Sony Ericsson W580i

Welkom bij een nieuwe review van All About Phones! Deze keer bekijken we de Sony Ericsson W580 van dichtbij en geven we, of eigenlijk ik, een kritische blik op dit nieuwe toestel van Sony Ericsson.

Het toestel ligt amper een week in de winkel en kan gezien worden als het muzikale broertje van de onlangs bekeken S500i. In deze review heb ik ervoor gezorgd dat we hoge kwaliteit foto`s hebben, ze zijn namelijk geschoten met een D70 en dat is tegen professionele apparatuur aan! Genoeg geluld, ter zaken.

De W580i is de nieuwste mobiele telg uit de walkman serie van Sony Ericsson. Het is een quad-band toestel dat afmetingen geniet van 99 x 47 x 14 mm. Er zit een 2 megapixel camera in en er wordt ook EDGE ondersteunt om er prettig mee te kunnen internetten. In deze review heb ik de beschikking gekregen over de Urban Grey kleur. Het is weer is wat anders dan het standaard oranje kleurtje van SE dacht ik zo..

sony1 

Toen ik de Sony Ericsson W580i bij me thuis kreeg opgestuurd door SE viel het me gelijk op dat de doos er precies het zelfde uit ziet als die van de S500. Klein en fijn en je krijgt er alles bij wat je nodig hebt. Je kunt het volgende in de doos vinden:

  1.De Sony Ericsson W580i
  2. Stereo Headset (HPM-70)
  3. Batterij BST-38 (930mAh)
  4. Datakabel (DCU-60)
  5. Lader
  6. CD-Rom met SE Suite
  7. Gebruiksaanwijzing

sony2 

sony3

 

Wat wel weer spijtig is, is dat er maar een 512mb M2 geheugenkaart meegeleverd is met dit toestel. Het toestel heeft van zichzelf 12mb beschikbaar om liedjes en andere dingen erop te gooien, maar dat is tegenwoordig natuurlijk veel te weinig om leuk mee muziek te luisteren. Op de geheugenkaart is er 467 mb vrij om zelf helemaal vol te maken, dat staat gelijk aan ongeveer 100 liedjes. Gelukkig zijn de prijzen van geheugenkaarten dermate laag dat het geen overkomelijk obstakel moet zijn bij de aankoop van dit toestel.

De eerste indruk is verder erg positief. Het toestel ziet er veel mannelijker uit de zijn `zusje`de S500i en de grijze kleur die gecombineerd is met vleugjes blauw staat mij dan ook erg aan! De W580i is verder eigenlijk identiek aan de S500 qua uiterlijk, enkel zijn een paar knoppen vervangen voor Walkman knoppen waardoor je sneller bij de muziek komt. Ook lijken de toetsen van dit toestel geen last te hebben van de gespleten toetsen die de S500 soms wel heeft. Meer info daarover kun je hier vinden.

Het is denk ik goed om eerst met de prijs te beginnen van dit toestel voordat ik over ga naar de specificaties van het toestel. De prijs verteld ons immers voor welke doelgroep de W580i bedoeld en wat je hiervan kunt verwachten, het prijs/kwaliteits verhouding praatje dus. De prijs van de W580 in de winkel is ongeveer 320 euro, op internet is het vast goedkoper te vinden maar dat is niet zo belangrijk op dit moment. Aan de prijs te zien is dit toestel bedoeld voor het middensegment van de markt. De top toestellen liggen rond de 400-600 en de het midden rond de 250-400 en de low-end 250 en minder.

sony4 

Ik heb dus vastgesteld dat de W580 zich in het middensegment bevindt en dat is dan ook aan de specs te zien. Hij heeft een 2 megapixel camera zonder flits en ondersteunt mp3`s. Verder is er eigenlijk weinig noemenswaardig qua specs aan dit toestel, zeker een minpunt dus. Als je even naar de review kijkt van de S500 dan zie je dat de prijs van rond de 250 euro ligt tegenover die van de W580 die rond de 320 ligt. Je betaalt dus in andere woorden 70 euro voor de 512mb geheugenkaart en walkman software. Dit is erg prijzig en raar naar mijn idee en ik snap dan ook niet het grote voordeel van de W580 tegenover de S500 op dit moment.

Hieronder kun je de volledige specs vinden van de W580:

sony5

 

De Walkman serie van Sony Ericsson staat erom bekend dat ze een erg goede muziek kwaliteit hebben. Sinds de W800i hebben ze dit imago hoog te houden en dat is tot nu toe erg goed gelukt. Ik heb even de kwaliteit vergeleken met die van de S500 en W580 om zo te kunnen zien of er een verschil is tussen de twee, want die hoort er toch wel echt te zijn.

Jammer genoeg sta ik voor een teleurstelling. Er zit werkelijk geen verschil in kwaliteit wat betreft het muziek gedeelte. De muziek over de boxen is precies even hard, en de tonen worden precies het zelfde ten gehore gebracht. De HPM-70 is natuurlijk wel beter dan de headset die de S500 heeft meegekregen, maar aan de andere kant zijn er veel betere en nieuwere HPM`s die bijv bij de W850 worden meegeleverd en die zitten er niet bij bij de W580. De HPM-70 stamt uit de tijd van de W800i en maakte dan ook met dat toestel zijn intreden, iets wat niet meer echt van deze tijd is dus. Jammer genoeg valt er over dit onderdeel dan ook niet meer te melden en ben ik diep teleurgesteld hierin!

sony6 

De Sony Ericsson W580 heeft een nieuwe Walkman menu meegekregen van SE. Op het eerste gezicht vond ik hem wat traag, maar dit is eigenlijk niet echt noemenswaardig. Volgens SE is het nieuwe menu stabieler en betrouwbarer dan het oude. Het menu is eigenlijk precies het zelfde als alle andere menu`s van SE, behalve dan van de K810.

sony7 

De W580 heeft tegenover de S500 een uitgebreide muziekspeler en deze werkt erg prettig. Verder heeft het menu het beroemde oranje kleurtje meegekregen waardoor het Walkman gevoel moet ontstaan. Het thema is verder prima en je hebt de keuze uit nog een paar andere thema`s waardoor het feest compleet is. Waar de meeste thema`s van de S500 voor vrouwen bedoeld waren, is dat hier dus andersom en zijn de meeste bedoeld voor mannen.

De camera van de W580 is echt precies het zelfde als die van de S500, ik heb werkelijk geen enkel verschil kunnen vinden tussen de 2. Nou moet elk zelf respecterend merk tegenwoordig een mobiel uitbrengen met een camera want anders neemt niemand je meer serieus. Zelfs Apple moest hier aan geloven met haar iPhone want anders zou het niet genoeg opvallen tussen de andere merken. De W5800 een 2 megapixel camera waarover ik niet al te enthousiast ben.

De W580 heeft prima foto`s zoals we dat van SE gewend zijn. Sinds de K750/W800 heeft sony zijn cybershot merk sterk gepositioneerd en uitgbreid me de K810 en nog een paar andere toestellen. Nou heeft de W580 zoals de S500 geen cybershot lens, maar het is een goeie camera voor een leuke foto en film. Het film gedeelte is niet zo sterk, maar op zich goed te doen om even mee te spelen en snel een filmpje te maken. Op de telefoon zelf zit ook software waarmee je de foto`s kunt aanpassen en verbeteren etc. De camera gaat vloeiend met je hand mee en maakt snel een foto, echter is het jammer dat SE ervoor gekozen heeft de uitgebreide mogelijkheden die in de K810 voor foto`s zitten niet toe te passen op de W580, zeker omdat dit een telefoon is uit de Walkman serie. Zo mist er bijvoorbeeld best pic, een functie die meerdere foto`s tegelijk neemt zodat jij de beste kunt uitzoeken, en image upscaler. Hiermee kan je de foto doen opleven en scherper maken. Dit is toch een gemis, maar als je kijkt naar de prijs dan is dat ook wel logisch omdat het een ander segment is.

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters