kunt zien welke apps open staan. Natuurlijk is het ook mogelijk om er applicaties direct te sluiten en ook kun je zien hoeveel RAM er gebruikt wordt op dat moment.

Messaging-applicaties en dergelijken geven meldingen via het notificatiecentrum, dat je kunt uitklappen door de statusbalk bovenaan het scherm naar beneden te ‘trekken’. Hier komen bijvoorbeeld ook downloads uit de Android Market te staan. Een toevoeging van Samsung is dat je ook je muziek via dit menu kunt bedienen en er zijn ook toetsen om je verbindingen te beheren.

Processor

De Samsung Galaxy Xcover is uitgerust met een vrij simpele chipset van Marvell, die zijn werk doet op 800MHz. Daarmee zijn de prestaties van de Xcover niet erg goed. Het toestel loopt gewoon niet zo vloeiend als de meeste van zijn concurrenten, ook die in hetzelfde prijsgebied en zelfs de toestellen die ook nog eens extra stevig zijn, te weten de Xperia Active en de Defy+. En dat is uiteraard een tegenvaller voor de Galaxy Xcover. Overigens is de telefoon wel gewoon stabiel, voor zo ver een Androidtelefoon echt stabiel kan zijn. Het toestel is niet zo stabiel als de Windows Phones van deze wereld, maar is ook zeker niet buitensporig vaak vastgelopen tijdens onze reviewperiode.

Helaas kon onze standaard benchmark, Quadrant, niet overweg met de Galaxy Xcover. Daar hebben we dan ook geen score van die we kunnen vergelijken.

De multimedia-afdeling van de Galaxy Xcover is gewoon oké. De camerafunctie is wel aardig en de muziek- en videospeler doen niets speciaals, maar dat maakt allemaal weinig uit omdat het simpelweg niet is waar de Xcover voor bedoeld is.

Foto

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

De camerainterface van de Xcover is precies hetzelfde als die van alle andere Samsung’s met touchscreen die de afgelopen jaren uit zijn gekomen en werkt daarmee gewoon goed. Er zijn een aantal sneltoetsen en voor alle andere instellingen kun je terecht in het instellingen-menu, dat op zijn beurt weer is ingedeeld in een deel voor algemene instellingen en eentje voor instellingen over de foto’s zelf.

Minder positief zijn we over het gebrek aan een fysieke cameraknop. Op zich voor een toestel in dit segment geen doodzonde, maar bij de Xcover is het wel jammer omdat hij waterdicht is. Met een fysieke sluitertoets zou het toestel daarmee ook in staat zijn om onder water foto’s te maken, maar vanwege het feit dat een capacitief touchscreen onder water niet werkt en je die moet gebruiken om de foto af te drukken, is dat nu onmogelijk.

De foto’s die uit de Xcover komen zijn, voor de 3,2-megapixelcamera die in het toestel zit, best wel goed. In daglicht zijn de kleuren mooi en de foto’s duidelijk, mits je er niet te ver op inzoomt. In slechtere lichtomstandigheden is het allemaal iets minder, dan heeft het toestel namelijk redelijk last van gekleurde ruis. Maar al met al zijn we er toch best tevreden over.

Camerasample Samsung Galaxy Xcover

 

Camerasample Samsung Galaxy Xcover

 

Camerasample Samsung Galaxy Xcover

 

Camerasample Samsung Galaxy Xcover

 

Camerasample Samsung Galaxy Xcover

 

Camerasample Samsung Galaxy Xcover

 

Camerasample Samsung Galaxy Xcover testopstelling

 

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

De Galaxy Xcover is uitgerust met de standaard Android-galerij, die overigens erg goed werkt en mooi is. Het startscherm bestaat niet uit een saai raster met een aantal thumbnails, maar uit een mooie ‘muur’ van miniaturen. Daar zijn zowel locale albums als albums op Picasa te vinden. Als je het toestel draait draait de galerij als het ware mee en dat werkt allemaal erg goed. Als je een album aanklikt krijg je een vergelijkbare muur te zien, waarbij je kunt kiezen of je al je de afbeeldingen los wilt weergeven, of in mappen wilt zetten op basis van de datum dat de foto gemaakt is. Uiteraard kun je met een simpele druk op de knop een diashow starten en ook foto’s delen via mail, bluetooth, DLNA, Twitter of Picasa is geen probleem. Daarnaast kun je op locale foto’s een aantal simpele bewerkingen toepassen. Daarmee is de galerij van de Galaxy Xcover mooi, doeltreffend en redelijk uitgebreid, waardoor we er erg tevreden over zijn.

Muziek

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

De muziekspeler van de Galaxy Xcover heeft een redelijk standaard interface, die vanwege het kleine scherm wel een beetje vol is. Natuurlijk wordt er een albumart weergegeven en kun je via het afspeelscherm dingen als shuffle en herhalen instellen. De bibliotheek is opgedeeld in de categorieën artiesten, albums, nummers en afspeellijsten. Die laatste kun je natuurlijk zelf samenstellen en standaard is er al een lijst met onlangs toegevoegde nummers aanwezig.

De FM-radio probeert een beetje het gevoel van een oude radio terug te halen, met een ‘wieltje’ om je frequentie af te stemmen. Zoeken naar een zender kan ook en natuurlijk kun je een aantal zenders opslaan. Een leuke extra is dat je, bijvoorbeeld als je in bed nog even radio luistert maar bang bent in slaap te vallen, de radio automatisch kunt laten uitschakelen na een bepaalde tijd.

De speaker van de Galaxy Xcover is redelijk en voldoende om bijvoorbeeld een nummer te laten horen aan je vrienden. Zelf muziek luisteren via een headset gaat wel in goede kwaliteit, mits je zelf een goede headset koopt.

Video

De Galaxy Xcover is in staat om een simpel filmpje af te spelen, en ondersteunt daarbij gelukkig niet alleen mp4, maar ook Divx en Xvid. Dat kan tot een VGA-resolutie en werkt wel prima. Dat betekent wel dat de telefoon niet de beste videospeler heeft, maar dat hij waterdicht is maakt het dan wel weer leuk. Een filmpje kijken in bad of als je lekker in het zwembad ligt is daardoor mogelijk met de Xcover.

YouTube is natuurlijk ook toegankelijk via het toestel. Dat is gewoon de standaard Android-applicatie, die veel mogelijkheden heeft en ook gewoon lekker werkt. Daar hebben we dus niets op aan te merken.

De video’s die het toestel schiet zijn in VGA-formaat en zijn dus vrij klein en niet heel detailrijk. Maar verder zijn ze eigenlijk wel aardig. Bewegingen worden goed opgepakt en het is wel gewoon duidelijk wat er in beeld is zonder dat er soms blokjes in beeld komen.

De Galaxy Xcover is in principe niet slecht uitgerust op bel-, sms- en internetgebied. En ook aan applicaties komt het toestel niet tekort vanwege de Androidmarket. Maar er is één probleempje: het gebeurt nog weleens dat je simkaart zomaar niet meer gezien wordt door het toestel. Gelukkig is dat slechts sporadisch.

Telefoon

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

Zoals we gewend zijn van Samsung is de contactenapplicatie wat apart. Er is een tabblad voor je timeline van Twitter en Facebook. Dat is niet onhandig in principe, en een kunstje dat Windows Phone ook doet. Maar in dit geval is het erg traag en beperkt, zo kun je bijvoorbeeld je eigen status niet updaten. En dan is de lol er snel vanaf. Wat wel weer handig is, is dat die informatie ook bij de profielen van je contacten komt te staan. Die contacten bellen, dat gaat natuurlijk ook vanaf dat profiel of vanaf het toetsenbordje in combinatie met smart-dialing. Ook tevreden zijn we over het uitgebreide logboek en de functie om een lijstje met frequent gebruikte contacten op te roepen.

De belkwaliteit van de Galaxy Xcover is niets mis mee. En ook het bereik en de beltonen zijn prima. Het enige probleem is dus dat je simkaart soms even niet herkend wordt door het toestel. Dat was in ieder geval bij ons exemplaar het geval.

De berichtenapplicatie van de Txt is niets bijzonders. Je kunt berichtjes typen via het toetsenbordje van de telefoon in een handige chatweergave. In het overzichtscherm staat gewoon een overzicht van al je conversaties, wat dus lekker overzichtelijk blijft omdat je berichten per contact gegroepeerd zijn.

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

 

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

 

Email

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

De integratie met Gmail is uiteraard uitstekend. Sterker nog, als je de telefoon voor het eerst aanzet moet je of een Gmail-account aanmaken, of de bestaande account invoeren. Doe je dat, dan wordt alle informatie van je Google account automatisch met de telefoon gesynchroniseerd. De emails, maar ook de adressenlijst in Gmail en de agenda. Voor het meeste is wel een voortdurende dataverbinding nodig, want er wordt op de achtergrond continu gesynchroniseerd. Wat wellicht een beetje overbodig is en dataverbruik en batterij kost.

De ‘gewone’ mailapplicatie, waar je je Exchange- en imap-mail in kwijt kunt, werkt ook prima. Bovenaan is een balkje met al je mappen te vinden en natuurlijk kun je mailtjes automatisch binnenhalen en alles managen als je wilt. En ook het daadwerkelijke mailen gaan probleemloos met bijlagen, doorsturen, beantwoorden en dergelijken.

Browser

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

De browser in de Galaxy Xcover werkt, los van dat hij niet ontzettend snel is, gewoon prima. Je kunt filmpjes afspelen die in websites ingesloten zitten, die dan in een apart venstertje gespeeld worden zodat je geen last hebt van een vertraagde pagina. En scrollen en zoomen op een pagina gaat ook zonder problemen, waarbij je via de instellingen de mogelijkheid hebt om de tekst naar je zoomniveau te resizen. Naast die instelling, is er nog een hele rits andere instellingen aanwezig, wat een standaard feature van Android is. Daarmee kun je bijvoorbeeld het dataverbruik tijdens het browsen verkleinen door dingen uit te schakelen of zorgen dat nieuwe pagina’s op de achtergrond geopend worden zodat je gewoon door kunt gaan met lezen en een link in het artikel alvast klaar kunt zetten in een ander tabblad.

Applicaties

Allereerst heeft de Galaxy Xcover natuurlijk een aantal simpele standaardapplicaties aanwezig, waaronder de agenda, de wekker en de rekenmachine. Die werken overigens allemaal probleemloos. Dan zijn er natuurlijk de standaard Google-programma’s zoals Google Maps, Navigation en Nieuws en weer. Die zijn allemaal niet anders dan bij andere Android-telefoons, waarmee ze gewoon goed zijn.

Samsung heeft zelf ook nog het nodige toegevoegd, zoals de MMM-applicatie waar je info over bijvoorbeeld muziek, films en nieuws kunt krijgen. Ook tweets van BN’ers komen in deze applicatie terecht. Verder is er een prima Office-pakket in de vorm van Polaris Office en heeft Samsung een bestandsbeheerder toegevoegd; twee nuttige toevoegingen aan de Galaxy Xcover. Dan is er nog de Social Hub waar al je informatie binnen moet komen maar wat eigenlijk meer een lijstje snelkoppelingen is, daar heb je dus eigenlijk niets aan. De Music Hub is een programma om muziek te downloaden dat wel goed werkt.

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

 

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

 

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

 

Extra applicaties downloaden kan naast de Android Market, ook via de Samsung Apps-winkel. Dat is een alternatieve applicatiewinkel met een erg beperkt aanbod, waar je eigenlijk niets aan hebt. Een groot deel van het aanbod overlapt met dat van de Android Market en erg nuttige toevoegingen aan de Android Market zijn er niet. Samsung gebruikt het weleens als kanaal om apps gratis weg te geven, waar we natuurlijk wel achter staan. Maar dat hadden we dan liever via de Android Market of iets dergelijks gezien in plaats van nog een extra programma.

De Android Market is dus de primaire applicatiewinkel van de Galaxy Xcover en dat is een mooi stukje software dat je in staat stelt om honderdduizenden applicaties gratis en betaald van het web te plukken. De interface is erg strak en biedt redelijk wat mogelijkheden om apps te ontdekken. Het aanbod is zoals we dat al vaker geconstateerd hebben wel erg goed en de winkel bevat vooral veel gratis applicaties, wat natuurlijk nooit vervelend is. Nadeeltje is wel dat je alleen met een creditcard kunt betalen, dus de betaalde apps niet voor iedereen makkelijk toegankelijk zijn.

Om je een beetje op weg te helpen als je tot de aanschaf van de Xcover, of misschien wel een ander Androidtoestel, overgaat hebben we een lijstje met applicaties die ons team handig vindt samengesteld.

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

 

Screenshot Samsung Galaxy Xcover

 

Onze review score
Pluspunten
  • IP67-certificatie, dus goed beschermd
  • Camera beter dan verwacht
  • Software op veel vlakken uitgebreid
Minpunten
  • Scherm stelt teleur
  • Prestaties vallen tegen

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters