Samsung i9000 Galaxy S

De Samsung Galaxy S is de eerste high-end Android-telefoon van Samsung. Het toestel is voorzien van een Super amoled-touchscreen, een eigen 1GHz-processor en Android 2.1 met later een upgrade naar 2.2. Dit alles klinkt veelbelovend maar is dat dan ook wel zo tijdens het dagelijks gebruik? All About Phones neemt wederom de proef om de som met de Galaxy S.

Samsung Galaxy S hoofdfoto

 

Al vorig jaar verschenen de eerste details over de opvolger van de Samsung i7500 Galaxy. Waar de eerste Android-telefoon van Samsung nog een wat duurder mid-range-apparaat was, zou deze opvolger een rasecht high-end-model worden. Latere geruchten bevestigden dat, maar het officiële woord liet nog even op zich wachten. Op 23 maart was het dan eindelijk zo ver en werd de opvolger van de Galaxy aangekondigd onder de naam Samsung Galaxy S.

De i9000 Galaxy S behoort tot de top van de smartphone-markt en gaat hand in hand met de Wave in het portfolio van Samsung. Met hun Android- en Bada-besturingssystemen zijn het de twee absolute vlaggenschepen van Samsung op het moment en dat zal tot de kerstmaanden wel zo blijven. Beide toestellen hebben een gigantische marketingcampagne achter zich staan en moeten als het aan Samsung ligt zeker tien miljoen keer over de toonbank gaan. Ook de EISA wist de toestellen al te bekronen en over de Wave waren we erg tevreden. We zijn dan ook erg benieuwd naar hoe de Galaxy S presteert, want hoewel we niet zo te spreken waren over zijn voorganger was ons eerste ontmoeting met de Galaxy S al erg positief. Maar voordat we beginnen met onze review, maken we eerst nog even ons traditionele rondje langs de concurrentie.

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

De grootste concurrentie zit natuurlijk in het Android-kamp zelf, met als koplopers de HTC Desire en Sony Ericsson Xperia X10, waarbij je voor de Desire net wat minder betaald dan voor een Galaxy S en voor de X10 net wat meer moet neertellen. Beide toestellen hebben eigenlijk bijna dezelfde specificaties als de Galaxy S en het gaat dan ook vooral om subtiele verschillen tussen de drie. Ook de Google Nexus One mag zich tot directe concurrent van de Galaxy S rekenen, met als grote nadeel dat hij geen extra interface over Android heen heeft.

Een iets minder directe concurrent is de Wave, die flink wat goedkoper is, maar ondanks dat hij dezelfde specificaties heeft ook wat ‘dommer’. Daarnaast heeft de Galaxy S een veel groter applicatie-aanbod waarmee hij een flink voordeel heeft ten opzichte van de Wave. Ook de iPhone 4 is zeker een naaste van de Galaxy S, alleen met een groter gadget-gehalte. Inhoudelijk zijn de toestellen echter grotendeels aan elkaar gelijk, waarbij de iPhone 4 weer meer applicaties tot zijn beschikking heeft dan de Galaxy S.

Tot slot zijn er nog een aantal Windows Phone-veteranen, waaronder natuurlijk de HTC HD2. Ook is er nog de Acer neoTouch, die weleenswaar net wat minder lekker werkt, maar wel een zachter prijskaartje meedraagt.

Samsung Galaxy S vs Sony Ericsson Xperia X10

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S vs. Apple iPhone 4

 

Samsung Galaxy S vs. Apple iPhone 4

 

Samsung Galaxy S vs. Apple iPhone 4

 

Algemene gegevens
Merk Samsung
Type i9000 Galaxy S
Besturingssysteem Android 2.1
Ontwerp
Afmetingen 122x64x9,9 mm
Gewicht 119 gram
Form-factor Touchscreen bar
Kleuren Wit; zwart
Scherm
Diagonaal 4″
Type Super amoled
Resolutie 480×800 pixels
Aantal kleuren 16.777.216
Touchscreen Ja, capacitief
Processor en Geheugen
Processor 1GHz Samsung-Intrinsity Hummingbird
RAM 512MB
Geheugenkaart MicroSD
Intern geheugen 8GB/16GB
Energie
Gesprekstijd 810 minuten
Standby-tijd 750 uur
Accu 1500mAh
Verbindingen
GSM Ja
GPRS Ja
UMTS Ja
HSDPA Ja, 7,2Mbps
LTE Nee
Bluetooth Bluetooth 3.0, A2DP
Wi-Fi b/g/n
DLNA Ja
Communicatiepoort MicroUSB
Multimedia
Camera 5MP
Autofocus Ja
Flitser Nee
Videocamera 720p HD, 1280×720 pixels @30fps
FM Radio Ja, met RDS
Audio mp3, wma, aac, wav
Video mp4, wmv, flv, DivX, Xvid
Audiouitgang 3,5mm jack
Locatieservices
GPS Ja
Digitaal kompas Ja
Google Maps Ja
Navigatie Google Maps Navigation
Internetservices
Applicatiewinkel Samsung Apps, Android Market
Muziekwinkel Geen
Exchange Ja
Twitter Ja
Facebook Ja
Hyves Nee
Flickr Nee
Picasa Ja
YouTube Ja
Blogger Nee

Samsung Galaxy S unboxing

De Galaxy S komt in een stijlvol en compact doosje. Hierin ligt het toestel bovenop en die komt dan ook meteen tevoorschijn als je de doos opent. Onder het toestel zitten de accessoires. Het assortiment aan accessoires dat je bij je i9000 Galaxy S krijgt is niet heel groot: het pakket bevat een paar oordopjes en een USB-kabel. Ook een stopcontactapdapter voor deze USB-kabel is aanwezig en daarmee zijn alle basisaccessoires in de doos te vinden.. De headset is echter van redelijk goede kwaliteit, dus al met al zijn we wel tevreden over het verkooppakket.

Het design van de Galaxy S is niet heel inspiratievol en eerlijkgezegd ziet het toestel er een beetje goedkoop uit voor het segment waar hij zich in bevindt. Het toestel is volledig uit plastic opgetrokken en dat heeft meteen ook als nadeel dat hij ontzettend snel vies wordt. Ook krassen is de Galaxy S niet vies van en het toestel zal dan ook snel zijn originele staat kwijtraken. Los van dat ligt de Galaxy S wel lekker in de hand en de telefoon is voor zijn schermformaat redelijk compact te noemen. Het gewicht is erg beperkt gehouden en daardoor is de telefoon in je broekzak of iets dergelijks geen irritatiepunt, maar iets zwaarder had in verband met een solide gevoel wel gemogen. Één probleem met de bouwkwaliteit van de Galaxy S is dat de achterkant van het toestel niet erg duurzaam is. Bij de power-knop zit bij ons na anderhalve maand al een scheurtje en die zal alleen maar groter worden. Erg problematisch is dat niet, maar het is wel een beetje jammer.

De Galaxy S is aanvankelijk alleen in een donkere, bijna zwarte, variant te verkrijgen. Een witte versie van het toestel is voor enkele landen echter al bekend gemaakt en de kans is groot dat die ook naar Nederland zal komen, alleen is het de vraag wanneer dat gaat gebeuren.

De voorkant van de Galaxy S wordt bewoond door het gigantische Super amoled-scherm waar we later nog even op terugkomen. Onder dit scherm zijn drie knoppen te vinden, waarvan er twee aanraakgevoelig zijn. Boven het scherm vinden we een opdruk die vertelt welke fabrikant de Galaxy S heeft gemaakt, met daarboven een speaker. Deze speaker, die gebruikt wordt om gesprekken te voeren, wordt aan de ene kant bijgestaan door een videobelcamera en aan de andere kant door een aantal sensoren.

Samsung i9000 Galaxy S voorkant

 

Samsung i9000 Galaxy S voorkant detail

 

Samsung i9000 Galaxy S voorkant detail

 

De achterkant van de Galaxy S is opvallend leeg gehouden. Er zijn maar twee echte elementen te vinden, die beiden zo onopvallend mogelijk weggestopt zijn. De ene is de cameralens in de linker bovenhoek en in de rechter bovenhoek vind je de primaire speaker van het toestel. Daarnaast zijn de teksten “with Google” en “Samsung” op de achterkant van de telefoon te vinden. Iets anders dat opvalt aan de achterkant is een klein hobbeltje aan de onderkant. Wat het echte nut hiervan is weten we niet, maar het zorgt er wel voor dat het toestel lekkerder in de hand ligt.

Samsung i9000 Galaxy S achterkant

 

Samsung i9000 Galaxy S achterkant detail

 

Samsung i9000 Galaxy S achterkant detail

 

Recht is de Galaxy S uitgerust met één knopje. Dit is de power-knop die helemaal aan de bovenkant van de rechter zijkant zit, waar hij een beetje ongelukkig geplaatst zit. Na even wennen is het geen probleem, maar bovenop was toch net wat makkelijker geweest. Links is ook maar één knop te vinden, namelijk de dubbele volumetoets, die als een egaal streepje uitgevoerd is.

Samsung i9000 Galaxy S rechterkant

 

Samsung i9000 Galaxy S linkerkant

 

Onderop de Galaxy S zitten twee gaatjes. De kleinste is voor de microfoon die erachter zit en het grote gat is bedoeld om de achterkant aan los te trekken. Bovenop is het iets drukker, daar zitten namelijk de twee communicatiepoorten. Met deze MicroUSB-poort en 3,5mm jackingang kun je eigenlijk alle standaard accessoires aansluiten. Het geheugenkaartslot zit onder de batterijklep, maar is wel te vervangen zonder de batterij los te maken.

Samsung i9000 Galaxy S onderkant

 

Samsung i9000 Galaxy S bovenkant

 

Scherm

De Samsung Galaxy S wordt flink geprezen om zijn Super amoled-scherm, die we ook al kennen uit de Wave. Net zoals bij de Wave presteert het scherm erg goed en ziet alles er ontzettend mooi uit. Één klein nadeeltje van het scherm van de Galaxy is dat hij wat groter is dan die van de Wave met dezelfde resolutie, met als gevolg dat je als je van dichtbij kijkt verschillende pixels kunt zien waarbij lichte tinten uit elkaar vallen in verschillende kleuren als je heel goed kijkt. Echt hinderlijk is het niet, maar het zorgt er wel voor dat het scherm wat ons betreft net wat minder is dan die van de Wave. Een ander punt waar het scherm niet zo heel goed presteert is bij de zichtbaarheid in de zon. Want hoewel Samsung ermee adverteert dat de Super amoled-schermen juist wel goed zichtbaar zijn onder direct zonlicht, valt dat in realiteit erg tegen en kun je maar weinig zien.

De gevoeligheid van het scherm is gewoon erg goed. De Galaxy S heeft een capacitief touchscreen, wat sowieso al goed is. De Galaxy S doet daar nog een schepje bovenop en behoort zeker tot de top van de markt qua gevoeligheid.

Toetsen

De fysieke toetsen op de Samsung Galaxy S zijn niet erg talrijk, met maar één knop onder het scherm en twee op de zijkanten. Onder het scherm zit een grote knop waarmee je naar het homescreen van de telefoon gaat, die overigens vergezeld wordt door touch-sensitive menu- en terugknoppen. Hoewel we dergelijke knopjes niet zo ontzettend prettig vinden werken aangezien je ze nogal snel per ongeluk aanraakt, zijn ze redelijk goed te gebruiken. Ook de middelste knop is prettig in gebruik. Op de rechterzijkant zit de power-knop die, zoals we in het vorige hoofdstuk al meldden, niet op de beste plek zit. Verder werkt hij echter wel lekker en dat geldt ook voor de volumetoets aan de linkerkant van de telefoon.

Tekstinvoer gaat op twee verschillende manieren op de Galaxy S. Ten eerste kun je via een gewoon virtueel qwerty-toetsenbordje berichtjes tikken en daarnaast is Swype beschikbaar. Het standaard toetsenbordje is verder niet zo spannend, maar werkt wel erg lekker. Je kunt er, zeker in landschapsmodus, snel op typen en er zijn lekker veel extra tekens beschikbaar. Ook voorspellende tekst behoort tot de mogelijkheden en er is zelfs een heel scala aan smiley-codes beschikbaar onder de extra tekens. Deze roepen overigens geen echte smiley’s op op het toestel, maar van de meeste is de betekenis wel duidelijk. Er is overigens ook een virtueel numeriek toetsenbord aanwezig op de Galaxy S, maar die heeft eigenlijk weinig voordelen ten opzichte van de qwerty-variant.

Interessanter is Swype. De Galaxy S is de eerste telefoon in Nedeland met deze nieuwe tekstinvoermethode, die de afgelopen tijd geregeld in het nieuws is geweest op All About Phones. Het idee is dat je niet meer elke letter afzonderlijk aanraakt, maar in één beweging een spoor langs alle letters van het woord dat je wilt typen trekt over het toetsenbord. Het vereist flink wat gewenning, maar als je het een beetje onder de knie hebt dan kun je er wel erg snel mee typen. Er zijn legio instellingen beschikbaar, zoals of het toetsenbordje precies of snel moet zijn en hoe vaak het woordkeuzescherm tevoorschijnkomt. Als je bereid bent een beetje oefening te investeren in het swypen, dan kun je zeker sneller typen via het nieuwe toetsenbordje.

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

De interface van de Samsung i9000 Galaxy S komt grotendeels overeen met die van de Wave en eigenlijk is het niet direct zichtbaar dat je met Android te maken hebt. De essentie van de TouchWiz-interface is eigenlijk al jaren gelijk en is ook in de Galaxy S onveranderd gebleven, maar zoals je van ons gewend bent zullen we alles in dit hoofdstuk nog even doornemen.

Standby

Het standby-scherm van de Samsung Galaxy S bestaat nog altijd uit een aantal schermen met verschillende widgets en snelkoppelingen erop. Er zijn maximaal zeven schermen, die je kunt verwijderen of toevoegen via het standby-menu. De schermen vullen gaat in dit geval niet met een widgetbalk, maar zoals we dat van Android gewend zijn met een apart menuutje. Een groot voordeel ten opzichte van de TouchWiz-toestellen die niet op Android draaien, is dat je bij de Galaxy S wel gewoon contacten, bladwijzers of zelfs boeken op je standby-scherm kan zetten en dus niet alleen maar widgets. Standaard staan er ook niet zo gek veel widgets op de telefoon, maar die kun je makkelijk via de Android Market downloaden. Naast de standaard Android-widgets is er bijvoorbeeld een widget die een klok combineert met het weer, of een dagboek-widget. Ook is er de zogenaamde ‘Daily briefing’-widget waar wat belangrijke info zoals het weer en je agenda voorbij komt. Het hele standby-gebeuren werkt zoals je dat kunt verwachten van Android, waarmee de Galaxy S zeker een stapje voor heeft op andere TouchWiz-apparaten van Samsung, maar toch in essentie hetzelfde is.

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Menu

Qua menu is de Galaxy S hetzelfde als de Wave en erg vergelijkbaar met de iPhone en oudere Samsung-toestellen. Het menu is gewoon een raster van 3×4 van meerdere pagina’s, afhankelijk van hoeveel applicaties je hebt. Alle applicaties die je download komen achteraan het menu terecht. Uiteraard kun je dit zelf indelen en applicaties verwijderen gaat gewoon door in het menu op het minnetje boven de app te drukken. Eventueel kun je je menu ook als een lijst weergeven, die vreemd genoeg niet te sorteren valt. Al met al is het menu prima en met de uitgebreide standby-schermen is navigeren door je toestel geen enkel probleem.

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Applicatiemenu

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

Net als we van iedere Android-telefoon gewend zijn, is er bij de Galaxy S een pop-up menu aanwezig die programma’s aanvult. Je krijgt dit menu te zien bij elk programma waar extra opties of instellingen aanwezig zijn na een druk op de menutoets. Dan komt er over het onderste deel van de applicatie een klein wit menuutje waar enkele knoppen in verstopt zijn. Welke knoppen dit zijn en hoeveel het er zijn verschilt per applicatie, maar ze zijn altijd simpel weergegeven in een witte balk met grijze icoontjes en tekst die uitlegt waar de knop voor dient, wat er redelijk saai uitziet maar wel functioneel is. Hoewel dit als je het gewend bent erg handig werkt, is het soms redelijk verwarrend omdat je niet op het scherm kunt zien dat er nog een menu is in de applicatie. Ook het standby-scherm heeft een dergelijk menu, waar je onder andere dingen toe kunt voegen, de achtergrond kunt veranderen, naar de instellingen kunt gaan en aan het aantal standby-schermen kunt sleutelen kunt veranderen.

Multi-tasking

Multi-tasking wordt inmiddels volledig ondersteund door Android en Samsung heeft zelfs een eigen taakbeheerder toegevoegd. Om daar gebruik van te kunnen maken moet je overigens wel de I9000XXJM1-update hebben en of de taakbeheerder er nog zal zijn als het toestel Froyo krijgt weten we niet. Messaging-applicaties en dergelijken geven meldingen via het menuutje daarvoor, dat je kunt uitklappen door de statusbalk bovenaan het scherm naar beneden te ‘trekken’. Hier komen bijvoorbeeld ook downloads uit de Android Market te staan. Een toevoeging van Samsung is dat je ook je muziek via dit menu kunt bedienen en er zijn ook toetsen om je verbindingen te beheren. Zoals we gewend zijn van Android is er een menu aanwezig waar je de zes programma’s die je het laatst gebruikt hebt kunt vinden. Hier is ook een knop naar het taakbeheer te vinden, dat uit vier tabbladen bestaat. Het eerste tabblad geeft de actieve applicaties aan, die je vanaf daar ook meteen kunt beëindigen. Het tweede tabblad laat zien welke applicaties je geïnstalleerd hebt en geeft je de mogelijkheid ze te verwijderen. Tabblad nummer drie laat je zien hoeveel RAM er op het moment gebruikt wordt en hoe vol de verschillende opslagmedia zitten. Het laatste tabblad heet ‘Help’ en bevat een aantal tips over hoe je de batterij langer kunt laten meegaan.

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Prestaties

De Galaxy S is uitgerust met een 1GHz Hummingbird-processor. De Wave wist hier prima op te draaien en ook de iPhone 4 werkt er prima mee en we gingen er dan ook eigenlijk vanuit dat de Galaxy S ook ruim genoeg zou hebben aan de processor. Dit is helaas maar deels waar, want hoewel navigeren supersnel gaat, heeft het toestel met wat complexere taken nog weleens vast van een hapering. Ook een heuse vastloper is zeker niet ondenkbaar bij de Galaxy S, waardoor we een klein beetje teleurgesteld zijn over de prestaties van het toestel. Er bestaat overigens zeker een kans dat dit opgelost wordt als het toestel eenmaal een Froyo-update heeft. Leuk om te vermelden is dat het toestel crasht als je een bestand met een extensie van meer dan 15 karakters op het toestel hebt staan en hem aan je computer aansluit. Dat is echter geen probleem, aangezien er niet zo heel erg veel bestandsextensies bestaan van meer dan 15 tekens.

Muziek heeft de Galaxy S uiteraard geen moeite mee en ook een FM radio is aanwezig op het toestel. Interessanter zijn echter de video-playbackmogelijkheden. Op al die aspecten van de Samsung i9000 Galaxy S zullen we in dit hoofdstuk in gaan.

Muziekspeler

De interface van de muziekspeler is zo goed als hetzelfde als die van de Wave en daarmee ziet hij er wel strak uit, maar is het niet de beste interface. Handig zijn de zoekfunctie en de slimme afspeellijsten, waarmee je je muziek snel kunt zoeken. In de categorie eyecandy is er een leuke visualisatie aanwezig die over de albumart heen valt en in diezelfde categorie is er een zogenaamde ‘discweergave’ wat vergelijkbaar is met Coverflow maar niet zo lekker werkt als de genoemde feature van Apple. Het werkt overigens zeker niet slecht en is beter dan bij een groot aantal toestellen. Het afspeelscherm is voorzien van een aantal snelkoppelingen om bijvoorbeeld je muziek te shuffelen en daarnaast kun je nog iets doen via het menu én nog eens een keer via de instellingen, wat best wat centraler had gemogen.

De kwaliteit van de muziek is weinig op aan te merken. Door de oordopjes klinkt het toestel erg lekker en met de vele effecten en equalizers kun je het geluid helemaal tunen zoals jij dat wilt. De speaker van het toestel is wat minder, maar hij is ook niet echt slecht.

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

FM Radio

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

Natuurlijk heeft de Samsung Galaxy S ook een FM radio. De software er omheen is overigens bijna een exacte kopie van de Wave. Dat betekent dat je bovenin het standaardscherm een balkje ziet waar je de frequentie kunt aflezen en instellen met daaronder een aantal knoppen voor de bediening. Nog wat lager zitten zes knoppen voor je favoriete zenders en helemaal onder en boven zitten nog wat knoppen voor extra functies. Natuurlijk is er een alternative frequention-functie aanwezig via RDS. Één ding dat mist ten opzichte van de Wave is de mogelijkheid om radio op te nemen. Afspelen via de speaker behoort uiteraard wel tot de mogelijkheden, alleen moet de headset van het toestel dan wel nog steeds ingeplugd zijn. De ontvangst van de telefoon is gewoon oké en de muziekkwaliteit komt min of meer overeen met die van de muziekspeler, behalve dat er geen equalizer aanwezig is.

Video

De videospeler van de Galaxy S is te vinden onder een apart pictogram in het menu en bestaat uit een overzicht met beschikbare filmpjes, die je uiteraard vervolgens af kunt spelen. De video-ondersteuning van de Galaxy S is erg goed, het toestel kan vele formaten in HD afspelen. DivX en Xvid zijn uiteraard probleemloos en ook wmv en mp4 filmpjes worden vlekkeloos in 720p-resolutie afgespeeld. Zelfs .flv bestanden gaan vaak zonder probleem. De audiocodec kan overigens bij wmv-filmpjes nog wel eens problemen opleveren. Los van dat zit de videospeler echter prima in elkaar en is de Galaxy S vanwege zijn geweldige scherm en goede ondersteuning één van de beste video-telefoons ooit te noemen.

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Op cameragebied kun je geen wonderen verwachten van een toestel als de Galaxy S en die verricht het apparaat dan ook niet. De camera van de i9000 Galaxy S kan echter prima meekomen ook de videocamera mag er zijn. Deze zullen we in dit hoofdstuk wat uitgebreider bespreken.

Foto

De interface van de Galaxy S is de oude vertrouwde Samsung-interface in een nieuw jasje. De balkjes aan de randen van het scherm zijn net even wat hipper vormgegeven en op te roepen met een tik op een pijltje dat aan de zijkant van het sluiterscherm te vinden is. Er wordt ook goed gebruik gemaakt van touch-focus, wat helaas ook meteen de enige manier is om te focussen. Er is namelijk geen sluiterknop aanwezig, maar alleen een virtueel knopje op het scherm, wat wel jammer is. Uiteraard zijn er uitgebreide instellingen aanwezig, zoals geotagging, knipperdetectie, gezichtsdetectie, handmatige iso-instellingen en een aantal effecten. Daar zijn we dus wel weer tevreden over en aangezien de Galaxy S alles behalve een cameratelefoon is kunnen we die andere puntjes ook door de vingers zien.

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

De kwaliteit van de 5-megapixelfoto’s die de Galaxy S neerzet is gewoon goed. Foto’s zijn, mits je niet vergeet goed te focussen, scherp en hebben redelijk wat details. De ruis is goed onderdrukt, alleen zorgt dat er wel voor dat foto’s wat snel bewogen zijn. Ook zijn de kleuren wat aan de onnatuurlijke kant, maar dat blijft binnen de perken en is niet heel storend. Zoals we dat gewend zijn van telefoons worden grote contrasten niet erg goed opgevangen, maar dat is dus een bekend euvel. Al met al zijn we dan ook gewoon tevreden over de camera van de Galaxy S. Hij had beter gekund, maar voor een telefoon als deze is hij prima.

Camerasample Samsung Galaxy S

 

Camerasample Samsung Galaxy S

 

Camerasample Samsung Galaxy S

 

Camerasample Samsung Galaxy S

 

Video

Met één druk op de virtuele knop kom je van de gewone camera in de videocamera, waarmee je filmpjes in HD kunt opnemen. De 720p-video’s hebben een framerate van 30fps en zien er redelijk goed uit. Het geluid is niet zo heel goed, maar wel voldoende wat ons betreft. Hieronder kun je een filmpje zien wat we met de Galaxy S opgenomen hebben.

Galerij

De Samsung Galaxy S heeft een erg mooie galerij met een sociaal tintje. Het homescreen bestaat niet uit een saai raster met een aantal thumbnails, maar uit een mooie ‘muur’ van minaturen. Hier vind je al je fotoalbums, inclusief die op Picasa staan. De achtergrond wordt gevormd door een diashow van je foto’s, die vervaagd zijn zodat het niet te opvallend is. Als je het toestel draait draait de galerij als het ware mee en dat werkt allemaal erg goed. Als je een album aanklikt krijg je een vergelijkbare muur te zien, waarbij je kunt kiezen of je al je de afbeeldingen los wilt weergeven, of in mappen wilt zetten op basis van de datum dat de foto gemaakt is. Uiteraard kun je met een simpele druk op de knop een diashow starten en ook foto’s delen via mail, bluetooth, DLNA, Twitter of Picasa is geen probleem. Daarnaast kun je op locale foto’s een aantal simpele bewerkingen toepassen. Daarmee is de galerij van de Galaxy S mooi, doeltreffend en redelijk uitgebreid, waardoor we er erg tevreden over zijn.

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Screenshot Samsung i9000 Galaxy S

 

Met zijn Android 2.1 en binnenkort Android 2.2 en flinke hardware mag de Galaxy S zich tot de top van de smartphonemarkt rekenen en dat brengt op software-gebied het één en ander aan verwachtingen met zich mee. Of die ook waargemaakt worden is echter maar de vraag. Dat zullen we in dit hoofdstuk proberen te verhelderen.

Android Market

De Market is een strak vormgegeven applicatie die alle waar die je kunt downloaden/kopen overzichtelijk weergeeft. Je kunt zoeken op software, of gewoon navigeren op basis van de voorgedefinieerde categorieën. Op het beginscherm is er een lijstje met uitgelichte programma’s en als je een subcategorie binnengaat kun je kiezen tussen een lijst met populairste gratis applicaties, populairste betaalde applicaties en nieuwe applicaties. Erg handig dus al je je telefoon wilt uitrusten met wat applicaties, maar geen idee hebt wat er allemaal voor moois beschikbaar is. Het applicatiescherm bevat als de ontwikkelaar ervoor kiest alle relevante informatie, maar het gebeurt vaak dat de screenshots weggelaten worden wat jammer is. Desondanks kun je wel alles wat je echt nodig hebt over de applicatie meteen hier vinden. De Market heeft ook een speciaal scherm voor al je downloads, waar je deze kunt bekijken, openen, verwijderen of eventueel updaten. Dat updaten kan zodra de Froyo-update er is voor de Galaxy S ook automatisch gebeuren, maar voorlopig moet je het nog even zelf doen.

De Android Market is op het moment van schrijven gevuld met bijna 95.000 applicaties en hoewel vooral op game-gebied sommige titels ontbreken, is het aanbod zeker mooi. Daarnaast groeit dit assortiment nog steeds zo’n beetje exponentieel en is er dus genoeg om je mee te vermaken, ook als je die ene applicatie net even niet kunt vinden. De prijzen van de Android Market zijn erg schappelijk, waarmee de applicatiewinkel een groot voordeel heeft ten opzichte van bijvoorbeeld de Windows Marketplace.

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung Apps

Als tweede applicatiewinkel heeft de Samsung Galaxy S de Samsung Apps-winkel. In tegenstelling tot bij de Wave is dit echter geen fancy winkel waar je in verschillende categorieën kan zoeken via een mooie interface. Het is gewoon een simpele lijst van slechts 8 applicaties. Deze hebben overigens wel genoeg info op hun eigen pagina, maar voor 8 applicaties maakt het ook eigenlijk weinig uit. Het idee om een tweede applicatiewinkel met wat extra keuze te hebben is mooi, maar met deze uitwerking is het een gemiste kans en eigenlijk gewoon ronduit nutteloos.

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Agenda

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

Vanzelfsprekend heeft de Samsung Galaxy S ook een agendafunctie aan boord. Deze lijkt erg op degene die we kennen van oudere Samsung-telefoons. Het beginscherm is standaard de maandweergave waar je snel kunt zien welke dagen een afspraak bevatten en als je op die dag klikt meteen kunt zien wat die afspraak is. Een tweede tik op de dag brengt de dagweergave naar voren, waar je per uur ziet wat je allemaal te doen hebt. Verder is er ook een lijstweergave waar al je toekomstige afspraken op een rijtje staan. De agenda werkt opzich prima en bij een nieuwe afspraak zijn ook genoeg invoervelden.

Op het gebied van synchronisatie werkt de agenda meteen een stuk minder helaas. Ten eerste voegt de Galaxy S niet alles samen tot één agenda die hij synchroniseert met alles, maar houdt hij aparte agenda’s bij. Dat voorkomt dubbele items en is wellicht voor sommige gebruikers handig. Met meerdere accounts dezelfde afspraken delen is echter niet mogelijk tenzij je ze twee keer invoert en ook moet je eerst een agenda selecteren waarmee je wilt synchroniseren als je dat wilt. Normaal komt een afspraak namelijk in de lokale agenda terecht, die helemaal niet gesynchroniseerd wordt. Ook het tweede probleem heeft met synchronisatie te maken. De Galaxy S heeft namelijk moeite met de agenda’s sommige exchange-servers, wat tot nare gevolgen leidt. Mocht je exchange-server niet geaccepteerd worden door het toestel dan worden zowel je agenda al de Daily Briefing-applicatie onbruikbaar. Nog vervelender is misschien wel dat de kapotte agenda vervolgens wel op de achtergrond je batterij leegslurpt, waardoor hij nog maar half zo lang meegaat als normaal. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was is het ook nog zo dat dit alleen terug te draaien is door een hard-reset uit te voeren. De agenda-synchronisatie van je exchange-account niet activeren werkt wel, maar het achteraf weer uitzetten heeft geen effect en ook de hele exchange-account van je toestel verwijderen lost niets op.

Schrijf en start

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

Een slimme kleine applicatie op de Galaxy S is het zogenaamde ‘Schrijf en start’. Dit is een soort uitgangspunt voor al je tekstinvoer, met een interface die gebaseerd is op een memoblaadje. Het leuke van het programma is dat het niet een bepaald doel dient, maar dat je je tekst op allerlei manieren kunt gebruiken. Zo kun je het opslaan als een memo, maar je kunt er ook voor kiezen om de zojuist ingetypte tekst op je Facebook-pagina te plaatsen of te twitteren. Ook het mailen van de tekst is mogelijk en tot slot kun je je tekst als een sms’je naar de telefoon van iemand anders versturen. Zo heb je maar één programma nodig om snel even iets te noteren, in plaats van dat je eerst moet kiezen waar je het wilt plaatsen en afhankelijk van de applicatie ook binnen de app nog wat handelingen moet uitvoeren. Dat bespaart moeite en plaats op je standby-scherm.

Layar

Layar is inmiddels voorgeïnstalleerd op een groot aantal Android-toestellen en je komt het programma dan ook regelmatig tegen in een review hier op AAP. Hij kwam onder andere een jaar geleden langs bij onze review van de voorganger van de Galaxy S: de Samsung i7500 Galaxy. Zoals je in de rest van deze review kunt lezen heeft Samsung zeker niet stilgezeten, maar ook Layar heeft flink aan de weg getimmerd. Hoewel het principe nog gelijk is, is de applicatie die op de Galaxy S staat flink veranderd ten opzichte van de versie die ooit op de Galaxy stond. De applicatie wordt regelmatig geüpdatet dus wellicht is het op het moment dat je deze review leest alweer anders, maar op het moment is de app op versie 3.5.4.

In tegenstelling tot de oudere versies die we onder de loep hebben genomen, begin je bij deze versie van Layar direct in een schermpje met de dichtstbijzijnde items. Dit is overigens niet direct in augmented reality-modus weergegeven, maar dat kun je wel met één druk op de knop bewerkstelligen. Natuurlijk kun je ook nog verschillende lagen selecteren, wat eigenlijk via een soort ingebouwde applicatiewinkel gaat waar inmiddels honderden lagen beschikbaar zijn. Hier vindt je zowel betaalde als gratis lagen en ook een flink aantal lagen van Samsung zelf, die alvast op het toestel staan. Je kunt ook naar de lagen die je gekocht of gedownload hebt gaan en ook favorieten maken is mogelijk, zodat je niet iedere keer een hele catalogus hoeft te doorzoeken.

De lagen variëren van onzinnig tot ontzettend handig of leuk, maar vooral om dingen in de buurt te vinden is Layar nog steeds de nummer één app. Een redelijk nieuwe toevoeging is dat er ook 3D-lagen gemaakt kunnen worden, waarmee je bijvoorbeeld een reconstructie van een aantal monumenten kunt zien terwijl je er doorheen loopt. Daarbij moet trouwens wel opgemerkt worden dat er een flinke afwijking in kan zitten. Zoals altijd zijn de GPS en het kompas niet perfect en die eerste is in de Galaxy S sowieso wat minder dan in andere toestellen. Met de oude firmware is het helemaal een drama, met de nieuwe firmware doet hij het aardig goed, maar dan valt hij nog steeds niet onder de beste ontvangers die we gezien hebben.

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Aldiko eBook

Een trend die van de stand-alone eBook readers is overgestapt naar enkele tablet-devices en nu ook al richting de telefoons gaat is de eBook reader. De Galaxy S heeft er eentje in de vorm van Aldiko eBook. Het concept komt overeen met dat van iBooks. Eerst krijg je een boekenkast met al je beschikbare boeken daarin, standaard Sherlock Holmes en Pride and Prejudice. Nieuwe boeken downloaden kan via de applicatie zelf, waarbij overigens wel opvalt dat er alleen gratis boeken te krijgen zijn. Dat betekent ook automatisch dat nieuwe titels niet op het toestel te vinden zijn. Wel is het mogelijk om boeken in ePub-formaat toe te voegen handmatig, hoewel die voorlopig geen DRM-beveiliging mogen hebben en dus gekraakt of gratis moeten zijn. Bij het lezen zelf heb je aardig wat opties, zoals het toevoegen van bladwijzers, scrollen naar een bepaalde pagina of het opzoeken van onbekende woorden in een online woordenboek. Ook kun je de tekstgrootte, het lettertype, de tekstkleur en de achtergrondkleur aanpassen om het lezen te verprettigen. Dat neemt echter niet weg dat het lezen van boeken, wat ons betreft in ieder geval, gewoon niet prettig is op een amoled-scherm en je als je echt digitaal boeken wil lezen toch aan de eBook reader zult moeten. De applicatie zit verder wel goed in elkaar wat ons betreft.

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Kies

Samsung Kies is het nieuwe PC Suite-programma van Samsung en op het eerste gezicht ziet het er prachtig uit. Onder aan het scherm is een balk waaruit je verschillende subapplicaties kunt opstarten. Net een soort Windows bureaublad dus, maar dan ziet het er wat mooier uit. Helaas houden onze positieve ervaringen met de software daar ook wel een beetje op, want over het algemeen werkt het gewoon slecht. Je mag al van geluk spreken als je de telefoon succesvol werkend aangesloten krijgt en als dat al gelukt is werkt de helft van de applicaties niet. Daarmee houdt het nut van Kies snel op en kun je alles beter over the air doen en via de massaopslag-modus. Hoe de Froyo-update gedistribueerd gaat worden weten we niet, maar we hopen dat dat niet via Kies gebeurt want dan zal het installeren van de update hoogstwaarschijnlijk erg veel frustraties met zich meebrengen.

Screenshot Samsung Kies

 

De Galaxy S heeft best wel wat weg van de iPhone 4 en zoals jullie misschien wel weten waren we bij dat toestel niet zo heel tevreden over het bel-gedeelte. In dit hoofdstuk lees je onder andere of de Galaxy S ook die slechte eigenschap heeft overgenomen van de iPhone en daarnaast gaat de browser natuurlijk onder het vergrootglas.

Bellen

De Galaxy S heeft een telefoonapplicatie die naast een toetsenbordje ook meteen je logboek en je favoriete contacten omvat. Natuurlijk is er ook een knop naar alle contacten aanwezig en Samsung heeft nog een handigheidje ingebouwd: onder favorieten staat een lijst met contacten die je het meeste gebeld hebt, zodat je die ook makkelijk kunt vinden. De contactapplicatie beidt integratie met Facebook en Twitter, waarmee je onder andere bij de contactinformatie statusupdates en foto’s kunt bekijken. Ook zit er een tabblad bij de contactinfo met alle berichten en telefoontjes die je naar de persoon in kwestie gestuurd hebt in het verleden. Verder kun je gewoon veel informatie toevoegen en is de contactenapplicatie met veel services te synchroniseren, dus gewoon netjes.

De kwaliteit van gesprekken is prima en ook de ringtones van de Galaxy S zijn geen probleem. Het bereik van de telefoon is niet heel goed, maar wel goed genoeg om in ieder geval met gesprekken geen problemen op te leveren. Tijdens het internetten kan het nog weleens gebeuren dat je een pagina twee keer moet laden voordat hij het doet als je in een gebied met wat minder bereik zit, maar het is allemaal te overzien.

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Berichten

Zoals we dat mogen verwachten van een hedendaagse smartphone is de Galaxy S uitgerust met chat-stijl sms’en. Handig is dat boven een conversatie een knop zit waarmee je meteen alle contactopties van je contact kunt bekijken, dus ook mail, bellen, instant messaging enzovoort. Hier kun je zelfs direct naar de persoon toe navigeren via Google Maps en Google Navigatie. Dankzij Swype gaat het typen van berichtjes ook erg snel waardoor je met de Samsung i9000 Galaxy S probleemloos kunt sms’en.

Het opzetten van een mailaccount op de Galaxy S is kinderspel en als je in bezit bent van een Gmail-account wordt deze zelfs automatisch gekoppeld als je de eerste keer dat je het toestel opstart je gebruikersnaam en wachtwoord ingeeft. Natuurlijk is exchange ook mogelijk, hoewel je daar dus even moet oppassen voor de in het vorige hoofdstuk genoemde agenda-bug. Verder ondersteunt het toestel gewoon pop3- en imap-mail. Als er een e-mailtje binnenkomt, geeft het toestel naar wens een notificatie. Dit is in te stellen in de e-mailapplicatie. Als notificatie kun je kiezen voor een berichtje in de notificatiebalk, al dan niet vergezeld van een beltoon en/of een trilling. Je kunt bij je mailtjes gemakkelijk bijlagen toevoegen en ook je mailboxen beheren met deze telefoon is geen probleem. Er zijn in de mail-applicatie vele filters mogelijk. Zo kun je mailtjes filteren op bijlagen, kun je conversaties weergeven en berichten als favoriet toevoegen. Ook een speciale knop voor je ongelezen mailtjes is aanwezig, waardoor de mail-app lekker compleet is.

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

 

Browser

Samsung i9000 Galaxy S screenshot

De browser van de Galaxy S is zoals we dat gewend zijn van Android-toestellen erg goed. De meeste flash-onderdelen geen probleem voor de Galaxy S, maar volledige Flash 10.1-ondersteuning komt pas na de Froyo-update. Sommige flash-formaten worden momenteel dus nog niet ondersteund en zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om flash-filmpjes op AAP te bekijken met het toestel. Natuurlijk ondersteunt de browser autorotate en navigeren over de pagina gaat probleemloos. Je kunt scrollen over de pagina door met je vingers over het scherm te vegen een zoomen gaat via een dubbele tik op het scherm of via het zogenaamde ‘pinch zooming’, waarbij je met twee vingers naar elkaar toe of van elkaar af beweegt. Dit werkt net als bij de meeste Android-telefoons prima. De browser is niet de snelste die we gezien hebben, maar het werkt allemaal wel gewoon prima en er zijn heel wat instellingen beschikbaar.

Het uithoudingsvermogen van de Galaxy S is niet heel goed, wat misschien deels door het gigantische scherm komt. Waar de Wave het nog makkelijk een dag vol wist te houden, is de Galaxy S als je hem intensief gebruikt soms ’s avonds helemaal leeg en moet hij al voordat de nacht valt aan de oplader. Hieronder zie je alles iets overzichtelijker in tabelvorm.

Accutijd (dagen) ~1 ~2 ~4
Batterij G7
Capaciteit 1500mAh
Techniek Lithium Ion
 
1Hele dag online (exchange, mail), 3 uur muziek, 20 foto’s, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 2 uur gebruik applicaties, 30 min. bladeren door menu’s
210 keer per dag online, 1 uur muziek, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 30 min. gebruik applicaties, 15 min. bladeren door menu’s
Samsung i9000 Galaxy S batterij

 

Onze review score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Diana -

  Ik heb hier de vraag al gelezen, ik krijg geen USB toegang tot mijn computer dmv de galaxy S, nu lees ik hier dus instelling/ mijn telefoon/ USB instellingen maar onder het knopje mijn toestel staat dus niet de optie USB instelling? Wie kan me helpen?

 2. Anna -

  Ik heb mijn galaxy al een heel lang tijdje, alleen is er een code opgezet die ik niet ken.(telefoonwachtwoord)
  Ik heb hem proberen te laten maken, maar jammer genoeg gaan dan alle bestanden weg o.a de vele foto s.
  Daarom probeer ik nu de foto s via een usb kabel op mijn laptop te zetten. Alleen dat lukt niet!
  Kan iemand me alstublieft helpen??!

  Alvast bedankt,
  Anna

 3. marga -

  Ik heb sinds kort de galaxy. En ik heb enkele vragen.
  1. Nu staat er dat je het programma Kies moet installeren. Nou ik heb het een aantal keren geprobeerd maar het lukt mij niet om het programma op laptop te krijgen. Het blijft hangen bij installing .net framework 4.0. Heeft iemand enig idee wat ik moet doen?
  2. Kan je ergens zien wat je dataverbruik en hoeveel smsjes je hebt verstuurd? Ik kan nl wel zien wat de gespreksduur is geweest.
  3. Hoelang gaat de batterij leeg. Ik mail en internet af en toe en dan is batterij na 1 dag bijna leeg.

 4. jan5 -

  dus door die touchscreen moet ik onder het graaien per ongeluk op sms gestuurd hebben maar kan dat wel want toevallig belt mijn vriendin en zonder weten krijgt zij een sms met de tekst ben op de cursus??:)

  1. Dominick -

   bij veel toestellen kun je een standaard sms'je sturen vanuit het scherm dat naar voren komt als je gebeld wordt, voor als je even niet kunt opnemen en dat wilt laten weten/verklaren. Ik denk dat dat hier ook het geval is.

 5. jan5 -

  laatst belde mijn vriendin mij op en had mijn toestel galaxyin mijn zak dus graaide in mijn zak en drukte ik per ongeluk de oproep weg onder het graaien maar ondertussen kreeg zij supersnel een sms van mij met erop ben op de cursus.is dit een sjabloon sms van samsung een standaard iets ofzo???net zoals bij nokia kan je standaard smsen ben in vergadering of bel me aub dat soort dingen.

 6. carrie -

  Ik heb net mijn telefoon. Na een weekendje weg en veel foto's welke naar mijn sd kaart werden geschreven kan ik deze niet meer terug vinden.
  Hoe krijg ik de inhoud van mijn sd kaart te zien? (mp3's, video's en foto's)?

 7. Harry -

  Ik heb onlangs mijn externe sd kaart ontkoppelt en weer aangesloten. Prompt kreeg ik problemen met android.process.media. en moest geforceerd afsluiten. Informatie bij de helpdesk gaf aan alle bestanden via USB over te zetten naar de pc, de kaart te formatteren in de telefoon en daarna alles weer terug te zetten. Dat werkte inderdaad, alleen mijn afspeellijsten kon ik niet terug vinden en moest alle muziek weer opnieuw indelen, weet iemand waar die staan en ik ze kan veilig stellen, sinds dat gedoe wil samsung kies ook geen verbinding maken met de telefoon, blijft maar op verbinden staan

 8. Pammetje -

  Heb op mijn Samsung Galaxy I 9000 nu 123 fotos en videos staan na een lange vacantie.Wie kan mij digibeet nu eens simpelstap voor stap uitleggen hoe ik die films en fotos op mijn Labtop `Toshiba P300-13Q met Windows Vista krijg.Bij aankoop paar maanden terug kreeg ik bijgeleverd:kabeltje met klein stekkertje voor de galaxy en een usb stekker aan de andere kant. Verder twee kleine schijfjes CD1/2 en CD 2/2 Kies installer en Users Guide.Ook in de bijgeleverde gebuiksaanwijzing op papier geeft daarover geen info.

  1. pmmixx -

   Wat dacht je van usb in de telefoon, en daarna in je pc? Dan ziet je telefoon dat en kies je dat je hem wil zien als opslagmedium. Tadaa, nu kan je aller er af halen.

 9. Maaike -

  Het geluid van de camera is inderdaad niet goed. Dat is jammer. Weet iemand hoe je ervoor kunt zorgen dat de camera minder hard op neemt qua geluid?

  1. Dominick -

   Als je de camera echt belangrijk vind moet je voor de X10 gaan. Die heeft alleen wel een wat minder scherm en werkt wat minder soepel over het algemeen.

 10. Jochem -

  ik krijg alleen maar dat hij aan het opladen is en geen eens van programma gevonden er staat bij windows7 GEEN stuurprogramma gevonden???

  wil namelijk foto's en muziek etc op me computer zetten en afhalen kan iemand me helpen
  alvast bedankt

 11. Eshy -

  @hoihoih:
  3,5mm jack moet je er gewoon nog net iets verder indrukken. Gaat de eerste paar keer zwaar, maar later wil het wel.

  @marijntje8:
  Je moet "Samsung Kies" downloaden. Via dit programma kun je bij je telefoon komen!

  @ de rest:
  Iemand anders ook problemen na de upgrade naar Android 2.2? Mijn Galaxy vreet nu stroom (redt het net geen volle dag), en de internetbrowser kan sommige sites niet laden, en sluit dan automatisch af. Voor de upgrade, nooit geen problemen mee gehad!

 12. marijntje8 -

  heeft iemand enig idee hoe ik mijn telefoon op mijn pc installeer, als ik het kabeltje erin doet zegt hij dat hij hem niet kan verbinden en dat ik contact moet opnemen met de fabrikant….

 13. hoihoih -

  Ik heb ook de samsung galaxy s, vandaag wou ik muziek gaan luisteren maar ik kwam erachter dat maar 1 oordopje geluid gaf nou heb ik het ook met andere oordopjes geprobeerd en daarbij had ik ook weer aan 1 oordopje geluid ik dacht eerst dat ik ze er niet goed had in gestopt maar ze kunnen niet verder.. weet iemand hoe dit kan ? ? ? ?

 14. OPLOSSING -

  Als kies het niet doet, probeer je telefoon te resetten naar fabrieksinstellingen. Ik had zelf ook ALLES geprobeer, maar het enige dat voor mij gewerkt heeft is resetten.

 15. angelique -

  Hmm , kan dat al? Krijg alleen als optie via creditkaart.Ik vindt het allemaal zo omslachtig.Mijn vriend kan gewoon via een aangemaakte account op zijn pc betalen. De bedragen worden automatisch van zijn bankrekening afgeschreven….dat is toch veel handiger.Hij heeft een i phone
  Verder hier alles gelezen en uitgeprobeerd, samsung kies geinstalleerd ,maar krijg geen verbinding met mijn foon naar pc…:(

 16. Karen -

  Ik heb sinds twee dagen de galaxy i9000 en ben nog steeds bezig met ontdekken. Het enige waar ik niet echt uikom is het volgende. Ik kan mij apps niet indelen, wel verwijderen. Ik kan er niet voor kiezen om bijv. de agenda op de derde pagina te plaatsen. Weet iemand hoe dit moet?

  en heeft er iemand nog leuke tips of trics?

  Alvast bedankt,

  1. autje -

   Simpel:

   Ga naar menu.. en klik op de menu toets ..
   Nu zie je bewerken & lijstweergave

   Kies bewerken: Druk op de icoon die je wilt veranderen tot dat je een tril voelt. Nu kan je die verplaatsen waar jij wilt.

   1. sandra -

    hi autje,
    jij bedoelt dat ze je op je beginscherm kan veranderen?! maar hoe kan je ze 'onder het knopje' toepassingen veranderen?:S

    en weet iemand hoe je extra smilies en/of andere poppetjes download voor in de sms?

 17. JaSoN -

  Ik weet echt niet welke telefoon ik moet nemen.
  Ik wilde eerst de BlackBerry Bold 9700, maar toen kwam ik erachter dat HTC een nieuwe ging maken en de Samsung ook. Maar nu Kan ik dus helemaal niet meer kiezen, kan iemand mij helpen, ik hou veel van apps en op de BB is dat niet egt te zien, maar de HTC is weer Zo groot, maar de Galaxy S is weer zo'n neppe Iphone Idee
  wie kan mij helpen(camera, radio, enzo boeit mij niet)
  maar kan nogmaals iemand mij op sugestie's brengen:Y thx alvast

 18. janb -

  Kies is eigenlijk alleen maar nodig om de firmware bij te werken. Hier lees je hoe dat gaat.

  Eerst moet je een trucje uithalen om Kies naar een bepaalde server te sturen. Dit trucje bestaat uit een extra regel in het bestand HOSTS. Dit bestand HOSTS is een klein tekstbestand van Windows. Waar het precies is opgeslagen hangt af van de versie van Windows.

  Heb je het bestandje HOSTS gevonden, open het dan met het Kladblok. Voeg onderaan in het bestand deze regel toe:

  174.123.5.146 fus.samsungmobile.com

  Nadat je HOSTS hebt opgeslagen, start je Kies. Zorg dat de telefoon bij de USB-instellingen in de Stand "Kies" staat. Sluit hem vervolgens aan op de computer.

  Klik nu op het kleine pictopgram van Kies, aan de rechterkant, om de firmware bij te werken. Klik OK in het dialoogvenster dat daarna verschijnt. Nu verschijnt de informatie over de firmwareversie die op de Samsung-server staat. Bij de versiegegevens van je telefoon staan waarschijnlijk drie vraagtekens, maar die kun je negeren. Op het moment van schrijven is de versie op de Samsung-server I9000XXJPH. Klik op de knop Upgrade rechtsboven. Volg de verdere instructies op het scherm, die je door de rest van het upgrade-proces heen loodsen. Essentieel is dat je de telefoon tijdens het hele proces niet bedient of ontkoppelt.

  Na het downloaden, uitpakken en upgraden zal de telefoon automatisch opnieuw starten. Bij die eerste herstart kan het opstartlogo met de van kleur veranderende S een paar minuten blijven staan op het scherm. Wacht dit rustig af. Daarna komt de wizard die ook verscheen toen je de telefoon voor het eerst aanzette na de aanschaf. Maar je zult zien dat alles is behouden en alle instellingen goed staan.

  Na de upgrade moet je wel weer de toegevoegde regel in het bestand HOSTS verwijderen!

  Let wel: Dit alles is op eigen risico. Veel plezier!

 19. Mart1970 -

  Hallo,

  Heb de Galaxy S nu z,n 2 maanden KPN als provider. Is nu voor de 2e keer weg om onderzocht te worden omdat ik weinig tot geen bereik heb.
  Mijn ontvangst loopt van vol bereik naar geen bereik en dit gaat continu door. Terwijl mijn vriendin ook met KPN belt en ook een Samsung toestel heeft en wel het volle bereik heeft. Hebben hier meerdere mensen last van en wat is hier aan te doen?.

 20. Robert -

  KIES heb je ook nergens voor nodig. Dus je moet niet eens proberen om het op te starten. Zolang er voor KIES zelf nog geen update is heeft het programma nul aan waarde.

 21. Fred -

  Leg dat maar eens goed uit dan. Ik heb firmware JF3 en Kies geeft aan geen nieuwere firmwares te hebben en dat terwijl er al meerdere firmwares uit zijn gekomen.

 22. janb -

  Over het programma Kies: Op mijn oudere PC (uit 2002) is het werkelijk een gedrocht. Het duurt minuten voordat het is gestart, en de werking (contact krijgen met de Galaxy S) is niet betrouwbaar. Maar staat de boel eenmaal, dan kun je er wel mee werken. Zo kon ik de telefoon ermee opwaarderen naar Android 2.2.

 23. janb -

  Ik heb mijn Galaxy S inmiddels lopen op Froyo (Android 2.2). De "smalband-versie" van de software is: I9000XXJPH. Er is nogal wat veranderd en verbeterd. Om zomaar wat te noemen: Het e-mailprogramma werkt fijner, de accu lijkt langer mee te gaan, Flash zit in de internetbrowser, en je kunt nu ook GPS en Automatisch draaien snel aan- of uitzetten. Als je belangstelling hebt, en het mag nier, kan ik je uitleggen hoe ik het heb gedaan. Het ging gewoon met behulp van Kies.

 24. ruud -

  problemen met kies ????????????

  oplossing = ontkoppel de INTERNE sd en format die maar eens en dan aan de pc hangen en kies start automatisch op en alles werkt

  het zijn bepaalde apps die problemen geven ivm met bestands namen of zo

 25. Tahir -

  Ik heb pas 2 weken het toestel maar mijn vraag is of je ook tv live kan kijken ik ben al 2 weken op zoek maar ik kan het niet vinden kan iemand mij daar mee helpen

 26. Claudia -

  Ik heb sinds gisteren mijn Galaxy S en ben in de wolken met het toestel, maar 1 ding vind ik bijzonder jammer… als ik een persoonlijke foto (hoge resolutie) als achtergrond wil instellen moet ik via een kadertje een stukje selecteren en dat word dan in slechte kwaliteit weergeven. Ik zou dan ook graag verticale foto's gewoon in zijn gehele en goeie kwaliteit instellen. Kan iemand mij helpen zodat mijn foto's in mooie kwaliteit als achtergrond komen???

  Alvast bedankt!

 27. RJH000 -

  Ik heb de Galaxy nu een maandje en na de overstap van een oude Nokia N95 8G even moeten wennen.
  Kort en bondig kan ik vertellen dat de Galaxy geweldig is. Ik heb wel even op internet een beschermhoes en een bescherming gekocht voor beeldscherm.
  Aansluiten op de pc via kies gaat goed, vastlopers heb ik niet (na installatie van Advanced Task Killer) en de snelheid is goed. Bijna alle apps zijn (ook evt als demo) gratis te krijgen via de Android Market.
  Helaas is wel het 'verbruik' fors te noemen maar dat komt nu nog door de grote 'fun-factor' van de Galaxy.
  Tjah dat de Galaxy op een IPhone lijkt?! Okée Apple heeft de IPhone uitgevonden maar Samsung heeft hem geperfectioneerd en Galaxy genoemd!
  Echt een aanrader!

  Groet Robert

 28. Fred -

  Heb ontdekt dat Kies ook werkt als ik een 16Gb SDcard in het toestel stopt. Maar 100% werkt het nog niet echt want de éne keer doet die het wel en de andere keer weer niet. Ik wacht met smart op de Froyo update. Ben verder wel blij met dit toestel :).

   1. Roodstra -

    100 zeker is dat slecht ik bedoel verzin je eigen ding !!!!
    en dan mischien een lichtpunt voor de meeste
    maar de iphone 4 schroef hem open en dr staat overal SAMSUNG ?!?!?!?!
    ds ja de enigste reden waarom de galaxy bestaat in mijn ogen is omdat samsung dacht :heey apple koopt chips bij ons en produceseren een knappe phone ….moesten wij ook maar doen met onze chips

 29. Fred -

  Vond nog een geweldige tip ergens op het net. Ik heb het programma Kies werkend gekregen met mijn Galaxy. Ik heb de sd kaart verwijderd. Alleen is het merkwaardig dat het programma zegt geen nieuwe firmware updates te hebben en dat terwijl ik JF3 heb op de foon.

 30. Fred -

  Waarom heeft de 1 geen problemen met het programma Kies en anderen waaronder ikzelf wel? Ligt het dan aan de usb driver? Ik heb versie 1.3.850.0 erop staan. Andere usb drivers werken niet. Apparaat wordt wel herkent in Windows 7 en Kies start automatisch op, maar krijgt geen verbinding. Wie heeft het antwoord? Verder een pracht telefoon maar moet erg wennen.

 31. galxy -

  dank u jodel,maar vergeet niet ik ben een belg dus zou 2.2 daar ook einde september komen of zou het zoals altijd in ons klein apenlandje later zijn :p.
  En ja de reden waarom ik op een nederlandse site zit is eenvoudig uit te leggen.wij hebben zo geen goede site over gsm's

 32. galaxy -

  ik heb hem nu 2 weken in mijn bezit en zoals bij vele anderen werkt bij mij het programma kies wel goed en wordt mijn gsm telkens herkent.Mijn conclusie een enorm goede gsm enig minpuntje is mss wel dat flash momenteel niet ondersteund is.en vrees ik voor de updates van samsung ik hoop dan ook dat 2.2 er snel zal zijn.
  Iemand een idee??

 33. steve -

  hoe zet je in godsnaam muziek of iets anders op die telefoon? elke keer als ik hem connect met mijn computer geeft die wel aan dat die verboven is maar komt die niet in deze computer te staan.. iemand een idee??

   1. laurens -

    ik heb dat ook gedaan maar mijn computer geeft 2 schijven aan van mijn mobiel en als ik er op klik zegt die plaats andere schijf er in. dus kan er nog niets op zette

  1. Albert -

   Ik heb ook een nexus s from google
   Ik krijg het niet voorelkaar om muziek op mijn toestel te plaatsen en te gruiken. Ik kan een map aan maken "muziek"en daar iets naar kopieren, maar vervolgens kan ik het op geen enkel manier weer terug vinden bij muziek op mijn toestel. Wie o Wie kan mij helpen

 34. bwschut -

  hoi
  ik heb een samsung g i9000. vind het jammer dat ik geen melding krijg op het scherm van een afspraak die ik in mijn agenda heb gezet en daar bedoel ik mee dat ik de afspraak ook te zien krijg op het scherm en niet alleen een piepje had hier voor een nokia e 75 en daar krijg je dat wel en je kunt ook nog een geluid kiezen jammer is er een oplosing voor ik hoor het graag :Y:P

 35. Rynho -

  Goeie dag ik denk zelf ook om de Galaxy s te nemen of te wachten op de Google Nexus one

  Kan iemand mij vertellen dat je hem wel later een upgrade naar 2.2. kan doen

  Als iemand de Galaxy s heeft mail me eens of de foon

 36. Sergoke -

  Ikzelf was reeds lang een iPhone freak, maar sinds ik de Galaxy in mijn bezit heb, ben ik danig onder de indruk van Android (het OS). .. En de Galaxy uiteraard. Het is uiteraard even wennen aan de Galaxy, maar in zeer grote mate net zo intiutief als de iPhone. De besturing gaat net zo makkelijk en althans op mijn toestel is de batterij superzuinig. Als ik even intensief op de Galaxy werk als op de iphone, dan gaat die makkelijk 3 keer zo lang mee. Ook de vrijheid van Android smaakt naar meer. Oke, soms download je progjes die het toestel doen crashen, maar dat zijn nu eenmaal de risico's van het systeem. De meestesoftware is gratis, het toestel werkt echt super en het Amoledscherm is een streling voor het oog. Als het aan mij lag…

 37. Rene -

  Ik twijfel tussen de Desire, de Galaxy s en de iphone 4.
  Bij de Iphone moet je bijbetalen, en de service van het bedrijf schijnt niet er goed te zijn. Verder ben ik linkshandig, en weet dus niet of ik last kan krijgen van met het bereik.
  De iphone gaat wel langer mee dan de andere telefoons, en daalt niet in waarde doordat de fabrikant maar 1 toestel in het jaar brengt.

  Ik heb nu een samsung omnia, in het begin een leuke telefoon, maar nu is het een tegenvaller. Slecht scherm, bijna geen updates gezien voor die telefoon. Dus een negatieve ervaring met samsung.

  HTC update vaak de toestellen (al duurt het soms lang). Ze brengen alleen te snel een nieuwe versie van een telefoon op de markt. Nu komt er ook een desire hd.

  Iemand een tip welke telefoon ik het beste kan nemen?;)

 38. Thommy -

  Ik kreeg ook gewoon een USB kabel en een aparte oplader hoor.. ben super blij met het toestel.. je kan er zoveel mee.. ben heel benieuwd naar de mmogelijkheden na de Frozen Yogurt update..

 39. gwystyl2 -

  Twee grote voordelen ten opzichte van mijn huidige toestel zijn het betere scherm (amoled + hogere resolutie) en de snelheid (1GHz Hummingbird tov 800MHz). Ik vraag me af of het de moeite waard om mijn vanaf mijn Samsung Galaxy Spica te upgraden naar de Galaxy S? Heeft iemand ervaring met beide, en heb je het idee dat de S veel toevoegt of juist niet?

  Ik ben ook benieuwd naar ervaringen van het verschil tussen de Wave (iets andere form factor, Bada) en de Galaxy S.

  1. jodel -

   heb beide toestellen gehad en kan zeggen dat het een wereld van verschil is, absoluut het upgraden waard!

   daarnaast heb ik ook de X10 gehad en dat was voor mij juist een enorme tegenvaller komend van een spica, wat een traag ding! wat ging de batterij kort mee! echt een mislukt apparaat wat mij betreft.

   1. Dominick -

    Interessant. Ik deel zeker je mening dat de Galaxy S beter is dan de X10, maar juist niet op de punten die jij noemt 😛 Maargoed, ieder z'n mening 🙂

 40. Arno -

  Ik kreeg gewoon een stopcontact oplader geleverd bij mijn telefoon (16gig versie), vorige week gehaald bij Vodafone.

  Zeer tevreden tot nu toe. Minpunten: batterij verbruik en pc-sync dmv Kies. Bij mij werkt dat laatste helemaal niet meer (mtp applicatie blijft herstarten op de telefoon).

  Ander minpunt vind ik dat bij een Exchange-account een doorgestuurd bericht (forward) door de tlf als een eml-bijlage wordt verstuurd. Deze zijn op android toestel niet te openen! Dit is overigens een android-probleem en niet specifiek Samsung.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters