Telesport Tour de France

Wie onderweg het laatste nieuws over de Tour de France wil weten, is goed af met de Telesport Ronde App – of kortweg Tour-app – van dagblad De Telegraaf.

In de app is natuurlijk veel nieuws te vinden, maar ook kan een etappe live worden gevolgd, kunnen de standen per land, ploeg en renner worden bekeken en zelfs dagelijks op een Tour-babe worden gestemd.

De app vergt een lichte download uit de Play Store van Google. En dan kan de pret direct beginnen. In een drop-downmenu kan gekozen worden uit nieuws (dat wordt door het dagblad automatisch voorgesorteerd), een knopje ‘live’ waar op een soort tijdbalk de huidige etappe kan worden gevolgd, standen, ploegen, instellingen, twitter en foto’s. Aardig is dat je de grootte van het lettertype kunt bijstellen met twee knopjes onderaan het scherm. Zo kan de tekst aan elk schermformaat worden aangepast.

Telesport Tour de France app review

 

We beginnen eens met de laatste. De foto’s. Dat menu biedt nu nog niet zoveel plaatjes, maar dat kunnen er alleen maar meer worden naarmate de Tour vordert. Foto’s van het peloton in actie, de etappewinnaar op het ereschavot en mooie close-ups van renners op belangrijke momenten, zoals van Fabian Cancellara die de eerste gele trui mag aantrekken.

In het menuutje ploegen krijg je een overzicht van de renners per ploeg en hun plek op de wereldranglijst, maar verder gebeurt er niets als je op de naam van een renner tikt. Dat is een gemiste kans; een klein bio’tje met een foto erbij had daar best achter gekund. Of is het er toch? Jawel, je moet even een omweg bewandelen. Kijk je niet bij de teams maar bij de renners, dan krijg je die informatie per renner wel te zien. Met gewicht, lengte, sportverleden en nog net geen schoenmaat.

Telesport Tour de France app review

 

Telesport Tour de France app review

 

Telesport Tour de France app review

 

Bij de standen kun je informatie over elke etappe in beeld krijgen. Een lijn met hoogtes en laagtes, met daarop aangegeven enkele belangrijke paseerpunten, zoals steden of bergen. Op het scherm is bij elke etappe een eierwekker te zien die aftelt tot het moment waarop de etappe van start gaat.

Onder het tabje twitter kun je niet zelf dingen vanuit de app twitteren, dat kan op andere plekken, maar er zijn tweets te zien van deelnemers en belangrijke randfiguren van de Tour de France. Het delen van nieuws kan wel vanuit de app, maar dan moet je in dat tabblad zitten en op ‘delen’ drukken. Je kunt kiezen uit berichtgeving op Twitter, Facebook en Hyves of een e-mail sturen.

Helaas is de app niet helemaal stabiel; ons apparaat is al een paar keer ‘op zwart’ gegaan tijdens het browsen door de informatie, en dat is natuurlijk niet zo netjes.

Telesport Tour de France app review

 

Telesport Tour de France app review

 

Telesport Tour de France app review

 

Onze review score
Pluspunten
  • Overzichtelijk
  • Up to date qua nieuws
  • Veel informatie
  • Babe verkiezing
Minpunten
  • App is niet helemaal stabiel
  • Traag met het inladen van data

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters