SPB Geo Game voor Windows Mobile

SPB heeft een nieuw spel gelanceerd dat heel handig kan zijn voor al die mensen die de vakantieman tegen zijn gekomen en niet wisten waar ze zich op de globe bevonden, laat staan waar Nederland te vinden is. Het heet SPB Geo Game, en zoals de titel al doet vermoeden kan je hiermee je geografische kennis opvijzelen.

Als je het spel opstart, krijg je gelijk twee opties voor je neus. Dit zijn de beide spelvariaties die je kan doen. Bij de ene moet je iets met vlaggen doen, en bij de andere wordt je kennis van de hoofdsteden van alle landen van de wereld getest. Hoe het precies werkt wordt bij de gameplay uitgelegd.

Een opvallend verschijnsel is dat de taal van het spel automatisch in het Nederlands ingesteld is, hoewel er een Engelstalige rom op de test-telefoon staat. Blijkbaar kijkt hij eerst naar het land van de provider. In de instellingen is dit eenvoudig te veranderen naar één van de 26 ondersteunde talen. Gelukkig is Nederlands onze moedertaal, dus starten we het spel op.

De interface doet erg denken aan het laatst besproken SPB Mobile Shell 3. Blijkbaar probeert SPB alle programma’s volgens dezelfde logica in te delen, wat erg handig is omdat de instellingen zo snel gedaan kunnen worden. Alles doet gelijk erg vertrouwd aan en nodigt uit om snel te gaan spelen. Op naar de gameplay!

SPB Geo titelscherm

 

SPB Geo about

 

Gameplay

Zoals gezegd zijn er twee spelvarianten mogelijk. Eerst komen de hoofdsteden aan bod:

Bij het hoofdstedenspel worden twee voor de hand liggende vragen gesteld:
1. Wat is de hoofdstad van
2. Welk land heeft als hoofdstad

Op elke vraag zijn vier antwoorden mogelijk. Deze bestaan uit echte hoofdsteden en landnamen. Je wordt dus in ieder geval niet verleid tot het zeggen dat bijvoorbeeld Haarlem de hoofdstad van Nederland is.

Bij een goed antwoord krijg je een mooie animatie te zien van de wereldbol met een tekstballonnetje met daarin de vlag, de hoofdstad en de landnaam van je net gegeven antwoord. De wereldbol draait dan zo rond dat de ligging van het land goed te zien is. Als het land van de vorige vraag erg dichtbij ligt, draait de wereldbol nauwelijks rond.

Bij een fout antwoord krijgt de gekozen optie grijze letters in plaats van witte, en mag je kiezen voor de overige opties tot je het antwoord goed hebt. Het wordt niet helemaal duidelijk hoe de puntentelling gaat, maar waarschijnlijk verlies je punten, en in ieder geval tijd, met een fout antwoord.

SPB Geo hoofdstad 1

 

SPB Geo hoofdstad 2

 

Bij het vlaggenspel zijn ook twee mogelijke vragen:

1. Welk land heeft deze vlag? met een vlag ernaast en keus uit vier landnamen
2. Wat is de vlag van met keus uit vier vlaggen

Ook hier krijg je een animatie te zien als je het antwoord goed hebt, en komt er een grijze waas over een fout gekozen antwoord.

SPB Geo vlaggen 2

 

SPB Geo vlaggen 1

 

Zoals gezegd is de puntentelling niet helemaal duidelijk. Onderin beeld loopt een teller, die terugtelt van 1 minuut naar 0 seconden. Als de tijd op is mag je nog één antwoord geven en dan is het spel afgelopen. Na afloop van het spel krijg je je score te zien, en als dat de hoogste score is van het onderdeel wordt gevraagd om je naam in te typen. Voor beide onderdelen wordt deze naam apart onthouden.

Beeld en geluid

Over het geluid kunnen we kort zijn: dat is er niet. SPB Geo game is dus een ideaal spel om je kinderen op de achterbank te laten doen tijdens een lange rit naar de vakantiebestemming.

De grafische prestaties van SPB Geo game zijn niet heel hoogstaand, maar wel vermakelijk. Alle vlaggen worden namelijk in veel detail weergegeven, waardoor ook figuren zoals in de vlag van Spanje goed zichtbaar zijn.

Als je een antwoord goed hebt, komt er een 3D wereldbol in beeld. Deze draait met een tekstballonnetje rond tot je dat deel van de globe in beeld hebt waar je het goede antwoord kan vinden. Na een paar seconden verdwijnt de wereldbol vanzelf en ga je door naar de volgende vraag. Deze animaties zijn uit te zetten in de instellingen. Hierdoor win je wat tijd, want zonder animatie kan je gelijk door naar de volgende vraag.

SPB Geo Globe

 

SPB Geo voorbeeldvraag vlaggen

 

Hieronder is een indruk te zien van het spel en de animaties die erin voorkomen.

Onze review score

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters