Samsung S8000 Jet

De Samsung Jét heeft van Samsung de leus “Smarter than smartphone” meegekregen en volgens Samsung moet het toestel dan ook prima concurreren met de meeste smartphones. Wij zien de S8000 Jét meer als een reactie op de LG KM900 Arena met zijn 3D-interface, uitgebreide multimediafuncties en prima scherm. Eén ding is zeker, de Samsung Jét heeft de gebruiker heel wat te bieden, hoe veel dat is lees je in deze review van All About Phones.

Samsung S8000 Jét doos

 

Al op 25 maart zagen we de eerste foto’s van de Samsung S8000 Jét voorbij komen over het internet. Het toestel moest een broertje van de Samsung UltraTOUCH worden volgens de eerste geruchten. Op 11 april kwamen we erachter dat de S8000 een nieuw multimediatoestel moest worden, dat vooral als tegenhanger van de LG Arena op de markt gezet zou worden. Het toestel moest onder andere een nieuwe interface en D1-video-opname krijgen. Even later doken geruchten op dat de S8000 Samsung’s eerste Android-telefoon zou worden en het feit dat er nog een toestel uitlekte dat er precies hetzelfde uitziet, de Omnia II, maakte het ook niet duidelijker. Er zou een hele lijn toestellen die er hetzelfde uitzag komen, de Samsung Cubic-lijn. De Cubic-toestellen moesten allemaal uitgerust worden met een speciale 3D-interface die onder andere een kubus moest hebben die lijkt op die van de LG Arena. Echte duidelijkheid kwam pas een week geleden, op het Samsung Unpacked-evenement. Hier kondigde Samsung de S8000 Jét aan en werd ook de Omnia II getoond, die er inderdaad hetzelfde uitziet. De Jét moest een nieuw multimediatoestel worden met inderdaad een nieuwe 3D-interface met een kubus erin. Het toestel lag een aantal dagen later al in de winkels en na onze hands-on van die dag is het nu hoog tijd om het toestel helemaal onder handen te nemen.

Samsung Jét vs Samsung Preston vs LG Arena

 

Samsung Jét vs Samsung Preston

 

Samsung Jét vs Samsung Preston

 

De Samsung Jét heeft met zijn positionering als allround multimediatelefoon met touchscreen een groot aantal rivalen op de huidige markt en dit zullen er alleen maar meer worden. Het feit dat Samsung het toestel als een soort semi-smartphone op de markt heeft gezet maakt dat dit aantal alleen nog maar groter wordt en het zal dan ook niet makkelijk gaan worden voor de Jét. De grootste concurrenten van het toestel zijn aanwezig in de vorm van de LG Arena, Samsung UltraTOUCH, Apple iPhone 3GS, HTC Magic, LG Viewty Smart en ook de wat oudere Renoir en Pixon moeten een graantje mee kunnen pikken van het succes van de Jét. In de lagere prijsregionen is er de Samsung S5600 Preston. Ten slotte zijn er nog de Samsung OmniaHD en de Sony Ericsson Satio, de multimedia-smartphones waarvan de doelgroep ook deels overlapt met de markt van de Jét.

De LG Arena is de meest directe concurrent van de S8000 Jét, hij heeft net als de Jét een grafisch mooie 3D-interface, heeft nagenoeg dezelfde specificaties en ook de prijs is ongeveer op hetzelfde niveau. De Arena kost op het moment zo’n 350 euro en de Jét kun je krijgen voor ongeveer €390. Die prijs zal echter snel dalen waarna de twee op een ongeveer gelijk prijsniveau komen te liggen. De Jét heeft als grote voordeel zijn smartphone-functionaliteiten, waaronder Exchange-ondersteuning en multi-tasking, de Arena heeft daarentegen een iets compactere body en een FM-transmitter. LG heeft ook nog de Renoir, die het zeker verliest op het gebied van interface, maar met de 8-megapixelcamera van het toestel kan het misschien toch nog wat klanten trekken. Een soort evolutie van de Renoir is de LG Viewty Smart, die met zijn S-Class interface en hoge specificaties de Jét in de meeste gebieden kan evenaren. Alleen op de smartphone-functionaliteiten wint de Jét het met gemak van deze GC900.

Binnen de line-up van Samsung bevindt zich ook een aantal concurrenten, bijvoorbeeld de UltraTOUCH. Deze heeft een wat betere camera en een uitschuifbaar toetsenbordje, maar is ook een ster op het gebied van multimedia, komt met een soortgelijk scherm en heeft ook Samsung’s TouchWiz-interface, zij het een oudere versie. Het toestel gaat voor €70 minder over de toonbank en lijkt daarmee een goed alternatief voor iedereen die niet zo nodig een 800MHz-processor, Wi-Fi en smartphone-functionaliteiten hoeft te hebben. Een ander alternatief van Samsung is de Pixon, die nagenoeg gelijk is aan de UltraTOUCH maar 30 euro minder kost dan de Jét. Voor de wat minder vermogende mensen is er de Samsung S5600 Preston, die met hetzelfde design als de Jét en leuke features zoals smart unlock een soort downgrade van de Jét is.

Aangezien Samsung de Jét zelf een soort half-smartphone vindt, heeft het toestel ook de nodige concurrentie op het smartphone-gebied. Deze hebben natuurlijk allemaal als voordeel dat ze volledige smartphone-functionaliteiten bieden maar door hun veel hogere prijs kunnen ze toch niet per definitie winnen van de Jét. De iPhone 3GS komt het meeste in de buurt met zijn geweldige interface maar dat toestel heeft verder minder goede specificaties en wordt naar verwachting zo’n €200 duurder. Ook de HTC Magic is met zijn Android een leuk alternatief, maar ook voor deze telefoon geldt dat de prijs hoger is en de multimediafuncties net wat minder zijn dan die van de Jét. De Samsung OmniaHD en Sony Ericsson Satio zijn twee andere concurrenten op smartphone-gebied. Beiden zijn niet te vergelijken met de Jét qua prijs maar bieden een goede interface, veel betere camera en alle smartphone-functionaliteiten die je kunt bedenken.

Samsung S8000 Jét vs LG GC900 Viewty Smart

 

Samsung S8000 Jét vs LG GC900 Viewty Smart

 

Samsung S8000 Jét vs LG GC900 Viewty Smart

 

Algemene gegevens
Merk Samsung
Type S8000 Jét
Telefoon model Tablet
Scherm afmeting 3,1″
Scherm type AMOLED
Scherm resolutie WVGA, 480×800 pixels
Aantal kleuren 16 miljoen kleuren
Touchscreen Ja, resistief
Processor en Geheugen
Processor 800MHz
Geheugenkaart Type MicroSD, Trans Flash
Intern geheugen 2GB
Kleur
Kleuren Zwart
Energie
Gesprekstijd 500 minuten
Stand-by tijd 420 uur
Accu 1080 mAh
Verbindingen
Verbindingstypes Gsm/gprs
3G Umts/hsdpa
Bluetooth Bluetooth 2.0, A2DP
Wifi Wifi 802.11 b/g
GPS aGPS
Communicatie poort Micro USB
Multimedia
Camera 5MP, autofocus
Video camera D1(720×480)@30fps
Radio FM-radio met RDS
Audio Aac, aac+, eaac+, mp3, wma, wav, midi
Videospeler mp4, 3gp, avi
Audio uitgang 3,5mm jackplug
Extra’s DivX-/Xvid-ondersteuning, motion-games, smart unlock, motion gate

Samsung brengt de Jét in een compact zwart doosje met een aantal glanzende foto’s van het toestel erop geplakt. Er staat met glanzende letters “Samsung Jét” op geschreven en dit geheel geeft het doosje een chique en mysterieus uiterlijk. Als we het echte doosje uit het plastic omhulsel halen zien we een doosje dat heel wat minder interessant is en dit is typisch Samsung-stijl. Het doosje gaat open met een klep en je krijgt meteen het toestel te zien als je de klep eraf klapt. Op de telefoon komen we later uitgebreid terug, nu gaan we even verder met uitpakken en komen we in een grote bak met daarin alle accessoires en boekjes. Er zit een gewone gebruiksaanwijzing in, maar verder is het doosje helemaal leeg, er zijn geen boekjes en andere paperassen. Ook een cd zit er niet bij, dus de software zul je zelf moeten downloaden. Wat ons gelijk opviel is dat de inhoud van de doos precies hetzelfde is als bij de Samsung M7600 BeatDJ die we onlangs bekeken hebben. Dat wil dus zeggen dat er een headset van goede kwaliteit meegeleverd wordt, een Micro-USB-kabel, een microfoonkabel en een oplader. We missen een geheugenkaart, maar aangezien de Jét 2GB intern geheugen heeft is dat wel begrijpelijk. We vinden het pakket dan ook gewoon compleet, maar niet heel bijzonder.

Samsung heeft de S8000 Jét uitgerust met hetzelfde design als de Omnia II en dat is erg opmerkelijk te noemen omdat het twee redelijk verschillende telefoons zijn. Het gaat hier echter om die eerste en we zullen ons dus even beperken tot dat toestel. Het toestel ligt redelijk in de hand, hoewel we hier niet geheel enthousiast over zijn. Het toestel zit echter wel prima in elkaar en de bouwkwaliteit is prima te noemen. De Jét kraakt niet en voelt gewoon ontzettend stevig aan. Het enige waar we wel een beetje teleurgesteld over zijn is het gebruikte materiaal. Het ding is helemaal gemaakt van een normale kwaliteit plastic en voelt daardoor soms een klein beetje goedkoop aan, hoewel dit niet erg storend is. Het enige aan het design dat wel storend is, is dat de achterkant van ontzettend glanzend plastic gemaakt is waardoor er na een halve minuut gebruik al ontzettend veel vette vlekken te zien zijn, die zich lastig laten wegpoetsen. Het toestel is voorlopig in slechts één kleur beschikbaar, namelijk zwart. Hierbij is de achterkant zwart met een rode gloed en de rest van het toestel helemaal zwart. We verwachten dat het toestel ook nog wel in andere kleuren verkocht gaat worden op de wat langere termijn, maar vooralsnog zul je het met een zwarte Jét moeten doen.

De voorkant wordt, net als bij elke andere full-touch-telefoon, gedomineerd door de touchscreen. Deze is in dit geval redelijk groot met een doorsnede van 3,1 inch. Naast de touchscreen zitten er nog drie knoppen, een aantal sensoren, een camera en een speakertje op de voorkant van het toestel. Het speakertje wordt gebruikt om gesprekken te voeren en zit helemaal aan de bovenkant van de voorkant. Daarnaast is een aantal sensoren geplaatst, namelijk de nabijheidssensor en een lichtsensor. Die eerste dient om het scherm uit te laten gaan als je de telefoon aan je oor houdt, met de tweede wordt de helderheid van het scherm geregeld. Naast deze twee sensoren zit de camera waarmee je videogesprekken kunt voeren. Onder het scherm zitten drie toetsen die allemaal in één groot plastic plaatje zitten. De bel- en ophangtoets zitten in hetzelfde plaatje en daartussen steekt de multi-tasktoets uit, die zeshoekig gevormd is en een kubuspatroon in zich heeft. Al deze toetsen zijn erg groot en dus lekker in gebruik.

Samsung S8000 Jét voorkant

 

Samsung S8000 Jét voorkant detail

 

Samsung S8000 Jét voorkant detail

 

Samsung S8000 Jét voorkant detail

 

Rechts op de Samsung Jét zitten twee toetsen, waarvan er ééntje een dubbele toets is. De eerste toets, die helemaal bovenaan zit, is bedoeld om het toestel te vergrendelen. Ontgrendelen gaat niet met die toets, vreemd genoeg. De tweede, dubbele, toets zit helemaal onderaan de rechterkant van de Samsung Jét. Hij bestaat uit een hoog deel, dat dient als de cameratoets van de S8000 en een laag deel, dat gebruikt wordt om het kubusmenu op te roepen en weer te laten verdwijnen. Verder is deze zijde van de S8000 niet zo speciaal, hij is helemaal van zwart plastic gemaakt.

Samsung S8000 Jét rechterkant

 

Samsung S8000 Jét rechterkant detail

 

Samsung S8000 Jét rechterkant detail

 

De linkerkant van de Samsung S8000 Jét heeft maar één toets te bieden en ook dit is een dubbele toets. Deze zit helemaal bovenaan en dient als volumetoets voor de Jét. Hiermee kan ook ingezoomd worden in cameramodus, hoewel hij daarvoor op een erg onhandige plaats zit. Boven deze toets zit nog een klein gaatje waar je, via een haakje onder de batterijklep, touwtjes aan kunt bevestigen van bijvoorbeeld telefoonsieraden, een eventuele stylus of een keycord. Het is trouwens wel opvallend dat er geen stylus meegeleverd is, terwijl de Jét wel een resistief touchscreen heeft en dus met stylussen overweg kan.

Samsung S8000 Jét linkerkant

 

Samsung S8000 Jét linkerkant detail

 

Aangezien de Jét aan de onderkant van beide kanten een beetje afloopt, blijft er als echte onderkant niet veel meer over. Er is een dun strookje onderkant en daar heeft Samsung twee dingetjes in weten te proppen. Het eerste is een gleufje dat nodig is om de batterijklep van het toestel af te halen, het andere element op de onderkant is een klein gaatje waar de microfoon van de Jét in verstopt zit. De bovenkant loopt niet af en is dus een stuk breder dan de onderkant. In deze bovenkant vinden we de twee communicatiepoorten van de Jét. De eerste is wel goed afgewerkt met een mooi klepje, dit is de Micro USB-poort waarmee je het toestel kunt opladen of aan de computer kunt aansluiten. De tweede is voor de hoofdtelefoon, deze is helaas niet afgewerkt, er zit gewoon een gaatje in waar je je headset in moet pluggen. Dit is een standaard 3,5 millimeter plug en je kunt dus elke gewenste headset erin pluggen.

Samsung S8000 Jét onderkant

 

Samsung S8000 Jét bovenkant

 

De laatste en wat ons betreft ook de mooiste kant van de Samsung S8000 Jét is de achterkant. Deze is zoals wel vaker uitgerust met de primaire speaker en de camera. Ook staat de merknaam, Samsung dus, erop geschreven. Het speciaalste van de achterkant is echter het speciale patroon dat erin staat. De onderkant van de batterijklep is geribbeld en al deze ribbeltjes zijn met glanzende rode verf afgewerkt met daaroverheen een glanzende zwarte laag die het geheel vlak maakt. Hierdoor is de achterkant mooi vlak en heeft hij onder elke hoek en lichtval een ander patroon met glanzende rode strepen. De achterkant ziet er erg chique en mysterieus uit en dit is zeker een mooi aspect van de Jét. De 5-megapixelcamera zit boven in het hoekje, samen met de flitser omlijnd met een glanzend zilveren randje.

Samsung S8000 Jét achterkant

 

Samsung S8000 Jét achterkant detail

 

Samsung S8000 Jét achterkant detail

 

Samsung S8000 Jét achterkant detail

 

Scherm

Het scherm van de Samsung Jét is, zoals we dat steeds meer zien in telefoons, een amoled-exemplaar. Het WVGA-touchscreen heeft een doorsnede van 3,1 inch waardoor het mooi op een gemiddelde grootte ligt voor full-touch-telefoons. De prestaties van het scherm zijn geweldig, het is ontzettend helder, super scherp en het contrast is prima. Daarnaast worden alle kleuren mooi en levendig weergegeven, hoewel deze soms een beetje te koud zijn. Een nadeel is wel dat het scherm, ondanks zijn prima helderheid, slecht zichtbaar is onder direct zonlicht, vanwege een spiegelende laag die er overheen ligt. Hoewel de S8000 Jét een resistief touchscreen heeft, is hij even gevoelig zo niet nog gevoeliger dan de Samsung-telefoons die wij hebben gezien met een capacitief touchscreen, met het grote voordeel dat je wel een stylus kunt gebruiken. Er wordt geen stylus meegeleverd, maar deze kun je wel los kopen en via een koordje aan je telefoon hangen mocht je hem nodig hebben. Al met al zijn we erg tevreden over het scherm en zeker over zijn touch-capaciteiten.

Toetsen

De Samsung Jét is een full-touch-telefoon en dat brengt natuurlijk meteen met zich mee dat het toestel niet voorzien is van een normaal hardware-toetsenbord. Er zitten een aantal knopjes op de Jét, maar het meeste bedienwerk moet je toch via het scherm doen. Typen kan via het on-screen toetsenbord, dat in een aantal vormen bestaat. Allereerst heb je een gewoon numeriek toetsenbordje tot je beschikking, dat je met of zonder T9 kunt gebruiken. Dit werkt lekker, de toetsen zijn groot genoeg en doordat het scherm zo gevoelig is hoef je niet te hard te drukken. De haptic feedback die de S8000 heeft helpt hier ook bij mee, doordat je weet wanneer je aanraking geregistreerd is en je een reactie krijgt tijdens het typen. Een andere manier om tekst in te voeren is de handschriftherkenning, die eigenlijk niet bruikbaar is zonder stylus. Het toestel heeft nog een derde manier, die wij persoonlijk het beste vinden, een on-screen qwerty-toetsenbordje. Dit wordt automatisch opgeroepen als je het toestel op z’n kant draait. Dit toetsenbordje strekt zich uit over de hele breedte van het scherm en is dan ook groot genoeg om met twee vingers op te typen. Je zult altijd wat verkeerde aanslagen maken, maar dat is niet te voorkomen op een scherm van dit formaat. Wat wel vervelend is, is dat je een “ä” maakt door twee keer op de ‘a’ te drukken, waardoor het typen van twee a’s achter elkaar wat lastig is. Je zult eerst even op een leeg deel van het scherm moeten tikken of even moeten wachten voordat je weer een ‘a’ kunt typen, vergelijkbaar met het typen van twee letters die op dezelfde toets zitten op een numeriek toetsenbord wanneer T9 niet aan staat.

Alle hardwarematige toetsen hebben we al even besproken in het vorige hoofdstuk en daar zullen we hier dus niet heel diep op in gaan. De drie toetsen onderaan zijn alledrie groot en zijn dan ook heel gemakkelijk in gebruik. De middelste toets heeft nog even wat uitleg nodig, dit is de multitasktoets, waarmee je in het multitaskmenu van de S8000 kunt komen door hem even ingedrukt te houden. Een korte druk op deze toets roept het menu op en minimaliseert de applicatie waarmee je bezig was. Alle toetsjes aan de zijkant van de Jét zijn een beetje aan de smalle kant, maar prima te gebruiken.

Samsung S8000 Jet screenshot toetsenbord

 

Samsung S8000 Jet screenshot handschriftherkenning

 

Samsung S8000 Jet screenshot qwerty

 

In tegenstelling tot de huidige generatie touchscreen-toestellen van Samsung, draait de Jét op een nieuwe versie van de TouchWiz-interface. Deze versie voegt een aantal dingen toe, zoals multitasking, Exchange-ondersteuning en drie verschillende stand-by schermen. Daarnaast is er een nieuwe kubus voor al je media en heeft de Jét de zogenaamde Motion gate-UI, die een aantal beweginggestuurde applicaties omvat. Verder is er niet zo heel veel veranderd, je hebt dus nog steeds een uitgebreide keuze aan widgets. De interface heeft het vrolijke karakter behouden en het werkt allemaal redelijk eenvoudig. Het vrolijke karakter kan je nog een beetje kracht bijzetten door een speels lettertype in te stellen, te zien op de screenshots, maar voor iedereen die het liever wat strakker houdt zijn er ook twee wat strakkere lettertypes beschikbaar. Wat wel heel erg veranderd is, is de processor en dus de snelheid van het toestel. Vorige TouchWiz-toestellen vonden we allemaal een beetje langzaam, maar dat probleem is in de Jét opgelost. Hoewel we de snelheid een beetje vinden tegenvallen voor de 800MHz-processor, kan het toestel prima meekomen met elke andere feature-phone die op de markt te vinden is. Ook nieuw is een uitgebreid scala aan overgangseffecten, waaronder wegklappende, -rollende en -schuivende schermen. Hieronder zullen we alles gedetailleerd bespreken. Verder heeft Samsung de thema’s een nieuw leven ingeroepen, wat een erg positieve ontwikkeling is aangezien we dat toch wel gemist hebben bij vorige telefoons.

Stand-by scherm

Samsung S8000 Jet screenshot standby

Het standby scherm van de Samsung S8000 Jét bestaat uit een wallpaper, met onderaan een doorzichtig balkje met snelkoppelingen. Hier kun je direct naar het menu, de telefoonlijst, de berichtenapplicatie en de belapplicatie. Verder is er een pijltje te zien in de linker onderhoek. Als je op dit pijltje drukt krijg je een balkje te zien waarin verschillende pictogrammetjes staan. Als je deze pictogrammen over het scherm sleept en los laat, klappen ze uit tot een widget die je vrij over het scherm kunt bewegen waardoor je een standby scherm hebt dat je helemaal zelf kunt inrichten. Er zijn tientallen widgets beschikbaar en dit aantal kun je zelfs uitbreiden via de speciale widget-widget waarmee je widgets kunt downloaden. Een aantal andere widgets zijn bijvoorbeeld de Exchange-widget, de Picasa-widget, de muziek-widget, de klok-widget en een YouTube-widget. Sommige widgets, zoals de YouTube-widget en de Picasa-widget zijn slechts snelkoppelingen, andere zijn mini-programmaatjes waarmee je bijvoorbeeld je muziekspeler kunt besturen.

Nieuw in de Samsung Jét is dat je niet één, maar drie standby-schermen hebt. Deze drie schermen zijn allemaal hetzelfde, maar je kunt een andere wallpaper instellen waardoor ze allemaal een ander uiterlijk krijgen. Je kunt switchen tussen de standby-schermen door met je vinger naar links of rechts te schuiven. Omdat je op alledrie de schermen widgets kunt plaatsen kun je in totaal meer widgets kwijt en kun je standby-schermen met verschillende thema’s maken, bijvoorbeeld een media standby-scherm, een internet standby-scherm of een organizer standby-scherm. Dit is erg handig en draagt zeker bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de Jét.

Samsung S8000 Jet screenshot standby

 

Samsung S8000 Jet screenshot standby

 

Samsung S8000 Jet screenshot standby

 

Screensaver

De screensaver van de Samsung S8000 Jét is op het eerste gezicht niet zo bijzonder, maar als je het toestel wat beter kent kom je erachter dat er een leuke extra functie in de screensaver verborgen zit. De functie heet Smart Unlock en zorgt ervoor dat je tijdens het unlocken meteen een bepaalde functie kunt activeren. Je kunt aan de letters a tot en met z een functie of contact koppelen en als je dan in de screensaver niet op de unlocktoets drukt maar de desbetreffende letter op het scherm tekent, dan zal het toestel meteen de functie openen. Bij een contact worden niet de gegevens van de contactpersoon erbij gehaald, maar wordt je contact direct gebeld. Deze functie is erg handig en kan je heel wat handelingen besparen, we vinden het dan ook een leuke toevoeging.

Menu

Het menu van de Jét bestaat nog altijd uit een raster van 4×3 icoontjes, die stuk voor stuk erg kleurrijk en duidelijk zijn. Nieuw is dat er nu niet één, maar drie pagina’s in het menu te vinden zijn. Dit is niet zozeer omdat het toestel veel meer programma’s heeft gekregen, maar omdat alle applicaties nu apart in het menu staan in plaats van gerangschikt in verschillende categorieën. Er zijn in totaal 32 items in het menu en elke standaardapplicatie heeft dan ook een eigen plaatsje in het menu gevonden. Je kunt het menu overigens niet zelf aanpassen. De eerste pagina bevat een beetje de meest gebruikte toepassingen en daarna komen de wat minder gebruikte items, maar deze indeling is niet erg duidelijk, de items zijn dus niet ingedeeld naar onderwerp. Dat draagt dan ook niet bij aan de gebruiksvriendelijkheid, we geven toch licht de voorkeur aan het menu zoals dat eerst was bij Samsung.

Samsung S8000 Jet screenshot menu

 

Samsung S8000 Jet screenshot menu

 

Samsung S8000 Jet screenshot menu

 

Media menu

Samsung is na Sony Ericsson de tweede producent die een speciaal media-menu in zijn telefoons integreert dat volledig op Flash gebaseerd is en je al je media laat beheren. Sony Ericsson heeft het wat dieper geïntegreerd in de interface, bij de Samsung Jét is het even zoeken om dit menu te vinden. Het is, vanuit elke applicatie die je maar kunt bedenken, op te roepen door de toets die aan de cameratoets van de Jét vast zit even in te drukken. Dan kom je in een blauw scherm en komt er een kubus van onderen je scherm ingevlogen. Daaronder verschijnt een balkje met zes verschillende pictogrammen, die als snelkoppeling voor alle zijden van de kubus dienen. Een andere manier om zo’n zijde op te zoeken en te gebruiken is door met je vingers over de kubus de schuiven, wat in alle richtingen kan. De verschillende zijden van de kubus staan voor de volgende onderdelen: album, muziek, video, FM-radio, games en browser. Als je op zo’n zijde van de kubus klikt word je naar een soort kaartenbakachtige lijst met items verwezen die doet denken aan de muziek- en contactentab van HTC’s TouchFlo3D. Vanuit hier word je doorverwezen naar de applicatie die bij het onderdeel hoort zodat je daarin verder kunt. De kubus is grafisch mooi en werkt goed, maar voegt niet echt iets toe helaas.

Samsung S8000 Jet screenshot kubus

 

Samsung S8000 Jet screenshot kubus muziek

 

Samsung S8000 Jet screenshot kubus games

 

Motion gate-UI

Samsung S8000 Jet screenshot motion gate

Een andere nieuwe toevoeging in de Jét is de zogenaamde Motion gate-UI. Dit is een geheel door beweging bestuurde interface die op te roepen is door de toets boven de cameraknop niet kort, maar lang in te drukken. Ook dit menu is gevormd als een kubus en brengt je media onder, maar het is een stuk beperkter. Je kunt er twee toepassingen in kwijt, één rechts en één links. Je kunt hierbij kiezen uit vijf onderdelen, namelijk de camera, muziekspeler, FM-radio, contacten of een game. Als je er twee gekozen hebt kun je die via de kubus oproepen en dan niet door ergens op de klikken maar door de telefoon in de richting van de applicatie te zwiepen. De applicatie die vervolgens geopend wordt is niet de reguliere applicatie die voor deze functie gebruikt wordt, maar een speciale versie die ook uitsluitend met bewegingen bediend kan worden. Zo kun je de muziekspeler laten afspelen of pauzeren door twee keer op de bovenkant van het toestel te tikken en ga je naar het volgende nummer door je telefoon eens een flinke zwiep te geven. In de camera maak je een foto door twee keer op de bovenkant van je telefoon te tikken en een motion-applicatie afsluiten kan door je telefoon lekker los te schudden. Deze functie is even leuk om mee te spelen, maar voegt niet echt iets toe.

Multi-tasking

Niet helemaal nieuw voor de feature-phone, maar wel voor Samsung’s feature-phones, is de mogelijkheid tot multitasking. Als je ergens mee bezig bent en op de grote zeshoekige knop midden onder het scherm van de Jét drukt, sluit hij je applicatie af en opent hij het menu. Tenminste dat lijkt zo. Er komt echter wel een rondje met een draaiende donkere plek bij te staan in het menu. Als we nog een keer de applicatie willen openen komen we erachter dat deze nog steeds draaide en dus weer doorgaat waar we gebleven waren. Als we de zeshoekige toets even ingedrukt houden komt er een speciaal multitask-menuutje tevoorschijn, waarin alle open applicaties en menu’s weergegeven zijn in een mooie 3D-molen. Dit kun je ook veranderen in een gewoon raster dat een stuk overzichtelijker is maar natuurlijk wel minder oogt. Door op een venstertje te drukken kom je weer in de applicatie terecht en kun je gewoon weer verder gaan. Opvallend is dat het toestel, in tegenstelling tot andere feature-phones die kunnen multitasken, erg veel applicaties tegelijk kan draaien, hoewel het toestel natuurlijk wel steeds langzamer wordt. In combinatie met de speciale toets, maakt dit het multitasken zo gemakkelijk en handig dat de S8000 in dit opzicht inderdaad de smartphone kan evenaren en het gemakkelijk wint van welke feature-phone dan ook. Zelfs sommige smartphones, zoals de iPhone en alle Android-toestellen worden op dit vlak verslagen door de Jét, we vinden dat de multitask-mogelijkheden ongeveer op hetzelfde niveau liggen als wat we gewend zijn van Symbian en Windows Mobile. Hulde voor Samsung!

Samsung S8000 Jet screenshot multitasking

 

Samsung S8000 Jet screenshot multitasking

 

Samsung S8000 Jet screenshot multitasking

 

De Samsung Jét is bij uitstek een telefoon om films op te bekijken. Het superscherpe, heldere en relatief grote 3,1-inch scherm zorgt er samen met de DivX-en Xvid-ondersteuning en de krachtige processor voor dat de S8000 Jét bijna een draagbare videospeler genoemd kan worden. Daarnaast heeft de Jét natuurlijk de nodige muziekmogelijkheden, zoals een mp3-speler, FM-radio, een muziekherkenningsfunctie en SRS 5.1-surroundgeluid. In dit hoofdstuk komt het allemaal aan bod!

Muziekspeler

Samsung S8000 Jet screenshot muziekspeler

De muziekspeler van de Samsung S8000 is niet heel bijzonder, je begint zoals altijd in een scherm waarin je verschillende categorieën, zoals artiesten, albums, onlangs toegevoegde muziek, alle muziek en onlangs afgespeelde muziek kunt kiezen. Deze categorieën kun je selecteren en dat zorgt ervoor dat de bediening heel wat overzichtelijker wordt. Als je via deze categorieën een nummer gekozen hebt krijg je dat te zien in een afspeelscherm waarin je alles met één klik kunt regelen. Er zijn verschillende visualisaties aanwezig, zoals een op-en-neer gaande equalizer of gewoon de album-art met wat informatie over het nummer ernaast. Hieronder vind je een balkje waarmee je de equalizer aan kunt passen, de 5.1-surroundmodus aan of uit kunt zetten en de shuffle- en herhaalfuncties kunt beheren. Daaronder staat een balkje met de voortgang en daaronder zijn een grote play-/pause-toets en een door- en terugspoeltoets te vinden. Daaronder staan nog wat toetsen voor wanneer je bijvoorbeeld het nummer wilt versturen of instellen als beltoon. Als je het toestel op z’n kant draait krijg je een soort carrousel met alle albums te zien die verdacht veel lijkt op CoverFlow van de iPhone en iPod. Een leuke toevoeging hieraan is dat er in deze modus ook een play-/pause-toets te vinden is zodat je dus je muziek ook direct kunt bedienen vanuit hier.

Samsung S8000 Jet screenshot coverflow

 

De muziekkwaliteit door de speakers van het toestel is niet zo heel geweldig. Het geluid op zich is goed en heeft voldoende bas, maar de telefoon heeft niet zo veel volume, wat vooral voor veel jongeren wel belangrijk is. De headset klinkt prima, alles is lekker helder en de bas is prima. Ook hier is het volume niet heel luid maar goed genoeg en dat is misschien maar goed ook want harde muziek direct op je oren is een steeds groter wordend probleem.

FM radio

Samsung S8000 Jet screenshot fm radio

De Jét zou geen echte multimediatelefoon zijn zonder FM-radio en die is dan ook in het toestel te vinden. De applicatie is, met uitzondering van de kleuren, precies dezelfde als die in de BeatDJ die wij recent gereviewd hebben. Dat wil zeggen dat je van frequentie kunt wisselen met twee toetsen of door een cursor over een balkje te bewegen. Verder zit er een play-/stop-knop in het afspeelscherm en zit er een knop om het geluid via de speakers af te spelen. Ook AF, waarbij je telefoon via RDS automatisch de frequentie aanpast aan je regio, kun je met één druk op de knop aan- of uitzetten. Via het menu kun je de muziek herkennen, automatisch afstemmen en de radio opnemen. Vooral dat laatste vinden we erg handig en leuk, we komen deze functie eigenlijk nooit tegen buiten Samsung-telefoons. De muziekkwaliteit van de radio is net als die van de muziekspeler prima, de speakers klinken weliswaar een beetje zacht maar de prima kwaliteit via de headset maakt dit weer helemaal goed.

Video playback

De Jét is deels gericht op video en dat is ook zeker af te lezen uit de video-afspeelmogelijkheden die het toestel heeft. Hoewel de videospeler zelf niet zo boeiend is, kan de Jét werkelijk alle video’s, bijvoorbeeld DivX en Xvid, out-of-the-box afspelen, dit gaat zonder enig probleem. Door de krachtige processor werkt alles lekker en loopt de video nooit vast. De videospeler is simpel opgebouwd uit het videovenster en drie toetsen voor afspelen en pauzeren en door- en terugspoelen. Natuurlijk werkt in de videospeler auto-rotate zonder enig probleem. Leuk is dat je ook in deze videospeler de mogelijkheid hebt om surround geluid af te spelen door de hoofdtelefoon en dat klinkt een stuk beter. Door het geweldige scherm dat de Jét heeft zien video’s er ook gewoon top uit en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Samsung S8000 Jet screenshot video

 

De Samsung S8000 is uitgerust met een 5-megapixelcamera en D1-videorecording. Helaas zeggen megapixels niet alles en we moeten dan ook nog maar zien hoe het toestel in het echt presteert. Dit kun je nalezen in dit hoofdstuk.

Foto

De S8000 heeft dezelfde camerainterface als vorige Samsung full-touch-toestellen zoals de M8800 Pixon, de M7600 BeatDJ en de S8300 UltraTOUCH. Het zoekerscherm bestaat uit een zoeker met, als je op het scherm tikt, daarnaast aan beide kanten een balk met knopjes. Met deze snelkoppelingen kun je veelgebruikte instellingen, zoals de flitser, helderheid en fotostand direct veranderen. Ook zit er een knop om naar de galerij te gaan en kun je via één van de knopjes het cameramenu binnengaan. Dit menu is verdeeld in twee delen en soms is het even zoeken waar de instelling die je wilt aanpassen zit, maar het werkt redelijk. Je kunt hier van alles instellen, zoals de witbalans, effecten, beeldkwaliteit en resolutie. Verder heeft de camera een scène-modus waarmee de camera direct de goede instellingen voor verschillende situaties, zoals een zonsondergang, een landschapsfoto of een foto van tekst kiest. Dit zit in tegenstelling tot bij sommige vorige toestellen wel in de normale cameramodus en dus niet in een aparte ‘scène-modus’. Natuurlijk zijn ook zaken al geotagging, glimlachdetectie en een panoramamodus aanwezig in de camera, deze werken allemaal gewoon naar behoren. Helaas gaat geotagging echt alleen via gps, je zult dus moeten wachten op het gps-signaal als je een foto wilt geotaggen. Bij andere telefoons kan de locatiebepaling ook via het gsm-netwerk verlopen zolang de gps-ontvanger nog geen signaal heeft. Dit maakt het wat minder nauwkeurig, maar je hoeft in dat geval niet te wachten. Dit hadden we liever gezien in de Jét. Een ander probleempje dat we met de Samsung Jét hebben is dat het redelijk lang duurt om een foto op te slaan.

Samsung S8000 Jet screenshot camera

 

Samsung S8000 Jet screenshot camera menu

 

De instellingen van de camera zijn dus wel goed vertegenwoordigd en ook de interface is bruikbaar. Het gaat bij een camera echter vooral om de kwaliteit en daar zullen we even kort op ingaan. Helaas kunnen we niet erg positief zijn over de fotokwaliteit van de Samsung Jét. De kleuren zijn redelijk en we zijn blij met de minimale hoeveelheid ruis die zichtbaar is in een foto die onder wat mindere lichtsomstandigheden genomen, maar daar houdt het wel zo’n beetje mee op. Je kunt nauwelijks details zien op de foto’s van de Jét, deze zijn allemaal door te agressieve algoritmes verdwenen en ook lijkt het of de Jét wat moeite heeft met focussen waardoor foto’s vaak niet scherp worden.

Camerasample Samsung S8000 Jét

 

Camerasample Samsung S8000 Jét

 

Camerasample Samsung S8000 Jét

 

Video

Samsung S8000 Jet screenshot videocamera

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om video’s op te nemen met de Jét. Hierbij wordt dezelfde interface gebruikt als in de gewone camera, wat betekent dat de interface redelijk goed is maar dat hij zeker niet zonder wat onhandigheden is. Er is echter gewoon prima mee te werken en het belangrijkste blijft toch de opnamekwaliteit van de video’s. De filmpjes worden maximaal met een D1-resolutie opgenomen met 30 beeldjes per seconde, wat ervoor zorgt dat er prima kwaliteit neergezet wordt door de Jét. De filmpjes haperen niet en zijn lekker groot en scherp. In tegenstelling tot de fotocamera, zijn we dus over de videocamera van de Jét wel erg tevreden en deze is één van de beste die we tot nu toe in een telefoon hebben kunnen vinden. Hieronder zie je een filmpje dat we opgenomen hebben met de Jét.

Galerij

Een camera is natuurlijk niets zonder galerij en de Jét heeft er zelfs drie. Eentje is via de camera te benaderen, hier kun je foto’s bewerken, details bekijken, een diashow maken en de foto als achtergrond instellen. Deze galerij heeft een aantal verschillende weergaven, namelijk een gewoon raster, een scherm waar willekeurig je foto’s op verschijnen met een lijst eromheen en een weergave waarbij je één foto in beeld krijgt. De tweede galerij is wat meer gericht op het bekijken, deze ga je binnen via het menu. Via deze galerij kun je foto’s niet bewerken. Je kunt wel een diashow maken via deze galerij. Leuk bij deze galerij is dat je foto’s kunt sorteren op kleur, datum en bestandsnaam. Verder kan je in deze galerij door je foto’s bladeren door je toestel schuin te houden en de foto’s er virtueel doorheen te laten vallen. De laatste galerij is gekoppeld aan de mediakubus en de bestandsbeheerder en daarin kun je net als in de galerij die bij de camera hoort afbeeldingen bewerken, versturen en uploaden naar het internet. Leuk in elke galerij is de mogelijkheid om met één vinger in- en uit te zoomen. Dit doe je door het scherm even ingedrukt te houden en vervolgens je vinger naar boven of beneden te bewegen. Naar boven staat gelijk aan inzoomen en naar beneden bewegen zorgt ervoor dat je weer uitzoomt.

Samsung S8000 Jet screenshot galerij

 

Samsung S8000 Jet screenshot galerij

 

Samsung S8000 Jet screenshot galerij

 

De Samsung Jét heeft een heleboel leuke applicaties in huis en het leuke is dat je hier kunt multitasken en een applicatie dus niet hoeft af te sluiten om een andere te starten. Alle applicaties zijn afzonderlijk in het menu te vinden, dus niet onderverdeeld in de onderdelen organizer en extra’s. Natuurlijk heeft de Jét toepassingen als een agenda, timer, stopwatch en een rekenmachine. Ook Google Maps is aanwezig en de Jét heeft mogelijkheden om wat te tekenen en geluiden op te nemen. Nieuw in de Jét is de applicatie Exchange ActiveSync, die je laat synchroniseren met een Exchange-server. Verder heeft de Jét een echte game voorgeïnstalleerd, wat we al heel lang niet meer hebben gezien bij een Samsung-telefoon. Hieronder zullen we enkele apps bespreken.

Agenda

Natuurlijk heeft de Samsung S8000 Jét een agendafunctie en deze is opvallend uitgebreid voor een feature-phone. Daarnaast is het mogelijk om de agenda met Exchange te synchroniseren waardoor het toestel zakelijk een stuk interessanter wordt. Je begint met een maandweergave, waarin je alle dagen met een afspraak kunt herkennen aan een blauw driehoekje onderin de datum. Aan de linkerkant staan hier de weeknummers en het weekend heeft apart gekleurde dagen, waardoor het allemaal lekker overzichtelijk wordt. Naast deze maandweergave is er ook een weekweergave, een dagweergave en een lijst met alle afspraken beschikbaar. Een afspraak kun je gemakkelijk toevoegen, hierbij zijn de standaard invoervelden beschikbaar. Je kunt je afspraak een titel, beschrijving en alarm geven en je kunt een plaats invoeren. Leuk is ook de mogelijkheid om de dag van de afspraak een feestdag te maken, waarna deze dag roze gemarkeerd in de agenda weergegeven zal worden. Je kunt ook verjaardagen toevoegen, die niet binnen je afsprakenoverzicht zullen staan maar een eigen overzicht hebben. Als je dat overzicht bekijkt en de verjaardag is bijna dan zal erachter staan hoeveel dagen het nog duurt voor de verjaardag plaatsvindt.

Samsung S8000 Jet screenshot agenda

 

Samsung S8000 Jet screenshot agenda

 

Samsung S8000 Jet screenshot agenda

 

Exchange ActiveSync

Samsung S8000 Jet screenshot Exchange

Nieuw in de Samsung Jét en uniek voor een feature-phone is de ondersteuning voor Exchange. Hierdoor wordt het toestel zakelijk een stuk interessanter, omdat men zo het toestel kan synchroniseren met een agenda en contactenlijst. Het werkt allemaal heel simpel, je voert je gegevens in in de applicatie, je selecteert een profiel en dan wordt alles gesynchroniseerd met je Exchange-account. Wel jammer is dat het toestel niet alle certificaten ondersteunt en daardoor niet alle servers. Er is ook geen mogelijkheid om die certificaten te installeren en als je pech hebt werkt de Exchange-functie dus niet of moet je een ander certificaat op de server installeren.

Games

De Samsung Jét bevat, naast de gebruikelijke demo-games, één echte game: Rollercoaster3D. Dit spelletje is bekend van een aantal Sony Ericsson-telefoons maar heeft van Samsung een bewegingsbesturing meegekregen. Het is de bedoeling dat je een achtbaankarretje door verschillende banen heen leidt door gas te geven en te remmen en hiermee ervoor te zorgen dat het karretje niet van de baan afvliegt. Daarnaast moet je de inzittenden blij maken en moet je er dus voor zorgen dat het niet een te saai ritje wordt. Je kunt gasgeven door het toestel naar rechts te draaien en remmen door het naar links te draaien, deze besturing werkt over het algemeen redelijk lekker. Het is een verslavend spelletje met meerdere levels en een multiplayer-optie.

De demo’s die je op de Jét kunt vinden zijn Tetris, PyramidBloxx en BrainChallenge2 en deze spelletjes zal je na een aantal minuten spelen moeten aanschaffen als je verder wit spelen. Een ander minispelletje, dat zeker niet voor volledig spel aangezien kan worden, op de Jét is Rollende Dobbelstenen. Dit kennen we van verschillende andere Samsung-telefoons, zoals de BeatDJ, UltraTOUCH en Pixon. Als je dit opent krijg je een schermpje met twee dobbelstenen daarop, die je kunt gooien door met het toestel te schudden. Je kunt dit leuk gebruiken bij gezelschapsspellen zoals Mens-erger-je-niet, maar verder is het erg zinloos. Een ander minispelletje is onderdeel van de zelfstudie beweging, die bedoeld is om je te leren hoe je met de Motion gate-UI om moet gaan. Dit bestaat uit twee kleine spelletjes om de zwaai- en dubbel-tikbewegingen te oefenen maar helaas werken deze games beide niet zo goed. Voor de dubbel-tikbeweging moet je een vogel laten vallen door twee keer op de bovenkant van het toestel te tikken. Dit moet je zo doen dat de vogel een ballon raakt die dan kapot gaat en het doel is zo veel mogelijk ballonnen te laten knappen in één minuut. In het spelletje waarin je de zwaaibeweging kunt oefenen moet je met hamers een paal de grond in slaan. De hamers kun je bedienen door met het toestel te zwaaien.

Samsung S8000 Jet screenshot Rollercoaster Rush 3D

 

Samsung S8000 Jet screenshot double tap

 

Samsung S8000 Jet screenshot Snap

 

De Samsung Jét is en blijft een telefoon en hoewel het een beetje ondergesneeuwd wordt door alle multimediafuncties, vormen bellen en sms’en nog steeds de kern van elke telefoon. Dit moet dus wel goed werken en dat zullen we in dit hoofdstuk even gaan testen. De Jét ondersteunt alle mogelijke verbindingstypes en dat zal dan ook geen enkel probleem zijn, maar de kwaliteit moet wel goed zijn en een leuk extraatje kan ook nooit kwaad. Hier lees je hoe het zit met de belkwaliteit en alle extraatjes op dit gebied.

Bellen

Bellen gaat prima met de Samsung Jét, je kunt een gesprek beginnen op een aantal manieren, zoals we van elke telefoon gewend zijn. Naar het toetsenbord en de telefoonlijst kun je direct vanuit je standby-scherm en daarnaast is er een logboek. Het telefoonboek werkt gewoon naar behoren, je kunt alle gebruikelijke info bij je contactpersonen toevoegen en een contact zoeken en bellen gaat gemakkelijk. In het logboek staat alle informatie over je gevoerde en gemiste gesprekken en vanuit hier kun je meteen beginnen met bellen. Een andere, nieuwe manier om een gesprek te starten ligt in de Smart Unlock-functie en ook de Motion gate-UI biedt een nieuwe mogelijkheid om een contact te bellen. Deze hebben we al in het hoofdstuk interface besproken en dat zullen we hier niet nog een keer gaan doen. De kwaliteit van het bellen en de ontvangst van het toestel zijn gewoon conform de huidige standaarden op de markt. Handig is de nabijheidssensor die je oor aan de telefoon registreert en zo weet wanneer het scherm uit moet gaan, zodat je niet tijdens het bellen allemaal knoppen indrukt met je wang.

Andere leuke gadgets zijn de functies ‘tijdelijk dempen’ en ‘luidsprekerstand’, dit zijn beide functies waarmee je door middel van beweging iets kunt doen. De eerste, tijdelijk dempen, zorgt ervoor dat de telefoon stopt met overgaan als je het toestel omgekeerd op tafel neerlegt en deze functie werkt tevens bij de alarmfunctie. De tweede, luidsprekerstand, zorgt ervoor dat je telefoon automatisch op de luidspreker gaat als je hem tijdens een gesprek met het scherm naar boven op tafel legt. Beide functies zijn aan- en uit te zetten via het instellingenmenu en kunnen erg handig zijn. Ook de Fake Call-functie, die we onderhand al kennen van een aantal Samsung-telefoons wordt ondersteund door de Jét.

Samsung S8000 Jet screenshot bellen

 

Samsung S8000 Jet screenshot bellen

 

Samsung S8000 Jet screenshot bellen

 

Berichten

Samsung S8000 Jet screenshot berichten

Berichten versturen gaat met de Jét gewoon prima. De vele tekstinvoermogelijkheden zorgen ervoor dat het typen van een bericht gemakkelijk gaat en verder werkt alles ook goed. De berichtenapplicatie is niet zo bijzonder, de applicatie combineert e-mail-, sms- en mms-berichten, waardoor je alles in één keer bij de hand hebt. Een mms maak je door tijdens het schrijven van een sms’je op de knop ‘media toevoegen’ te drukken en voor e-mails is er een apart schermpje. De S8000 ondersteunt pop3- en imap-accounts, die je helemaal handmatig moet toevoegen. Het toestel ondersteunt standaard berichten, wat betekent dat je een template kunt maken en ook concepten en sos-berichten worden ondersteund. Daarnaast is het handig dat je berichten kunt archiveren in verschillende mappen zodat je ze later gemakkelijk terug kunt vinden.

Browser

De Samsung S8000 Jét moet volgens Samsung een geheel nieuwe browser hebben, de zogenaamde Dolphin-browser. De interface lijkt niets veranderd te zijn, maar onder de motorkap is er zeker het één en ander veranderd. De hele browserervaring is een stuk beter geworden en er is een aantal nieuwe functies toegevoegd. Browsen gaat ontzettend snel en vloeiend, mede door de HSDPA- en Wi-Fi-ondersteuning van de S8000. Je moet een link twee keer aanklikken voordat hij geopend wordt en aangezien twee keer klikken ook tot gevolg kan hebben dat de browser inzoomt op de pagina kan dat redelijk verwarrend zijn. Het scrollen door de pagina gaat heel erg soepel en is gewoon een kwestie van je vinger over de pagina rondbewegen. Je kunt direct via de url-balk op Google zoeken of een tekst op de pagina zoeken en vooral dat laatste is een erg handige toevoeging. De browser ondersteunt meerdere tabbladen op een iPhone-achtige manier. Een andere erg prettige en unieke feature is de functie om advertenties op een pagina te verbergen. Zo word je niet meer lastig gevallen door vervelende reclameboodschappen op websites. Tot slot heeft Samsung zo goed als volledige Flash-ondersteuning toegevoegd. De browser kan nog niet elke Flash-site weergeven, maar veel sites worden wel ondersteund en dat is al een goede vooruitgang.

Samsung S8000 Jet screenshot browser

 

Samsung S8000 Jet screenshot browser

 

De Samsung S8000 Jét heeft een batterij van 960mAh en dat is iets onder het gemiddelde voor dergelijke toestellen. Het amoled-scherm moet echter zorgen voor een grote stroombesparing en als we dat meenemen lijkt 960mAh theoretisch niet zo slecht. Het gaat bij zoiets als uithoudingsvermogen echter nog altijd om de praktijk en die blijkt in dit geval redelijk te kloppen met de theorie. Hoewel het toestel geen geweldige prestaties neerzet op dit gebied, is het ruim voldoende voor de huidige marktstandaard. Het toestel houdt het met gemiddeld gebruik wel een dag of twee à drie vol en als je hem echt veel voor multimedia gebruikt haalt hij in ieder geval het einde van de dag, vaak nog wel meer.

Samsung S8000 Jét batterij

 

Hiermee komt onze review van de Samsung S8000 Jét alweer ten einde en dat wil zeggen dat het tijd wordt voor de conclusie. We zullen in deze conclusie, zoals altijd, eerst even een korte samenvatting geven en de vraag of het toestel een goede koop is beantwoorden. Ook zullen we hier antwoord geven op de vraag of de slogan “Smarter than smartphone” terecht is voor dit toestel. Daarna komt er nog een rijtje met plus- en minpunten aan bod voor iedereen die er toch nog niet helemaal uit is.

Samsung S8000 Jét zwart

 

Samsung S8000 Jét zwart

 

Samsung S8000 Jét zwart

 

We hebben eigenlijk een heel leuke tijd gehad met de Samsung S8000 Jét en om heel eerlijk te zijn hebben we niet zo veel negatieve puntjes aan het toestel kunnen ontdekken. Het enige waar we mee zaten was dat het menu een beetje vreemd ingedeeld was, de camera ondermaats presteerde en dat Exchange niet met alle certificaten werkt. Het eerste is niet zo’n groot probleem, maar toch zeker een verbeterpuntje omdat het zoals het er nu staat gewoon niet erg overzichtelijk is. Dat de camera zo slecht presteert is erg jammer en dat is zeker een minpunt voor de Jét. Ook de constatering dat Exchange niet altijd werkt valt tegen, maar aan de andere kant is de Jét een feature-phone en mogen we blij zijn dat het toestel überhaupt Exchange ondersteunt. Een van de andere puntjes die wat minder waren was dat het toestel toch niet zo snel was als verwacht van de 800MHz-processor, maar het toestel is nog steeds erg snel dus het gaat een beetje ver om dat als nadeel te zien. Ook heeft het toestel een aantal erg nutteloze functies, zoals de Motion gate-UI, maar ook dat is iets extra’s en dus niet echt een nadeel. De lijst met voordelen van de Jét is gelukkig een stuk groter dan die met de nadelen. Zo heeft het toestel een chique uiterlijk en een scherm dat ronduit geweldig presteert. Daarnaast waren we erg blij met de functies Smart Unlock, luidsprekerstand en tijdelijk dempen, deze kunnen erg handig zijn als je er even aan gewend bent. Verder vinden we de prestaties van de browser van de Jét prima, vooral de functie om advertenties te verbergen functie is erg handig. Video’s afspelen gaat de Jét prima af en dit onderdeel zien we zelden zo goed in een telefoon. Tot slot zijn er natuurlijk nog de smartphone-functionaliteiten. Multitasken gaat prima en ook de Exchange-ondersteuning is uit zakelijk oogpunt ontzettend handig, hoewel het niet altijd werkt.

Samsung heeft voor de Jét de slogan “Smarter than smartphone” bedacht en zo’n zin roept natuurlijk meteen de vraag op of het toestel echt slimmer is dan een smartphone. Helaas moeten we constateren dat dit niet het geval is, hoewel het ongetwijfeld de feature-phone is die het dichtst bij de smartphone komt qua functionaliteiten. Multitasking is op smartphone-niveau, maar de andere functies laten het toch nog afweten en daarom kan de Jét zich nog niet meten met een echte smartphone. Dat neemt echter niet weg dat het toestel een prima koop is, voor de vierhonderd euro die je voor het toestel betaalt krijg je een waar multimediamonster dat menig concurrent mijlenver vooruit is. De LG Arena is de grootste concurrent van het toestel en hoewel de interface van dat toestel duidelijk beter is wint de Jét eigenlijk op alle andere aspecten. De Jét heeft veel betere multitaskmogelijkheden, wint het met gemak op het gebied van video playback en is daarbij een veel beter apparaat om het internet mee onveilig te maken. De camera van beide toestellen is niet echt goed en hierin kunnen we niet een echte winnaar aanwijzen. Als je een goede cameratelefoon wilt kun je beter kijken naar bijvoorbeeld de LG Viewty Smart, Samsung UltraTOUCH, Samsung Pixon, Renoir of Sony Ericsson C905, maar voor al deze toestellen geldt dat ze het op de meeste andere vlakken moeten afleggen tegen de Jét. Een ander alternatief voor ongeveer dezelfde prijs is de HTC Magic, die het op het gebied van multimedia niet haalt bij de S8000 Jét, maar wel een echte smartphone is en veel meer uitbreidingsmogelijkheden biedt dankzij zijn Android-besturingssysteem. Samsung heeft in ieder geval de feature-phone een stuk slimmer gemaakt en heeft met de Jét een prima multimediatelefoon op de markt gezet waar menig concurrent nog een hele kluif aan zal hebben.

Samsung S8000 Jét zwart

 

Pluspunten:

 • Chique design
 • Geweldig scherm
 • Smart Unlock is erg handig
 • Multitasking is goed en uitgebreid
 • Video playback is geweldig
 • Exchange-ondersteuning aanwezig
 • Luidsprekerstand en tijdelijk dempen functies zijn handig
 • Nieuwe Dolphin-browser presteert prima

Minpunten:

 • Menu heeft geen duidelijke indeling en is niet aan te passen
 • Camera presteert teleurstellend
 • Exchange heeft moeite met sommige certificaten

De Samsung S8000 Jet bestellen:

Onze review score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. knots -

  Hoi Alltegraaf samsung mobiek geen agenda itemsemaal,

  Heb een vraagje.
  Ik heb allemaal pictogrammen in mijn beginscherm staan zoals tegraaf samsung mobiel geen agenda items ets.
  Hoe kan ik die verwijderen of niet meer op mijn beginscherm krijgen?
  Dank je wel alvast.:Y

 2. Hans -

  Sinds een week kom ik niet meet in KPN webmail. Of ik het nu via de link: webmail.kpnmail.nl/ of het via de website van KPN probeer ik krijg altijd de mededeling "geen reactie". Wat doe ik nu verkeerd?

 3. Karen -

  Ik heb zojuist alle afspraken in mijn agenda gewist….ARGH! Ik kreeg een melding dat hij vol was en of ik wilde wissen. Ik heb er toen helaas niet bij nagedacht en ook de afspraken in de toekomst gewist, weet iemand of je deze nog kunt terug krijgen, mijn hele sociale leven staat erin…..

 4. mc32 -

  Goedemiddag

  Ik heb een Samsung Jet S8000 en wil deze omzetten naar android software weet iemand of dit mogelijk is

  Alvast bedankt
  Marcel

 5. Sarah -

  Is er ook een mogelijkheid om het automatisch omschakelen naar een qwerty toetsenbord uit te zetten? Want hij blijft de hele tijd heen en weer knipperen, ik kan er helemaal niks mee:(

 6. Mario -

  Zou je me kunnen helpen om nederland op mijn jet te kunnen plaatsen ,heb steeds verbinding mislukt bij het downloaden kaart

  mario

 7. kersje -

  Ik heb laatst een sms gewist zonder hem te openen. Sindsdien krijg ik bij iedere sms de melding dat ik 2 nieuwe berichten heb en als ik open ga ik niet naar m'n nieuwe sms, maar naar de lijst met smsjes. Heel omslachtig en lastig. Maar de gewiste sms staat ook niet meer in m'n oproepenlijst, dus hoe kom ik daar nou af? Kan iemand me helpen?

 8. aardbei -

  ik heb deze mobiel nu sinds Mei en heb er eigenlijk al vanaf het eerste moment problemen mee.
  eerst was er iets mis met de software waardoor hij telkens vast liep. ik heb de mobiel toen laten updaten en hij heeft de hele zomer goed gewerkt. maar na een tijdje werd ie weer trager en trager en hij begint steeds uit te vallen. ik heb nu ook steeds als ik mijn mobiel aanzet dat vraie vraagt of ik hem op heatset of op tv-uit wil, dit gaat dan vanzelf weer weg, maar het komt ook steeds weer terug!
  en dat is nog niet alles, ik heb hem zeg maar een halfuur geleden laten vallen, en hoppa! de beltoetsen aan de onderkant liggen eruit en het lukt me maar niet om ze er terug in te drukken [weet iemand hoe dat moet?]
  en nu dus zegmaar het ergste probleem, me touchscreen is kapot! -__-
  weet iemand of dit is op te lossen?

 9. anoniempje -

  ik heb een plobleem als ik me camera gebruik zegt die telkens camerafout en er staat een tekentje van een telefoon met een uitroepteken weet iemand wat dit betekend en hoe ik het moet oplossen???:S
  groetjes

  1. anoniempje -

   als je naar instellingen gaat en je drukt op telefoon profielen dan kan je kiezen wat voor een profiel je wil en als je dat wilt veranderen dan druk je op de pijltje rechts bovenin kan je kiezen wat je wil veranderen

 10. Iris -

  De samsung Jet is echt een geweldige telefoon,
  Heb hem nu zo'n 3 maanden, het is een snelle telefoon en het sms'en gaat lekker snel het internet werkt ook super, het enige minpuntje is dat aks jij hem in je zak hebt hij iemand kan gaan broek zak bellen dat is de rede waarom ik overal een veiligheidscode op heb, werkt goed en je went er ook aan, zeker een aan rader voor dit geld!:Y

 11. janien -

  hallo

  ik heb zo juist de sanmsung jet binnen met een abonnement (internet, bel en sms) van vodafone
  maar nu krijg ik geen netwerktoegan van vodafone bij handmatig kiezen steet er alleen bij kpn en t mobile
  en vodafone toevoegen wil me ook niet lukken heb een ander toestel van vodafone hier en geen problemen mee dus wel berijk ik heb een vermoeden dat de intsellingen niet goed zijn maar kan zoeken wat ik wil kan het niet vinden kan iemand mij helpen
  alvast bedankt
  mvg janien

 12. robb -

  hallo.:)
  Is er iemand die mij kan vertellen of de J:Set samen met de Imac kan werken? Of heb ik nu niets meer aan de Imac als ik de Jet aanschaf?:S
  Kan ik wel mp3 overzetten op de Jet?
  Kan ik met video bestanden werken?
  Kortom, wat mis ik als ik met mn Imac werk?
  Is het slim om een Jet aan te schaffen?

 13. Gast -

  Ik vind de Samsung jét een hele handige telefoon ik heb hem nu een paar maanden en ben er blij mee een minpunt is dat soms internet het niet goed doet. Maar verder is ie geweldig:Y

 14. bella -

  Ik ben echt een drol met telefoons maar heb een probleempje met mijn Samsung jet.

  Sinds maart heb ik deze telefoon en geen enkel probleem. Echter sinds twee weken geeft hij ineens geen naam weer in het display als ik word gebeld door iemand uit mijn telefoon lijst. Alles komt binnen als onbekend.

  Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Want volgens mij ik niet echt iets bij de instellingen aangepast.

 15. simonb1961 -

  Ik probeer sinds ik mijn Jet gebruik op het homenetwerk te komen. Dit lukt maar niet. Steeds komt de melding "geen reactie van AP".
  Ik snap er niks van, doe alles goed , WIFI aanzetten, netwerk selecteren, gegevens goed zetten, netwerksleutel invoeren e.d. Wat doe ik verkeerd of wat moet ik doen om toch op mijn eigen netwerk in te loggen?
  Wie helpt mij?

 16. houdoe -

  kan iemandmij helpen?
  als ik mijn mobiel aanzet vraagt ie of ik hem op heatset of op tv-uit wil maar als ik heatset kies dan heb ik geen geluid kies ik tv-uit dan krijg ik wel geluid maar dan kan ik geen filpjes kijkes wil iemand mij helpen want dit is heel erg vervelend
  reactie graaag!!!!!!

 17. Rene -

  Hoi,

  Ik heb mijn Samsung Jet nu iets van 2 weken en heb 2 problemen:

  1. Mijn Jet die schakelt zichzelf uit als ik hem vergrendel, of als hij in stand-bij stand staat (als het scherm dan zwart is, het gebeurt niet als het scherm aan is). Soms zie ik het net gebeuren dat de telefoon uitschakelt, dan komt er een lege batterije te voorschijn en daaronder verschijnt een balkje die helemaal vol laad en dan is de Jet uit.
  De batterije is vol, dus dan zal het wel niet aan liggen. Zou het misschien op te lossen zijn met een firmware update, of heeft het met de instelling te maken?

  Heeft iemand hier ook last van of weet iemand wat ik hier aan kan doen?

  2. Ik heb geen Samsung USB Datakabel, maar nog wel een Nokia USB Datakabel, die wel past. Alleen als ik hem dan aansluit op de computer zegt de computer dat het apparaat niet herkent wordt, terwijl de mobiel zich wel oplaad.

  Ik heb wel Windows 7, en dan prgramaa dat nodig is (PC Studio), draait niet op Windows 7 las ik Samsungmobile.com maar het programma start wel op.

  Heb de verbinding ook op Pc Studio gezet, dus dat heb ik niet fout gedaan.

  Heeft dit te maken met de kabel omdat het van Nokia is, of omdat ik Windows 7 heb, of aan de mobiel?

  Graag reactie(s)

 18. helloo -

  hallo
  weet iemand wat je moet doen als je geen geluid hebt bij filmpjes of muziek en je geluid staat op zijn hardst? want als ik mijn oortjes in mijn telefoon doe hoor ik wel het geluid van de filmpjes en muziek

  groetjes

 19. Jaimy -

  hoi,
  kan iemand mij helpen. als iemand mij bijv vandaag een smsje stuurd dan krijg ik die morgen pas en als ik die krijg dan meteen een stuk of 10 tegelijk hoe moet ik dat veranderen. in de winkel zeiden ze me dat ik moet updaten maar wat precies dan?

  groetjes

 20. Stefan -

  Hallo allemaal!!

  Ik heb sinds een aantal weken de samsung jet.
  Nu heb ik het 3g netwerk uitgeschakeld door GSM900/1800 te selcteren. Maar nu staat er een boven in het scherm een roodblokje met een witte R erin (dit is ook het geval als 3G wel aanstaat)
  wat houd dit in en hoe kan ik dat weghalen?

  Antwoorden kan op deze site maar mailen mag ook naar stefannijmeier@hotmail.com

  groetjes

 21. Raymond -

  Hallo Roos,

  1. Ik vermoed dat je met het 'blauw icoontje van een bolletje met signaaltekens" het wereldbolletje met een lopende groene pijl van links naar rechts bedoeld. Dit icoontje wordt weergegeven bij het laden van een pagina of gegevens van internet.
  2. Dat hangt er vanaf. Sluit je de browser af met de kubusknop, dant blijft de browser op de achtergrond draaien. Dit kan je controleren door nogmaals op de kubus of op het scherm op 'menu'te drukken. In het menu staat naast het icoontje van internet 'blauwe strepen in een cirkel' (ik kan het niet anders beschrijven 😉 ). Ook bij gebruik van widget maak je gebruik van dataverkeer.
  3. Sorry, dat probleem heb ik niet. Wellicht dat iemand anders hiervoor een oplossing heeft.
  4. Ja dat lukt. Dat kan via de widgets van hyves en hotmail of via het menu op internet http://www.hyves.nl en http://mobile.live.com.

  Succes.

 22. Igor -

  Ik heb sinds kort een samsung jet en daarbij kreeg ik net als iedereen een kaartje die je kunt opsturen naar samsung en daar dan gratis route 66 + een 8gb geheugenkaart voor terug krijgt. Nou is het probleem dat dit kaartje bij ontvangst al verlopen was. Kan ik hier op een andere manier nog aankomen?

  Groeten Igor

 23. Roos -

  Hallo,
  kan iemand mij helpen,
  ik heb net de samsung jet gekohcht en ben een beetje aan het uitproberen. Ik denk dat de meeste dat in het begin wel doen Maar ik heb toch wel een aantal vrgen:
  *Bovenin mijn mobiel staat een blauw icoontje van een bolletje met signaaltekens wat betekent dit?
  *Als ik niet op internet ben of in ieder geval het internet logo niet heb aangeklikt, betekent dat automatisch dat ik er niet op?
  *Hebben jullie ook stootterend beeld bij het afspelen van filmpjes van youtube? Is dit te veranderen?
  *Via je mobiel op hyves en msn lukt dat? Want bij lukt dat helaas niet.

  Ik ben benieuwd naar jullie reacties
  groejtes

 24. Roos -

  Hallo,
  kan iemand mij helpen,
  ik heb net de samsung jet gekohcht en ben een beetje aan het uitproberen. Ik denk dat de meeste dat in het begin wel doen 😉 Maar ik heb toch wel een aantal vrgen:
  *Bovenin mijn mobiel staat een blauw icoontje van een bolletje met signaaltekens wat betekent dit?
  *Als ik niet op internet ben of in ieder geval het internet logo niet heb aangeklikt, betekent dat automatisch dat ik er niet op?
  *Hebben jullie ook stootterend beeld bij het afspelen van filmpjes van youtube? Is dit te veranderen?
  *Via je mobiel op hyves en msn lukt dat? Want bij lukt dat helaas niet.

  Ik ben benieuwd naar jullie reacties
  groejtes

 25. Marjolein -

  Hoi,
  Voor de mensen die last hebben dat hun batterij snel leeggaat.. 3G uitzetten! scheelt enorm! Ik kan er nu ongeveer 5 dagen mee! heel handig. Vooral mensen die niet veel gebruik maken van internet. Wifi kan natuurljk nog wel gewoon.

 26. richard -

  Hoi weet iemand hoe je een backup kan maken met de samsung jet,als ik op toolbox klik in pc studio dan staat daar wel backup maken maar dan staat er dat je een ondersteunend apparaat moet aansluiten terwijl hij wel aangesloten is en hem wel herkend.

 27. Monika -

  haha al heel veel reactie's:P ik zoek een mobiel ik weet niet of ik een iphone krijg:S maar als ik die niet krijg koop ik een jet:Y

 28. Bertold -

  Hi Daisy,
  Zo te zien laadt je op via de computer en heb je ingesteld dat je elke keer moet kiezen. Je hoort dat probleem niet te hebben als je met de lader oplaadt.

  Open het menu en kies
  – Instellingen
  – Telefoon
  – PC verbindingen
  – maak een keuze, bijvoorbeeld New PC Studio
  – Opslaan.
  Dan hoef je niet elke keer een keuze meer te maken.

  Overigens verbaast me niets meer met deze telefoon want de software in het apparaat is erg instabiel. Af en toe de batterij loshalen lost sommige problemen ook op.
  Suc6

 29. Daisy -

  Hallo ik heb een vraag:

  en die luid als volgt, als ik mijn batterij oplaad, komt er iedere x usb selecteren, maar dat wil ik niet hoe krijg ik dat weer uit? want weet zelf niet hoe ik dat heb gedaan:S

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen?

 30. thomas2908 -

  Hey,

  Op het moment ben ik in het bezit van een Samsung Jet (S8000), ik ben niet tevreden over het toestel aangezien het toestel vaak crasht, en bovendien vind ik dat sommige functies niet goed werken. Ik ben dus opzoek naar een andere telefoon. Ik heb 3 maanden geleden deze Samsung Jet aangeschaft bij Vodafone superdeals waarvan ik de bron nog later in deze post zal vermelden.

  Ik heb mijn vizier gericht op de HTC Touch Pro 2 maar wil daarvoor niet nog eens een nieuw abonnement afsluiten! Het moet dus een sim-lock vrije telefoon zijn. Mijn vraag is nu: Denken jullie dat de sim-kaart in mijn Samsung Jet goed zou werken (internet, bel en sms) als ik hem in een sim-lock vrije HTC Touch Pro 2 stop?

  Verder had ik het idee om mijn Samsung Jet sim lock vrij te maken en dan tweedehands te verkopen, of mocht dat niet lukken gewoon simpelweg te verkopen op een 'verkoopjetelefoon' site. Ik heb berekend als ik mijn Samsung Jet + al mijn oude telefoons inlever, ik ongeveer 100 euro op haal. Hebben jullie enige ervaring met dit soort sites? En is het betrouwbaar? Maakt het trouwens uit of je telefoon sim-lock vrij is wanneer je gebruik maakt van dit soort sites?

  Kortom: Kan ik met mijn afgesloten abonnement bij Vodafone, de simkaart van mijn Samsung Jet in een sim-lock vrije HTC Touch Pro 2 stoppen en dat het dan vervolgens ook nog goed werkt? En geldt dit voor elk toestel mits het toestel sim-lock vrij is?

  Bronnen:
  Superdeal van Vodafone: http://www.superdeal.nl/superdeal/index.php?c=ML_60
  Telefoon op het oog: http://www.pdashop.nl/product/68389/htc … DgodxXIQaQ (kan wellicht nog iets goedkoper)

  Ik hoop snel van jullie te horen!

  1. Dominick -

   Simkaart overzetten is geen probleem, mits het toestel simlock vrij is of een vodafone (abonnements) simlock heeft.

   Met die verkoopjetelefoon site, bedoel je daarmee zoiets als Zonzoo? Ik heb er geen ervaring mee, maar in mijn ogen is het wel betrouwbaar. Simlock zou niet uit moeten maken daar.

   Voor goedkopere deals voor de TP2 kun je trouwens hier even kijken: http://www.kieskeurig.nl/gsm/htc/touch_pro2/prijzen/315171/

   Hoop dat het helpt!

 31. Wieteke -

  Hallo,

  Ik heb een vraag over het installeren van gedownloade games. Ik heb van internet een paar spelletjes op mijn telefoon gezet, en ze doen het allemaal goed, maar ik moet de spelletjes steeds weer opnieuw installeren. Hij kan dus ook geen spelletjes opslaan, zodat je de volgende keer niet verder kunt.Je moet steeds weer opnieuw beginnen. Is er een manier om de spelletjes blijvend te installeren?

  Groet,
  Wieteke

  1. Dominick -

   Ik denk dat je dan het spelletje direct vanaf internet op je telefoon moet downloaden. Bij oudere Samsung toestellen was het in ieder geval zo dat dingen die niet via de telefoon binnenkwamen geblokkeerd werden, dat zal nu nog wel deels zo zijn.

   1. Wieteke -

    Het probleem is inmiddels opgelost, ik deed zelf iets verkeerd. Ik opende de spellen steeds vanuit het bestandenmapje, en dan moet ik ze dus steeds opnieuw installeren. Maar als ik ze via games open,hoef ik ze niet meer opnieuw te installeren.Iig geval bedankt voor je reactie!

   2. Alex007 -

    Ik heb een hele handige site gevonden waar je kan leren hoe je handmatig spellen en applicaties op je samsung jet kan zetten. Ook heb ik daar hele leuke spellen gedownload!
    De website heeft handleidingen die je makkelijk de weg wijzen. http://www.samsungjetmobile.com

 32. Chris -

  Multimedia is inderdaad erg goed en de koptelefoonaansluiting met microfoon is slim. Maar…..
  Outlook synchronisatie werkt onregelmatig en met veel problemen, dus is in praktijk onbruikbaar. Geen standaard usb-aansluiting dus je moet altijd het speciale kabeltje bij je hebben op reis, gps werkt dan wel dan niet, beloofde route66 voucher ontbreekt…. Ik heb een goeie lock niet kunnnen vinden(smart unlock is een giller!)etc etc. Veel mogelijkheden met belofte, maar weinig echte successen en veel tijd kwijt aan het uitvinden hoe zaken (niet)werken. Ben zeer ontevreden over dit apparaat.

 33. Nico -

  Hey,

  Ik heb een vraag, telkens wanneer ik m'n camera aanzet, verschijnt er na een seconde of 15
  'Camera failed'. Weet iemand hier soms de oorzaak v/h probleem?

 34. Frederike -

  Hoi,

  Ik had een vraagje, er is een probleem voorgekomen op mijn samsung jet. Bij het bellen en gebeld worden kan ik diegene niet horen maar zij mij wel, en hij staat niet op dempen. Weet iemand misschien waar het aan ligt, ik kan het maar niet vinden

  Tot hoors.
  Gr. Frederike

 35. Thomas -

  Ik heb een probleem met messengers.

  Multitasken en messenger applicaties zoals Palringo, Nimbuzz en Ebuddy gaan NIET samen omdat de jet de internet verbinding verliest met de applicatie wanneer er wordt gemultitask'd. De gesprekken worden dan niet geupdate en je wordt uitgelogd wanneer je weer terug gaat naar de open gelaten applicatie. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen? Bovendien vraag ik me af of het mogelijk is een push notificatie te krijgen in het main scherm wanneer er wordt gepraat op een messenger. (net zoals op de blackberry bijvoorbeeld)

  Met vriendelijke groet,

  Thomas

 36. Roy1 -

  WIE KAN MIJ HELPEN?
  Ik heb dit gecopieerd van iemand anders omdat zij het zelfde probleem heeft als ik.
  Maar er kwam geen goed antwoord vandaar nogmaals dit bericht.

  zodra ik op mijn samsung jet een youtube filmpje (of een filmpje van een andere site) staat er eerst 'verbinden' dan 'verbonden'. en dat is het. het scherm blijft ongeveer 1 minuut zo staan en springt dan terug uit de webplayer.

  wie heeft dit probleem ook gehad en weet hoe het op te lossen valt? (p.s heb alle mogelijke combinaties browserprofielen en mediaprofielen al geprobeerd)

 37. Lianne -

  Hallo,

  Ik heb een vraag over de navigatie. Ik heb de Samsung Jet sinds februari en er een gratis Route 66 bijgekrgeen. In de handleiding staat dat als je het geheugenkaartje erin doet gewoon al de navigate kunt gebruiken. Mijn telefoon zegt iets anders, namelijk dat er een of meer bron bestanden ontbreken. Wie weet wat ik nu moet doen? Heb de cd die ik er heb bijgekregen ook al geinstalleerd op de computer. Verder kom ik er niet uit en het zou jammer zijn als ik mijn navigatie niet kan gebruiken. Alvast bedankt!

 38. Angela -

  hallo,

  ik heb een vraagje over de samsung jet.
  ik kan wel verbinding maken via het wifi internet met ons internet thuis, maar als je dan op internet gaat, is dat dan gewoon gratis? omdat je verbonden bent met wifi? of hoe moet je dat dan doen?
  als iemand het weet, zou je dan alsjeblieft willen mailen!! angelabril@hotmail.com
  alvast bedankt,

  liefs.

 39. Mark -

  Hallo Hallo,
  In de gebruiksaanwijzing van de Jet staat onderstaande tekst:
  "Wanneer de telefoon is uitgeschakeld, zorgt de
  automatische inschakelfunctie ervoor dat op de
  ingestelde tijd de telefoon wordt ingeschakeld
  en het alarm afgaat."
  Bij mij werkt dit dus niet (het ingestelde alarm gaat niet af als telefoon uit staat).
  Weet iemand hier een oplossing voor?

  Groet Mark

 40. John -

  Ben van plan om de samsung JET te nemen. Mijn vraag is of dat de nagigatiesyseem route 66 internetverbinding nodig heeft? Weet iemand hierop het antwoord?

 41. Cora -

  Hoihoi,

  Bij publishing naar web bij bijvoorbeeld foto's, staat wel facebook maar weet iemand of het ook mogelijk is om daar flickr bij te zetten op de jet?
  Dit zou wel makkelijk zijn gezien het dan meteen naar mijn website geupload wordt.

  Alvast bedankt!

  groetjes

 42. marian -

  Sinds een paar dagen kan ik niet meer inloggen op twitter via internet, ik krijg een foutmelding http status 404, weet iemand een oplossing en is er een manier om twitter als aps ergens te downloaden? Ik ben erg teleurgesteld dat er geen aps standaard voor de s8000 geinstalleerd is.

 43. Maik -

  Weet iemand hoe ik fotos gemaakt met samsung jet kan mailen naar picasa.com. Hier heb ik account aangemaakt, maar mijn telefoon geeft aan dat SMT server etc niet goed zijn ingesteld. Wat zijn de standaard instellingen zodat ik kan mailen van telefoon naar extern e-mail account.

  Mroet, Maik

 44. Cora -

  Hoihoi,

  Als ik via een bepaald iets van gmail mijn mail open en een afbeelding erin open kan ik die niet opslaan. Ook niet als ik langere tijd met mijn vinger op de afbeelding druk. Iemand een idee hoe ik dat kan oplossen want vind het wel irritant.
  Gezien het dingetje van mijn geheugenkaart afgebroken is :S.

  Alvast bedankt!!!

 45. Linda -

  Supergave telefoon. Maar weet iemand ondertussen al hoe je de agenda items van vandaag tevoorschijn kan toveren bij de widgets (dat groene uitroeptgeken). Nu komt er steeds te staan, geen agenda items, terwijl ik er wel items heb instaan. Ik zag de vraag al meerdere malen staan, maar helaas zonder antwoord.bedankt voor de reacties.
  Alvast

 46. Thomasvg -

  Oke, als ik ebuddy via de website en dus niet via een applicatie start dan wordt ebuddy echter wel bijgehouden tijdens het multitasken maar ebuddy via de site is zwaar klote =( zijn er niet meer mogelijkheden om te MSNen op de JET behalve dan die ebuddy applicatie en simpelweg naar de website te gaan en daar in te loggen?

  Ik neem aan dat er meer mensen hier zijn met msn op hun jet, ik vraag me af hoe zij msnen en multitasken tegelijk en met wat voor applicatie/site ze msnen.

  Bovendien vraag ik me af of het mogelijk is de standaard items van je JET te verwijderen en daarmee bedoel ik de afbeeldingen, en geluidsfragmenten die er al op stonden… ook kan ik dat homepage van de internet browser niet veranderen en blijft hij op mmmm.samsung.nl/vodafone staan of zo. Hoe kan ik dit veranderen?

  Groetjes, Thomas

 47. Thomasvg -

  Hey ik een paar dagen geleden de ebuddy versie gedownload voor de Ultratouch op mijn samsung jet, alles werkt prima maar als ik probeer te multitasken houdt hij de gesprekken niet bij in ebuddy. Dus als ik bijvoorbeeld in gesprek ben met iemand en die zegt wat terwijl ik met iets anders bezig ben in het multitasken wordt het bericht niet weergegeven. Dit is nogal vervelend en vraag me af of iemand weet wat je hieraan kunt doen? (bovendien trilt de jet ook niet als iemand wat zegt terwijl ik aan het multitasken ben)

  Ik hoop dat een van jullie mij verder kan helpen

  Groetjes, Thomas

 48. Roos -

  Hoi,

  Kan iemand mij vertellen hoe ik op mijn Samsung Corby het rode vakje met de witte r erin kan verwijderen? En wat is dit eigenlijk?

  Groetjes, Roos

  1. Dominick -

   Volgens mij heeft het te maken met roaming. Waarschijnlijk gebruik je een MVNO (dus niet KPN, T-Mobile of Vodafone) en ziet je toestel dat als roaming. Daar kun je niets aan doen helaas.

 49. Marina -

  Hallo allemaal, 🙂

  Mijn eerste indruk van de telefoon is zeker positief, je kunt er veel mee en het ziet er goed uit!

  Ik ben nu aan het proberen om de telefoon te koppelen aan ons thuisnetwerk en tot op heden zonder succes. Ik ben een beetje een leek, maar ben tot nu toe een heel eind gekomen. Tot dit punt…

  Het verbinden lukt niet. Ik krijg de melding 'vertificatie mislukt' of 'koppeling mislukt'. Nu weet ik niet welke instelling ik moet kiezen bij vertificatietype – standaard stond hij op 'openen', de andere keuzes zijn 'gedeelde sleutel', 'WPA' en 'WPA2'. Weet iemand hoe ik erachter kan komen welke ik moet kiezen? Of kent iemand een stapsgewijze handleiding oid, waar ik mee uit de voeten kan? De Wifigids geeft ook niet echt duidelijkheid.

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Groetjes, Marina.

  1. Dominick -

   Dat ligt eraan met welke codering je router werkt, daar kan ik of iemand anders je niet verder mee helpen. Hoewel ik me meen te herinneren dat dat erbij staat als je het netwerk zoekt….

  1. Fietje -

   Om nog even terug te komen op Windows 7, Samsung is op dit moment druk bezig om NPS hier mee werkende te krijgen (al werkt het bij mij gewoon wel). Ik had gevraagd waarom de NPS altijd een foutmelding gaf bij het zoeken naar updates (telefoon wordt niet ondersteund blablabla), en kreeg als antwoord dat die melding betekent dat er geen update beschikbaar is. Erg vreemd gezien mijn versie vrij oud is (XXIF4), maar ik vertrouw er maar op, mijn telefoon werkt nog prima!

 50. mark -

  Hoi kan de jet niet updaten onder win7 hij ziet hem gewoon niet staan. denk dat er hier wel meer het probleem hebben is er zo een link waar je de nieuwste versie updates kunt downloaden. wel jammer dat je dan niet up to date bent had er wel meer van verwacht dit valt zwaar tegen…

  mvg m:Y

  1. Fietje -

   Ik heb ook windows 7 en bij mij ziet hij de telefoon wel. Updaten wil niet, maar de enige logische verklaring die ik hier voor heb is omdat er gewoon weg niets te updaten valt 😉 Maar het ligt dus niet aan windows 7, want hier werkt het gewoon. En er zijn genoeg sites te vinden waar je de firmware kunt upgraden, maar die zal ik hier niet melden. Tevens heb je dan ook geen garantie meer op je telefoon natuurlijk…

 51. Ihiem -

  Hallo,
  Ik heb nu een tijdje de samsung STAR.Hij bevalt perfect, maar wanneer ik een mms krijg van mijn zusje(telefoonnummer staat opgeslagen in mijn telefoonlijst) kan ik deze wel bekijken..en wanneer ik een mms ontvang van iemand waarvan ik het nummer niet in mijn lijst heb staan krijg ik alleen de tekst en verder wit beeld. Weet iemand of dit komt omdat het nummer niet is opgeslagen of heeft het een andere reden?
  HELP!

 52. andre -

  oeps, verkeerde knop:
  1 welke firmware is nu de laatste?
  2 werkt de laatste pc suite goed? versie nummer?
  3 olievlekken? is het amoled gevoelig dus?
  4 ik heb bij t-mobile besteld. Hoe is hun service?

  hartstikke bedankt alvast

 53. Andre -

  Beste allemaal,
  als komend gebruiker alvast bedankt voor alle info.
  uit alle berichten komen een paar dingen steeds naar boven, kan iemand deze oplossingen opsommen?

  1

 54. yettovisch -

  Hallo,

  Ik heb een klein probleempje. Ik heb al meerdere dingen gedownload met de samsung jet en dat komt dan heel mooi in een download lijst te staan, maar nu is die 'verstopt' hij kan geen andere dingen meer downloaden, omdat hij bezig is met het inschakelen van een programma. Weet iemand misschien hoe ik dat programmaatje kan verwijderen? Of hij ik bij die download lijst kan komen?

  Groetjes

 55. bobbie -

  Snap nog steeds niet waarom een een license code is voor Route 66 op de Samsung Jet. Hoezo verloopt het na 6 maanden ? Hij werkt op interne gps, waarom zou het moeten verlopen op een gsm en op een navigatiesysteem niet ?? Wat verloop er nou eigenlijk ? Doet ie het dan helemaal niet meer of alleen de stemmen ?? Wat een achterlijk gedoe.:X

 56. Gast Roy -

  Goedemorgen allemaal

  Ik heb de jet nu een paar maanden en ben er aardig tevreden mee.
  Alleen doen ze erg moeilijk bij HI over de olie vlek.
  Ook de navi is een probleem,eerst vraagt ie om een geheugen kaart en als je die dan er in hebt zegt ie dat ie software mist en het dan moet halen van de cd/dvd.
  Nou ik heb gekeken maar staat niks van de navi op.
  Verder is het een geweldig apparaat.
  Heeft iemand nog tips over waar ik leuke apps of andere gadgets kan vinden voor de jet?
  games met jar bestand die ik om zet naar jad werken niet.
  graag een beetje hulp in de goede richting 🙂

  Groeten Roy

 57. Louise -

  Ik heb nogsteeds problemen met Twitter en hotmail. Ik kan beide wel gewoon bekijken, maar zodra ik zelf iets wil uploaden of posten gaat ie automatisch weer naar het inlogscherm. Ik heb het wel een paar keer gedaan, maar op de een of andere manier heeft ie dat zelf weer er uit gegooid. Bij hotmail kan ik aleen mail bekijken en niet versuren. Twitter doe ik via http://www.twit2d.com, speciaal voor mobiel internet. Het ligt niet aan de site, want via de laptop doet ie het wel. Iemand iedeeën/ervaring/tips? Dit was namelijk de reden waarom ik internet op mn mobiel had een word er behoorlijk gek van…

 58. Kovo -

  Heb Route 66 geinstalleerd op mijn Jet. Maps (Nederland, Duitsland, etc.)functioneren , maar GPS en locatieaan duiding niet.Wat te doen? Groet Kovo:S

  1. Hans -

   Hoi Kovo,
   Je moet het wel buiten proberen.
   Probeer eens een adres op te geven.
   Kijk ook even op het hoofdmenu/tonen/GPS informatie of je ook satellieten ontvangt.
   groet Hans

 59. mobi -

  Hoi,
  Ik heb mijn alarm aangezet, maar het volume is erg zacht. Ik kan even niet vinden hoe ik dit alarmvolume harder kan zetten.. iemand die kan helpen?

 60. kees -

  heeft iemand een idee hoe het kan dat ik met de jet niet metteen automatich mijn parrot carkit kan vinden?
  moet elke keer een bevestiging geven of hij aan mag melden bij de parrot
  bij mijn vorige telefoon ging alles atomatisch als ik instapte dan vonden ze elkaar wel en koppelden ze wel met elkaar
  hoefde zelf niks voor te doen
  maar nu elke keer bevestigen
  wie heeft een oplossing

 61. lettie -

  ik zit te twijfelen tussen de lg cristal en de samsung jet. Kunnen jullie mij helpen? zijn er veel nadelen aan de samsung jet.:S

  reageer a.u.b :Y

 62. Louise -

  Hey hallo!
  Ik heb gister de Jet binnengekregen en vind het in principe een supertelefoon.
  Er is alleen 1 ding waar ik niet uit kom: Ik wil foto's uploaden naar hyves en twitter, maar hij geeft bij communities alleen andere sites als facebook en myspace en ik kan geen communities zelf toevoegen.
  Weet iemand hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?

  Groetjes, Louise

  1. hallootjes -

   normaal staat dat altijd bij als je een foto maakt en dan kan je daar allemaal dingen mee doen en daar staat het er altijd bij. ik moet de mobiel nog krijgen is het een aanrader?

 63. roza -

  hallo
  ik heb een samsung h1 en ze hebben mij in de winkel verteld dan ik ook foto's zou kunnen maken aan de voorkant van de telefoon,
  nou ik kan het dus echt niet vinden weet iemand daar wat over dankje

 64. jetje59 -

  Hallo,,

  op mijn superjet, hoort toch ook geheugen te zitten, ik moet alles op mijn geheugenkaart zetten, maar dan, als ik bijv, een fot bij de contacten wil zetten, zegt hij,,,, geheugen vol,,,,wis enkele items, maar er staat maar 1 liedje en 2 foto,s op
  dit snap ik echt niet, en jullie??
  graag reactie:Y

 65. Pipo -

  Ik lees nergens een oplossing of een antwoord voor de vraag of het geluid van de toetsen / het touchscreen uitgezet kan worden zonder dat de hele telefoon op stil staat. Dat vind ik het meest irritante. Zet je het geluid van de toetsen /touchscreen uit, dan staat je hele telefoon op stil, achterlijk !
  Verder vind ik het een miskoop deze Jet. Na plaatsen van nieuwe firmware reageert deze wat beter, maar blijft een miskoop. GPS zit er voor l.l op , heb je niks aan. Geluid touchscreen niet uit te zetten, touchscreen reageert slecht op internetlinks. (heb een stylus erbij gekocht). Pop ups werken meestal niet op internet. Software van cd werkt niet.

  Heb de telefoon nu redelijk onder controle door nieuwere firmware (dankzij internet niet dankzij Samsung) en wat codes die bekend zijn. Over een jaar gaat ie de prullenbak in,

  1. Dick -

   Pipo, linksbovenin aan de zijkant zit een knop, druk de onderste een aantal keren in dan zie je een rondje met getallen van 0-7 als je die doordrukt tot de 0 zijn de toetsgeluiden uit maar bij mij werkt de rest van de geluiden dan nog wel gewoon

 66. steven -

  @bas,

  heeft te maken met je instellingen van je router.
  Stel triggerpoort in op 554
  trigertype : both
  public poort : 1024-65525
  public type : both.

  Je kan eventueel ook de instellingen van je quicktime aanpassen (hier gewoon public poort aanpassen lukt ook).

 67. majette -

  @ CaptCrash: Dit had ik ook, dit is een bekend probleem bij Samsung. Wat je moet doen is je telefoon terugbrengen naar waar die vandaan komt met de klacht en er wordt een nieuw beeldscherm opgezet, dus als je krasjes erop had, heb je geluk 🙂

 68. Jetje -

  Hallo allemaal,
  Ik heb mijn Jet al een aantal maanden, maar krijg youtube filpjes niet aan de praat (zelfde als Bas). De oplossing om dezelfde internet instelling (streaming) in te stellen bij zowel browserprofiel en mediaspeler werkt niet. Heb trouwens een telfort abonnement.

  Zit nu met mijn handen in het haar en heb het hele forum al doorgelopen. Wie kan helpen?

  Alvast bedankt!

  Groet Jet (net als mijn telefoon)

  1. Maik -

   Beste Jet en andere Jet bezitters met TELFORT als operator:

   Ik heb na 2 maanden mijn Jet verkocht, en daarvoor een HD2 in de plaats aangeschaft. Telfort/Samsung geeft problemen; ik heb een klachtenprocedure gelopen gehad bij Telfort webcare en het blijkt aan Samsung te liggen. Heb nu korting op mijn bundel gekregen, en op mijn HD2 loopt youtube als een trein. Evenals internet en allerlei andere zaken trouwens,die 100x zo snel werken als op die klote jet. Ben echt een oor aangenaaid door de Telfort verkoper toen, en ben dol gelukkig dat ik het ding voor een goede cent heb kunnen verkopen en de HD2 voor een prikkie heb kunnen aanschaffen!

 69. leek -

  Hallo helden,

  ik heb sinds kort een Jet.
  probleem: via u-tube kan ik geen films afspelen.
  Wanneer ik op een film klik opent de spelen, na enige seconden geeft hij aan "verbinding verbroken".
  Wat moet ik doen?
  Moet ik me registren bij U-tube?
  Moet ik de VOD registeren?

  ik weet het even niet meer.
  tot slot nog de vraag: Is er een uitgebreide gebruiksaanwijzing van het toestel.
  Graag verneem ik van jullie
  mag ook op naarbas@hotmail.com

  vast bedankt !!

  gr Bas

 70. Monique H -

  Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn foto's over krijg van de telefoon naar de PC. Ik heb New PC Studio geïnstalleerd maar krijg steeds deze foutmelding:
  "SAMSUNG MOBILE MODEM
  Geen reactie van het apparaat omdat het zich in de installatiefase bevindt. Probeer nogmaals nadat installatie is voltooid."
  Maar apparaat is helemaal niet aan het initialiseren. Bluetooth communicatie met mijn PC lukt ook niet. Ik word er gek van!

 71. CaptCrash -

  Ben al een paar dagen op internet aan het rondkijken en zie op veel fora de mededeling dat er een vlek ontstaat op het scherm. Is dit probleem al opgelost door Samsung of kan ik toch maar beter kijken naar een ander toestel? :S

  1. Ilona -

   Hoezo neem je niet gewoon een abonnement…
   Ik heb de samsung JET in het wit met abo…
   dit kon vanaf 12,50 per maand, dit is een één-jarig abonnement bij 'hi'.
   Ben je ongeveer net zoveel kwijt dan ben je in totaal maar 150 euro kwijt. na een jaar kan je hem simlockvrij maken… bespaart toch weer 100 euro en je bespaart op je belkosten!

   succes

 72. blobje -

  hoooi, ik heb de samsung jet, maar ik heb een klein probleempje; hij staat op automatisch vergrendelen, en nu lukt het af en toe niet om hem weer te ontgrendelen… dit is echt heel vervelend :S Ik kan wel een uur dat knopje ingedrukt houden, maar het helpt echt niet. Heeft iemand een oplossing?

 73. catt4u -

  Sorry, maar als je de Jet al 6mnd hebt en nog je mail niet ingesteld hebt kunnen krijgen moet je toch wel erg **** zijn :S

  Ik heb 'm sinds gisteren (een witte Pink Ribbon uitvoering van kpn) en heb er totaal geen probleem mee gehad.
  Komt mss omdat ik ook al een i8910HD heb 😉

  Er zit een voucher bij voor 6mnd gratis navigatie van Route66 voor Benelux op een 4GB geheugenkaarje en de DVD.

  Je kan ook gratis andere navigatie installeren.
  Maar uit je reaktie maak ik op dat je alleen overweg kan met een simpel te bedienen telefoon en te lui bent om zelf iets op te zoeken op i-net.

  En je opmerking dat je beter een makkelijk te bedienen iPhone had kunnen nemen slaat helemaal nergens op :S
  Die kost meer dan het dubbele van van de Jet en is hardware matig ook nog een stuk minder (camera/processor/geen beeldbellen en meer);)

  Gisteren middag de batterij vol geladen.
  Vandaag de hele dag mee zitten spelen om alles naar m'n zin te krijgen en een paar uur op i-net, muziek geluisterd en nu nog 2 blokjes.
  En dat voor de 1e x opladen is gewoon heel goed :Y

 74. drefgub -

  Ik heb de Jet nu een maandje of 6 en kan er niets anders van maken dan dat dit een ongelooflijk KUT apparaat is.
  # Navigatie werkt alleen maar met route66 en je moet er ook nog voor betalen.
  # Mail ontvangen en versturen lukt me nog steeds niet.
  # Bij kiezen van telefoonnummer vervelende geluidjes die ik niet uit krijg zonder het hele geluid op de telefoon uit te zetten.
  # Kan m'n afspraken niet terugzien op het voorblad.
  Sorry voor deze review maar ik had toch betere voor de Iphone kunnen gaan.

  1. catt4u -

   Heb je toevallig ziten spelen met GPS of Google Maps of met WiFi en bluetooth?

   Dat is de enige mogelijkheid dat die op de achtergrond aan zijn blijven staan en je batterji heel snel leegtrekt 😉

   Zorg ervoor dat je die applicaties met de taakmanager uit zet (kubusknop)of zet zelf je tel. een x met de hand uit/aan!

   Mijn i8910HD houdt het met navigatie (zonder aansluiting op de cigaretten aansteker) net 4uur vol..

 75. Stan -

  Ik was van plan vandaag een Jet te kopen, en heb op deze geweldige site dan ook alle vragen en antwoorden gelezen. Helaas vind ik dat er wel erg veel struikelblokken zijn voor de trotse Jet-bezitter. Ik weet nu al dat me dat te veel tijd en ergernis gaat kosten. Ik wacht dus nog maar effe met 'n smartphone…
  Sterkte iedereen, en veel succes!

 76. Fatima -

  Hallo,

  Ik heb gisteren de Samsung Jet gekocht..
  Ik heb hem gelijk opgeladen, heb er nog niet mee gebeld en heel erg weinig gebruikt maar mijn batterij is nu al leeg :S..
  Hebben meer mensen hier last van?
  Zo ja; kan er iets aan gedaan worden?

  1. deetee -

   Met normaal gebruik maar regelmatig email en internetgebruik laad ik m elke tweede nacht op maar ik zou drie dagen kunnen redden. Als je echter veel filmt en foto's maakt gaat ie wel sneller leeg:Y

 77. Geert -

  Hallo,
  Ik heb hem nu 3 dagen. Heb vandaag een geheugenkaartje geplaatst van 16 GB. Probleem is nu dat noch in verkenner noch in New Pc Studio deze geheugenkaart ondersteund wordt!!
  Geert

 78. david -

  pfff. na 3 dagen zoeken op internet, mijn provider om hulp te vragen, ben ik nog geen stap verder!
  Het lukt me dus écht niet om email deftig te configureren…
  ik kan mails versturen, maar niet ontvangen!

  mijn configuratie:
  Accountnaam: *naam*
  SMTP server: gprsmail.mobistar.be
  SMTP poort: 25
  Veilige verbinding: uit
  Type inkomende server: POP3
  POP-3 server: pop.telenet.be (ook in.telenet.be geprobeerd)
  POP3 poort: 110
  APOP aanmelding: gedeactiveerd
  veilige verbinding: uit
  Downloadlimiet: 500
  Ophaalopties: alleen onderwerp
  op server laten staan: geactiveerd
  Mijn adres: mijn naam@telenet.be
  Gebruikersnaam: mijn telenet log in
  Wachtwoord: mijn telenet wachtwoord
  Pop voor smtp: gedeactiveerd
  SMTP verificatie: geactiveerd
  Identiek aan POP3: gedeactiveerd
  Gebruikersnaam: mijn telenet log in
  Wachtwoord: mijn telenet wachtwoord

  Graag asap hulp!
  help help help!! 🙂

  1. Jens Royakkers -

   Voor telenet zijn er 2 servers die je moet gebruiken: in.telenet.be voor POP en uit.telenet.be SMTP, dus volgens mij niet die mobistar smtp grps server…

 79. Fietje -

  Het ging een tijd goed, maar nu kom ik weer een probleem tegen en niet zo'n kleintje ook. AL mijn online widgets die ik gedownload heb zijn verdwenen, en ook de widget-widget (legosteentjes) is nergens meer te vinden! Het kan komen doordat ik of de telefoon uit en aan heb gezet (maar dit doe ik vaker) of omdat ik een nieuwe pc heb (met windows 7) en mn telefoon heb aangesloten op de nieuwste NPS versie…(al lijkt mij dit sterk). Heeft iemand enig idee hoe ik de widgets kan downloaden (is er een url)?

  1. Fietje -

   Inmiddels heb ik de display instellingen maar gereset en dit heeft geholpen! Helaas niet de meest ideale oplossing, dus ik hoop dat me dit niet weer gebeurd. Ik ben er inmiddels achter dat het idd door het uit/aanzetten van de telefoon komt.

  1. Dominick -

   Het toestel is een Omnia II en het is alleen bedoelt voor de US, Australië, Canada, Taiwan, Maleisië en China voor zover ik kan ontdekken. Dus kleine kans dat je dat op de Jét aan de praat krijgt met kaarten voor Europa.

 80. Rick -

  Hallo Gast erik, bij mij hielp het door mijn telefoon uit en aan te zetten …

  Vraag aan iedereen: ik heb Gmail geinstalleerd (pop3 server). Als ik mijn e-mail ophaal dan worden alle mail headers, zowel gelezen als ongelezen, gedownload. Bovendien wordt al gedownloade mail nogmaals gedownload. Iemand een tip om dat te voorkomen

 81. gast erik -

  ik probeer al weken gmail te installeren, maar geen succes. Provider is Vodafone. Ik krijg als maar meldingen zoals 'DNS mislukt', 'Aanmelding mislukt', of 'ongeldig server certificaat'. Iemand raad?

 82. mikail -

  als ik een nieuwe game wil downloade en open op mijn samsung jet zegt hij: niet onderstuind bestands type

  wat moet ik doen?? ik wil de games spele…

  groetjes mikail

 83. Stan -

  Ik heb de samsung jet nu een tijdje en sinds deze week ook in het bezit van een rijbewijs .

  Zijn er hier gebruikers van Tomtom/ route 66.
  Wat vinden jullie hiervan en welke vinden jullie beter???
  Vermeld graag ook even welke versie jullie hebben geinstaleerd:).

  Groetjes

  Stan

  1. Dominick -

   Er is maar één volledig navigatieprogram compatibel met de Jét en dat is de meegeleverde Samsung Navigator (by Route66). Verder zijn er wat java-apps, maar die zijn niet echt ideaal. (Wayfinder, Nav4All en dergelijken)

 84. mikail -

  die beatDj heb ik persies niet, en altijd als ik een game download en probeer te openen verschijnt er: niet onderstuind bestandstype (ook als het java games zijn)
  wat moet ik doen??:S:S

 85. jose -

  Hallo, weet iemand hoe ikmijn inloggegevens van mijn hotmailaccount kan verwijderen? Hij laat alles staan ook mijn wachtwoord. (ook als het vinkje niet aan staat. Cookies en geschiedenis verwijderen helpt niet!

 86. Marije -

  Ik twijfel tussen de Samsung Jet/Samsung H1/Samsung OmniaHD of…..
  Ik internet, sms, bel veel en maak veeeeeeeeeeel gebruik van mijn camera.
  Kan iemand mij vertellen welk toestel hiervoor het beste is?
  EN of er een NOG betere telefoon bestaat op dit moment?

  1. mikail -

   de samsung jet heeft een uistekende camera, en een goed toetsenbord, en de wifi is ook heel handig als je je pc niet bij je hebt!! ik heb zelf een samsung jet…:Y

 87. Mies -

  Hallo,

  Ik heb een vraagje.
  Ik heb de samsung jet en elke keer als ik hem in mijn broekzak heb gaat hij ontgrendelen en zomaar iemand bellen. dat komt omdat het ontgrendel knopje uitsteekt en ik hem met mijn been indruk ofzo.
  Is er eenmanier om dat knopje uit te zetten ofzo?
  zo dat ik hij niet meer ontgrendelt in mijn broekzak..

  Gr. Mies

  1. deetee -

   hoi Mies, daar had ik eerst ook last van, ga naar Menu, instellingen, slim ontgrendelen op UIT zetten. Scheelt je 80 % van het automatisch bellen :):)

 88. Jeroen -

  heb gisteren besloten de jet te gaan halen, en klachten die hier vermelde zijn over de batterij, internet ed..
  daar heb ik helemaal geen last van.
  Top GSM!!

 89. deetee -

  Ik heb de jet nu een maand of twee, in het begin wilde ik m uit t raam gooien omdat ik moest wennen aan de touch screen maar ik ben er nu aan gewend en het is een top toestel, ook internet werkt prima (HI eindeloos online) oke niet zo snel als thuis maar het werkt goed, je email binnenhalen is helemaal top !
  Eén dingetje, regelmatig als je internet afsluit met het 'rode' hoorntje gaat het toestel uitzichzelf opnieuw opstarten ??!!

 90. sharon -

  Ik ga vanavond de jet halen hoop dat ie mij wel bevalt hoor namelijk niet zo'n hele goede dingen over bijv. dat internet erg sloom is..of dat ie niet veel smsjes opslaat :S

 91. Jeroen -

  Hallo,

  ben van plan deze gsm te kopen, is het een aanrader?
  maak wel is gebruik van het internet, maar gps zal ik niet gebruiken.
  zou ook graag weten of hij gebruiksvriendelijk is? of hij dus makelijk bedienbaar is bij het typen van berichten ed.

  grtz Jeroen

 92. Susan -

  Hallo allemaal!
  Wat een fijne site! Heeft al een hoop probleempjes opgelost!
  Nu heb ik nog wel 1 vraagje: Wanneer ik een foto maak met mijn telefoon en deze dan via mms wil verzenden, krijg ik steeds de melding dat de media mogelijk niet juist weergegeven aan geadresseerden. De gene die deze mms krijgt, kan de foto ook niet zien/openen. Hoe kan dat? En hoe verhelp ik dit?

 93. blommetje -

  Bij de Samsung Jet heb ik allerlei agenda items opgeslagen, met of zonder alarm. Op het scherm staat wel de vermelding : geen agenda-items terwijl ze wel aanwezig zijn. Weet iemand hoe ik dit op mijn scherm tevoorschijn krijg ? Bij mijn Nokia kon ik elke dag gewoon zien als ik mijn telefoon pakte welke agenda-items ik voor die dag had en als ze er niet waren voor die dag, dan kreeg ik de eerst volgende agenda-items.

 94. samsungjets8000 -

  blij dat ik van dienst kon zijn heb er zelf ook even over gedaan om het te vinden dus denk meld het maar even zodat meer mensen hier van kunnen genieten het blijft inderdaad lastig dat je het niet in het algemeen of per groep kunt doen maar het is tenminste iets.

  mvgr,

  samsungjets8000

 95. anouk -

  Ik heb hetzelfde probleem met het sms geheugen van m’n Samsung Jet!:(
  Op een gegeven moment gaf hij aan dat m’n sms geheugen vol was en dat ik smsjes moest wissen.
  Dus ik keek bij de geheugenstatus en daar zag ik staan dat het simgeheugen vol was, want er stond 25/25 en bij het telefoongeheugen stond iets van 300/500, dus ik kon nog iets van 200 berichten opslaan in m’n telefoon voordat m’n geheugen echt vol was.
  Dus ik moest 25 smsjes hebben die op de sim opgeslagen zaten, na even zoeken kwam ik erachter dat dat de eerste 25 smsjes uit m’n inbox waren. Dus ik wiste daar 1 van, zodat m’n simgeheugen niet meer vol was. Die andere 24 smsjes die nog op de sim opgeslagen stonden kon ik dan wel verplaatsen naar m’n telefoon (dacht ik).
  Dus ik drukte op een smsje dat in de sim opgeslagen stond, ik drukte op ‘meer’ en daar zag ik inderdaad de optie staan ‘naar telefoon verplaatsen’. Probleem opgelost dacht ik.

  Nou niet dus.:S Nadat ik er op gedrukt had kwam er in het beeld te staan dat m’n sms geheugen vol was en dat ik een aantal sms-berichten moest verwijderen. Dus ik heb toen maar alle 25 smsjes die op de sim opgeslagen stonden gewist, want bij geen enkele lukte het om die op de telefoon op te slaan.
  Maar nu is het probleem dat hij alle nieuwe smsjes die ik nu krijg wéér op de sim opslaat. En ik kan ze nog steeds niet verplaatsen naar m’n telefoon! Andersom wil het trouwens wel, van telefoon naar sim verplaatsen.
  Maar ik moet dus nu steeds m’n eerste 25 smsjes wissen en vervolgens slaat hij weer alles op de sim op zonder dat ik het kan verplaatsen, echt heel iritant.

  Ik lees hier dat er meer mensen zijn met hetzelfde probleem dus er moet toch wel een oplossing voor zijn??
  :S:S

  1. naamloos -

   Jaa dat heb ik dus ook..
   alleen al bij 200 smsjes
   en dat vind ik echt nogal balen,
   want zo kan je amper smsjes bewaren..
   heb jij er al iets op gevonden?
   er moeten er toch gewoon 500 inkunnen.?
   ik ga denk maar even naar de winkel toe een keer..
   als ik iets weet laat ik het nog wel horen.

 96. BadToro -

  Het is me zojuist gelukt aan de hand van de uitleg van Gast samsungjets8000, 29 oktober ; super, dank!
  Jammer dat je de toon niet algeheel in kan stellen.

  grtz

 97. BadToro -

  Goedmiddag, het zal ongetwijfeld al besproken zijn, maar kan iemand me vertellen of ik de sms tone kan wijzigen op de Samsnung Jet? :S

  Alvast dank!

 98. Anne -

  Ik heb vandaag Route66 geinstalleerd zoals het in de gebruiksaanwijzing staat beschreven. Maar de navigatie vind geen enkel adres.
  In tegenstelling tot andere berichten hier, moest ik maar €4 betalen hiervoor, dat vond ik al raar. Maar voordat ik nu € 60 ga betalen voor de licentie, wil ik even weten hoe dit probleem opgelost kan worden.

  Alvast bedankt voor jullie hulp!

 99. Marjolijn -

  Ik heb een samsung jet + vodafone. Internet werkt prima. Het lukt echter niet om hotmail.nl/ te openen;
  geeft aan tome-out gateway, ik zie een witte scherm, soms zie ik ook een slotje link boven, het lijkt erop dat de site beveiligd is of zo, bij hotmail.com kom ik uiteindelijk wel op de site maar na het inloggen dan zie ik eveneens een witte scherm, ik heb een samsung star hiervoor gehad en daar kon ik hotmail wel openen, verder nog een andere probleem ben nu al ruim een week mee bezig ik kan mijn emails wel ontvangen maar niet verzenden.

  Kunnen jullie mij helpen.

 100. Chef -

  Wanneer ik een sms krijg komt er netjes een melding op het scherm met 1 nieuw bericht, wil ik op 'tonen' drukken om bericht te openen, maar dit werkt niet.
  Iemand enig idee, want moet nu naar berichten, inbox en dan bericht lezen, beetje omslachtig.

 101. samsungjets8000 -

  Je kunt ook andere sms tonen selecteren d.m.v. telefoonlijst -> contactpersoon -> meer velden toevoegen -> Berichttoon en selecteer mp3`s ik vind dit een goede verbetering bij samsung mijn vorige modellen konden dit niet

 102. wilma -

  Heeft iemand enig idee hoe ik afbeelding opsla op de telfoon? Wanneer ik dus via mijn mobiel online ga naar bijvoorbeeld hyves, kan ik vanaf daar de fotos opslaan op mijn telefoon? Dit lukte met alle vorige samsungs namelijk wel.

  Groetjes

  1. Drien -

   Ja, dat kan
   als je je vinger langer ingedrukt houdt (wanneer je inzoomt) en los laat, zie je een vierkant icoontje met streepjes erin, die aanklikken en dan kan je 'm opslaan 🙂

   Ciao

 103. rugbypepijn -

  hallo,
  ik kwam via google op deze site.
  ik had een vraagje.
  als ik mijn oordopjes in mijn telefoon wil doen(samsung jet s8000) dan krijg ik niet het schermpje dat ik kan kiezen tussen headset en tv out.
  en dan speel ik mijn muziek af en dan hoorik het via de speaker inplaats van over de oordopjes.
  heeft iemand anders dit probleem ook of ligt dat aan de telefoon?
  ik kan dus alleen muziek luisteren via de speaker en niet via de oordopjes.
  is dit te verhelpen?

  1. majette -

   Ik heb hier ook last van.
   Bij het opstarten van de telefoon kan ik kiezen uit headset en tvout.
   Kies ik voor headset, dan kan ik alleen muziek afspelen met de oordopjes erin. Zonder oordopjes hoor je gewoon niks. Kies ik voor tv-out, dan kan alleen het omgekeerde. Heel vreemd en dit is niet op te lossen met een software update, ik heb dat namelijk al wel geprobeerd.

 104. Wyatt -

  Beste mensen,

  Ik heb Nav4all (via gsm) gedownload. Hoe kan ik dit programma nu openen? Zie nergens een icoontje ofzo… Heb navigatie aanstaan, maar als ik daarop druk krijg ik 'plaats de geheugenkaart'.

  Heb trouwens gedownload via de optie 'other (signed version)'

  Hoop dat iemand me kan helpen…

 105. Sleutel -

  Dag mensen,

  heb de Jet nu ook sinds een paar dagen, top toestel alleen ik vind het erg irritant dat, wanneer ik het QWERTY-toetsenbord gebruik om te smsen zonder T9, ik na twee klinkers of twee keer een s andere letters krijg. Is dit niet te verhelpen?

 106. Kaat -

  Hej, ik heb net de telefoon binnen en na wat experimenteren blijft er nu bovenin een blauw bolletje met daarop 2 blauwe streepjes staan, weet iemand wat dit is en hoe ik dat weg krijg???????

  1. Drien -

   Hee, dat is je wifi
   In je menu derde pagina, en dan linksboven staat wifi
   klik die aan, dan klik je op wifi knop in het midden (die als het goed blauw is) en dan is hij uit :Y

   Ciao

 107. Christine -

  Iemand ondertussen al een oplossing gevonden voor het probleem (ergernis) van het berichtengeheugen wat zegt vol te zijn of een uitleg over hoe in te stellen waar de sms wordt opgeslagen?? Please??? :S

 108. Baggio -

  Ik heb gister mn samsung jet binnen gekregen. Ik lees echter op allerlei sites en ook deze (overigens zeer goede review) dat er een widget-widget op de telefoon moet zitten waarmee nieuwe widgets te dowloaden zijn. Deze mist echter op mijn jet.Daarnaast las ik dat er in het hoofdmenu 32 items zitten, bij mijn telefoon zijn dit er maar 30. Iemand enig idee of ik wellicht een oude versie heb ontvangen.

  1. pav1973 -

   De widget-widget is het legosteentje in het widget-menu.

   En bij mij zitten er inderdaad 32 items in het hoofdmenu (oproepenlijst, google, mp3-speler, internet, video, bestanden, agenda, camera, fotobrowser, fotocontacten, alarm, instellingen, muziek zoeken, communities, dynamisch canvas, fm-radio, exchange activesync, video-editor, games en meer, spraakrecorder, bluetooth, sync, timer, stopwatch, wi-fi, downloads, notities, taken, wereldklok, calculator, omrekenen, easymenu). Welke mis je?

 109. Debbb -

  Ik heb een probleem. Ik rkijg opeens steeds de melding: Onvoldoende geheugen. Deze melding krijg ik bij alles wat ik wil openen. ik kan dus nu eigenlijk niet veel meer :s. Mijn telefoon geeft dan aan dat ik taken moet sluiten. Maar ik heb dan helemaakl geen taken open staan :s. Weet iemand wat ik kan doen zodat ik niet steeds meer deze melding krijg en mijn functies weer gewoon kan gebruiken??
  Alvast bedankt!

   1. Dominick -

    Is meestal voldoende idd. Het is sowieso niet slecht om je telefoons zo nu en dan eens opnieuw op te starten (ik doe zelf 1x per dag, maar meer of minder is ook prima)

  1. Dominick -

   Je kan spelletjes via de browser installeren van sites als Zedge en Getjar. Via de computer met codes is inderdaad ook mogelijk, maar daarvoor moet je niet bij ons zijn.

 110. jeffro -

  hallo juliie hebben allemaal vast wel gemerkt dat je die spelletjes een code voor moet hebben om ze te ontlocken heeft niemand een site ofzoiets om zulke programmas toegangkelijk te maken of een site waar je spelletjes ken downloaden ik hoor het graag als zoiets er is

 111. Ellen -

  Hallo, ik heb mijn jet nu een week in bezit en ben er erg tevreden over, nu krijg ik alleen de melding als ik bij mijn widgets op het ''Hyves logo'' druk en op me scherm komt dat hij de melding geeft: onvoldoende geheugen enig idee wat dit inhoud? 🙂

 112. Amanda -

  Hallo
  Ik heb de samsung jet 2 dagen geleden gekocht, maar elke keer gaat hij in mijn tas van blok af. als ik hem dan pak staat hij op internet of beld hij mensen.
  Ik heb al vanalles geprobeerd ook om hem speciaal met letter en code te blokeren, maar hij ontgrendeld hem op het scherm (waar je maar ff iets tegen aan hoeft te houden en al ontgrendeld is)
  Wie heeft een oplossing voor mij??
  Want hier baal ik echt van!!

 113. Carlijn -

  hallo,,

  weet iemand een goede site om applicaties / games te downloaden, ik heb vandaag me Jet gekregen, en speelde een level van een spel en toen moesr ik hem gaan kopen dus heeft iemand daar wat voor??

  liefs

 114. McMeany -

  Hoi hoi!

  Ik heb de Jet nu een maand…en tot nu toe echt een prima toestel! kan mail ontvangen..helaas niet verzenden…

  Er is alleen 1 ding,…waar ik echt razend van word!

  ..Het aantal sms'jes in je in box…

  Na 214..ongeveer begon het apparaat te protesteren..verwijderen enkele berichten…ik gedaan..maar het bleef zo..

  Ik dacht…weet je wat..ik maak een extra map aan..en gooi daar alle smsjes in die ik wil bewaren…maar helaas….214 is zo ongeveer het max.

  Wat is dit voor onzin???? iemand die die anders opgelost heeft? ik heb vodafone btw.

  Greeeetz!

  1. naamloos -

   ik had precies hetzelfde,
   ik dacht oh ik maak er een map van,
   mooi opgelost allemaal
   nou mooi niet..
   ik heb hi.. dus het zal niet aan vodafone liggen.
   ik heb er ook rond de 200 in staan. echt zwaar vervelend.

 115. Carolien -

  Weet iemand wat de logica is van de albums en mediaplayer in kubusvorm? Ik heb nu 5 albums in mijn muziekmap gezet, maar hij toont dan bij "albums" alleen de afbeeldingen die hij kan vinden en bij "mp3-speler" maar 1 liedje… Strange….

  Verder complimenten voor alle info hier!! Echt top! :Y

  1. Dominick -

   Albums bij die kubus zijn je foto's, de muziekspeler zou gewoon al je nummers moeten weergeven, maar niet ingedeeld in albums volgens mij.

 116. Cynthia -

  hallo ,
  ik heb een probleem ik heb al een aantal weken de samsung jet en nu geeft hij aan dat me sms geheugen vol zit . en kijk ik bij geheugenstatus dn zie ik van de telefoon 77 / 500 en op de sims 15/15 dus hij slaat nu alles op op de sim en niet in de telefoon
  wie kan mij helpen.
  groetjes

 117. Frank -

  Hee Mensen Ik heb de samsung al een tijdje maar nu wil ik er uithalen wat er uit te halen valt maar ik wilde Spelletjes en apps Downloaden maar elke keer zegt die bestand niet ondersteund en dat soort grappen terwijl ik wel Jar formaaten moet hebben Hoe kan dit? Films en Muziek doet het erg goed daar ben ik blij om. Maar kan iemand me me helpen om apps en games? leuke download link of even uitleggen wat ik nu moet doen NIETS WERK:(

 118. Jordy -

  heej allemaal
  ik had een vraag: weet iemand toevallig wat de benodigde gegevens zijn om een hotmail account te laten werken op de jet? gegevens als de url server, het domein, en ssl gebruiken aan/uit. kan iemand mij hier misschien mee helpen? ik heb al op internet gezocht maar niets kunnen vinden :S

  1. Rick -

   Probeer eens mid.live.com , zo kom ik wel in mijn hotmail. Veel internetsites hebben een 'lichtere' versie voor mobiele telefoons. Zoals mobiel.9292ov.nl, mobiel.nu.nl enz.

 119. Harry -

  Ingrid, het werkt inderdaad, normaal als ik de telefoon in mijn broekzak had en het bovenste deel van het knopje aan de rechter zijde werd per ongeluk ingeduwd, kwam wel de schermbeveiliging; maar als het knopje ingeduwd bleef ging de kubus allerlei functies in werking zetten. Nu het slim ontgrendelen uit staat, komt de kubus wel tevoorschijn maar ook al blijft het knopje langer ingeduwd doet hij verder niets. Bedankt voor de tip. Harry

 120. vonnie-13 -

  Ook ik krijg mn navigatie niet aan de praat. ik heb route 66 op mijn extern geheugenkaart staan maar deze herkent hij niet…kan iemand mij helpen??
  IK had hiervoor de nokia navigator vandaar dat ik de software op mn geheugenkaart heb staan.
  yvonne

 121. Guffroy -

  Ik heb nav4all, Way-finder op de externe SD kaart gezet (gecopieerd) maar niets….De jet vraagt om bestanden van Route 66. Maw hoe heb je dat navigatieprogramma op de jet aan het lopen gekregen – geinstalleerd gekregen. Alvast bedankt voor de moeite
  Cees

 122. tommie -

  Ik ga binnenkort naar het buitenland en ben bang voor hoge internetkosten. Weet iemand hoe ik data-roaming kan uitschakelen? Ik vind het voldoende als ik in het buitenland via wifi kan werken.

 123. Ingrid -

  Harry en Hans, hebben jullie het toestel op slim ontgrendelen staan? Ik had er ook last van ( een keer 6 min gebeld met een voice mail ) Ik heb slim ontgrendelen uitgeschakeld en heb er sindsdien geen last meer van. Je moet de ontgrendelknop dan langer ingedrukt houden om te ontgrendelen.

 124. Hans -

  Harry, ik heb er ook last, van ben bij KPN geweest ze kunnen er niks aan doen ik gebruik wel het hoesje, maakt niet veel uit wel of geen hoesje hij blijft aan gaan.

 125. coco -

  samsung jet. ik ben bij tele 2. als ik mijn email account aanmaak kan ik toch geen mails verzenden en ontvangen.krijg telkens de melding:verbinding mislukt.
  wie weet raad.

 126. Alida -

  weet je,, ik heb vorige week heb ik de telefoon samsung jét ook besteld ,, maar nu lees ik net op dezelfde site dat de witte er nu ook is hoe stom is dat! natuurlijk is die telefoon in het wit mooier vind ik maarja ,,
  🙁

  Doeii:P

 127. Devadervanjemoeder -

  Knopje linksboven drukken. Dan krijg je een schermpje met een cirkel waarbij je bij volume het puntje naar 0 moet schuiven. Dan maakt je telefoon geen geluid meer bij het drukken op een toets.

 128. gerard -

  ik heb sinds kort de samsung jet.. weet er nog niet zoveel van.. heb wel veel gehad aan de reacties op dit artikel.. ik zou graag willen weten hoe je het piepen van de toetsen uitzet ..(zonder dat ik hem op trllen zet bedoel ik …

  gerard

 129. littlelady -

  Ik heb alles van de pc afgegooid(software van pc studio) en het weer helemaal opnieuw gedaan. vervolgens als ik de telefoon aanlsuit moet ik dus kiezen massa-opslag, mediaplayer of pc studio. Ik kies pc studio en dan start het programma NPS op en herkent mn telefoon. Dan moet je op dat icoontje klikken van de telefoon en dan gaat ie synchroniseren Maar dit duurt zo erg lang, wel 5 minuten ofzo en dan geeft ie als foutmelding aan dat ik de telefoon opnieuw moet aansluiten of het programma opnieuw moet opstarten. Ik heb dit sinds gisteren heel vaak geprobeerd, toen las ik dus iets over schermbeveiling en ik heb de duur van schermverlichiting verlengd naar 10 minuten zodat ie niet tijdens het synchroniseren uitgaat. Helaas zelfs dat heeft niet geholpen. Hij moet toch gewoon de bestanden van mn telefoon kunnen lezen? Ik snap er niks meer van!

  Wat doe ik fout??:S:S:S

 130. littlelady -

  Help!!:S Ik heb new pc studio geinstalleerd maar krijg mn jet niet gesynchroniseer. Ik las net hier ergens dat je de schermbeveiling moet uitzetten maar hoe doe je dat?

  Please help, ben sinds gisteren bezig!:S

  thanks!

  1. Dominick -

   De schermbeveiliging uitzetten wil gewoon zeggen op de unlock toets drukken, neem ik aan. Maar ik betwijfel dat dat een oplossing is…. Wat is precies de fout?

 131. anna -

  Hoi Ik hem de samsing jet gekocht maar waar staan de winks. Ze moeten er wel opzitten maar ik weet niet hoe ik daar moet komen. Kan iemansd mij hierbij helpen please??????

  Groetjes Anna:Y

  1. Dominick -

   Als je smilies bedoelt: ik weet niet of de Jét ze weergeeft, maar als je in een sms berichtje de reguliere codes ( :-), :-(, ;-), 😛 etc.) neerzet, dan worden ze op elke telefoon die ze wel weer kan geven automatisch weergegeven in je berichtje.

 132. Joyce -

  Ik heb nu al een maand de JET en ben er super blij mee! Alleen geeft hij de laatste tijd aan dat mijn SMS geheugen vol is (kan er maar 25 op de SIM opslaan en 500 op de telefoon) Als ik dan kijk bij geheugenstatus staat er idd dat de SIM vol is, alleen ik heb nog meer dan genoeg plaats op mijn telefoon.
  Waarom bewaard die niet automatisch de smsjes op de telefoon als de SIM vol is?!

  Erg irritant om steeds de smsjes te wissen van de SIM!> Hebben hier meer mensen last van? En is er wat aan te doen?

  Trouwens, heb veel aan deze site gehad toen ik de JET wilde aanschaffen! Bedankt…

  1. Dominick -

   Het moet ergens bij berichten onder instellingen zitten, waar precies weet ik niet uit m'n hoofd. Als je het niet kan vinden, laat even nog een berichtje achter, dan ga ik het voor je opzoeken als ik in de buurt van m'n Jét ben (dat ben ik nu niet dus 🙁 );)

   1. alvdm -

    HaiHai, ik heb precies hetzelfde probleem van die smsjes maar dan met mijn Samsung Star, en het is erg vervelend om telkens al mijn smsjes te moeten verwijderen. In het vorige bericht zei je dat je een oplossing had, maar even niet in de buurt was van je mobiel, dus ik vroeg me af: Heb je nu een oplossing? En later las ik ook nog het idee om je gsm te rebooten of te updaten, alleen ik weet niet precies hoe ik dat moet doen, dus misschien heb je ook daar een oplossing voor? Ik zelf ben namelijk ten einde raad en compleet atechnisch haha, dus ik hoop dat iemand van jullie me uit de brand kan helpen?

    En als het een bug is, is dan ook hier wat aan te doen, of heb ik dan gewoon pech gehad?

    Alvast bedankt!

  2. Fietje -

   Lijkt me haast een bug. Ik kan namelijk geen optie vinden in de instellingen om dit bijv. te wijzigen. En bij mij slaat hij de berichten automatisch op de telefoon op als het SIM-geheugen vol is…Misschien even een update laten uitvoeren?

  3. Gaby -

   Hoi Joyce,

   Het is al een tijdje geleden, maar ik vroeg me af, of je een oplossing hebt gevonden voor dit probleem? Ik ervaar namelijk precies hetzelfde.

 133. Nick -

  hallo,
  ik zou graag willen weten hoe ik moet instellen dat ik email via mijn jet kan lezen en versturen enz.. ik heb een hotmail account maar heb geen idee hoe ik het kan instellen, ik heb al wat gezocht op internet maar niks kunnen vinden, zou iemand hier mij misschien mee kunnen helpen? BVD!
  Nick

 134. DaviD -

  Ik heb mijn Jet sinds een paar dagen, en ik wil de Divx activeren, heb alle instructies bij vod.divx.com gevolgd, ik heb de divx gedownload om de activereingsvideo te kunnen maken en alsnog krijg ik de melding dat het bestand niet kan worden afgespeeld, terwijl het de activeringsbestand is.:( wat doe ik dan verkeerd?

  kan iemand me a.j.b. helpen?!

  1. Fietje -

   Voor zover ik weet zit Divx al op je telefoon. Alleen als je ook Divx filmpjes via Divx wil downloaden (en betalen) moet je dat activeren, en dat schijnt nog niet te werken. Maar de filmpjes speelt hij al gewoon standaard in Divx kwaliteit (of hoe je dat ook wilt noemen) af.

   1. DaviD -

    Divx zit er al op, maar bij mij wilt ie ht niet afspelen omdat ie niet is geactiveerd. Ik weet hoe dat moet, want ik deed hetzelfde met mijn PS3. maja ik denk dan maar verder ga zoeken naar een antwoord, tog bedankt Fietje.

 135. MeMyselfandJet -

  Wie herkent het volgende probleem?
  Wanneer ik een sms ontvang, kom er een foldertje in beeld met '1 nieuwe sms ontvangen'. Nou komt daarachter telkens weer de laatste gemiste oproep te staan. Ook al heb ik dat al eerder eens weggeklikt… Wat kan ik hieraan doen?

  1. Fietje -

   Volgens mij is dat een stomme bug. Zodra je dan bijv. op spraak drukt en dan ff snel ophangt, krijg je het schermpje niet weer, totdat je weer een gemiste oproep hebt. Een omweg is natuurlijk om de oproepenlijst er bij te halen en je gemiste oproepen te bekijken…Maar het blijft erg vervelend dat het niet uit zichzelf weggaat 🙁

 136. tofje -

  Hallo,

  Ik heb al een tijdje de goede instellingen op mijn Jet staan voor het ontvangen en versturen van emails. Zonder dat ik iets veranderd heb kan ik ineens geen emails meer versturen. Er komt dan te staan verzenden mislukt. Het ontvangen van emails lukt nog wel!
  Ik heb gisteren bij een vriendin met ook een hi abonement dezelfde instellingen ingevoerd en zij kan wel emails versturen.
  Snap er niks van aangezien het tot vorige week bij mij ook nog lukte.
  Weet iemand waar dit aan kan liggen?

 137. cootje -

  Hallo,

  Hoe kan ik een signaaltoon instellen voor een gemist gesprek, bij een sms-je klinkt de berichttoon ook een paar keer. Weet iemand dit misschien?

 138. Frank -

  het kaartje is ook al geformatteerd. Helpt niet.
  Er is een ander kaartje in gedaan wat ook niet helpt.
  Het vreemde is dat alles is begonnen toen de telefoon contact met de software PC studio en voor de optie massa opslag koos. Bij de optie PC studio was er niks aan de hand.
  En telkens als de telefoon weer opstart krijg ik ff het icoontje van het geheugenkaartje te zien en gaat dan vervolgens door naar het normale beginscherm van de telefoon, dus eigenlijk het buroblad. Maar ja, dat duurt dan 1 minuut en dan gaat die weer afsluiten en opstarten, enz enz enz.

  1. Dominick -

   Waarschijnlijk een foutje die bij het aansluiten in de software is gekropen dan. [url=http://www.gsmhelpdesk.nl/forum/viewtopic.php?f=21&t=14674]Hier[/url] kun je de nodige uitleg vinden over zelf updaten, maar ik zou je aanraden om hem gewoon even naar de winkel te brengen.

 139. MeMyselfandJet -

  Misschien echt een domme vraag… maar hoe sla het op onder de tag van de mp3?
  Kan dat via je telefoon of via de PC studio?
  Mijn muziekbestanden zijn .wma, maakt dat nog uit?

 140. Frank -

  Hallo,

  Ik heb sinds een paar dagen de Samsung Jet. Na het opladen heb ik er aan micro sd kaartje in gedaan van 8GB. In eerste instantie niks aan de hand. Maar op een gegeven moment toen in contact wilde maken met de bijgeleverde software, en koos voor de optie 'massa opslag', begon hij raar te doen. Na ongeveer een halve minuut ging het toestel, met geheugenkaartje erin, zichzelf rebooten. Als ik vervolgens het geheugenkaartje eruit haal gaat alles weer goed. Maar als ik dan weer het geheugenkaartje erin doe begint hij weer te rebooten. Ik heb het geprobeerd met een ander geheugenkaartje maar precies hetzelfde. Voor de rest werkt de telefoon prima.
  Kan iemand mij hiermee helpen?

  BVD

  Frank Biermans

 141. MeMyselfandJet -

  Weet iemand hoe je de album artwork op de samsung jet instelt? Ik heb de plaatjes wel in mijn mobiel staan, maar hij laat ze niet zien in de mp3 speler.
  Ik had ergens gevonden dat je de naam van de plaatjes moest veranderen in folder.jpg, maar dat kun je maar 1 keer doen, dan zegt hij: bestandnaam bestaat al…

  What to do??

  1. pav1973 -

   Ik heb het bovenstaande geprobeerd. Ik heb elk album in een eigen map staan en heb in elke map een folder.jpg geplaatst. Het artwork wordt echter niet getoond.

   Ik heb dit opgelost door het artwork in de tag van de mp3's op te slaan. :Y

   1. MeMyselfandJet -

    Misschien echt een domme vraag… maar hoe sla het op onder de tag van de mp3?
    Kan dat via je telefoon of via de PC studio?
    Mijn muziekbestanden zijn .wma, maakt dat nog uit?

  1. Fietje -

   Even goed de gebruiksaanwijzing doorlezen en je had het antwoord op je vraag gevonden. Die R kan je niet wegkrijgen dit betekent namelijk dat je buiten bereik bent van het servicegebied (meestal staat de R er als je bijv. in het buitenland bent).

   1. Beertje -

    Buiten het service gebied van wat precies? Bij mij staat de rode r er ook vaak, maar ik maak geen gebruik van internet volgens mij,m dus lijkt het me sterk dat mijn telefoon daar ineens op aangesloten is..Tenminste…ik hoop het niet…

 142. Dennis -

  Hey ik heb net de telefoon binnen en ging net ff op het netwerk va mijn buurman, maar nu blijven er 3 icoontjes staan nl 3G, een rood vakje met daarin een witte R en en blaw bolletjes met daarop 2 blauwe streepjes, ik zit nu niet op internet toch?

  1. Fietje -

   Ik zie dat er een nieuwere versie is dan die ik er op heb staan (IF8 heb ik). Hoe kan het dat mijn NPS dat niet aangeeft? Hij geeft steeds aan Device not supported; met andere woorden er is geen nieuwe update (zo las ik op internet)

 143. Starr -

  Hallo

  Heeft er iemand een msn applicatie gevonden waarbij de tekst niet van het scherm af valt?

  Tot op heden staat op de ebuddy site nog steeds geen 'jet' in de download lijst. Ik heb er al een aantal geprobeerd, maar telkens weer valt de tekst weg.

  Welke versie hebben jullie geselecteerd? Of hebben jullie een andere msn applicatie?

 144. dimitri -

  hallo ik heb de jet nu 4 weken
  perfect toestel er zit alles op wat ik nodig heb
  aleen 1 ding lukt nie nie als ik um wil updaten staat er telkends ( device not suported) ik kan um dus niet updaten
  kan iemand me helpe?

   1. Fietje -

    Bij mij zegt hij ook Apparaat niet ondersteund, dit is gekomen nadat ik hem bij een Samsung Premium Point heb laten updaten. Maar volgens mij mag dit niets uit maken.
    Ik heb NPS versie 1.2.1 IH2…is dit de nieuwste versie? (als ik nu naar de site van samsung ga, krijg ik ineens een oudere versie om te downloaden, IG4 ofzo)

 145. Nick -

  ik heb de gsm pas sinds vandaag, maar ik heb 1 vraag, ik hoop dat iemand deze nog kan beantwoorden:
  Ik wilde wifi aanschakelen, maar ik maakte een foutje bij het intypen van de netwerksleutel, maar nu kan ik deze niet meer veranderen, ik kan alleen maar verbinding maken en details tonen. kan iemand mij hier aub mee helpen, ik ben niet zo heel technisch 😉
  bvd

  1. Fietje -

   Bij instellingen -> netwerktoegang -> verbindingen kan je je draadloos netwerk aan klikken en daar kan je als het goed is zo de netwerksleutel (en andere instellingen) weer wijzigen.

 146. JP Muis -

  Je kunt de telefoon kantelen en krijg je toch een toestenbordje. Is gewoon handig hoor en lekker snel. En ja, het is geen toetsenbord van je pc 🙂

  1. Fietje -

   Je moet in ieder geval (9 vd 10x) buiten zijn wil GPS werken. Verder zijn niet overal satellieten in de buurt, dus daarom kan het zijn dat hij geen verbinding kan maken.

   1. Stan -

    Satellieten zijn voor iedereen even ver verwijderd, dus dat er geen dekking zou zijn, kan niet de reden zijn…

 147. Fietje -

  Voor zover ik weet moet je er voor zorgen dat zowel je media- als browserprofiel dezelfde is. Dus bij beide (in het geval van bijv. KPN) KPN Streaming, of bij beide KPN mobiel internet, of gewoon je WIFI verbinding.
  Hierdoor is mijn probleem namelijk opgelost 😉

 148. ilzetje -

  Gisteren mijn Jet gekocht, probeer hem nu al anderhalve mijn toestel met de pc-software te verbinden. Heb al de nieuwste versie geinstalleerd, maar blijf een foutmelding krijgen: 'the divice is not in idle mode, communic cannot proceed'.

  Iemand tips om dit op te lossen?

  1. Fietje -

   Je moet wel zorgen dat je niets open hebt staan op de telefoon als je de telefoon met je pc verbindt (dus je telefoon moet 'idle' zijn, inactief). En natuurlijk verbinden met PC Studio (als het goed is vraagt je telefoon hier om, tenzij je hebt ingesteld dat hij standaard met PC Studio moet verbinden).

 149. haas -

  WIE KAN MIJ HELPEN?

  zodra ik op mijn samsung jet een youtube filmpje (of een filmpje van een andere site) staat er eerst 'verbinden' dan 'verbonden'. en dat is het. het scherm blijft ongeveer 1 minuut zo staan en springt dan terug uit de webplayer.

  wie heeft dit probleem ook gehad en weet hoe het op te lossen valt? (p.s heb alle mogelijke combinaties browserprofielen en mediaprofielen al geprobeerd)

 150. Erik -

  Vooralsnog functioneerd mijn Jet goed.
  Echter verbreekt mijn bluetooth verbinding in mijn auto op de meest onmogekijke momenten waarna een minuutje later de verbinding weer hersteld wordt. Dit tussen de 9 en 30 minuten) Met mijn oude toestel (HTC TOUCH) gebeurt dit niet. De helpdesk geeft aan dat ik mijn persoonlijke instelingen moet aanpassen. Hoe weten ze ook niet. (?????)
  Heeft iemand vergelijkbare ervaringen en nog beter de oplossing? Mijn dank

 151. Jasmijn -

  Hallo!

  Leuk verslag Basje!
  ik moet nog even wachten, 2 septemer ontvangen ze de telefoon weer, dan kan het maximaal 10 dagen duren voordat ik hem binnen heb. Wel heb ik mijn simkaart al die bijna actief is!:)
  ZOOOOOOOveel zin in!:D

  Doeii

 152. Basje -

  Wat een coole foon! :Y
  Heb hem vandaag binnen gekregen, met een Vodafone abbo. Al lekker mee bezig geweest vandaag. GPS heb ik alleen nog niet aan de praat gekregen, heb nav4all geprobeerd.. maar heb of krijg geen ontvangst.

  Heb er nog niet echt super veel aandacht aan geschonken dus moet er gewoon nog even een keertje goed
  voor gaan zitten.. Of toch maar aan de route66, het heeft echter geen super prioriteit en moet me er ook
  nog wat op inlezen ofzo.
  Dit is mijn eerste foon met abbo en dus "diensten" e.d. en tevens mijn eerste touchscreen :P. Het was wel
  even wennen, maar het bevalt me prima en kan er na een paar uurtjes al redelijk mee overweg.

  Internet instellingen stonden out of the box goed en werkte meteen snel en goed. Youtube filmpjes doen het
  uitstekend, gedownloade DIVX film vanaf geheugenkaart ook helemaal prima.. Maar toch heb ik nog wat
  Divx problemen; dat vod-divx gebeuren ofzo? Heb me geregistreerd en heb zo een demo vid die ik op mijn
  foon moet afspelen om de registratie te voltooien maar krijg een melding dat mijn toestel geen toestemming heeft?
  Moet ik dus ook nog even uitzoeken.

  Ik vind het wel erg jammer en een kleine misser van Samsung dat je geen Stylus pennetje kwijt kan, ik wil
  toch best graag zo'n pennetje omdat het wel eens handiger kan zijn (voor mij dan iig) en vind het helemaal niet erg
  dat zo'n pennetje er niet bij zit, maar ik erger me er nu al aan dat ik dat pennetje niet in het toestel kan steken of
  er aan kan klikken ofzo. Daarnaast vind ik het een beetje vreemd dat je het bijgeleverde hoesje niet aan je riem
  kan hangen..

  Verder had ik een leuke meevaller, het blijkt om een Vodafone Mysteryland aanbieding pakketje te gaan ofzo,
  Er zat om de orginele Samsung verpakking een hoesje in Mysteryland 2009 style en in het pakketje trof ik
  een 4GB sdcard aan waar een paar mp3's, podcasts van 2008, realtones, foto's en een filmpje op staat +
  een bon aan om gratis de Mysteryland 2009 CD te krijgen. Was een leuke verrassing!

 153. debbie -

  hoi, ik heb de samsung jet. bevalt prima. heb alleen een probleempje. wanneer ik iets doe, bijvoorbeeld een smsje openenen, zegt hij: onvoldoende geheugen, sluit enkele toepassingen, terwijl ik helemaal niks heb openstaan. weet iemand hier raad mee? groetjes debbie

 154. Harry -

  Hoi, ik heb de Jet ook al even, maar ik heb altijd 1 probleem. Ik heb het beeldscherm beveiligd cq. vergrendeld dus als je wilt opstarten moet je eerst op het vergrendel – pictogram drukken of je speciale teken invoeren. Wanneer ik hem in mijn broekzak heb gaat hij echter af en toe; ik denk via de toets aan de rechterzijde via de kubus – verschillende dingen in werking zetten o.a. muziek / bluetooth of iets dergelijks. Soms is hij ook als ik wil bellen uigeschakeld. Ben bij Vodafone winkel geweest. volgens hem was hier niets aan te doen of het hoesje gebruiken. weet iemand hier raad mee, of is er werkelijk niets aan te doen ?

 155. steve -

  Hoi

  wie kan mij helpen op de site van samsung mobile kun je voor de Jet software downloaden de pc studio en Samsung New PC Studio,USB Driver nu heb ik deze drive gedownload en de open source announcement die ipv de driver eerst op de site stond weet iemand hoe je deze bestanden juist op je tel krijgt moet je ze gewoon kopieeren of instaleren of wat tan ook krijg geen respons van de samsung site:(

  1. Edwin -

   Dit zijn programma's voor op je pc. Moet je dus niet op je telefoon zetten. Hiermee zou je je telefoon moeten kunnen beheren (backup maken, firmware update etc). Helaas werkt de helft niet en de andere helft belachelijk langzaam.

   1. Mark -

    je kunt de 'NewPCStudio' op een pc instaleren en de Jet met usb aansluiten. Het programma start met het toenen van de handleiding.
    Edwin heeft gelijk. De functies in het programma waar je iets aan hebt zijn voor de Jet uitgeschakeld of werken niet.
    Er staan voor de Jet overigens 2 versies op de site van samsung.

 156. willem -

  oke bedankt, en dan nog een vraag. als ik met de jet via youtube een filmpje afspeel is het geluid echt om te janken! hebben nog meer mensen deze problemen? iemand die weet hoe dit op te lossen is?

 157. Jasmijn -

  Hallo allemaal!
  Ik heb gister mijn Samsung Jet besteld!
  Helaas zijn ze bijna overal op en moet ik wachten tot ze weer binnen zijn. Krijg het toestel waarschijnlijk pas midden september. ( Via vodafone ).
  Maar ik lees dat je soms naar de winkel moet gaan om de updaten ofzo? Ik heb dat nog nooit gehad met een telefoon. Is dit verstandig om gelijk te doen als je hem binnenkrijgt of is dat pas nodig als je er problemen mee krijgt? Ik kan niet wachten!!

  Groetjes Jasmijn:Y

 158. Willem -

  oke bedankt, en dan nog een vraag. als ik met de jet via youtube een filmpje afspeel is het geluid echt om te janken! :S hebben nog meer mensen deze problemen? iemand die weet hoe dit op te lossen is?

 159. Wilem -

  ik heb ook een samsung jet, alleen 1 probleem.. als ik het internet op ga en ik wil een filmpje bekijken waar je flashplayer voor nodig hebt doet hij het niet.. heeft iemand hier een oplossing voor?

  verder wekt het internet bij mij uitstekend!:Y

   1. Dominick -

    Ik verwacht dat het er mee te maken heeft dat het toestel alleen Flash Lite ondersteuning heeft (weet ik niet zeker) en dat Dumpert met gewone flash filmpjes werkt….

 160. Naara -

  Ik heb de Samsung Jet gisteren gekregen. Mooi apparaat, werkt lekker. Alleen een probleem, ik kan er niet lekker mee internetten. En dat lijkt me toch wel handig bij zo'n apparaat. Elke keer als ik internet op ga zegt hij na een minuut dat het geheugen vol is en ik bepaalde toepassingen moet sluiten. Maar de enige toepassing die open staat is m'n browser. Dat is toch niet goed???

  1. Dominick -

   Die kan er sowieso niet in en ik geloof niet dat er officieel een alternatief is. Wellicht zijn er op eBay 1500 mAh batterijen te vinden die erin passen, maar dat zou ik je niet aanraden omdat de kwaliteit van die dingen vaak erg laag is.

 161. sarscha -

  Hallo.
  Heb sinds vandaag een samsung jet.
  Ben overal wel een beetje uit behalve het feit dat als ik een bericht aan het typen ben/maken ben ik geen symbolen kan kiezen. Normaal krijg je een scherm met alle tekens op je mobiel als je bv hekje ingedrukt houd.

  Kan iemand mij hier mee helpen??

 162. rissie -

  hallo
  geweldige telefoon
  ik kan alleen niet vinden hoe ik een ander geluid kan instellen voor een sms die binnen komt weet iemand dat of zit het er niet op
  groetjes rissie

 163. kefie -

  ik heb de jet met tefort nu doet allus het tot nu toe en ik ben er zeker niet ontevreden over alleen doet you tube het gewoon helemaal niet ( verbinding met server verbroken kan iemand mij vertellen hoe het komt het is ook al acsepteer ik cookies bvd

 164. jeta -

  Bedankt voor de reactie,
  als ik bij de gewenste clip kijk wat voor type het is staat er filmfragment.
  ik heb het gewoon via massaopslag naar de map videos gesleept.

  weet iemand waar je andere divx clips kan vinden?

  1. Dominick -

   Het hele internet staat vol met DivX clips, maar hoe legaal dat is is vaak een beetje dubieus dus daar gaan wij niet naar linken. Maar met Google kom je een heel eind 😉

 165. samsung jet -

  Ik heb een probleem met de vergrendeling als ik hem in het hoesje heb dan gebeurd het soms dat hij automatisch ontgrendeld, dat is heel erg irritand weet iemand hoe ik dit kan verhelpen? (bijvoorbeeld de toets op de zijkant uitschakelen?)

 166. Baantieboy -

  Ik heb een samsung jet + telfort. Internet werkt prima. Het lukt echter niet om gmail.com of hotmail.com te openen; er verschijnenen meldingen als service niet beschikbaar / dns niet beschikbaar
  Weet iemand waar dit aan kan liggen?

 167. Lienee -

  Weet iemand of het mogelijk is om iets van een signaal te ontvangen wanneer je nieuwe mail binnen krijgt? Je kan je mail wel downloaden natuurlijk, maar kan het ook op de manier zoals je een sms krijgt? (Kan op de Iphone nameljik wel). Ik maak gebruik van gmail.

  1. Dominick -

   Als het goed is kun je ergens bij mail instellingen een download-schema maken en dan krijg je wel een signaal als je een mailtje hebt gedownload, echter is dat dus niet meteen als je hem krijgt.

 168. bevertje78 -

  Hallo
  weet iemand hoe men met de Samsung Jet webradio kan luisteren> ik krijg bij elke internet radio livestream de melding dat deze dienst niet ondersteunt wordt. wel vervelend, omdat ik de Jet uitsluitend hiervoor heb gkocht

 169. jeta -

  Hallo weet iemand hoe je DivX clips werkend kan krijgen op de jet want bij mij staat er niet ondersteund type…

  ik vind sowiso dat er nog heel wat "bugs"in de jet zitten.

  1. Dominick -

   Daar hoef je in princiepe niet zo veel voor te doen, als er staat niet ondersteund type dan heb je waarschijnlijk een video in een heel vreemd formaat of met een grootte van meer dan 2GB.

 170. Lienee -

  Weet iemand of het mogelijk is om iets van een signaal te ontvangen wanneer je nieuwe mail binnen krijgt? Je kan je mail wel downloaden natuurlijk, maar kan het ook op de manier zoals je een sms krijgt? (Kan op de Iphone nameljik wel). Ik maak gebruik van gmail.

 171. Frits11 -

  Ik kom ergens niet uit, wie kan mij helpen? Ik probeer de applicatie van de NOS te downloaden, echter lukt dit niet bij mij. Doe ik iets fout, of is dit (nog) niet mogelijk?

   1. Frits11 -

    Via de mobiele site van NOS (m.nos.nl) staat download de NOS Aplicatie. Als ik dit wil opstarten krijg ik enkel een tekstveld, met daarin de mogelijkheden van deze aplicatie en een waarschuwing voor de kosten. Er wordt alleen geen link aangegeven om de aplicatie te downlaoden. Ook heb ik op de site van NOS gekeken en een mail naar NOS gestuurd, alleen geen reactie gekregen.

   2. Dominick -

    Wat je kunt proberen is de advertentie verbergen modus in het browsermenu uitzetten. Het kan zijn dat deze de link voor een advertentie aanziet en dus niet weergeeft.

   3. Willemf -

    Wou het ook downloaden en zag ook geen link. later zag ik ergens een lijst staan van de telefoons die dat ondersteund en de Jet stond daar niet bij. Misschien is dat het probleem wel?

 172. rob1804 -

  Maar wat als je de more widgets tool gebruikt en bij het downloaden wordt aangegeven dat je het maximaal aantal widgets al hebt…..en dan wis je een paar gedownloade widgets en doet ie het nog steeds niet….

 173. Droppie -

  Weet iemand van AAP wanneer hyves eindelijk met een app komt voor de Jet?
  Als ik nu via de bowser op hyves zit kan ik kiezen om het programma op mijn mobiel te installeren (dit had ik met mijn oude tel ook en werkte heerlijk) echter…..samsung jet staat er niet bij en geen ander model in de lijst bij hyves heeft de kubus besturing…..(dat de kubus niet de 'terug' knop is zeg maar)
  Thnx

  1. Dominick -

   Ik heb geen idee wanneer ze met een versie voor de Jét gaan komen, maar meestal werken versies voor bijvoorbeeld de S8300 UltraTouch of de M8800 Pixon ook wel. Die zou ik gewoon eens proberen.

 174. renkum -

  Hey Hallo Mensen

  Ik Heb Beetje Zitten Kijken Maar Kom Toch Op Deze Vraag Dan

  Kan Je Ook Msn Op Op De Samsung Jet Hebben

  EN Dan NIet Ebuddy Maar Gewone Msn Misschien Heb Ik Met Mijn Neusgaten Zitten Kijken EN Hebben Jullie Het Er AL Over Gehad Mja Misschien Wil Der Iemand ZO Vriendelijk Zijn En HEt Mij Vertellen

  Groetjesss

 175. Yolanda -

  Ik wilde met een collega van mij een video gesprek starten, dat heeft zijn telefoon namelijk ook. maar de telefoons konden niet verbinden…moet je eerst je bluetooth aanzetten voordat dat werkt? zo niet, hoe werkt het dan wel…hahah

  thnx

  1. Dominick -

   Nee, het werkt via UMTS, waarschijnlijk heeft één van de twee niet de goede instellingen. Die kun je vinden op de stite van je provider. Het kan natuurlijk ook dat één van beiden geen UMTS ontvangst heeft.

 176. vlirp -

  leuk toestel, jammer dat het minder gebruiksvriendelijk is en dat sommige opties er niet op zitten of op kunnen, verder moet je 59 euro betalen wanneer je route 66 erop wil hebben, terwijl bij andere toestellen van deze prijsklasse geen kosten worden gerekend.
  Ook een erg min punt is dat de accu echt binnen een paar uur leeg is, bij gebruik van alleen bellen gaat hij hooguit een dag mee, ik heb hem eergister gekocht maar overweeg nu toch om hem retour te brengen en toch maar weer een nokia aan te schaffen, een dikke onvoldoende voor dit toestel dus.
  Weet iemand bv hoe je in je adressenboek de namen kunt sorteren op voornaam en niet op achternaam? Die optie heb ik dus ook nergens gezien nog op dit toestel. :X

 177. Fietje -

  Ik dacht dat ik van mijn problemen af was mbt de Jet…maar kom vandaag tot de ontdekking dat wanneer ik wil controleren of er een firmware update is, de NPS zegt: Apparaat wordt niet ondersteund :S Nu weet ik niet of dit komt nadat ik mijn telefoon bij een Service Point heb geupdate, of dat dit pas sindskort zo is. Ik ga er maar vanuit dat ik nog steeds een recente versie heb (XXIF8), maar het zou wel erg vervelend zijn wanneer ik dit niet meer kan checken.

  Ook zou ik graag willen weten of er meer mensen zijn die problemen hebben met internet. Zowel bij GPRS als bij WIFI laden de pagina's wit/blanco of half (bijv. hyves en m.vi.nl), aan KPN kan het dus niet liggen. Soms bij 2x tikken zie ik beeld, soms ook helemaal niet. Bij YouTube zie ik alleen de Titels op het hoofdscherm, geen afbeeldingen/video's. Ook de zoekbalk werkt niet, zodat ik geen filmpjes kan zoeken. Als ik mijn telefoon uit en aan doe, doet alles het weer prima…helaas maar voor even. Buffer leegmaken, cookies verwijderen, helpt allemaal niets…Wie heeft een oplossing?!

 178. new samsung jet user -

  Hey Fietje,

  Bedankt voor je reactie, ben er een stuk wijzer van geworden:):):)
  Is trouwens zo'n screen protector makkelijk af te halen van je gsm?
  Ook heb ik verder gemerkt dat ik bij bellen diegene aan de lijn niet hard genoeg hoor, terwijl ik volume op 7 heb staan (max. volume/gaat ni hoger).. Zou er iets mis zijn met toestel of ligt het aan mn oren?
  Groetjes en alvast bedankt!

  1. Dominick -

   Zo'n screenprotector gaat er makkelijk af ja, gewoon trekken. Ik had hem op volume vier staan, maar er wordt nogal eens met mijn telefoon geklooit door anderen dus het kan zijn dat dat eerst anders was. Geen problemen mee gehad in ieder geval. Het kan zijn dat je de speaker wat naast je gehooringang houdt, anders is er waarschijnlijk iets niet helemaal goed.

 179. frank -

  hallo,
  weet iemand hoe ik games die ik gedownload heb via internet en op mn pc heb staan op de samsung jet kan zetten? ik heb tot nu toe jar bestanden gedownload en via pc studio op de jet gezet maar als ik ze dan wil openen zegt hij: inhoud niet ondersteund of iets dergelijks.

  groeten frank

  1. Dominick -

   Er zijn opties met codes, maar dat mag niet en daar gaan wij je ook niet mee helpen. Verder kan het niet via de PC, de enige manier om java apps te installeren is ze via de telefoon zelf downloaden.

  1. Joost -

   Hoi Wilco,

   Bij mij werkt het nu eindelijk 🙂

   De instellingen die ik hierboven vermeldde blijken in ieder geval wel te kloppen.

   Probeer de volgende extra stap:
   * Instellingen
   * Toepassingen
   * Berichten
   * E-mail
   * Profielen
   * Selecteer het juiste e-mailprofiel

   Nadat ik dit had ingevoerd werkte Gmail…:)

   Groet / Joost

   1. Wilco -

    Dank je Joost!

    Nu lukt het wel, maar enkel postvak in haalt ie binnen en verzonden berichten worden dus niet gesynchroniseerd? Jammer, maar het werkt wel nu. Thnx!:Y

 180. Joost -

  Hoi 🙂

  Net zoals Rob1804 (zie 30 juli) krijg ook ik Gmail niet geinstalleerd op de S8000 Jet.

  Ik heb het advies van Fietje (zie 2 augustus) opgevolgd maar krijg helaas keer op keer de melding "verbinding mislukt":S

  Is er iemand die deze gsm-analfabeet kan helpen?

  Alvast dankjewel!

  Groet / Joost

  1. Dominick -

   Ik had mail eerst wel werkend maar nu geeft hij bij mij ook steeds een fout en ik weet echt niet hoe ik het moet verhelpen en wat ik anders heb gedaan dan anders. Ik vrees dus dat ik je hiermee niet kan helpen 🙁

   1. Joost -

    Dag Fietje,

    Alvast dankjewel:). De instellingen zijn als volgt:

    * SMTP server = smtp.gmail.com
    * SMTP poort = 465
    * Veilige verbinding = SSL
    * Type inkomende server = IMAP4
    * IMAP4-server = imap.gmail.com
    * IMAP4-poort = 993
    * APOP aanmelding = gedeactiveerd
    * Veilige verbinding = SSL
    * Download limit = 500
    * Inkomende IMAP4-e-mail = nieuw
    * Ophaalopties = Normaal
    * Op server laten staan = geactiveerd
    * POP before SMTP = gedeactiveerd
    * SMTP-verificatie = geactiveerd
    * Identiek aan POP3/IM… = geeactiveerd

    Heb je iets anders en is er nog hoop voor mij 😉

    Groet / Joost

   2. Fietje -

    Het enige verschil dat ik kan ontdekken is bij Ophaalopties. Daar heb ik alleen Hoofdtekst gedaan. Maar volgens mij heeft dit niets te maken met het werken van de email op je telefoon.

    Volgens mij zou het dus gewoon moeten werken. Je hebt bij gebruikersnaam wel alleen het gedeelte voor @gmail.com ingevoerd neem ik aan (en niet het complete mailadres)? Anders zou ik niet weten waar de fout moet zitten.

  1. Dominick -

   Volgens mij stelt hij de achtergrond die je bij instellen kiest in bij het stand-by scherm dat op dat moment open is, dus even de andere open zetten. Als dat niet klopt (zou kunnen) dan werkt het in ieder geval om een afbeelding via de afbeeldingwidget op te zoeken in het goede stand-by scherm en dan op instellen drukken.

 181. new samsung jet user -

  hey,
  Als er op mn scherm 3g+ 24 uur staat, dan betekent dit toch niet dat ik onbewust aan het internetten ben? Weet eigenlijk ook niet zo goed hoe je kan zien of je gsm met betaald internet een verbinding maakt of met draadloos internet..
  Verder zie ik steeds nadat ik op menu op iets gedrukt heb bijv. camera en bijv.terugga naar menu, dat er een ronddraaiende blauwe figuurtje verschijnt bij camera-icoon, wat wordt er bedoeld met dat blauwe ding en hoe gaat het weg?
  Verder vroeg ik me ook af of het handig is om met een stylus te werken, ben eigenlijk bang dat er op den duur hierdoor krassen op scherm zullen komen..
  Aan andere kant komen er wel vlekken op scherm zonder gebruik van stylus en dunno hoe ik ze het beste weg kan halen..
  Alvast bedankt, greetzz!

  1. Fietje -

   Dat blauwe 'figuurtje' geeft aan dat je die toepassing nog open hebt staan. Wanneer je lang op de cubus drukt, opent het toepassingenscherm en kan je precies zien wat je nog allemaal hebt open staan en met 1 druk op de knop afsluiten.

   Ik heb sinds gister een screen protector speciaal voor de Jet (via coolblue (pdashop.nl)), zodat er geen krassen op het scherm komen. Werkt vooralsnog prima, vingerafdrukken blijf je altijd zien natuurlijk, maar zijn makkelijk weg te halen met een speciaal doekje (ik heb 1 die speciaal voor een camera is, maar ook prima te gebruiken is voor een telefoon). Een stylus vind ik nog niet nodig, ook omdat je dat ding nergens kunt opbergen en het dus steeds aan je telefoon bungelt.

   En 3g+ betekent alleen dat je dat bereik hebt wanneer je het internet op gaat (volgens mij is dat sneller internet). Zolang je niet het internet op gaat, betaal je dus ook niets.

 182. HenkParant -

  Heeft iemand ondertussen uitgevonden hoe de mp3-speler te gebruiken als de telefoon in zijn hoesje zit?? (zonder touch screen te gebruiken dus…).

  1. Dominick -

   Je kunt via het mediagate menu bij een aparte mp3 speler komt die op beweging werkt, maar als je telefoon in en hoesje in je broekzak zit kan ik me voorstellen dat die uit zichzelf wat dingen gaat doen. Als hij gewoon op je dashbord oid ligt met hoesje moet het wel goed gaan.

 183. debbie -

  ik heb sinds gister de samsung jet! echt ideale telefoon.

  ik heb alleen een paar vraagjes,

  ik heb geprobeerd een mp3 als beltoon en smstoon in te stellen maar ik kan dan alleen naar de standaard geluiden. als ik een mp3 van de pc naar de tel zet dan komt die te staan bij mijn bestanden, geluiden, en dan helemaal onderaan los, niet in die map van beltonen dus kan ik die ook niet kiezen. enig idee hoe dit moet?

  kan ik navigatie gratis gebruiken of moet ik dan op internet?

  iemand enig idee hoe ik sommige widgets (zoals mp3 en radio) van die sidebar af kan halen. die kun je namelijk niet uitvinken in het menu van widgets.

  dit is mn eerste touch tel dus is nog even wennen maar ben er echt blij mee!! super tel!

  groetjes

  1. Dominick -

   Als je een mp3 als beltoon wilt kiezen kun je hem via de bestandsbeheerder opzoeken en dan kiezen voor instellen als beltoon, hem instellen als sms toon kan niet voor zover ik weet.

   Voor navigatie hoef je niet op internet, maar je moet wel een licentie betalen.

   Als je ze daar niet kan uitvinken dan kan je ze niet weghalen.

   1. HenkParant -

    Hey Debbie,

    Wat je ook kan doen is naar Menu -> Instellingen -> Telefoonprofielen -> dan op de ">>" drukken van "Normaal of "Stil" etc. profiel.

    Vervolgens kun je op de balk van "Beltoon spraakoproep" klikken. Hetzelfde geldt voor "Nieuwe berichten" (kun je rechtsboven aanklikken via de menubalk -> hierin vindt je menu's voor "inkomende oproepen", "Nieuwe Berichten" en "Telefoongeluiden".). Als je uit het stuk voor standaard geluiden wilt komen, kies je onderaan "Geluiden". Zit je dan in de verkeerde map, dan kies je het pijlteken linksboven (het standaard teken voor map omhoog). Op die manier kun je door de mappen scrollen en je liedjes zoeken.

    Liedjes kun je op je telefoon ordenen door hem aan te sluiten aan je computer en dan de optie "massa opslag" te kiezen.

    Hopelijk redt je het hiermee.

 184. erik_jet -

  sandra:

  Je kan ebuddy proberen voor msn: http://www.ebuddy.com
  maar voor deze tel is nog geen goede installatie aanwezig , ik heb de ultratouch geselecteerd en daardoor valt een gedeelte van de tekst buiten het scherm.

  Er zijn andere java installaties voor msn,maar heb tot nu toe nog niet 1 gevonden waar ik echt enthausiast over ben helaas.

 185. Luizstyle -

  Hallo,

  Ik heb sinds 2 weken een Samsung Jet en ik heb de volgende vraag:

  – Hoe krijg ik meer overgangseffecten hierop?

  Ik heb een filmpje op internet gezien met daarin de verschillende overgangseffecten die je kunt selecteren om met een (mooie) vloeiende beweging van item naar item te gaan.

  "Overgangseffect vind je onder instellingen/ display en verlichting"

  Gr Luiz

 186. lisa -

  hoiiii
  ik had een vraag over mijn verbinding
  ik heb namelijk geen eindeloos online of iets dergelijks
  maar er staat linksboven in mijn scherm 3g+
  betekent dit dat internet toch automatisch aanstaat en ik ervoor moet betalen? of kan ik dit uitschakelen? of betekent het gewoon iets heel anders haha…?

  1. Dominick -

   Het betekend dat je HSDPA ontvangst hebt en dus niet dat je het gebruikt. Geen probleem dus 😉 Als het vierkantje rood wordt dan staat je verbinding wel aan en betaal je dus.

 187. sandra -

  Hallo allemaal,

  Heb de jet nu 2 weken en ben er heel tevreden over, op 1 ding na.

  Klopt het dat je er alleen g-mail op kn instaleren en geen hotmail?
  Als dit wel kan kan iemand me dan uitleggen hoe ik het moet doen?

  Dank je wel

 188. Fietje -

  Mijn telefoon heeft nog al eens de neiging om zichzelf 'opnieuw op te starten'. Zijn er meer mensen met dit 'probleem'? Het gebeurt vaak als ik bijv. op internet zit, dan lijkt het net of hij de hoeveelheid informatie niet aan kan (het laden, terwijl ik maar 1 pagina open heb).

   1. Fietje -

    Ja ik heb de allernieuwste versie, XXIF8, via een Service Point. Ik zal het nog even in de gaten houden of het nog vaker gebeurd…

 189. ddmen -

  Wat te doen bij DIVX problemen:

  Kijk ofdat het bestandtype word ondersteund door de mobiel.
  Kijk ofdat de resolutie niet tegroot is voor je mobiel.
  Kijk ofdat hij wel andere filmpjes kan afspelen.

  Ligt het dus aan 1 filmpje of aan elk filmpje.
  Lig het aan het ene filmpje kijk dan naar de informatie over het filmpje.
  Vergelijk dat met de andere en je weet het.

  1. Kurt -

   Hallo , kan mij iemand uitleggen hoe ik het best een film omzet naar de gewenste resolutie voor de Jet(720 x 480 denk ik) en welk programma ik hiervoor het beste gebruik?:Y

 190. Jetje -

  Ik heb constant problemen met divx. Het lukt me niet om een video af te spelen. Hij geeft dan de kreet. Geen ondersteunende resolutie. Wie iemand waar dat aan ligt?

  Ook het probleem met de spelletjes die hierboven eerder genoemd zijn ondervind ik. Terwijl ik games heb met een jar extensie…… het bestand wordt niet ondersteund, krijg ik dan :S Wie weet de oplossing voor beide problemen?

  1. Fietje -

   Q. I have converted a Divx movie to 800 x 480 but my Jet keeps telling me its unsupported resolution?
   A. Jet only supports resolutions up to 720*480. The 'Resolution not supported' message appears when trying anything larger than 720*480.

 191. steve -

  Hebben er meer mensen last van dat het beeld van je tel verspringt van kleur af en toe? dus dat de kleuren van je scherm bv bij het i-netten tintje donkerder worden en dan weer lichter?:S

  heb gewoon de laatste firm erop staan die mij studio aangeeft endat is 5

 192. Carolien -

  Hoi allemaal,

  ook ik ben zeer onder de indruk van de Jet!
  Wel 3 vragen:
  1. Kan je instellen dat de vergrendeling automatisch na 10 sec. oid activeert (zie ook vraag van Cootje op 26-7)? Nu vergerendelit hij helemaal niet, tenzij ik zelf het knopje aan de rechterkant indruk.

  2. Ook tijdens oproepen vergrendelt hij niet, wat volgens de handleiding "automatisch" moet gebeuren. Heeft iemand dit ook en een oplossing gevonden of werkt dit alleen als hij voor de oproep al vergrendelt is?

  3. Weet iemand wat de logica is van de albums en mediaplayer in kubusvorm? Ik heb nu 5 albums in mijn muziekmap gezet, maar hij toont dan bij "albums" alleen de afbeeldingen die hij kan vinden en bij "mp3-speler" maar 1 liedje…

  Alvast bedankt!
  Groetjes, Carolien

  1. steve -

   de telefoon vergrendelt wel tijdens het bellen maar zodra jij je telefoon van je oor haalt springt de vergrendeling eraf om bijvoorbeeld in een keuze menu een optie in te drukken. je moet maar eens tijdens het bellen de telefoon op de zelfde plek houden en je hoofd wegdraaien dan zie je dat je beeld zwart is(de vergrendeling dus)

   1. Carolien -

    Hoi Steve,

    enig idee hoe het dan kan dat als ik de telefoon op speaker zet, dat alles goed gaat, maar zodra ik m aan mijn oor heb, de verbinding telkens wegvalt? (ik dacht dat ik met mijn oor een toetsje aanraakte…)

    Thanks voor het antwoord!

    Groetjes

 193. Sjors69 -

  Ik heb de Jet een paar dagen in huis, perfect! Ik heb alleen een vraag, bovenin het scherm staan drie van die horizontale streepjes, wat is hier de functie van?
  Mss een domme vraag, maar ik kan hier niets van terug vinden.

  1. Carolien -

   Hoi Sjors,

   dit geeft aan in welk scherm je zit. Je hebt namelijk 3 "tabbladen", je kunt wisselen naar een ander tabblad door met je vinger horizontaal over het scherm te gaan. Op deze 3 kun je menuitems platsen middels het uitschuivende palet op links.
   Snap je m of ben ik erg vaag :S

   Groetjes!

 194. rob1804 -

  Gisteren de Jet binnegehad, kan iemand mij vertellen hoe ik in godsnaam mijn Gmail opzet???:S
  Ben er al 2 dagen mee bezig en ik wordt er een beetje moe van…..
  Ten eerste omdat ik via google nergen een duidelijke beschrijving kan vinden en ten tweede omdat ik het op mijn oude tel (N82, s60) wel zo voor elkaar had….

  Bedankt alvast!:Y

  1. Fietje -

   Op Gmail-help staat alles duidelijk uitgelegd:

   SMTP: smtp.gmail.com
   SMTP poort: 465
   Veilige verbinding: SSL

   Type inkomende server: IMAP4
   IMAP: imap.gmail.com
   IMAP poort: 993
   Veilige verbinding: SSL

   SMTP-verificatie aanvinken
   Identiek aan POP3/IMAP aanvinken

   gebruikersnaam e.d. invoeren, en dan moet ie het doen

 195. Sanders -

  Sinds eergisteren de jet mogen ontvangen.
  Erg, erg mooi!
  Nu wil ik graag mijn emails die binnenkomen op mijn Windows mail (voorheen Outlook) ook ontvangen op mijn Jet.
  Hoe en wat moet ik instellen om dat voorelkaar te krijgen?

  Graag een wat uitgebreidere uitleg ivm 2 linkerhanden 🙂

  Alvast bedankt!

 196. Maris -

  Ik heb de samsung Jet net, maar kom niet helemaal uit het internet. Als ik via hotmail mijn gegevens invoer krijg ik na het wachtwoord een wit scherm. Hij laad niet door naar mijn inbox. Weet iemand hoe dit kan?

 197. erik_jet -

  @jacco:

  Inderdaad die weergave problemen liep ik ook tegenaan.
  Je kan door een veld lager te gaan staan wel de adresgegevens invoeren in het juiste veld, maar dit is verre van ideaal.

  Updaten van de telefoon lukt wel,ik zit nu op IF0005. Ik heb de pc studio software echter niet van cd geinstalleerd, maar gedownload omdat ik gelezen heb dat dit beter zou werken.

  Let met updaten er echter op dat je eerst je contactgegevens backuped naar pc, ik was al mijn contactgegevens namelijk kwijt na de firmware update van mijn telefoon.

  Veel succes!

  1. HenkParant -

   Ga naar Menu -> Instellingen -> Telefoonprofielen -> Kies het profiel en klik op de >> (vergt enige oefening)
   dan rechtsboven waar "Inkomen…" staat drukken.

   Kies Nieuwe berichten en dan kun je de berichttoon veranderen. Eerst krijg je berichttoon 1 t/m 4, maar je kunt ook op "Geluiden" drukken en dan ook nog via de pijltoets linksboven naar andere mappen toen (pijl is van map omhoog)

   Succes!

 198. HenkParant -

  Jet nu een paar dagen in bezit.
  Hij wordt geleverd met een mooi hoesje.
  Dit hoesje bedekt het touch screen.

  Vandaar mijn vraag:
  Is er een mogelijkheid om de mp3 speler te bedienen zonder de touch screen te gebruiken??

 199. Jacco -

  Ik heb de volgende problemen met mijn JET

  1. Adressen worden niet goed weergegeven. Postkode komt op adresregel te staan.

  2. Als ik een agendeitem heb opgevoerd wil ik deze middels de widget aganda terug zien. Deze zegt echter "Geen agenda items'

  Weet iemand wat ik fout doe en is er al een oplossing voor het upgraden van de OS software

  1. Fietje -

   Dat 1e probleem had ik ook, agenda weet ik niet, maak ik weinig gebruik van.

   Je moet even naar een Samsung Premium Point gaan en je software laten updaten. De normale update via NPS helpt bij die problemen namelijk niet (bij mij ten minste). In de winkel is een uitgebreidere update en krijg je versie XXIF8 ipv 5. Let er wel op dat je na die update een compleet geresette telefoon hebt en dus alles kwijt bent.

 200. Erik_jet -

  Even een korte persoonlijke beoordeling:

  Pro's:
  * goede divx ( video ) speler
  * goede muziekkwaliteit
  * belkwaliteit zeer redelijk
  * Kan vrij eenvoudig java applicaties installeren
  * Googlemaps werkt goed ( alleen de positionering is niet helemaal nauwkeurig soms )
  * snelheid van de telefoon is goed
  * vrij redelijke camera, met flitser

  Cons:
  * Meegeleverde PC studio is lichtelijk buggy ( niet af te sluiten schermen.Telefoon kan niet geupdate worden tenzij die in "idle" mode staat, ofwel alle programma's afgesloten en de melding is niet helemaal helder.
  * OS lijkt eveneens nog wat bugs te hebben.
  * Connecties lijken niet stabiel ( mijn msn /skype disconnecten zeer regelmatig , firmware update hielp niets, melding geponeerd bij samsung wacht nog op antwoord )
  * Batterijduur is betrekkelijk kort. Ik heb de eerste twee dagen van gebruik respectievelijk 5 en 8 uur met een opgeladen batterij gedaan. Let wel de eerste dag stond wifi en UMTS continue in gebruik. De tweede dag heb ik de batterij flink onder druk gezet door een film van anderhalf uur af te spelen en daarnaast nog vrij lang naar de muziekspeler te luisteren. Evengoed is de batterijduur van zo een toestel en een nieuwe batterij lichtelijk teleurstellend. Het schijnt echter dat er mensen 5 dagen met een batterij doen. Wellicht dat deze de telefoon niet gebruiken of alleen zeer incidenteel bellen..

   1. Pietje -

    Is er nu al bekend hoe Skype op deze foon te installeren is? Ik heb het nog nergens op internet gelezen…

 201. cootje -

  weet iemand hoe je het toestel op automatisch toetsvergrendelen kan zetten b.v. na 10 seconden of zo? [ samsung jet].alvast bedankt!

 202. Erik_jet -

  @goldenassie: als je bij symbolen kijkt zitten er een paar "smilies" tussen. ( vanaf 4de veld ofzo ) overigens is en blijft het sms en geen msn als je een bericht tikt.

 203. Erik_jet -

  marieke:

  De interface is ietswat wennen ja, maar je kan die dingen wegkrijgen door ze naar de menubalk te slepen ( tenminste als je bedoelt dat ze op je telefoonachtergrond blijven staan. )

  De menubalk open je eerst door op dat pijltje links onder te klikken, vervolgens sleep sleep je de programma's die "open" staan naar die balk.

  Ik ga ervan uit dat dit je probleem oplost, via taakmanager blijven die dingen daar inderdaad nog op je scherm staan, merkwaardig genoeg:)

 204. Marieke -

  Hallo allemaal,

  Als ik bijvoorbeeld de mp3-speler heb gebruikt dan blijft het logo van de mp3 in beeld staan, zelfde voor alle andere zaken die ik gebruik. Hoe krijg ik dit weg?

  Groetjes

 205. WillemF -

  Kheb dan eindelijk vandaag ook de Jet besteld. Was gratis bij verlenging van abonnement van 17 euro per maand. Ben erg benieuwd of de Jet me bevalt 😉

 206. goldenassie -

  Hallo mensen,

  ik heb nu een paar dagen de samsung jet en vind het echt een top telefoon.
  Heb alleen even een vraag….klopt het dat er geen smilies in zitten als je een sms wilt sturen.of moet je die ergens installeren.

  alvast bedankt voor de reacties.

 207. Jacquelien -

  hallo mensen,
  ik heb een vraagje?
  Ik heb gewoon eindeloos online op mijn telefoon.
  maar als ik google maps start gaat dat via java, kost dit ook extra geld? (het word niet aangegeven)

  alvast bedankt

  1. PimH -

   Nee hoor Jacquelien, de informatie voor google maps haalt hij gewoon binnen via je providers netwerk dus het is net zoiets als surfen, valt gewoon binnen je internet abbonement

 208. PimH -

  Lieve mensen,
  Heb nu een week de samsung Jet en alles doet het perfect, zelfs het upgraden van de firmware, alleen ik kom niet uit 1 ding: filmpjes afspelen.

  Als ik zelf een filmpje maak speelt hij die gewoon af maar youtube of bv een gratis mp4 filmpje niet. Hij start gewoon de mediapeler op en er staat dat hij verbonden is maar verder gebeurd er niks. En na een tijdje laden geeft hij de foutmelding dat de verbinding met de server is verbroken.

  Ik gok dat het iets met mijn instellingen te maken heeft –> browserprofielen ofzo.

  Enige help of een duw in de goeie richting wordt zeer gewaardeerd

  1. Fietje -

   Je moet er voor zorgen dat je browserprofiel hetzelfde is als je mediaspeler profiel, dit kan je zien bij Instellingen – Toepassingen – Mediaspeler (en Browserprofielen). Als het goed is moet YouTube het dan doen (afhankelijk van je verbinding).

   Voor iedereen met vragen/problemen kijk eens op deze site van de Jet: http://www.facebook.com/SamsungJet?v=wall&viewas=1389515850&ref=nf

   Hier staan erg veel vragen en antwoorden op die ik op deze site ook erg vaak voorbij zie komen.

 209. steve -

  Ik heb via de site van Samsung de Pc studio gedownload maar ik kan daar helemaal geen back up mee maken er komt te staan dat ik eerst een ondersteunend apparaat moet aansluiten maar in Pc studio staat gewoon verbonden met S8000!

  hebben meer mensen dit of doe ik iets niet goed?

  1. PimH -

   Ik heb dit ook, het is omslachtig maar je kan wel stuk voor stuk backup's maken. –> telefoonlijst en agenda kan je in NPS zetten. En via NPS kan je foto's/filmpjes/smsjes ed naar je pc exporteren.

   Dus dat je de back-up optie in NPS niet kan aanklikken kan kloppen, maar via NPS kan je wel alles omzetten naar je PC

   1. HenkParant -

    Ik heb dit ook. En de update van de firmware wil ook niet werken. Ook niet na installeren van New PC Studio op de samsung site.

    Kan het ermee te maken hebben dat de telefoon sim-lock vrij is??

    Erg irritant is het wel.

 210. Fietje -

  @Gast s80000 naar mijn weten krijg je alleen een klinker met trema oid als je de telefoon op z'n kant doet en dus met QWERTY-toetsenbord typt. Bij T9 doet hij dit trouwens niet.

  En voor iedereen die problemen heeft met de phone; ik had problemen met adressen invoeren. Ik ben vandaag naar Phone House geweest (een Samsung Premium Point) en heb daar een (uitgebreidere) software update laten uitvoeren. Als je pech hebt duurt dit 1 dag, bij mij was het binnen 3 uur klaar (ook omdat ik er al 1x voor nix was geweest toen de monteur er niet was). In ieder geval werkt mijn Jet nu prima (cq sneller) en de adressen slaat hij ook goed op. Ik was wel alles op de telefoon kwijt (alles gaat weer naar beginstand), maar dat nam ik graag voor lief. Ik heb nu versie XXIF8 en dat is dus een nieuwere versie dan die de NPS aangeeft.

   1. FietjeV -

    Nee bij Belcompany (die heeft immers laagste prijs garantie ;)). Je moet gewoon even op samsung.nl zoeken naar het dichtstbijzijnde Premium Point en daar kan je zo (gratis, met aankoopbewijs) een software update laten uitvoeren (of andere reparaties). Wanneer ik het bij de BC ingeleverd had, was ik mijn telefoon 3 weken kwijt geweest 😮

 211. s8000 -

  Ja dat weet ik maar als je wilt smsen met klinkers hoe werkt dat dan met T9? want normaal als je bijvoorbeeld gaan wilt typen druk je op 4 dan 2 keer op 2 en dan op 6 maar moet je dan bij de A's wachten met de tweede keer op 2 drukken ofzo of hoe moet dat? ik hoop dat mijn vraagstelling een beetje duidelijk is

 212. s80000 -

  Ik wil misschien de Samsung jet gaan kopen, maar hoe gaat dat precies met smsen, als je twee keer klinker of een s in wil geven gaat hij dan automatich na een klinker met trema en de S naar een Ringel s en is dat alleen bij gewoon smsen of ook bij T9? zo ja is dat niet heel erg irritant dat je niet 2 klinkers achter elkaar kunt spellen? alvast bedankt

  1. Remco -

   Ik krijg hem ook morgen.. Maar weet dat je op verschillende manieren kan Smsen. Je kan de letter op je scherm schrijven, gewoon op de normale manier met tiptoetsen en nog meer..

 213. amyy -

  hee,,
  heb hem vanmiddag toch gehaald.
  maar nu blijkt dat ik geen gereik heb, is hier iets aan de doen met een of andere instelling?
  en als ik op het knopje links boven (volume omhoog) duw gebeurt er niks? wat kan hier de oorzaak van zijn? is dit op te lossen of moet ik nu terug naar de winkel voor dat knopje en het bereik?

  1. Danijel -

   Bereik kun je idd niets zelf aan doen. En volgens mij hoort er ook niets te gebeuren als je niet aan het bellen met met de volume toets.

  2. charley -

   hooii, nou dat had ik dus ook heb 2 dagenn geen bereik gehad, en toen hebben we maar naar de klantenservice gebeld en ze zeiden dat mijn simkaart, niet gekocht was, dat het er niet vermeld stond. en de telefoon ook niet. Toen ben ik naar de shop gegaan en die hebben hem geactiveerd, en nu kan ik gewooon allesdoen.
   Maar ik heb een vraag,weet niet wie me kan antwoorden:
   Als ik gebeld wordt krijg ik gewoon de ringtone te horen die ik ingesteld heb maar ik wil nu een andere ringtone maar als ik dan erop klik: instellen als, dan kan ik het alleen instellen als beltoon beller, dus maar voor 1 iemand die mij belt en alarmtoon, maar niet gewoon normaal, beltoon. Toen ben ik naar dat liedje gegaan die ik als beltoon heb, maar ik kan daar niet instellen dat ik hem niet meer wil, en ik kan het ook niet bij instellingen vinden.

 214. amyy -

  hee,,
  ben nog steeds aan het twijfelen om deze telefoon de kopen.
  heb nu de samsung p960 (tv telefoon) waarover ik niet tevreden ben. ben nu op zoek naar een nieuwe.
  wie kan mij over halen om deze of misschien een andere telefoon te kopen die makkelijk hanteerbaar is en ook geschikt is voor mensen die niet zo technisch zijn zoals ik.
  ik hoor het nog wel!

 215. the candyman -

  Heb sins een week deze samsung jet maar heb een probleem met het internet als ik op zommige site kom bv Xboxlive.com of ufc.com dan zegt mijn telefoon dat zijn geheugen vol is en dat ik een paar dingen moet sluiten. maar ik het in mijn telefoon nog 1.7 g over en een kaartje met 15 g over dus dat zou voldoende moeten zijn heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen zou zeer dankbaar zijn voor de rest een top telefoon later.

  1. Dominick -

   Het gaat waarschijnlijk om het werkgeheugen. Het kan zijn dat de site te groot is, of dat er te veel andere applicaties open staan (dat kun je zien via het multitasking menu)

 216. amyy -

  hee,
  ik zat te kijken om deze telefoon te kopen.
  mijn vraag is nu,
  is de telefoon gewoon nederlands, aangezien mijn engels bagger is..
  en is alles makkelijk te upgraden en te instaleren, hier ben ik ook geen ster in..
  ik hoor het graag!!

  1. Danijel -

   Hij is gewoon Nederlands inderdaad. Daarnaast kun je gewoon via de pc-software upgrades uitvoeren waar nodig. Gaat allemaal prima!

 217. Martijn -

  Mooi telefoontje.

  Heb bewust voor 3.1 schermpje gekozen. is groot genoeg en lekker compact.:Y Touch scherm reageert erg goed en is zeer scherp.
  Maakt goede scherpe foto's en filmt ook goed. Viel mij iig niet tegen. ook leuk is de panorama functie in het foto menu. Werkt erg goed.
  Google maps gadget is erg handig icm internet.
  Kga in de vakantie van Route66 de map van Frankrijk er op zetten en dan zijn we helemaal compleet.
  Alle andere basisfuncties zijn ook prima(mail, telefoon, etc)
  Al met al een zeer goede telefoon.;)

  Grtz…

 218. ddmen -

  Als je internet gebruikt kan het gewoon via internet.
  JAD of JAR bestand moet je hebben.

  Downloaden vanaf een internetsie via je GSM.

  1. Jetje -

   Ik heb constant problemen met divx. Het lukt me niet om een video af te spelen. Hij geeft dan de kreet. Geen ondersteunende resolutie. Wie iemand waar dat aan ligt?

 219. Ralf -

  Hoe kan ik spelletjes op deze phone krijgen, Ik heb al van alles geprobeerd, symbian games,java games maar telkens komt er te staan, bestand niet ondersteund. wie o wie kan me helpen?

 220. Hiteker -

  Ik heb nu verbinding met mijn telefoon via USB, dit werkt. Ik open de PC Studio om de upgrade uit te voeren, maar wanneer ik daar probeer verbinding te maken krijg ik de volgende melding:

  The device is not in Idle mode. Communication cannot proceed.

  Wie weet hoe ik dit op kan lossen?

  1. FIetje -

   Je moet er voor zorgen dat je de schermbeveiliging uit hebt staan. Wanneer de telefoon vergrendeld is lukt de verbinding niet, omdat de telefoon dan inactief is (oid). Dit 'probleem' had ik namelijk in het begin ook.

 221. yvonne -

  Oh ok, nou ik had geen problemen…ben er ook achter dat internet via wifi veel sneller is. Maar dat wisten jullie waarschijnlijk al…;) alleen bij hotmail doet hij raar. Er zijn ergere dingen in het leven 😛

 222. yvonne -

  Ik heb de pc suite gedownload via samsung.nl, deze toen geopend,vervolgens kies je de picto; bijwerken deze openen dan apparaat bijwerken aanklikken en de rest dat geeft de computer aan. Toen had ik de versie XXIF5 en had daarvoor 3. Of bedoelde je dat niet???

 223. delfiorie -

  Ik heb hetzelfde probleem als Fietje 04juli met het invoeren van het adres. Dacht al dat het aan mij lag. Weet iemand een oplossing of is de update van van de firmware de oplossing?

  1. Fietje -

   Fijn dat ik niet de enige ben met dit probleem. Nu heb ik die adressen ook niet hard nodig, maar het is toch wel handig als het werkt! Ik heb er vandaag een mail over gestuurd, hopen dat ik er enigszins een goed antwoord op krijg.

   1. mdrijvis -

    Blijkbaar heeft iedereen het adres invoer probleem.

    Gisteren de service lijn van Samsung gebeld. Een mevrouw vertelde mij dat het probleem niet bestaat. Vandaag nog maar eens bellen.

  1. Fietje -

   haha je bent me net voor, ik had 'm net gevonden, maar bedankt 🙂 ik heb dus wel de nieuwste versie XXIF5. Ik negeer mijn updatebericht dus maar….Nav wat ik op internet vindt moet de telefoon een stuk sneller zijn na de update
   *#0228# laat trouwens batterijgegevens (net zoals bij oude versies van samsung) zien alleen blijft deze wel steeds knipperen 😉

  1. Fietje -

   Je kan de software NIET updaten via de PC Studio. Ik heb vorige week met Samsung gebeld omdat ik dit ook probeerde en dit niet lukte. Daar vertelden ze mij dat dit helemaal niet kan via de PC Studio en dat je dit via de winkelier moet doen (in mijn geval Belcompany). Ik heb hun wel gezegd dat het erg dom is dat de PC Studio hiervan een melding geeft en ook aangeeft dat je dit bij kan werken, wat dus uiteindelijk niet kan…

   1. Fietje -

    Via Twitter ben ik er achter gekomen dat zelf updaten toch echt moet lukken. Ik heb net ontdekt dat de PC Studio die bij de Jet zit niet de juiste versie is, vreemd dat hij daar geen update van ziet…Net de juiste versie via samsung.nl gedownload en voila ik kan ineens mijn Jet updaten 🙂 Stelletje dozen daar dus bij dat callcenter…

   2. Fietje -

    Hoe kan je op je telefoon zelf zien wat voor versie je nu hebt en of de upgrade gelukt is? PC studio geeft namelijk nog steeds aan dat mijn Jet geupgrade moet worden, terwijl de versie die ik nu heb (volgens PC Studio) dezelfde is als die hij wil dat ik download…Iemand enig idee wat er na de upgrade veranderd zou moeten zijn?

    Het probleem/bug van adressen is na deze upgrade nog steeds niet opgelost…(zie boven).

   3. Dominick -

    Ik heb nog nergens een change-log gezien…. Hoe je het op je telefoon kan nakijken weet ik niet uit m'n hoofd, maar dat moet hetzelfde resultaat geven als met de PC suite.

 224. Trustie -

  Hallo, ik wilde deze telefoon ook graag kopen. Maar dan wil ik ook optimaal gebruik maken van het mobiel internet. Nu is het heel moeilijk om terug te vinden, welke provider je nu het beste hiervoor kunt kiezen.
  Ik heb zelf al jaren kpn, maar nog nooit met internet functie gehad. Is deze aan te raden? Of kan ik toch beter gaan voor T-mobile? Of Hi? Qua prijs verschilt het niet veel. Maar ze hebben het dan over fair use policy, en dat is dan weer niet handig. Of kom je met normaal gebruik hier niet aan toe?

  Mijn vriend heeft T-mobile en is telefonisch erg lastig te bereiken. Internet gaat op zijn iphone opzich wel snel. Ik heb dus nu KPN en telefonisch altijd bereikbaar. Maar hoe zit het dus met internet? Iemand ervaring?

  1. Dominick -

   T-Mobile is de enige die geen Fair Use Policy hanteert, dat wil dus zeggen dat je zo veel data kan gebruiken als je wilt. Daarnaast mag je bij T-Mobile als enige de telefoon als modem voor je laptop gebruiken. Mocht je van plan zijn heel veel data te gebruiken dan is T-Mobile dus aan te raden. Voor goede ontvangst kun je inderdaad beter KPN of Vodafone kiezen, maar die hebben wel een limiet (dat je met normaal gebruik niet haalt trouwens, volgens mij is het 10x het gemiddelde gebruik, dus redelijk veel)

 225. nootje -

  Hallo!
  Ik had alsmaar het probleem dat als ik op internet ging dat hij wit scherm gaf…
  Nu had ik contact opgenomen met de winkel en die adviseerden mij de telefooninstellingen te resetten. Dit heb ik gedaan en internet deed het weer perfect! Maaaar… Na een paar dagen weer hetzelfde probleem. Nu heb ik weer gereset en nu doet 'ie het weer goed, maar hebben meer mensen dit probleem of weet iemand waar het aan kan liggen? Want ik ben natuurlijk niet van plan om om de paar dagen mijn telefoon te resetten…:S

 226. Pasqualino -

  Zit er trouwens google-maps op de jet?
  En youtube ondersteuning?

  Ik maak op mijn laptop veel gebruik van de google-agenda, is deze ook goed te gebruiken op de Jet?

  Alvast bedankt!

  1. Dominick -

   Google Maps en YouTube zijn aanwezig, je Google agenda kun je volgens mij niet met de Jét synchroniseren. Hem online bekijken zou mogelijk moeten zijn, maar dat is wel een beetje omslagtig. Als je van plan bent veel gebruik te maken van je Google agenda, zou ik voor de Galaxy kiezen.

 227. Pasqualino -

  Hoe zit het met de navigatie / Grps van deze telefoon?

  Ik zit heel erg te twijfelen tussen de Jét of dat ik zal wachten op de Samsung Galaxy die deze maand uit komt…

  Wie kan mij met deze keus helpen?

  1. Dominick -

   Navigatie is zoals hierboven genoemd verzorgd door Samsung en Route66. Het raadplegen van kaarten is gratis en daarvoor heb je geen internet nodig. Voor navigatie zelf heb je licenties nodig, waarvoor je moet betalen. Ook hier geld dat je geen internet nodig hebt.

   De keuze tussen de Jét en de Galaxy hangt een beetje af van wat je van je telefoon wilt. De Galaxy draait op Android en is dan ook veel uitgebreider, maar de Jét is een prima toestel als je niet zo veel apps etc. nodig hebt.

 228. ddmen -

  Op telossen via updates 🙂
  Informatie samsung Mobile denk mailen.
  Langsgaan bij een telefoonzaak.
  Of zelf zoeken op internet naar Samsung S8000 firmware update.

 229. Inge -

  Heb volgende probleem: volumeknop omlaag/zachter werkt wel maar omhoog/harder niet. Als ik batterij verwijder en er weer indoe, werkt knop naar behoren. Zo'n 30 minuten, dan is het euvel er weer.
  Kent iemand dit probleem??

  1. Fietje -

   Dit kan wel, maar gaat bij mij nog niet zoals het hoort te gaan. Na 6 seconden film gaat ie weer naar de buffer en blijft ie bij 8% hangen…Maar dat zal wel aan de streaminginstellingen liggen hoop ik 😉 Dat ga ik nog een keer uitzoeken

  1. Dominick -

   De interface is zegmaar de hele menustructuur en het grafische aspect daarvan. Het lettertype kan je dus aanpassen, zoals hierboven al gezegd geloof ik.

 230. appelmoes -

  hoi mensen ik heb de samsung jet net besteld, ik verheugde me er enorm op. maar nu lees ik hier allemaal dat het internet heel sloom is terwijl er op de site stond; razend snel. kun je wel gewoon normaal internetten of moet je echt voor iedere site 2 minuten wachten?

  1. Fietje -

   Ik heb geen problemen met internet. Ik heb nooit langer dan 30 sec. hoeven wachten, maar dit zal waarschijnlijk ook aan je provider liggen. Maar je mag natuurlijk van een telefoon niet verwachten dat het internet net zo snel is als op een pc 😉

 231. h4giga -

  Kan iemand mij vertellen hoe je outlook sunchroniseert met de phone??

  ik heb van alles geprobeert maar werkt nog steeds niet:O

  Bij mij werkt internet trouwens perfect geen problemen zowel wifi als gewoon:O

 232. nootje -

  Hallo!
  Ik heb vorige week een jet gekocht en ben nog even aan het uitzoeken wat ik er allemaal mee kan… Maar als ik op internet ga krijg ik eerst gewoon een internetscherm maar na een paar seconden gaat dit over op een wit scherm en kan ik niets meer doen…?? Weet iemand hier meer over?
  Alvast bedankt! 🙂

  1. Arno -

   Nootje,Ik ha hetzelfde probleem. Bij een servicepunt langsgeweest om nieuwe ROM-software erop te laten zetten. Versie s8000CEIG1.
   Probleem lijkt nu na een dag opgelost.

 233. mark -

  Ik moet eerlijk zeggen dat die het bij mij gewoon van het begin af aan doet met wifi…overigens werkt het niet met alle sites, dat klopt wel, maar over het algemeen werkt het goed, heb verder dus niks hoeven te veranderen.
  bedankt voor de sms-toon tip overigens…werkt goed, wel jammer dat je maar uit een paar toontjes kan kiezen, en er zef geen kan maken