Samsung Omnia W

De ontwikkeling van Windows Phones staat bij Samsung dan wel op een laag pitje, de toestellen zijn zeker nog aanwezig bij de producent. Daar is de midrange Samsung Omnia W het levende bewijs van. Met een schappelijke prijs moet dit toestel Samsungs aanwezigheid in het Windows Phonesegment in stand houden.

Samsung Omnia W hoofdfoto

 

De Samsung Omnia W, ook wel Omnia Wonder, is eigenlijk een beetje tussen neus en lippen door aangekondigd en Samsung heeft nooit echt veel aandacht aan het model besteed. Het is dan ook een beetje een ondergeschoven kindje van Samsung, waaruit wel duidelijk wordt dat de producent in tegenstelling tot Nokia en HTC niet zo gek veel vertrouwen in Windows Phone meer heeft, maar wel aanwezig wil blijven in de markt voor Windows Phones.

Binnen de lijn van Samsung is het toestel naast de enige Windows Phone, een soort update van de Omnia 7. Geen opvolger, want daar is het toestel te laag voor geplaatst. Hij valt namelijk in het midden van de smartphonehiërarchie, zoals de naam doet vermoeden. Boven de Omnia W is nog plaats voor één toestel, een Omnia met een nummertje. De achtervoegsels R en S hanteert Samsung alleen in de Galaxylijn. Aan de onderkant kan Samsung in principe nog een Omnia M en een Omnia Y kwijt. Of dat ook gaat gebeuren is overigens de vraag.

De meest directe concurrenten van de Omnia W zijn de HTC Radar en de Nokia Lumia 710, die net zo nieuw zijn en in hetzelfde segment vallen. En verder neemt het toestel het vooral op tegen de wat oudere Windows Phones, zoals de HTC 7 Trophy, LG Optimus 7.5 en zijn eigen voorganger de Samsung Omnia 7. Die zijn al wat ouder en daarom goedkoper, terwijl de functies niet gigantisch veel verschillen. Natuurlijk zitten ook bij de andere besturingssystemen de nodige concurrenten. Daarbij kun je denken aan de Samsung Galaxy W, Nokia 701, Sony Ericsson Xperia neo of LG Optimus Black.

Samsung Omnia W handson

 

Samsung Omnia W handson

 

Samsung Omnia W handson

 

Samsung Omnia W handson

 

Specificaties

Algemene gegevens
Merk Samsung
Type Omnia W
Besturingssysteem Windows Phone 7.5
Ontwerp
Afmetingen 116x59x10,9 mm
Gewicht 115 gram
Form-factor Slate
Kleuren Zwart
Scherm
Type Super amoled
Diagonaal 3,7″
Resolutie WVGA, 480×800 pixels
Touchscreen Ja, capacitief
Energie, Geheugen en netwerk
Geheugenkaart Geen
Intern geheugen 8GB
Chipset 1,4GHz Qualcomm MSM8255
Accu 1500mAh
GSM Ja
UMTS Ja
Multimedia
Camera 5MP
Autofocus Ja
Flitser Led
Frontcamera VGA
FM Radio Ja, met RDS
Audiouitgang 3,5mm jack
Communicatiepoort MicroUSB
Extra’s
GPS Ja
Wi-Fi b/g/n, WiFi Hotspot
Bluetooth Bluetooth v2.1 met A2DP
Applicatiewinkel Windows Phone Marketplace
Exchange Ja

Unboxing

De doos van de Omnia W is erg strak en klein, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Het ziet er gewoon mooi uit, en spaart ook nog eens flink wat materiaal en CO2-uitstoot bij het transport. In de doos zit een weinig spannende inhoud. Naast de standaard boekjes wordt de Omnia W geleverd met een matige headset, een lader en een USB-kabel. Een geheugenkaart slikt het toestel niet, en die is dan ook niet aanwezig.

Design

Het design van de Omnia W is niet erg spannend, maar zeker ook niet lelijk. Het toestel is redelijk strak vormgegeven en heeft daarnaast een handzaam formaat. Hij is niet heel dun, maar ook niet dik en de lengte en breedte zijn zoals het een telefoon met een 3,7″-scherm betaamt bescheiden gehouden. Het toestel voelt met afgeronde kanten en een deels metalen achterkant ook lekker in de hand. En daarnaast is de telefoon ook redelijk solide.

Er is één puntje dat ons een beetje dwars zit, namelijk het aantal naden in de telefoon. Allereerst is er de overgang van de zijkanten naar de batterijklep. Die batterijklep heeft op zijn beurt ook weer een naad, omdat het middelste deel uit metaal bestaat en de zijkanten uit plastic. Daar hadden we liever een iets kleinere klep die helemaal van metaal is gezien. Ook de onder- en bovenkant zijn nog aparte kapjes en zo heeft het toestel de nodige naden, wat het design er niet netter op maakt. Maar dat is gelukkig een detail.

De Omnia W is in maar één kleur te verkrijgen, namelijk zwart. Die uitvoering is ook helemaal zwart, met uitzondering van het metalen achterkantje dat een beetje metallic grijsbruin is.

Samsung Omnia W design

 

Samsung Omnia W design

 

Samsung Omnia W design

 

Samsung Omnia W design

 

Samsung Omnia W design

 

De twee belangrijke communicatiepoorten van de Omnia W zitten op de boven- en onderkant. Boven zit de aansluiting voor je headset, wat natuurlijk een standaard 3,5mm jackingang is. De USB-poort zit onderaan, en zoals altijd gaat het hier om een MicroUSB-aansluiting. Onder de batterijklep kun je de simkaart vinden, die niet onder maar naast de batterij zit. De knoppen van de Omnia W zitten op de gebruikelijke plaatsen: 3 onder het scherm, twee op de rechter zijkant en de dubbele volumetoets op de linker zijkant.

Samsung Omnia W design

 

Samsung Omnia W design

 

Samsung Omnia W design

 

Samsung Omnia W design

 

Scherm

Het scherm dat Samsung in de Omnia W heeft gestopt is het inmiddels bekende Super amoledscherm, dit keer in een 3,7″-uitvoering met een WVGA-resolutie. Dat scherm presteert gewoon erg goed, met mooie contrasten en levendige kleuren. Die kleuren zijn wel zo levendig dat ze niet erg realistisch meer zijn, maar veel mensen, waaronder wij, vinden dat niet echt een probleem. Want het resulteert toch wel in erg mooie beelden. De helderheid van het scherm van deze Omnia is prima, maar niet geweldig

Het grootste probleem van het scherm is de gebruikte pixelindeling. Dit is zoals bij veel amoledscherm de PenTile-indeling, die niet alleen voor een lagere reële resolutie zorgt, maar ook voor vreemde randjes rond plekken met een groot contrast. En dat komt vooral bij de Metro UI van Windows Phone erg goed tot zijn recht. Overigens valt het door het relatief kleine formaat van de Omnia W wel mee bij dit toestel. Voor meer informatie over de zin en onzin van PenTileschermen, kun je overigens terecht op Google.

Toetsen

Screenshot Samsung Omnia W

Het toetsenbord van de Omnia W valt, zoals elk Windows Phone 7-toetsenbord, qua gevoeligheid en nauwkeurigheid allerminst tegen. Het toetsenbord heeft twee knoppen waarmee je naar achterliggende borden kunt komen, eentje met cijfers en leestekens en eentje met smileys. Dat is een nuttige toevoeging.

Spellingscontrole werkt ook probleemloos op het toetsenbord van de Omnia. Woorden worden goed aangepast over het algemeen en mocht er iets misgaan, dan kun je een woord selecteren en vervolgens een van de andere beschikbare opties kiezen. Of in het ergste geval natuurlijk het woord herschrijven.

Batterij

Accutijd (dagen) ~1 ~2 ~3
Batterij Samsung EB484659VU
Capaciteit 1500mAh
Techniek Lithium Ion
 
1Hele dag online (exchange, mail), 3 uur muziek, 20 foto’s, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 2 uur gebruik applicaties, 30 min. bladeren door menu’s
210 keer per dag online, 1 uur muziek, 15 min. bellen, 5 sms’jes, 30 min. gebruik applicaties, 15 min. bladeren door menu’s

De interface van de Omnia W is de alom bekende en ook alom geprezen Metro UI van Microsoft’s besturingssysteem. En daar mag niets aan aangepast worden, dus dat is in de Omnia W ook niet gebeurt. De prestaties van het toestel zijn goed. Het toestel is stabiel en snel. Dus het hele interfacegedeelte van de Omnia W zit wel goed.

Homescreen

Het homescreen van Windows Phone 7 bestaat, minimalistisch als het is, alleen uit een x-aantal tegels. Die kunnen zowel als widget als als snelkoppeling naar een programma dienen. Zo geeft de agendategel je volgende afspraak weer en laat een tegel van een contactengroep de laatste tweets of Facebook-updates in die groep zien. En, wat nieuw is in de Mango update, ontwikkelaars van applicaties kunnen nu ook van deze Live-tiles gebruikmaken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een tegel van Buienradar die het huidige radarbeeld laat zien of een tegel met actuele beurskoersen.

Het nadeel van deze opbouw is dat elke snelkoppeling een relatief grote tegel nodig heeft en je zonder te scrollen maximaal acht snelkoppelingen kunt bekijken, wat betekent dat je al snel moet gaan scrollen in je homescreen. Het voordeel is dat relevante informatie direct op je startscherm te vinden is en dat het een stuk strakker en rustiger overkomt dan de homescreenstructuur van Android. Ook zijn de tegels zo groot dat je nooit binnen je homescreen nog naar het goede programma zit te zoeken, wat bij Android wel het geval is als je je hele scherm vol snelkoppelingen plaatst.

Screenshot Samsung Omnia W

 

Screenshot Samsung Omnia W

 

Menu

Screenshot Samsung Omnia W

‘Naast’ het homescreen zit in de Metro-interface het menu. Daar kom je dan ook door op het pijltje aan de rechter zijkant te klikken of door een swypebeweging te maken. Het menu bestaat uit een lange lijst met al je programma’s, wat niet erg overzichtelijk is. Erg gecharmeerd van het menu dat Microsoft in Windows Phone 7 gebruikt zijn we dan ook niet, hoewel we ons wel voor kunnen stellen dat Microsoft voor deze opbouw gekozen heeft: het past wel erg goed bij de rest van de interface van het OS.

Klein lichtpuntje is dat je kunt zoeken door het menu, waardoor je als je echt een lange lijst met apps hebt toch nog redelijk snel bij de goede kunt komen. Ook heeft het menu een aantal andere handige features, zoals de mogelijkheid om een app direct te verwijderen.

Multitasking

Screenshot Samsung Omnia W

Multitasking is vrij nieuw voor Windows Phone, en die nieuwheid is ook goed te merken: het werkt gewoon nog niet zo lekker. Zodra je een applicatie verlaat zonder die expliciet af te sluiten blijft hij open staan en kun je er in principe dus direct weer bij zonder gegevens te verliezen. Tot zo ver niets raars, maar de manier waarop je vervolgens verder moet gaan naar de app is niet ideaal. Dat moet je doen door de terugknop even ingedrukt te houden, dan krijg je een overzicht met alle open applicaties. Ga je op een andere manier weer naar een app, dan opent hij in veel gevallen opnieuw. Niet echt handig dus.

Voor eventuele meldingen heeft Windows Phone geen uitklapbare statusbalk zoals Android en iOS Meldingen als gemiste gesprekken komen via de tegels op je homescreen terecht, en als je een sms’je of iets dergelijks binnenkrijgt komt daar kort een melding over bovenaan het scherm. Die verdwijnt op een gegeven moment, en dan kun je op je homescreen aan de sms-tegel zien dat je een nieuw bericht hebt.

Prestaties

De Omnia W heeft precies dezelfde chipset als elke andere recente Windows Phone met zijn 1,4GHz Qualcomm Snapdragon MSM8255-processor. Alleen lijkt het toestel daarmee wel net iets stroperiger te werken dan zijn broertjes en zusjes. Dat is, zeker als je geen ander toestel ernaast ligt, helemaal niet hinderlijk. Maar het viel ons wel op toen we het toestel uit zijn verpakking trokken.

Los van die vergelijking werkt de Omnia W gewoon heel erg soepel. De graphics van Windows Phone vliegen over het beeld en ook de meeste programma’s zijn gewoon snel. Alleen de zware programma’s hebben wat laadtijd nodig, maar daar kunnen we mee leven. Ook over de stabiliteit hebben we niets te klagen. Het toestel is in onze testperiode niet vastgelopen en bijna altijd soepel blijven werken. Heel soms had het toestel last van een tijdelijke hapering, maar dat is zeker te overzien.

De Samsung Omnia W is zeker geen multimediamonster. Maar zoals elke smartphone probeert het toestel er wel wat van te maken, en dat gaat best wel goed. De muziekspeler is uitgebreid en mooi, de galerij idem en de videospeler doet ook prima z’n ding. De camera is niet geweldig, maar zeker ook niet heel slecht.

Foto

Screenshot Samsung Omnia W

De camerainterface van de Samsung Omnia W is nou niet zo denderend. Het schermpje waar ook de zoeker in zit bevat helemaal geen snelkoppelingen en is alleen voorzien van een tweetal zoomknoppen en knopjes om de instellingen te openen en de videocamera aan te zetten. Voor alle opties moet je dus bij het instellingenmenu zijn, waar ze als een lange lijst zonder enige visualisatie zijn weergegeven. Wel blij zijn we met de fysieke cameraknop die de Omnia W heeft, zoals Microsoft dat voorgeschreven heeft.

De 5-megapixelcamera van de Omnia W maakt geen geweldige foto’s, maar is wel gewoon voldoende om zo nu en dan een plaatje mee te maken. De kleuren zijn wel redelijk goed en de foto’s zijn vrij scherp. Probleempje is wel dat ze snel bewogen zijn, wat de kwaliteit uiteraard niet ten goede komt.

Camerasample Samsung Omnia W

 

Camerasample Samsung Omnia W

 

Camerasample Samsung Omnia W

 

Camerasample Samsung Omnia W

 

Camerasample Samsung Omnia W

 

Camerasample Samsung Omnia W

 

Screenshot Samsung Omnia W

Als galerij is in Windows Phone 7 een zogenaamde fotohub aanwezig, waar je zowel locale foto’s als foto’s op Facebook kunt vinden. Daarvoor heb je, zoals we gewend zijn van de hubs, een aantal verschillende tabbladen en zoals het een galerij betaamt ook verschillende albums. Zowel de achtergrond van de hub als de tegel voor je homescreen worden gevormd door een van je foto’s, die rouleert. Het aantal extra opties van de galerij is vooral gericht op de sociale media. Zo kun je foto’s direct delen en kun je ook reageren op foto’s op Facebook die je direct in de galerij vindt. Verder is er een functie om foto’s automatisch te verbeteren, maar daar houdt het wel een beetje mee op.

Muziek

Screenshot Samsung Omnia W

Voor muziek, en overigens ook video’s, kun je op de Omnia W terecht in de Zunehub. Die moet je helaas met content vullen via de Zunesoftware voor je PC. Die snort zelf de muziek op je pc op zodat je die makkelijk naar de telefoon kunt overzetten. Dat werkt op zich wel makkelijk, maar desalniettemin vinden we het erg jammer dat je niet gewoon content op je toestel kunt slepen.

De muziekspeler zelf is ontzettend minimalistisch en er is ook maar een klein aantal opties aanwezig. Centraal in de interface staat de albumart, met natuurlijk een aantal knoppen er omheen. Een tik op de naam van de artiest, die boven de albumart staat, roept een pagina met info over de artiest op. Dat is een leuke extra functie. De FM-radio is zo mogelijk nog minimalistischer, en werkt prima.

De kwaliteit van de muziek die uit de Omnia W komt is helemaal niet slecht. De speaker is dan weliswaar niet zo hard, hij klinkt wel redelijk vol. Het haalt het natuurlijk niet bij een externe speaker, maar is wel minder schel dan de gemiddelde telefoon. Door een goede headset klinkt de Omnia W prima, door de meegeleverde headset valt het een beetje tegen.

Video

De Omnia W kan, naar het schijnt, geen DivX- en Xvid-video’s afspelen. Dat maakt echter vrij weinig uit omdat je die toch alleen via Zune op het toestel kan krijgen, en niet ondersteunde video’s dan direct geconverteerd worden. En verder is de Omnia W met z’n prima software en mooie scherm best een goede draagbare videospeler.

De video’s die het toestel opneemt zijn in 720p resolutie en zien er best goed uit. Het toestel kan zich goed aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden en de kleuren van de video’s zijn redelijk mooi. Wat erg jammer is, is dat je die 720p-video’s handmatig moet instellen. Normaal staat het toestel namelijk op VGA ingesteld. En de kans is groot dat je dat vergeet en dus totdat je het ontdekt met een VGA-resolutie zit te filmen.

YouTube kun je niet standaard vinden op Windows Phone 7, en dus ook niet op de W. Een applicatie uit de Marketplace downloaden kan wel.

Vooral de integratie van sociale netwerken is vrij geniaal bij Windows Phone 7, en dus ook bij de Omnia W. Op gebieden als bellen, mailen en productiviteit scoort het toestel gemiddeld. Waar we wat minder tevreden mee zijn, is de uitbreidbaarheid van het toestel. Microsoft heeft de mogelijkheden die applicaties hebben flink ingeperkt en daarnaast heeft Windows Phone niet zoveel beschikbare apps als Android of iOS.

Telefoon

De telefoontegel op het homescreen van de Omnia W is, mits je hem niet weghaalt, niet te missen. Daar kun je kiezen voor het raadplegen van de contactenlijst of het onscreen numerieke toetsenbord. Ook kun je de tegel rechtsboven gebruiken, de ‘people’-tegel. Daarachter zit de contactenlijst en bellen van daaruit kan natuurlijk ook, net als sms’en. Het werkt vrij intuïtief.

De contactenapplicatie dient voor meer dan alleen je contacten weergeven, want Facebook, Twitter en LinkedIn zitten hier door en door geïntegreerd. Bovenaan kun je je eigen Live-profielafbeelding met daarnaast je laatste status-update vinden en door daarop te klikken kom je bij je eigen statusupdates terecht. Als je dan op je laatste update klikt kun je je status meteen updaten. In de contact-applicatie zelf is een tabblad te vinden met de laatste updates van je vrienden, waarbij je ook direct kunt reageren en reacties bekijken. Als er twee profielen met dezelfde naam zijn op verschillende netwerken worden die direct samengevoegd op het toestel, en zo komen ook je sociale netwerken samen met je gewone telefoonboek.

De kwaliteit van gesprekken op de Omnia Wonder hebben we niets over te klagen, en hetzelfde geldt voor de ringtones en het trilalarm. Hoewel: bij de ringtones, of eigenlijk de hele volumeregeling van het toestel, zit een irritatiepuntje. Er is maar één volumeniveau voor het hele toestel. Dus als je het volume van je muziek omlaag gooit, dan gaat je beltoon mee. En dat is gewoon irritant. Overigens staat je wekker hier als enige los van.

Sms’en gaat gewoon prima met de Omnia W, daarvoor heeft Microsoft een nette applicatie bedacht waar je conversaties gewoon terecht komen. Die zijn gecombineerd met Facebook chat en MSN, maar berichten van die netwerken komen vaak niet of niet direct binnen, dus dat is niet optimaal.

Screenshot Samsung Omnia W

 

Screenshot Samsung Omnia W

 

Screenshot Samsung Omnia W

 

Email

Screenshot Samsung Omnia W

Erg handig aan de mailfunctie van de Wonder is dat je verschillende mailboxen bij elkaar kunt voegen, en zo één mailbox kunt maken voor al je mailtjes als je meerdere adressen hebt. Qua mailservers worden de belangrijkste spelers natuurlijk gewoon gewoon ondersteund. Zo kun je Yahoo! Mail en Gmail toevoegen, waar Live mail en Exchange natuurlijk vanzelf spreken bij een toestel van Microsoft. En verder kun je via een pop- of imapserver andere mailboxen toevoegen.

Mailboxen kun je kwijt op het homescreen in tegels, los of dus gecombineerd. Tik op een tegel en je krijgt de inbox te zien. Scroll diverse keren naar rechts, en je krijgt naar keuze de ongelezen mails in beeld, de gemarkeerde mails, de urgente; het is erg handig ingedeeld allemaal. Met handige menuknoppen kun je meerdere mails selecteren om ze te verwijderen of te markeren, en het opstellen van een nieuwe e-mail werkt erg makkelijk: druk op een plus en je kunt beginnen.

Browser

Screenshot Samsung Omnia W

De browser die Microsoft tegenwoordig met zijn OS meelevert navigeert erg snel en soepel en ondersteunt ook de gemiddelde webpagina. Wat wel opvallend is, is dat zowel Flash als Silverlight niet ondersteund worden. Die eerste is begrijpelijk, maar de tweede dienst is nota bene van Microsoft. HTML5 wordt overigens wel ondersteunt. Als handigheidje kun je een webpagina als paneel aan je homescreen toevoegen en op die manier krijg je uiteraard snelle toegang tot die pagina.

De mogelijkheid om een tekstkolom te schalen naar je zoomniveau is niet aanwezig. Wel kun je door dubbel te tikken zoomen naar de breedte van de tekstkolom, maar dat levert uiteraard niet altijd leesbare tekst op. En als dat niet zo is, dan moet je dus heen en weer gaan scrollen om de tekst te kunnen lezen. Dat is, samen met het gebrek aan Flash- en Silverlightondersteuning het enige probleem van de browser.

Applicaties

Screenshot Samsung Omnia W

Windows Phone 7 is standaard best wel goed uitgerust met applicaties, en daar doet de Samsung Omnia W lekker in mee. Als meest in het oog springende aanwezige is er de buitengewoon uitgebreide Office-applicatie. En die werkt ontzettend goed. Eens te meer merken we dat de Microsoft-software op het toestel goed is geïntegreerd. Het is een peuleschil om op het toestel Powerpoint-, Word-, en Excelbestanden te openen of zelf aan te maken. Meest in het oog springende afwezige is een fatsoenlijke kaartenapplicatie. Het toestel is wel uitgerust met Bing Maps, maar dat haalt het niet bij de concurrentie. De zoekfunctie is niet al te best, een navigatiefunctie ontbreekt, veel extra’s en opties heb je ook niet en iets als Streetview kun je al helemaal wel vergeten.

Verder is de telefoon natuurlijk uitgerust met een groot aantal ‘standaard’ applicaties. Zo is er een prima agenda aanwezig, heeft het toestel een rekenmachine en is er een wekker aanwezig. Samsung heeft daar zelf nog legio applicaties aan toegevoegd, bijvoorbeeld AllShare voor DLNA-verbindingen, FunShoot en Photo Studio om meer met je foto’s te doen en Mini Diary om een soort dagboekje bij te houden. En ook Samsung’s bekende Daily Briefing, inmiddels onder de naam Now, staat op het toestel. Het nut van al die software valt te betwisten, maar gelukkig kun je de programma’s ook verwijderen als je denkt dat je ze niet nodig hebt. En ook opnieuw downloaden als je later denkt dat je ze toch wel nodig hebt.

Dat downloaden gebeurt, net als het downloaden van andere applicaties, in de Windows Phone Marketplace. De interface van de Marketplace past mooi binnen de rest van Windows Phone 7 en ziet er erg goed uit. Er zijn aparte hubs voor games en applicaties, die weer onderverdeeld zijn in categorieën. Misschien niet de meest praktische indeling, maar vanwege de vele lijstjes aanbevolen apps en populaire apps is het redelijk makkelijk de weg te vinden tussen het app-aanbod.

Dat aanbod is niet geweldig, maar je komt er een heel eind mee. Windows Phone 7 is zeker nog niet op het niveau van iOS of Android, maar heeft toch wel enkele tientallen duizenden apps en omvat inmiddels de belangrijksten onder hen wel. Zo is er WhatsApp, Buienradar, een OV-planner, Angry Birds en binnenkort ook WordFeud. Wel jammer is dat de apps over het algemeen wat duurder zijn dan bij Android.

Om je alvast aan de slag te kunnen laten gaan met je toestel, hebben we een lijstje samengesteld van een aantal applicaties die de moeite waard zijn.

 • SoundHound
 • Treinplanner
 • Adobe Reader
 • WhatsApp
 • Rocket Riot
 • IMDb
 • YouTube
 • Jet Car Stunts WP
 • Penguin

Screenshot Samsung Omnia W

 

Screenshot Samsung Omnia W

 

Screenshot Samsung Omnia W

 

Onze review score
Pluspunten
 • Super amoledscherm voor relatief weinig geld
 • Mooie en goed werkende interface
 • Goede integratie sociale netwerken
Minpunten
 • Relatief weinig en niet uitbreidbaar geheugen
 • Slechte maps- en navigatie-applicatie
 • Blinkt nergens echt in uit

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters